stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αρχιτεκτονική
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 72, 73, 74  Next

Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 8:20 am    Post subject: Reply with quote

1. Καταρχήν το τελευταίο που έχω στην κατοχή μου είναι master αρχιτεκτονικής. Θέλει πολύ ψωμί, πολύ διαβασμα, πολλές ώρες πάνω στο σχεδιαστήριο για να αρχίσει κάποιος να καταλαβαίνει τι γίνεται αν και το σχετικό σχόλιο του Λοσαντα με τιμά χωρίς να με αντιπροσωπεύει. Για όνομα Θεού. Ο Υ ξέρει 50 φορές περισσότερα για αρχιτεκτονική από μένα γενικότερα.

2. Μην προκαλέσουμε συζήτηση για το αν θίγω κανένα γιατι θα χάσεις φίλτατε Κώστα. Είμαι ο μόνος άνθρωπος ο οποίος δεν προσωποποιεί τις απόψεις του κατα κανενός, εχων γνώση του γεγονότος ότι ο καθείς δικαιούται να έχει τις απόψεις του, ούτε επιχειρώ να κάνω παραινέσεις σε κανένα πως να φέρεται. Και στο συγκεκριμένο φόρουμ αλλά και στο skyscrapercity είμαι ο πιό δεκτικός και ο πιό συζητήσιμος συμμετέχων και δικαιούμαι να το πω πλέον. Τώρα αν είναι να μην έχω και άποψη, συγνώμη, δε θα σου κάνω τη χάρη, και η άποψη μου είναι πάντοτε εναντίον των κρατούντων και εν πολλοίς εναντίον εκείνων που συνεχώς διακατέχονται από στείρο αρνητισμό για οτιδήποτε (καμμία προσωπική μομφή κατα εσού, γενικό το σχόλιο), αλλά πάντοτε γενική και ουδέποτε προσωπική.

3. Αν το πρόβλημα είναι το ότι χρησιμοποιώ δηκτική γλώσσα και επίτηδες βάζω Τουρκικούς ουρανοξύστες αυτο το κάνω για να προκαλέσω ερεθίσματα και να ενημερώσω πολλούς φίλους οι οποίοι εμπιστευονται τα mass media τα οποία θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είμαστε σε όλα πρώτοι. Είμαστε καλοί και μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.

4. Τώρα αν ο συνδιασμός Τουρκων και ουρανοξυστων είναι Taboo πέστε μου να το ξέρω. Αν με την αναφορά σε ένα από τα καλύτερα καθώς φαίνεται κτίρια της Ευρώπης κατα τη γνώμη μου, απαγορεύεται επειδή μας πήραν την πόλη πριν 500 χρόνια, και αυτο πέστε μου να το ξέρω. Ισα-Ισα, που αν θέλαμε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν, καλά τα (ακριβοπληρωμένα Evil or Very Mad ) F-16 αλλά τι να σου κάνω που δεν τα βλέπει κανένας επενδυτής ή τουρίστας; (και μακάρι να μην τα βλέπουν και οι Τούρκοι στις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο εκτός αν είναι πάρα πολύ κοντά τους και σε "ώρα 6" Twisted Evil ).

5. Από την άλλη όμως ας μου πεί ένας φίλος εδώ πέρα πότε έχω προσωποποιήσει επιθέσεις εναντίον κανενός ή έχω θίξει κανένα. ΠΟΤΕ. Τα χώνω αφηρημένα στους "περιοίκους" (αν λογίζονται ως περίοικοι άτομα τα οποία μένουν σε ακτίνα χιλιομέτρων από ενα project) και κυρίως -στην εξουσία και η πλάκα είναι ότι οι "περιοικοι" όπως ο george_ts στο skyscrapercity (είναι Μαρουσιώτης άρα και ο πλέον αρμόδιος!!!) συμφωνούν μαζί μου!!!. Και ναι, στο θέμα των ψηλών και μεγάλων κτιρίων είμαι κάθετος. Η εικόνα που εμφανίζει η Αθήνα αυτή την στιγμή είναι φαιδρή με πολύ καλούς δρόμους, μετρό, προαστειακούς αλλά κτιριακές κατασκευες που αντιστοιχούν σε πόλη 300,000 κατοίκων βλέπε Brighton Αγγλίας, όπως έχει αναφερθεί επισήμως για τα κτίρια γραφείων κατηγορίας Α. Ε δεν είναι όλα καλά και πρέπει να γίνουν καλύτερα.

Και ούτε υποστήριξα να χτιστούν ψηλά κτίρια στο κέντρο (μακάρι να γκρεμίζανε και τα περισσότερα που έχουν χτιστεί), ούτε είμαι υπερ της άκριτης κατασκευής σε στυλ Σάο Πάολο. Και στο κάτω κάτω γιατι τα βάζεις με εμένα, τοσοι άλλοι έχουν μια τουλάχιστον θετική στάση απέναντι στο θέμα εδώ πέρα.. Στο κάτω κάτω αν δε σου αρέσουν τα ψηλά κτίρια τι δουλειά έχεις στο skyscrapercity που λέει ο λόγος (αν και προς Θεού, ρητορικό είναι το ερώτημα, όλοι δικαιούνται να έχουν άποψη);

6. Αυτο το περι αποχωρήσεως δεν το καταλαβαίνω και λίγο θεατρικό μου φαίνεται. Είμαι κι' εγώ ευαίσθητος αλλά εσύ βρε παιδί μου παραείσαι ευθικτος, θίγεσαι ενώ δεν σε ενοχλεί κανένας. Θα πρότεινα, επειδή βλέπω ότι η συζήτηση έχει ή μπορεί να πάρει προσωπικό χαρακτήρα και αν συνεχιστεί δεν θα αφορά κανένα άλλο εδώ πέρα (και δε θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τους φίλους εδώ) να την πάμε στην Ελλησία του Δήμου στο skyscrapercity. Αλλα δεν νομίζω να υπάρχει λόγος.

...Και αν η Κωνσταντινούπολη ενοχλεί, δέστε εδώ φωτογραφίες του λιμανιού του Ροτερνταμ, και συγνώμη, ΠΟΛΥ θα ήθελα να είναι έτσι ο Πειραιάς από την ακτή Μιαούλη μέχρι τη Δραπετσώνα αλλα βλέπεις...

http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=94959
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 9:30 am    Post subject: Reply with quote

Εξεπλάγην με όσα διάβασα, για να είμαι ειλικρινής. Η θέση μου εδώ μέσα δεν είναι να παίρνω το μέρος κάποιου μέλους κάθε φορά που υπάρχει διαμάχη, ωστόσο με το Γρηγόρη θα κάνω συνειδητά μια εξαίρεση, ακόμα κι αν κατηγορηθώ για μεροληψία ή λιβάνισμα.
Και θα το κάνω για τον απλούστατο λόγο ότι η συμμετοχή του στο φόρουμ είναι case study ορθής συμπεριφοράς και σεβασμού των κανόνων. Κι όταν λέω "κανόνες" δεν εννοώ μόνο τον κανονισμό λειτουργίας, αλλά πώς πρέπει να γίνεται ο διάλογος γενικότερα.
Ένα μέλος λοιπόν, η παρουσία του οποίου τιμά όλους μας, είναι το τελευταίο άτομο που θα μπορούσε ποτέ να γίνει αφορμή για να αποχωρήσει κάποιο άλλο μέλος εις ένδειξιν διαμαρτυρίας.
Βεβαίως δεν έχω το δικαίωμα να υποδείξω στον "Κωνσταντινούπολις" από τι πρέπει να θίγεται και από τι όχι, σέβομαι τη γνώμη και τις ευαισθησίες του και δεν μπορώ, ούτε θέλω να του αλλάξω άποψη.
Κι εγώ διαφωνώ ριζικά με το στυλ που γράφουν ορισμένα (ελάχιστα) μέλη εδώ μέσα, πχ με συνεχή γκρίνια, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό, το παραβλέπω και στέκομαι στην ουσία των γραπτών τους.
Κι επειδή λοιπόν μιλάμε για την ουσία των γραπτών, πιστεύω ότι αυτά του Γρηγόρη μάς έχουν κάνει όλους πλουσιότερους εδώ μέσα.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα ξεφύγουμε από το θέμα του topic και θα το κάνουμε chat.
Πιστεύω να αναθεωρήσεις, φίλε "Κωνσταντινούπολις". Κι εγώ έχω διαφωνήσει πολλές φορές με το Γρηγόρη, αλλά μέσα από το συνεχή διάλογο μαζί του εδώ μέσα, στο τέλος σήκωσα τα χέρια ψηλά.
Το άτομο αυτό είναι πολύ καλών προθέσεων...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 9:36 am    Post subject: Reply with quote

Υ είσαι κορυφή........ να και το ψηλώτερο κτίριο της Ινδίας...2008

This 224-story, 2222-foot(677m) pyramid-shaped building in
Katangi, India was scheduled for November 6. The building is
being financed by Maharishi Mahesh Yogi (The Beatles former
spiritual leader), and will be his new world headquarters.
The firm designing this tower are known for a previous large
development, the Twin Towers in Battery Park City, NYC.
Back to top
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 9:55 am    Post subject: Reply with quote

1)σύμφωνο με τον Y, αλλα τι mania η αποχωρήσεις χωρίς συζήτηση....τέλος πάντων ο καθένας ας κάνει ότι θέλει. Sad

2)ορίστε και το κτίριο της ινδίας παρεπιπτόντως,μοντέρνο αλλα με ιστορικά στοιχεια μέσα..... Wink ίσος φτάει που μόλις πήρα το ιταλικό focus περιοδικό και είναι ολόκληρο αφιερωμένο στους αρχαίους έλληνες με τίτλο "πως κέρδισαν τον κόσμο με της ιδέες τους..." Razz
Back to top
exitmusician
Moderator
Moderator

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 10:24 am    Post subject: Reply with quote

Ούτε εγώ συνηθίζω να παρεμβαίνω υπέρ κάποιου μέλους, ειδικά από τη στιγμή που όταν χρειάστηκα την (γραπτή) υποστήριξη των μελών σε ορισμένες άχαρες καταστάσεις δεν την είχα... Confused Όμως οφείλω να πω ότι σε μια περίοδο που οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στο φόρουμ έχουν, δυστυχώς, μειωθεί στο βωμό μιας πιο chat-ικής (ας μου συγχωρεθεί ο βαρβαρισμός) προσέγγισης, είναι τιμή μας που συνδιαλεγόμαστε με τον Γρηγόρη, ασχέτως αν δεν συμφωνούμε πάντοτε με τις τοποθετήσεις του. Είναι ίσως το μόνο μέλος που με κάθε, μα κάθε παρέμβασή του δίνει απλόχερα τροφή για σκέψη και συζήτηση.

Και σε κάθε περίπτωση, καθένας έχει το δικαίωμα να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το περιεχόμενο των παρεμβάσεών του και τον τρόπο γραφής του, αλλά έχει την απόλυτη ελευθερία να απαντήσει, ενδεχομένως στο ίδιο ύφος, αν το θεωρεί αναγκαίο. Αν μη τι άλλο, έχουμε δείξει ότι δεν στεκόμαστε στο προσωπικό ύφος κάθε μέλους (φυσικά στο πλαίσιο του σεβασμού της γνώμης των άλλων) αλλά στη δυνατότητά του να ανακινήσει ουσιαστική συζήτηση, κάτι που με λύπη διαπιστώνω ότι έχει αρχίσει να εκλίπει από το φόρουμ.

Για να μην παρεξηγηθώ, πάντως, θέλω να πω ότι σέβομαι απόλυτα την άποψη του Κωνσταντινούπολις. Ελπίζω, όμως, αυτή η παρεξήγηση να μην αποτελέσει αιτία να εγκαταλείψει το φόρουμ αλλά αφορμή για προσέγγιση και γόνιμο διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών.
Back to top
marin
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ma na rwtisw kati? Ena topic me titlo arxitektoniki, den einai enas xwros gia na grafontai apopseis oi opoies mporei kai na diistantai?
Auto den einai to noima? Egw prosopika den exw brei oute ixnos kakoproairesis sta grafomena tou Grigori kai to na leei o kathenas tin apopsi tou einai kai to zitoumeno i kanw lathos?

Dialegeis kai perneis. Den zitise kanenas na symfwnoume oloi alla kai egw pou den eimai arxitektonas exw dikaioma na exw apopsi gia to styl kai to yfos tis polis mou. Twra an auto simainei mezonetes se olo to lekanopedio i ouranoxystes sto Marousi to sizitame kai parathetoume ta yper kai ta kata.

Prosopika symfwnw me to Grigori me ti moni epifylaxi na mi ginoun ouranoxystes gia tous ouranoxystes kai katalixoume me to epixryso blaxomparok tou Dubai gia paradeigma giati blepw polles politistikes omoiotites me tous arabes filous mas..
Back to top
ael
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu Dec 01, 2005 10:35 pm    Post subject: Reply with quote

syntassomai ki egw me to lobby tou gm... Laughing de me enoxlei katholou o tropos pou grafei,antithetws me pwrwnei(tha mporousa na pw...).vgazei olh auth thn aganakthsh tou xwris na 'masaei' ta logia tou,enw tautoxrona de prosvallei kanena.peran toutou,me ta grafomena tou me exei kanei ki emena thermo yposthrhkth twn pshlwn ktiriwn!all out for a tall Larissa! Razz Laughing Laughing

teleiwnontas,na shmeiwsw pws oi geitones mas mporei na mhn exoun deutero swvrako na valoun kai na mhn exoun to dhmokratiko politeuma mas(to poio??),par'ola auta stis kataskeues einai eth fotws mprosta apo emas...(kai polla metra pio pshla epishs! Mr. Green )
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 12:09 am    Post subject: Reply with quote

O GM na sinexisi na vazei photo apo Polh... gininode pola erga ekei kai me ta pio prosfata nomizo oti vlepoume kai kala digmata arxitektonikis (Kai xoris kinotika kondilia, tamia sinoxis ktl.)

Kai afou milises gia limania... gia diavase gia ta ta duo megala limenika erga pou gininde sthn Polh:
http://www.galataport.org
http://www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=26784

H arxitektonikh pou epilextike gia afto tou Galataport prokalese arketh andidikia giati se merikous fanike poli monderno gia thn perioxh. Ego mia xara to vlepo kai kala tha htan na ginei kati tetio ston Pirea!

Ego exo pai arketes fores sthn polh giati h sizigos mou einai Tourkala. Na sas po thn alithia kai ego allios evlepa thn Tourkia palia kai allios tora pou exo kanei 3-4 ta3idia. Oi anthropoi ekei einai poli evgeniki kai proodeftiki... meta thn oikoniki krisi doulepsan sklira kai to melon tous miazei esiodo3o.
H polh exei foveri arxitektonikh kai oxi mono Bizantini alla kai Othomaniki... p.x Top Kapi... Prosfata omos apokta kai ena poli monderno prosopo! Poli mou aresei kai h Leoforos Vagdatis sthn Asiatiki plevra ths polhs me polla kai megala magazia se enan poli prasino dromo.
Den nomizo pos kathe fora pou anaferoume Tourkia prepei na rixnoume kai spondes gia na estanthoume kalitera... andi aftou protino ena eistirio gia ta3idi sth Polh... vazo stixima oti tha aresei se olous... oxi mono h polh kai h arxitektoniki ths alla kai oi anthropoi ths...

Kai afou eipa gia Top Kapi... gia dite ena mini kai anakenismeno sthn kavala:

http://www.triaenatours.gr/istos.chtm?prnbr=11379[/url]
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
g3orge
Full Member
Full Member

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 12:18 am    Post subject: Reply with quote

Δεν διαφωνώ ότι όντως αυτά που γράφει ο Γρηγόρης είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα. Η συμμετοχή και προσφορά του στο forum είναι πολύ σημαντική (αν και δεν είμαι εγώ αυτός που θα την κρίνω). Από την άλλη, και εγώ όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα φααντάζομαι, σέβομαι απόλυτα τα πιστεύω και την άποψη του Κωνσταντινούπολις, όπως διατυπώθηκε.

Αυτό που αδυνατώ να κατανοήσω είναι αυτή η μανία -ψύχωση θα έλεγα- για κτίρια 300m. Και βέβαια δεν εννοώ ότι δε θα μου άρεσε να υπήρχε ένα complex με ουρανοξύστες αλλά δεν ζω με το όνειρο να δω κάποτε στην Αθήνα ένα καινούργιο Manhattan.

Αυτό που θα έλεγα ότι έχει καταντήσει ενοχλητικό, και φυσικά δεν αναφέρομαι στον Γρηγόρη αλλά σε όλο το thread, είναι αυτή η συνεχής αρχιτεκτονική σύγκριση της Αθήνας με διάφορες πόλεις του κόσμου. Είναι άστοχη και μας μειώνει! Και που ξεκινά από μεγάλα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης (Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο κτλ.) και φτάνει εώς την Κωνσταντινούπολη, την Τουρκία γενικότερα και τις μακέτες των πύργων των Τιράνων (από αυτές κι αν έχουμε χορτάσει).

Και κάτι τελευταίο, όσον αφορά τις τεράστιες κατασκευές που στην προκειμένη περίπτωση είναι το θέμα συζήτησης.
'Ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής θεμελιώνει το Ολυμπιακό Στάδιο (7 Ιανουαρίου), λέγοντας μεταξύ άλλων «...ποτέ κανένας λαός δεν επιβλήθηκε στην παγκόσμια συνείδηση με επιτεύγματα υλικά. Επεβλήθησαν οι λαοί εκείνοι, όπως ο δικός μας, που εδημιούργησαν πολιτισμό και με τον πολιτισμό τους έγραψαν ιστορία...»'. Εγώ θα κρατήσω την πρώτη πρόταση, μιας και είναι της παρούσης.

Αυτά τα λίγα από εμένα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Ypsilon
Moderator
Moderator

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 3:46 am    Post subject: Reply with quote

Το ότι οι απόψεις του Κωνσταντινούπολις είναι απολύτως σεβαστές, αυτό είναι ξεκάθαρο. Και φαντάζομαι να μη θεωρεί και ο ίδιος ότι προσπαθεί κανείς να τον απομονώσει μη αποδεχόμενος την κριτική του. Το αντίθετο μάλιστα.
Από κει και πέρα, στενοχωριέμαι αφάνταστα όταν προσάπτεται "ψύχωση" σε κάποιο μέλος ή σε ομάδα ομιλητών του φόρουμ.
Κι αυτό, διότι όλη αυτή η σύγκριση σε σχέση με τις ξένες χώρες σε ό,τι αφορά στην αρχιτεκτονική παραγωγή, έχει εξηγηθεί επαρκώς εκατό φορές.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που λένε σκέτα πως η Κων/πολη έχει ψηλά κτήρια και είναι κρίμα που δεν έχουμε κι εμείς. Όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) εξηγούν επαρκώς το συλλογισμό τους. Κι αν κάποιες φορές μερικοί μένουν απλώς στην άγονη σύγκριση (εμού συμπεριλαμβανομένου), οι περισσότεροι παραθέτουν σοβαρά επιχειρήματα, αρνούμενοι τη λογική της σύγκρισης για τη σύγκριση. Πώς δεν το έχετε προσέξει?

Γι' αυτό και πιστεύω πως αυτό το thread είναι από τα πλέον δημοφιλή του φόρουμ μας, ακριβώς επειδή δεν στερείται τεκμηρίωσης ή προτάσεων, όπως συμβαίνει σε άλλα. Είναι δηλαδή ένα αμιγές πεδίο προβληματισμού και ανεξάρτητα από το πόσο συμφωνούμε ή όχι με αυτά που γράφονται, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως, τουλάχιστον, δίνει τροφή στη σκέψη και δικαιώνει και το σκοπό του φόρουμ: Να είναι δηλαδή πεδίο συζητήσεων, χωρίς να αποκλείονται φυσικά οι διαφωνίες.

Η διαφωνία όχι απλώς είναι θεμιτή και ευπρόσδεκτη, αλλά πολλές φορές την προκαλούμε οι ίδιοι με τα γραφόμενά μας για να ζωντανεύει η συζήτηση. Όλοι έχουμε να μάθουμε από τη διαδικασία του σωστού διαλόγου. Κανείς δεν μπήκε εδώ μέσα ως σοφός που όλοι οφείλουν να προσκυνούν την άποψή του.
Πολύ περισσότερο ο "εγκαλούμενος" Γρηγόρης, που όπως είπα παραπάνω, μάς κάνει χάρη που συμμετέχει στις συζητήσεις μας. Κατά τη γνώμη μου πάντα.
Συνεπώς, χαρακτηρισμοί όπως ψύχωση, εντός ή εκτός εισαγωγικών, δείχνουν πως αν μη τι άλλο, κρίνουμε βιαστικά χωρίς να προσέχουμε τι ακριβώς έχει γραφεί (και εξακολουθεί να γράφεται) εδώ μέσα. Και είναι κρίμα...
Back to top
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 4:41 am    Post subject: Reply with quote

ΖΗΤΩ το ΕΘΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΖΗΤΩ....... για να ξεκολάμε όμως...... Twisted Evil
Back to top
g3orge
Full Member
Full Member

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 5:08 am    Post subject: Reply with quote

Αναγκάζομαι και χωρίς να το θέλω ή να είχα καμμία πρόθεση, να αμυνθώ των όσων έγραψα πιο πάνω.

Καταρχήν πιστεύω ότι δεν κρίνω βιαστικά και χωρίς να έχω προσέξει τι ακριβώς έχει γραφεί. Χωρίς να έχω καμμία διάθεση να περιαυτολογήσω απλώς αναφέρω ότι (κατά τι γνώμη μου) παρ' όλο που είμαι αρκετές ώρες στο forum, ποστάρω μόνον όταν γνωρίζω κάτι και όταν μπορώ να τεκμηριώσω την άποψη μου. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν ποστάρω σε αυτό εδώ το thread. Επειδή πιστεύω ότι αδυνατώ να παραθέσω, όπως και ο Υ αναφέρει, σοβαρά επιχειρήματα.

Είναι προφανές, ότι η επίμαχη λέξη είναι "ψύχωση". Την έγραψα απλώς για να δώσω έμφαση στο συλλογισμό μου και χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας η προσβολής! Γι' αυτό την έγραψα μέσα σε παύλες. Εάν εκλήφθηκε έτσι, κακώς. Σε πολλά posts αυτού εδώ του thread υπάρχουν πιο προσβλητικές εκφράσεις και λέξεις.

Συγγνώμη για το post, γνωρίζω ότι είναι εντελώς off-topic. Αν οι mods πιστεύουν ότι πρέπει ας μεταφερθεί. Επίσης, αν θέλετε σβήστε και τη λέξη που προκάλεσε την αναστάτωση. Rolling Eyes

Αυτά!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Κωνσταντινούπολις
Junior Member
Junior Member

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 5:14 am    Post subject: Reply with quote

@ gm2263

Φίλε μου με συγχωρείς αλλά όλα αυτά που αναφέρεις τι σχέση έχουν με αυτά που εγώ ανέφερα στο προηγούμενο μου μήνυμα;

Σου είπε κανείς φίλε μου ότι δεν έχεις το δικαίωμα της γνώμης; Γιατί εν κατακλείδι αυτό λες. Ότι δηλαδή εσύ, ωραία και καλά εκθέτεις της απόψεις – προτάσεις σου, εμπλουτισμένες με αγάπη για τους ουρανοξύστες και ξάφνου έρχομαι εγώ, ο Κωνσταντινούπολις να σε χειραγωγήσω, να σε λογοκρίνω και να προσπαθώ εν τέλει να σε φιμώσω μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνώ με την ανέγερση ουρανοξυστών μέσα στην πόλη της Αθήνας.

Όπως καταλαβαίνεις αδερφέ όλα τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Εγώ μίλησα για:

Quote:
εμπαθής συμπεριφορά

Quote:
ως μια επαναλαμβανόμενη ασίγαστη άμεση επίθεση στην αντίθετη άποψη

Quote:
Υ.Γ) Φίλε Γρηγόρη δεν έχω τίποτα μαζί σου, με των τρόπο γραφής σου διαφωνώ.

Εγώ φίλε μου με την συμπεριφορά σου διαφωνώ, τους χαρακτηρισμούς δηλαδή που κάνεις και οι οποίοι απευθύνονται και σε εμένα. Δικαίωμα σου να αγαπάς τους ουρανοξύστες και να θέλεις να ανεγερθούν στην Αθήνα.

Σου επαναλαμβάνω όμως ότι εγώ διαφωνώ με τους χαρακτηρισμούς που κάνεις.
Εγώ γιατί δηλαδή όταν εκθέτω τις απόψεις μου δεν προβαίνω σε χαρακτηρισμούς; Είμαι ο έξυπνος της παρέας δηλαδή;

Απλά όταν γράφω-μιλώ συγχρόνως σκέφτομαι των συνομιλητή μου και προσπαθώ με τα λεγόμενα μου να μην των θίξω / προσβάλω και πιστεύω ότι και με την βοήθεια του Θεού σε αυτό των τομέα βρίσκομε σε καλό δρόμο.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι καμία άποψη δεν είναι υπεράνω κρητικής, πόσο μάλλον οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ωφέλεια από μια καλοπροαίρετη κριτική. Το ιδανικό θα ήταν να επιζητούμε όλοι την καλοπροαίρετη κριτική. Η οποία μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τυχών λάθος συμπεριφορές και εν συνεχεία να εντοπίσουμε / αντιμετωπίσουμε τυχών πνευματικές παρεκτροπές.

Καλό είναι λοιπόν να μετριάσουμε τις εγωιστικές μας συμπεριφορές και τότε θα κατανοήσουμε καλύτερα τη θέλει να πει ο συνάνθρωπος μας.

Υ.Γ) Αυτό φίλε Γρηγόρη τι υποτίθεται ότι σημαίνει;

Quote:
Μην προκαλέσουμε συζήτηση για το αν θίγω κανένα γιατι θα χάσεις φίλτατε Κώστα

Είναι μια έκφραση της στιγμής ή υπονοούμενο του τύπου «έχω ράμματα για την γούνα σου», «κάτσε καλά γιατί θα σε ξεμπροστιάσω»;

Αν ισχύει το δεύτερο περιμένω τις αποκαλύψεις σου.
Back to top
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 7:20 am    Post subject: Reply with quote

Παίδες μήν το πάτε προσωπικά!!! τελειώστε το με ΠΜ και φιλάκια.......

έλα και δεν έχω αλκοόλ σπίτι και βαριέμε να παώ να αγοράζω.....

δώστε τέλος...και συνεχίζουμε στην αρχιτεκτονική...φιλικά και ας μην ειμαι μοντ απλά είμαστε όλοι εκτός θέματος......
Back to top
Ypsilon
Moderator
Moderator

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 9:26 am    Post subject: Reply with quote

savroulis wrote:
φιλικά και ας μην ειμαι μοντ απλά είμαστε όλοι εκτός θέματος......

Ρε τον savrouli!! Laughing Laughing
Τέθηκαν δημόσια ορισμένες ερωτήσεις στο Γρηγόρη, και είναι στο χέρι του αν θα απαντήσει με ΡΜ ή επίσης δημόσια. Θα' θελα κι εγώ να τελειώσει αυτή η στενάχωρη κατάσταση που προέκυψε από το πουθενά. Από την άλλη όμως, όταν δίνεται η ευκαιρία μια στο τόσο, να ξεκαθαρίζονται ορισμένα πράγματα σχετικά με τις λειτουργίες ή τις συμπεριφορές σε αυτό το φόρουμ, θεωρώ πως καλό είναι να μην την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη.
Γι' αυτό και υπ' ευθύνη μας αφήσαμε αυτήν την κουβέντα να εξελιχθεί.
Ελπίζω μόνο να μην έχουμε παρεκτροπές και να ξαναγυρίσουμε σύντομα στο θέμα που συζητάμε.
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 9:30 am    Post subject: Reply with quote

1. Παιδιά, αν θεωρεί κανένας οτι θίγεται, να μου το πεί να προσαρμόσω το γραψιμο μου αναλόγως. Δεν θα "ξεμπροστιασω" κανένα γιατι κανένας δεν έχει ανάγκη εμένα ή τα γραπτά μου. Απλά, προσπαθω να βγάζω την τρέλλα μου χωρις να ενοχλώ προσωπικά.

2. Το σύνδρομο πόλης εναντίον πόλεων είναι νομίζω εγγενές και έχει την καλή του πλευρά όταν αποτελεί έναυσμα για προβληματισμό και άμιλλα. Τι εννοώ: Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη συγκριση ανάμεσα στα επιτεύγματα μας και εκείνα των άλλων, από τη στιγμή που ένα αρχιτεκτονικό έργο περατούται τίθεται σε κοινή θέα και η σύγκριση έρχεται αυτόματα με τα έργα άλλων χωρων ή/ και πόλεων τα οποία τα ίδια μάτια μπορεί να δούν σε ταξίδια σε εκείνες τις χώρες ή πόλεις. Φαντάζεστε να μην πήγαιναν τόσοι Ελληνες στο εξωτερικό για ταξίδια, τι προσλαμβάνουσες παραστάσεις θα είχαμε και το τι κουτόχορτο θα τρώγαμε από τους εκάστοτε κρατούντες οι οποίοι όπως παλαιότερα θα μας έδιναν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η αρχιτεκτονική είναι ανταγωνιστική επιστήμη. Βέβαια, ο ανταγωνισμός πολλές φορές δεν έχει να κάνει με το μέγεθος. Πολλοί (λάθος: όλοι) θαυμάζουν τους αρχιτέκτονες που προτείνουν χωροθετικές λύσεις και αξιοποιούν καλύτερα το διαθέσιμο χώρο, ή την καθαρά αισθητική/ διακοσμητική άποψη που εμφυσούν σε ένα δημιούργημα. Στην Ελλάδα το έχουμε δεί αυτο σε δημιουργίες πολλών νέων αλλά και καταξιωμένων αρχιτεκτόνων και σε κτίρια γραφείων αλλά και σε κατοικίες, και μάλιστα πολλοί έχουν βραβευθεί.

Κλασσικό παράδειγμα ένα εμπορικό κέντρο στο Κoλωνάκι το οποίο είναι μέσα σε ένα νεοκλασσικό αν δεν κάνω λάθος και το οποίο βραβεύθηκε σαν το μικρότερο μεν αλλά καλύτερο δε, εμπορικό κέντρο στον κόσμο, μια χρονιά, στις αρχές της δεκαετάς του 90. Ε, δεν μπορώ να μην το αναγνωρίσω βρε παιδιά,άυτή είναι μια διάκριση που ο συγκεκριμένος αρχιτέκτων την άξιζε και αμφιβάλλω αν το κατα τα άλλα λειτουργικό, καλαίσθητο αλλά όχι και τρελλά ιδιαίτερο αρχιτεκτονικά "The Mall Athems" θα κατακτήσει ποτέ, όπως δεν θα γίνει με τα προκάτ κτίσματα του εμπορικού κέντρου του αεροδρομίου.

Αν δεν μας αρέσουν οι συγκρίσεις και οι πρωτιές, τότε ο συγκεκριμένος αρχιτέκτων να δώσει το βραβείο του πίσω, όπως και πολλοί άλλοι, είναι πάρα πολλοί που δεν τους μαθαίνουμε γιατι προηγείται βλέπεις το τι χρώμα βρακί φορούσε η Παπαριζου και η Καλομοίρα... Ή κάνω λάθος;

Οπότε ποιά η διαφορά αν στη βράβευση ή στην πρωτιά περιλαμβάνεται και το ύψος;

3. Από την άλλη όμως μου φαίνεται ότι στην Ελλάδα προσπαθούμε να ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό. Ενώ δηλαδή και άλλες πόλεις με διάσπαρτη αρχιτεκτονική κληρονομιά (βλέπε Βαρσοβία, Παρίσι) και όχι συγκεντρωμένη σε μια ιστορική περιοχή απλά (ο αρχαιολογικός περίπατος στην Αθήνα), στην ουσία βρήκαν (ή έστω θυσίασαν για να κάνω σε μερικούς τη χάρη) μια περιοχή τους για να μην εμπλέκονται, όσο μπορεί να γίνει αυτο δυνατό, οι εμπορικές χρήσεις με περιοχές ιστορικής αξίας ή/ και κατοικίας κλπ. Η ύπαρξη business hubs την Ευρώπη όπως η La Defence, το Levent-Maslak (you know where Twisted Evil ) ή το Canary Wharf που έλαβε χώρα εκτός κέντρου στις αντίστοιχες πόλεις, έγινε με το σκοπό του να διευθετηθούν ΚΑΠΟΥ οι σύγχρονες ανάγκες γραφειακών χώρων και να μην πνίξουν αυτές τις πόλεις... σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που εξ αρχής, οι νεοτευκτες πόλεις τους προσδιόρισαν το ηλικίας 100 ετών και μη έχον ιστορικά μνημεία κέντρο τους σαν εμπορικό και οικονομικό και έκαναν εκεί τα "downtown" τους.

Στην Ευρώπη, παγκόσμιας πρωτοτυπίας φαινόμενο και εν πολλοίς όχι προσυνεννόημένο, αν και βλέπω μερική αντιγραφή σε πόλεις της Ασίας, αντι να ξεσκίσουν τα ιστορικά τους κέντρα, είδαν ότι αργά ή γρήγορα οι ανάγκες στέγασης των οικονομικών τους δραστηριοτήτων θα εγένοντο πιεστικές οπότε σου λέει κάτι πρέπει να κάνουμε. Οι Γάλλοι αποδείχτηκαν οι πιό οραματιστές, με τη Defence η οποία αρχισε να οικοδομείται στη δεκαετία του 60 ενώ οι Βρετανοί τόπαιξαν απο δώ στο Λονδίνο, τόπαιξαν απο κεί, κάτι πήγε να γίνει στο City, πολλοί εμπλεκόμενοι, λίγος ο χώρος, κοντά σε απόσταση από τον Αγ. Παύλο μέχρι που η Θάτσερ αποφάσισε "Canary Wharf" και άρχισαν να βαράνε οι βιολιτζήδες εκεί... (Άσε που το City σου λέει μια και έγινε η αρχή δεν χτίζουμε πιό συντηρητικά από το CW έστω, δε θα μας πάρει το CW και τα εσώρουχα )

Παιδιά, αυτο δεν έγινε μόνο για το civic pride του θέματος. Έγινε διότι εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Δεν μπορεις να λες ότι έχεις ένα εμπορικό/ διοικητικό κέντρο με διάσπαρτες υπηρεσίες, έλλειψη υποδομών κλπ κλπ κλπ, και να παραγνωρίζεις ότι η στέγαση ιδιωτικών και δημοσίων χώρων γραφείων κάποια στιγμή θα γίνει αδήρητη ανάγκη. Στην Αθήνα, καλώς ή κακώς, το επιδιώξαμε δεν το επιδιώξαμε, με εμφανή καθυστέρηση (όπως πάντα) έχουν εμφανιστεί περιοχές που εκ των πραγμάτων και όχι κατόπιν σχεδιασμού (τιWink Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing λόγω κοινωνικών και αστικών ζυμώσεων (και λόγω έστω και ελλιπών έστω υποδομών) έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν αυτό το ρόλο. Αυτές είναι το Μαρούσι, οι περιοχές του Κηφισού (τέλη δεκαετίας του 90) η Αττική Οδός (έπεται) και τα μεσόγεια, ενώ "βλέπω" και Δραπετσώνα στο μέλλον.

Γνώμη μου είναι ότι εκεί μπορούμε να χτίσουμε ψηλά κτίρια, χωρίς να καταστρεψουμε τη θέα της Ακρόπολης. Αυτό είναι όλο. Απο εκεί και πέρα το να έχουμε ένα τυπολατρικό ΣτΕ ή κατοίκους περίεργων εξωραϊστικών συλλόγων (πολλοί από αυτούς φοβάμαι ότι έχουν ανοίξει απλά μια βιομηχανία εκβιασμών του στύλ: ή μου δίνεις τόσα ή κάνω προσφυγή στο ΣτΕ και βγάλε άκρη μετά από 10 χρόνια... Αν οι Ελληνες είναι τόσο πατριώτες γιατι έχουμε τότε τόσα αυθαίρετα παντού και πνιγόμαστε με την πρώτη βροχούλα; γιατι; ) οι οποίοι από το 80 βλέπανε ότι η Κηφισίας επέπρωτο να γίνει περιοχή υποδοχής γραφειακών χώρων και πήγαν και αγόρασαν (με την ενοχή του ηλίθιου κράτους το οποίο ΔΕΝ έκανε για άλλη μια φορά το καθήκον του και ΔΕΝ Χωροθέτησε) διαμερίσματα και βέβαια, τώρα τους ενοχλεί η κατόπιν εορτής επερχόμενη ανάπτυξη, όπως έγινε παρόμοια ανάπτυξη και στην περιοχή του Ελληνικού όπου πρώτα έγινε το αεροδρόμιο και μετά οι κατοικίες Laughing , τι να κάνουμε βρε παιδιά, ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα.

Χώρια το γεγονός ότι η μια πλευρα της λεωφόρου είναι ήδη χτισμένη έστω και με τα 5-10 ορόφων κυβάκια του Βωβού και του Αγιοστρατίτη, ενώ η άλλη απλά δεν εχει κατοικίες σε βάθος εκατοντάδων μέτρων από το "Υγεία" μέχρι το "στρογγυλό Κηφισίας-Αττικής οδού γι' αυτο και θα το πω ευθέως ¨εκβιασμό μυρίζομαι και όχι καλές προθέσεις... Evil or Very Mad

Θέλω να πω ότι το Μαρούσι εκ των πραγμάτων λόγω θέσης και συγκονωνιακών υποδομών έχει αναλάβει αυτό το ρόλο. Απο δώ και πέρα τώρα, ή θα υπάρξει νέα χωροταξία και δημιουργία ζωνών ανάπτυξης και στο ευρύτερο Μαρούσι, την Αττική οδό και τα πέριξ, ή οι περίοικοι θα καταντήσουν να κυνηγάνε με καραμπίνες τους απελπισμένους παρανόμως παρκάροντες πελάτες ή συνεργάτες των μίζερων τετραόροφων "πολυτελών μίνι -πολύ μίνι βρε παιδί μου- συγκροτημάτων γραφείων" μπροστά από τα σπίτια τους (όσοι ζούν μέσα στις γειτονιές του Μαρουσιού ξέρουν), ή θα έχουν συνεχώς κλεισμένα τα παράθυρα των διαμερισμάτων τους για να μην παίρνουν μάτι τα στελέχη του διπλανού "συγκροτήματος" τις γυναίκες και τις κόρες τους δίκην live amateur show" Laughing .

Δυστυχώς ας το πάρουμε απόφαση, η τάση σε ορισμενες περιοχές είναι μη αναστρέψιμη. Οφείλουν άπαντες, "περίοικοι", επιχειρήσεις, δήμαρχοι, εξωραϊστικοί σύλλογοι να κάτσουν στο τραπέζι και να τα βρούνε. Πάρτε το χαμπάρι παιδιά, η συγκεκριμένη περιοχή και άλλες είναι νομοτελειακά σίγουρο ότι θα εξελιχθούν όπως το λέω, είναι το μέγεθος των οικοπέδων, είναι η μή γειτνίαση τους με κατοικίες, είναι, είναι είναι. Με μπαταριές και κραυγές δε βγαίνει δουλειά, δεν έχω ακούσει προτάσεις ως τώρα. Στο χέρι μας είναι το αν αυτή η εξέλιξη θα επέλθει προγραμματισμένα ή άναρχα. Προτάσεις υπάρχουν;

Και για να μην μιλάμε μόνο με τη λογική, βάλτε το χέρι σας στην καρδιά, δέστε τις παρακάτω φωτό που πήρα απ΄πο το the mall" και πέστε μου ειλικρινά:

Δεν σας φαίνεται ότι κατι λείπει εκεί πέρα;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/gm22634/40271/498706/0/Maroussi+Skyline+-+From+The+Mall+1000x.JPG

http://briefcase.pathfinder.gr/download/gm22634/40271/498707/0/Maroussi+Skyline+-+2+-+From+The+Mall+1000x.JPG

Και είδατε, συγκρατήθηκα: Σε τόσο μεγάλο κείμενο μια φορά μόνο μίλησα για Κ/πολη Mr. Green

Και μια άσχετη ερώτηση: Τι γίνεται με το ίδρυμα "Ελληνικός Κόσμος" και εκείνη τη θολωτή κατασκευή που θα έκαναν στην Πειραιώς. Προχωράει; Αξιόλογο έργο και εύχομαι να τελιώσει γρήγορα.
Back to top
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 12:01 pm    Post subject: Reply with quote

Παρόλο που συμφωνώ με τις απόψεις του Γρηγόρη για την αρχιτεκτονική και τους ουρανοξύστες (σε γενικές γραμμές) και βέβαια δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να αμφισβητήσω τη συνεισφορά του στο forum, στα μέλη του, και σε εμένα προσωπικά, συμφωνώ κι εγώ με τα όσα γράφουν ο Κωνσταντινούπολις και ο g3orge και το έχω ξαναδηλώσει.

Συμφωνώ επίσης με τα όσα απαντάνε οι υποστηρικτές του "gm lobby" και ο ίδιος. Απλώς όμως απαντάνε σε άλλα ερωτήματα, σε ερωτήματα που δεν τέθηκαν.

Γρηγόρη, έχω κι εγώ την εντύπωση ότι ορισμένες φορές γίνεσαι εξαιρετικά εμπαθής και αναζητάς υπαίτιους εκεί που δεν υπάρχουν. Οι αρχιτέκτονες και οι "νεοέλληνες" βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις στην κλίμακα των ευθυνών. Ποτέ δεν ήταν αυτοί που πήραν τις αποφάσεις, και όσοι τις έπαιρναν χρησιμοποιήσουν εκβιαστικά τις παραπάνω ομάδες, ή τα χειρότερα κομμάτια τους, για να τις εκτελέσουν.

Εμπάσει περιπτώσει, η γκρίνια και οι ενοχικές αναζητήσεις δεν μου αρέσουν και δεν με ικανοποιούν. Παρόλα αυτά, είναι σαφώς δικαίωμα σου (μη εκπορευόμενο από εμένα και τους υπόλοιπους "αντίθετους") να εκφράζεσαι με όποιον τρόπο επιθυμείς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι σε ακούν και σε επικροτούν, ή δεν αντιδρούν, ή δεν προσβάλλονται με αυτά που λες.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Ypsilon
Moderator
Moderator

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν υπάρχει gm lobby, σε παρακαλώ πολύ να ανακαλέσεις. Με τον τρόπο που το θέτεις, είναι σαν να κατηγορείς όσους εκφραστήκαμε υπέρ του Γρηγόρη ότι στεκόμαστε απέναντι σε όσους έχουν διαφορετική άποψη, κι αυτό δεν τιμά κανέναν μας.
Είπαμε επανειλημμένως ότι η διαφωνία είναι ευκταία, και όσο αυτή στηρίζεται σε επιχειρήματα (ακόμα και "εμπαθή" κατά την άποψη ορισμένων), δεν παύει να είναι σημαντική για τη διαδικασία που αποκαλούμε "διάλογος".
Back to top
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 12:16 pm    Post subject: Reply with quote

και έλεγα πολλή μιλάει αυτός ο γρηγορης, άργησαν η αντιδράσεις..... Razz
εγώ παιδιά σύμφωνο με τον GM,αλλα και με τους άλλους,αλλα και με όλους,άρα τα έχω καλά με όλους. Very Happy

πέρα από τι πλακα, διαβάζοντας τα posts όλα καλοπροαίρετα μου φαίνονται, απλός ο καθένας έχει τι γνώμη του νομίζω μπορούμε να συνεχίσουμε να τα λέμε πολιτισμένα και καλά.Αν κάποιος/οι έχει/οούν πρόβλημα με τον GM πιστεύω μπορούν να τα βρούν,αλλα δεν νομίζω πια να είναι τόσο μεγάλο το θέμα ώστε να γίνει ολόκληρη διαμάχη μεταξύ μέλλον. Smile
Back to top
marin
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

worldofjustice wrote:
Οι αρχιτέκτονες και οι "νεοέλληνες" βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις στην κλίμακα των ευθυνών. Ποτέ δεν ήταν αυτοί που πήραν τις αποφάσεις, και όσοι τις έπαιρναν χρησιμοποιήσουν εκβιαστικά τις παραπάνω ομάδες, ή τα χειρότερα κομμάτια τους, για να τις εκτελέσουν.

Worldofjustice genika exeis dikio gia tis enoxikes sizitiseis kai ti grinia, alla tha erthw na diafwnisw kai nomizw oti ektos apo to kratos kai tis poleodomies, ftaine se enan poly megalo bathmo oi arxitektones kai oi "neoellines" opws les. Giati mporei na min ftaine gia to "orama" kai ti diathesi na dimiourgisoun psila ktiria (to sizitame an mas aresei i oxi to psilo ktirio) omws gia tin parousa katastasi tis mezonetas/xamilis polykatoikias se xrwma somon me diafora kits stoixeia poios ftaiei?

Akoma kai me tis dotheises parametrous, kai ta oikopeda pou yparxoun/ypirxan sto lekanopedio, oloi ma oloi tha mporousan na ftiaxoun arxitektonika ktiria xamila or otherwise pou na exoun entono endiaferon kai na sizitountai, kai malista me ta idia xrimata pou tha xodeuan gia mia mezoneta.

Pare gia paradeigma mia perioxi opws to Palaio Psyxiko, opou prwton ta xrimata synithws den apoteloun anastaltiko paragonta, kai deuteron oi kanonismoi einai sfixtoi kai ligo poly idioi gia olous. Pragmatika ektromata exoun xtistei kai malista parousiazontai ws "polyteleis villes", enw tha mporousan oloi autoi oi idioktites na exoun proslabei akoma kai megalous arxitektones tou exwterikou i kainourious arxitektones Ellines kai na ftiaxnoun spitia kosmimata arxitektonikis.
Back to top
2M3
New Member
New Member

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Δεν σας φαίνεται ότι κατι λείπει εκεί πέρα;

Ένα αέτωμα πάνω από τα containers των κτιρίων της Αττικής Οδού...
Back to top
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 12:39 pm    Post subject: Reply with quote

Νομιζω οτι και ο Υ και οι υπολοιποι του γμ-λομπυ ( Wink ) μιλανε και για εμανα, οποτε δεν χρειαζεται να επεκταθω και αλλο σε αυτο. Σεβομαι τις αποψεις ολων ασχετα αν συνοδευονται απο καλα δομημενα επιχειρηματα η οχι, μιας και αυτο το φορουμε δεν ειναι φορουμ ειδικων επι αρχιτεκτονικης -επι του προκειμενου- ή ειδικων συγκοινονιολογων κτλ. Ολοι εκθετουμε τις αποψεις μας με βαση οσα γνωριζουμε και φυσικα κανουμε δεκτη με χαρα οπως εχουμε δειξει και στο παρελθον καθε επιπλεον γνωση εξειδικευμενη (οπως πχ του Ιωαννη και αλλων, που εχουν βοηθησει εμπρακτα στο να κατανοησουμε πολλα πραγματα.

Απο εκει και περα, ο καθενας μπορει πιστευω να εκφραζεται οπως θελει με βαση τον κανονισμο του φορουμ. Το να στυλιτευσουμε ανθρωπους και καταστασεις και συμπεριφορες μεσα στα πλαισια γονιμου διαλογου οπως κανει και ο Γρηγορης και εγω και αλλοι πολλοι, ειναι διαφορετικο απο το να αρχισουμε απερισκεπτους και ανουσιους αφορισμους. Το ιδιο ειχε γινει και με τις καθυστερησεις στα Ολυμπιακα εργα που οι υπευθυνοι ειχαν ακουσει απο εδω τα εξ'αμαξης καθως και με αλλες καταστασεις, παντα στα πλαισια της κριτικης και του γενικου feeling κοροιδιας που λενε και στο χωριο μου...
Αυτο δεν ειναι εμπαθεια ειναι κριτικη.

Κριτικη ειναι επιπλεον, για εμενα, και οι "εμπαθεις" χαρακτηρισμοι του Γρηγορη κατα μεριδας Νεοελληνων που εχουν σαν ονειρο ζωης το SUV και την μεζονετιτσα ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ.......(Ακουστε το "Νεοελληνας" του Πανουση και θα καταλαβετε).

Κριτικη ειναι και η αγανακτηση εναντι της ελλειψης δημιουργικοτητας απο πολλα αρχιτεκτονικα γραφεια που αναλαμβανουν μεγαλα εργα, και μενουν εδω και χρονια στις κυβοειδεις κατασκευες.
Φυσικα και υπαρχει και μια δοση σαρκασμου μεσα σε ολα αυτα, μιας και το εργο ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ και καταντα γελοιο πολλες φορες. Τι θα ηταν καλυτερο δηλαδη? Να μιλουσαμε με μια ξυλινη γλωσσα του στυλ "Καταδικαζομεν...κτλ κτλ"???

Quote:
Οι αρχιτέκτονες και οι "νεοέλληνες" βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις στην κλίμακα των ευθυνών

Ισως, αλλα δες και τις περιπτωσεις που εχει καθυστερησει η μπλοκαριστει ενα εργο υποδομης λογω αγανακτησμενων κατοικων...Δεν εχει γινει μια και δυο φορες. Αλλες φορες δικαια, αλλες αδικα. Αυτο δεν σημαινει πως ειναι αμοιροι ευθυνων. Φυσικα στις περισσοτερες των περιπτωσεων φταιει το κρατος, αλλα να μην τα ισοπεδωνουμε ολα....

ΥΓ τι κατεβατο εγραψα ο π$#@^%, μπου αρεσει που δεν ηθελα και να επεκταθω!! Very Happy
Back to top
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

Ypsilon wrote:
Δεν υπάρχει gm lobby, σε παρακαλώ πολύ να ανακαλέσεις. Με τον τρόπο που το θέτεις, είναι σαν να κατηγορείς όσους εκφραστήκαμε υπέρ του Γρηγόρη ότι στεκόμαστε απέναντι σε όσους έχουν διαφορετική άποψη, κι αυτό δεν τιμά κανέναν μας.
Είπαμε επανειλημμένως ότι η διαφωνία είναι ευκταία, και όσο αυτή στηρίζεται σε επιχειρήματα (ακόμα και "εμπαθή" κατά την άποψη ορισμένων), δεν παύει να είναι σημαντική για τη διαδικασία που αποκαλούμε "διάλογος".

ανακαλώ την έκφραση!
Μη σφαχτούμε κι όλας. Very Happy

Υ.Γ. Προσωπικά τον τελευταίο καιρό δεν με πειράζει που ο gm γκρινιάζει λίγο (πολύ) παραπάνω, είναι πλέον μέρος της γοητείας του ...

Υ.Γ.2 Είναι το τελευταίο μήνυμα μου επί του θέματος, άντε να μιλήσουμε λίγο για αρχιτεκτονική!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 2:11 pm    Post subject: Reply with quote

Ωπα παιδιά, τράβηξε η κουβέντα σε μάκρος

Τα περι lobby φυσικά και είναι ευφυιολογήματα, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ένας άνθρωπος με ένα υπολογιστή μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, ή να έχει για ακολούθους ανθρώπους με συγκροτημένες προσωπικότητες, ίσες ή καλύτερες εμπειρίες ζωής, σπουδές, βιώματα και παραστάσεις. (Αν και κάποιος κύριος με μουστακάκι πρίν 60-70 τόσα χρόνια το έκανε αυτο και χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά τέλως πάντων... Twisted Evil )

Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη, συζήτηση γίνεται και εκείνο που μπορώ να δεχτώ απλά είναι ότι λόγω του γεγονότος ότι το έχω ψάξει το θέμα και γνωρίζω δυο τρία πράγματα, όχι απο τη νομική-πραγματιστική τους πλευρα όπως ο φιλος Ιωάννης αλλά σαν patterns που θα λέγαμε στα βλαχομπογδανικά, δηλαδή επεναλαμβανωμενες αλληλουχίες γεγονότων, έχω τη δυνατότητα, αν και μακρυγορώντας, να τα λέω στο ψαχνό, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να έχει ίσως κατα καιρούς πει... "άκου να δείς... την έχει ψάξει ο τύπος".

Ας συνοψίσουμε λοιπόν την όλη κουβέντα στα εξής :

1. Υπάρχει μια κοινή συνιστώσα στην άποψη ότι σχετικά με την αρχιτεκτονική στην Ελλάδα κάτι "δεν πάει άλλο". Τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού έργου στη χωρα μας είναι αυτά που βλέπουμε και αντιλαμβανώμαστε. Τωρα ποιός φταίει το έχουμε συζητήσει ένα εκατομμύριο φορές. Το θέμα είναι όμως ότι αυτο που εισπραττουμε είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία άσχημο.

2. Πιστευω ότι λόγω τρέλλας εκφράζω την ταυτόσημη ή παραπλήσια γνώμη πολλών ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να αλλάξει αυτη η κατάσταση προς το καλύτερο. Επίσης πιστευω ότι η θεώρηση των πολεοδομικών - χωροταξικών προβλημάτων της Αθήνας από το ευρύ κοινό είναι λανθασμένη και δεν συνάδει πιθανόν με τις αρχές και της αντιλήψεις της πολεοδομίας και χωριταξίας του 2005, ούτε με την κοινή λογική αλλά εμφορείται από ιδεοληψίες ή είναι και αντικείμενο παραπληροφόρησης, κυρίως το δεύτερο για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που κινούνται και πολλές φορές το πρώτο όσον αφορά τους τποκινητές τους.

3. Ενεκα του 2 εμφανίζονται πολλές φορές κινητοποιησεις που πιστευω ότι διακατέχονται από στείρο αρνητισμο. Αποτέλεσμα τούτου είναι και το φαινόμενο του ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ, επαναλαμβάνω ΟΛΑ τα μεγάλα έργα στη χώρα μας, μικρά, μεγάλα, ψηλά, κοντά, στρουμπουλά, γωνιώδη, επαναλαμβάνω ΟΛΑ , δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, κτίρια, μουσεία, σταδια έχουν σταματήσει απο ομάδες πολιτών (interest groups) με προσφυγές τους στα διάφορα θεσμικά όργανα -διάβαζε ΣτΕ οι οποίες είτε τα έχουν ματαιώσει, είτε τα έχουν καθυστερήσει με αποτέλεσμα την διόγκωση του τελικού κόστους σε απίστευτο βαθμό και με κακοτεχνίες στην παράδοση του έργου. Πιστευω δε ότι οι επαΐοντες θα συμφωνήσουν μαζί μου πως είναι σχεδόν θαύμα πως τελικά έγιναν και αυτά που έγιναν για τους Ολυμπιακούς. Φαίνεται πως ο Θεός της Ελλάδος τελικά δεν μας έχει ξεχάσει...

Εχω λοιπόν κάθε δικαίωμα να πιστευω ότι σε πλήθος απο αυτές τις πολλές φορές υπερβολικές προσφυγές ενέχεται υποκρίσια ή ακόμα χειρότερα και εκβιαστικός δόλος εφόσον είναι πιθανόν ότι κάποιος επενδυτής πιθανόν να προτιμήσει (αν δεν πάει σε πιό δραστικές λύσεις Twisted Evil ) να πληρώσει για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πορεία κατασκευής του έργου. Υπόθεση κάνω...

4. Παρά λοιπόν το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές (πάμπολλες ως η άμμος της θαλάσσης οπως θα δούμε παρακάτω) ομάδες ανησυχούντων, ούτε τα ρέματα έπαψαν να μπαζώνωνται, ούτε τα βουνά και οι αιγιαλοί να χτίζονται, ούτε τα δάση να καίγονται για να εμφανιστούν μετά οι σωμόν βίλλες και τα μαύρα Cayenne των εγκληματιών-καταπατητων. Κατα τα άλλα, το άν θα ψηλώσει κανένα όροφο το κυβάκι του Βωβού στην Κηφισίας τους μάρανε. Που ήταν όλοι αυτοί οι ανησυχούντες όταν χτίστηκε η τετράκις καείσα Πεντέλη; Όταν τα "μαγαζιά" της παραλιακής που διασκεδάζουν αυτοί ή οι κανακάρηδες τους κασταβροχθίζουν δεκάδες, εκατοντάδες τετραγωνικά "αιγιαλού"; Γιατι τόοοοοοση πιά ευαισθησία με το ύψος ενώ κατα τα άλλα γίνονται σημεία και τέρατα; μήπως-κάπου- η ιδεοληψία είναι κατευθυνόμενη για να συγκαλύπτονται μεγαλυτερες παρανομίες; Πως είναι δυνατόν να έχουν γίνει ΟΛΑ τα άλλα αλλά καμμιά σοβαρή υπέρβαση ύψους και αλλού να παίρνουν βδομάααδες, μηηηηνες , χρόοοοονια να εκδικαστούν υποθέσεις αλλά για το ύψος τσουπ! γενική κατακραυγή πεθαίνουμε... Το "μεγαθήριο", ο δεινόσαυρος, η υγεία των παιδιών μας, λες και τα παιδιά δεν κινδυνεύουν περισσότερο από την αίσθηση της γενικής ατιμωρησίας, χαλάρωσης και ανομίας, το (καλής κατασκευής) 30όροφο θα τα σκοτώσει...

Τώρα αν εσείς αυτο τον τρόπο γραφης τον λέτε εμπάθεια, εγώ τον ονομάζω αγανάκτηση και ναι, είμαι αγανακτισμένος γιατι και εδώ φαίνεται καποιοι να με -μας περνάνε για κορόϊδο(α) . Ο καθένας βέβαια έχει τα δικά του προβλήματα κλαι τις δικές του προτεραιότητες συναισθηματικής εμπλοκής σε πρόσωπα και καταστάσεις. Δεκτό και σεβαστό απλά για αρχιτεκτονική και σχετικούς σχεδιασμούς μιλάμε, για άλλα θέματα υπάρχουν άλλα μέρη του φόρουμ και άλλοι δικτυακοι τόποι...

Δεν έχω εμπάθεια εναντίον καθενός σε προσωπικό επίπεδο, ίσα ίσα που εδώ μέσα πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα άτομα. Σε γενικότερο επίπεδο προσπαθώ να επισημάνω και να στηλιτεύσω παθογένειες. Στο κάτω κάτω ένας άνθρωπος είμαι σε ένα φόρουμ. Και άν νομίζουν μερικοί φίλοι πως έχω "εμπάθεια" επειδή μιλάω με έντονο ύφος, κάντε κλίκ ΕΔΩ να δείτε και το ύφος της άλλης πλευράς

Οχι ότι έχουν σε όλα άδικο. Τουναντίον έχουμε να κάνουμε και με ένα ΑΛΗΤΙΚΟ κράτος που αντι να διοικεί απλά διαχειρίζεται την ανομία και την κουτοπονηριά των υπηκόων του και όπου σε βρεί μπόσικο σε διακόρευσε οπότε πες, θέλει που και πού μια στάση σαν κι' αυτή που βλέπουμε σε αυτο τον σύνδεσμο.

Από την άλλη, αν μπορούσαν να επιβάλλουν σέ όλα την άποψη τους αυτοί οι άνθρωποι, αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολο αν η Αθήνα θα είχε άσφαλτο και αποχέτευση που λέει ο λόγος. Ε, απέναντι σε αυτο τον κατακλυσμό αρνητισμού που δεν βλέπω καμμία πρόταση, δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος, λαμβάνω θέση.

Και συγνώμη αν με το έντονο ύφος μου έχω θίξει ανθρώπους οι οποίοι ταυτίζονται με απόψεις αντίθετες με τις δικές μου, έστω και κατα λάθος. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου, ίσα-ίσα δεν εχω τίποτα με κανέναν.

Peace brothers, peace. Smile Λέω να μην μπω σήμερα ξανα για να ηρεμήσουν τα πνέυματα, εκτός αν βρω κανένα ανεκδοτάκι για το "αστείες καταστάσεις". Βρε που μπλέξαμε...

ΥΓ. Επειδή παρατράβηξε η κουβέντα με τα ψηλά κτίρια και η γκρίνια μου, παιδιά επιμένω στην ερώτηση: Τι γίνεται με το Ιδρυμα Μείζωνος Ελληνισμού και τη θολωτή κατασκευή, εχουμε κανένα νέο;

ΥΓ 2, marin εισαι απόλαυση, τιποτα άλλο δε σου λέω!!! Very Happy .
Back to top
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri Dec 02, 2005 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

Grigorh sunexise na ta xwneis giati alliws tha arxisw na ta xwnw egw kai pistepse me to xioumor mou einai fores xeirwtero apo to diko sou Wink
Back to top
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 72, 73, 74  Next
Page 33 of 74

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum