AEL FC Arena
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 16.118 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στη Λάρισα (150 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 350 χλμ από την Αθήνα). Στην πόλη μπορείτε να φτάσετε και με το τρένο. Η περιοχή της Νεάπολης, όπου βρίσκεται το γήπεδο, είναι στη νότια πλευρά της Λάρισας. Από το κέντρο της πόλης, ακολουθήστε τα σήματα προς Καρδίτσα και θα φτάσετε στο γήπεδο αμέσως μόλις βγείτε από τη Λάρισα. Αν όμως έρχεστε από την Εθνική Οδό, υπάρχει ένας πολύ καλύτερος και σύντομος δρόμος: Βγείτε στην έξοδο "Λάρισα 1", αν έρχεστε από την Αθήνα ("Λάρισα 4", αν έρχεστε από Θεσ/νίκη). Ακολουθήστε τα σήματα προς "Καρδίτσα, Τρίκαλα". Θα οδηγηθείτε στον περιφερειακό της Λάρισας και θα δείτε αριστερά σας το γήπεδο, 8 χλμ από το σημείο που βγήκατε από την Εθνική.
Συνοπτικό φύλλο πληροφοριών
Κτίστηκε το: 2010
Ρεκόρ θεατών: 9.829 (ΑΕΛ - ΠΑΟΚ, στις 4/12/2010)
Έδρα: Η ΑΕΛ έχει προσωρινά επιστρέψει στο Στάδιο Αλκαζάρ από το 2013
Πληροφορίες: Το νέο γήπεδο αντικατέστησε το ιστορικό Στάδιο Αλκαζάρ ως έδρα της ΑΕΛ. Η κατασκευή του προτάθηκε το 2005, με τα αρχικά σχέδια να προβλέπουν ένα εντυπωσιακό γήπεδο, πλήρως στεγασμένο. Τα τελικά σχέδια, που παρουσιάστηκαν το 2006, ήταν πολύ διαφοροποιημένα και προέβλεπαν την κατασκευή ενός "αγγλικού τύπου" γηπέδου.

Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν το 2007. Μετά από ένα χρόνο καθυστερήσεων, που είχαν να κάνουν με την παραχώρηση της έκτασης από το Δήμο Λάρισας στη ΓΓΑ, στα τέλη του 2008 υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης. Οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2009 και διήρκεσαν 15 μήνες. Παραδόθηκε σε χρήση τον Νοέμβριο του 2010, με συνολικό κόστος € 42.000.000, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.
Τα στέγαστρα καλύπτουν όλες τις κερκίδες του γηπέδου, το οποίο διαθέτει δύο ηλεκτρονικούς πίνακες. Το κτίριο πίσω τη δυτική εξέδρα φιλοξενεί τις θέσεις για τα ΜΜΕ, τα γραφεία της ΠΑΕ, χώρους εστίασης, καθώς και 38 "σουίτες", δυναμικότητας 12 ατόμων, με πρόσβαση σε διακεκριμένο διάζωμα. Αν θέλετε να βρεθείτε "μέσα" στο γήπεδο, επιλέξτε το διπλανό link ->
Μπείτε στο γήπεδο από τον υπολογιστή σας!
Ο σχεδιασμός για το νέο γήπεδο το τοποθετούσε στο κέντρο ενός συγκροτήματος, δίπλα στο υπάρχον Κλειστό της Νεάπολης, όπου θα αναπτύσσονταν εμπορικοί χώροι επιφάνειας 16.000 τ.μ., υπαίθριο θέατρο 1.500 θέσεων, 2 ανοιχτοί κινηματογράφοι, 12 γήπεδα τένις, καθώς και αθλητικοί ξενώνες. Μέχρι σήμερα όμως, εκτός του γηπέδου, τα μόνα που έχουν κατασκευαστεί είναι τα γήπεδα τένις, μαζί με τις προβλεπόμενες 1.104 θέσεις στάθμευσης.
Πιο κάτω έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του νέου γηπέδου. Επιλέξτε όποια εικόνα θέλετε, για να τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Η νότια εξέδρα με τη θύρα 1 φιλοξενεί τους "Monsters"
Το σήμα της ΑΕΛ στη νοτιο-ανατολική γωνία του γηπέδου
Θέα από το διακεκριμένο διάζωμα (σουίτες)
Το γήπεδο όπως φαίνεται μέσα απο μία από τις σουίτες
Το εσωτερικό μίας από τις σουίτες του γηπέδου
H καφετέρια το καλοκαίρι - τραπεζάκια έξω!
Η μπουτίκ της ΑΕΛ, στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου
Το γήπεδο από τον περιφερειακό δρόμο της Λάρισας
Όλη η έκταση στην οποία βρίσκεται το AEL FC Arena ανήκει στη ΓΓΑ κατά κυριότητα. Η χρήση του παραχωρήθηκε για 49 χρόνια στην ερασιτεχνική ΑΕΛ και από εκεί στη "Γήπεδο ΑΕΛ ΑΕ".
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το AEL FC Arena (αριστερά η ανατολική και δεξιά η νότια εξέδρα) - Click για μεγέθυνση!
Εξωτερική άποψη του AEL FC Arena - Click για μεγέθυνση!
Το AEL FC Arena (αριστερά η δυτική και δεξιά η βόρεια εξέδρα) - Click για μεγέθυνση!
Η δυτική εξέδρα με τις θέσεις VIP - Click για μεγέθυνση!
Το AEL FC Arena (άποψη προς βορρά) - Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Click για μεγέθυνση!
Η ανατολική εξέδρα όπως φαίνεται από τις θέσεις VIP - Click για μεγέθυνση!