View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
oute psilos Full Member

|
Posted: Tue May 17, 2005 9:40 pm Post subject: |
|
|
einai poli oraio to onoma Agia sofia, mono pou gia na oloklirothi nomizo oti hriazetai kapoia metatropi sta shedia tou gipedou kai einai edaxi.
Ego tha protina oi kerkides na mpoun me stavroidi katopsi kai tria klitoi, apo ta opoia to kedriko na einai psilotero etsi oste na kovi kai ton aera, episis stin enosi ton kerkidon na doimiourgithi stavrotholio sto opoio malista mpori na hreisimopoiithi kai san gipedo basket. To stavrotholio afto vevea na krataei troulo o poios tha einai kai to stegastro tou gipedou kai stin korifi aftou na topothetithi to xriselefadino agalma toy theou Ermi to opoio sto ena heri tha krataei ton dikefalo aeto kai sto allo ton aeto tis doxas dramas. Telos kai o dikefalos aetos kati mpori na krataei isos tous fotinous pinakes.
Nomizo oti etsi tha einai poli kalo to gipedo, alla den yparhi to orama gia na prohorisoun tetoies idees |
|
Back to top |
|
 |
KPHTH Rulez Guest
|
Posted: Tue May 17, 2005 10:07 pm Post subject: |
|
|
Τρομερό το νέο γήπεδ της ΑΕΚ.Εγώ που είδα στη ΝΕΤ τις μακέτες τρελάθηκα.
Μου αρέσει πάρα πολύ.Μακάρι να το βάφαμε πράσινο-άσπρο και να το έπαιρνε η Πανάθα με 10.000 χωρητικότητα παραπάνω...
Διαφωνώ λιγάκι με το όνομα...Αγιά Σοφιά δεν είναι κατάλληλο για γήπεδο...Η Αγιά Σοφιά αντιπροσωπεύει το χαμένο ελληνισμό και αν και ναι ΑΕΚ=Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης απλά δεν μου αρέσει... |
|
Back to top |
|
 |
POTE STH B' New Member

|
Posted: Tue May 17, 2005 11:11 pm Post subject: |
|
|
Gia ka8iste re paidia, giati 8a trella8oume...
Agia Sofia??? Kat' arxas rwthsane an mporoune na xrhsimopoihsoun ayto to onoma? Emena mou fainetai 100% kaphleia!!!
Goumene... psit... Alla3e to onoma ths Toumbas kai onomase to "Stadio ΓΟΘΚΟΠ"... |
|
Back to top |
|
 |
OMF Stadium Expert

|
Posted: Tue May 17, 2005 11:28 pm Post subject: |
|
|
Μια μακέτα μέρα
Το όνομα το κάναμε λάστιχο.
Όσο για το σχέδιο είναι ακριβώς όπως θα φανταζόμουν και ονειρευόμουν το AEK Arena και είναι το σχέδιο Γρανίτσα (μορφή εμπορικών , φορά) σε πιο καραισκάκη λόγω αγιοστρατίτη (υπαρκτό παράδειγμα) και με ωραίες πινελιές που οι ΑΕΚτζίδες συζητάγανε , προωθούσανε και υποστηρίζανε εδώ και χρόνια (37.000 κόσμο , δυο διαζώματα το ένα κάτω απο το χώμα κτλ)
Υπάρχει αρκετές μέρες ώστε να πάει ο κόσμος στις εκλογές με σωστά κριτήρια.Δεν θα είναι ο μόνος υποψήφιος ούτε η τελική μακέτα απλά φαίνεται αυτή η υποψηφιότητα πολλή δυνατή (συνεργασία με δήμο , προετοιμασία , οικονομική ευρωστία Τίγρη κτλ) άσχετα με το υπαρκτό αμαρτωλό παρελθόν του <<Τίγρη>> .
Last edited by OMF on Wed May 18, 2005 12:03 am; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
OMF Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
SOUL_13 Stadium Expert

|
Posted: Wed May 18, 2005 12:01 am Post subject: |
|
|
Polu wraio sxedio. H kabulh sto deutero diazwma dinei mia diaforetikh opsh. Padws ekei pou mou vromaei to pragma einai sthn xrhmatodotisei. Polu Makhs ta elege o tigrhs.  |
|
Back to top |
|
 |
Giorgos Stadium Expert

|
Posted: Wed May 18, 2005 12:02 am Post subject: |
|
|
Πολυ ωραίες οι μακέτες!!Νομιζω ενα τετοιο σχεδιο ειναι ιδανικό για την αεκ!
Για το ονομα θα συμφωνήσω με τον Νικο:
Quote: | Αφενώς το βρίσκω πολύ κακόγουστο να ονομάζεις ένα γήπεδο με θρησκευτικό όνομα και εμπνέει ένα μπαρόκ πράγμα, από την άλλη είναι λίγο προσβολή για τα θεία να ονομάζεις Αγία Σοφία ένα χώρο στον οποίο πέφτουν χριστοπαναγίες. |
Ακου "Αγια Σοφιά"....
 |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Wed May 18, 2005 12:06 am Post subject: |
|
|
Ωραίες οι μακέτες
Μακάρι να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν.
Σε αυτή τη φωτογραφία
http://tinypic.com/5517ps
φαίνεται πόσο μεγάλη ομοιότητα έχει το σχέδιο με το σχέδιο του Καραϊσκάκη. Βέβαια έχει δύο διαζώματα και αυτό του δίνει άλλο αέρα και το κατατάσει (τουλάχιστον σαν σχέδιο) ένα σκαλοπάτι παραπάνω από το Καραϊσκάκη
EDIT
Κάτι που ξέχασα να πω ... αν δείτε στις μακέτες τα καθίσματα των πρώτων σειρών είναι στο ίδιο ύψος με τον αγωνηστικό χώρο 
Last edited by losada7 on Wed May 18, 2005 12:30 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
OMF Stadium Expert

|
Posted: Wed May 18, 2005 12:06 am Post subject: |
|
|
Προσωπικά γνώμη , μακάρι να κατέβαζε τέτοιο σχέδιο ο Ντέμης που όπως υπόθηκε τον εμπειστεύονται και τον αναγνωρίζουν ΟΛΟΙ (να πέσει φωτιά να μας κάψει αν πούμε το αντίθετο) αλλα όπως είπε ο Niko C παραπάνω οι ΑΡΔ τύπου Καραλή , Λιακόπουλου , Ξενάκη , Ασιμακόπουλου και άλλοι πολλοί θα τόνιζαν αμέσως τα αρνητικά του σχεδίου (μη πρόβλεψει ερασιτεχνικών τμημάτων κτλ κτλ) και όχι τα θετικά και θα προσπαθούσαν να του κάνουν τη ζωή κόλαση για κανα μήνα.
Στις υπόγειες σχέσεις με ΑΡΔ και όχι μόνο ο Τίγρης είναι παλιά φουτάνα  |
|
Back to top |
|
 |
vag3721 Stadium Expert

|
Posted: Wed May 18, 2005 12:10 am Post subject: |
|
|
Quote: | Polu wraio sxedio. H kabulh sto deutero diazwma dinei mia diaforetikh opsh |
όλα τα λεφτά είναι η καμπύλη
Για το όνομα :"Στάδιον ΑΕΚωνσταντινούπολις" ή
"Στάδιον Κωνσταντινούπολις" |
|
Back to top |
|
 |
oute psilos Full Member

|
Posted: Wed May 18, 2005 12:13 am Post subject: |
|
|
OMF ta tou onomatos den einai tyhaia kata tin gnomi mou, einai enas laikismos pou molis katafere na xefigi i Aek apo afton, xanaepestrepse (tigrides makides ktl) Kalitera aftoi na minoun exo apo tin aek kai apo to podosfairo genika |
|
Back to top |
|
 |
Admin Site Owner

Joined: 16 Jan 2004 Posts: 2300 Location: Davelis Cave (απ'έξω)
|
Posted: Wed May 18, 2005 12:26 am Post subject: |
|
|
Το μόνο θετικό από όλα αυτά είναι τα σχέδια. Πραγματικά, μου άρεσαν πάρα πολύ.
Από εκεί και πέρα, για τα υπόλοιπα (άτομο που τα ανακοίνωσε, χρηματοδότηση, ανεδαφικοί ισχυρισμοί, λαϊκίστικα κολπάκια με όνομα κλπ, απουσία αναφοράς στα προβλήματα που ταλαιπωρούν την υπόθεση "γήπεδο ΑΕΚ" εδώ και 3 χρόνια) δεν θα επεκταθώ. Τα έγραψαν όλα τα περισσότερα παιδιά πιο πάνω.
Το ξαναλέω όμως - τα σχέδια με εξέπληξαν θετικά. |
|
Back to top |
|
 |
OMF Stadium Expert

|
Posted: Wed May 18, 2005 1:17 am Post subject: |
|
|
losada7 wrote: | Κάτι που ξέχασα να πω ... αν δείτε στις μακέτες τα καθίσματα των πρώτων σειρών είναι στο ίδιο ύψος με τον αγωνηστικό χώρο  |
Λογικό απο τη στιγμή που προβλέπεται να σκάψουν για το κάτω διάζωμα.
Άλλωστε δεν αλλάζουν και πολλά να είναι 1,5 μέτρο πάνω όπως είδαμε σε γήπεδο ΑΡΗ .
Μέχρι να κατασκευεί αν κατασκευαστεί ελπίζω να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλεία.
Επειδή ρωτήθηκα για το όνομα παραπάνω συμφωνώ ότι ένας απο τους λόγους (άλλα όχι ο μοναδικός) για την επιλογή σαν ιδρυτικό είναι ο λαικισμός που χαρακτηριστίζει τον Μελισάν .
Ο Μελισσανίδης για να βγεί και για να υλοποιήσει το σχέδιο θα πρέπει να απαντήσει σε σημαντικά και βασικά ερωτήματα μέχρι τις εκλογές για τη χρηματοδότιση (το ότι θα τα βάλει αυτός ένα μέρος είναι ύποπτο και δεν καλύπτει) και για τα ερασιτεχνικά τμήματα (που θα αγωνίζονται και τα σχέδια του αναλυτικά) για να ψηφιστεί στα σίγουρα .Τις επόμενες μέρες θα έχουμε και εξελίξεις.
Η υποψηφιότητα είναι δυνατή αλλα όχι άτροτη.  |
|
Back to top |
|
 |
Κωνσταντινούπολις Junior Member

|
Posted: Wed May 18, 2005 1:57 am Post subject: |
|
|
Ένα μέτριο γήπεδο και τίποτα παραπάνω.
Ούτε καν συμπαθητικό, συμπαθητικό ήταν πριν κάνω την μεγέθυνση στις κερκίδες.
Όπου τα δε διαζώματα δεν είναι ενιαία αλλά με σκαλάκια σαν το Καυτανζόγλειο.
Να προσθέσω την μικρή χωρητικότητα.
Να προσθέσω ότι μου θυμίζει εξωτερικά το Καραϊσκάκη ( με ότι αυτό συνεπάγεται )
Να προσθέσω έλλειψη φαντασίας
Τελικά αυτό είναι το "παλάτι" που έλεγε ότι θα φτιάξει,που θα ντρέπεσαι να μπεις μέσα,που θα έρχεται το CNN για να το θαυμάσει και άλλα τέτοια αστεία. |
|
Back to top |
|
 |
Gladiator Junior Member

|
Posted: Wed May 18, 2005 3:07 am Post subject: |
|
|
Δεν ξέρω αν θα φτιάξει ο Μελισσανίδης αυτό το γήπεδο, πάντως είναι πολύ ωραίο όπως φαίνεται... Μια κλάση πάνω από το Καραϊσκάκη (δυστυχώς... )...
Στο μόνο που έχω ένσταση είναι το κτίριο με τις σουίτες: Θα έπρεπε το δεύτερο διάζωμα να συνεχίζεται πάνω από το κτίριο και όχι να κόβεται και το κτίριο να είναι σκέτο. Πχ, δείτε πως είναι οι σουίτες στο Dragao ή το Da Luz. Και 60 σουίτες ακούγονται πολλές...
Πάντως στα σχέδια το γήπεδο φαίνεται πολύ ωραίο...
Αλλά μακέτες έχουμε δει πολλές, δε νομίζετε?  |
|
Back to top |
|
 |
K. Full Member

|
Posted: Wed May 18, 2005 8:16 am Post subject: |
|
|
Στο πρώτο post που έστειλα στο forum , έγραφα , μετά την ομάδα μου τον Ολυμπιακό , μακάρι να φτιάξει γήπεδο και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ . Το θέμα της ΑΕΚ είναι πιο πολύπλοκο αφού ,όπως πάλι είχα γράψει και παλιότερα και είχε διαφωνήσει ο ΟΜF μαζί μου , χρειάζεται εμπλοκή και του Μελισσανίδη (λόγω χρημάτων και ,κυρίως, διασυνδέσεων) και της Ερασιτεχνικής (για τις νομικές φόρμουλες) . Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί(εγώ τότε έλεγα πως είναι ικανοποιημένος με το ΟΑΚΑ) να φτιάξει ο Ντέμης για την ΑΕΚ είναι γήπεδο και νομίζω ότι θα θυμάται ο ΟΜF την τότε διαφωνία μας και το πως βγαίνουν τα πράγματα τώρα .
Ούτε και τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα , αν τα σχέδια του Μελισσανίδη προχωρήσουν τότε σίγουρα (γιατί με βάση το παρελθόν του , ε δεν είναι και ο πιο ανιδιοτελής φίλαθλος του κόσμου) θα κοιτάξει να βάλει χέρι και στην ΠΑΕ- αντίο Ντέμη δηλαδή .
Θα δούμε τι θα γίνει , προς το παρόν έχουμε ωραίες μακέτες , ωραία σχέδια για τις σουίτες , όλα ωραία εκτός από ένα -το όνομα : Θα είναι απαίσιο να δωθεί το όνομα της μεγαλύτερης εκκλησίας σε ένα χώρο εκτόνωσης , ύβρεων και πιθανών βλασφημιών όπως ήταν είναι και θα είναι τα ποδοσφαιρικά γήπεδα . Μη τα ξεσκίζουμε όλα , άλλο η μπάλα , άλλο η θρησκεία . Ελπίζω η Εκκλησία να αντιδράσει . Συμφωνώ με την πρόταση να ονομαστεί "Στάδιον Κωνσταντινούπολις" , το σκεφτόμουν κι εγώ και με χαρά είδα ότι το ίδιο σκεφτόταν κι άλλος ένας εδώ στο φόρουμ , ο vag . |
|
Back to top |
|
 |
Rohan Full Member

|
Posted: Wed May 18, 2005 9:00 am Post subject: |
|
|
Και οι δικές μου απόψεις:
"Τίγρης": Λαϊκιστής όπως πάντα. Πλην όμως έχει αποδείξει ότι όταν θέλει είναι αποτελεσματικός. Το στοίχημα του τώρα είναι να ταιριάξει με τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χώρο αλλά και να γίνει "συμβατός" με το "νέο ύφος" (όποιο και αν είναι αυτό ) που έχει φέρει ο Κοντίνιο στην ομάδα. Πιστεύω, ή μάλλον, έχω τη διαίσθηση, ότι και οι φίλοι της ΑΕΚ (της Ορίτζιναλ συμπεριλαμβανομένης) , είναι πλέον πολύ πιο κριτικοί απέναντι στον Μελ. από ποτέ. Ότι και να λέμε την κρίσιμη στιγμή αυτός που βγήκε μπροστά ήταν ο Ντέμης. Τώρα ο Τίγρης έρχεται κατά κάποιο τρόπο "να εισπράξει" και μάλλον οι Αεκτζήδες το οσμίζονται. Σε κάθε περίπτωση το 2005 δεν είναι 1995, και ο Μελισσανίδης αν δεν γίνει λιγότερο λαϊκιστής θα έχει πολλά προβλήματα. Τουλάχιστον το "Palais de Grani" είχε ένα επιχειρηματικό πλάνο από πίσω του, άσχετα που ο Γρανίτσας λόγω μη ανεύρευσης κεφαλαίων, αναπτυξιακού και προσφυγών δήμου Ν.Φ. κατέστη αναξιόπιστος.
Σχέδια-Μακέτες: Μοναδικές για τα Ελληνικά δεδομένα (πλην Καλατράβα φυσικά) σε ότι αφορά σχεδίαση σταδίου. Επιτέλους μια προσέγγιση που τείνει να ακολουθήσει τις ισχύουσες σχεδιαστικές τάσεις, τις Ευρώπαϊκές τουλάχιστον. Μακάρι ο Αγιοστρατίτης να είχε την χρονική άνεση και λιγότερους περιορισμούς, να εφαρμόσει κάποιες από τις ιδέες του (που αποδεδειγμένα έχει) και όταν σχεδίαζε το Καραίσκάκη .
Για τα ευρωπαϊκά δεδομένα θα το χαρακτήριζα αξιοπρεπές αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα τα (οικονομικά) μεγέθη είναι διαφορετικά.
Όνομα, Ονόματα στις σουϊτες, CNN, κ.λ.π.: Έλεος! !!!!!!! Τουλάχιστον μας δίνει τροφή για χιούμορ αλλά εντέλει είναι κρίμα να γελάμε με θέματα όπως η Αγ. Σοφια .
Γιατί δεν ονομάζει την προεδρική σουίτα "Κων/νος Παλαιολόγος" ?!!!!
Ντέμης: Έχει έτοιμη απάντηση, πολύ πιο εντυπωσιακή από του Τίγρη. Το πρόβλημά του είναι ότι η λύση που ετοιμάζει δεν ονομάζεται "Ν. Φιλαδέλφεια" (ούτε "Αγία Σοφία") και γι'αυτό το λόγο δεν θέλει αυτή τη στιγμη να δώσει την εκλογή "στο πιάτο" στον Μελ.
Αναμένετε εξελίξεις και νέα επεισόδια στο σήριαλ. Για ένα πράγμα δεν έχω παράπονο από τους διοικούντες της ΑΕΚ: Μας έχουν χορτάσει μακέτες! Κάτι είναι κι αυτό! |
|
Back to top |
|
 |
Mozart Stadium Expert

|
Posted: Wed May 18, 2005 9:19 am Post subject: |
|
|
Καλό το σχέδιο. Μακάρι να μη χρειαστεί να δούμε και άλλο.
Η χρονική στιγμή όμως ρε παιδιά, πολύ ύποπτη, δε ξέρω. Βέβαια αν τον εμπιστεύονται οι ΑΕΚτσήδες, εμένα δε μου πέφτει λόγος.
KPHTH Rulez wrote: | Τρομερό το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.Εγώ που είδα στη ΝΕΤ τις μακέτες τρελάθηκα. |
Επειδή και εγώ είδα στις ειδήσεις της ΝΕΤ το ρεπορτάζ και το όλο στόμφο διάγγελμα του Μελισσανίδη (τα διάβαζε άλλωστε), πρόσεξα ότι έδειχνε ένα άλλο σχέδιο. Πάλι η ίδια ...κίτρινη οροφή (ήμαρτον), αλλά στις 4 γωνίες είχε κάτι μίνι πυλώνες για το φωτισμό. Το πρόσεξες και συ μήπως? |
|
Back to top |
|
 |
exitmusician Moderator

|
Posted: Wed May 18, 2005 9:23 am Post subject: |
|
|
Θα συμφωνήσω με τον Admin και θα πω ότι τα σχέδια μου άρεσαν πολύ, αλλά μέχρι εκεί. Ό,τι έχει να κάνει με Μελισσανίδη αυτομάτως μου δημιουργεί επιφυλάξεις. Το κιτσαριό με τα ονόματα του γηπέδου και των σουιτών δεν το σχολιάζω καν. |
|
Back to top |
|
 |
Nikolas Stadium Expert

|
Posted: Wed May 18, 2005 9:42 am Post subject: |
|
|
Το πλήρες σχέδιο της «Αγίας Σοφίας»
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=14922
Οι… ανέσεις
*Δεν έχει μόνο spa, χώρο μασάζ και χαμάμ το σχέδιο Μελισσανίδη. Προβλέπει και κουρείο και -παραδοσιακό- στιλβωτήριο!
*Στην κεντρική θύρα του σταδίου θα είναι σχηματισμένη στα καθίσματα η λέξη «ΑΕΚ».
*Στην οδό Φωκών προβλέπεται να είναι η είσοδος της «εμπορικής στοάς» του πλάνου Μελισσανίδη.
*Μία από τις καινοτομίες του σχεδίου είναι ότι οι παίκτες θα βάζουν, μόλις μπαίνουν στο γήπεδο, τις αποσκευές τους σε έναν ιμάντα και θα τις παραλαμβάνουν κατευθείαν στα αποδυτήρια για να μην κουράζονται στο κουβάλημα. Όπως στα αεροδρόμια!
*Το εστιατόριο, η καφετέρια και οι σουίτες έχουν θέα στον αγωνιστικό χώρο. Η χωροταξία και η τζαμαρία είναι ολόιδιες με το Καραϊσκάκη.
 |
|
Back to top |
|
 |
Rohan Full Member

|
Posted: Wed May 18, 2005 9:49 am Post subject: |
|
|
Προτείνω αν τελικά ο Μελισσανίδης χτίσει την "Αγία Σοφία" το παρατσούκλι του από "Τίγρης" να αλλάξει σε "Ιουστινιανός"
Επίσης θα πρότεινα στον Μελισσανίδη, όταν μπεί για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο να αναφώνήσει: "Νενίκα σε Γκούμα!"
Βεβαίως το παρατσούκλι της ορίτζιναλ για το γήπεδο αν παραμείνει το "Τζαμί", θα πρέπει να μας εξηγήσουν πότε έγινε η Άλωση!
(Ελπίζω οι φίλοι Αεκτζήδες να μην παρεξηγήσουν την χιουμοριστική μου διάθεση που απευθύνεται κυρίως προς τον Μελισσανίδη ) |
|
Back to top |
|
 |
OMF Stadium Expert

|
Posted: Wed May 18, 2005 10:27 am Post subject: |
|
|
Δεν είσαι ο μόνος απο το πρωί όπου και αν γυρίσεις στο ραδιόφονο ακούς και μια ατάκα με το όνομα το γηπέδου και κάποιοι να γελάνε και μάλιστα πετυχημένες.  |
|
Back to top |
|
 |
Nikos C. Stadium Expert

|
Posted: Wed May 18, 2005 10:28 am Post subject: |
|
|
Quote: | το παρατσούκλι του από "Τίγρης" να αλλάξει σε "Ιουστινιανός" Twisted Evil
|
Ιουλιανός ο Παραβάτης. |
|
Back to top |
|
 |
GEORGE Senior Member

|
Posted: Wed May 18, 2005 10:34 am Post subject: |
|
|
δε καταλαβα...
θελει να το πει και Αγ. Σοφια αλλα και να βάλει ονομα χορηγου?
Δηλ το ονομα θα ειναι τυπου Coca Cola Αγ. Σοφια?
Πολύ λάικος ειναι ο τιγρης και ελπιζω να μην εχει "μιλήσει" στην καρδια των ψηφοφορων η χθεσινη συνεντευξη τυπου γιατι οποιος διαθετει ελαχιστο μυαλο καταλαβαινει οτι αυτο ειναι το κουτοχορτο για ψηφους!! |
|
Back to top |
|
 |
OMF Stadium Expert

|
Posted: Wed May 18, 2005 10:39 am Post subject: |
|
|
Το Άγια Σοφιά είναι μιας χρήσης (ιδρυτική ονομασία) τουλάχιστον για τα επόμενα 20χρόνια (διάρκεια παραχώρησης ονόματος)
όταν έρθει χορηγός θα μείνει μόνο του χορηγού.  |
|
Back to top |
|
 |
|