13/5/2005

Ο δήμαρχος του Αιγάλεω ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου την, αναμενόμενη εδώ και τρία χρόνια, έναρξη εργασιών ανακατασκευής του γηπέδου της πόλης. Θυμίζουμε ότι το "ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ" υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του 1999 και επισκευάστηκε μερικώς το 2002, οπότε και η τοπική ομάδα επέστρεψε σε αυτό. Η κεντρική εξέδρα της οδού Θηβών παραμένει όμως από τότε κλειστή λόγω στατικών προβλημάτων.

Στις χθεσινές του δηλώσεις ο κύριος Καλογερόπουλος ξεκαθάρισε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο και η πρώτη φάση τους αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η φάση αυτή περιλαμβάνει τα παρακάτω:
- Κατασκευή δύο νέων κερκίδων πίσω από τις δύο εστίες (οδού Θεσ/νίκης - θύρα 6 και οδού Κοραή - θύρα 12).
- Κατασκευή στεγάστρου επί της εξέδρας της οδού Μάκρης.
- Κατασκευή αποδυτηρίων, αίθουσας Τύπου κλπ κάτω από την εξέδρα της οδού Μάκρης.
- Ενίσχυση και αποκατάσταση της στατικής επάρκειας της κεντρικής εξέδρας (οδού Θηβών).

Το κόστος των παραπάνω εργασιών έχει προϋπολογιστεί στα € 3.900.000, εκ των οποίων τα € 2.600.000 θα προσφερθούν από τον ΟΠΑΠ ως χορηγία, ενώ τα υπόλοιπα από οικονομική ενίσχυση του Δήμου Αιγάλεω. Η δεύτερη φάση των εργασιών περιλαμβάνει την κατασκευή στεγάστρου επί της κεντρικής εξέδρας καθώς και την τοποθέτηση καθισμάτων σε όλο το γήπεδο. Η χρηματοδότηση όμως για αυτά τα έργα δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί.

Μπορείτε, τέλος, να δείτε τα σχέδια του ανακαινισμένου γηπέδου (© ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - Αρχιτεκτονικό rendering & animation): 1, 2, 3, 4.

Σχετικά άρθρα:
Το Αιγάλεω επιστρέφει στη φυσική του έδρα (15/9/02)
Το Αιγάλεω θα χρησιμοποιεί ως έδρα τον Κορυδαλλό (3/10/01)