Γήπεδο "Μακεδονικού"
Νέας Ευκαρπίας
Χωρητικότητα: 8.100 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Το γήπεδο βρίσκεται στη Νέα Ευκαρπία, μία περιοχή του Δήμου Πολίχνης, στη βορειο-δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη, μιας και βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την Περιφερειακή Οδό. Aν έρχεστε από τα δυτικά (π.χ. Αθήνα), θα πρέπει να περάσετε κάτω από την αερογέφυρα που οδηγεί προς Καβάλα, Σέρρες κλπ. Στο επόμενο φανάρι θα δείτε ένα supermarket Champion στη γωνία. Πρέπει να στρίψετε
δεξιά και στο πρώτο στενό αμέσως αριστερά πίσω από το supermarket. Θα φτάσετε στο γήπεδο μετά από 300 μέτρα. Αν έρχεστε από τα ανατολικά μέσω του περιφερειακού (π.χ. αεροδρόμιο), δεν υπάρχει κάποιο σήμα που θα σας ειδοποιήσει να στρίψετε αριστερά, αυτή τη φορά, στο φανάρι που σημειώσαμε πιο πάνω. Είναι πάντως η πρώτη διασταύρωση που θα βρείτε αφού περάσετε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Σε κάθε περίπτωση, οι προβολείς του γηπέδου φαίνονται από το δρόμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το λεωφορείο 38 από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, που κάνει στάση πολύ κοντά στο γήπεδο.
Κτίστηκε το: 1967
Ρεκόρ θεατών: 9.422 (Μακεδονικός - Ολυμπιακός, στις 5/6/1983)
Έδρα: Μακεδονικός (Γ' Εθνική)
Πληροφορίες: Το γήπεδο του Μακεδονικού βρισκόταν σε ουσιαστική αχρησία εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν όμως η επιλογή του Ηρακλή για δύο περιόδους, καθώς το Καυτανζόγλειο Στάδιο ανακατασκευαζόταν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Προκειμένου να μπορέσει το συγκεκριμένο γήπεδο να φιλοξενήσει αγώνες Α' Εθνικής, ήταν αναγκαία η αναβάθμισή του. Τοποθετήθηκαν λοιπόν πλαστικά καθίσματα και προβολείς, φτιάχτηκε ένα σκέπαστρο στη δυτική εξέδρα, δημιουργήθηκαν νέα δημοσιογραφικά θεωρεία πάνω από την ανατολική εξέδρα, έγινε ανακατασκευή του χλοοτάπητα, καθώς επίσης και διάφορες άλλες μικρότερης έκτασης εργασίες στις θύρες εισόδου, στα κιγκλιδώματα κλπ.
Παρ'όλα αυτά, η εικόνα είναι ακόμη και σήμερα τριτοκοσμική. Αν μη τι άλλο, προκαλεί μελαγχολία η σύγκριση με ένα άλλο γήπεδο που ανακατασκευάστηκε ταυτόχρονα με αυτό, το Γήπεδο της Ριζούπολης. Για να γίνει αντιληπτή η προχειρότητα των έργων στη Νέα Ευκαρπία είναι χαρακτηριστικό το εξής γεγονός: τα πλαστικά καθίσματα δεν ήταν καινούρια, αλλά απλώς κάποια από τα ταλαιπωρημένα και ξεβαμμένα που υπήρχαν στο Καυτανζόγλειο! Ακόμη και τα δερμάτινα καθίσματα των επισήμων είναι τα μισά από το Καυτανζόγλειο και τα μισά από το ΟΑΚΑ, ευρισκόμενα σε πραγματικά άσχημη κατάσταση από την χρήση τους επί τόσα χρόνια! Εάν μάλιστα προσπαθήσουμε να αναφερθούμε στις συνθήκες εισόδου των φιλάθλων, στις (ανύπαρκτες) θέσεις στάθμευσης και στην κατάσταση των χώρων κάτω από τις κερκίδες, τα λόγια περιττεύουν.
Το γήπεδο ανήκει στoν Α.Π.Σ. Μακεδονικό.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Η κεντρική (δυτική) εξέδρα και το βόρειο πέταλο του Γηπέδου της Νέας Ευκαρπίας
Η ανατολική (δεξιά) και η βόρεια (στο βάθος) εξέδρα του γηπέδου
Η νότια κερκίδα, όπου κάθονται οι φιλοξενούμενοι οπαδοί
Αποψη του γηπέδου από τη νοτιοδυτική γωνία των εξεδρών