13/11/2002

ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ τέλος για τον Ολυμπιακό! Με επιστολή του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη (προέδρου του ερασιτέχνη ΟΣΦΠ) τονίζεται ότι οι "ερυθρόλευκοι" σταματάνε κάθε συζήτηση με τη Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για το θέμα του γηπέδου και την προοπτική ανακατασκευής του. Ο λόγος είναι οι συνεχείς αναβολές της ΕΟΕ να απαντήσει αν αποδέχεται τη σχετική πρόταση του Ολυμπιακού. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ανταλλαγής επιστολών και συσκέψεων, η ΕΟΕ στις 5 Νοεμβρίου με νέα της επιστολή απάντησε στον Ολυμπιακό ότι αδυνατεί να αξιολογήσει την πρότασή του επειδή λείπουν στοιχεία. Μια πρόταση που έχει υποβληθεί από τον Ιούλιο του 1998! Η απαντητική επιστολή του Ολυμπιακού καταλήγει με τα εξής λόγια:

"… Ως εκ τούτου, σας γνωρίζουμε ότι για λόγους αρχής, αλλά και ουσίας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία ανώφελων συζητήσεων που στόχο έχουν να καλυφθούν οι μεθοδεύσεις σας και που σαφώς ζημιώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, τραυματίζουν την πόλη του Πειραιά, προσβάλουν και έχουν ζημιώσει τον Ολυμπιακό και τέλος δημιουργούν εμπόδια στη διοργάνωση των αγώνων ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004".

Μένει πλέον να δούμε αν πρόκειται για ένα τακτικό ελιγμό από την πλευρά των "ερυθρολεύκων" ή αν όντως θα επιβεβαιωθεί η πρώτη πρόταση αυτού του άρθρου! Όπως και να έχει πάντως, τα πράγματα έχουν φτάσει σε απελπιστικό σημείο σε ό,τι αφορά το στάδιο της Αθήνας που θα φιλοξενήσει αγώνες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου το 2004. Όπως μάλιστα δήλωσε ο απεσταλμένος της ΔΟΕ πριν από λίγες ημέρες, η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί οπωσδήποτε μέσα στο Δεκέμβριο, όταν θα επισκεφθεί την Ελλάδα αντιπροσωπεία της FIFA.

Σχετικά άρθρα:
Πρωθυπουργική παρέμβαση για τα νέα γήπεδα στην Αθήνα (22/9/02)
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σπίτι του σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (24/2/02)
Στο Καραϊσκάκη ο ποδοσφαιρικός τελικός του 2004 (23/01/02)
Ο Ολυμπιακός σκέφτεται ξανά την επιστροφή στο Καραϊσκάκη (2/10/01)
Ο Ολυμπιακός εγκαταλείπει το Καραϊσκάκη για το Ρέντη (31/8/01)