Κλειστό Ελληνικού
ΝΕΟ κλειστό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Το νέο αυτό κλειστό γυμναστήριο (χωρητικότητας 14.500 θεατών) φιλοξένησε τα προκριματικά του basketball και τα τελικά του handball στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Το κλειστό αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία το πιο "μπασκετικό" γήπεδο στην Ελλάδα. Με αρκετά μεγάλη χωρητικότητα και τις κερκίδες να ξεκινούν δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο, είναι το πρώτο από τα "μεγάλα" ελληνικά κλειστά που δεν είναι ταυτόχρονα και αχανές, όπως π.χ. το ΟΑΚΑ. Σημειώνεται πάντως ότι οι περισσότερες κερκίδες του άνω διαζώματος ήταν προσωρινές και αφαιρέθηκαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αποτέλεσμα ήταν η μείωση της χωρητικότητας του κλειστού γυμναστηρίου στις 8.000 θέσεις περίπου.
Το νέο Κλειστό του Ελληνικού αποτελεί πάντως μία ξεχωριστή περίπτωση για έναν ακόμη λόγο: έχει κατασκευαστεί στον χώρο που κατελάμβανε το υπόστεγο επισκευής αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στο παλιό αεροδρόμιο. Την προηγούμενη χρήση του χώρου υποδηλώνει ο μεταλλικός σκελετός του γηπέδου. Είναι και το μόνο στοιχείο που έμεινε για να θυμίζει ότι εκεί όπου τώρα γίνονται αγώνες, πριν λίγα χρόνια επιδιορθώνονταν τα 747 της Ολυμπιακής!
Η πρόσβαση στο Κλειστό του Ελληνικού είναι πολύ απλή, μιας και βρίσκεται επί της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος. Μπορείτε να φτάσετε εκεί εύκολα με το αυτοκίνητό σας ή διαφορετικά με λεωφορείο (π.χ. Α1 από Πειραιά, Α2 από Αθήνα) ή το τραμ. Σημειώνεται ότι μέσα στον χώρο του παλιού αεροδρομίου βρίσκονται επίσης οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις baseball, softball, hockey επί χόρτου, καθώς και το κέντρο canoe-kayak slalom.
Το κόστος του κλειστού (μαζί με την αίθουσα ξιφασκίας που βρίσκεται δίπλα) ήταν € 48.992.055. Τα έργα ξεκινήσαν στις αρχές του 2003 (από την κοινοπραξία "Μηχανικής" και "EllisDon") και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2004. Το κλειστό εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουνίου με το Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Γυναικών. Όλες οι φωτογραφίες σε αυτή τη σελίδα τραβήχτηκαν τότε. Την τελευταία μάλιστα που ακολουθεί, μπορείτε να τη δείτε και σε πλήρες μέγεθος, εάν την επιλέξετε.
Τα δύο σχέδια του κλειστού γυμναστηρίου προέρχονται από το site της EllisDon Construction.
Κλείστε αυτό το παράθυρο ή (αν ήρθατε εδώ από άλλο site) πηγαίνετε στο stadia.gr. Hosted by isol.gr
Το Κλειστό του Ελληνικού από τα ανατολικά (Ιούνιος 2004)
Τα δημοσιογραφικά και οι θέσεις των επισήμων στο Κλειστό του Ελληνικού (Ιούνιος 2004)
Σχέδια του γηπέδου (από τα ανατολικά και τα βόρεια)   © ELLISDON CONSTRUCTION
Το εσωτερικό του κλειστού (Ιούνιος 2004)
Προοπτικό σχέδιo του γηπέδου © ELLISDON CONSTRUCTION
Click για μεγέθυνση!