Κλειστό Νήαρ Ηστ
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 1.300
Τοποθεσία:
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Το κλειστό βρίσκεται στην Καισαριανή, 3 χλμ ανατολικά του κέντρου της Αθήνας. Για να πάτε εκεί με αυτοκίνητο, ακολουθήστε την οδό Βασ. Αλεξάνδρου, μπροστά από το Χίλτον. Σε 500μ, μόλις περάσετε το Κάραβελ, ο δρόμος στρίβει δεξιά και μετονομάζεται σε Γρηγορίου Θεολόγου. Στα επόμενα φανάρια με την οδό Υμηττού περάστε απέναντι στην Εθνικής Αντιστάσεως. Περίπου 1 χλμ μετά την Υμηττού θα δείτε δεξιά την νεοκλασσική είσοδο του γυμναστηρίου της Νήαρ Ηστ. Από εκεί θα μπείτε στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Το κλειστό γήπεδο βρίσκεται πίσω και δεξιά του.
Μπορείτε να φτάσετε ως εκεί και με την αστική συγκοινωνία. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή 3 του Μετρό και κατεβείτε στη στάση "Ευαγγελισμός", που βρίσκεται στη Βασ. Σοφίας. Από εκεί πάρτε κάποιο από τα δύο λεωφορεία που πηγαίνουν στην Καισαριανή: το 223 ή το 224. Η σωστή στάση για το Κλειστό της Νήαρ Ηστ είναι η "10η Καισαριανής", επί της Εθνικής Αντιστάσεως.
Κτίστηκε το: 1979
Έδρα: Νήαρ Ηστ (Α2 Κατηγορία)
Πληροφορίες: Δίπλα στο κλειστό βρίσκεται το γήπεδο ποδοσφαίρου της Νήαρ Ηστ. Σε αυτό αγωνιζόταν ο Εθνικός Αστέρας μέχρι το 1998, οπότε μετακόμισε στο Γήπεδο της Καισαριανής. Σήμερα το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Νήαρ Ηστ χρησιμοποιείται από τοπικές ομάδες της περιοχής.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν από την οργάνωση Near-East Foundation, στο πλαίσιο της αρωγής βοήθειας στους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, που αποτέλεσαν και τους πρώτους κατοίκους της Καισαριανής. Tο στάδιο εγκαινιάστηκε το 1932 και αρχικά εξυπηρετούσε τους σκοπούς της οργάνωσης. Το 1935 παραχωρήθηκε στο ελληνικό δημόσιο ως κληροδότημα.

Η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου έχει παραχωρηθεί κατά προτεραιότητα στην ομάδα μπάσκετ της Νήαρ Ηστ. Αρχικά είχε χωρητικότητα λιγότερων των 1.000 θεατών. Η επιπλέον κερκίδα κατασκευάστηκε με την άνοδο της ομάδας στην Α1 Κατηγορία, το 1998.
Το κλειστό ανήκει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Παιδείας.
Πολλές ευχαριστίες στον Νίκο Δελλατόλα (εφημ. "Εντός της Καισαριανής") για τις πληροφορίες
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Κλειστό της Νήαρ Ηστ - Click για μεγέθυνση!
Το Κλειστό της Νήαρ Ηστ δίπλα στο ομώνυμο γήπεδο ποδοσφαίρου - Click για μεγέθυνση!
Η ανατολική κερκίδα του κλειστού - Click για μεγέθυνση!