31/5/2003

Το ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑIΣΚΑΚΗ πέρασε πλέον στην ιστορία. Με την παρουσία πάνω από 4.000 φιλάθλων (ΦΩΤΟ) ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7 χθες το απόγευμα η κατεδάφιση και του τελευταίου κομματιού που είχε απομείνει όρθιο, της ιστορικής εισόδου της Θύρας 7 (σχετικό φωτορεπορτάζ από το sportaction.gr). Είχε προηγηθεί τρισάγιο στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας του 1981. Ο Ολυμπιακός σκοπεύει να δημιουργήσει ειδικό μνημείο στο καινούριο Καραϊσκάκη, όπου θα εκτίθενται τα κιγκλιδώματα και τα τουρνικέ της Θύρας 7 καθώς και η μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των νεκρών που υπήρχε μέχρι πρότινος εκεί.

Κλείνει έτσι ο πρώτος κύκλος δημιουργίας του νέου γηπέδου, που είχε αρχίσει πριν από 40 ημέρες. Υπενθυμίζουμε ότι στις 21 Απριλίου υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του Σταδίου Καραϊσκάκη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. για τα επόμενα 49 χρόνια. Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2004, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για αγώνες των ομίλων αλλά και τους τελικούς του ολυμπιακού ποδοσφαιρικού τουρνουά. Το νέο γήπεδο θα κοστίσει € 50 εκ και θα έχει χωρητικότητα 34.000 περίπου θέσεων. Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός αναλαμβάνει επιπλέον να καλύπτει τα έξοδα συντήρησης του γηπέδου για το διάστημα που θα του παραχωρηθεί (κόστος σχεδόν € 50 εκ). Δηλώσεις που έγιναν μετά την υπογραφή της σύμβασης μπορείτε να βρείτε εδώ (σελίδα του olympiacos.org).

Η κατεδάφιση ολοκληρώθηκε λοιπόν μέσα στο χρονοδιάγραμμα, ενώ έχουν πλέον ξεκινήσει και οι εργασίες θεμελίωσης του νέου γηπέδου από την "Έδραση Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ". Όλα βέβαια είναι γνωστό ότι κινούνται πάνω σε μία κλωστή όσον αφορά τα χρονικά περιθώρια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στις 24/4 στην εφημερίδα "Φως των Σπορ", το γήπεδο που θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2004 δε θα διαθέτει σκέπαστρα και νέο φωτισμό (θα χρησιμοποιηθούν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις των παλιών προβολέων). Προφανέστατα στην περίπτωση που συμβεί τελικά κάτι τέτοιο ο λόγος θα είναι η ασφυκτική πίεση του χρόνου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα σκέπαστρα και ο νέος φωτισμός (που θα βρίσκεται επάνω τους) θα τοποθετηθούν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2005.

Σχετικά άρθρα:
Και με τη... "βούλα" πλέον το Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό (6/3/03)
Η FIFA δέχεται μόνο τη λύση Καραϊσκάκη για το 2004 (10/12/02)
Ραγδαίες εξελίξεις για Καραϊσκάκη - φως στην άκρη του τούνελ (16/11/02)
Ο Ολυμπιακός σταματά τις διαπραγματεύσεις για το Καραϊσκάκη (13/11/02)
Πρωθυπουργική παρέμβαση για τα νέα γήπεδα στην Αθήνα (22/9/02)
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σπίτι του σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (24/2/02)
Στο Καραϊσκάκη ο ποδοσφαιρικός τελικός του 2004 (23/01/02)
Ο Ολυμπιακός σκέφτεται ξανά την επιστροφή στο Καραϊσκάκη (2/10/01)
Ο Ολυμπιακός εγκαταλείπει το Καραϊσκάκη για το Ρέντη (31/8/01)