View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Stavros86 Senior Member

|
Posted: Fri Jan 18, 2013 6:47 am Post subject: |
|
|
Stavros86 wrote: | Καινούριο πάλι και αυτό. Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, ανατέθηκε στην Εγνατία Οδό η μελέτη νέου σταθμού διοδίων στην ΕΟ 1 τμήμα Χαλάστρα - Τελωνείο Ευζώνων. |
Απαντάω στον εαυτό μου για ενημέρωση και των υπόλοιπων μελών.
Η δημιουργία του πρώτου σταθμού διοδίων σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού δρομολογείται από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, ανατίθεται στην εταιρεία Εγνατία Οδός Α.Ε. η αρμοδιότητα μελέτης και κατασκευής σταθμού διοδίων στον κάθετο άξονα Χαλάστρας - Ευζώνων.
Ο συγκεκριμένος άξονας δεν ανήκε στην Εγνατία Οδό, αλλά μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ από κοινού με την Εγνατία Οδό και ακόμα δύο κάθετους άξονες, επομένως η απόφαση για τη δημιουργία σταθμού διοδίων εντάσσεται στην ενίσχυση των εσόδων του άξονα ενόψει παραχώρησης σε ιδιώτες.
Επί της Εγνατίας Οδού λειτουργούν πέντε (5) σταθμοί διοδίων, στην Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (περιοχή Μετσόβου), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά) και στον Ίασμο Κομοτηνής.
[πηγή] |
|
Back to top |
|
 |
Demis New Member

|
Posted: Fri Jan 18, 2013 1:45 pm Post subject: |
|
|
Έγραψα στο Micheling σχετικά με τα λάθη του χαρτί Greece 2013, αλλα ίσος μας λάβουν υπόψη εάν γράψουν και άλλη από το forum που γνωρίζουν και αλλα λάθη |
|
Back to top |
|
 |
superas Senior Member

|
Posted: Sun Jan 20, 2013 12:41 pm Post subject: |
|
|
Απ' ότι όλα δείχνουν σύντομα τα διόδια των Μαλγάρων πέφτουν από τα 2,40 στο 1,20. Όμως θα ενεργοποιηθούν τα διόδια της ΑΙΓΑΙΟΥ στο Αιγίνιο με αντίτιμο 2,20 και θα μπουν καινούρια διόδια της Εγνατίας λίγο μετά το κλειδί πάλι με 2,20. Άρα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη και Θεσσαλονίκη-Βέροια από 2,40 σήμερα θα κοστίζουν 3,40. |
|
Back to top |
|
 |
Beethoven Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
pindos10 Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 22, 2013 12:19 am Post subject: |
|
|
Κατι μου θυμιζει η φωτο των Υποδομων...  |
|
Back to top |
|
 |
Engineer Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 22, 2013 9:52 am Post subject: |
|
|
Και εκτός από κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, το συγκεκριμένο site είναι πολλές φορές πηγή ακριτης αναπαραγωγης ειδησεων και φημολογιων που ρεουν στο διαδικτυο ανευ διασταυρωσης. Οκ προκειται για προσωπικη προσπαθεια αλλα λιγη προσοχη δεν βλαπτει. Το τονιζω επειδη συχνα τον αναπαραγουμε εδώ. |
|
Back to top |
|
 |
Stavros86 Senior Member

|
|
Back to top |
|
 |
bill77 Full Member

|
Posted: Tue Jan 29, 2013 9:51 pm Post subject: |
|
|
Μπράβο για τις φωτογραφίες! Προχωράει ο Μαλιακός, μακάρι χωρίς άλλη διακοπή!!!
Το Google Earth ενημέρωσε κάποιες εικόνες κοντά στην Πάτρα, στο Ξυλόκαστρο, στην Μακύνεια κοντά στο Αντίρριο. Μου έκανε εντύπωση πόσο πολύ είχε προχωρήσει η χάραξη από Κάτω Αχαγιά μέχρι σχεδόν το αεροδρόμια στην Ανδραβίδα (εκεί αλλάζει και η εικόνα...).
Να παρακαλέσω όποιον έχει την καλοσύνη να ανέβαζε καμιά πρόσφατη δορυφορική από την περιοχή του αεροδρομίου στο Άκτιο. Απ΄ότι ακούγεται η 1η, είναι η μόνη εργολαβία που κινείται κάπως. |
|
Back to top |
|
 |
mike Full Member

|
Posted: Thu Jan 31, 2013 7:04 pm Post subject: |
|
|
Demis wrote: | Έγραψα στο Micheling σχετικά με τα λάθη του χαρτί Greece 2013, αλλα ίσος μας λάβουν υπόψη εάν γράψουν και άλλη από το forum που γνωρίζουν και αλλα λάθη |
Ξέρει κάποιος πού μπορούμε να προμηθευτούμε τον χάρτη 2013 της Michelin για την Ελλάδα; (Παπασωτηρίου; Ελευθερουδάκης; ) |
|
Back to top |
|
 |
giannis p Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
prevezanos Senior Member

|
Posted: Sat Feb 02, 2013 2:19 pm Post subject: |
|
|
Το μετρό Θεσσαλονίκης δεν είχε τελιώσει???
Θυμάμαι που κάποιοι λέγανε κάποτε... "αναμφίβολα έχουν γίνει πολλά έργα τα τελευταία χρόνια, αλλά με υψηλό κόστος και με μεγάλη καθυστέρηση. Δεν είναι δυνατόν να θες 10 χρόνια να φτιάξεις μια γραμμή μετρό στην Αθήνα. Εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα, πιο φθηνά και πιογρήγορα. Και ξεκινούμε από την Θεσσαλονίκη, που το κράτος των Αθηνών έχει ξεχάσει. Άμεσα θα ξεκινήσουμε δύο έργα που η πόλη αυτή χρειάζεται. Το μετρό και την υποθαλάσσια. Δύο έργα που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, και θα είχαν γίνει αν είχαμε καλύτερη διαχείριση στο Υπουργείο"
Ναι είμαι κομπλεξικός. Αλλά δεν μου πήρε 10 χρόνια να καταλάβω ότι αυτός που θα μας έσωζε από τους νταβατζήδες, μας έχωσε στο βούρκο. και ενώ κάποιοι ειρωνεύονταν τις μακέτες, οι ίδιοι θεωρούν μεγάλο τους κατόρθωμα ότι τους ξέχασε η ιστορία, και είναι εκτός κάδρου σχετικά με την κρίση.
Μια μπανάνα παρακαλώ!!! Περιμένω τον Βούδα να μιλήσει.
(Προς Admin: Άμα θέλεις σβήστο. Μπορέι να το θεωρήσεις άσχετο με τα οδικά. Εγά πάλι θεωρώ ότι είναι ότι πιο σχετικό μπορώ να πω για το γεγονός ότι από το 2004 και μετά δεν έχει γίνει ούτε ένα χιλιόμετρο στο δρόμο που πέρνω για να πάω στο σπίτι μου. Σε ένα μήνα κλείνουμε 9 χρόνια) |
|
Back to top |
|
 |
Engineer Stadium Expert

|
Posted: Sat Feb 02, 2013 7:01 pm Post subject: |
|
|
Και επίσης θα φτιάξουμε δρόμους σε όλη την Ελλάδα (για προμελέτες, μελέτες και απαλλοτριώσεις, έχει ο Θεός). |
|
Back to top |
|
 |
tasosGR Senior Member

|
Posted: Mon Feb 04, 2013 9:51 am Post subject: |
|
|
Κατά τη γνώμη μου καθόλου άσχετο δεν είναι...καλά θα κάνουμε να τα λέμε που και που για να μην ξεχνάμε τους ψεύτες που μας κυβερνούν...αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει τίποτε...εγω προσωπικά έχω απογοητευτεί αλλά είμαι μεγάλος για να φύγω από τη χώρα και να μην τους ξανακούσω... |
|
Back to top |
|
 |
Beethoven Stadium Expert

|
Posted: Mon Feb 04, 2013 4:29 pm Post subject: |
|
|
prevezanos wrote: | Εγά πάλι θεωρώ ότι είναι ότι πιο σχετικό μπορώ να πω για το γεγονός ότι από το 2004 και μετά δεν έχει γίνει ούτε ένα χιλιόμετρο στο δρόμο που πέρνω για να πάω στο σπίτι μου. Σε ένα μήνα κλείνουμε 9 χρόνια) |
Πρεβεζάνε πού είναι το σπίτι σου? Σε ποιο δρόμο αναφέρεσαι |
|
Back to top |
|
 |
prevezanos Senior Member

|
Posted: Fri Feb 08, 2013 4:43 am Post subject: |
|
|
Το σπιτι του Πρεβεζανου εναι στην Πρεβεζα |
|
Back to top |
|
 |
Admin Site Owner

Joined: 16 Jan 2004 Posts: 2300 Location: Davelis Cave (απ'έξω)
|
Posted: Fri Feb 08, 2013 9:53 am Post subject: |
|
|
Φτάνει το chat παιδιά, υπάρχουν και τα pm. |
|
Back to top |
|
 |
Beethoven Stadium Expert

|
Posted: Fri Feb 08, 2013 5:52 pm Post subject: |
|
|
Η ερώτηση ήτανε ρητορική αλλά τελικά απαντήθηκε...Γιατί ρε Πρεβεζάνε πριν το 2004 ποιο χιλιόμετρο σε ποια κατεύθυνση έγινε από και προς το σπίτι σου? Η ιόνια οδός μήπως?? ο Αμβρακία-Άκτιο? Ή μήπως η (λειτουργική) εγνατία? Ελπίζω μην μπεις στον κόπο να απαντήσεις γιατί ρητορικές είναι όλες οι ερωτήσεις, έχουν απαντηθεί χρόνια τώρα εντός κι εκτός του φόρουμ. Να μαστε και λίγο ρεαλιστές ρε μεγάλε εντάξει όλοι έχουμε τα πιστεύω μας αλλά και το μέτρο δε βλάπτει... |
|
Back to top |
|
 |
sxiza07 Full Member

|
|
Back to top |
|
 |
mike Full Member

|
Posted: Tue Feb 12, 2013 10:39 am Post subject: |
|
|
Νέες αεροφωτογραφίες από το Googlearth!
Μεταξύ άλλων έχουμε πλέον πολύ καλή εικόνα για το πόσο είχαν προχωρήσει τα έργα στην Ιόνια Οδό από την Παλιοβούνα έως το Αιτωλικό. Π.χ. φαίνεται η γέφυρα Ευήνου, διάφορα τεχνικά, αλλά και ιδιοκτησίες που μάλλον δεν είχαν απαλλοτριωθεί ακόμα.
Επίσης βλέπουμε την οδό που από τον κόμβο Αγ. Ηλία που μέσω σήραγγας καταλήγει προσωρινά στην υφιστάμενη γέφυρα Γουριάς - αλήθεια, δόθηκε στην κυκλοφορία;
Στην Κρήτη φαίνονται τα έργα στην επ. οδό από Γάζι προς Κρουσώνα δυτικά του Ηρακλείου.
Σε παλαιότερες ανανεώσεις φαίνεται η επέκταση της Δυτ. Περιφ. Αιγάλεω προς τα βόρεια μέχρι τη Φυλή. Ίσως το μόνο οδικό έργο στο Λεκανοπέδιο. Δυστυχώς οι ρυθμοί είναι αργοί και ο εργολάβος άγνωστος άρα η ποιότητα...
Τέλος υπάρχει πρόοδος σε τμήμα της οδού δυτ. παράκαμψης Καλυβίων Θορικού προς Ανάβυσσο, έργο που οραματίστηκε ο Σουφλιάς για να πηγαίνει γρήγορα στο εξοχικό του (θυμάστε, αυτό με τις ψιλοαυθαιρεσίες)  |
|
Back to top |
|
 |
Engineer Stadium Expert

|
Posted: Tue Feb 12, 2013 1:04 pm Post subject: |
|
|
Επίσης φαίνεται σε μεγάλο μερος και η χαραξη της Ολυμπίας οδού μετά την Πάτρα και μέχρι την Αμαλιάδα. Αρκαδια, Μεσσηνία και Λακωνια ακόμα τίποτα.... |
|
Back to top |
|
 |
bill77 Full Member

|
|
Back to top |
|
 |
mike Full Member

|
Posted: Fri Feb 15, 2013 11:39 pm Post subject: |
|
|
Ευχαριστούμε bill77 για τις πληροφορίες και τις φωτό.
Ακούω για πρόοδο και στο τμήμα Αγ. Δημήτριος - Πλατυγιάλι (θα δημοπρατηθεί). Να δούμε... |
|
Back to top |
|
 |
giannis p Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
mike Full Member

|
Posted: Tue Feb 19, 2013 5:30 pm Post subject: |
|
|
Δεν κρατήθηκα άλλο για το 200στό μου ποστ:
Ξαναρωτάω αν ξέρει κανείς πού θα βρώ τον χάρτη 2013 της Μισελέν.
Έχω πληροφορία ότι κάτι κινείται μετά τα Τέμπη προς Πλαταμώνα, δουλεύουν άραγε τη γέφυρα Πηνειού και εκατέρωθεν επιχώματα; Το γκουγκλ έχει μόνο πολύ παλιές εικόνες στην περιοχή.
Κανένα νέο από την οδό Ναυπλίου - Επιδαύρου (ΕΟ 70); |
|
Back to top |
|
 |
Engineer Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
|