View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Tue May 22, 2007 9:35 am Post subject: |
|
|
Πολύ ευχάριστο που η πλατεία προέκυψε πραγματικά τεράστια. Πιστεύω πως λόγω περιοχής θα γίνει από τις πιο ζωντανές της πόλης, αν και ψιλοφρικάρω με την παρατήρηση πως οι φυτεύσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.
Δηλαδή πρώτα θα ανοίξει ο σταθμός, και μέσα σε εύλογο (φαντάζομαι) χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη προς πλήρη χρήση και η πλατεία. Χμμμμ.... Τυπικά Ελληνικό, κανονικά δεν θα έπρεπε να εκπλήσσομαι. Να υποθέσω ότι έχει ληφθεί μέριμνα για να μπει και κανα δέντρο, παρότι από κάτω υπάρχει ο σταθμός? Ελπίζω να το σκέφτηκαν αν και σε κάθε περίπτωση εκείνο που μετράει είναι το κέρδος μιας επιπλέον πλατείας στην πόλη, και μάλιστα μεγάλης.
Και με την ευκαιρία, να δηλώσω τη συμπαράστασή μου στην ιδέα περί βύθισης της οδού Ακαδημίας από Ιπποκράτους μέχρι Σίνα, ενόψει της νέας επέκτασης του μετρό. Δέκα επιπλέον στρέμματα ανοιχτού χώρου (συν υπόγειο πάρκινγκ στο Πνευματικό Κέντρο) δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση για μια πόλη σαν την Αθήνα. Εννοείται πως το μεγάλο κέρδος είναι η απομάκρυνση των αφετηριών των λεοφωρείων, αν και είμαι περίεργος για το μέρος που προτίθενται να τις μεταφέρουν, δεδομένου ότι εξυπηρετούν πολλές γραμμές.
Ελπίζω τουλάχιστον, όλα αυτά να μην είναι ασκήσεις επί χάρτου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αργήσουμε να τα δούμε. Εδώ η πεζοδρόμηση της Όλγας, μιας σταλιάς δρόμου που υποτίθεται πως θα ένωνε το Ζάππειο με το Ολυμπιείο, δεν λέει να πάρει μπρος τόσα χρόνια μετά τους Αγώνες, κι ας ήταν ένα από τα δυνατά χαρτιά της ΕΑΧΑ.
Και μαζί συμπαρασύρεται και το υπόγειο πάρκινγκ που θα εξυπηρετούσε τα δεκάδες τουριστικά πούλμαν προς Ακρόπολη, τα οποία τώρα παρκάρουν όπου βρουν.
Τέλος πάντων (τυπική ελληνική επωδός).
edit: Τώρα, πώς εγώ νόμιζα ότι έγραφα στην "Αθήνα των ονείρων μας"? (Όλο λάθη είσαι σήμερα)  |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Tue May 22, 2007 11:05 am Post subject: |
|
|
sindoma an de kano lathos tha xekinisoun ta erga sto monastiraki, iparhoun maketes pouthena gia ayti ti plateia? |
|
Back to top |
|
 |
Panagiotis-7 Stadium Expert

|
Posted: Tue May 22, 2007 4:04 pm Post subject: |
|
|
Μηπως εχει καποιος να ποσταρει φωτος απο το Μοναστηρακι και τον Ιριδανο? |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
alexuk Visitor

|
Posted: Fri May 25, 2007 12:09 am Post subject: |
|
|
Ρε παιδιά μπορεί κάποιος που μένει Αθήνα να μας πει αν η επέκταση προς Αιγάλεω είναι πλεον σε λειτουργία; Γιατί, οι πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι λίγο συγκεχιμένες, ως αναφορά το πότε θα ξεκινήσει ή και αν έχει ήδη ξεκινήσει. (είμαι Manchester αυτή την περίοδο)
Ποιο συγκεκριμένα, η ert στην σελίδα της έλεγε οτι ξεκινάει αύριο και του ίδιου του μετρό ότι ξεκίνησε σήμερα.
Ευχαριστώ.... |
|
Back to top |
|
 |
paul_agg Visitor

|
Posted: Fri May 25, 2007 2:30 am Post subject: |
|
|
Εγώ ρώτησα χθές το πρωί κάποιον υπάλληλο ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στον Εσταυρωμένο και μου απάντησε ακριβώς "Σήμερα έχει εγκαίνια με βουλευτές και τα λοιπά...τώρα από όσο ξέρω θα δοθεί σε λειτουργία απο βδομάδα...μάλλον Τρίτη.".Βέβαια από όσο διαβάζω στο Ίντερνετ...κανονικά λειτουργεί από σήμερα!Δεν ξέρω...αν περάσω αύριο το πρωί θα σας πω! |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Fri May 25, 2007 6:23 am Post subject: |
|
|
Μάλλον πρόκειται για την κόντρα Σουφλιά-Λιάπη από ότι λένε άπαντες, κυβερνητικοί και μη.
Ο μεν Σουφλιάς λέει ότι το Μετρό από πλευράς του είναι έτοιμο, ο δε Λιάπης λέει ότι οι συρμοί πρέπει να δοκιμαστούν και άλλο στις νέες διαδρομές.
Αν μπορεί κανένας να μας διαφωτίσει εκ των ένδον καλά θα ήτανε... |
|
Back to top |
|
 |
plati Junior Member

|
Posted: Fri May 25, 2007 7:05 am Post subject: |
|
|
Καλημέρα σας ,εγώ πέρασα στις 07:30 απο το σταθμο στο Αιγάλεω και είδα που είχανε κολλήσει δυο προχειρα χαρτια Α4 που στο ένα έγραφε ''Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ'' (μαλλον αποψη Λιαπη) και σρο αλλο έγραφε ''Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΆ'' (μαλλον αποψη Σουφλια ,εδω θα μου πεις που κολλαει το προσωρινα ,λες και λειτουργουσε και διακόπηκε).
Ημαρον |
|
Back to top |
|
 |
exitmusician Moderator

|
Posted: Fri May 25, 2007 8:38 am Post subject: |
|
|
Κι εγώ πάντως άκουσα ότι σήμερα δίνεται σε λειτουργία. Σκέφτομαι να πάω από Κεραμεικό και Ελαιώνα για φωτορεπορτάζ. |
|
Back to top |
|
 |
fkxan New Member

|
Posted: Fri May 25, 2007 11:44 am Post subject: |
|
|
Καλησπέρα,
Η επέκταση της γραμμής 3 προς Αιγάλεω σύμφωνα με δημοσίευμα στο site του ΑΝΤ1 (http://news.antenna.gr/articleDetail/0,3091,158426,00.html) θα δοθεί τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν γίνονται ακόμη δοκιμαστικά δρομολόγια!
Όπως ανέφεραν και άλλα άτομα προηγουμένως, το site της Αττικό Μετρό αναφέρει ότι από χθες (24/05/2007) λειτουργούσε κανονικά το τμήμα της γραμμής 3 Αιγάλεω-Μοναστηράκι. Η ΑΜΕΛ όμως που είναι υπεύθυνη λειτουργίας σύμφωνα και με το δημοσίευμα αναφέρει ότι το έργο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες.Είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ 2 θυγατρικών εταιρειών;;; |
|
Back to top |
|
 |
exitmusician Moderator

|
Posted: Fri May 25, 2007 1:41 pm Post subject: |
|
|
Είναι, είναι Μάλλον για κόντρα Σουφλιά-Λιάπη μου μυρίζει... Παραπλανήθηκα, όπως και άλλοι, από τις συνεχείς ανακοινώσεις της λειτουργίας της γραμμής στα ΜΜΕ. |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Fri May 25, 2007 9:54 pm Post subject: |
|
|
Δεν μπορώ να μην το πω θα σκάσω...
Είναιν τρελλό να παραδίδεται γραμμή μετρό και αν μην μπορεί να πει κανένας πότε θα δοθεί στο κοινό. Δηλαδή καλό πας να κάνεις και το κάνεις με τέτοιο τρόπο που ξενίζεις για να μη πω δυσαρεστείς του πάντες...
Η επικοινωνιακή ασυνεννοησία και ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο. Δηλαδή φανταστείτε να βρεθεί η χώρα σε κίνδυνο πολέμου και να πρέπει οι πολιτικοί μας να συνεννοηθούν...
Αλλά άσε να μην πω περισσότερα... |
|
Back to top |
|
 |
alexuk Visitor

|
Posted: Sat May 26, 2007 11:01 am Post subject: |
|
|
ΑΑΑΑΑ.....ΝΟΙΞΕΕΕΕΕΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ η επέκταση προς
το Αιγάλεω. Μόλις το είδα μέσω του δελτίου της ΕΡΤ world!!!!!!!!!!
Ποιος θα πάει για φωτορεπορτάζ άραγε ;  |
|
Back to top |
|
 |
plati Junior Member

|
Posted: Sat May 26, 2007 3:45 pm Post subject: |
|
|
Αιγάλεω -Πανόρμου = 12 λεπτά και με γυναικα οδήγο και καινουργιο συρμο αλλα πηγαινε ψιλοαργα,
Στην επιστροφή με παλαιο συρμο και ενα παλλικάρι οδηγο ο οποιος το πηγαινε μαλιοκούβαρα πρεπει να κάναμε 10,5 λεπτά.
Πραγματικά τέτοιες υποδομές θα 'επρεπε να υπηρχαν απο πολυ παλαιοτερα, τελος παντων -δεν ειναι ώρα για γκρινιες-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!! |
|
Back to top |
|
 |
sdakos Junior Member

Joined: 06 Oct 2006 Posts: 155 Location: thessaloniki - athens
|
Posted: Sat May 26, 2007 4:21 pm Post subject: |
|
|
Επιτέλους! 3 Χρόνια είχε να εγκαινιαστεί μετρό στην πρωτεύουσα! Μόλις κατέβω στάνταρ θα κάνω βόλτα γιατί το περίμενα καιρό! Ελπίζω να έχει ανοίξει και ο προαστικός μέχρι τον Πειραιά μέχρι τις 15 Ιουνίου για να τα δώ 2 σε 1 |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

|
Posted: Sat May 26, 2007 6:46 pm Post subject: |
|
|
Ο σταθμός του Κεραμεικού είναι χαλαρά ο καλύτερος του δικτύου μετά του Συντάγματος, ενώ αν τον κρίνουμε ξεχωριστά για την είσοδο, μπορεί να είναι και ο καλύτερος στην Ευρώπη!
Ήμουν εκεί χτες το βράδυ και τον χάζευα ατελείωτα.
Φοβερή είναι και η πλατεία που δημιουργήθηκε. Όταν φυτρώσει κανονικά το γκαζόν, θα είναι από τις πιο πράσινες της Αθήνας. Ειδικά με τον νυχτερινό φωτισμό και τα μαγαζιά του Γκαζιού ακριβώς δίπλα, φτιάχνει μια εντελώς νέα γειτονιά στην Αθήνα.
Ερωτηματικό παραμένει το πάνω μέρος της που είναι κλειστό με ψηλές περιφράξεις, κι όταν ανοίξει θα την ενώσει απευθείας με την Τεχνόπολη.
Ωραίο έργο, μπράβο.
Επειδή ετοιμάζομαι να ξαναφύγω, θα ανεβάσω φωτογραφίες μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες, εκτός αν στο μεταξύ με προλάβουν άλλα μέλη. |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Sun May 27, 2007 10:29 am Post subject: |
|
|
Τώρα βέβαια δεν έχω δεί τους σταθμούς του RER στη La Defence (Παρίσι) ή του Underground στο Canary Wharf (Λονδίνο). Παρόλα αυτά, επειδή γνωρίζω ότι ο Ypsilos όταν λέει κάτι, κάτι ξέρει και συνήθως δεν υπερβάλλει ακόμα και όταν χρησιμοποιεί υπερθετικό λόγο, λέω για κάτσε να πάω να δώ τι παίζει.
Οπότε τα ξαναλέμε. |
|
Back to top |
|
 |
ATHENIAN Junior Member

|
Posted: Sun May 27, 2007 10:48 am Post subject: |
|
|
xerei ti leei paidia..to pasxa imoun parisi,enoeite oti apo aisthitikis pleuras einai kaliteroi,emena stin la defence kai mporo na po oti genika to attiko metro einai 10 fores kalitero...an kai to parisdino metro einai athorivo(elastika stin rodes ,kai poli pio grigoro an kai paleotero.... |
|
Back to top |
|
 |
ATHENIAN Junior Member

|
Posted: Sun May 27, 2007 10:59 am Post subject: |
|
|
sorry for my latin greek..i will express my self in english
Its time for athens metro to be less noisy and faster....imagine that in paris the doors of the metro are openign without the vechicle being stoped....the new stations of Athens metro make us all feel proud about....day by day Athens city turn to be better and better......
i would liek also to show to all the members this link...we fight for a better city...we fight for a better Athens
www.streetpanthers.gr |
|
Back to top |
|
 |
alter100 Junior Member

|
Posted: Sun May 27, 2007 6:03 pm Post subject: |
|
|
Κάποιος φίλος αναφέρει παραπάνω ότι το Μετρο του Παρισιού είναι πιο αθόρυβο.
Όταν κυκλοφόρησα και εγώ για ένα διάστημα με το Mετρο της Αθηνας αυτό που μου έκανε εντύπωση σε σχέση με το Mετρο του Βερολίνου ας πούμε είναι ότι στο Μετρο της Αθηνας τα τρένα είναι πολύ πιο θορυβώδες (όχι ότι αυτό είναι πρόβλημα δηλαδή!!!)
Πάντως οι σταθμοί στην Αθηνα νομίζω είναι οι πιο όμορφοι στην Ευρώπη!!!!
Kαι απ´ότι λένε θα είναι το ίδιο η και πιο ωραίοι στην Θεσσαλονίκη!!!! |
|
Back to top |
|
 |
siakabetis Stadium Expert

|
Posted: Sun May 27, 2007 8:18 pm Post subject: |
|
|
ΛΟΓΙΚΑ τωρα θα εχουμε και μειωση του κυκλοφοριακου απο αιγαλεω για κεντρο αθηνας. η σταση ελαιωνας μηπως θα επερεπε να μετοναμαστει σταση PANATHINAIKOS ARENA?
παντως εμενα δεν με ενδιαφερει καθολου η κοντρα του σαρακατσανου και του λιαπη εγω θελω να βλέπω εργα να τελειωνουν και να λυνουν τα προβληματα του πολητη |
|
Back to top |
|
 |
alexuk Visitor

|
Posted: Sun May 27, 2007 8:35 pm Post subject: |
|
|
Πάντως εκ του αποτελέσματος ο Σουφλιάς φαίνεται να είχε δίκιο, καθώς με το που έκανε την δήλωση ότι η επέκταση είναι έτοιμη ...τότε και μόνο τότε, ο Λιάπης κάμφθηκε και έδωσε την επέκταση Σάββατο πρωί!!!Δεν είμαι με κάποιον από τους δύο, ούτε το βλέπω κομματικά, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο μεν Λιάπης ήθελε εγκαίνια με Καραμανλή και μια εβδομάδα καθυστέρηση, ο δε Σουφλιάς το αντίθετο. |
|
Back to top |
|
 |
Nikolis_Efentis New Member

Joined: 27 Oct 2005 Posts: 61 Location: athens - toronto - paris
|
Posted: Sun May 27, 2007 9:41 pm Post subject: |
|
|
κάποιος φίλος από το skyscrapercity έχει ποστάρει φώτος στο παρακάτω λίνκ
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=13393483#post13393483
ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί... ανυπομονώ να κατεβώ ελλάδα το καλοκαίρι να δω τους σταθμούς από κοντά
για τη La Defense που αναφέρθηκε επειδή δουλεύω εκεί και είναι μέρος της καθημερινότητάς μου προσωπικά εμένα δε μου κάνει ιδιαίτερη αίσθηση ο σταθμός από αισθητικής άποψης ...ναι μεν είναι σημαντικος κόμβος (μετρό, τραμ, προαστιακος RER, τρένα SNCF) αλλά ένας σκοτεινός και ψιλοάχαρος στάθμός είναι.... να μην μιλήσω για το chatelet την καρδιά του συστήματος πού έχει το μαύρο του χάλι ... στο παρίσι κάτι μικροι σταθμοί είναι όμορφοι που εκεί που δεν το περιμένεις σε γοητεύουν με τη λιτότητά τους... |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

|
Posted: Sun May 27, 2007 10:03 pm Post subject: |
|
|
Πάρα πολύ καλές οι φωτογραφίες, αν και θα προτιμούσα μια που να δείχνει κατά μέτωπο το σύμπλεγμα "σκάλες-ημικυκλικοί αναβαθμοί" που με δεδομένο το μεγάλο βάθος του ορύγματος, σου δίνουν την αίσθηση πως κατεβαίνεις προς στην είσοδο ενός μνημείου!
Ειδικά το βράδυ με τον περιβάλλοντα φωτισμό, τον κεντρικό θόλο και το ασανσέρ που φωτίζεται από μπλε ledάκια και μοιάζει με γλυπτό, η εικόνα σε κάνει να χαζεύεις! Διαπιστώστε το και μόνοι σας και πείτε μου!
Προς υπευθύνους: Φυτέψτε τα ημικύκλια τώρα!
Σχετικά με την πλατεία για την οποία ρώταγα κάποιες μέρες πριν, είδα πως στο κάτω μέρος της ευτυχώς έχουν προβλεφθεί και ήδη φυτεύθηκαν αρκετά δέντρα.
Όσο για το κεντρικό κομμάτι που περιβάλλει τον θόλο, μάλλον πάει ολόκληρο για γκαζόν, το οποίο λογικά θα πρέπει να έχει ήδη φυτευθεί, αν κρίνω από τα πορτοκαλί διαχωριστικά που σε αποτρέπουν να το πατήσεις.
Για να δούμε! |
|
Back to top |
|
 |
corsakias Senior Member

|
|
Back to top |
|
 |
|