stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Πυρκαγιές, πλημμύρες... και δε συμμαζεύεται!
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 17, 18, 19  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 2:24 pm    Post subject: Reply with quote

Γιατί όμως όσες φωτιές μπαίνουν, μπαίνουν σχεδόν πάντα σε μέρη που υπάρχει κάποιον συμφέρον;

Πχ Το χωριό μου βρίσκεται στο Παγγαίο της Καβάλας. Απ'όσο μπορώ να θυμάμαι ποτέ δεν το έχουν βάλει φωτιά. Το Βέρμιο στην Ημαθία, ή ο Βόρρα στην Πέλλα γιατί δεν καίγονται; Ή δεν υπάρχει κάποιο συμφέρον ή προφανώς υπάρχει καλύτερη φύλαξη.

Ή μήπως δεν τα δείχνει η τηλεόραση και έτσι ποτέ δεν φθάνει σε μας ότι υπάρχουν και αλλού φωτιές εκτός από τον Υμηττό και την Πάρνηθα.
Back to top
View user's profile Send private message
Rohan
Full Member
Full Member


Joined: 17 Dec 2004
Posts: 382
Location: Middle Earth

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Aν δεχτούμε την θεωρία του "οργανωμένου σχεδίου", αναρωτιέμαι ποιός μπορεί να είναι πίσω από αυτό? Ποια είναι η γνώμη σας?

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η θεωρία του "οργανωμένου σχεδίου" είναι ένας τρόπος για να αποσείσει η κυβέρνηση τις ευθύνες από πάνω τις.
Ο Κ. Καραμανλής Jr σαν χαρακτήρας, έχει ιστορικό στην ρίψη ευθυνών πάντοτε στους άλλους. Θυμίζω την αντίδραση του στις εκλογές του 2000 όταν φάνηκε πια ότι το αποτέλεσμα είχε "γυρίσει" και τις θεωρίες συνομωσίας που εξυφάνθηκαν έκτοτε γι'αυτό το γεγονός (και ποτέ δεν αποδείχτηκαν).
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

Profanws oi empristes droun ekei pou yparxei symferon. Apla to epixeirima mou einai pws den enw8ikan oloi oi oikopedofagoi tis elladas na kapsoun oli tin peloponniso k evia.
Alla vlepontas afto to xamo, opoios eixe sxedio na kapsei kati, twra itan i efkairia na to kanei...

Adynatw na pistepsw pws oso dynatoi k na einai oi ergolavoi stin ellada, einai pio dynatoi apo alles oikonomikes dynameis, i tous epixeirimaties/argotes olokliris tis peloponisou...
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

Θα δεχόμουν οποιαδήποτε εξήγηση αρκεί να μπορούσε κάποιος να μου τη δικαιολογήσει. Ποιός θα πάει να χτίσει εξοχικό σε ένα μέρος που δεν έχει πάνω του τίποτε. Είναι κρανίου τόπος. Δεν υπάρχει τίποτα. Έχω γείτονα που ξέρει όλα τα μέρη της ορεινής Αρκαδίας και της Ηλείας. Είναι όλα παραλεθόν. Σε 1-2 χρόνια περισσότερους κατοίκους θα έχει ο Εχίνος στη Θράκη παρά τα χωριά στην Ηλεία. Εδώ μιλάμε για κοσμογονική καταστροφή που θα προκαλέσει μεγάλη μετανάστευση(Ειδικά στην ορεινή Αρκαδία υπήρχαν μέρη με την πλειοψηφία να είναι μόνιμοι κάτοικοι και όχι παραθεριστές). Τεσπα, ότι είναι να γίνει θα γίνει.


Ξέχασα να αναφέρω και τους εθνικούς μας ευεργέτες:

Evil or Very Mad

10.000.000 € από τους Αγγελόπουλους

5.000.000 € από την Εθνική Τράπεζα...

Τόσα θα πάρει πίσω από τα δάνεια που θα πάρουν 2 χωριά για την ανοικοδόμηση ... Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

Rohan wrote:
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η θεωρία του "οργανωμένου σχεδίου" είναι ένας τρόπος για να αποσείσει η κυβέρνηση τις ευθύνες από πάνω τις.

Κι όχι μόνο να τις αποσείσει, αλλά στο τέλος να τις χρησιμοποιήσει και σαν επικοινωνιακό ατού για να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω της. Και θεωρώ ότι το ίδιο θα έκαναν και οι απέναντι αν ήταν εκείνοι στην κυβέρνηση, είναι ένα τυπικό πολιτικό αντανακλαστικό, κι όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο. Απλώς εδώ υπάρχει καθ' υπερβολήν, όπως τα πάντα άλλωστε.

Η διαφορά είναι ότι οι πολίτες δεν πρέπει να μασάνε πια από δικαιολογίες και να άγονται ως πρόβατα.
Διότι κι αν ακόμα υπήρχε οργανωμένο σχέδιο, έπρεπε να υπάρχει και οργανωμένη αντίδραση. Οργανωμένη όμως, ακόμα κι αν απέβαινε άκαρπη λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών.
Εδώ βλέπουμε να γίνονται τα τέρατα στην Ηλεία, να αλληλοκαλύπτονται αρμοδιότητες ακόμα και 4 μέρες μετά, να μην υπάρχει ένα μίνιμουμ συνενόησης, να επικρατεί το πλήρες χάος.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αγανάκτηση από την πρωτοφανή ανικανότητα έφτασε στα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία μετά το πρώτο σφοδρό κύμα συμπαράστασης, τώρα μας επικρίνουν για το γεγονός ότι καθόμαστε και καιγόμαστε.

Στη δε θεωρία περί συντονισμού των εμπρηστών, συντάσσομαι με μια φράση που διάβασα στο διαδίκτυο: "Πότε γνωρίστηκαν μεταξύ τους και μάλιστα σε πανελλαδικό δίκτυο και ξαφνικά συντονίζονται κιόλας?"

Τέλος, σχετικά με τις αντιστοιχίσεις που γίνονται ως προς την περίφημη συσπείρωση γύρω από την κυβέρνηση όπως έκαναν οι Αμερικανοί στις 11/9, να πω απλώς ότι εκεί οι άνθρωποι είδαν κι ένα κράτος να λειτουργεί μέσα στο χαμό.
Μπορεί να πιάστηκαν στον ύπνο ως προς την τρομοκρατική ενέργεια καθαυτή, αλλά δεν πιάστηκαν καθόλου στον ύπνο ως προς την αντιμετώπισή της, και μάλιστα τάχιστα και αποτελεσματικά.
Κάτι ο Τζουλιάνι με τις πρωτοβουλίες του (βασικό! -σιγά μην περίμενε 200 διασταυρώσεις τηλεφωνημάτων απ' τους ανωτέρους του-), κάτι οι πυροσβέστες, κάτι οι εθελοντές, κάτι η εθνοφυλακή, οι άνθρωποι βρήκαν αμέσως το βηματισμό τους.

Εμείς πάλι, οσμιζόμαστε διεθνείς και ντόπιες συνομωσίες, και στο εύλογο ερώτημα για το ποιοί είναι αυτοί επιτέλους, σπέρνουμε στουπιά στην Αθήνα και μετά τα παρουσιάζουμε ως αποδεικτικά στοιχεία. Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.airphotos.gr/parnitha.htm
photos απο την Πάρνηθα μετά την φωτιά.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2296
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

Ο Rohan και ο Y με κάλυψαν πλήρως.

Ακόμη και να υπάρχει "οργανωμένο σχέδιο", πού στο καλό βρίσκεται το "οργανωμένο Κράτος"; Δεν μπορώ να θυμηθώ τέτοια διάλυση όσα χρόνια ζω.

Ξέχωρα από αυτό, είναι ντροπή για το 99,9% του Ελληνικού λαού που στέκεται απλός παρατηρητής. Πού είναι η συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες; Πού είναι το ενδιαφέρον να διαθέσουν έστω και 2-3 ώρες μέσα στις διακοπές τους ή ακόμη και το Σαββατοκύριακο για να βοηθήσουν στις περιπολίες στα αστικά και περιαστικά δάση; Με την εξαίρεση λίγων περιοχών που έχουμε ήδη καεί, οπότε τα αντανακλαστικά είναι λίγο αυξημένα, όλοι οι υπόλοιποι το περισσότερο που έχουν κάνει είναι να γυρνούν με τις φωτογραφικές και τα κινητά και να απαθανατίζουν τις φωτιές.

Το έχω ξαναπεί: αυτός ο λαός έχει τους κυβερνήτες που του αξίζουν.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

Admin wrote:
Το έχω ξαναπεί: αυτός ο λαός έχει τους κυβερνήτες που του αξίζουν.

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, μας αξίζει ο Πολύδωρας!
Ιδού τι είπε πάλι ο στόμας του:

Δεν μας βοηθάει ο στρατηγός άνεμος. Shocked

Ας τον μαζέψει κάποιος, που βρήκε την ώρα για εκφραστικές ακροβασίες!
Αν κι εδώ που τα λέμε, θεωρώ πολύ κρίμα που δεν μπορεί κοτζάμ στρατηγός Δελαπατρίδης να συνενοηθεί με τον στρατηγό Άνεμο.
Τα πολλά γαλόνια ήταν ανέκαθεν πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 6:29 pm    Post subject: Reply with quote

Συμφωνω οτι δεν πειθει η θεωρια του οργανωμενου σχεδιου. Θα θεσω τα εξης ζητηματα:

α) τουλαχιστον δυο απο τις μεγαλες φωτιες αναφερεται οτι εγιναν απο αμελεια. Στη Ζαχαρω εφταιγε απ'ο,τι φαινεται η ηλικιωμενη γυναικα που εφτιαχνε κολλυβα στον κηπο της ενω στα Στυρα Ευβοιας ξεσπασε απο οικοδομικες εργασιες στο χωριο Μεσοχωρα. Αρα αφαιρεστε αυτες τις δυο φωτιες.

β) Πολλοι συνωμοσιολογοι επικαλουνται τον μεγαλο αριθμο πυρκαγιων που ξεσπασαν ταυτοχρονα για δικαιολογησουν τις θεωριες τους. Ωστοσο οπως λενε ΤΑ ΝΕΑ: "ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ - ρεκόρ, αλλά όχι πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα κινήθηκε ο αριθμός των πυρκαγιών, που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, στις 25 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 124 πυρκαγιές, όσες δηλαδή και το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα, τότε, ο Πρωθυπουργός απέδιδε τις καταστροφές στην κλιματική αλλαγή που «πλήττει ήδη τον πλανήτη και βεβαίως τη χώρα μας»." Και παρακατω αναφερει οτι "Ενδεικτικό είναι επίσης πως τον Ιούλιο του 1998 σε λιγότερο από μία ώρα ξέσπασαν 125 πυρκαγιές".

Αρα, λοιπον, ο,τι συμβαινει αυτες τις μερες δεν ειναι πρωτογνωρο, αλλα συνεβη και μολις πριν ενα μηνα. Το ερωτημα ειναι γιατι τοτε αντιμετωπισθηκαν και τωρα οχι; Πιστευω οτι οφειλεται στον συνδιασμο υψηλες θερμοκρασιες-δυνατοι ανεμοι τον οποιο δεν ειχαμε τον Ιουλιο. Τοτε, αν θυμαμαι καλα, ειχαμε απλως πολυ ζεστη.

Αυτο που πιστευω οτι μπερδευει τον κοσμο ειναι η εκταση που εχουν παρει οι φωτιες και ο αριθμος των χωριων που εχουν καει, ωστοσο αυτο που μετραει ειναι ο αριθμος των εστιων. Διοτι μια εστια μπορει να γιγαντωθει σε τετοιο βαθμο ωστε να καψει 50 χωρια στην σειρα...αυτο δεν σημαινει οτι μπηκαν 50 πυρκαγιες, αλλα καποιοι μπερδευονται ή ξεχνιουνται και νομιζουν οτι προκειται για πολλαπλες εστιες.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 8:02 pm    Post subject: Reply with quote

Εδώ και μερικές μέρες προσπαθώ να αντέξω την οργή μου , αναζητώ ενόχους, προσπαθώ να προσεγγίσω τη κοσμοθεωρία κάποιων, αγωνίζομαι να φανταστώ πως θα είναι η αυριανή μέρα και ο νούς μου δε χωρά καν ν΄αντέξει το βάρος των σκεψεών μου. Δυστυχώς στήσαμε τη χώρα μας στο εκτελεστικό απόσπασμα. Αποφασίσαμε ότι εμείς και τα παιδιά μας θα ζήσουμε σε μια κόλαση. Καταστρέψαμε το μεγαλύτερο μας κεφάλαιο, αυτό που τόσα χρόνια μας θρέφει, αυτό που συνέβαλλε στη γέννηση του πολιτισμού μας στη γωνιά αυτή της ευρώπης, που είναι πόλος έλξης εκατομμυρίων ανθρώπων απ΄όλο τον κόσμο. Δυστυχώς τα παιδιά μας ποτέ δε θα δούνε από κοντά πως ήταν ο περιβάλλων χώρος της Ολυμπίας με τα αιωνόβια δέντρα, δεν θα θαυμάσουν το φαράγγι του Βουραϊκού, δεν θα δούν τους ελαιώνες της μεσσηνίας, δεν θα περπατήσουν στον Ταϋγετο, δεν θα δροσιστούν στα δάση της ορεινής αρκαδίας, δεν θα περάσουν ξένιαστα σαββατοκύριακα στην Πάρνηθα. Μέσα σε 3 μήνες αυτοκτονήσαμε! Την πιό όμορφη γωνιά της ευρώπης, με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα και την πιό εντυπωσιακή εναλλαγή τοπίου την κάναμε κρανίου τόπο. Αλλά τελικά κάθε λαός παίρνει αυτό που του αξίζει...

Η καταστροφή αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας σιωπηλής συνομωσίας μεταξύ του κράτους και των πολιτών της. Ποτέ κανένας πολιτικός δεν έθεσε το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο της προεκλογικής του εκτρατείας. Και αν το έκανε, κανένας δεν θα τον ψήφιζε. Ποτέ κανείς πολίτης δε βγήκε στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί για την καταστροφή του περιβάλλοντος, ενώ μόλις ανεβεί η τιμή της ντοματούλας 1 λεπτο σπεύδουν όλοι και κλείνουν τις εθνικές οδούς. Τον Ιούνιο κάηκε η ¨απόρθητη¨ Πάρνηθα και μαζέυτηκαν 5000 άτομα να διαμαρτυρηθούν μπροστά από τη βουλή. Τα άλλα 2.5 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης που ήταν;; Γιατί δεν έδειξαν την οργή τους!!
Τα εγκλήματα και οι οικολογικές τραγωδίες αφθονούν τα τελευταία χρόνια. Λίμνη Κορώνεια, Πηνειός ποταμός, Οινόφυτα, Κουρουπητός, Ταγαράδες, Χαλκιδική, αυξημένα κρούσματα καρκίνων στο θεσσαλικό κάμπο! Να μην αναφερθώ στα εγκλήματα της ΔΕΗ !
Το 2006 ήμουν πάλι στην Πελοπόννησο ως εθελοντής της ορνιθολογικής και έγινα για μια ακόμη φορά μάρτυρας της πλήρης αδιαφορίας του νεοέλληνα για το περιβάλλον. Σε μια ομάδα 20 νέων εθελοντών, μόνο οι 2 ήμασταν Ελληνες και οι υπόλοιποι από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Πολλοί λίγοι ντόπιοι μας στήριξαν ενώ από τους περισσότερους εισπράτταμε αδιαφορία και χλευασμό. Κάθε νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί περιπολούσαμε με τα ποδήλατά μας τις περιοχές της Πύλου (Γιάλοβα, Βοίδοκοιλιά και Ρωμανός) για τυχόν απόπειρες εμπρησμού και καταστροφής αμμοθινών, φωλιών κλπ. Πολλές φορές γίναμε θύματα επιθέσεων από νταήδες που δεν χωρούσε ο νούς τους το γεγονός ότι τους ζητήσαμε ευγενικά να....σταματήσουν να κάνουν βόλτες με τις ¨γουρούνες¨τους πάνω στις αμμοθίνες της Βοιδοκοιλιάς, στις οποίες αφθονούν οι φωλιές χελώνων και λοιπών ερπετών. Την πλήρη αδιαφορία τυ δήμου της Πύλου για τις παραλίες του μπορείτε να τη δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες: Εθελοντές σε ρόλο σκουπιδιάρηδων, στην παραλία της βοιδοκοιλιάς, σε προστατευόμενη περιοχή και αρχαιολογικό χώρο !!








Επίσης ο υπεύθυνος των εθελοντών απαθανάτισε και έναν νταή που μας επιτέθηκε εν ώρα εργασίας επειδή τον ενοχλούσαμε την ώρα που ¨οργωνε ¨ την παραλία , με το ¨τέρας ¨του. Δείτε φάτσα και ύφος και κρίνετε μόνοι σας. Δείτε ποιοί κινούν τα νήματα σ΄αυτή τη χώρα!




Στην επιστροφή μου έκανα τη διαδρομή Κυπαρισσία-Τρίπολη-Αθήνα με ΚΤΕΛ και έμεινα άναυδος από το πόσα σκουπίδια υπήρχαν στις άκρες των δρόμων!

Δυστυχώς αυτοί είμαστε...και αντίστοιχους πολιτικούς επιλέγουμε! Οπου τον περισσότερο χρόνο της θητείας τους τον καταναλώνουν σε προεκλογικές καμπάνιες και δεξιώσεις. Στον λίγο που τους απομένει τρώγονται μεταξύ τους. Το αποκορύφωμα της γελοιότητας δε, είναι ότι σε στιγμές σαν κι αυτές που βιώνουμε, έχουν το θράσσος να συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία ρίχνοντας μπαλάκια ευθυνών προς τους άλλους πάντα , τρέχοντας στα καμμένα χωριά και διακονεύοντας μέσα από την οδύνη των ανθρώπων μερικούς ψήφους! Πολιτικοί που κάθε τους κίνηση καθορίζεται από το αντίστοιχο πολιτικό κόστος! Είναι όλοι αυτοί που το μόνο που κάνουν είναι να διαιωνίζουν τα προβλήματα της χώρας! Ενα κράτος διαχρονικά ανήμπορο. Και οι πολίτες του; Aποχαυνωμένοι, μέσα στο λήθαργο τους...έρμαια του φραπέ, των reality shows και του life style...

Μια κοινωνία, ένα κράτος όπου ο καθένας σκεφτεται το τομάρι και όπου όλοι αδιαφορούν για όλα είναι καταδικασμένη να πεθάνει. Η δικιά μας ώρα μάλλον ήρθε ήδη....

Πήλιο, Κεφαλλονιά, Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, Ταύγετός, Πάρνωνας, Ορεινή Κορινθία, Ορεινή Αρκαδία, Καϊάφας, Ολυμπία, Γράμμος, Εύβοια, Κασσάνδρα, Πόρος, Σκιάθος, Μάνη...

αντίο σας!



ΥΓ: οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα www.chamaeleo-africanus.eu, όπου γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα του εθελοντικού προγράμματος της ΕΟΕ για το 2006.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Psilalonitis-1982
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Dec 2005
Posts: 616
Location: Πατρα

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

Ο υπουργος επικρατειας, απεφυγε σημερα οπως ο διαολος το λιβανι τη λεξη "ευθυνες"
ουτε καν τη λεξη συγνωμη (παρ οτι προκληθηκε).
Ουσιαστικα δεν απηντησε σε κανενα ερωτημα,
καταφευγοντας σε ολιγολογες ατακες του τυπου "ολοι αισθανομαστε θλιψη"
και λοιπα εξοχως πολιτικα.
Στο θεμα δε του αριθμου των πυρκαγιων δεν απεφυγε τον λογικο ακροβατισμο
επιλεγοντας να συγκρινει μια τυχαια μερα (24 Αυγουστου)
με τις αντιστοιχες των προηγουμενων ετων!

Αναμενονται με ενδιαφερον οι επικοινωνιακες επιδοσεις και του ετερου "κομματος εξουσιας".
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 9:31 pm    Post subject: Reply with quote

To ερώτημα είναι πως να αντιδράσουμε, με την ευκαιρία των εκλογών (υποθέτω ότι κανένας από την κυβέρνηση, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του περίμενε τέτοιο πράγμα).

Να μην πάμε να ψηφίσουμε;
Να ψηφίσουμε άκυρα;
Να ψηφίσουμε μικρότερα κόμματα;
Να μην πάει κανείς στις συγκεντρώσεις, ή να πάει με μαύρες σημαίες και να τους αποδοκιμάσει;
Να κρεμάσουμε μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια μας;
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

Ola ta deltia eidisewn afti ti stigmi kanoun les kai exei svisei i fwtia! Exoun apo 4-5 para8yra o ka8enas k 1 ili8io sto ka8e para8yro na rixnei tis ef8ynes o enas ston allon en opsi eklogwn.

Afto itan paidia...an den 3anakaei kanena xwrio i den vroume allo nekro, to 3exasame idi to 8ema...

Ali8eia, 3erei kanenas ti ginetai? pia einai i proodos sta diafora metwpa?
Back to top
View user's profile Send private message
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 9:50 pm    Post subject: Reply with quote

chr.04 wrote:
Γιατί όμως όσες φωτιές μπαίνουν, μπαίνουν σχεδόν πάντα σε μέρη που υπάρχει κάποιον συμφέρον;

Πχ Το χωριό μου βρίσκεται στο Παγγαίο της Καβάλας. Απ'όσο μπορώ να θυμάμαι ποτέ δεν το έχουν βάλει φωτιά. Το Βέρμιο στην Ημαθία, ή ο Βόρρα στην Πέλλα γιατί δεν καίγονται; Ή δεν υπάρχει κάποιο συμφέρον ή προφανώς υπάρχει καλύτερη φύλαξη.

Ή μήπως δεν τα δείχνει η τηλεόραση και έτσι ποτέ δεν φθάνει σε μας ότι υπάρχουν και αλλού φωτιές εκτός από τον Υμηττό και την Πάρνηθα.


Τα δάση αυτά είναι άλλου τύπου και καίγονται πιο δύσκολα σε σχέση με τα μεσογειακά. Αυτό πάντως δεν σημαίνει οτι δεν μπορούν να καούν, πρίν απο 1 μήνα για παράδειγμα κάηκε το σημείο στο οποίο ήταν να γίνει το νέο Χιονοδρομικό κέντρο του Βελβεντού, στα Πιέρια Όρη. Η διαδικασία κατασκευής του λένε οτι σταμάτησε λόγω πυκνού δάσους! Οι συχνότερες βροχές είναι άλλος ένας λόγος που μειώνει τις πιθανότητες να εμφανιστεί πυρκαγια στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας.

Φυσικά δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν την τεραστιώδη καταστροφή της Πελοποννήσου, αλλά και της Εύβοιας, απο που να αρχίσεις και που να τελειώσεις? Απο τους νεκρούς? απο τα ζώα? Απο την κατεστραμμένη φύση? Απο τί?

Τραγικές εικόνες περιγράφονται απο τους δημοσιογράφους στην Πελοπόννησο. Ανέβηκαν σε ένα βουνό και είδαν απέραντες εκτάσεις απο κάρβουνο, ούτε μια κοκκίδα πρασίνου! Μάλιστα ένα πουλί πήγε να καθήσει σε ένα κλαδί και έφυγε τσιρίζωντας γιατί κάηκαν τα πόδια του...δεν έχει που να κάτσει τώρα.

Μόνο όταν καθαρίσει ο ουρανός και δούμε τις δορυφορικές θα καταλάβουμε τι κάηκε πραγματικά.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

Ακολουθεί σετάκι από ηλίθιες ερωτήσεις:

Arrow Αφού το Μπέριεφ είναι το απόλυτο υπερόπλο κατά των πυρκαγιών, γιατί δεν αγοράζουμε τουλάχιστον ένα να μας βρίσκεται?
Δηλαδή μας συμφέρει περισσότερο να το νοικιάζουμε χρυσάφι κάθε χρόνο για όλη τη σεζόν, αναλαμβάνοντας και τα έξοδα χρήσης, συντήρησης, στέγασης και σίτισης του πληρώματός του, ασφαλίστρων κλπ?
Να υπενθυμίσω ότι τέσσερις ρίψεις του Μπέριεφ, ουσιαστικά έσωσαν την Καλαμάτα.
Arrow Γιατί δεν αγοράζουμε το wonder copter Razz των Ρουμάνων που ο κάδος του παίρνει 2,5 τόνους νερό και τους απορρίπτει με ταχύτητα σχεδόν ενός τόνου το δευτερόλεπτο? Το ακόμα πιο συγκλονστικό είναι ότι ο κάδος του γεμίζει σε 10 δευτερόλεπτα! Επιχειρησιακά δηλαδή, είναι ανώτερο πολλών Καναντέρ ταυτόχρονα.
Arrow Oι δορυφόροι αυτού του πλανήτη για ποιόν καταγράφουν πληροφορίες και γιατί δεν τις μοιράζονται; Ο Hellas Sat τι ρόλο βαράει εκεί ψηλά που τον έχουμε στείλει? Έχει ή δεν έχει καπαρωμένη συχνότητα για την ασφάλεια της χώρας? Μήπως διαφωνεί και σ' αυτό η ζάπλουτη κομμουνίστρια κυρία Κανέλλη? Μήπως αντιδρά καμμιά Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, my ass? Evil or Very Mad
Arrow Πότε θα αγοράσουμε το συστηματάκι που βομβαρδίζει τα σύννεφα και βρέχουν κολασμένα? Τώρα θα μου πεις, δεν είχαμε σύννεφα αυτές τις μέρες. Ε, πες ότι είχαμε. Πληροφοριακά, οι Κινέζοι θα βγάλουν όλους τους Ολυμπιακούς βασιζόμενοι μέχρι αηδίας στο εν λόγω σύστημα, ειδικά για τις τελετές που περιμένουν 50% πιθανότητες βροχής. (Προφανώς αυτοί θα το χρησιμοποιήσουν αντίστροφα).

Για διαφωτίστε μας. Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιμετωπίζεται με χλευασμό όποιος κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο. Είναι κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ότι κάτι κρύβεται πίσω από όλα αυτά. 89 εστίες σε όλη την Ελλάδα δεν είναι τυχαίες. Χθες επέστρεφα από το Ξυλόκαστρο στην Αθήνα και είδα με τα μάτια μου να έχει πιάσει φωτιά κοντά στον Ισθμό. Δεν θα μιλήσω ούτε για Αμερικανούς, ούτε για εξωγήινους, ούτε για τον αν έβαλε τις φωτιές ο... Κουφοντίνας. Ας σκεφούμε όμως όλοι ποια αποδιοργάνωση προκαλεί στην χώρα αυτή η κατάσταση. Και ας σκεφτούμε ποιοι "νταβατζήδες" κρύβονται πίσω από όλα αυτά... Οι ίδιοι που ανέθρεψε η προηγούμενη κυβέρνηση και προστάτευσε η σημερινή...
Υ.Γ. Προσωπικά δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση γιατί νομίζω ότι το μόνο που καταφέρνει είναι να αποδιοργανώνει και να μην προσφέρει την σωστή ενημέρωση. Το μέγεθος της καταστροφής δεν μπορεί να στο προσφέρει κάποιος βάζοντας γιαγιάδες να ουρλιάζουν στα μικρόφωνα...
Υ.Γ.2. Βαρέθηκα όλους τους δήθεν συνειδητοποιημένους που κρίνουν και που σε 10 μέρες θα τα έχουν ξεχάσει ΟΛΑ και θα ασχολούνται με το ντέρμπι, τις εκλογές και τι χρώμα βρακί φορούσε η Βανδή...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 11:27 pm    Post subject: Reply with quote

alekos wrote:
Το μέγεθος της καταστροφής δεν μπορεί να στο προσφέρει κάποιος βάζοντας γιαγιάδες να ουρλιάζουν στα μικρόφωνα...


Και βέβαια μπορεί. Αυτά τα ουρλιαχτά μας αφύπνισαν όλους. Οι άνθρωποι έχασαν σπίτια, περιουσίες και αγαπημένα πρόσωπα, μην είμαστε τόσο κυνικοί. Ούτε ούρλιαζαν επί τούτου. Οι εννιά στους δέκα εκλιπαρούσαν βοήθεια με μεγάλη αξιοπρέπεια, παρά τον πόνο τους.
Δεν περιέφεραν το δράμα τους για να τους λυπηθεί κανείς. Και τα κανάλια, κατά τη γνώμη μου, κράτησαν από ανεκτό έως πολύ καλό επίπεδο αυτήν τη φορά, τουλάχιστον σε σύγκριση με όσα είδαμε ατους σεισμούς.

Όσο για τις θεωρίες συνομωσίας, πολλοί τις απορρίπτουν γιατί απλά δεν τους κάνουν σοφότερους. Τι σημασία έχει αν ξέρω ή όχι το κίνητρο του συνομώτη? Και πες ότι το ξέρω, τι σημαίνει αυτό? Ότι θα σβήσω τη φωτιά καλύτερα? Και πως τώρα δεν την έσβησα καλά επειδή δεν ήξερα ποιος την έβαλε, και γιατί?
Εντάξει τώρα. Εγώ πληρώνω με θυσίες το κράτος και θέλω να το βλέπω να δουλεύει ανεξάρτητα αν η φωτιά μπήκε από οικοπεδοφάγους, ανθέλληνες, ΟΥΦΟ ή τα βριλ του Λιακόπουλου.

Οι λόγοι που εξέθρεψαν όλη αυτή την αγυρτεία σχετικά με το κάψιμο των δασών, είναι γνωστοί σε όλους και ειδικά στους πολιτικούς. Ας αναλάβουν να σώσουν την κατάσταση, έστω και τώρα, γκρεμίζοντας τις βίλλες στα δάση των πάμπλουτων "πολιτικών τους φίλων", ή ανοίγοντας τους λογαριασμούς όλων των ανώτερων υπαλλήλων όλων των πολεοδομιών, όλης της χώρας.
Και μετά, φυλακή για όλους. Και θα δεις αν θα ξαναμπούν φωτιές, ή όχι.


Last edited by Ypsilon on Mon Aug 27, 2007 11:29 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 11:27 pm    Post subject: Reply with quote

Συμφωνώ απόλυτα με όλους όσους υποστηρίζουν ότι αυτοί οι πολιτικοί,αξίζουν σε αυτούς τους πολίτες που τους ψηφίζουν,οι ανίκανοι πολιτικοί αξίζουν σε ανίκανους πολίτες.
Εγώ που δεν δέχομαι να με κυβερνούν αυτοί,και δεν θα πάω να ψηφίσω,τι φταίω???
Γιατί η δικιά μου,και η δικιά σας ψήφος,έχει ίδια αξία με της κυρά Κομπρέσας??

Είμαι ανυπόμονος να δώ πόσο τοις εκατό θα πιάσουν τα 2 κόμματα,και πόσο τοις εκατό θα φτάσει η αποχή.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για την αντίδραση της Κυβέρνησης είναι ότι δεν ήθελαν να σβήσουν οι φωτιές,τέτοια ανυμπορία δεν εξηγείται με τίποτα άλλο,ούτε με την ανικανότητα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
limito
Full Member
Full Member


Joined: 14 Apr 2005
Posts: 373
Location: Larisa

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 11:35 pm    Post subject: Reply with quote

Μπορεί να είναι off-topic (1000 συγγνώμη) αλλά το ξέρατε ότι σε περίπτωση που αποχή ξεπεράσει το 51% δεν έχουν δικαίωμα να ξαναδηλώσουν υποψηφιότητα κανένας από τους πολιτικούς που λαμβάναν μέρος στις συγκεκριμένες εκλογές;Αυτό θα τους πείραζε σίγουρα...Να πως μπορούν οι ανίκανοι πολίτες να γίνουν ικανοί.Αλλά όνειρα θερινής νυκτός...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 11:35 pm    Post subject: Reply with quote

Και βέβαια έχει σημασία ποιος έβαλε τις φωτιές, γιατί αύριο-μεθαύριο πάλι τις εφημερίδες τους θα αγοράσουμε, τα κανάλια τους θα δούμε, στους δρόμους τους θα οδηγούμε. Ευθυνόμαστε κι εμείς για αυτή την κατάντια, για την κατάντια ΟΛΩΝ των κομμάτων και της ασυδοσίας πολιτικού και οικονομικού κόσμου...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 597
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 12:15 am    Post subject: Reply with quote

Δυστυχώς όσοι πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους ήταν εποχικοί που τους έριξαν στη μάχη χωρίς εφόδια και προφανώς ανεκπαίδευτους αφού για 6 μήνες είναι στο ταμείο ανεργίας...Οι τακτικοί πυροσβέστες που ήταν?Στη π'ισω γραμμή?Αντ'ι να προσλάβουν Αφροφύλακες ας μονιμοποιήσουν τους εποχικούς...
Back to top
View user's profile Send private message
kounoupis
Junior Member
Junior Member


Joined: 04 Jan 2007
Posts: 76

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 12:45 am    Post subject: Reply with quote

H τιμωρια θα ειναι να ξαναγινει αυτο που εγινε το 1989 με κυβερνηση συνεργασιας.Και το πασοκ να ηταν στη κυβερνηση πανω-κατω τα ιδια θα γινονταν.Σαν θεια δικη ειναι αυτες οι φωτιες για το δικομματισμο.Ο λαος βεβαι α θα κρινει.
Τωρα μετα τις φωτιες θα παρουν μετρα??Η οικονομια θα ειναι υπο καταρρευση,χιλιαδες εμειναν αστεγοι,χωρις ουτε ρουχα, τα αγαθα που παραγονταν απο αυτες τις περιοχες θα ακριβεινουν(συγκεκριμενα το 60% των
εξαγωγων ελαιολαδου παραγονταν στην ηλεια) αποτομα και δεν συμμαζευεται.Τα λιοδεντρα θελουν 5 χρονια να βγαλουν ικανοποιητικη σοδια,3 τα αμπελια και τα πορτοκαλια.Δεν λεω βεβαια για τα θερμοκηπια.Αλλα αξιζει να τους μαυρισουμε.Ας κανουμε δοκιμη με κυβερνησεις συνεργασιας εστω και πασοκ-νδ.Απο το ολοτελα..........
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
NEO GEO
New Member
New Member


Joined: 20 Jun 2004
Posts: 39

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 12:46 am    Post subject: Reply with quote

Δεν φανταζόμουν οτι θα το δω ποτέ αυτό το καλοκαίρι...
Ζω στην Κεφαλονιά, όπου μόνο φέτος κάηκαν 50.000+ στρέμματα (κυπαρίσια, κέδροι, πλάτανοι, βελανιδιές, αιωνόβιες ελιές, περνάρια και παρολίγον έλατα) και αρκετά σπίτια. Απο μικρό παιδί θυμάμαι δασικές πυρκαγιές και θα μιλήσω για την εμπειρία μου στο θέμα αυτό απο την κοινωνία που ζω.

Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Στα μέρη που ζω, εδω και πολλές δεκαετίες οι φωτιές μπαίνουν στα ίδια μέρη, τις ίδιες μέρες (Αυγουστο-Σεπτέμβρη με ζέστη και πολύ αέρα), απο συγκεκριμένα άτομα που όλη η κοινωνία ξέρει πολύ καλά. Είναι κάποια τέρατα που ζουν ανάμεσά μας, οχι Τούρκοι ή ξένοι πράκτορες. Στην Κεφαλονιά υπάρχουν και φωτιές για οικόπεδα, αλλά αυτές είναι πολύ τοπικές, μπαίνουν μέρα, χωρίς αέρα με στόχο να κάψουν μικρές εκτάσεις, ώστε αυτές να αποχαρακτηριστούν απο δασικές (οχι οτι και αυτές δεν είναι εγκληματικές). Υπάρχουν βέβαια και πολλοί πυρομανείς.

Ωστόσο οι καταστρεπτικές φωτιές μπαίνουν απο μια μικρή μερίδα κτηνοτρόφων... όταν μια έκταση καεί, τον πρώτο χειμώνα μετά τη φωτιά τα νέα βλαστάρια που βγαίνουν, είναι πολύ θρεπτικά γιατί το φυτό βάζει όλη τη δύναμή του για να ξαναβγεί γρήγορα... όταν το κατσίκι βόσκει σε τέτοιες εκτάσεις βγάζει διπλάσιο γάλα. Το θέμα δεν είναι μόνο οτι αυτοί οι εγκληματίες βάζουν αυτές τις φωτιές, αλλά βόσκουν μέσα στα καμμένα, με αποτέλεσμα τίποτα να μην ξαναφυτρώνει, μετατρέποντας το νησί σε ένα απέραντο βραχώδες λιβάδι.

Οι κάτοικοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί και πιέζουν για έρευνες, που σχεδόν ποτέ δεν γίνονται. Τελευταία φορά που είχαν γίνει έρευνες και στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες που οδήγησαν μερικούς απο τους εγκληματίες αυτούς σε δίκη για εμπρησμό απο πρόθεση. Τότε, τέλη δεκαετίας 90', στην Πάτρα, ''εξέχων'' τοπικός πολιτευτής εναγκαλιζόταν δημόσια στην αίθουσα του δικαστηρίου τους εμπρηστές... αποτέλεσμα: αθώωση λόγω αμφιβολιών.
Όταν το δασαρχείο δέχεται καταγγελίες για βόσκηση στα καμμένα, ενω σύμφωνα με το νόμο πρέπει τα ζώα που βρίσκονται σε καμμένες εκτάσεις να αφαιρούνται απο τον κτηνοτρόφο, με παρέμβαση των κομματαρχών τίποτα δεν συμβαίνει, γιατί ο καθένας απο αυτούς έχει απο 10 παιδιά-ψήφους.

Για να μην πολυλογώ, έχουν απόλυτη ασυλία και ατιμωρισία με παρέμβαση των κομματαρχών. Έτσι συνεχίζουν να καίνε, να βόσκουν στα καμμένα, να φράζουν απέραντες εκτάσεις με σύρμα, να κόβουν όποιο δέντρο και ελαιόριζα στέκεται εμπόδιο στα κοπάδια τους. Όταν κάποιος διαμαρτύρεται οτι βρήκε κομμένες τις ελιές του ή φραγμένο το χωράφι του, δέχεται απειλές κατα του ιδίου και της οικογενείας του.
Αφού η αστυνομία και το δασαρχείο βλέπουν οτι δεν έχει νόημα να τους κυνηγούν, αδιαφορούν στις καταγγελίες των κατοίκων και οδηγούνται σε ένα σύστημα διαπλοκής με αυτά τα κυκλώματα, όπου συνδυάζονται και υποθέσεις καλλιέργειας και εμπορίας χασίς.

Το κράτος έχει κάνει την επιλογή του... έχει αποφασίσει να παραδώσει το μέλλον μας σε μια συμμορία βοσκών-χασισοκαλιεργητών και προφανώς θέλει το ψηλότερο δέντρο στο νησί να είναι το θυμάρι. Αδιαφορεί για την εξαφάνιση πολλών ζώων και πτηνών του δάσους και για την απογύμνωση των βουνών απο χώμα, που οδηγεί σε μείωση του υδροφόρου ορίζοντα (με πολύ σοβαρές συνέπειες για τον τουρισμό-ήδη πολύ εμφανείς) και φαινόμενα κατολισθήσεων και πλυμμηρών.
Το κακό είναι οτι την πληρώνουν και αθώοι κτηνοτρόφοι, η πλειοψηφία, που ποτέ δεν μπαίνει φωτιά στην περιοχή τους...

Αυτή τη στιγμή ο Εθνικός Δρυμός του Αίνου είναι τελείως απροστάτευτος, χωρίς χρηματοδότηση και προσωπικό, άφρακτος, σε άθλια κατάσταση και μέσα στα έλατα βόσκουν πολλά κοπάδια γίδια...
Ο κόσμος όμως ενεργοποιείται... Φέτος οργανώθηκαν πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας ανα Δήμο που έχουν εξοπλιστεί με οχήματα, τρακτέρ με ντεπόζιτα και πυροσβεστικό εξοπλισμό. Είναι πολύ αποτελεσματικές στον τομέα της πυρόσβεσης και στον τομέα της πρόληψης διενεργούν συνεχείς νυχτερινές περιπολίες όλο το καλοκαίρι. Αυτό μόνο μου δίνει ελπίδα...

Για την πυροσβεστική και τα προβλήματά της θα γράψω κάποια άλλη φορά...
Back to top
View user's profile Send private message
vourligan
Full Member
Full Member


Joined: 31 Aug 2006
Posts: 285
Location: Athens - Corfu

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 12:47 am    Post subject: Reply with quote

chr.04 wrote:
To ερώτημα είναι πως να αντιδράσουμε, με την ευκαιρία των εκλογών (υποθέτω ότι κανένας από την κυβέρνηση, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του περίμενε τέτοιο πράγμα).

Να μην πάμε να ψηφίσουμε;
Να ψηφίσουμε άκυρα;
Να ψηφίσουμε μικρότερα κόμματα;
Να μην πάει κανείς στις συγκεντρώσεις, ή να πάει με μαύρες σημαίες και να τους αποδοκιμάσει;
Να κρεμάσουμε μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια μας;


Ας ξεκινησουμε απο εδω κ βλεπουμε... Wink

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Aug 28, 2007 8:32 am    Post subject: Reply with quote

Εκεί θα είμαστε. Και αυτή τη φορά να κατακλύσουμε όχι μόνο την Πλατεία Συντάγματος αλλά και κάθε κεντρική πλατεία της χώρας μας.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 17, 18, 19  Next
Page 11 of 19

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr