6/3/2003

Υπερψηφίσθηκε χθες στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία η τροπολογία με την οποία παραχωρείται στον Ολυμπιακό για 49 έτη το ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Την τροπολογία καταψήφισαν το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός.

O υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πεντακάθαρη συμφωνία, η οποία θα είναι επικερδής για την Πολιτεία, ενώ κατηγόρησε όσους αντιδρούν ότι δεν έχουν πρόβλημα με την τροπολογία αλλά με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη. "Στην υπόθεση Καραϊσκάκη υπάρχει πολύ μεγάλη παρεξήγηση και το πρόβλημα δεν είναι η πολιτική αντίθεση αλλά η επιφύλαξη στο πρόσωπο του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός" σχολίασε σχετικά ο υπουργός Πολιτισμού. Καταλήγοντας επεσήμανε ότι προωθούνται ανάλογες πρωτοβουλίες για τα γήπεδα και των υπολοίπων μεγάλων ΠΑΕ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, υπογράμμισε ότι το Δημόσιο δε θα επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ για την ανακατασκευή του σταδίου ενώ το ποσό των € 50 εκατ. θα δοθεί αποκλειστικά από την Ολυμπιακός Α.Ε. Όπως σημείωσε στη συνέχεια, οι όροι δόμησης έχουν ρυθμιστεί ενώ η Ολυμπιακός Α.Ε. έχει ήδη καταθέσει τη μελέτη λειτουργικότητας, η οποία έχει εγκριθεί. Ακόμη επεσήμανε ότι με την απόδοση ποσοστού 15% επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του σταδίου, η Πολιτεία εξασφαλίζει πάνω από € 1 εκατ. το χρόνο.

Τα έργα πλέον αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο μήνα, αρχικά με την κατεδάφιση του υπάρχοντος σταδίου. Το νέο γήπεδο σχεδιάζεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2004.

Σχετικά άρθρα:
Η FIFA δέχεται μόνο τη λύση Καραϊσκάκη για το 2004 (10/12/02)
Ραγδαίες εξελίξεις για Καραϊσκάκη - φως στην άκρη του τούνελ (16/11/02)
Ο Ολυμπιακός σταματά τις διαπραγματεύσεις για το Καραϊσκάκη (13/11/02)
Πρωθυπουργική παρέμβαση για τα νέα γήπεδα στην Αθήνα (22/9/02)
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σπίτι του σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (24/2/02)
Στο Καραϊσκάκη ο ποδοσφαιρικός τελικός του 2004 (23/01/02)
Ο Ολυμπιακός σκέφτεται ξανά την επιστροφή στο Καραϊσκάκη (2/10/01)
Ο Ολυμπιακός εγκαταλείπει το Καραϊσκάκη για το Ρέντη (31/8/01)