Κλειστό Πάτρας
"Δημήτρης Τόφαλος"
Χωρητικότητα: 4.150
Τοποθεσία: Το γήπεδο βρίσκεται 100 μέτρα από την Νέα Εθνική Οδό προς Αθήνα, κοντά στο Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο της Πάτρας. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο (βγείτε απ'την πολη μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού και θα φτάσετε στο κλειστό) ή με λεωφορείο (όλα τα λεωφορεία προς Ρίο, Πανεπιστήμιο και Νοσοκομείο κάνουν στάση εκεί).
Κτίστηκε το: 1995
Έδρα: Το γήπεδο δεν είναι πλέον έδρα κάποιας επαγγελματικής ομάδας μπάσκετ
Πληροφορίες: Το κλειστό φέρει το όνομα του Δημήτρη Τόφαλου, μεγάλου Πατρινού παλαιστή. Είναι ακόμη γνωστό και ως "ΕΑΚ Πατρών" (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο). Κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ. Είναι ένα από τα τρία σχεδόν όμοια κλειστά γήπεδα που κτίστηκαν στη δεκαετία του 1990 (μαζί με του Περιστερίου και της Νεάπολης Λάρισας).

Έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν κατά καιρούς ως έδρα στην Α1 Κατηγορία τόσο από τον Απόλλωνα όσο και από την Ολυμπιάδα Πατρών. Οι ομάδες αυτές πλέον αγωνίζονται στα δικά τους γήπεδα (Κλειστό Απόλλωνα και Κλειστό Ταραμπούρα αντίστοιχα)
Το "Δημ.Τόφαλος" έχει φιλοξενήσει πολλές σημαντικές διοργανώσεις σε διάφορα αθλήματα:
Μπάσκετ - Μουντομπάσκετ Εφήβων 1995 (προκριματική φάση), Ευρωμπάσκετ γυναικών 2003, Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας 1996, καθώς και τα All-Star Games 1997, 2001 και 2005
Βόλλεϊ - Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1995 (προκριματική φάση), Προ-Ολυμπιακό τουρνουά 1996, καθώς και πολλούς αγώνες για τη διοργάνωση του World League
Γυμναστική - Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής 1997
Πάλη - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής 2001

Το Κλειστό Πάτρας "Δημήτρης Τόφαλος" αποτελεί μέρος του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας (επίσημο website) και ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Οι φωτογραφίες (εκτός της 1ης) προέρχονται από το site της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr.
Hosted by isol.gr