Παγκρήτιο Στάδιο
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 25.780 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών
Το στάδιο βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μπορείτε να φτάσετε τόσο με πλοίο από τον Πειραιά όσο και αεροπορικώς. Το ίδιο το Παγκρήτιο Στάδιο βρίσκεται στο Λίντο, δυτικά του κέντρου της πόλης. Από τη Χανιόπορτα, στα ενετικά τείχη, ακολουθήστε την οδό 62 Μαρτύρων, που οδηγεί προς Χανιά. Όταν πια θα βγαίνετε από την πόλη, στην αερογέφυρα, υπάρχει η σχετική σήμανση δεξιά προς τη θάλασσα και το Παγκρήτιο Στάδιο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία.
Κτίστηκε το: 2004
Ρεκόρ θεατών: 27.950 (Εργοτέλης - Ολυμπιακός, στις 20/2/2005)
Έδρα: Εργοτέλης (Superleague)
Πληροφορίες: Το κτίσιμο του Παγκρητίου Σταδίου θυμίζει το γιοφύρι της Αρτας. Η κατασκευή του ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αλλά στην πορεία... βάλτωσε! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν η χρυσή ευκαιρία για το Παγκρήτιο, μιας ήταν μία από τις επιλογές προκειμένου να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου (πέντε προκριματικούς αγώνες ομίλων ανδρών και πέντε γυναικών, έναν προημιτελικό ανδρών και έναν ημιτελικό γυναικών).
Τα έργα άρχισαν και πάλι στα τέλη του 2001 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2004. Η αρχιτεκτονική μελέτη έγινε από το γραφείο "Βασ. Φλούδας και συνεργάτες", ενώ η κατασκευή από κοινοπραξία με επικεφαλής την J&P-ΑΒΑΞ και κόστος περίπου € 50.000.000. Το Παγκρήτιο Στάδιο παραδόθηκε σε χρήση στις 31 Μαρτίου 2004, όταν φιλοξένησε τον φιλικό αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Ελβετίας. Οι φωτογραφίες που υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα τραβήχτηκαν στις 4 Ιουλίου 2004, κατά το Grand Prix στίβου Τσικλητήρια.
Σημειώνεται ότι το στάδιο συμπληρώνεται από ένα βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο, ενώ δίπλα στο Παγκρήτιο βρίσκεται το Κλειστό του Λίντο αλλά και ένα ανοιχτό κολυμβητήριο. Το αθλητικό συγκρότημα διαθέτει 700 θέσεις στάθμευσης.

Είναι σαφές ότι ο σχεδιασμός του σταδίου δε διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας. Έχει χαρακτηριστεί, ειδικά από ξένους δημοσιογράφους, "παλιομοδίτικο" ή και "βαρετό". Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι βασίζεται σε σχέδια της δεκαετίας του 1980 και ότι - όπως και να το κάνουμε - αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τα δεδομένα της Κρήτης ή ακόμη και γενικά της Ελλάδας.

Το στάδιο διαχειρίζεται ο Δήμος Ηρακλείου, μετά από παραχώρηση της ΕΤΑΔ ΑΕ.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Παγκρήτιο Στάδιο (νότιο πέταλο) - Click για μεγέθυνση!
Το Παγκρήτιο Στάδιο από τα νότια - Click για μεγέθυνση!
Παγκρήτιο Στάδιο (βόρειο πέταλο) - Click για μεγέθυνση!
Μία από τις 20 θύρες του σταδίου - Click για μεγέθυνση!
Η παραλία πίσω από το βόρειο πέταλο - Click για μεγέθυνση!
Πανοραμική άποψη του Παγκρητίου από το νότιο πέταλο - Click για μεγέθυνση!