View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
el_greco Junior Member

Joined: 06 Sep 2006 Posts: 91 Location: Athens/Volos
|
Posted: Wed Dec 03, 2008 11:17 pm Post subject: |
|
|
Ναι, σήμερα είδα ότι δημοσιεύτηκε και στις τοπικές εφημερίδες η πλήρης είδηση... συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι δε θα περικοπούν δρομολόγια, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη γραμμή έχει επιβατική κίνηση (το οποίο είναι η αλήθεια...)
Έγινε πολύς ντόρος με το έγγραφο που διέρρευσε, το οποίο ανέφερε ότι το IC 40/41 θα σταματήσει να έρχεται μέχρι Βόλο και θα τερματίζει Λάρισα, και δεν πιστεύω να το αποτολμήσουν τώρα, μιας και έχει "καεί" αυτό το θέμα. Ίσως αντίστοιχα να κόψουν 2 από τα 15 ζεύγη δρομολογίων ημερησίως, όπως προβλέπεται από το "σχέδιο", όχι όμως το IC της Αθήνας.
Το κυριότερο είναι τι γίνεται με τις νέες υποδομές για τις οποίες έχει δεσμευθεί επανειλημμένως τόσο το ΥΜΕ, όσο και ο ΟΣΕ. Ακόμα και ο πρωθυπουργός που ήρθε στο Βόλο για... 2 ώρες το προπερασμένο Σάββατο αναφέρθηκε στην ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας, το οποίο εν τέλει είναι και στο φάκελο των Μεσ. Αγώνων. Όσο για το τραμ, κρατάω πολύ μικρό καλάθι. Από τη "χρηματοδότηση μελέτης" μέχρι το στρώσιμο σιδηροτροχιάς, είναι μακρύς δρόμος. Αν και η αλήθεια είναι πως έχει γίνει και πολλή συζήτηση, καθώς και διάφορα συνέδρια, ημερίδες κλπ - δεν είναι δηλαδή απλά ένα πυροτέχνημα. Άλλωστε ο Βόλος είχε τραμ για πολλά χρόνια, στο αστικό τμήμα της γραμμής του Πηλίου.
Όσο για το τρένο του Πηλίου, εννοείται ότι κάποια στιγμή πρέπει να επανέλθει στην κλασική του διαδρομή, να ξεκινά από το Βόλο και αν τερματίζει στις Μηλιές, έστω και κάθε Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού για ένα τουριστικό/εκδρομικό μουσειακό δρομολόγιο (και ακόμα καλύτερα με την παραδοσιακή ατμάμαξα του Πηλίου), όσο και αν "ενοχλούνται" τα ΙΧ για λίγα λεπτά. Βέβαια αυτό απαιτεί την αποκάλυψη της (παράνομα ασφαλτοστρωμένης) σιδηροδρομικής γραμμής, τόσο εντός Βόλου (Δημητριάδος), όσο και στο τμήμα από την Αγριά ως τα Λεχώνια. Δεν είναι κάτι ανέφικτο, τέτοιος εγκιβωτισμός σιδηροτροχιάς έχει γίνει και στα σημεία όπου κινούνται τραμ σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Αθήνα (πχ Αρδηττού) - επειδή η γραμμή ασφαλτοστρώθηκε τότε "επειδή έπεφταν τα μηχανάκια" ... Βέβαια είναι ιδιαίτερα περίεργο, το ότι στη σύσκεψη που θα γίνει στο ΥΜΕ για το τρένο του Πηλίου θα προσκληθούν μόνο οι Δήμαρχοι Μηλεών, Αρτέμιδος και Αγριάς. Ο Δήμαρχος Βόλου; Εκτός αν θέλουν να επαναφέρουν το τρενάκι μόνο στη γραμμή (Άναυρος; - ) Αγριά - Λεχώνια - Μηλιές.
Οψόμεθα ες Φιλίππους... σίγουρα πάντως τα μάτια είναι (παραπάνω από) ανοιχτά... |
|
Back to top |
|
 |
Orlando Junior Member


Joined: 10 Feb 2006 Posts: 100 Location: Volos
|
|
Back to top |
|
 |
Squirrel Junior Member


Joined: 19 Apr 2008 Posts: 197 Location: Μόντρεαλ Καναδά, Καστοριά
|
Posted: Wed Feb 04, 2009 12:32 am Post subject: |
|
|
Απαισίοδοξα νέα για τα έργα σε Βόλο-Λάρισα εν όψει Μεσογειακών...Μήπως κάποιοι πρέπει να πάνε στο σπίτι τους;
Στον "αέρα" το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας
"Τις συνεχείς παρεμβάσεις των πολιτικών των Νομών Μαγνησίας και Λάρισας ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας για την υλοποίηση έργων του ΟΣΕ στην περιοχή, τα οποία είχαν εξαγγελθεί από τους υπευθύνους του Οργανισμού ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων, αλλά τώρα δεν φαίνεται δυνατόν να πραγματοποιηθούν ελλείψει μελετών και χρημάτων(...)"
Έκπτωτος ο εργολάβος του περιφερειακού
"Ο δήμος Βόλου κοινοποίησε και επίσημα στον ανάδοχο του έργου των συνδέσεων του Περιφερειακού την απόφαση έκπτωσής του, γιατί δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις του(...)"
ΕΡΑ Βόλου 03.02.09 http://news.ert.gr/local/news.asp?id=440855 και http://news.ert.gr/local/news.asp?id=440855 |
|
Back to top |
|
 |
mike Full Member

Joined: 06 Oct 2006 Posts: 297 Location: Αθήνα
|
Posted: Wed Feb 04, 2009 1:17 pm Post subject: |
|
|
Σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ γίνονται διεργασίες για τα έργα στη γραμμή Λάρισας - Βόλου. Συγκεκριμένα μαθαίνω ότι τα επιθυμητά έργα είναι:
ανακαίνιση της επιδομής της γραμμής πλην σταθμών που έχουν ανακαινιστεί παλαιότερα
ηλεκτροκίνηση
αναμόρφωση ΣΣ Λάρισας με νέα 3η υψηλή αποβάθρα και επέκταση υπόγειας διάβασης ως αυτήν (αν δώσει άδεια η Αρχαιολογία για κατεδάφιση παλιάς αποθήκης)
αναμόρφωση ΣΣ Βόλου με ύψωση 2ης αποβάθρας, υπόστεγο συμβατό αρχιτεκτονικά με τον υπόλοιπο σταθμό
νέες στασεις στο Ε.Σ. Βόλου στη Νέα Ιωνία και στο Ε.Σ. Λάρισας πριν το Μεζούρλο
Αν οι τοπικοί φορείς επιμείνουν στο παράλογο αίτημα της κατάργησης του S στη Νέα Ιωνία (με την οποία κακώς κάποιοι του ΟΣΕ παλιότερα συμφώνησαν) τότε δεν προλαβαίνει να γίνει τίποτα.
Τα έργα στην υφιστάμενη γραμμή ακόμα και η ηλεκτροκίνηση προλαβαίνουν να γίνουν. |
|
Back to top |
|
 |
Orlando Junior Member


Joined: 10 Feb 2006 Posts: 100 Location: Volos
|
Posted: Thu Feb 05, 2009 2:20 pm Post subject: |
|
|
τι εννοεις παραλογο το να καταργησει το s στη νεα ιωνια??? το παραλογο θα ηταν να φτιαχτει ενα s μεσα σε μια πολη οχι να το καταργησει... ελεος. και η γραμμη υπαρχει αν θες κοιταξε την στους χαρτες , τωρα αν δεν μπορει να την κανει διαπλατυνση και κολλησε εκει τοτε βραστα , η ηλεκτροκινηση μας ελειπε. οσο για διεργασιες που γινονται , ουτε σε 10 χρονια δεν προκειται να γινουν , να μην πω περισσοτερα. ολα ηταν λογια για τους μεσογειακους για να χαρουν τα αυτακια μερικων!αυτα! |
|
Back to top |
|
 |
Karaiskakis New Member


Joined: 01 Feb 2009 Posts: 15
|
Posted: Sat Feb 07, 2009 12:19 pm Post subject: |
|
|
mike wrote: |
Τα έργα στην υφιστάμενη γραμμή ακόμα και η ηλεκτροκίνηση προλαβαίνουν να γίνουν. |
Το οτι προλαβαίνουν είναι σίγουρο.Το θέμα είναι λεφτά θα βρεθούν για να φτιάξουν την ηλεκτροκίνιση?Μιλάμε για το ποσό των 100.000.000ε για την πραγματοποίηση του έργου.... |
|
Back to top |
|
 |
mike Full Member

Joined: 06 Oct 2006 Posts: 297 Location: Αθήνα
|
Posted: Mon Feb 09, 2009 2:31 pm Post subject: |
|
|
To S στην Ιωνία κατασκευάστηκε πριν το 1960 στα πλαίσια των έργων γαι να γίνει κανονικού πλάτους η γραμμή Λάρισας - Βόλου. Η παλιά μετρική (στενή εύρους 1,00 μ.) κατέβαινε του σκοτωμού από τη θέση Λατομείο προς τη ΒΙΠΕ με πολύ κλειστές καμπύλες γύρω από το ύψωμα Αράπης.
Μετα ήρθαν τα σπίτια κοντά στην κανονική γραμμή με αποτέλεσμα σήμερα η (μονή) κανονική γραμμή να διασχίζει ισόπεδα τη Νέα Ιωνία. Το S στα Μελισσιάτικα δεν μπορεί να ευθυγραμμιστεί. Αυτό που ζητάνε οι κάτοικοι είναι να καταργηθεί η γραμμή και να γίνει νέα μέσω ΒΙΠΕ εκεί που πέρναγε η παλιά μετρική, αλλά φυσικά θέλει έργα και απαλλοτριώσεις (νέες καμπύλες) άρα δεν προλαβαίνουμε τους Μεσογειακούς και το κυριότερο δεν εξυπηρετείται με στάση το Στάδιο, η Νέα Ιωνία και τα Μελισσιάτικα! Επιπλέον έχει ήδη γίνει πανάκριβη λοξή άνω διάβαση της γραμμής πάνω από την περιφερειακή αρτηρία με πρόβλεψη διπλασιασμού που θα αχρηστευτεί (το πλάτος της κάνει για έναν στενό μονόδρομο με πεζοδρόμια, για να προλάβω κάποιους που θα πρότειναν να γίνει οδός μετά την αποξήλωση της γραμμής).
Πιστεύω ότι το αίτημα των κατοίκων θα πρέπει να ήταν να διερευνηθεί αν μπορεί να γίνει υπόγειο τμήμα της γραμμής (πχ με εφαρμογή ισχυρότερης κλίσης αφού τα τρένα θα είναι πλέον ηλεκτρικά) ή αρκετές ανισόπεδες διαβάσεις, αλλά να παραμείνει η γραμμή μέσω Ιωνίας - Μελισσιάτικων για τα προστιακά προς Λάρισα που θα είναι ηλεκτρικά, δεν κυκλοφορούν νύχτα, δεν ρυπαίνουν δεν κάνουν θόρυβο. Η γραμμή μπορεί στο τμήμα Λατομείο - Βόλος να μείνει μονή γιατί υπάρχει σήραγγα και είναι δύσκολος ο διπλασιασμός.
Αν ποτέ υπάρξουν εμπορικά, ας γίνει και μια άλλη γραμμή μέσω ΒΙΠΕ, αλλά θα ήταν ολέθριο σφάλμα για το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου να απολέσει έναν υφιστάμενο διάδρομο σταθερής τροχιάς μέσα από πυκνοδομημένες περιοχές. Θα μπορούσε στα ενδιάμεσα να δρομολογηθούν και ελαφρείς συρμοί τύπου τραμ από Βόλο μέχρι Μελισσιάτικα με πρόσθετες ενδιάμεσες στάσεις. |
|
Back to top |
|
 |
Nozomi Stadium Expert


Joined: 26 Mar 2008 Posts: 754
|
Posted: Mon Feb 09, 2009 8:38 pm Post subject: |
|
|
Παρότι είμαι των "απόλυτων" λύσεων και θα υποστήριζα την νέα χάραξη, με ενημέρωσε φίλος Βολιώτης, είδα το περίφημο S, και μπορώ να πω ότι συμφωνώ με τον Mike (ε, κάπου θα συμφωνούσαμε ).
Χάνεις ένα πολύτιμο αστικό κομμάτι (που θα μπορούσε να μαζέψει επιπλέον κόσμο), για να κερδίσεις τι ?
Την ταχύτητα δεν μπορείς να την αυξήσεις δραματικά με νέα χάραξη γιατί έχεις να κάνεις με γραμμή εντός κατοικημένης περιοχής, οπότε ?
Επειδή είμαι out of date, το πρόβλημα με το S είναι καθαρά όχλησης των περίοικων ? |
|
Back to top |
|
 |
ariskop Senior Member

Joined: 18 Aug 2008 Posts: 678
|
Posted: Tue Feb 10, 2009 12:10 am Post subject: |
|
|
Ακριβώς η ίδια είναι και η δική μου άποψη.
Μια σύντομη άποψη από το google earth
με κόκκινο η υφιστάμενη γραμμή σε πράσινο κύκλο το Πανθεσσαλικό ενώ έχω μετρήσει με τον χάρακα του google earth (άσπρη γραμμή) την απόσταση της απευθείας χαραξης δίπλα στον αυτοκινητόδρομο που είναι περίπου 4km.
Ανεξάρτητα από τα αν κάποια στιγμή κατασκευαστεί η νέα χάραξη δεν θα πρέπει να χαθεί ο διάδρομος με το S στη Ν.Ιωνία για κάποιους περιοίκους που πήγαν μεταγενέστερα και χτίσαν κοντά στις γραμμές. Aς φτιάξουν αρκετές υπόγειες διαβάσεις για τους δρόμους.
Έτσι και αλλιώς η βελτιωση της γραμμής Λάρισας-Βόλου δεν προβλέπει διπλασιασμό της γραμμής αλλά αλλαγή της επιδομής, τηλεδιοίκηση και Η/Κ. Οπότε δεν τίθεται θέμα χώρου στη Ν.Ιωνία απλώς δεν θα είναι εφικτή η ανακαίνιση υπό κυκλοφορία. (στην υπόλοιπη γραμμή θα γίνουν προσωρινές παραλλαγές νομίζω αν και όταν ξεκινήσουν τα έργα) |
|
Back to top |
|
 |
Dimiskour Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004 Posts: 1189 Location: Αθήνα
|
|
Back to top |
|
 |
Orlando Junior Member


Joined: 10 Feb 2006 Posts: 100 Location: Volos
|
Posted: Mon Apr 27, 2009 6:32 pm Post subject: |
|
|
ενα πρασινο νησι- εστιατοριο-μπαρ θα λειτουργισει στο λιμανι του βολου αυτο το καλοκαιρι. Τελη μαιου θα ερθει η κατασκευη στο βολο και 2 μηνες θα παρει το στησιμο...
περισσοτερα εδω http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=37422 |
|
Back to top |
|
 |
Squirrel Junior Member


Joined: 19 Apr 2008 Posts: 197 Location: Μόντρεαλ Καναδά, Καστοριά
|
Posted: Mon Apr 27, 2009 11:54 pm Post subject: |
|
|
Μετά από το ποστ του Orlando,...ας προσγειωθούμε...
Σε τέλμα οι Μεσογειακοί Αγώνες;
"Ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στον Βόλο και τη Λάρισα και τέσσερα χρόνια πριν από τη διοργάνωση, το εγχείρημα φαίνεται να βρίσκεται σε τέλμα."
27.04.08 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=3298824 |
|
Back to top |
|
 |
Orlando Junior Member


Joined: 10 Feb 2006 Posts: 100 Location: Volos
|
Posted: Tue Apr 28, 2009 9:23 am Post subject: |
|
|
Squirrel δεν μας λες τιποτα καινουργιο παρα οτι η αντιπολιτευση ασκει αντιπολιτευση...... η μηπως δεν ξερεις τι χρωμα εχει το "εθνος"? |
|
Back to top |
|
 |
Orlando Junior Member


Joined: 10 Feb 2006 Posts: 100 Location: Volos
|
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005 Posts: 3759 Location: London-UK
|
Posted: Fri Jun 26, 2009 9:49 pm Post subject: |
|
|
σίγουρα, αλλα η ιταλία είναι μεγαλύτερη χωρα και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια.....άλλο πεσκάρα 2013 που λέμε και άλλο τωρινό 2013...
στην ελλάδα η χωρα είναι μικρότερη και πιο ενωμένη, πάντως σίγουρα είναι χαλια αυτά που διαβάζουμε δε το συζητάμε. |
|
Back to top |
|
 |
rush Junior Member

Joined: 23 Jul 2009 Posts: 72
|
Posted: Thu Aug 06, 2009 2:13 am Post subject: |
|
|
Για την πολη της Λαρισας,
Ο οδικος αξονας Λαρισα - Τρικαλα εχει σχεδον στο μεγαλυτερο μηκος του μετατραπει σε οδο ταχειας κυκλοφοριας με Α/Κ και διαχωριστικη νησιδα μεταλλικου τυπου.
Ο οδικος αξονας Λαρισα - Καρδιτσα προκειται να μετατραπει και αυτος σε οδο ταχειας κυκλοφοριας με παρομοια χαρακτηριστικα.
Ο οδικος αξονας Λαρισα - Κοζανη το ιδιο (προκειται) ενω υπαρχει και πιθανοτητα να γινει αυτοκινητοδρομος συμφωνα παντα με δημοσιευματα.
Με δεδομενα τους παραπανω αξονες και τον αυτοκινητοδρομο ΠΑΘΕ που παρακαμπτει τη Λαρισα, η πολη μετατρεπεται σε εναν συγκοινωνιακο κομβο 4 βασικων οδικων αξονων.
Συμφωνα με τα παραπανω δεν θεωρειται απαραιτητη την κατασκευη ενος περιφερειακου δακτυλιου με χαρακτηριστικα αστικου αυτικινητοδρομου?
Δηλαδη:
1)Μετατροπη της παλαιας Ε.Ο. εως την Περιφερειακη (κομβος Βιοκαρπετ) σε αυτοκινητοδρομο.
2)Μετατροπη της περιφερειακης οδου σε αυτοκινητοδρομο η τουλαχιστον δημιουργια Α/Κ στις διασταυρωσεις της περιφερειακης με τις Λαρισης - Φαρσαλων, Λαρισας - Καρδιτσας και Λαρισας - Τρικαλων.
3)Επεκταση της περιφερειακης εως την παλαια Ε.Ο. Αθηνων - Θεσσαλονικης (δημιουργια Α/Κ) και ενδιαμεσο Α/Κ με τον Λαρισα - Κοζανη αναμεσα στην Θεραπευτικη Κοινοτητα και Γιαννουλη.
Επισης η παλαια Ε.Ο. θα μπορουσε να μετατραπει σε αυτοκινητοδρομο σε ολο το μηκος της. (Αυτο ειχε σχεδιαστει να γινει παλιοτερα αλλα προφανως κηδευτηκε).
Ενα εντελως προχειρο και ερασιτεχνικο σχεδιο για να σας βοηθησει να καταλαβετε τι ακριβως εννοω.
http://i631.photobucket.com/albums/uu37/rushrushrushrush/larisadaktilios.jpg
μαυρο - επεκταση περιφερειακης
μπλε - αναβαθμιση υπαρχοντος δρομου σε αυτοκινητοδρομο
γαλαζιο - αναβαθμιση υπαρχουσας λεωφορυ σε αυτοκινητοδρομο (δευτερευουσας σημασιας)
πορτοκαλι - ΠΑΘΕ
λαχανι - Λαρισα - Κοζανη
κοκκινο - Λαρισα - Τρικαλα
πρασινο - Λαρισα - Καρδιτσα
σε κιτρινο κυκλο - κατασκευασμενοι κομβοι η διαβασεις
σε μωβ κυκλο - προτεινομενοι κομβοι και διαβασεις
Απο ολα τα παραπανω κατασκευαζεται η σχεδιαζεται η μελεταται κατι?
Τι λετε? Παρα ειμαι φιλοδοξος?
Υ.Γ.:Αν δεν φωναξουμε και δεν απαιτησουμε υποδομες δεν προκειται να αλλαξει τιποτα ΔΕΔΟΜΕΝΟ! |
|
Back to top |
|
 |
per88 Full Member

Joined: 02 Nov 2009 Posts: 220
|
Posted: Fri Dec 18, 2009 12:28 am Post subject: TΡΑΜ ΒΟΛΟΥ |
|
|
το τραμ Βόλου(και των Ιωαννίνων) ήταν όνειρο και όνειρο θα παραμείνει. Κρίμα που κάποιοι υπόσχονται πράγματα που ποτέ δεν θα γίνουν. πηγή: http://epirus-ellas.blogspot.com/2009/12/blog-post_4960.html Λέει για τα Γιάννενα κυρίως. (Αν δεν είμαι στο σωστό τόπικ πείτε το μου) |
|
Back to top |
|
 |
vag1 Junior Member

Joined: 29 Feb 2008 Posts: 115
|
|
Back to top |
|
 |
Orlando Junior Member


Joined: 10 Feb 2006 Posts: 100 Location: Volos
|
Posted: Wed Mar 24, 2010 4:09 pm Post subject: |
|
|
Πρωτα θα φυγει η Ελλαδα απο την Ε.Ε. και μετα θα φυγουν και οι μεσογειακοι...
με τοση προπαγανδα που υπαρχει για την Ελλαδα απορω πως ψαρωνετε ακομα... |
|
Back to top |
|
 |
PinkFloyd Full Member

Joined: 21 Jun 2007 Posts: 330 Location: ΠΑΤΡΑ
|
Posted: Thu May 27, 2010 1:35 pm Post subject: |
|
|
Δυστυχώς το ενδεχόμενο να μην γίνουν τελικά οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Ελλάδα ακούγεται τώρα και από τον υπουργό Πολιτισμού, που λέει ότι
μείωσε τον προϋπολογισμό στο μισό και έθεσε το θέμα στη Διεθνή Επιτροπή περιμένοντας την απάντησή της...
http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=19226&pid=5
Τα αφήσαμε όλα όπως πάντα για την τελευταία στιγμή, και άντε να βρουν τώρα με την κρίση τα 218 εκατομμύρια... |
|
Back to top |
|
 |
Kalashnikov Senior Member


Joined: 26 Feb 2004 Posts: 597 Location: Brussels
|
Posted: Thu May 27, 2010 3:31 pm Post subject: |
|
|
Αν μας τους επαιρναν τους μεσογειακους, ευχαριστως τους διναμε!
Και καλα θα καναμε κατα τη γνωμη μου, μιας και προκειται για το πιο υπερεκτιμημενο, αδικαιολογητα γιγαντωμενο και χωρις κανενα ενδιαφερον αθλητικο γεγονος που υπαρχει στον πλανητη.
Μονος λογος για να γινει, ειναι πως αλλιως δυσκολα θα πραγματοποιηθουν καποια εργα υποδομης στη Θεσσαλια που τα εχει τοσο πολυ αναγκη.
Ομως, μη νομιζετε πως με την παρουσα κριση θα τρεξουν αλλες χωρες να αναλαβουν τη διοργανωση...Την ιδια εκτιμηση εχουν κ οι αλλες χωρες για τουσ μεσογειακους οσο η τωρινη κυβερνηση... |
|
Back to top |
|
 |
grego Full Member


Joined: 01 Jul 2004 Posts: 288 Location: volos
|
Posted: Wed Jun 30, 2010 6:43 pm Post subject: |
|
|
Kαλώς ή κακώς οι Μεσογειακοί θα γίνουν.
Και δυστυχώς αποτελούν την τελευταία ευκαιρία της πόλης να τελειώσει έργα τα οποία καρκινοβατούν χρόνια.Έργα τα οποία λέγαν που θα τελείωναν με τους Ολυμπιακούς.
Έξι χρόνια μετά και ακόμα να τελειώσει ο Περιφερειακός δρόμος του Βόλου.Για αυτούς που δεν ασχολούνται ο δρόμος πρωτοχαράχτηκε το 1974.Ρεκόρ γκίνες;Σίγουρα...
Το άλλο μεγάλο έργο του νοσοκομείου το οποίο λειτουργεί στην νέα πτέρυγα μεν,με πολλά τμήματα να εξακολουθούν να βρίσκονται στην παλιά λόγω χώρου.
Για το έργο του αεροδρομίου του Βόλου τι να πώ;Πάλι ρεζίλι διεθνώς καταφέραμε να γίνουμε με την βλαχονοοτροπία που μας διέπει ως Έλληνες.Αυτή τη στιγμή ο νέος αεροσταθμός που είναι έτοιμος δεν λειτουργεί αφού δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ο χώρος μπροστά ακριβώς από το τέρμιναλ.Και μιλάμε για 15 μέρες δουλεία η οποία δεν ξεπερνά τα 200 χιλιαρικα ευρώΚαι οι τουρίστες που φτάνουν κατά ορδές με την ryanair και την airberlin μπαίνουν στο κοτέτσι του παλιού αεροσταθμού.
Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια που έιχαν βγεί οι Λαρισαίοι ,οι Τρικαλινοί οι Καρδιτσιώτες και φώναζαν πως θελουν και αυτοί από ένα αεροδρόμιο στην πολη τους.Ο ένας για να μεταφέρει το καλαμπόκι στην Μελβούρνη,ο άλλος για να μεταφέρει αγελάδες ατην Ράξα και γω δεν ξέρω τι άλλο διαβάζαμε τότε.Και ο κοσμάκης τσιμπούσε τον έπιανε και το πατριωτικό του,ήταν και η περίοδος των παχέων αγελάδων και το χρήμα και οι μίζες ρέαν άφθονες για να μην τους χαλάσει το χατήρι ο κάθε υπουργος,ο τεράστιος Λιάπης αν δεν κάνω λάθος...δώσε μελέτες για αεροδρόμιο εδώ,δώσε ξανα μελέτη για αεροδρόμιο εκεί και τα ευρώπουλα φεύγαν στα μελετητικά γραφεία...http://www.stadia.gr/forum/viewtopic.php?t=120&postdays=0&postorder=asc&start=425
Εμείς εδώ μέσα που λέγαμε για ανοησίες και πεταμένα λεφτά χαρακτηριζόμασταν ως τοπικιστές.Και τώρα δηλαδή που επιβεβαιωθήκαμε τι;
Απλά πετάξαμε λεφτά για να κάνουμε μελέτες και να μάθουμε πως δεν χρειάζεται δεύτερο μεγάλο αεροδρόμιο σε απόσταση 50 χμ.Και γιά αυτό χρειάστηκε να πληρωσουμε λεφτά ρε παιδιά...ήμαρτον δηλαδή!Λεφτά των οποίων το 1/4 να είχαμε δεν θα γινόμασταν διεθνώς ρεζίλι και η θεσσαλία θα ειχε από φέτος την πύλη προς την Ευρώπη που της αξίζει.Τώρα θα περιμένουμε για του χρόνου τον νέο αεροσταθμό..Για να μην πω πως θα περιμένουμε τους Μεσογειακούς!
Πόσο περίεργος λαός είμαστε τελικά... |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

Joined: 23 Mar 2004 Posts: 4162
|
|
Back to top |
|
 |
Orlando Junior Member


Joined: 10 Feb 2006 Posts: 100 Location: Volos
|
Posted: Wed Jun 30, 2010 8:37 pm Post subject: |
|
|
Ειμαι κι εγω ενας απο αυτους τους τουριστες που χρεισιμοποιησαν το κοτετσι, τα λογια ειναι περιττα , μεχρι κ οι αστυνομικοι στον ελεγχο καναν πλακα , "απο δω παρακαλω, στην περιφημη αιθουσα αναμονης" , η οποια ηταν μιση κλειστη μιση ανοιχτη-περιφραγμενη με σιτα(κοτετσι)!!
Και για να ολοκληρωσω την απαισιοδοξια που υπαρχει , και να γινουν οι Μ.Α. δεν θα γινει τιποτα , μακαρι να βγω ψευτης , αλλα οταν λενε
1)πως το μεσογειακο χωριο θα ειναι πλωτο(κρουαζιεροπλοια) ,
2) το αγωνισμα της κωπηλασιας αντι για την καρλα θα γινει στον σχοινια
3)το ιστιοπλοικο κεντρο αντι για μονιμη κατασκευη θα ειναι ενα πλωτο κατασκευασμα μεσα στο λιμανι του Βολου
4)το γκολφ θα γινει στη γλυφαδα αντι του νεου ξενοδοχειου στο Σωρο
και αλλα μικρα κ διαφορα τι να πει κανεις???? |
|
Back to top |
|
 |
StavrosGramm Junior Member

Joined: 01 Mar 2010 Posts: 180 Location: Athens
|
Posted: Wed Jun 30, 2010 9:49 pm Post subject: |
|
|
Πάντως και εγώ θα συμφωνήσω πως όταν αναλαμβάνεις κάτι είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις σωστά. Άλλωστε κανείς δεν σε υποχρέωσε να διεκδικίσεις κάτι. Τελικά οι επενδύσεις που γίνονται με αφορμή τέτοιες διοργανώσεις πιστεύω, αποδίδουν σε βάθος χρόνου αν σχεδιαστούν και εκτελεστούν σωστά και όχι όταν περνούν 6 χρόνια και ακόμα μιλάμε για αξιοποίηση ολυμπιακών εγκαταστάσεων..... |
|
Back to top |
|
 |
|