stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Διεθνή Αγκάθια και Εθνικά Θέματα
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 70, 71, 72  Next

Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  

Ποιό από τα παρακάτω είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ειρήνη των λαών;
α)Η διεθνής τρομοκρατία
14%
 14%  [ 16 ]
β)Το Μεσανατολικό
7%
 7%  [ 8 ]
γ)Ο πόλεμος στο Ιράκ και ενδεχόμενη ανάφλεξη στην περιοχή
0%
 0%  [ 1 ]
δ)Η αλλαζονεία των ΗΠΑ και άλλων χωρών
77%
 77%  [ 87 ]
Total Votes : 112

Author Message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Sun Feb 06, 2005 11:47 am    Post subject: Reply with quote

Θα συμφωνήσω με το παραπάνω. Ήδη φτάσαμε στο σημείο κάποιοι να μην έχουν να χάσουν παρά ...τις αλυσίδες τους (που θα λεγε και μια ψυχή) και τα απότελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο τα είδαμε πολλές φορές. Έιναι ζήτημα χρόνου η πολιτική 7-8 χωρών να φέρει αντίποινα από τις 100 που θίγονται.

ALL OUT FOR A TALL ATHENS!
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator

PostPosted: Sun Feb 06, 2005 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:
Πώς τα καταφέρνουνε οι μαλάκες (ώπα μου ξέφυγε... Rolling Eyes ) της εξουσίας να δημιουργούν απελπισμένους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και να γίνονται επαναστάσεις, ενώ μπορούν να το αποφύγουν με το να είναι απλά λιγότερο άπληστοι, αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Τα ίδια αίτια που δημιουργούν και αυξάνουν απεριόριστα στον εγκέφαλο του πλουσίου την απληστία για πλούτο και εξουσία, είναι τα ίδια αίτια όπου δημιουργούν επαναστάσεις και ακραίες συμπεριφορές από τον καταπιεσμένο και τον φτωχό. Δεν έχω σπουδάσει πάνω στο θέμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ωστόσο με την απλή λογική βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος έχει κάποια ελλατώματα τα οποία είναι καταστροφικά και δεν έχει καταφέρει να τα αποβάλει παρά τα τόσα χρόνια εξέλιξης του σαν ον. Θα συμφωνήσω όμως και εγώ με τον φίλο GM ότι είναι θέμα χρόνου το να γίνει γενικότερα της P@^Τ!#$
Back to top
losada7
Moderator
Moderator

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 3:27 am    Post subject: Reply with quote

Ψάχνοντας το site που δημοσιοποίησε κάποιος συνφορουμίτης μας στο ΟΑΚΑ, σχετικά με τις διακοπές ενός Άγγλου στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των αγώνων κατέληξα σε μία παραπομπή του Άγγλου όπου τελικά με οδήγησε εδώ

http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_the_Great

Μιλάμε για site που καταλήγει (με την εντολή tracert) σίγουρα στην Αμερική. Απορώ πως οι Αμερικανοί εξακολουθούν να συντηρούν Twisted Evil Shocked τέτοιου είδους sites που περιέχουν "ψευδή ιστορικά στοιχεία" τα οποία παραχαράζουν την ιστορία εθνών.
Ντροπή σας ρε ... αβανταδόροι και τσιράκια των Ελλήνων

Υ.Γ
c:>tracert zwinger.wikipedia.org
78 ms 78 ms 62.75.26.38
78 ms 94 ms so-7-0.ipcolo2.London2.Level3.net [212.113.14.37]
93 ms 94 ms ae-0-51.bbr1.London2.Level3.net [212.187.129.129]
156 ms 156 ms as-0-0.bbr2.Washington1.Level3.net [4.68.128.102]
188 ms 187 ms so-2-0-0.mp1.Tampa1.Level3.net [209.247.11.201]
187 ms 188 ms so-6-0-0.gar1.Tampa1.Level3.net [4.68.124.10]
203 ms 187 ms unknown.Level3.net [63.208.0.94]
187 ms 188 ms gunther.bomis.com [207.142.131.241]
Back to top
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 7:24 am    Post subject: Reply with quote

Εδω φιλε μου θα διαφωνησω και μαλιστα εντελως μαζι σου..
Το Wikipedia ειναι στολιδι για το inetrnet και σου μιλαω σοβαρα..
Μπες λιγο εδω να δεις περιπου τι ειναι η Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:About

Tωρα να σου πω και λιγα λογια γι αυτο το "site". Καταρχην ειναι εγκυκλοπαιδεια και μαλιστα απο τις μεγαλυτερες on line στον κοσμο..
Εχει 1,300,000 αρθρα σε πανω απο 100 γλωσσες !

Το ολο ζητημα ομως και το πιο συναρπαστικο της υποθεσης ειναι οτι ειναι μια ανοιχτη εγκυκλοπαιδεια !! Εντελως ανοιχτη στον καθενα καλοπροαιρετο να γραψει για οποιοδηποτε θεμα θελει, καθως και να επεξεργαστει ενα υπαρχον θεμα !

Οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι μια παγκοσμια προσπαθεια για τη δημιουργια μιας βιβλιοθηκης με τη συνησφορα ολου του κοσμου !
Οποτε αν νομιζεις εσυ οτι η ιστορια μας εχει γραφτει λαθος στο συγκεκριμενο θεμα, μπαινεις μεσα στο αρθρο και απλα το αλλαζεις με αυτο που ειναι σωστοτερο ! Ετσι απλα !

Κοιτα ας πουμε το ¨Ολυμπιακο Σταδιο"

http://en.wikipedia.org/wiki/Athens_Olympic_Stadium

Αν δεν σου αρεσει κατι λοιπον και εδω ή ακομα αν θες να συμπληρωσεις κατι που δεν εχει γραφτει, απλα κανεις edit και προσθετεις αυτο που θες !

Οπως καταλαβαινεις λοιπον, ειναι μια παγκοσμια προσπαθεια και οχι μονο των Αμρικανων..Ειναι απο τα παραδειγματα που πρεπει να χειροκροτουμε και που μας δειχνουν τις ικανοτητες και την μαγεια του internet..

Απλα επειδη γραφεται απ ολο οτν κοσμο ειναι φυσικο να "χρωματιζονται" καποιες φορες τα αρθρα του.. Αλλα αν θες να συμετασχεις κι εσυ μπορεις να τα αλλαξεις !

Ειμαι σιγουρος πως αν το ψαξεις το site-εγκυκλοπαιδεια θα ενθουσιαστεις τωρα που εχεις και αυτα τα νεα δεδομενα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 10:07 am    Post subject: Reply with quote

Παρεξήγηση Laughing Laughing Laughing

εγώ ειρωνικά το είπα!!! Μπαίνω στη σελίδα(από ένα link) που έλεγε Alexander the great, και λέω απο μέσα μου.... δεν πάω να δω τι γράφουν σε αυτή τη σελίδα για τον Αλέξανδρο. Απλά αιφνιδιάστηκα ευχάριστα και απορούσα πως ένα εκπαιδευτικό τους ίδρυμα, πάει αντίθετα στις επιθυμίες του "Θάμνου".
Back to top
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 10:21 am    Post subject: Reply with quote

Ενταξει τοτε !
Βρηκα κι εγω μια ευκαιρια να πω για το wikipedia που μου αρεσει πολυ..!
Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 1:29 pm    Post subject: Reply with quote

Para ma para ma para poly endiaferon thread apo to skyscrapercity...

Diavaste, meta tis fotos ta sxolia tou Kuvacci, enos tourkou tou forum , pou sonei kai kala thelei na poume pos den ypirxe ottoman occupation, alla ottoman period. Oi evexaptoi ex ymwn an theloun na grapsoun as to kanoun me metriopathes yfos, oxi afto tou ELLINARA TOURKOFAGOU!!

Sto sygekrimeno forum exoume katantisei perigellos apo kati tetoious typous....

tespa, do as you please

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=176924
Back to top
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

Δυστυχώς το συγκεκριμένο φόρουμ έχει μετατραπέι σε πεδίο άσκησης της νεοελληνικής καφρίλας. Κρίμα, γιατί ενώ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πραγματικά καλό και ενημερωτικό, αναλώνεται σε εθνικιστικούς φαφλατισμούς, που εν τέλει δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχουν με την αρχιτεκτονική. . Μέχρι και thread για την καταγωγή των ελλήνων κατευθείαν από τους αρχαίους βρήκα, λές και 2000 χρόνια μετακινήσεων και αλλαγών δεν μας ακούμπησαν. Η δικαίωση του Παπαρηγόπουλου δηλαδή... Λίγες νηφάλιες φωνές υπάρχουν εκεί μεσα και κατά κανόνα πνίγονται...Και εδώ φαίνεται και η αξία των mods στην αποτροπή εξάρσεων....σας βρίζουμε αλλά σας αγαπάμε (κατα βάθος πάντα-σλουρπ-σλουρπ!)

Last edited by Lucretius on Mon Feb 07, 2005 11:05 pm; edited 1 time in total
Back to top
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 6:34 pm    Post subject: Reply with quote

eilikrina kafrila omws.

ma kala ontos den yparxoun mods?? Tha eixe pathei egefaliko o Y ekei mesa me tosa threads pou anoigontai me to paramikro...Twra to sygekrimeno thread anoixe san Tourkish Structures in greece, kai exelixthike se min pw ti....

Ta misa threads theloun KLEISIMO!!! Shocked
Back to top
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

Δυστυχως Tzino παρα το οτι εχω καθε καλη διαθεση να συζητησω θεματα πολιτικης (εξωτερικης /εσωτερικης) οταν συναντιουνται Τουρκοι και Ελληνες στο ιντερνετ το πρωτο θυμα - εκτος απο την αληθεια- ειναι η κοινη λογικη...Εχω παλιοτερες εμπειριες και ξερω οτι παντα οι 5-10 στους εκατο που μπορουν να συζητησουν με επιχειρηματα χανονται μεσα στη πλειοψηφια που οδηγει -μαθηματικα- στα "τσου ρε μογγολοι που ηρθατε απο τις στεπες " VS "μιλατε ρε και εσεις που σας βιαζαμε τις μανες 400 χρονια"...Βεβαια οταν σου λεει και ο αλλος οτι η Εφεσος εχει χτιστει απο " anatolians" λες τωρα θα κανω log in -για πρωτη φορα- και θα ξεσπασει η οργη μου επι δικαιων και αδικων,αλλα μετα θυμαμαι τη παροιμια με τα πιτουρα και τις κοτες...Ξεφευγουμε και απο το θεμα του τοπικ ,αλλα και η παρουσια μας στο νετ εθνικο θεμα ειναι... Smile
Back to top
compufreak
Junior Member
Junior Member

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

Καλά ντροπή μας αλλά ρε παιδί μου Evil or Very Mad Μερική Έλληναρες... διάβασα τη έγραψαν Ι Τούρκοι σχετικά με την Έφεσος και…. Evil or Very Mad
Ε κάπου καταλαβαίνω και τους δικούς μας… Twisted Evil . Αλλά και εμένα μου έφερε να γράψω μετά σκέφτηκα δεν θα κατέβω στο ίδιο επίπεδο…. Very Happy
Εδώ ένα post, το έκανα copy paste τα comments δικά σας…. Twisted Evil

Ο Έλληνας για να ηρεμήσει την κατάσταση…..
Quote:
Originally Posted by GoodGuy
great pictures indeed icy... really great. but please! I will do it again... istanbullu

One of the greatest ancient cities located in your country....

Και ο Τούρκος απαντάει το εξής…..

That's right it's located in my country.

It's a part of my country, my heritage.

Anatolia = The cradle of civilisations! Shocked

We are blessed to be born in such a wonderful country with such a great history people! Twisted Evil Rolling Eyes
Back to top
ZORBAS
Full Member
Full Member

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 11:19 pm    Post subject: Reply with quote

mfotinakis wrote:
Εδω φιλε μου θα διαφωνησω και μαλιστα εντελως μαζι σου..
Το Wikipedia ειναι στολιδι για το inetrnet και σου μιλαω σοβαρα..
Μπες λιγο εδω να δεις περιπου τι ειναι η Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:About

Tωρα να σου πω και λιγα λογια γι αυτο το "site". Καταρχην ειναι εγκυκλοπαιδεια και μαλιστα απο τις μεγαλυτερες on line στον κοσμο..
Εχει 1,300,000 αρθρα σε πανω απο 100 γλωσσες !

Το ολο ζητημα ομως και το πιο συναρπαστικο της υποθεσης ειναι οτι ειναι μια ανοιχτη εγκυκλοπαιδεια !! Εντελως ανοιχτη στον καθενα καλοπροαιρετο να γραψει για οποιοδηποτε θεμα θελει, καθως και να επεξεργαστει ενα υπαρχον θεμα !

Οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι μια παγκοσμια προσπαθεια για τη δημιουργια μιας βιβλιοθηκης με τη συνησφορα ολου του κοσμου !
Οποτε αν νομιζεις εσυ οτι η ιστορια μας εχει γραφτει λαθος στο συγκεκριμενο θεμα, μπαινεις μεσα στο αρθρο και απλα το αλλαζεις με αυτο που ειναι σωστοτερο ! Ετσι απλα !

Κοιτα ας πουμε το ¨Ολυμπιακο Σταδιο"

http://en.wikipedia.org/wiki/Athens_Olympic_Stadium

Αν δεν σου αρεσει κατι λοιπον και εδω ή ακομα αν θες να συμπληρωσεις κατι που δεν εχει γραφτει, απλα κανεις edit και προσθετεις αυτο που θες !

Παρολο που στην αρχη ενθουσιαστικα εχω μια απορια Question . Μπηκα για παραδειγμα και εγω στο Ολυμπιακο Σταδιο ετσι απο περιεργια και μαλλον δεν γραφτηκε απο ασχετους. Και οντως απο οτι φαινεται μπορεις να κανεις edit, αν και δεν τολμησα!. Ας πουμε ομως οτι καποιος <καλοπροαιρετος> μπει και αρχισει και τα κανει ολα ανω-κατω ποιος το ελεγχει? Ειναι δυνατον να μπορει οποιος θελει να κανει edit οπου θελει Shocked Απιθανο μου φαινεται. Με τοσα επιμαχα θεματα στον κοσμο?. Εκτος αν εχουν ενα στρατο απο Μοds Smile

Η τα εχω μπερδεψει καπου Confused
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 11:34 pm    Post subject: Reply with quote

Α, ρε παιδιά...

Δυστυχώς, και ανεξάρτητα από άλλους προσωπικούς λόγους, ένας από τους πλέον σοβαρούς λόγους που έπαψα να γράφω εκεί πέρα είναι ακριβώς αυτή η τρέλλα που επικρατεί, λές και η Ελλάδα θα χαθεί αν δεν επαναλάβει κάποιος 1000 φορές τι ωραία χώρα που είμαστε, το ότι ο Παρθενώνας χτίστηκε όταν οι άλλοι έτρωγαν χαρούπια / βελανίδια/ you name it.

Ναι ρε παιδιά, το δέχομαι, έχω ένα φίλο Τούρκο (ο οποίος δε γράφει πιά εκεί) και ο οποίος είναι editor στο emporis.com, όπως κι' εγώ. Ναι, το παραδέχομαι, για πολλούς λόγους θα μπορούσα να είμαι λιγότερο απαθης εκεί πέρα. Αλλά βρέ παιδιά, όταν βλέπω τον άλλο να γράφει "Κεμάλ πατέρα μας που μας άφησες", ε μάλλον τον γελωτα παρά το μίσος μου προκαλεί.

Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι ¨Ελληνες δεν έχουμε αίσθηση του μέτρου. Γι' αυτό και θα επεκτείνω την ερώτηση του Λουκρήτιου λέγοντας "φανταστείτε να έρχόντουσαν αυτοί οι κύριοι εδω πέρα και να κάνανε το φόρουμ τσίρκο". Πού πήγε ο Λουκρήτιος (εκεί αν θυμάμαι) με τους καλούς του τρόπους να πεί κάτι και τον αρπάξανε από τα μούτρα. Που κάμποσοι (όχι όλοι) από το εξωτερικό φανατίζονται με την Ελλάδα αλλά δεν ξέρουν να γράψουν Ελληνικά, ενώ άλλοι, γηγενείς Ελληνες αυτοί, με το τρίτο post τους ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ να γράφει όλος ο Ελληνόφωνος κόσμος Ελληνικά ενώ η γλώσσα επικοινωνίας του φόρουμ είναι (για ευνόητους λόγους) τα Αγγλικά.

Φυσικά, κανένας δεν τόλμησε να έλθει (αν και γνωρίζουν την ύπαρξη τουτου του φόρουμ) να πουλήσει ύφος εδώ πέρα γιατί ως γνωστόν, οι mods εδώ ρίχνουν ραβδί που λένε και στα Χανιά (δεν είμαι απο εκεί αλλά έχω φίλους, έχω πάει και μ' αρέσει).

Για να τελέιώνουμε. Πολλές φορές είναι αλήθεια ότι εκεί οι Τούρκοι λένε αυνανίες. Δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικοί αλλά λένε τις χαζομαρούλες τους (πχ αυτό που οι Τούρκοι αποκαλούν εκεί "Η οθωμανική περίοδος" για την παρουσία τους εδώ πέρα που και ιστοριολογικά να στέκει σα φράση, από τη στιγμή που οι κάτοικοι της χώρας μας την έβλεπαν σαν "κατοχή" ε, κατοχή ήταν πώς να το κάνουμε. Από την άλλη, όμως, μεγάλο πράγμα η ψυχραιμία εκεί και όπου υπάρχει...
Back to top
ael
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Mon Feb 07, 2005 11:45 pm    Post subject: Reply with quote

pragmati file tzino,parakolouthw ki egw to skyscrapercity edw kai merikous mhnes,par'olo pou den eimai melos tou forum.auto pou ginete ekei einai pragmatika anousio!oloklhra themata xaramizontai,ta pio polla den exoun kamia sxesh me arxitektonikh(eidika ekeina ta 'what do you think about...' htan gia polla faskela Laughing Laughing ),kai osa exoun sxesh me arxitektonikh kai kataskeues,metatrepontai se Ellhnotourkiko polemo meta ta 2 prwta posts...symfwnw pws yparxoun orismena pragmata pou se kanoun na vgaineis apo ta rouxa sou(eidika auto to people of anatolia,mou fernei sto myalo kati apo mafia Laughing Laughing kai to allo peri othomanikhs katoxhs h' oxi)alla de nomizw pws axizei na synomileis me ena matso(plhn elaxistwn exairesewn)ilithiwn (kai apo tis 2 pleures...)gia na apodeixeis ti einai ellhniko kai ti oxi...auto pou me paraxeneuei einai pws enw exete dwsei tosa istorika stoixeia,den exete kanei oute mia anafora stis 12(an thymamai kala Embarassed ) iwnikes poleis(efesos,militos,pylos,klazomenes ktl)pou idrythikan apo tous Ellhnes kai oxi apo luvis( Shocked Laughing )kai anatolian h' albanian people...mphka polles fores ston peirasmo na ginw melos kai na grapsw merika pragmatakia alla den to ekana gia 2 logous:1.mh diafwneis pote dhmosia me enan ilithio giati o kosmos den tha katalavei th diafora kai opws lene kai oi filoi mas oi aggloi,can't teach an old dog,new tricks kai 2.giati poly apla den tha eixa kati xrhsimo na prosferw sto sygkekrimeno site.
episis,fainetai kathara h elipsh twn mods,kathws oloi grafoun to makry tous kai to konto tous kai metatrepoun to kathe topic se ena matso ilithiwdwn post...vevaia,mia protash mou einai na stamathsete na mpainete sto tourkiko forum gia na plakwtheite h' gia na apodeixete to poso poly allhlogoustaromaste san laoi kai na anoixete kapoia topics sto ellhniko me photos kai analyseis ths ellhnikhs arxitektonikhs ana ton kosmo...kai opoios mpei na antapanthsei se kati,apla agnohste ton...

ps1:h proswpikh mou apopsh gia thn kalh leitourgia enos forum,einai h 'xountikh dhmokratia'.dld grapste,syzhthste kai kante oti thelete,na xerete omws oti mporei na ta kopsei h logokrisia kai mporei na sas stoixisei kai kamia falaggitsa(vlepe kartes)h' kamia exoria(vlepe BAN) Twisted Evil
ps2:e,oxi kai o Metaxas ethnikos hrwas re paidia! Shocked anaferomai sto topic me ton spoudaiotero Ellhna politiko/stratiwtiko...(o kapodistrias pou einai re paidia? Rolling Eyes o periklhs klp? Rolling Eyes )
ps3:exw thn entypwsh pws oi Hittites einai oi Xettaioi Wink Confused
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Tue Feb 08, 2005 8:56 am    Post subject: Reply with quote

Arrow Προς gm2263

Α ρε πατριδα, σε ολους αρεσεις ! (Για τα Χανια που ειπες..!)

Arrow Ζorbas

Φιλε μου οσο αφορα το Wikipedia που ειπες, υπαρχει ενα ολοκληρο συστημα για να μην μπαινει ο καθενας κακοπροαιρετος και να τα κατασρεφει ολα.
Καταρχην μπορω εγω, ο καλοπροαιρετος, αφου ολοι μπορουμε να γραψουμε στην εγκυκλοπαιδεια, να αλλαξω-σβησω-διορθωσω το κειμενο του κακοπροαιρετου και επισης υπαρχουν moderators που μπλοκαρουν την ip αυτου που εχει ορεξη να χαλασει το site.. Αν προσεξεις υπαρχει και ιστορικο του καθε αρθρου ..!!
Μπορεις δλδ να δεις πιο ip και ποτε αλλαξε κατι πανω στο αρθρο ..Επισης μπορεις να δεις και το αρθρο πριν απο την τελ αλλαγη, και νομιζω και πριν απο πολλες αλλαγες στο παρελθον !

Τελος η ιδεα στηριζεται στους ανθρωπους που θα θελησουν να κανουν κατι καλο.. Και με την προυποθεση οτι δεν υπαρχει πολυς κοσμος που θα θελει να χαλασει κατι τοσο ωραιο..Το οποιο δεν συμβαινει παντα βεβαια..
Back to top
ZORBAS
Full Member
Full Member

PostPosted: Tue Feb 08, 2005 1:11 pm    Post subject: Reply with quote

OK. Ευχαριστω. Παντως βασικα αν καποιος το βαλει στο μυαλο του μπορει να κανει μεγαλη ζημια. Και με τοσες χιλιαδες θεματα μεχρι να το βρει καποιος.....

Και νομιζαν οι mods εδω οτι ειναι ζορικα τα πραγματα. Κανα μηνα στην wikipedia Υ? για διακοπες Smile

Εχω ξεφυγει ομως απο το θεμα. Κανω μια αυτοπαρατηρηση και συνεχιζουμε.
Back to top
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Tue Feb 08, 2005 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Ael

Exeis dikio file mou
Egw to site to ematha apo ton grigori (aa..re gm ti mas ekanes!!) kai empaina araia kai pou (1 to mina) edw kai 2-3 mines kyriws na dw an yparxoun fotos apo meri pou pigena diakopes. Tis teleftaies 2 cdomades parakolouthw ton kavga me tous Boudalades ekaterwthen tou Aigaiou, kai pistepsa oti an grapsw mia sxetika metriopathi apopsi, se mia sxetika metriopathi erwtisi, tha kratousame ena epipedo. Den ixera omws pos aftoi oi typoi exoin istoria metaxy tous ka se alla threads!!!! Sto tourkiko den exw bei pote na dw ti ginetai!.....Opote apofasisa pleon na min xanagrapsw ektws an exw na symvalw kapws me fotos, pou xlwmo to vlepw apo to Londino...

Erwtisi ston Grigori:
Giati den exei mods ekei???
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Tue Feb 08, 2005 7:02 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά. έχει mods αλλά και που τους έχει τι να πρωτοκάνουν; Τέτοιοι σκυλοβαβγάδες λαμβάνουν χώρα με το κιλό εκεί πέρα. Φανταστείτε ότι μιλάμε για ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ φόρουμ με ΧΙΛΙΑΔΕΣ μέλη. Εδώ εμέις αν δεν το πήρατε χαμπάρι ψιλοξεφύγαμε στα τελευταία posts και δεν μας την έχει πεί ακόμα κανένας (πούσαι admin και Υ μετα ωραία σου Very Happy), φανταστείτε εκεί τι γίνεται. Σε κάθε άποψη βέβαια, το stadia.gr το έχουμε σαν το σπίτι μας αν και στο skyscrapercity ψιλοένοιωθα σε οικείο περιβάλλον (αγαπώ τους ουρανοξύστες you see) αλλά πρίν πέσει το ελληναριό και γίνουμε τσίρκο, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Δυστυχώς, σε διεθνές επίπεδο (για να θυμηθούμε τι γίνεται πέραν του ουρανοξυστοφόρουμ και να επανέλθουμε στα του παρόντος thread), οι Αμερικανοί αποδεικνύονται άφιλοι και παντελώς αδιάφοροι, και τραβάνε το σκοινί στα άκρα. Ελπίζω να μην κάνουν καμμιά αυνανία με το Ιράν, θα έχει παρατραβήξει το σκοινί...

Όσον αφορά την Τουρκία, ομολογώ ότι δεν έχω δεί καμμιά χώρα στον κόσμο να είναι τόσο σχιζοφρενική στις πράξεις της. Οι Αμερικανοί τουλάχιστον λένε σε όλους μεν "fuck you" αλλά δεν υπολογίζουν σε κανενός τη βοήθεια, ούτε και προσεταιρίζονται κανένα. Οι Τούρκοι βρε παιδί μου, είναι μια ζωή άπληστοι. Δεν ξέρω παιδιά, είμαι πρόθυμος να αναγνωρίσω ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ μας αλλά όχι υπ' αυτούς τους όρους... Απλά δεν το παίζω υπερπατριώτης και ούτε επιτιμώ άλλους αν δεν το παζουν και αυτοί..
Back to top
sonugr
Junior Member
Junior Member

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 12:36 am    Post subject: Reply with quote

Να πω και γω την γνώμη μου... Οι Τούρκοι εκεί πέρα ίσως να γίνονται δικαιολογημένα κάφροι (έως ένα σημείο βέβαια). Μόνο την κρυάδα που έχουν φάει που τους χαρακτηρίζουν όλοι οι δυτικοί βάρβαρους και δεν σας θέλουμε στην ένωση και και και ... (πριν απο λίγο τους κατηγόρησαν οι Άγγλοι ότι κατέστρεψαν τον Παρθενώνα... έλεος...(ακόμα και στα άπιστα σκυλιά Laughing Laughing ). Είναι κάπου φυσικό να αναπτύξουν μια εχθρικότητα με τους παραδοσιακούς αντιπάλους να μετριάσουν λίγο την ανασφάλεια τους. Δηλαδή αν το καλοσκεφτείς είναι μπρος γκρεμόσ και πίσω ρέμα. 30 χρόνια τώρα τους δουλεύουν όλοι ότι θα γίνουν ευρωπαίοι. Και βλέπουν μόνοι τους ότι δεν μπορούν να ανήκουν σε μία ένωση που τους θεωρεί ανεπιθύμητους...ξένο σώμα Το έκανα λίγο ξανθόπουλος και Μάρθα Βούρτση αλλά λίγο πολύ έτσι είναι. Laughing

Anyways, λίγοι ωριμότητα από τους Σαμψών εκεί μέσα δεν θα έβλαπτε. Είναι μερικοί τύποι πολύ γραφικοί, κυρίως βέβαια από την άλλη άκρη του ατλαντικού, οπότε ας τους δικαιολογήσουμε και αυτούς, αλλά πρέπει να βάλουν λίγο νεράκι στο κρασί τους γιατί το έχουν παραμαμήσει το θέμα. Δηλαδή ρίχνουν και θέματα στο τραπέζι αδαπραγμάτευτα, μόνο και μόνο γιατί περιμένουν την αντίδραση από τους άλλους και τους ξυπνήσουν μέσα τους τον Αθανάσιο Διάκο...
Back to top
losada7
Moderator
Moderator

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 1:53 am    Post subject: Reply with quote

Ελπίζω να μην χάσατε τους "Φάκελους" στο mega !
Η εκπομπή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και εξελίχθηκε σε πραγματική ιστορική καταγραφή των γεγονότων των Ιμίων.

Για όσους έχουν στοιχιώδεις στρατιωτικές και στρατηγικές γνώσεις ίσως και να κατάλαβαν σε ποιό επίπεδο έγινε λάθος την βραδιά των Ιμίων και ενδεχομένως και ποιά πρόσωπα ευθύνονται για την στρατιωτική ήττα. Το γεγονός ότι παρεμβλήθηκαν τηλεφωνικά αρκετοί τέως ανώτατοι αξιωματικοί και ανέφεραν πάρα πολλές λεπτομέριες, για εμένα τουλάχιστον ήταν ότι καλύτερο. Είχα ζήσει πολύ έντονα εκείνες τις στιγμές από τη τηλεόραση, είχα διαβάσει 2 βιβλία για το συγκεκριμένο επεισόδιο και υπήρχαν κάποια κενά στη ροή των γεγονότων. Προσωπικά πιστεύω ότι μου απαντήθηκαν αρκετά ανεξήγητα ερωτήματα που είχα μέχρι και σήμερα.

Ένα από αυτά που μου απαντήθηκαν ήταν το πως νιώθει ένας βατραχάνθρωπος πάνω σε μία νησίδα με τουλάχιστον 25 πολεμικά πλοία να κυνηγιούνται μεταξύ τους(περιμετρικα) και κάποια απο αυτά να τον συμαδεύουν.
Back to top
K.
Full Member
Full Member

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 9:32 am    Post subject: Reply with quote

Arrow losada7
Eπειδή δεν πήρα είδηση την εκπομπή , αν σου είναι εύκολο κάνε μας μία περίληψη του τι ειπώθηκε.
Back to top
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 11:42 am    Post subject: Reply with quote

Mipws kanena kalo paidi tin egrapse kiollas?????????
Back to top
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

Απίστευτη εκπομπή όντως.
Είχε μαρτυρία (για πρώτη φορά) ενός εκ των 14 βατραχανθρώπων που σε ομάδες των 7 φρουρούσαν εναλλάξ την ανατολική βραχονησίδα για 1,5 μέρα. Ο άνθρωπος έκανε πραγματική κατάθεση ψυχής, περιγράφοντας πως τους πήραν από τη Σαλαμίνα για Κάλυμνο με μόνες εντολές ότι πηγαίνουν σε άγνωστη αποστολή, και λέγοντάς τους την αλήθεια μόνο όταν έφευγαν με το φουσκωτό για το βράχο. Όχι ότι είχαν πρόβλημα τα παιδιά βέβαια. Πορωμένοι ήταν ίσως όσο κανείς άλλος.
Τα προβλήματα που αποκαλύφθηκαν ήταν τα εξής.
Ο Α-ΓΕΣ της εποχής, αρνήθηκε να έχει σε ετοιμότητα αντίστοιχη ομάδα καταδρομέων για την ίδια αποστολή.
Οι πληροφορίες της ΕΥΠ, ήταν διφορούμενες σχετικά με τις ενδείξεις για τις Τουρκικές κινήσεις. Δεν΄ήξεραν αν θα κινούταν προς τα Ιμια, ή προς μια άλλη βραχονησίδα λίγο βορειότερα (δε θυμάμαι το όνομά της).
Αυτά τα παραπάνω βέβαια τα έλεγαν 2 που κατείχαν επιτελικές θέσεις εκείνη τη περίοδο.
Ο βατραχάνθρωπος περιέγραψε την απόβαση, και πως ένιωσε όταν ξημέρωσε και είδε καμιά 20ριά Τουρκικά πλοία διαφόρου τύπου να κινούνται γύρω τους, με μόνο 2 Ελληνικά, ένα εκ των οποίων ο πυρπολητής που ήταν το μεταγωγικό τους. Παρόλα αυτά ήταν συνέχεια με το δάκτυλο στη σκανδάλη, σημαδεύοντας όπως είπε χαρακτηριστικά τον κυβερνήτη ενός πλοίου (όχι πως θα είχαν τύχη φυσικά σε περίπτωση εμπλοκής).
Το μεγάλο λάθος όπως αποδείχθηκε (που προήλθε από εντολές της Αθήνας φυσικά) ήταν ότι δε στάλθηκε άλλη μία μονάδα στην άλλη βραχονησίδα. Επίσημη δικαιολογία? Εκεί δεν υπήρχε Ελληνική σημαία να φυλάξουν!!!!!! Αποτέλεσμα? Το άλλο βράδυ έκαναν απόβαση Τούρκοι βατραχάνθρωποι στην εν λόγω βραχονησίδα υψώνοντας δική τους σημαία. Έτσι έβλεπε ο ένας τον άλλο χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα. Μάλιστα λίγο αργότερα (και πριν ξημερώσει) κατά την αλλαγή φρουράς της πρώτης βραχονησίδας, είπαν να πάνε και στην άλλη, αλλά λόγω έλλειψης μπαταριών για τους ασυρμάτους (!!!!) δε το έκαναν. Ευτυχώς δηλαδή, διότι θα έβρισκαν εκεί τους Τούρκους και θα γινόταν χαμός (και μετά πιθανότατα πόλεμος).
Τότε έγινε το 2ο και μεγαλύτερο λάθος, μιας και υπήρχε η πληροφορία για την απόβαση των Τούρκων στο 2ο βράχο, διετάχθη το ελικόπτερο να πάει για αναγνώριση. Τόσο ανοργάνωτα που αρχικά πήγε στην Ελληνική βραχονησίδα!!! Είχε τη συνομιλία ελικοπτέρου-πυρπολιτή, όπου έλεγε ότι δε μπορεί να δει τίποτα λόγω βροχής, κάτι που επειδειχώθηκε όταν άνοιξε τον προβολέα πάνω από τους Τούρκους!! Μόλις τους είδε, έκανε στροφή να γυρίσει και αμέσως έπεσε (!?!?!?). ο βατραχάνθρωπος προς τιμήν του είπε ότι δεν είδε ούτε λάμψη, ούτε άκουσε θόρυβο ριπής από τον άλλο βράχο, και πιθανότατα λεπεσε μόνο του. Σατανική σύμπτωση δε βρίσκετε? Σημειωτέον ότι όσοι βρίσκοταν στο ελικόπτερο ήταν εντελώς άοπλοι, και όχι εκπαιδευμένοι για τέτοιου τύπου επιχειρήσεις.

Κάποια στιγμή βγήκε ο Λυμπέρης και τα έχωσε κανονικά στο Σημίτη (για την υστεροφημία του κυρίως), απαντώντας ένα ένα στα ερωτήματα, λέγοντας ότι αυτός είχε αντίθετη άποψη. Π.χ. εκείνο το βράδυ όλοι ήταν στο πρωθυπουργικό γραφείο (και όχι σε ειδικό χώρο στα υπόγεια του ΚΥΣΕΑ που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις, όπου έχεις πλήρη εικόνα την κατάστασης). Επίσης είχε άγνοια για τις διαπραγματεύσεις που γινόταν ταυτόχρονα με τους Αμερικάνους για απεμπλοκή και είχαν κύριο στόχο την αποχώρηση ταυτόχρονα και ένα ένα τμήματος από τη περιοχή, και στο τέλος των σημαίων.
Τελικό συμπέρασμα από τον βατραχάνθρωπο? Ήρθαν πλοία από τη Τουρκία για να πάρουν του Τούρκους, υποδεχόμενούς τους ως ήρωες (μέχρι και ψαροκάικα τους συνόδευαν), ενώ αυτοί γύρισαν με σκυμμένο το κεφάλι και αποκομμένοι από όλους.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

Να ρωτησω κατι? Απαντηθηκε το μονο σοβαρο ερωτημα της ιστοριας ?Ποιος εισηγηθηκε την κλιμακωση της κρισης με τη χρησιμοποιηση του Πολεμικου Ναυτικου? Γιατι αυτη ειναι το μεγαλυτερο λαθος τακτικης της υποθεσης και καποιος πρεπει να το χρεωθει...
Back to top
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Wed Feb 09, 2005 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

kai ti eprepe na kanoume re assotos na tous afisoume xalarous na gyrnovolane sto Aigaio?? Rolling Eyes Shocked

O Lymperis se mia synentefxi pio meta eixe pei pos apo stratigikis plevras eixan efarmwsei ena systima, pou ana pasa stigmi, ola ta ellinika opla eitan stramena se theseis volis se tourkika ploia (vevea to eipe katopin eortis). To mega lathos itan afto pou eipothika prin...Giati mono stin mia, kai oxi kai stis 2??? Lene den xerane pou tha pigenan oi tourkoi...EEE TOTE PIGAINE KAI STIS 2!!! Evil or Very Mad Mipos den exeoume arketous vatraxanthrwpous, i lokatzides porwmenous??? Giati plerwnoume gia tis akrives ekpaidefseis tous?? Gia na xtypane meta tis kales gomenes?? Wink Kai to ithiko tous meta eftase sto 0....

Pantos i ELEFTHEROPTYPIA exei sto arxeio akoma tin ekdosi ekeinwn twn mellanwn stigmwn. Isws na prepei siga siga na ginei apodeltiwsi!! Wink
Back to top
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 70, 71, 72  Next
Page 28 of 72

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum