Γήπεδο Παναχαϊκής
"Κώστας Δαβουρλής"
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 11.321 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στην Πάτρα, 220 χλμ δυτικά της Αθήνας. Στην πόλη μπορείτε να πάτε και με το τρένο. Το ίδιο το γήπεδο βρίσκεται στην περιοχή της Αγυιάς, βόρεια του κέντρου της Πάτρας, προς την πλευρά της εισόδου της πόλης από την Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών. Για να φτάσετε σε αυτό ερχόμενοι από την Αθήνα, θα πρέπει να στρίψετε δεξιά στη διασταύρωση με φανάρια όπου βρίσκεται και ένα σούπερ-μάρκετ ΑΒ. Συνεχίστε για ακόμη 500 μέτρα και στα καινούρια φανάρια που θα βρείτε στρίψτε αριστερά. Θα δείτε το γήπεδο αριστερά σας μετά από 300 μέτρα.
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Κτίστηκε το: 1939 (Τελευταία ανακατασκευή το 2000)
Ρεκόρ θεατών: 21.350 (Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, το 1982)
Έδρα: Η Παναχαϊκή αγωνίζεται φέτος στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Πληροφορίες: Το γήπεδο φέρει το όνομα του Κώστα Δαβουρλή, ενός ποδοσφαιριστή που τίμησε τα χρώματα τόσο της Παναχαϊκής όσο και του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας. Αναφέρεται επίσης και ως "Γήπεδο Αγυιάς" από την περιοχή στην οποία βρίσκεται.

Αν και εγκαινιάστηκε το 1939, η πρώτη κερκίδα κτίστηκε στη νότια πλευρά μόλις το 1955. Το 1972 κατασκευάστηκαν οι μεγάλες εξέδρες (νότια και βόρεια) που υπάρχουν μέχρι και τώρα, ενώ το 1974 το ανατολικό πέταλο. Από το 1997 μέχρι και το 2000 έλαβαν χώρα έργα που αναβάθμισαν σημαντικά το γήπεδο (σκέπαστρο στη βόρεια κερκίδα, καθίσματα, προβολείς, αναμόρφωση των εσωτερικών χώρων της νότιας κερκίδας). Τέλος, το Γήπεδο της Παναχαϊκής ήταν ένα από τα Ολυμπιακά προπονητήρια για το 2004, κάτι που ήταν αφορμή για διενέργεια περιορισμένων έργων αναβάθμισής του.

Το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Πανοραμική άποψη του Γηπέδου της Παναχαϊκής από τα δυτικά - Click για μεγέθυνση!
Η σκεπαστή (βόρεια) εξέδρα του γηπέδου - Click για μεγέθυνση!
Το ανατολικό πέταλο, όπου κάθονται συνήθως οι φιλοξενούμενοι οπαδοί - Click για μεγέθυνση!
Η κεντρική (νότια) εξέδρα του γηπέδου με τα δημοσιογραφικά θεωρεία - Click για μεγέθυνση!