View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
barabakos New Member

|
Posted: Wed Dec 23, 2009 5:11 pm Post subject: |
|
|
Εγώ δεν παίρνω το μέρος κανενός και δεν το βλέπω από αυτή τη σκοπιά. Το θέμα είναι ότι κάποιος (-οι) αρνείται να πληρώσει τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία και παραθέτει κάποια επιχειρήματα. Μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς. Από εκεί όμως μέχρι να τον κατηγορείς για φοροφυγά ή κάποιοι άλλοι για ανθέλληνα (το έχω δει κι αυτό) ή οτιδήποτε άλλο, πάει μακριά. Ειρήσθω εν παρόδω, κάτσε να δούμε, θα διεκδικήσει η εταιρία τα λεφτά δικαστικά; Διατηρώ τις αμφιβολίες μου με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ... |
|
Back to top |
|
 |
pindos10 Stadium Expert

|
Posted: Sat Dec 26, 2009 11:52 pm Post subject: |
|
|
Φιλαρακια, αυριο ξαμολιεμαι στην οροσειρα. Αν κατσει αυτο που εχω στο μυαλο μου, τοτε την αλλη βδομαδα θα απολαυσετε κυριολεκτικα το "ανφαν γκατε" των οδικων εργων της χωρας μας. Και οταν λεω "αν κατσει" εννοω, εναν τυπικο χειμωνιατικο καιρο με βροχοπτωσεις κατα διαστηματα, αντε και χιονοπτωσεις ,αλλα οχι εντονες. Το προβλημα που φοβαμαι ειναι οι κατολισθησεις, καθως τα βουνα εχουν "βαρυνει" πολυ απο τις βροχες και κατεβαζουν "παπαδες". Δεν ειναι μονο τα Τεμπη και αλλη μια κατολισθηση στην Χαλκιδικη. Φετος υπαρχει προβλημα σε ολη την Ελλαδα. Ελπιζω να πανε ολα καλα και να γυρισω με το υλικο που θελω. |
|
Back to top |
|
 |
corfu Senior Member

|
Posted: Sun Dec 27, 2009 3:05 am Post subject: |
|
|
Kι εγώ μαζί σου φιλαράκι θα πάρω τα όρη και τα βουνά για να συναντηθούμε για μια ''ωραία'' μοσχαροκεφαλή στον ασπροπόταμο.
Εύχωμαι σε όλους καλή χρονιά  |
|
Back to top |
|
 |
einsiedeln Junior Member

|
Posted: Sun Dec 27, 2009 12:42 pm Post subject: Χρονια Πολλά! |
|
|
Μπράβο παιδιά, καλοδεχούμενα τα φωτο-ρεπορτάζ!
Χρόνια Πολλά και με Υγεία σε όλους!! |
|
Back to top |
|
 |
gullit Junior Member

|
Posted: Sun Dec 27, 2009 3:55 pm Post subject: |
|
|
Τα περισσότερα οδικά έργα σ' αυτή την χώρα είναι και ήταν επιδοτούμενα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τέλη κυκλοφορίας γιατί τα πληρώνουμε; Εγώ προσωπικά σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ έχω βρει εναλλακτικές διαδρομές και δεν πληρώνω όλα τα διόδια. Ας φτιάξουν και τους παράδρομους όπως στο εξωτερικό και ας έχουν και τα διόδια τους. |
|
Back to top |
|
 |
Stavros86 Senior Member

|
Posted: Mon Dec 28, 2009 5:20 pm Post subject: |
|
|
Η παράκαμψη Σελλασιας-Βουτιανων δόθηκε στη κυκλοφορία απ ότι έμαθα.
Επειδή εγώ βρίσκομαι στο εξωτερικό, ποιο καλό παιδί θα αναλάβει να ανεβάσει φωτογραφίες...;  |
|
Back to top |
|
 |
jollyroger Junior Member

|
|
Back to top |
|
 |
agr-engineer Full Member

|
Posted: Tue Dec 29, 2009 2:57 pm Post subject: |
|
|
Έκανα ένα μικρό οδοιπορικό χθες. Έστειλα στο losada7 τις φωτογραφίες να τις ανεβάσει, γιατί προς το παρόν δεν ασχολούμαι με imageshack κλπ.
Χρόνια πολλά σε όλους. |
|
Back to top |
|
 |
pindos10 Stadium Expert

|
Posted: Wed Dec 30, 2009 9:54 pm Post subject: |
|
|
Γεια σας φιλοι και καλη χρονια σε ολους. Μολις επεστρεψα απο Πινδο και το υλικο ειναι αφθονο. Εχω φωτο απο αυτοκινητοδρομους, εθνικες οδους αλλα και ορεινους δρομους, κατολισθησεις, πολυ ομιχλη στα ορεινα δικτυα, παρα πολλα μηχανηματα αποχιονισμου να ειναι σε αναμονη, χωρις ομως να ερχεται χιονι, εχω βιντεο σουπερ απο οδικο εργο, οπου το συγκεκριμενο τμημα, νομιζω οτι ειναι το καμαρι της χωρας και άλλα διαφορα αλλά ακρως ενδιαφεροντα οπως οτι πολλοι Stadiaκηδες αλωνιζουν τον Ασπροποταμο. Ξεκινω αμεσως με τις σημαντικες πληροφοριες. Πρωτον, στην Αθηνων-Λαμιας στο υψος της Υλικης, εχει δοθει στην κυκλοφορια η βελτιωμενη χαραξη στο ρευμα καθοδου(προς Αθηνα). Περασα ομως 6 ωρα το απογευμα και ειχε νυκτωσει, οποτε ειναι και το μονο τμημα που δεν εχω φωτο. Η δευτερη πολυ σημαντικη πληροφορια αφορα τον δρομο Λαμια-Δομοκος-Τρικαλα-Καλαμπακα-Παναγια. Η κινηση πλεον ειναι πολυ αυξημενη, μετα το κλεισιμο των Τεμπων. Πολλα αυτοκινητα,νταλικες και λεωφορεια και στα δυο ρευματα χωρις ομως προβληματα μιας και εχουν παραδοθει καποια τμηματα με δυο λωριδες ανα κατευθυνση και γενικως υπαρχει μια καλη ροη και ολες οι πολεις εχουν περιφερειακους δρομους(Λαμια-Καρδιτσα-Τρικαλα-Καλαμπακα). |
|
Back to top |
|
 |
pindos10 Stadium Expert

|
Posted: Fri Jan 01, 2010 12:12 am Post subject: |
|
|
Καλη Χρονια και υγεια σε ολους. Τρεις φωτογραφιες, ετσι για καλη αρχη, για τα ωραια που θα ερθουν.
...και αυτοκινητοδρομοι
...και ορεινοι δρομοι
...και δικτυα ορεινων δρομων
 |
|
Back to top |
|
 |
agr-engineer Full Member

|
Posted: Fri Jan 01, 2010 4:42 pm Post subject: |
|
|
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω απ' όλα κι ευτυχία. |
|
Back to top |
|
 |
gouperman Full Member

|
Posted: Sat Jan 02, 2010 2:55 am Post subject: |
|
|
καλη χρονια σε ολους!! ας ευχηθουμε την νεα δεκαετια τα πραγματα να πανε καλυτερα οσον αφορα ολους τους τομεις και τα εργα υποδομης βεβαια .απο χριστουγεννιατικη μου εξορμηση στην θεσσαλια παρατηρησα πως στην ΠΑΘΕ στο πεταλο του μαλιακου μεταξυ κομβων μωλου και θερμοπυλων υπαρχει μια πολυ μικρη παρακαμψη καθως κατασκευαζεται νεος σταθμος διοδιων,που εντασσεται στην κ/ξ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟ(Ε65) χρηματοδοτωντας το εργο ..οσον αφορα το κατασκευαστικο αντικειμενο,δεν μπορεσα να διακρινω κατι απο τον υπαρχοντα δρομο,αλλα εμαθα οτι εκτελουνται εργασιες διανοιξης σε τμημα 12km απο τρικαλα προς καρδιτσα και αναπτυσσονται εργοταξια στην αναβρα καρδιτσας και πριν την καλαμπακα. |
|
Back to top |
|
 |
Agg3los Stadium Expert

|
Posted: Sat Jan 02, 2010 10:59 am Post subject: |
|
|
Καλη χρονια σε ολους
και μακαρι να προχωρησουν γρηγορα τα εργα στο νεο ετος..  |
|
Back to top |
|
 |
giorgos7 Junior Member

|
|
Back to top |
|
 |
prevezanos Senior Member

|
Posted: Mon Jan 04, 2010 1:23 am Post subject: |
|
|
Βρέθηκα πρόσφατα στο εργοτάξιο της Ferrovial στην Καλυδώνα (σήραγγα). Κάπου είχα διαβάσει για εντατικούς ρυθμούς και τρύπημα του βουνού σε προχωρημένο στάδιο... Καμία σχέση.
Πρώιμες εργασίες, έχουν μόνο δημιουργήσει το μέτωπο διάνοιξης και κάποια έργα μάλλον αποστραγγιστικά στην βόρεια πλευρά περίπου 500 μ από το στόμιο.
Γενικά υπάρχει κίνηση σε όλο το τμήμα αλλά για λιγότερο από δύο χρόνια που απομένουν για το τμήμα αυτό... δεν το βλέπω... Κρίνοντας πάντα και από τους σχετικούς χρόνους που πήρε στην ΤΕΡΝΑ η παράκαμψη.... Ασε που εδώ έχουμε να κάνουμε με τους δύο Ισπανούς...
Κάποια στιγμή όταν βρω και τη σχετική φώτο θα την ανεβάσω... |
|
Back to top |
|
 |
pindos10 Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 05, 2010 12:09 am Post subject: |
|
|
Full action σε λιγο. Παναθεμα το, απο το απογευμα και δεν λεει να ανεβει. |
|
Back to top |
|
 |
pindos10 Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 05, 2010 1:59 am Post subject: |
|
|
Απο την προσφατη μου εξορμηση στην οροσειρα σας εχω σε βιντεο το τμημα Παναγια-Μετσοβο, της Εγνατιας Οδου. Το θεωρω το ωραιοτερο τμημα οδικου εργου στην Ελλαδα, απο ολες τις αποψεις. Κατασκευαστικα, προκειται για αριστουργημα. Παρα πολυ δυσκολο, απο γεωλογικης και γεωμορφολογικης αποψης, απαιτησε πολλα χρονια και πολλα λεφτα για να ολοκληρωθει. Απο αισθητικης αποψης μιλαμε για το κατι αλλο, αφου διερχεται απο πυκνα δαση και θυμιζει τις πλεον προηγμενες χωρες του εξωτερικου. Προσεξτε μεσα σε ελαχιστο χρονο την αλλαγη του καιρου ,καθως ξεκιναμε με ηλιο απο τη Θεσσαλια και μπαινουμε στην Ηπειρο συναντωντας βαρομετρικο χαμηλο πανω απο την περιοχη του Μετσοβου και το οποιο δεν μπορει να περασει ανατολικα λογω της Πινδου.
Κανω την βιντεοσκοπηση αυτη τη φορα απο τη θεση του συνοδηγου και στο πηδαλιο... εεε στο τιμονι ηθελα να πω, εχω την τιμη να βρισκεται ο "ζωντανος μυθος" του forum Corfu, οπου πραγματοποιησε μια θαυμασια πτηση και τον ευχαριστω ,οπως και σεις πιστευω, γι'αυτο.
Αφιερωνεται στα παιδια του forum που ακομα δεν εχουν ταξιδεψει στην Εγνατια και στα παιδια που ζουν στο εξωτερικο.
http://www.youtube.com/watch?v=8ux0OYaVvTU |
|
Back to top |
|
 |
corsakias Senior Member

|
Posted: Tue Jan 05, 2010 1:14 pm Post subject: |
|
|
Ωραιο βιντεο!!
Στη μετσοβου με τι ταχυτητα κινηθηκατε γιατι σχεδον 2 λεπτα κρατησε η διελευση!!
Ωραια η λακουβα στην εξοδο του ανηλιου??  |
|
Back to top |
|
 |
pindos10 Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 05, 2010 2:45 pm Post subject: |
|
|
Φιλε corsakia, η ταχυτητα που ειχαμε μεσα στη σηραγγα Μετσοβου ηταν στα 100χλμ./ωρα. Οσο για την λακουβα δεξια στην εξοδο της σηραγγας Ανηλιου, που ηταν και η αιτια να κλεισει η δεξια λωριδα της σηραγγας, δεν εχουμε ιδεα. Και να σκεφθεις οτι απο κατω ειναι αυτο το σημειο της γεφυρας(η λακουβα ειναι πριν τον αρμο βεβαια)
 |
|
Back to top |
|
 |
corsakias Senior Member

|
Posted: Tue Jan 05, 2010 3:23 pm Post subject: |
|
|
η λακουβα πρεπει να δημιουργηθηκε απο αναρροφηση εδαφους είτε λόγω βροχων είτε απο καταρευση σπηλαιωματος!
Δεν μπορει να εξηγηθει αλλιως... |
|
Back to top |
|
 |
aikinn Stadium Expert

|
Posted: Tue Jan 05, 2010 8:09 pm Post subject: |
|
|
Στα πρώτα λεπτά του βίντεο, ο δρόμος μου φάνηκε σαν το Ικάριο πέλαγος. Θα περαστεί πάλι άσφαλτος ή είναι κακή η κατασκευή? |
|
Back to top |
|
 |
superas Senior Member

|
Posted: Wed Jan 06, 2010 11:26 am Post subject: |
|
|
Ευχαριστούμε για το βιντεάκι! Είναι καταπληκτικό... |
|
Back to top |
|
 |
Agg3los Stadium Expert

|
Posted: Wed Jan 06, 2010 12:58 pm Post subject: |
|
|
μπραβο
πολυ ωραιο το βιντεο..να ειμαστε περηφανοι για κατι σαν Ελληνες..
τι να μας πει η Ελβετια ωρέ!
αλλα ζηλευω ρε παιδι μου ..ποτε θα μας τα φτιαξουν και εδω κατω..
οταν φτιαχτουν θα ειναι καλυτερα και απο την Εγνατια..να δειτε!  |
|
Back to top |
|
 |
pindos10 Stadium Expert

|
Posted: Wed Jan 06, 2010 3:30 pm Post subject: |
|
|
aikinn wrote: | Στα πρώτα λεπτά του βίντεο, ο δρόμος μου φάνηκε σαν το Ικάριο πέλαγος. Θα περαστεί πάλι άσφαλτος ή είναι κακή η κατασκευή? |
Τι να σου πω. Με την εταιρεια να χρωσταει και της Μιχαλους(κανα δις ευρω λενε τα χρεη), τα διοδια να μην εχουν μπει ακομα, αγνωστο αν θα πεσει ασφαλτος και ποτε. Παντως αν και η χροια του οδοστρωματος δειχνει σαν το Ικαριο, εν τουτοις δεν κουναει σαν το Ικαριο. Δεν μπορω να βρω και εκεινο το βιντεο οπου χορευαν χερι-χερι Σουφλιας με Χατζηγακη στην παραδοση του "Μετσοβο-Παναγια", να τους φωναξουμε να φερουν κανα σακι με πισσα για να ριξουν.
Παντως ,ανεβασα και στον φωτο-κουβά τις φωτογραφιες απο Λαμια μεχρι χανι-Μουργκανι και πιστευω να βρω χρονο να τις ανεβασω στο forum μεχρι το βραδυ. |
|
Back to top |
|
 |
agr-engineer Full Member

|
|
Back to top |
|
 |
|