Στάδιο Διαγόρα
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 3.700 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το στάδιο βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου, στο ομώνυμο νησί των Δωδεκανήσων. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με πλοίο από τον Πειραιά, αλλά και αεροπορικώς. Το ίδιο το στάδιο είναι ακριβώς έξω από τα μεσαιωνικά τείχη της παλιάς πόλης (στη νότια πλευρά τους) και για τον λόγο αυτό πολύ εύκολο να το εντοπίσετε. Ερχόμενοι από το κέντρο της νέας πόλης, απλώς ακολουθήστε την οδό Δημοκρατίας, παράλληλα με την εξωτερική περίμετρο των τειχών και την τάφρο. Μην στρίψετε δεξιά στη διασταύρωση προς Φαληράκι και Λίνδο - συνεχίστε ευθεία και μετά από 100 μέτρα θα βρεθείτε μπροστά στο στάδιο.
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Κτίστηκε το: 1932
Ρεκόρ θεατών: 8.500 (Ρόδος - Ολυμπιακός, την περίοδο 1981-82)
Έδρα: Διαγόρας (Τοπικό Πρωτάθλημα ΕΠΣΔ), Ρόδος (Τοπικό Πρωτάθλημα ΕΠΣΔ)
Πληροφορίες: Το Δημοτικό (πρώην "Εθνικό") Στάδιο της Ρόδου φέρει το όνομα του Διαγόρα, Ολυμπιονίκη αλλά και γενάρχη Ολυμπιονικών της αρχαιότητας, ο οποίος καταγόταν από το νησί. Το στάδιο κατασκευάστηκε κατά την περίοδο της ιταλικής κατοχής της Ρόδου και διαθέτει πίστα ποδηλατοδρομίου περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου. Κερκίδες υπάρχουν στις τρεις πλευρές του, με χαρακτηριστικό το μεγάλο πέταλο στη βόρεια πλευρά με το ρολόι πάνω από την είσοδο. Ο χρωματισμός των καθισμάτων (πράσινα-λευκά και κυανέρυθρα) έχει να κάνει με τις δύο ομάδες που χρησιμοποιούν το στάδιο ως έδρα. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις του γηπέδου απέχουν αρκετά από το να χαρακτηριστούν σύγχρονες.

Το στάδιο ανήκει στον Δήμο Ρόδου.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Η δυτική στεγασμένη κερκίδα και το βόρειο πέταλο - Click για μεγέθυνση!
Το βόρειο πέταλο και η ανατολική κερκίδα - Click για μεγέθυνση!
Η είσοδος στο πέταλο με το χαρακτηριστικό ρολόι - Click για μεγέθυνση!
Το Στάδιο Διαγόρας από τα νότια - Click για μεγέθυνση!