Κλειστό Ηρακλείου (Δύο Αοράκια)
ΝΕΟ κλειστό
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Η χωρητικότητα του νέου αυτού κλειστού γηπέδου είναι 5.222 θεατές, από τους οποίους οι περίπου 1.000 σε πτυσσόμενες εξέδρες. Δίπλα ακριβώς στην κυρίως σάλα (εμβαδού 2.098 τ.μ.) έχει κατασκευαστεί ένα βοηθητικό γυμναστήριο / προπονητήριο (εμβαδού 1.600 τ.μ.).

Το νέο κλειστό κτίστηκε σε μία τοποθεσία που αποκαλείται Δύο Αοράκια (εξ ου και το σχετικά περίεργο όνομα), στο Δήμο Νέας Αλικαρνασσού. Συγκεκριμένα, βρίσκεται δίπλα στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, κοντά στο αεροδρόμιο και στην Εθνική Οδό προς τον Αγιο Νικόλαο.
Το συνολικό κόστος του έργου είχε προϋπολογιστεί στα € 28.000.000 (ανάδοχος: κοινοπραξία των εταιρειών ΕΔΡΑΣΗ - Χ. ΨΑΛΙΔΑΣ και ΛΥΚΟΔΗΜΟΣ, που αργότερα αντικαταστάθηκε από την ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ). Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2003 και η ολοκλήρωσή του αναμενόταν μέσα στο 2005, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Έπρεπε όμως να φτάσει το τέλος του 2007, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλείου (όπως είναι το επίσημο όνομα). Τα τελευταία εμπόδια για την επίσημη παράδοσή του σε χρήση και τη λειτουργία του έχουν να κάνουν με την κατασκευή των προσβάσεων, καθώς λόγω προβλημάτων με τις παρακείμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έγινε αναγκαίος ο επανασχεδιασμός μέρους του περιβάλλοντα χώρου.
Σημειώνεται πως η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλείου, όταν μετείχε στην Α1 Κατηγορία, σχεδίαζε να μετακομίσει στο νέο κλειστό μετά την ολοκλήρωσή του. Καθώς όμως πλέον το Ηράκλειο έχει μείνει χωρίς εκπρόσωπο στις μεγάλες κατηγορίες, φαίνεται ότι και το νέο γήπεδο της πόλης θα δυσκολευτεί να βρει ένοικο, με την εξαίρεση πιθανής φιλοξενίας κάποιων αγώνων της Εθνικής Ομάδας, τελικού Κυπέλλου ή και διεθνών διοργανώσεων σε διάφορα αθλήματα.

Οι φωτογραφίες που υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα τραβήχτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2007. Μπορείτε να δείτε παλαιότερες φωτογραφίες, όπου φαίνεται η πορεία κατασκευής του νέου κλειστού. Ακόμη, δείτε και τις μακέτες του γυμναστηρίου που είχαν δημοσιευθεί πριν αρχίσει να κτίζεται, κάνοντας έτσι τη σύγκριση με την τελική εικόνα.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το νέο κλειστό από τα ανατολικά: αριστερά η κυρίως σάλα και δεξιά το βοηθητικό γυμναστήριο (Σεπτέμβριος 2007) - Click για μεγέθυνση!
Αριστερά η βόρεια και δεξιά η ανατολική κερκίδα (Σεπτέμβριος 2007) - Click για μεγέθυνση!
Αριστερά η δυτική και δεξιά η βόρεια κερκίδα (Σεπτέμβριος 2007) - Click για μεγέθυνση!
Το νέο Κλειστό του Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια (Σεπτέμβριος 2007) - Click για μεγέθυνση!