13/2/2002

Σύμφωνα με δηλώσεις του τεχνικού της Εθνικής Ελλάδος Όττο Ρέχαγκελ, η έδρα της εθνικής μας ομάδας για τα επόμενα 3 χρόνια (λόγω των έργων στο
Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας) θα είναι τα γήπεδα ΧΑΡΙΛΑΟΥ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ (Λεωφόρος).

Αναλυτικά, ο Γερμανός προπονητής δήλωσε: "Το Χαριλάου είναι ίσως το πιο όμορφο γήπεδο της Ελλάδας. Ειδικά για τις ανάγκες της Εθνικής θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ζήτησα από την ομοσπονδία να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας με τη Σουηδία εκεί, αφού οι κερκίδες είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και κατά συνέπεια οι φίλαθλοι μπορούν να δημιουργήσουν την απαιτούμενη ατμόσφαιρα που θα βοηθήσει τους παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα γήπεδα που δεν έχουν στίβο, έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα από εκείνα, στα οποία η απόσταση μεταξύ ποδοσφαιριστών και φιλάθλων είναι μεγάλη. Το Χαριλάου αυτήν τη στιγμή είναι το ιδανικό. Για το λόγο αυτό θα εισηγηθώ στην ΕΠΟ να φιλοξενείται η Εθνική σε μικρά γήπεδα από εδώ και στο εξής, ενώ όταν θα παίζουμε στην Αθήνα, η έδρα μας να είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Λόγω της ανακατασκευής του ΟΑΚΑ θα πρέπει φύγουμε από το μεγαλύτερο στάδιο της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι, ούτως ή άλλως, υποχρεούμαστε να ψάξουμε εναλλακτικές λύσεις οι οποίες, όμως, θα μας βοηθήσουν".

Και ο κ. Ρέχαγκελ κατέληξε: "Τον πρώτο λόγο στα επίσημα παιχνίδια θα τον έχει η Αθήνα, ενώ το θέμα της περιφέρειας είναι ένα ζήτημα που ομολογουμένως μας απασχολεί. Το φίλαθλο κοινό που βρίσκεται μακριά από την Αθήνα έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει την Εθνική, αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι μετακινήσεις δεν είναι πάντα εύκολες και αυτό θα πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος".