Πανηπειρωτικό Στάδιο
Χωρητικότητα: 2.051 (καθήμενοι)
Τοποθεσία: Το Πανηπειρωτικό Στάδιο βρίσκεται στα Ιωάννινα, 440 χλμ από την Αθήνα. Τα Ιωάννινα (που διαθέτουν αεροδρόμιο) είναι μια γραφική πόλη στις όχθες της Παμβώτιδας λίμνης.

Το ίδιο το στάδιο βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολής, στην ουσία ένα νοτιοανατολικό προάστιο των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, είναι κτισμένο δίπλα από την Εθνική Οδό, στα φανάρια που "ορίζουν" την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων. Θα το δείτε εύκολα στα δεξιά σας, ερχόμενοι από το νότο, περίπου 3 χλμ από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού.
Κτίστηκε το: 2002
Ρεκόρ θεατών: -
Έδρα: ΑΟΒ (Τοπικό Πρωτάθλημα ΕΠΣ Ηπείρου)
Πληροφορίες: Είναι μέρος του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ). Εγκαινιάστηκε στις 28/8/2002, μετά από κατασκευή που κράτησε σχεδόν 5 χρόνια και κόστισε πάνω από € 10.000.000.

Το Πανηπειρωτικό έγινε αντικείμενο διαμάχης στην τοπική κοινωνία, με πολλούς να το θεωρούν μικρό για τις ανάγκες της περιοχής, αφού επιθυμούσαν ένα στάδιο 20-30.000 θέσεων. Πιστεύουμε όμως ότι αυτή η θέση είναι λανθασμένη. Το στάδιο πλαισιώνεται από 2 ακόμη γήπεδα ποδοσφαίρου, 5 μπάσκετ, 2 βόλεϊ, 4 τέννις, 1 χάντμπολ και 2 ποδοσφαίρου 5x5, ενώ υπάρχουν και 500 θέσεις στάθμευσης. Το Πανηπειρωτικό είναι ένα πλήρες περιφερειακό αθλητικό κέντρο και μπορεί να εξυπηρετήσει θαυμάσια τις ανάγκες της νεολαίας των Ιωαννίνων. Αυτό είναι πολύ σημαντικότερο από την ύπαρξη τεράστιων εξεδρών, που θα γέμιζαν μία ίσως φορά το χρόνο. Η κριτική στην οποία προαναφερθήκαμε έχει βάση πάντως σε ό,τι αφορά το αρκετά μεγάλο κόστος κατασκευής.

Το Πανηπειρωτικό Στάδιο ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr