stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αμυντικοί Eξοπλισμοί
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Jan 04, 2007 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

gm δεν νομίζω ότι είναι θέμα μόνο γειτόνων. Μην τα ρίχουμε όλα εκεί. Δεν φταίνε οι κακοί Τούρκοι που τους έχουμε συνέχεια ως μπαμπούλα γι' αυτό το εξωπραγματικό για την Ελλάδα μπαράζ εξοπλισμών που κάνουμε.

Είναι θέμα πρωτίστως ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας που δυστυχώς είναι δέσμιες ξένων συμφερόντων και επιδίδονται λόγω αυτών των δεσμών σε αυτό το παράλογο και επικίνδυνο παιχνίδι της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε ΦΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. Γιατί όλα αυτά τα ωραία αεροπλανάκια και πολυβόλα είναι απλά τα χειρότερα ΦΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Jan 04, 2007 11:43 pm    Post subject: Reply with quote

Ναι μεν έχεις δίκιο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και οι Τούρκοι δεν βάζουν νερό στο κρασί τους ενώ πρόκειται να μπούν στην ΕΕ. Σαν λαό και ατομικά δεν έχω πρόβλημα μαζί τους ίσα-ίσα που έχω και φίλους από εκεί. Σαν Ελλάδα όμως, όταν βλέπω τέτοια δυστροπία, έχω υποχρέωση να λάβω τα μέτρα μου. Ναι μεν η Αμερική κάνει τη δουλειά της αλλά δεν έχω δεί κα την Τουρκία να "μαλακώνει" ούτε από πλευράς δηλώσεων αλλά και ούτε από πλευράς παραγγελιών όπλων. Και όχι, δεν τους εμπιστευομαι... Ξέρω ότι έχουμε κάνει τραγικά λάθη και εμείς (αυτή η μικρασιατική εκστρατεία...) αλλά και αυτοί, δεν ησυχάζουν βρε παιδί μου, τρώγονται με τα ρούχα τους.

Τώρα, κάτι άλλο που έχω δεί σε άλλους ιστοτόπους συζητήσεων (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε Mr. Green ) και που με ανησυχεί είναι η εμπάθεια όχι των Τούρκων (έχει ωριμάσει το... Love Story μας μαζί τους) αλλά κάτι Κροάτες, ...Μακεδόνες ( Laughing ) Κοσοβάροι, Αλβανοί, κλπ. Αυτοί πιστευω ότι μας μισούν πιό βαθιά από τους Τούρκους, εφόσον ο Τουρκικός λαός των Παραλίων φαίνεται (όσο φαίνεται...) φιλικά διακέιμενος στους Ελληνες (τουρίστες). Οι άλλοι όμως που περιέγραψα πιό πάνω μου φαίνεται πως μας μισούν ασύστολα.

Κρίμα βέβαια, αν ένα μαχητικό κοστίζει $30+ εκατομμύρια, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κάναμε με τόσα λεφτά. ΄

Δύσκολα ζητήματα...
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Jan 05, 2007 12:12 pm    Post subject: Reply with quote

Πάντως εδώ στη Βόρεια Ελλάδα η αίσθηση είναι ότι ειδικά με τους Μακεδόνες (τους Σκοπιανούς εννοώ) οι σχέσεις είναι πολύ καλές σε επίπεδο και επιχειρηματικό και διαπροσωπικό. Άλλωστε η διακίνηση προσώπων και χρήματος είναι πολύ ανεπτυγμένη μεταξύ Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας και του γειτονικού κράτους και οι σχέσεις μεταξύ ειδικά των ανθρώπων είναι κάτι παραπάνω από φιλικές.

Τώρα με Κροάτες και Κοσσοβάρους δεν ξέρω τι μπορεί να γίνεται, άσε που από τον συγκεκριμένο ιστοχώρο πρόσφατα με... αποχώρησαν, ενοχλούσα το "φιλαράκι" μας βλέπεις.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Jan 05, 2007 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

Πάντως η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με την Τουρκία, η Ελλάδα διατυπώνει μαξιμαλιστικές προτάσεις, τις οποίες όμως μετά δεν έχει το σθένος να τις υποστηρίξει, αν υποθέσουμε ότι είναι και σωστές ή/ και ρεαλιστικά βιώσιμες. Ετσι, αυτοπαγιδευόμαστε και γινόμαστε ρεζίλι μόνοι μας, δε μας χρειάζονται οι σκοπιανοί/"μακεδόνες"/FYROMians και δε συμμαζεύεται...
Back to top
View user's profile Send private message
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Apr 2004
Posts: 993
Location: London

PostPosted: Fri Jan 05, 2007 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

Τι να πει κανεις....Οταν μας ειχε προταθει το Σλαβομακεδονια (που δεν ειναι και ανιστοριτο αν το λαβει κανεις καθαρα γεωγραφικα) δεν το δεχτηκαμε, ενω οι Σκοπιανοι το δεχτηκαν.

Κ αυτο, οσον αφορα εμας, καθαρα για λογους μικροπολιτικους -Να μην υπαρχει ο ορος Μακεδονια, λεγαμε αν θυμαστε- πραγμα τελειως ουτοπικο απο την στιγμη που δεν ειχαμε διεθνη υποστηριξη και απο την στιγμη που δεν αντιδρασαμε οταν επρεπε επι Τιτο...

Τωρα δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα, αλλα πλεον αυτοι δεν δεχονται τον ορο Σλαβομακεδονια, ή Μακεδονια του Βαρδαρη...

τι να πεις...ειναι πια αργα και το ονονα Μακεδονια εχει εμποτισει τα μυαλα του κοσμου....
Back to top
View user's profile Send private message
trelas
Full Member
Full Member


Joined: 15 Jun 2006
Posts: 262
Location: ΠΑΤΡΑ/Αθηνα-Αμπελοκηποι

PostPosted: Fri Jan 05, 2007 8:39 pm    Post subject: Reply with quote

Τα ονοματα αλλαζουν συναρτησει του χρηματος.
Για τους αλλους Βαλκανιους που αναφερθηκαν πιστευω το μισος αυτο,που πρωτη φορα το ακουω,οφειλεται στον ηγετικο ρολο των Ελληνων,οχι τοσο σε ιστορικο.Οσον αφορα αλλους Βαλκανιους,Σερβια-Ρουμανια,που λογω δουλειας ειμαι σε στενη επαφη,καμια σχεση με τους αλλους,μας πανε αλλα δε μας αγαπανε κιολας.Μαλλον ειναι και θρησκευτικο το ζητημα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Apr 2004
Posts: 993
Location: London

PostPosted: Tue Mar 20, 2007 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ «Scalp» που μοιάζουν με τους «Τόμαχοκ»

Οι Γάλλοι μάς πουλάνε ό,τι αρνούνται οι ΗΠΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ

Με όπλο τα... όπλα τους μπαίνουν στην ελληνική αγορά τα γαλλικά ναυπηγεία.

Επιτρέπουν την πώληση στην Ελλάδα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, που η αμερικανική κυβέρνηση εδώ και χρόνια δεν αποδεσμεύει για εξαγωγή.


http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=11171236

Eχω την εντυπωση πως με αυτους τους πυραυλους ειναι ηδη εξοπλησμενα τα Mirage2000, αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι μονο αερος-αερος. Λεγονται Mica και ειναι FaF (fire and forget). Θα ειναι μεγαλο πλεονεκτημα αν εξοπλησθουν και τα πλοια με τετοιους πυραυλους. Οι ΗΠΑ εχουν ηδη φερει σοβαρες αντιρρησεις και πολυ φοβαμαι οτι αν αγορασουμε τους Γαλλικους θα αποδεσμευσουν και αυτοι τους Τομαχοκ για την Τουρκια....
Back to top
View user's profile Send private message
Rohan
Full Member
Full Member


Joined: 17 Dec 2004
Posts: 382
Location: Middle Earth

PostPosted: Tue Mar 20, 2007 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

Η Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη προμηθευτεί τους πυραύλους SCALP-EG για χρήση από τα (υπό παραλαβή) Μirage 2000-5. Οι πύραυλοι SCALP-EG θεωρούνται πύραυλοι "υπο-στρατηγικού" πλήγματος, με αδρανειακή καθοδήγηση (προκαθορισμένη πορεία βάση χάρτη και γεωγραφικών συντεταγμένων) και είναι αυτό που στα νεοελληνικά ονομάζουμε "πύραυλοι cruise". Έχουν ονομαστική εμβέλεια 250+ χιλιομέτρων, και αυτό γιατί η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, έχει υπογράψει τη συνθήκη Missile Technology Control Regime (MTCR), με την οποία απαγορεύεται η εξαγωγή και εμπορία τεχνολογίας πυραύλων με εμβέλεια μεγαλύτερη των 300 χλμ.
Γι'αυτό τον λόγo και η περιγραφή της εμβέλειας τους ως 250+ χλμ. "Ανεπίσημα" η εμβέλεια της έκδοσης "EG" του SCALP αναφέρεται ως μεγαλύτερη των 300 χλμ. (ανάλογα και με την ταχύτητα και το ύψος εξαπόλυσης του αεροσκάφους-φορέα) με την ράδιο αρβύλα στο ίντερνετ να ανεβάζει την "πραγματική" εμβέλεια σε πάνω από 1000 χλμ.!
Τον πύραυλο έχουν επίσης αγοράσει η RAF (με την ονομασία "storm shadow" και ανακοινώσιμη εμβέλεια 1.300 χλμ.!), η Ιταλία και τα ΗΑΕ ("black saheen").
Επαναλαμβάνω ότι τους SCLAP-EG τους διαθέτει η δ η η ΠΑ και θα καταστούν επιχειρησιακοί μόλις παραλάβουμε επίσημα τα ήδη μεταφερθέντα στην Ελλάδα Mirage 2000-5, των οποίων η αποδοχή καθυστερεί λόγω προβλημάτων στον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό (σύστημα αυτοπροστασίας).

Η ναυτική έκδοση του SCALP ("naval"), είναι μια εξέλιξη του εν λόγω πυραύλου η οποία προορίζεται για εκτόξευση από τα πλοία του Γαλλικού Ναυτικού, με απαίτηση για εμβέλεια μεγαλύτερη των 1000 χιλιομέτρων. Αναμένεται να καταστεί επιχειρησιακή περί το 2010-11.
Όπως ανέφερα παραπάνω, λόγω της συνθήκης για την μη διάδοση πυραύλων στρατηγικού πλήγματος, η εξαγωγή τέτοιας εμβέλειας πυραύλων από την Γαλλία είναι τυπικά αδύνατη. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει πάντοτε η λύση να "βαπτιστούν" οι πύραυλοι με τεχνική προδιαγραφή για εμβέλεια μικρότερη (π.χ. 250+ χλμ όπως στην περίπτωση των "ΕG" της ΠΑ) και έτσι να μην παραβιάζεται καμιά συνθήκη. Το θέμα είναι όμως αν μια τέτοια "υποβάθμιση" θα είναι μόνο στα χαρτιά, ή θα έχουμ πυραύλους με "κόφτη"?
Laughing Laughing Laughing


Last edited by Rohan on Tue Mar 20, 2007 2:15 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
corsakias
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Jul 2006
Posts: 422
Location: kavala

PostPosted: Tue Mar 20, 2007 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτοί οι scalp μπορούν να μεταφερθούν απο άλλα αεροσκάφοι? πχ F16 ή EF2000?
Back to top
View user's profile Send private message
Rohan
Full Member
Full Member


Joined: 17 Dec 2004
Posts: 382
Location: Middle Earth

PostPosted: Tue Mar 20, 2007 3:38 pm    Post subject: Reply with quote

Προς το παρόν είναι πιστοποιημένοι για τα παρακάτω αε/φη:

(source: wikipedia)

Bρετανία:Tornado GR4, Eurofighter Typhoon, Harrier GR7
Iταλία: Tornado IDS, Eurofighter Typhoon
Γαλλία: Mirage 2000 & Rafale
Ελλάς: Mirage 2000
ΗΑΕ: Mirage 2000
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sat Apr 28, 2007 11:43 am    Post subject: Reply with quote

Δεν ξέρω αν οι πύραυλοι SCALP-EG θα έχουν "κόφτη", ωστόσο το επόμενο Σαββατοκύριακο θα φτάσουν τα πρώτα δύο από τα νέα 25 Μιράζ 2000-5, που πρόκειται να παραλάβουμε.

Πατήστε ΕΔΩ Wink

Πληροφορίες για το Mirage 2000-2005 στην αγγλική
Back to top
View user's profile Send private message
UWG
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 513
Location: Atlanta USA

PostPosted: Sat May 12, 2007 10:42 pm    Post subject: APC Reply with quote

Simerino arthro apo Ta-Nea laei gia kainourgia agora BMP-3F gia eidikes denamis kai pezonaftes. Mou fanike ligo periergo na xrisimopiesoun to BMP-3F e eidikes denamis.
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070512&nid=4711651
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun May 13, 2007 3:25 pm    Post subject: Reply with quote

Είναι αμφίβια τεθωρακισμένα και δεδομένου ότι πλέον οι περισσότερες προκεχωρημένες μονάδες στρατευμάτων μετατρέπονται σε μηχανοκίνητες, αυτά τα μέσα προσδίδουν ταχύτητα και ευελιξία(η λεγόμενη μικρή δύναμη ταχείας αντίδρασης) στην ανάπτυξη τους και ταυτόχρονα βαριά δύναμη πυρός. Αυτό είναι επιθυμητό στις περιπτώσεις που διενεργούνται αποβάσεις-ανακαταλήψεις έτσι ώστε να υπάρχει υποστήριξη στα πεζοπόρα τμήματα που μεταφέρουν τα ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού). Η έκδοση που είναι αμφίβια πιθανόν θα χρησιμοποιηθεί από τις ειδικές δυνάμεις πεζοναυτών και η άλλη έκδοση που δεν είναι τόσο αμφίβια θα χρησιμοποιηθεί από το πεζικό, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα με τα BMP1. Αλήθεια έχετε δει BMP1 να κινείται ; "Πατάει" σε ταχύτητα σχεδόν όλα τα βαριά θερωρακισμένα(αντίστοιχης γενιάς) των μαυροσκούφηδων. Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Nassos
Full Member
Full Member


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 347

PostPosted: Fri May 18, 2007 7:26 pm    Post subject: Reply with quote

Τα ΒΜΡ-1 σαφώ και είναι περισσότερο ευκίνητα από τα δικά μας Μ48Α3-Α5, Μ48Α5 ΜOLF, Μ-50 και Leopard-1 γιατί δεν είναι άρματα μάχης αλλά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης - Προσωπικού.

Και καιρός είναι να τα αποσύρουν γιατί πλέον είναι για τα σκουπίδια. Τα ΒΜΡ-3 τα έχει ήδη στο οπλοστάσιο της η Εθνική Φρουρά της Κύπρου.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
pilotos
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Feb 2007
Posts: 184
Location: Λάρισα

PostPosted: Fri May 18, 2007 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

Θα τα αποσύρουν...είδη το κάνουν, απλά τα δίνουν στο Αφγανιστάν Wink
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun May 20, 2007 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Γερμανική HDW&Thyssen δεν έχει καταφέρει να επιλύσει μία μεγάλη σειρά από σχεδιαστικά προβλήματα στα νέα υποβρύχια τύπου 214 που παράγει. Confused Το κακό είναι ότι πρόκειται για νέο τύπο υποβρυχίου που παρουσιάζει πολλές παιδικές ασθένειες που φαίνεται ότι δεν επιλύονται. Για να επιλυθεί το πρόβλημα ευστάθειας του πρώτου υποβρυχίου(Παπανικολής) πιθανότατα θα χρειαστεί να κοπεί στη μέση Shocked και να επανασυγκοληθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις προδιαγραφές αντοχής του. Rolling Eyes

Τι πάθαμε , πάνω στις δικές μας πλάτες θα μάθουν οι Γερμανοί την ναυπηγική υποβρυχίων. Confused

Αναλυτικό ιστορικό του θέματος που έχει προκύψει εδώ και μήνες εδώ

Απ ότι φαίνεται από αυτά που διαβάζω τελευταία, θα τα αγοράσουμε και ας είναι ελλατωματικά, με διάφορα μπαλώματα που θα τους κάνουν. Το ζήτημα είναι ακόμα πιο περίπλοκο καθώς τα δικά μας ναυπηγεία είναι πλέον θυγατρικές της Γερμανικής Κατασκευάστριας και ήδη έχουν αρχίσει να φτιάχνουν μεγάλο αριθμό κομματιών των άλλων 3 υποβρυχίων που θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα. Φαύλος κύκλος δηλαδή ... Embarassed Confused
Back to top
View user's profile Send private message
pilotos
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Feb 2007
Posts: 184
Location: Λάρισα

PostPosted: Sun May 20, 2007 9:09 pm    Post subject: Reply with quote

Για την ακρίβεια τα ελληνικά ναυπηγεία σκαραμαγκά έχουν είδη κατασκευάσει άλλο ένα υποβρύχειο, τώρα ώς προς το θέμα των προβλημάτων φένεται πως κρύβονται και πολιτικά παιχνίδια απο πίσω, αφού η ίδια η hdw υσχηρίζεται πως δέν υπάρχουν προβλήματα, και μάλιστα η κορέα έχει είδη κατασκευάσει και παραλάβει τα πρώτα της υποβρύχεια του ιδίου τύπου, χώρις να έχουν αναφερθεί προβλήματα.
Back to top
View user's profile Send private message
UWG
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 513
Location: Atlanta USA

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 12:57 am    Post subject: Turkia S-400 Reply with quote

H Turkia dixni endiaferon na agorasoun to S-400.
http://www.todayszaman.com/tz-web/detaylar.do?load=detay&link=123756&bolum=102

To parakato link exei oles tis plirofories tou S-400, Patriot kai S-300. Prepei na pate sxedon sto terma tis selidas gia na dite tis plirofories tou S-400. Episis aksizi na diabasete to kimeno me titlo Strategic Context pou eksigi pithanes lisis gia tis exoudeterosi tou S-300. Etsi opos to eksegoun oute emeis oute e Turki tha boroume na katastrepsoume afta ta sistimata ektos me tin xrisi eidikon dinameon.
http://www.ausairpower.net/APA-Grumble-Gargoyle.html
Back to top
View user's profile Send private message
J.R
New Member
New Member


Joined: 03 Oct 2007
Posts: 18

PostPosted: Sat Oct 27, 2007 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

βιντεο για τα Scalp-EG

http://youtube.com/watch?v=2XyOaSAPOag

αν και δεν ξέρω πως τα συγκρίνουν με τους Τομαχοκ που έχουν βεληνεκές 2500 χλμ.
Back to top
View user's profile Send private message
pilotos
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Feb 2007
Posts: 184
Location: Λάρισα

PostPosted: Sat Oct 27, 2007 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

Έχω την εντύπωση ότι η εμβέλεια του έχει καθοριστεί από μια συνθήκη την οποία και έχουμε συνυπογράψει, και ότι στην πραγματικότητα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από την ονομαστική του, άλλα η παραδοχή της θα ήταν παραβίαση της εν λόγω συνθήκης.Φυσικα δεν έχω κάποια πηγή, άλλα θυμάμαι ότι κάποιος το είχε αναφέρει, φυσικά μπορεί να είναι απλά "μπούρδες" Very Happy .
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Είδα αυτό το βιντεάκι που αποτελεί ένα μόνο από τα 6,7 κομμάτια του ντοκυμαντέρ που παρήγαγε το συγκεκριμένο περιοδικό άμυνας.

http://youtube.com/watch?v=8Vi4uxeaNk4

Ουσιαστικά μιλάει για εξοπλισμούς που έχουν ή θα αποκτήσουν Ελλάς και Τουρκία.

Ξέρει κάποιος αν έχει η Τουρκία το μη επανδρωμένο (Ισραηλινής Κατασκευής) αεροσκάφος Harpy ;
Επίσης, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν το Harpy φέρει την εκρηκτική ύλη ή απλά κατασκοπεύει και στέλνει συντεταγμένες στόχου που χρησιμοποιούνται από βαλιστικούς πυραύλους ώστε οι τελευταίοι να καταστρέψουν τον στόχο.

Απίστευτο και πολύ ύπουλο όπλο ... εκ πρώτης όψεως.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ διαφωτιστικά τα βιντεάκια και εξαιρερικής ποιότητας (αφού σκέφτομαι να γραφτώ συνδρομητής). Στρατός θα υπάρχει στον μελλοντικό πόλεμο? Αυτό δεν είδα!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Rohan
Full Member
Full Member


Joined: 17 Dec 2004
Posts: 382
Location: Middle Earth

PostPosted: Mon Oct 29, 2007 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

Tα συγκεκριμένα βίντεο προέρχονται από το DVD που διανέμεται μαζί με την ετήσια έκδοση "Ελληνική Αμυντική Ανασκόπηση 2007-2008" των εκδόσεων "Αμυντική Γραμμή" http://www.hellenicdefense.gr/per/elaman/aman2007.html

(εκδίδει μεταξύ άλλων και το μηνιαίο περιοδικό "Ελληνική Άμυνα & Ασφάλεια" και ουσιαστικά είναι η ομάδα του Χριστογιαννάκη, του ιδρυτή της παλιάς "Στρατηγικής", ο οποίος αποχώρησε από τη τελευταία πριν 2 περίπου χρόνια, μετά την εξαγορά του εν λόγω περιοδικού από τον Γκουριώτη).


Όσο για τα Harpy, τα συγκεκριμένα οχήματα, είναι μη επανδρωμένα και χρησιμοποιούνται περίπου ως εξής:

Εξαπολύονται από το έδαφος και περιπολούν μια συγκεκριμένη περιοχή έως ότου εντοπίσουν πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (ρανταρ). Κατόπιν κατευθύνονται προς την συγκεκριμένη πηγή την οποία πλήττουν και καταστρέφουν. Είναι δηλαδή "2 σε 1" , UAV (Unmanned Air Vehicle) αλλά και βλήμα αντι-ραντάρ συγχρόνως. Και ναι, η Τουρκία το διαθέτει το στυγκεκριμένο όπλο εδώ και αρκετά χρόνια.

Σχετικά με τους SCALP-EG και τη συνθήκη Missile Technology Control Regime (MTCR) δείτε μερικά ποστ πιο πάνω.
Back to top
View user's profile Send private message
UWG
Senior Member
Senior Member


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 513
Location: Atlanta USA

PostPosted: Thu Dec 06, 2007 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

http://en.rian.ru/russia/20071206/91180539.html

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20071206&nid=6788378&sn=&spid=876

Telika dialexsame tin pio fnini lisei gia TOMA kai plirosame ta Leopard-2HEL xrisafi. Oxi oti ftai tipota me to sigekrimeno TOMA...sto kato kato epitelous tha kalipsoume mia spoudea anagi tou Ellinikou stratou. Parolo pou ta NEA lene gia BMP-3M eimai periergos na do pia ekdosi tha dialexsoume sto telos.

Tora gia metaforika elikoptera.... Razz
Back to top
View user's profile Send private message
pilotos
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Feb 2007
Posts: 184
Location: Λάρισα

PostPosted: Thu Dec 06, 2007 11:15 pm    Post subject: Reply with quote

Αναμενόμενη η επιλογή των BMP-3 πάντως, και τα προηγούμενα οχήματα ήταν του ιδίου τύπου, ο προγονός του για την ακρίβεια, τα οποία βέβαια έχουν επί το πλειστον αποσυρθεί και υπήρχε ένα κενό προς το παρών.

Όταν λες μεταφορικά ελικόπτερα; τι συμβαίνει με αυτά, δεν θυμάμαι κάτι.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17  Next
Page 11 of 17

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr