View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
PinkFloyd Full Member

|
Posted: Tue Jun 03, 2008 7:40 am Post subject: |
|
|
Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας διοργανώνει και φέτος τριήμερο φεστιβάλ τζαζ με τίτλο "Jazz+Πράξεις", στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 9, 11 και 12 Ιουνίου (9.30 μμ). Μερικές πληροφορίες για τους μουσικούς που θα εμφανιστούν, από την σχετική ανακοίνωση του φεστιβάλ:
Την Δευτέρα 9 Ιουνίου θα ανοίξει το φεστιβάλ με τον διάσημο τρομπετίστα και συνθέτη Dusko Goykovich, που έχει συμπράξει με κορυφαία ονόματα της τζαζ: Miles Davies, Maynard Ferguson, Woody Herman, Dizzy Gillespie και πολλούς άλλους, στην πρώτη του εμφάνισή του στην Ελλάδα να συνεργάζεται επί σκηνής με τον βιρτουόζο τρομπετίστα Παντελή Στόικο, τον πιανίστα και συνθέτη Ανδρέα Συμβουλόπουλο και τον ντράμερ Χρήστο Γερμένογλου. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει συνθέσεις των Goykovich, Στόικου και τζαζ στάνταρντς. Μια μοναδική βραδιά με τους ρυθμούς, την εξωστρεφή και groovy διάθεση, τις μελωδίες να χρωματίζουν την ατμόσφαιρα με πινελιές από βαλκανική τζαζ μέχρι λάτιν μουσική της Καραϊβικής. Πρόκειται για μια παραγωγή του φεστιβάλ και για αποκλειστική εμφάνιση του σχήματος στην Ελλάδα.
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου τη σκυτάλη θα πάρει το πρότζεκτ «Nekada» της Lydia Filipovic. Ένα πολυεθνικό συγκρότημα, μια μίξη της Ελληνικής, Μαυροβούνιας, Τυνήσιας, Γαλλικής και Ιταλικής Κουλτούρας. Οι μουσικοί που συγκλίνουν δημιουργικά καλλιτεχνικές ανησυχίες, δεξιοτεχνίες και ιδέες είναι: Lydia Filipovic (φωνητικά), Olivier Gatto (κοντραμπάσο), Rosario Giuliani (άλτο και σοπράνο σαξόφωνο), Camelia Ben Naceur (πιάνο) και Benjamin Henocq (ντραμς). Αποκλειστική εμφάνιση του σχήματος στην Ελλάδα. Ο συγκερασμός της τζαζ με τη βαλκανική παράδοση και με έντονο το μεσογειακό χαρακτήρα, αλλά και οι αναμφισβήτητες δεξιοτεχνικές ικανότητες των μουσικών εξασφαλίζουν τις συνθήκες για ένα σπουδαίο τελικό αποτέλεσμα.
Το τριήμερο θα κορυφωθεί την Πέμπτη 12 Ιουνίου με τον Tomasz Stanko. O Πολωνός τρομπετίστας και συνθέτης έχει συμπράξει με την αφρόκρεμα της τζαζ (Dave Holland, Lester Bowie, Adam Makowicz, David Murray, Chico Freeman) ενώ ήταν μέλος της μπάντας του Cecil Taylor και του γκρουπ του Πολωνού πιανίστα Krzystof Komeda. Για τον πολωνό δεξιοτέχνη της τρομπέτας, η τζαζ είναι περισσότερο συνώνυμη με τη λέξη "ελευθερία" παρά με την μουσική. Για τις ανάγκες της εμφάνισής του στο Paris Jazz Festival, ο Stanko προσκάλεσε τους Alexi Tuomarila (piano), Anders Christensen (double bass), Jon Falt (drums), Jakob Bro (guitar) να τον συνοδεύσουν επί σκηνής. Όλοι τους εξαίρετοι μουσικοί, με μεγάλη πορεία στην μουσική σκηνή και συνεργασίες με σπουδαία ονόματα. Με την ίδια σύνθεση θα εμφανιστούν και στο Jazz Φεστιβάλ "Jazz+Πράξεις" της Πάτρας. |
|
Back to top |
|
 |
chr.04 Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
Alius Full Member

|
Posted: Mon Jan 26, 2009 11:48 pm Post subject: |
|
|
Ναι, πουλάει αυτό τον καιρό... Το έπιασαν το νόημα οι Μπλε...
Προσωπικά δεν μου αρέσει... Πολύ "αμερικανιά" μου κάνει... Από όλες τις απόψεις! |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Wed Jan 28, 2009 4:38 pm Post subject: |
|
|
προσωπικά δε κατάλαβα ποτε τι θα πει "αμερικανια".....υποθέτω "καινοτομία στη διασκέδαση χωρίς ουσία".
ακόμα ψάχνομαι...  |
|
Back to top |
|
 |
Alius Full Member

|
Posted: Wed Jan 28, 2009 5:34 pm Post subject: |
|
|
Αυτό που εννοώ εγώ, πάντως, είναι πως είναι "αμερικανιά" τόσο από άποψης μουσικής (με τα ηχητικά εφέ, την τύπου χιπ χοπ ομιλία, τα "τραβήγματα" των φωνών κλπ - χωρίς να είμαι ειδικός στη μουσική), όσο και από άποψης μάρκετινγκ: τι θέλει η αγορά αυτή την περίοδο; Επανάσταση! Της την προσφέρουμε, λοιπόν, και πουλάμε και δίσκους! |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Wed Jan 28, 2009 5:43 pm Post subject: |
|
|
e και? κακό είναι?
άμα το θέλει η αγορά κάτι θα ξέρει. απλός το λέω(χωρίς παρεξήγηση) γιατί αυτός ο ορος πια κατήντησε βαρετός, λες και ότι βγάζει αυτή η χωρα είναι βλακείες.
όσο για την προ-κατ μουσική συμφωνώ ότι δεν είναι ότι καλύτερο αλλα σίγουρα δεν είναι για πέταμα, ομολογουμένως έχει ρυθμό και ας ξεχαστεί γρήγορα. |
|
Back to top |
|
 |
Alius Full Member

|
Posted: Wed Jan 28, 2009 6:56 pm Post subject: |
|
|
Περί ορέξεως... Εμένα με κουράζει λίγο το προκάτ αλλά είναι θέμα γούστου... |
|
Back to top |
|
 |
Karaiskakis New Member

|
Posted: Mon Feb 02, 2009 11:31 pm Post subject: |
|
|
Ακούω τα πάντα.Αλλα κυρίως τζαζ.  |
|
Back to top |
|
 |
sdakos Junior Member

Joined: 06 Oct 2006 Posts: 155 Location: thessaloniki - athens
|
Posted: Sat Mar 28, 2009 8:12 pm Post subject: |
|
|
Επειδή βλέπω πως θα έχουμε ένα "γεμάτο" συναυλιακά καλοκαίρι γράφω όσες περισσότερες συναυλίες θυμάμαι που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα φέτος.
Έχουμε και λέμε :
12/5 Depeche Mode - OAKA
28/5 AC/DC - ΟΑΚΑ
03/6 Franz Ferdinand - Μαλακάσα
Ejekt Festival - Ολυμπιακά Ακίνητα Ξιφασκίας
19/6 Royksopp - Klaxons
20/6 TBA
Rockwave Festival - Μαλακάσα:
27/6 Placebo - Moby - Gogol Bordello
28/6 The Killers - Duffy
29/6 Motley Crue - Monster Magnet - W.A.S.P - Arch Enemy - Voivod
30/6 Slipknot - Mastodon
06/7 Scorpions - Καραισκάκη
08/7 Scorpions - Λάρισα
08/7 Santana - Καραισκάκη
11/7 Scorpions - Χανιά
20/7 Nine Inch Nails - Θέατρο Βράχων
21/7 Linkin Park - Μαλακάσα
22/7 Deep Purple - Μαλακάσα
23/7 Deep Purple - Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκη
Υπάρχουν φήμες για U2 το καλοκαίρι ή του χρόνου το καλοκαίρι.
Επίσης άλλες φήμες κάνουν λόγο για Lynyrd Skynyrd - ZZTop.
Άλλες για Bon Jovi.
Εγώ σίγουρα θα πάω Killers που είναι και οι αγαπημένοι μου, και Scorpions αν έρθουν Θεσσαλονίκη γιατί έχω εξεταστική εκείνη την περίοδο.Kαι παίζει και Linkin Park αν έχω χρήματα! Θα πάνε σίγουρα και Μυτιλήνη αλλά δεν ξέρω ακριβή ημερομηνία.
Αν γνωρίζετε τίποτα περισσότερο γράψτε το! |
|
Back to top |
|
 |
Tanash Full Member

|
Posted: Sat Mar 28, 2009 9:37 pm Post subject: |
|
|
sdakos wrote: |
08/7 Scorpions - Λάρισα
|
Οι Scorpions στην Λάρισα...;;;; |
|
Back to top |
|
 |
sdakos Junior Member

Joined: 06 Oct 2006 Posts: 155 Location: thessaloniki - athens
|
Posted: Sat Mar 28, 2009 11:46 pm Post subject: |
|
|
ναι ναι απόλυτα επιβεβαιωμένο. Το γράφει και στο επίσιμο site τους. Εδώ θα τραγουδήσουν και στο κάστρο της Μυτιλήνης! |
|
Back to top |
|
 |
ael Stadium Expert

Joined: 15 Feb 2004 Posts: 1854 Location: πινω Λουμιδη.ΚΟΥΠΑτο...
|
Posted: Sun Mar 29, 2009 6:15 am Post subject: |
|
|
Στο Αλκαζαρ!εχουν γινει γνωστες και οι τιμες των εισητηριων,35,45,60 αν θυμαμαι καλα.σαππορτ ο βασιλης παπακωσταντινου.και συμφωνα με την 'Ελευθερια' το φεστιβαλ διοργανωνεται απο την ΑΕΛ.
το οτι θα παιξουν οι σκορπιονς 10' απο το σπιτι μου ειναι σαν ανεκδοτο!αντε και του χρονου Φλοϋντ!!  |
|
Back to top |
|
 |
Tanash Full Member

|
Posted: Sun Mar 29, 2009 5:12 pm Post subject: |
|
|
Ωραία πράγματα! Πρώτη φορά το άκουσα από εδώ από το forum αλλά το έψαξα και είδα στο official site ότι πράγματι έχει οριστεί η ημερομηνία και θα γίνει στο Αλκαζάρ!! ael, ξέρεις αν προπωλούνται και που μπορούμε να βρούμε τα εισητήρια;; |
|
Back to top |
|
 |
ael Stadium Expert

|
Posted: Sun Mar 29, 2009 8:08 pm Post subject: |
|
|
δεν εχουν βγει ακομη σε κυκλοφορια φιλε μου Tanash.εαν μαθω κατι καινουριο θα σε ενημερωσω αν και μαλλον θα ενημερωθεις μονος σου,τωρα που το εμαθες  |
|
Back to top |
|
 |
ael Stadium Expert

|
Posted: Wed Apr 15, 2009 6:56 pm Post subject: |
|
|
κυκλοφορησαν τα εισιτηρια για τη συναυλια των Scorpions!
για 10 ημερες θα διατεθενται μονο απο την μπουτικ της ΑΕΛ και μονο για τους κατοχους διαρκειας. Μετα free for all και προφανως και απο αλλα σημεια. Τιμές: 30€ αρενα και θυρες 6,7,8,θυρες 10Α και 10Β 40€,θύρες 2Α,2Β,4Α,4Β(ολες vip) 50€ και θύρα 3(vvip) 65€... |
|
Back to top |
|
 |
PAVEL_13 Stadium Expert

Joined: 13 Feb 2004 Posts: 1036 Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)
|
Posted: Fri May 29, 2009 2:16 pm Post subject: |
|
|
Απίστευτοι οι ACDC χτες. Πραγματικά τα 'δωσαν όλα! Τίποτα άλλο δε μπορώ να πώ! |
|
Back to top |
|
 |
AUGalos Full Member

Joined: 01 Mar 2007 Posts: 382 Location: San Antonio, Texas
|
Posted: Fri May 29, 2009 3:50 pm Post subject: |
|
|
Τα σπάσανε όλα!
Ζήσαμε μεγάλες στιγμές  |
|
Back to top |
|
 |
PAVEL_13 Stadium Expert

Joined: 13 Feb 2004 Posts: 1036 Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)
|
|
Back to top |
|
 |
pindos10 Stadium Expert

|
Posted: Fri Jul 24, 2009 1:59 pm Post subject: |
|
|
Deep Purple στο Terra Vibe στη Μαλακασα, με τον Gillan να αντεχει ακομα και τον γερο-Glover σε κεφια. Το βιντεακι, αν κρινω απο τον συρφετο που ανεβηκε, ειναι αξιοπρεπεστατο(αν δεν παινεψεις το σπιτι σου...)
http://www.youtube.com/watch?v=yTZn2NyY06I |
|
Back to top |
|
 |
Psilalonitis-1982 Senior Member

|
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Sun Mar 14, 2010 9:51 am Post subject: |
|
|
Για όσους ξύπνησαν πρωί και ενδιαφέρονται, κυκλοφορεί συνοδευόμενο από κυριακάτικη εφημερίδα, με 4,25 ευρώπουλα, το τελευταίο cd των Scorpions. Εγώ το αγόρασα πριν από λίγο, ελπίζω να προλάβετε...
Εξ όσων άκουσα από συγγενικό μου πρόσωπο που ήταν φανατικός φίλος τους και τους παρακολουθεί συχνά, διαλύονται σαν συγκρότημα μετά από αυτή τη κυκλοφορία. |
|
Back to top |
|
 |
Alius Full Member

|
Posted: Sun Mar 21, 2010 1:40 pm Post subject: |
|
|
Πραγματοποιήθηκε χθες η συναυλία των Αδελφών Κατσιμίχα στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Δεν έχω να πω πολλά, αναμνήσεις από τα παλιά... Από τα παλιά και ο Χάρης, που φαίνεται πως επανέκτησε την παλιά του όρεξη (ή, έστω, ένα μέρος αυτής). Το δε ποδηλατοδρόμιο ήταν φίσκα! |
|
Back to top |
|
 |
Nozomi Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
AUGalos Full Member

Joined: 01 Mar 2007 Posts: 382 Location: San Antonio, Texas
|
Posted: Thu Mar 25, 2010 10:45 pm Post subject: |
|
|
Για τους λάτρεις της Jazz μουσικής παραθέτω αυτό το υπέροχο online ραδιόφωνο που μπορεί κανείς να διαλέξει από 23 διαφορετικά προγράμματα που αντιπροσωπεύουν τις κυριότερες "τάσεις" της, απολαύστε το!
www.jazzradio.com |
|
Back to top |
|
 |
Psilalonitis-1982 Senior Member

|
Posted: Sat Dec 04, 2010 12:13 pm Post subject: |
|
|

Oταν οι στιχοι ειναι του Λόρκα
η μεταφραση του Ελύτη
και η μουσικη του Μίκη
το αποτελεσμα δεν μπορει παρα να είναι συγκλονιστικο :
http://www.youtube.com/watch?v=F3Mr6qzosbw
Antonito el Camborio
Ανεπαναληπτος επικος Θεοδωράκης !
Εδω σε εκπληκτικη live ερμηνεια
απο την πατρινη Ηρω.
Last edited by Psilalonitis-1982 on Thu Jul 12, 2012 12:08 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
|