Γήπεδο Θύελλας Πατρών
"Φώτης Αραβαντινός"
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 1.985 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στην Πάτρα, 220 χλμ δυτικά της Αθήνας. Στην πόλη μπορείτε να πάτε και με το τρένο. Το ίδιο το γήπεδο βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πάτρας. Αν έρχεστε από την Αθήνα, δεν χρειάζεται να μπείτε στην πόλη. Συνεχίστε στην Περιμετρική Οδό προς τον Πύργο και βγείτε στην έξοδο "Πάτρα 3 - Γλαύκος". Μετά από 500μ στρίψτε αριστερά περνώντας πάνω από τη γέφυρα του ποταμού Γλαύκου. Θα δείτε μία πινακίδα να δείχνει δεξιά προς το Γήπεδο της Θύελλας, οι προβολείς του οποίου θα φαίνονται πλέον καθαρά μπροστά σας.
Αν βρίσκεστε μέσα στην Πάτρα, ακολουθήστε την οδό Δημ. Γούναρη προς Καλάβρυτα. Αφού περάσετε το Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας", στα φανάρια που θα βρείτε συνεχίστε ευθεία προς Κλάους, περνώντας έξω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Μετά από άλλα 200μ θα φτάσετε σε μια διχάλα του δρόμου. Θα πρέπει να πάτε αριστερά και να ακολουθήσετε τις πινακίδες προς την Περιμετρική Οδό, ώσπου να φτάσετε στην γέφυρα του Γλαύκου που αναφέρεται και πιο πάνω.
Κτίστηκε το: 2000
Ρεκόρ θεατών: 350 (Θύελλα Πατρών - Αχαϊκή, στις 11/12/2005)
Έδρα: Θύελλα Πατρών (Τοπικό Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αχαΐας)
Πληροφορίες: Το γήπεδο φέρει το όνομα του Φώτη Αραβαντινού. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ουσιαστικά επανίδρυσε τη Θύελλα μετά τη διάλυσή της από τη Χούντα, αλλά και για αυτόν που πρώτος οραματίστηκε το 1984 την κατασκευή ενός νέου γηπέδου για το ιστορικό σωματείο της Πάτρας (η Θύελλα ως τότε αγωνιζόταν στο Γήπεδο των Προσφυγικών). Με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, αποφασίστηκε η παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης στη Θύελλα. Επρόκειτο για ένα σκουπιδότοπο στο Πετρωτό, στις όχθες του ποταμού Γλαύκου.

Το γήπεδο εγκαινιάστηκε στις αρχές του 2000, διαθέτοντας μία κεντρική κερκίδα με καθίσματα, μία ακόμη τσιμεντένια εξέδρα πίσω από τη μία εστία, προβολείς κλπ. Το αθλητικό κέντρο της Θύελλας περιλαμβάνει ακόμη δύο βοηθητικά γήπεδα, το ένα με χόρτο και το άλλο ξερό. Στη θέση του δεύτερου προβλέπεται να κατασκευαστούν τρία γήπεδα 8x8 με πλαστικό τάπητα, προκειμένου να φιλοξενήσουν τις ακαδημίες της Θύελλας.

Το γήπεδο ανήκει στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΠΣ Θύελλα.
Η αεροφωτογραφία του γηπέδου είναι ευγενική προσφορά του γραφείου τύπου της Θύελλας
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr