View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jnathan7 New Member

|
Posted: Wed Apr 19, 2006 4:52 pm Post subject: Γόρδιος δεσμός η υποθαλάσσια Θεσσαλονίκης |
|
|
Για το Θέμα της υποθαλάσσιας και τους συν-αυτώ προβληματισμούς επισυνάπτω ένα ενδιαφέρον αρθρο της Γιωτας Mυρτσιωτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή" στις 11-12-05 και περιλαμβανόταν και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.
Ενα έργο που εξαγγέλθηκε δεκάδες φορές, διχάζει την πόλη, λίγο πριν από την υλοποίησή του.
Προσωπικά εμένα οι πανω θέσεις με βρίσκουν σύμφωνο. Η σημερινή μελέτη της υποθαλάσσιας πιστεύω θα επιφέρει περισσότερα προβλήματα απο οσα καλειται να λύσει.
Αντικατάσταση του άρθρου-κατεβατού από το link του ( Αρθρο 7ε του Κανονισμού)
Admin |
|
Back to top |
|
 |
werto New Member

|
Posted: Wed Apr 19, 2006 8:34 pm Post subject: |
|
|
Εδώ που τα λέμε η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη για την παραλία της, νέα και παλιά. Αυτό το σχέδιο δε μου αρέσει καθόλου. Θα μπορούσαν να σχεδιάσουν μια μοντέρνα γραμμή τραμ που και θα ήταν εξυπηρετική και κυρίως θα απευθύνονταν στους ανθρώπους που προσπαθούν να κινηθούν με τα μέσα αστικής συγκοινωνίας. Έχει νόημα να κάνουμε όλο και περισσότερους χώρους για τα αυτοκίνητα και να μην υπάρχει πεζοδρόμιο για να περπατήσουμε; |
|
Back to top |
|
 |
tonibest24 Junior Member

|
|
Back to top |
|
 |
tonibest24 Junior Member

|
Posted: Sat May 06, 2006 1:00 am Post subject: |
|
|
Μπηκα στην ιστοσελιδα της Αττικο μετρο και εστειλα μαιλ με τις εξης ερωτησεις
1) Ειναι Ελαφρυ το μετρο της Θεσσαλονικης ?
μιας και δεν βγαλαμε ακρη μεταξυ μας να δουμε μηπως μας φωτισουν αυτοι
2) Χρονοδιαγραμμα επεκτασεων
3) Χρηματοδοτηση επεκτασεων
Περιμενω τις απαντησεις τους. Η απαντηση θα δημοσιευτει και στο βιβλιο επισκεπτων  |
|
Back to top |
|
 |
skylinearth Full Member

|
|
Back to top |
|
 |
kostya Full Member

|
Posted: Sat May 06, 2006 11:51 am Post subject: |
|
|
Έξυπνο .
Αν και η φωτό είναι σαν να είναι scanαρισμένη από εφημερίδα  |
|
Back to top |
|
 |
tonibest24 Junior Member

|
Posted: Sat May 06, 2006 8:13 pm Post subject: |
|
|
Λοιπον εχω ΕΠΙΣΗΜΗ απαντηση Ειμαι ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ απο το ποσο γρηγορα απαντησαν, μπραβο στα παιδια βαζο το κειμενο της απαντησης αυτουσιο
Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι "ελαφρού τύπου" (αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται στις ιστοσελίδες Κεφάλαια: ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ και στις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ). Οι επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκονται σήμερα υπό μελέτη και ακόμη δεν έχουν εξευρευθεί οι απαραίτητοι πόροι (περίπου 1 δισ ¤) για την υλοποίησή τους (πιθανότατα θα ενταχθούν στο Δ' ΚΠΣ).
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ βεβαια δεν ειναι αιτιολογημενη και σιγουρα το Υπουργειο και η αττικο μετρο δεν θα θελουν να παρουσιαστουν οτι κανουν μετρο χειροτερο απο της Αθηνας δεν παυει ομως να ειναι σημαντικη |
|
Back to top |
|
 |
skylinearth Full Member

|
Posted: Sun May 07, 2006 3:03 pm Post subject: |
|
|
Πολύ ωραία, χαίρομαι που διευθετήθηκε το θέμα. Πιστεύω πως τώρα πιά δεν θα ξανακούσουμε για ελαφρύ μετρό στην Θεσσαλονίκη. |
|
Back to top |
|
 |
tonibest24 Junior Member

|
Posted: Sun May 07, 2006 4:40 pm Post subject: |
|
|
Ναι πραγματι δεν αξιζει να συνεχισουμε την ονοματολογια
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να μπουν οι επεκτασεις στο ΔΚΠΣ
Εαν οντως τις ενταξουν τοτε θα μιλαμε για ολοκληρωμενο συστημα μετρο που μπορει να δωσει λυσεις. Ειμαι αισιοδοξος γιατι το εχει δηλωσει και ο Σουφλιας οτι θα ενταχθει. Επισης εχουμε και το στοιχειο κοστους 1 δις που δεν ειχε δοθει ξανα.
Βεβαια μενει το αεροδρομιο απεξω αλλα για εκει βλεπουμε |
|
Back to top |
|
 |
linus Junior Member

|
Posted: Mon May 08, 2006 10:29 am Post subject: |
|
|
Εγώ πάντως έχω μια απορία. Πως είναι δυνατόν metro με τρεις συρμούς (φαντάζομαι μεγέθους αθήνας) να αντέξει το βάρος των μελλοντικών επεκτάσεων; Ειδικά από τη στιγμή που θα επεκταθεί σε περιοχές με πολύ κόσμο όπως καλαμαριά και στα δυτικά, αφήνω στην άκρη δε όνειρα του τύπου να φτάσει μέχρι αεροδρόμιο και Σίνδο.  |
|
Back to top |
|
 |
superas Senior Member

|
Posted: Mon May 08, 2006 11:14 am Post subject: |
|
|
Να μαι κι εγω.... μόλις άκουσα αεροδρόμιο τσουπ πάλι...
Δεν ξεχνιόμαστε εεε;;; Νέο αεροδρόμιο στα δυτικά ΤΩΡΑ. Και φυσικά με πολύ πολύ εύκολη πρόσβαση για τις επεκτάσεις του μετρό, τους προαστιακούς και υπεραστικούς σιδηροδρόμους και τους κυριότερους οδικούς άξονες! (ΠΑΘΕ- ΕΓΝΑΤΙΑ) |
|
Back to top |
|
 |
skylinearth Full Member

|
|
Back to top |
|
 |
Nassos Full Member

|
Posted: Tue May 09, 2006 9:14 pm Post subject: |
|
|
Αρκεί να μην τους διώξουμε όπως έκαναν οι Αμερικανοί  |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Wed May 17, 2006 10:15 pm Post subject: |
|
|
Το νέο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Για όσους δεν το γνωρίζουν, κατασκευάζεται πίσω από το μουσείο βυζαντινού πολιτισμού και δίπλα στο αρχαιολογικό, σε μια μάλλον ατυχή τοποθεσία (κατα τη γνωμη μου ένα αρχαιολογικό πάρκο θα ήταν η καλύτερη επιλογή για το χώρο). Το κτίριο φαίνεται ενδιαφέρον αν και χωρίς κάτι ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Σε μικρή ανάλυση (160 ΚΒ)
Και σε πλήρες μέγεθος (900ΚΒ)
 |
|
Back to top |
|
 |
Tanash Full Member

|
Posted: Wed May 17, 2006 10:28 pm Post subject: |
|
|
Εγώ έχω απορία γιατί δεν έγινε κίνηση για την 3η στρατιά να φύγει και να γίνει εκείνο το κτήριο το δημαρχείο, που και παλιό και όμορφο είναι και έχει άπειρο χώρο για επέκταση και καλό θα ήταν να φεύγει σιγά σιγά ο στρατός από εκεί.. Δυστυχώς με τα μυαλά που έχουμε γεμίζουμε και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολύ καλύτερα... |
|
Back to top |
|
 |
tonibest24 Junior Member

|
Posted: Wed May 17, 2006 11:45 pm Post subject: |
|
|
πολυ καλη ιδεα
Πραγματι νομιζω οτι δεν εξεταστηκε καθολου.
Βεβαια η εκταση ειναι ακομη στρατοπεδο και νατοικο στρατηγειο επισης |
|
Back to top |
|
 |
Nikolis_Efentis New Member

Joined: 27 Oct 2005 Posts: 61 Location: athens - toronto - paris
|
Posted: Thu May 18, 2006 1:45 am Post subject: |
|
|
παιδιά εμένα το σχέδιο για το νέο δημαρχείο της θεσσαλονίκης δε μου λέει κάτι. Υποτίθεται οτι η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, ονειρεύεται να παίξει και ρόλο πρωτεύουσας των Βαλκανίων, χρειάζεται αν μην τι άλλο ένα κτίριο ορόσημο(landmark) για να στεγάσει τις δημοτικές υπηρεσίες της. Και πέραν απο το θέμα πρεστίζ/προβολής υπάρχει και η αισθητική πλευρά του θέματος. Ούτε αρχιτεκτονική έχω σπουδάσει ούτε ιδιαίτερες γνώσεις έχω, αλλά αν υποθέσουμε ότι η αρχιτεκτονική είναι μία από τις τέχνες, δε θα πρέπει οι αρχιτέκτονες μέσα από την "τέχνη" τους, μέσα από τα σχεδιά τους να περνάνε ένα μήνυμα, κάτι ... Τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτο το σχέδιο;;
Προσωπικά δε μου φαίνεται να "λέει" κάτι αυτό το κτίριο...ψιλομουντζούρα μου κάνει ...λίγο από μεταβιομηχανικό ύφος, λίγο από ασύμμετρες γωνίες,λίγο από καμπύλες, λίγο απ'ολα δηλαδή ... σε κάποια σημεία μοιάζει και με τα καινούρια λύκεια που βρίσκει κανείς στην αθήνα ...κρίμα, στη θεσσαλονίκη αξίζει κάτι καλύτερο  |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Thu May 18, 2006 7:28 am Post subject: |
|
|
Δεν είναι παράλογο αυτό που λές. Βέβαια, σε σχέση με άλλα δημόσια κτίρια είναι αρκούντως πρωτοποριακό αλλά θα μπορούσαν να είναι τα γραφεία πχ μιας τεχνικής ή άλλης ιδιωτικής εταιρείας στη Λεωφόρο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, πίσω από τη Λ. Κηφισίας για όσους ξέρουν σε τι αναφέρομαι.
Εχει ένα μεταμοντέρνο στυλ που έχουν υιοθετήσει πολλές Ελληνικές εταιρείες. Κρίμα που δεν το έκανε ο Μάριο Μπόττα ας πούμε. Αλλά και πάλι καλό είναι παιδιά... |
|
Back to top |
|
 |
skylinearth Full Member

|
Posted: Thu May 18, 2006 9:58 am Post subject: |
|
|
Όντως θα ήταν καλύτερο να εγκατασταθεί το δημαρχείο στο στρατηγείο, απ'την άλλη ίσως ο χώρος να μην επαρκούσε. Όπως και νά'χει το νέο δημαρχείο θα είναι μια νότα μοντερνισμού στην πόλη. Εξάλλου, πολλές πόλεις στον κόσμο έχουν μοντέρνα δημαρχεία. Μερικά απο αυτά είναι:
Λονδίνο:
Τορόντο:
Κωνσταντινούπολη:
κλπ |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Thu May 18, 2006 10:14 am Post subject: |
|
|
μια σύγκριση να γίνει και να μη δω την τουρκια.....
πριν από αυτό το post το δημαρχείο μου φαινόταν OK. Τώρα μιλάμε για άλλες διαστάσεις. |
|
Back to top |
|
 |
teris3 New Member

|
Posted: Thu May 18, 2006 11:43 am Post subject: |
|
|
Re paidia epeidi se polla posts televtea diavazw gia tous xwrous tou 3 Somatos Stratou kai anaferete na ginei ekei to dimarxeio, na ginei ekei to parko kai epeidi ypiretisa prosfata sas lew pws den yparxei kamia skepsi i prothesi na fygei apo ekei to Stratopedo.....
Mesa stegazontai polemiko mouseio, tagmata stratonomias, pezikou, pyrovolikou, diavivastwn kai fysika to NDC -Natoiko stratigeio me Italous, Polwnous kai Gallous Stratigous apoti evlepa oso imoun ekei....kai malista
paratirousa oti peftan kai polla lefta gia erga ekei mesa....opote to 3o swma den fevgei apo ekei.... |
|
Back to top |
|
 |
P.A.O. Stadium Expert

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Thu May 18, 2006 12:24 pm Post subject: |
|
|
Εμενα μου αρεσει το νεο Δημαρχειο της Θεσσαλονικης !
Ειναι θετικο οτι χτιζονται νεα Δημαρχεια στην Αττικη και στην Θεσσαλονικη  |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Thu May 18, 2006 12:51 pm Post subject: |
|
|
billy8181 wrote: | μια σύγκριση να γίνει και να μη δω την τουρκια.....
πριν από αυτό το post το δημαρχείο μου φαινόταν OK. Τώρα μιλάμε για άλλες διαστάσεις. |
...αν και στην προκείμενη περπιπτωση, όλα τα λεφτά είναι το δημαρχείο του Τορόντο. Κτισμένο τόσα χρόνια πριν και ακόμα "λέει". Πολύ θα ήθελα το πρωτο νέο ψηλό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να έμοιαζε με κάτι τέτοιο...
Κατα τα άλλα, καλό είναι το νέο δημαρχείο της Θεσ/νίκης, το επαναλαμβάνω. Αν και αυτή η αρχιτεκτονική είναι λίγο υπερβολικά extreme για ένα κτίριο με τέτοιο χαρακτήρα. Αλλά και πάλι καλύτερο από το τίποτα... |
|
Back to top |
|
 |
skylinearth Full Member

|
Posted: Fri May 19, 2006 12:31 pm Post subject: |
|
|
Και ένα ακόμα δημαρχείο το οποίο προβλέπεται να κατασκευαστεί στην Podgorica, Montenegro με 160.000 κατοίκους στην μητροπολιτική περιοχή :
 |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Fri May 19, 2006 12:36 pm Post subject: |
|
|
GM τι έλεγες για το δημαρχείο της θεσσαλονίκης?.....προσοχή στην τοποθεσία. Σερβία-montenegro....
βεβαια πρέπει να υπολογίσουμε και το διαθέσιμο budget(πόρους κλπ.)
η κλασική ατάκα που σε ξελασπώνει πάντα και καλύπτει οποιαδήποτε έλλειψη οράματος... εν μέρει ίσxei για της διαστάσεις όμως.
λέτε να "λέει" και αυτό το δήμαρχοι θεσσαλονίκης σε....πολλά χρονια? xmmmmm.......  |
|
Back to top |
|
 |
|