Στάδιο Καλαμαριάς
Όλες οι φωτογραφίες που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται σε σμίκρυνση. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές και θα τη δείτε σε πλήρες μέγεθος.
Χωρητικότητα: 6.500 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το στάδιο βρίσκεται στην Καλαμαριά, μία περιοχή της Θεσσαλονίκης νοτιο-ανατολικά του κέντρου της πόλης, δίπλα στη θάλασσα. Είναι η πρώτη συνοικία που θα συναντήσετε αν έρχεστε από το αεροδρόμιο, ενώ δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να φτάσετε μέχρι εκεί και από το κέντρο, μιας και η σχετική σήμανση είναι άκρως επαρκής. Είτε πάντως έρθετε μέσω της παραλιακής λεωφόρου είτε από την Βασ. Όλγας, θα καταλήξετε στην οδό Μεταμορφώσεως στο κέντρο της Καλαμαριάς.
Αν θέλετε να πάτε στο γήπεδο  -  Χρήσιμα links
Συνεχίστε έχοντας το Δημαρχείο και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα αριστερά σας. Μετά τα φανάρια με την οδό Κερασούντος, η Μεταμορφώσεως μετονομάζεται σε Χηλής και περνάει δίπλα από το στάδιο έπειτα από 200 μέτρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο λεωφορείο. Το 5 και το 6 (πάρτε ένα από αυτά από την οδό Μητροπόλεως, επί της Πλατείας Αριστοτέλους) θα σας αφήσουν στη Χηλής (στάση "Γήπεδο").
Κτίστηκε το: 1973 (Τελευταία ανακατασκευή το 2003)
Ρεκόρ θεατών: 8.375 (Απόλλων Καλαμαριάς - Παναθηναϊκός, στις 7/10/1973)
Έδρα: Απόλλων Καλαμαριάς (Football League)
Πληροφορίες: Το Στάδιο του Απόλλωνα (όπως είναι η σωστή του ονομασία) διαθέτει μία μόνο μεγάλη εξέδρα, κατά μήκος της δυτικής του πλευράς. Το στάδιο ήταν ένα από τα ολυμπιακά προπονητήρια για το ποδοσφαιρικό τουρνουά του 2004. Γι' αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκαν βελτιωτικά έργα, που περιελάμβαναν την τοποθέτηση καθισμάτων, την αναβάθμιση όλων των χώρων κάτω από την κερκίδα, την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και του ελαστικού τάπητα, την κατασκευή parking κλπ. Μπορείτε να δείτε πώς ήταν το στάδιο πριν την εκτέλεση αυτών των εργασιών επιλέγοντας τις παρακάτω φωτογραφίες: 1, 2, 3.

Μέσα στο 2006 δημοσιοποιήθηκε η επιθυμία των υπευθύνων του Απόλλωνα για την ολική ανακατασκευή του σταδίου. Τα σχέδια αφορούν ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρητικότητας 15.000 θεατών, με πλήρως στεγασμένες κερκίδες στις τρεις πλευρές του, ενώ στην τέταρτη θα υπάρχει ένα κλειστό γυμναστήριο 2.000 θέσεων. Προβλέπεται ακόμη η κατασκευή εμπορικού κέντρου με αίθουσες κινηματογράφου, υπόγειου parking, καθώς και αθλητικού ξενώνα. Το κόστος προϋπολογίζεται στα € 40-45 εκ. Σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις, το έργο θα κατασκευαστεί με αυτοχρηματοδότηση και η αποπληρωμή για τους κατασκευαστές θα γίνει μέσω της εκμετάλλευσης των εμπορικών χώρων για διάστημα 25 ετών.

Το στάδιο ανήκει στον ερασιτέχνη ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Στάδιο της Καλαμαριάς από τα νότια με τη Θεσσαλονίκη στο βάθος - Click για μεγέθυνση!
Η μοναδική κερκίδα του Σταδίου της Καλαμαριάς - Click για μεγέθυνση!
Το Στάδιο της Καλαμαριάς - Click για μεγέθυνση!