Κλειστό Φαλήρου
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 3.836 (8.536 κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες - δείτε το διάγραμμα τομής)
Τοποθεσία: Το κλειστό βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Δέλτα Φαλήρου, στο τέρμα της Λεωφόρου Συγγρού. Ο πιο απλός τρόπος για να φτάσετε μέχρι εκεί, αν δεν χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο, είναι το τραμ (στάση "Δέλτα Φαλήρου").

Δείτε ένα σχεδιάγραμμα του Φαληρικού Όρμου (το κλειστό γήπεδο σημειώνεται με τον αριθμό 6) αλλά και μία φωτογραφία με την άποψη όλων των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή (Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Στάδιο Καραϊσκάκη, Γήπεδο Beach Volleyball).
Κτίστηκε το: 2004
Έδρα: Στο γήπεδο δεν αγωνίζεται καμία ομάδα επαγγελματικών κατηγοριών
Πληροφορίες: Το νέο αυτό κλειστό γυμναστήριο φιλοξένησε το αγώνισμα του tae kwon do, καθώς και την προκριματική φάση του handball κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το κτίριο έχει ωοειδές περίγραμμα, μεταλλική στέγαση (δικτυωματικό δακτύλιο και καλώδια σε προένταση, με επικάλυψη πτυχωτής λαμαρίνας), εδράζεται σε βάση οπλισμένου σκυροδέματος, ενώ οι περιμετρικές του όψεις επικαλύπτονται από υαλοπίνακες.

Το άνω διαζωμα των κερκίδων, που είχε τοποθετηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν προσωρινό και πλέον έχει αφαιρεθεί (συγκρίνετε τις δύο παραπάνω φωτογραφίες). Ακόμη όμως και το κάτω διάζωμα έχει τη δυνατότητα μετακίνησης με τηλεσκοπικό μηχανισμό, παρέχοντας ελεύθερο χώρο στην κύρια αρένα μέχρι 3.700 τ.μ. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, είναι ίσως πιο κατανοητός ο λόγος για τον οποίο το Κλειστό του Φαλήρου πρόκειται να μετασκευαστεί σε Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.
Το Κλειστό του Φαλήρου σχεδιάστηκε από το γραφείο "Θύμιος Παπαγιάννης και συνεργάτες". Τον Μάρτιο του 2004 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, η οποία είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2002 από την εταιρία ΒΙΟΤΕΡ (συνολικό κόστος € 38.000.000). Το γυμναστήριο εγκαινιάστηκε στις 13/3/2004 με τη Διεθνή Διοργάνωση tae kwon do "Φάληρο 2004".

Το κλειστό έχει χαρακτηριστεί ως "μικρό ΣΕΦ". Ο λόγος είναι προφανώς η κυρτή στέγη του αλλά και η χωροθέτησή του στην απέναντι άκρη του Φαληρικού Όρμου. Βεβαίως, το νέο γήπεδο δεν διαθέτει την πολυ-λειτουργικότητα του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας.

Μπορείτε τέλος να δείτε τα σχέδια του γυμναστηρίου που είχαν δημοσιευθεί πριν αρχίσει να κτίζεται, κάνοντας έτσι τη σύγκριση με την τελική εικόνα.
Το Κλειστό του Φαλήρου ανήκει στην εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Κλειστό του Φαλήρου - Click για μεγέθυνση!
Η κεντρική σάλα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Αύγουστος 2004) - Click για μεγέθυνση!
Η κεντρική σάλα κατά τους αγώνες που εγκαινίασαν το κλειστό (Μάρτιος 2004) - Click για μεγέθυνση!
Η κεντρική σάλα κατά τους αγώνες που εγκαινίασαν το κλειστό (Μάρτιος 2004) - Click για μεγέθυνση!
Το Κλειστό του Φαλήρου από τα νότια - Click για μεγέθυνση!