Γήπεδο Ξάνθης
Χωρητικότητα: 9.500 (καθήμενοι)
Τοποθεσία: Το γήπεδο βρίσκεται στην Ξάνθη. Η πόλη αυτή της Θράκης βρίσκεται περίπου 230 χλμ ανατολικά της Θεσ/νίκης. Μπορείτε να φτάσετε εκεί και σιδηροδρομικώς. Δε διαθέτει αεροδρόμιο, όμως εξυπηρετείται από αυτό της Καβάλας, 45 χλμ μακρυά.
Το γήπεδο απέχει 500μ από την κεντρική πλατεία (ακολουθήστε τις πινακίδες προς την "Παλιά Πόλη").
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Κτίστηκε το: 1970
Ρεκόρ θεατών: 11.724 (Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ, την περίοδο 1995-96)
Έδρα: Το γήπεδο δεν είναι πλέον έδρα κάποιας επαγγελματικής ομάδας
Πληροφορίες: Στη συγκεκριμένη θέση υπήρχε από τη δεκαετία του '20 το γήπεδο του Ορφέα Ξάνθης (πρόγονος του Α.Ο. Ξάνθης). Τη σημερινή του μορφή άρχισε να την παίρνει το 1970, ενώ με την άνοδο της τοπικής ομάδας στην Α' Εθνική το 1989 κατασκευάστηκε η μεγάλη νότια εξέδρα. Το γήπεδο είχε χωρητικότητα 12.000 θέσεων μέχρι το 1998, όταν και τοποθετήθηκαν καθίσματα στη σκεπαστή εξέδρα. Το 2000 καλύφθηκαν όλες οι κερκίδες με καθίσματα, μειώνοντας τη χωρητικότητα στις 9.500, ενώ την ίδια εποχή το γήπεδο απέκτησε και προβολείς.

Κάποιος μπορεί να απορήσει για τα διαφορετικά χρώματα των καθισμάτων. Η απάντηση είναι απλή: Τα παραδοσιακά χρώματα της Ξάνθης ήταν τα ερυθρόλευκα. Το 1991 όμως, την εξαγόρασε η Skoda, η οποία μάλιστα προσέθεσε το όνομά της σε αυτό της ομάδας. Το χρώμα της Skoda είναι το πράσινο (ακόμη και οι φανέλες της ομάδας άλλαξαν από ερυθρόλευκες σε πράσινες-άσπρες). Έτσι, οι περισσότερες από τις εξέδρες του γηπέδου είναι πράσινες, το δυτικό όμως πέταλο είναι ερυθρόλευκο - για να θυμίζει το παρελθόν της ομάδας.
Το γήπεδο ανήκει στον ερασιτέχνη Α.Ο. Ξάνθης.
Αν και ένα από τα πιο αξιόλογα της Α' Εθνικής, το Γήπεδο της Ξάνθης έπαψε να χρησιμοποιείται από το καλοκαίρι του 2004. Η τοπική ομάδα το εγκατέλειψε, μετακομίζοντας στο νέο ιδιόκτητο γήπεδο που κατασκεύασε η ΠΑΕ στο αθλητικό της κέντρο, κοντά στο χωριό Πηγάδια.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το γήπεδο της Ξάνθης (βόρεια εξέδρα)
Θέα του γηπέδου από ένα λόφο πάνω από την Ξάνθη
Aποψη του γηπέδου από τη δυτική εξέδρα
Το γήπεδο με την παλιά πόλη της Ξάνθης στο βάθος
Η νότια εξέδρα (με τα δημοσιογραφικά θεωρεία)
Η δυτική (κόκκινη) και η βόρεια (πράσινη - σκεπαστή) εξέδρα