View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
apari Senior Member

|
Posted: Tue Apr 27, 2004 9:22 pm Post subject: |
|
|
Ωραίες φωτο nivam. Να σε ρωτήσω ... πόση περίπου ώρα κράτησε η ανύψωση και συναρμολόγιση του κομματιού στο δεύτερο "μακρυνάρη"?
Υ μάλλον είμαστε άτυχοι ... χθες που πήγαμε σήκωναν μικρότερο κομμάτι.  |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Tue Apr 27, 2004 10:22 pm Post subject: |
|
|
Δεν βαριέσαι apari, ας πάρουν και οι άλλοι καμμιά αποκλειστικότητα! Το αξίζουν!
Όσο για το υλικό κάλυψης του ποδηλατοδρόμιου, και γαλάζια απόχρωση δεν είδα να έχει, και σαν λαμαρίνα μου φάνηκε κι εμένα!
Βεβαίως, να παραδεχτώ ότι είχε καλυφθεί μόνο ένα μικρό κομμάτι, και δεν είναι δυνατόν ο Καλατράβα να έκανε τέτοια πατάτα, και όταν τελειώσει θα δείχνει διαφορετικό, και, και, και..... Τα έχουμε πει πολλές φορές όλα αυτά.
Απλά όταν δίνεις ρεπορτάζ, οφείλεις να μεταδίδεις αυτό που είδες!  |
|
Back to top |
|
 |
panos New Member

Joined: 11 Feb 2004 Posts: 48 Location: ENGLAND-KENT/LEMNOS
|
Posted: Tue Apr 27, 2004 10:59 pm Post subject: |
|
|
23 xronia zwis me polles dokses telikous se polla a8limata alla k melanes stigmes apo ti mania mias meridas neolaiwn spazwntas kaigwntas ktlp To stadio prepei na paradex8oume oti einai talaipwrimeno k ta simadia einai akomi emfani apo ayti ti foto tou filou Gianni (aristera sti kerkida
http://briefcase.pathfinder.gr/download/ioannis31/20614/246302/0/MDSC02239.JPG
8a symfwnisw me to Gianni apo Italia pou leei oti to stadio prepei na baftei dioti den mporei ena ergo gia Olimpiakous na ginete me erga Bitrinas...Ean 2-3 imeres ena synergeio ksekinisei to bapsimo k allo ena meta ksekinisei na topo8etei ta ka8ismata tote 8a milame gia pragmatika mia kali k oloklirwmeni ananewsi...
eyxaristw |
|
Back to top |
|
 |
ZORBAS Full Member

|
Posted: Tue Apr 27, 2004 11:04 pm Post subject: |
|
|
Φίλε panos, Τι είδες στην κερκίδα?? |
|
Back to top |
|
 |
Nikolas Stadium Expert

|
Posted: Tue Apr 27, 2004 11:11 pm Post subject: |
|
|
Συμφωνω και εγω με οσους λενε οτι πρεπει να βαφτει το σταδιο
ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να μην το εχουνε σκεφτει
Ετσι θελω να ελπιζω τουλαχιστον  |
|
Back to top |
|
 |
panos New Member

|
Posted: Tue Apr 27, 2004 11:13 pm Post subject: |
|
|
Lypamai paidia ...la8os foto
Ela zorba an eisai akomi on mporeis na mou peis pws 8a perasw mia foto apo to skliro tou pc sto forum?thanks |
|
Back to top |
|
 |
ZORBAS Full Member

|
Posted: Tue Apr 27, 2004 11:17 pm Post subject: |
|
|
βρήκες το μέλος να ρωτήσεις!! Y, βοηθα τον Φίλο please  |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Tue Apr 27, 2004 11:21 pm Post subject: |
|
|
Panos, δεν γίνεται να ανεβάσεις φωτογραφία από τον σκληρό. Αν πρόκειται για μια από εκείνες του Ιωάννη, βρες σε ποια σελίδα βρίσκεται και δώσε απλά το link. Αν πάλι θες να ανεβάσεις μια δική σου φωτογραφία, στείλ'την σε μένα με email (θα το βρεις στο profile μου). |
|
Back to top |
|
 |
Guest
|
Posted: Tue Apr 27, 2004 11:36 pm Post subject: |
|
|
Ypsilon eyxaristw gia tin amesi enimerwsi....o daimwn kamia fora loipon nomizw oti tin brika !!Fainontai kati san mpalwmata stin aristeri kerkida k nomizw i leptomereia se tetoies periptwseis paizei to rolo tis...kalinixtw k ta ksanaleme bye |
|
Back to top |
|
 |
Guest
|
|
Back to top |
|
 |
panos New Member

|
Posted: Tue Apr 27, 2004 11:39 pm Post subject: |
|
|
oi parapanw atas8alies einai dikes mou  |
|
Back to top |
|
 |
starsailor Junior Member

|
Posted: Tue Apr 27, 2004 11:59 pm Post subject: |
|
|
Mono se mena fainetai wraia h 2h ependush sto podhlatodromio?
Exw thn ais8hsh pws 8a tairiaxei polu...  |
|
Back to top |
|
 |
apari Senior Member

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 12:33 am Post subject: |
|
|
Θα ταιριάξει πολύ με τι...
Είναι αργά τώρα ... κοιμήσου και τα λέμε αύριο με καθαρο μυαλό.  |
|
Back to top |
|
 |
Maiden Full Member

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 1:59 am Post subject: |
|
|
Μία άποψη για την στέγη του ποδηλατοδρόμιου, για να ηρεμήσουμε. Eστιάστε την προσοχή σας στην έκφραση <<αισθητική ενοποίηση>>. Ο ποιητής και ραψωδός Calatrava αναλαμβάνοντας την ενοποίηση αυτή, έκρυψε με τον τοίχο των εθνών τα γεωμετρικά σχήματα των κλειστών εγκαταστάσεων, και εισάγει τον επισκέπτη στην λεγόμενη <<οργανική>> αρχιτεκτονική σχεδίαση, με τους θόλους των εισόδων, και την αγορά. Η αγορά παίδες, δεν αποσκοπεί τόσο στην σκίαση, αλλά στο να κρύψει την αρχιτεκτονική των γύρω κτιρίων (ΙΒC, ΣΕΛΕΤΕ, πολυκατοικίες των γύρω συνοικιών) και να φέρει σε επαφή τις καμπύλες της στέγης του σταδίου και του ποδηλατοδρόμιου. Ο επισκέπτης δηλαδή, καθοδηγείται με περίτεχνο τρόπο ώστε να αποτυπώνει στη μνήμη του κυρίως τα δυο καλατράβια σκέπαστρα και τις υπόλοιπες καμπύλες κατασκευές, κάνοντας πράξη έτσι την αισθητική ενοποίση. ¶ν συμφωνείτε μέχρι εδώ, και σας φαίνεται λογικό, απαντήστε στην εξής ερώτηση: Είναι ποτέ δυνατόν η στέγη του ποδηλατοδρόμιου να διαφέρει αισθητικά απο εκείνη του σταδίου? Τελικό αποτέλεσμα με ασημί στέγη απο λαμαρίνα για μόστρα στο ποδηλατοδρόμιο αποκλείεται παιδιά, εδώ είστε και δώ είμαι.  |
|
Back to top |
|
 |
yelos Full Member

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 2:15 am Post subject: |
|
|
Ypsilon wrote: | Όσο για το υλικό κάλυψης του ποδηλατοδρόμιου, και γαλάζια απόχρωση δεν είδα να έχει, και σαν λαμαρίνα μου φάνηκε κι εμένα! ...Απλά όταν δίνεις ρεπορτάζ, οφείλεις να μεταδίδεις αυτό που είδες!  |
Δεν μιλάω για το υπόστρωμα (που σαφώς παραπέμπει στο στυλ της λαμαρίνας), αλλά για αυτό που φαίνεται στη γωνία του στεγάστρου και που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελεί και τη τελική μορφή που θα έχει η κάλυψη.
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/nivam/21397/251337 |
|
Back to top |
|
 |
Maiden Full Member

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 2:19 am Post subject: |
|
|
¶, μιάς και πωρώθηκα, άλλο ένα επιχείρημα για την στέγη του ποδηλατοδρόμιου: το Μάρτιο που κατέβηκα Ελλάδα για εκλογές, τρύπωσα στο ΟΑΚΑ και είδα ότι έβαφαν τη στέγη του ποδηλατοδρόμιου με λευκό χρώμα. Ποιός ο λόγος να γίνει αυτό αν σκόπευαν να καλύψουν τα ενδιάμεσα κενά με ασημί λαμαρίνα? Τα δύο τόξα της στέγης με τα συρματόσχοινα ως γνωστόν θα παραμείνουν λευκά. Λευκά αυτά, λευκή η Αγορά, Λευκή η στέγη στο Ολυμπιακό στάδιο, λευκά στέγαστρα στα κλειστά του μπάσκετ και του πόλο, πείτε μου , γίνεται ασημί ποδηλατοδρόμιο? Θα προλάβω προβοκάτορες που θα πούν ότι το κεντρικό του Τεννις έχει ασημί σκεπή, αλλά αυτή φαίνεται μόνο απο πάνω (βλ. δανιηλίδης), και τα γήπεδα αυτά είναι οπτικά ξεκομμένα απο το υπόλοιπο σύνολο. Και δεν το έχει σχεδιάσει ο Ισπανός.
Εχω φορέσει γάντια του μπόξ και μασέλα, περιμένω αντίθετη γνώμη!  |
|
Back to top |
|
 |
yelos Full Member

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 2:25 am Post subject: |
|
|
Είπε κανείς ότι η στέγη θα έχει ασημί χρώμα; Δεν νομίζω.
Ή λευκή θα είναι, ή γαλάζια. |
|
Back to top |
|
 |
Maiden Full Member

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 2:37 am Post subject: |
|
|
yelos wrote: | Είπε κανείς ότι η στέγη θα έχει ασημί χρώμα; Δεν νομίζω.
Ή λευκή θα είναι, ή γαλάζια. |
¶ν διαβάσεις πιο προσεκτικά θα δείς ότι αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στη στέγη του ποδηλατοδρόμιου και όχι του σταδίου. Στο φόρουμ έχω διαβάσει τουλάχιστον 20 ποστς με ανησυχίες οτι η στέγη μπορεί να ναι ασημί χρώμα και να μoιάζει με UFO. |
|
Back to top |
|
 |
yelos Full Member

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 2:56 am Post subject: |
|
|
Συμφωνώ μαζί σου και θεωρώ αυτονόητο ότι η στέγη δεν θα έχει μεταλλικό χρώμα, διότι μια τέτοια επιλογή δεν θα ταίριαζε με τη λογική της αισθητικής ενοποίησης.
Όταν άρχισαν να καλύπτουν τη στέγη υπήρξαν κάποιες αναφορές για ασημί χρώμα. Αλλά μετά αποδείχθηκε ότι πρόκειται απλώς για υπόστρωμα.
Μπορεί κάποιος βλέποντας τις αεροφωτογραφίες να πει ότι ήταν ωραίο και έτσι το σκέπαστρο.
Η αλήθεια όμως είναι, ότι αφένος δεν ήταν ωραία η εντύπωση που έδινε από κοντά ως υλικό, και αφετέρου, όταν το χτυπούσε ο ήλιος φαινόταν σαν να απορροφούσε όλη τη θερμότητα και έδινε την αίσθηση θερμοκηπίου. |
|
Back to top |
|
 |
Guest
|
Posted: Wed Apr 28, 2004 3:23 am Post subject: |
|
|
Υelos: Koιτάζοντας πιο προσεκτικά την φωτο που πόσταρε ο nivam, έχω την εντύπωση ότι το δεύτερο στρώμα στη κατω γωνία αντανακλά το χρώμα που έχει ο ουρανός. Ο Υpsilon διαφώνησε μαζί σου προηγουμένως οτι έχει μπλέ απόχρωση, αλλά όταν το επισκέφτηκε εκείνος είχε αποδεδειγμένα συννεφιά εκείνη την ώρα, εκτός και αν κάνω λάθος. Ισως τελικά το υλικό που μπαίνει όπως λές και συ μεταβάλλει το χρώμα του ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, και αυτό μου ταιριάζει ως concept με εκείνο της στέγης του σταδίου. Αν είναι έτσι, ίσως να δένει με τις γύρω κατασκευές αλλά θα είναι κρίμα εάν καλύψει τον σκελετό της στέγης. ¨Οντως στις φωτογραφίες που πόσταρες φαίνεται οτι ο Calatrava το αποφεύγει αυτό. Μάλλον πρέπει να ξαναμελετήσουμε τις αρχικές μακέτες, και μας να μας μελετήσει ένας γιατρός που ποστάρουμε μηνύματα τέτοια ώρα. Εγω σε 4 ώρες φεύγω για δουλειά! |
|
Back to top |
|
 |
Maiden Full Member

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 3:26 am Post subject: |
|
|
Sorry ξέχασα να κάνω log in |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 6:18 am Post subject: |
|
|
Απ ότι είδα nivam , από τη στιγμή που έβγαλες τις παραπάνω φωτογραφίες αποδέχεσαι ( ) να αναλάβεις το "μέτωπο" του βορειου λεκανοπεδίου μαζί φυσικά με τα άλλα εκλεκτά μέλη που ήδη το έχουν πράξει στο παρελθόν.
Συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες που έβγαλες καθώς και τα σχόλια σου για καθεμία απ αυτές  |
|
Back to top |
|
 |
Mozart Stadium Expert

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 7:27 am Post subject: |
|
|
Να κάνω μια ερώτηση? (μπορεί να το ξαναείπα δε θυμάμαι ).
Προς τι η μόνωση στο ποδηλατοδρόμιο ανάμεσα στα 2 στρώματα (ή 3) λαμαρίνας ελενίτ ( ) ή ό,τι άλλο είναι, από τη στιγμή του το ποδηλατοδρόμιο θα είναι γύρω γύρω ανοικτό? Μήπως τελικά αυτές οι κουρτίνες Χυτήρογλου που είχαν ειπωθεί, δε θα γίνουν και θα κλείσει ο χώρος, ίσω ςμάλιστα με αυτές τις κατασκευές που γίνονται πίσω από το κλειστό του μπάσκετ όπως είδαμε στις χθεσινές φωτογραφίες? |
|
Back to top |
|
 |
Mozart Stadium Expert

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 7:39 am Post subject: |
|
|
Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί και από τις φωτογραφίες φαίνεται....
Δανηιλίδης!
Όλες φωτογραφίες από 27/4. |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Wed Apr 28, 2004 8:08 am Post subject: |
|
|
 |