stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Πανεπιστημιακές Σχολές - Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι.
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
aristidis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1448
Location: Πουθενιστάν

PostPosted: Wed Sep 28, 2005 8:20 pm    Post subject: Πανεπιστημιακές Σχολές - Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. Reply with quote

(ειμαι σιγουρος οτι η πρωτη φραση που θα ειπωθει εδω θα ειναι: "Πολυ καλο τοπικ!")

Λοιπον, μιας και πολλοι απο μας ειμαστε Γ' Λυκειου, θα ειναι καλο να συζητησουμε περι των Σχολων που μας ενδιαφερουν, τις Βασεις, τα Πανεπιστημια κλπ...

Εγω προσωπικα θελω να παω Αρχιτεκτονικη Θεσσαλονίκης, άντε Αθήνας, ή έστω στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ουφ το ειπα...) Θεσσαλονίκης η Αθήνας... (οι βασεις ειναι 21000 πρπ για Αρχιτ. και 18-19000 για ΤΗΜΜΗΥ!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Wed Sep 28, 2005 8:38 pm    Post subject: Reply with quote

(ειμαι σιγουρος οτι η πρωτη φραση που θα ειπωθει εδω θα ειναι: "Πολυ καλο τοπικ!")
Σωστό.

Εγώ μπαίνω τώρα στο 3ο έτος του ΓΠΑ(Γεωπονικό Πανεπηστήμιο Αθηνών),στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής.Είμαι δηλαδή φρέσκος απο πανελλήνιες και επιλογή σχολής.

Υπάρχουν πάρα πολλά πραγματα που θα μπορούσα να πώ σε έναν που ψάχνεται για επιλογή σχολής,με δεδομένο ότι είμουν ένα απο τα ελάχιστα άτομα που το έψαξαν πάρα πολύ για του καταλήξουν,και απο ότι μου έλεγε η καθηγήτρια του ΣΕΠ ,είμουν το άτομο το οποίο το έψαξε πιο πολύ απο τα 2 Λύκεια την Νάουσας.

Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να γράψω,που δεν ξέρω απο πού να ξεκινησω.Ένα γενικότερο συμπέρασμα πάντως είναι ότι
"Όλοι οι μαθητές(πλήν εξαιρέσεων),δεν ξέρουν τι τους γίνεται όσον αφορά την επιλογή σχολής".
Περισσότερα αργότερα,γιατί ήρθε το delivery.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
aristidis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1448
Location: Πουθενιστάν

PostPosted: Wed Sep 28, 2005 8:47 pm    Post subject: Reply with quote

Εγω παντως πιστευω οτι οι περισσοτεροι νεοι πεφτουν στην παγιδα του "καπου να περασω, οπου ναναι, ας ειναι και Μπουγατσοκοπτικη με Λεηζερ Καστελλοριζου...", και ετσι μπαινουν σε μια σχολη για το ετσι, χωρις να ξερουν τι τους γινεται και που παν τα 4...

Η καλυτερη σχολη που μπορεις να βρεις ειναι αυτη που συνδεεται με κατι που σε ενδιαφερει παρα πολυ στη ζωη σου... Μπορει να ακουγεται απολυτως λογικο, αλλα δεν ειναι... Εμενα ας πουμε μαρεσουν πολυ τα διαφορα εργα που γινονται, τα ηλεκτρονικα, η μουσικη, οι τεχνες κλπ..., ετσι θα ψαξω σχολες που να ανταποκρινονται σε αυτα, οπως οι δυο που εγραψα πιο πανω, η Σχολη Κινηματογραφου Θεσσαλονικης, η Ανωτατη Σχολη Καλων Τεχνων κλπ... Μην ξεχναμε αλλωστε οτι αυτο που θα διαλεξω θα με ακολουθει μαλλον στο υπολοιπο της ζωης μου...

Επισης καλον ειναι με τα σημερινα δεδομενα να εχεις και καλη επαγγελματικη καταρτιση μετα... Το ΤΗΜΜΗΥ εχει πολυ καλη, η Πληροφορικη λενε οτι εχει μελλον, αλλα σε μια τυχαια συζητηση που ακουσα στο λεωφορειο απο καποιους, ενας συνομηλικος ελεγε οτι αυτο ειναι μυθος, και οτι το εχει ζησει απο πρωτο χερι απο τον πατερα του... Η Αρχιτεκτονικη πιστευω οτι εχει, αρκει να εχεις τα μεσα για εταιρεια (χε χε χε!!! Wink )...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Avon
Full Member
Full Member


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 210

PostPosted: Wed Sep 28, 2005 9:12 pm    Post subject: Reply with quote

Τωρα... Μια συζητηση απο καποιους σε ενα λεωφορειο, δεν ξερω αν ακουγεται και τοσο σημαντικο... Cool

Τελος παντων, ας πω κι εγω στοχο: Δεν θελω στο ΤΗΜΜΗΥ αλλα θα ηθελα να περασω στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνειο της Θεσσαλονικης. (Το ειπα ετσι γιατι ακουγεται πιο...μεγαλοπρεπες! Laughing )


Last edited by Avon on Wed Sep 28, 2005 9:20 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Wed Sep 28, 2005 9:14 pm    Post subject: Reply with quote

to kako einai to susthma pou kanei tous mathites allocate san kotopoula deksia kai aristera analoga me thn vathmologia.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Sep 28, 2005 9:28 pm    Post subject: Reply with quote

Αριστειδάκη βλέπω μια αντίφαση ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη παράγραφό σου. Τελικά τι αξίζει να σπουδάσεις? Αυτό που σε ενδιαφέρει πάρα πολύ ή αυτό που έχει μέλλον?
Δηλαδή αν η Αρχιτεκτονική που αγαπάς τόσο πολύ, για κάποιον λόγο δεν είχε μέλλον, δεν θα την επέλεγες?
Το σημαντικό λοιπόν είναι να σπουδάσεις κάτι που αγαπάς πραγματικά. Αν το αγαπάς, ακόμα κι αν δεν έχει μέλλον το δημιουργείς εσύ.

Πολύ συγγενικό μου πρόσωπο, λατρεύει τα βιβλία και αποφάσισε να σπουδάσει βιβλιοθηκονόμος, ενώ μπορούσε άνετα και γιατρός. Πέσανε να την φάνε όλοι στην οικογένεια (άλλο μεγάλο σφάλμα, να αποφασίζουν οι γονείς σου τι πρέπει -ή τι θα ήθελαν- να σπουδάσεις).
Σου μιλάω για θρήνο και φοβερούς καυγάδες. Τελείωσε λοιπόν τη Σχολή της, έκανε σοβαρά μεταπτυχιακά, και τώρα είναι η βιβλιοθηκονόμος τής Προεδρίας της Δημοκρατίας. Ευτυχής όσο δεν παίρνει βέβαια, κι όλα αυτά χωρίς μέσον ή τύχη, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης να το συζητήσουμε.
Θέλω να πω ότι με την επιλογή της διέψευσε τους πάντες, και θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι η περίπτωσή της ευτυχώς δεν είναι μεμονωμένη. Αν πήγαινε Ιατρική, η ίδια ισχυρίζεται πως θα γινόταν μια μετριότατη γιατρίνα.

Βλέπω ότι σου αρέσει η ζωγραφική. Το να ξέρεις να ζωγραφίζεις δεν αρκεί, πολλοί ξέρουν. Αν μπορείς να το υποστηρίξεις, καν' το και μη ρωτάς κανέναν. Να' σαι βέβαιος ότι δεν θα πεινάσεις. Όσοι τελείωσαν την ΑΣΚΤ και δεν μπορούν να σταυρώσουν έκθεση, είναι τελικά αυτοί που δεν είχαν το ακαδημαϊκό υπόβαθρο για να εξηγήσουν στον κόσμο ποιο είναι το όραμά τους και γιατί αξίζει να τους προσέξουν.
Μην ακούς δικαιολογίες του στυλ "μ' έφαγαν τα κυκλώματα, δεν είχα διασυνδέσεις" και άλλες ιστορίες για αγρίους. Δεν έχω δει πραγματικά ταλαντούχο να τον τρώει η αφάνεια. Απ' την άλλη όμως, έχω δει ταλαντούχους να συμβιβάζονται με λιγότερα απ' όσα περίμεναν, αλλά επειδή έκαναν αυτό που γούσταραν, ήταν και πάλι ευτυχισμένοι.

Βρίσκω ότι είσαι λίγο μπλεγμένος ακόμα, σχετικά αναποφάσιστος εννοώ, αλλά μη φοβάσαι, έχεις χρόνο μέχρι να συμπληρώσεις το μηχανογραφικό σου. Θα σου κάνουμε πλήρες ψυχογράφημα και στο τέλος θα σπουδάσεις αυτό που πρέπει. Αυτό που θέλουμε εμείς δηλαδή! Laughing Razz


Last edited by Ypsilon on Thu Sep 29, 2005 12:39 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Wed Sep 28, 2005 10:00 pm    Post subject: Reply with quote

επισης ειναι πολυ συμαντικο να σπουδασεις κατι που θα ειναι συνδιασμος κερδος-αγαπη για το επαγγελμα και φυσικα με το σκεπτικο οχι του μελλπντικου βολεματος στο δημοσιο
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Nameless
Senior Member
Senior Member


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 412

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 2:00 am    Post subject: Reply with quote

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που ειπώθηκαν ως τώρα.

Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να το ψάξεις πολύ το πράγμα. Τα κριτήρια επιλογής που μου έρχονται τώρα στο νου είναι τα εξής:

- Αγάπη για το αντικείμενο
Βασικό, ίσως και αυτονόητο αλλά πολύ το ξεχνάνε στην πορεία. Ξέρω άτομα που πέρασαν ΗΜΜΥ (1η επιλογή παρακαλώ) κυρίως λόγω ενδο-οικογενειακών πιέσεων και είναι δυστιχισμένα τώρα γιατί δεν είναι αυτό που πραγματικά αγαπούσαν (Μουσική ήθελε ο ένας, Μηχανολογία ήθελε ο άλλος)
- Σύνδεση με την αγορά εργασίας
Ωραία. Θες να γίνεις αρχιτέκτονας (τυχαία επιλογή). Η αγορά ζητάει αρχιτέκτονες? Πόσο εύκολα θα βρεις δουλειά? Έξω (ΕΕ/ΗΠΑ/κλπ) τα πράγματα είναι καλύτερα/χειρότερα για τον κλάδο? Έχει το επάγγελμα μέλλον? Να σου θυμίσω το πατατρακ με τις χρηματοοικονομικές σχολές και το κραχ του 1999 στο χρηματιστήριο.
- Οικονομικές απολαβές
Πόσα θα παίρνεις? Πότε θα τα παίρνεις? Υπάρχουν επαγγέλματα που διαφημίζουν μηδενική ανεργία, αλλά η πλειοψηφία των μισθών μπορεί να παίζουν στα 600-700 ευρώ. Αξίζει το κόπο να σπουδάσεις κάτι που δεν θα μπορεί στο μέλλον να θρέψει εσένα και την οικογένειά σου?
- Επιλογές / Κατευθύνσεις / Δυνατότητες
Μόλις αποφάσισες ότι η καριέρα σου στο άρμεγμα μαύρων πιτσιλωτών αγελάδων με κοκκινοκίτρινες ρίγες θα σου αποφέρει άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας και πάρα πολύ χρήμα. Αυτό ίσως ισχύει σήμερα ... αύριο όμως? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν επαγγέλματα με πολλές κατευθύνσεις (πχ. Πληροφορική) και άλλα με λιγότερες (πχ. Ναυπηγική). Μερικοί θεωρούν σημαντική προοπτική και την διέξοδο που δίνει κάποιο επάγγελμα στο δημόσιο. Βλέπε: Παιδαγωγικά.
- Κοινωνικό Status
Μπορεί να σε νοιάζει - μπορεί και όχι. Μπορεί να νοιάζει τους γονείς σου - μπορεί και όχι. ΔΥΣΤΥΧΩΣ το να δηλώνεις πχ υδραυλικός θεωρείται πιο "μπανάλ" και "αποστροφίκ" από το να δηλώνεις super-duper financial executive of Bοurdology. Άτιμο πράγμα το status στη κοινωνία τούτη...

Anyway ... θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή γιατί με πήρε το ξημέρωμα ... zzzZZzz...
Back to top
View user's profile Send private message
Giorgos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 24 Mar 2004
Posts: 1059
Location: Peiraias

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 7:42 am    Post subject: Reply with quote

οπως τα λέει ο Υ!!
ΕΝΑ είναι το ζητούμενο για μένα!!Να σπουδάσεις κάτι που σ'αρέσει κ μην ακούς τίποτ'αλλο!!Ουτε για προοπτικές απ'τους δήθεν "ειδικούς" ούτε για "επαγγελματα του μελλοντος" και μόδες των καιρών (όπως πχ τα οικονομικά κ η Πληροφορική)! Αν σ'αρέσει αυτο που κάνεις είναι σίγουρο οτι θα βρεις το δρόμο σου ακόμα κ αν διαλέξεις ιχθυοκομία!! Παραδείγματα σαν αυτό που λέει ο Υ είναι πάρα πολλά.Κ εγώ έχω εναν φίλο που αποφάσισε να σπουδάσει Μουσική,ενώ επιανε πολύ υψηλότερες σχολές,κ τώρα είναι παραγωγός σε στούντιο κ βγάζει κ πολυ καλά λεφτά κ κάνει κ το χόμπυ του!!
Αν διαλέξεις κάτι για οποιονδήποτε άλλο λόγο,το πιο πιθανό είναι κατ'αρχήν να τα βρείς πολύ σκούρα στη σχολή σου σπουδάζοντας ένα αντικείμενο που δεν σ'ενδιαφέρει,κ εν τέλει να καταλήξεις μετριοτατος σε αυτό!

Θα σου συνιστούσα τέλος να κοιτάξεις πιο πολύ να μπεις σε μια σχολή που να βγάζει περισσότερο επαγγελματίες κ λιγότερο..επιστήμονες...! Wink (Εκτος βέβαια αν έχεις κάποια ιδιαιτερη αδυναμία σε κάποια..)
Τί εννοω?π.χ:καλύτερα να σπουδάσεις "λογιστική" παρά "οικονομική επιστημη".. Δεν εννοώ απαραιτητα τεχνικό ή πρακτικό κλάδο,κ όχι πανεπιστημιακό ή θεωρητικο..Απλά..θα σε συμβούλευα να αποφύγεις σχολές του τύπου: "κοινωνιολογία","πολιτικές επιστημες","οικονομικές Επιστημες" κλπ..που σου προσφέρουν γνώση,αλλα μάλλον γενική κ αοριστη κ όχι άμεσα αξιοποιήσημη εκτος αν διαλέξεις τον ακαδημαικό κλάδο μετά,κατι όμως που θέλει πολύ αγαπη για το αντικείμενο!! Μπορεις να διαλέξεις παρόμοιες που όμως θα σου προσφέρουν παράλληλα κ ενα μεγαλύτερο επαγγελματικό υπόβαθρο!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 10:33 am    Post subject: Reply with quote

Συμφωνώ με τους προηγούμενους στο ότι οι ευρύτερες προοπτικές ενός κλάδου δεν προδιαγράφουν και τις δικές σου προοπτικές. Άσε, λοιπόν, τι λένε οι ειδήμονες στα λεωφορεία και έχε στο νου σου ότι το μέλλον σου το δημιουργείς εσύ με τις στρατηγικές επιλογές σου. Ακόμα και αν όντως ο τομέας που επέλεξες δεν μπορεί να σε αποκαταστήσει ικανοποιητικά, πάντα υπάρχει δυνατότητα να μεταπηδήσεις σε άλλο τομέα ανεξάρτητα από τις αρχικές σπουδές σου.

Επίσης, έχω την εντύπωση ότι με το καινούριο σύστημα εξετάσεων μπορείς να επιλέξεις με πιο ορθολογικό τρόπο όχι μόνο τον κλάδο αλλά και τη συγκεκριμένη σχολή, σε σχέση με εμάς που περάσαμε με το παλιό σύστημα των Δεσμών. Οι περισσότεροι επέλεγαν στο μηχανογραφικό δελτίο τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό σχολών (60!) στη Δέσμη τους, με αποτέλεσμα να μπαίνουν κυριολεκτικά όπου να'ναι.

Διαφωνώ πάντως με το σχόλιο του Γιώργου περί σχολών με πρακτικό και θεωρητικό περιεχόμενο. Αυτό που πρέπει να έχεις πάρει φεύγοντας από το Πανεπιστήμιο είναι η δυνατότητα να συνδυάζεις την επιστημοσύνη και την τεχνογνωσία. Το πανεπιστήμιο δεν (πρέπει να) έχει στόχο να σου προσφέρει πρακτικές γνώσεις. Αυτό το κάνουν, και μάλιστα με μεγαλύτερη επιτυχία, οι διάφορες ιδιωτικές ή μη σχολές που στοχεύουν μόνο στην επαγγελματική αποκατάσταση.


Last edited by exitmusician on Thu Sep 29, 2005 12:53 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 11:15 am    Post subject: Reply with quote

ama ise kalos se ayto pou kaneis tha pas kala.....diavasma poli kai kalo viografiko, exipnes kai stratigikes kiniseis ston horo ergasias kai ama ise sovaros tha pas kala.

apo ki kai pera arkei to epagelma pu dialegeis na min einai ipervolika koresmeno, giati kaka ta psemata ideologika tha mas arese na itan ola kala ala den ginete, ala min fovase giati pistevo sto 80% ton epagelmaton ama ise kalos mia hara tha ta pas. sta ala prepei na ehei kalo plano.....

prosohi sovaros de simenei sovarofaneia(apo tetia...).

ala mias kai to psahneis toso sigoura tha pas kala! Very Happy

Wink Wink
Back to top
View user's profile Send private message
aristidis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1448
Location: Πουθενιστάν

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 12:46 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Y.Y. και λοιποί!

Εμ για αυτό δημιουργησα αυτο το τοπικ, για να ανταποκριθουν αποψεις και να μαθω και κατι απο τους μεγαλους!!!

Αυτο που λέω ειναι οτι για μενα η επιλογη της σχολης ειναι συνδυασμος των δυο παραγοντων που έγραψα στο προηγουμενο ποστ (αγαπη για το αντικειμενο που σπουδαζεις / επαγγελματικο μελλον)! Ευτυχως η πρωτη πρωτη μου επιλογη τα εχει πιστευω και τα δυο, οπως και η δευτερη!

Αλλα ακομα και να μην εχει επαγγελματικο μελλον, το παραδειγμα της γνωστης του Υ.Υ. (ονοματα δεν λεμε;;; Twisted Evil ) ειναι ενα τρομερο προτυπο και μεσο ενθαρρυνσης!!!

Οσον αφορα το αμα ειμαι μπερδεμενος η οχι, εγω πιστευα οτι δεν ειμαι... Παντως, στην τελικη, ευτυχως εχω αποφασισει τι σχολες θα δηλωσω για πρωτη επιλογη (μακαρι βεβαια και να πιασω και τον επιθυμητο βαθμο...) Τωρα για τις επομενες... ιδωμεν!!!

Edit: Για το αν θα επελεγα την Αρχιτεκτονικη αν δεν ειχε μελλον;... Χμμ, δεν ξερω... Ρισκο! Αλλα κατι που θα το αγαπουσα ακομα πιο πολυ μαλλον θα το επελεγα! (ειπαμε, η Αρχιτεκτονικη δεν ειναι το παν στη ζωη μου, αγαπαω κι αλλα πραγματα πολυ παραπανω απ' αυτην!)
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Giorgos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 24 Mar 2004
Posts: 1059
Location: Peiraias

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 3:34 pm    Post subject: Reply with quote

Κατι ακόμα πολύ σημαντικό: Μην κρίνεις μια σχολή ή εναν κλάδο απ'το βαθμό πρόσβασης! (θα επανέλθω πιο μετα..)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
villsugar
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 231
Location: London

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 4:15 pm    Post subject: Reply with quote

Yparxei kai ena allo kritirio epilogis pou den exei anaferthei akoma...

i katoxi twn aparetitwn deksiotitwn pou kapoia epagelmata apaitoun...

kai gia na eksigithw...

kapoies apo tis apaitiseis kamptontai apo to meraki kai tin agapi gia to antikeimeno i tin dinami tis thelisis... akoma kai otan arxika den kaluptontai (i.e. kapoios thelei na ginei giatros alla kathe fora pou vlepei mia pligi, i aima lipothimaei)

alla merikes idikotites apaitoun auto pou xaraktirizoume talento, klisi ktl...ta opoia merikes fores den mporoun na anaplirothoun...

gia paradigma den tha proteina se kapoion na ginei logistis an den ta paei kala me tous arithmous (ena aploiko paradigma) akoma kai an tou aresei to life style, to status i oti allo sxetizetai me to en logo epagelma.

den einai logiko na theleis na spousaseis mousikologia an eisai amousos, i grafistiki, arxitektoniki, design etc an to mati sou den ksexwrzei to wraio apo to asximo i den mporeis na fereis mia euthia.


Last edited by villsugar on Thu Sep 29, 2005 5:05 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
rchos7
Senior Member
Senior Member


Joined: 22 Apr 2005
Posts: 554
Location: p.faliro

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

βασικα εγω αυτο που εχω να προτεινω ειναι να μην επιλεξετε σχολη με τιποτα με κριτηριο αν σας "εξασφαλιζει δουλεια με λεφτα".το βαζω σε εισαγωγικα γιατι βεβαια ποτε δεν εισαι σιγουρος αλλα υποτιθεται οτι καποιες σχολες εχουν πιο καλη προοπτικη.
εγω την πατησα καπως ετσι.ειμαι 20 χρονων 4ετης Ο.Δ.Ε. του πανεπιστημιου πειραια και εχω πηξει τελειως.τα εχω σιχαθει.και το κακο ειναι οτι ειμαι εικονικα στο 4ο ετος αφου λογο της μη συμπαθειας μου για αυτη τη σχολη δεν εχω καταφερει να την παρακολουθησω σοβαρα και μαζι με καποια προσωπικα προβληματα στο 2ο ετος εχω μεινει πολυ πισω και βλαστημαω την ωρα και την στιγμη που το διαλεξα!τωρα ειναι αργα!σε οσους ειναι ακομη σχολειο θελω να πω μην μπουνε στην λουμπα της μετεπειτα επιτυχιας.τιποτα δεν στην εξασφαλιζει.να κανετε απλα κατι που γουσταρετε!αυτα προς το παρον.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

Μια επιπλεον συμβουλη ειναι η εξης...μαθετε οσον το δυνατον περισσοτερα για το επαγγελμα που σκεφτεστε να ακολουθησετε. Προσπαθηστε να βρειτε ατομα που εχουν περασει στις σχολες που θελετε ή που εργαζονται στο χωρο που επιθυμειτε και σεις να εργαστειτε. Καντε μια βολτα απο το πανεπιστημιο που θελετε να μπειτε και μιληστε με φοιτητες και, αν γινεται, με καθηγητες. Κοιταξτε τι ζητανε οι σχετικες αγγελιες. Καντε, τελοσπαντων ο,τι μπορειτε να αντλησετε πληροφοριες.

Υπαρχουν πολλα πραγματα που πρεπει να λαβετε υποψην περα απο τα κλασσικα (λεφτα, προοπτικες κτλ). Για παραδειγμα, σας αρεσει να συναναστρεφεστε με κοσμο ή προτιματε να δουλευτε μονοι σας? Τι ωραρια θα θελατε να δουλευτε (π.χ. καποτε σκεφτομουν να κανω ιδιατερα αγγλικων, αλλα οταν συνειδητοποιησα οτι θα επρεπε να δουλευω κυριως μεσημερια και βραδια χαλαστηκα διοτι θα ηθελα να εχω τη δυνατοτητα να βλεπω και τη κοπελια μου λιγο η οποια λογικα θα γυρναγε στις 5-6 το απογευμα).

Ειναι πραγματικα απειροι οι λογοι που τελικα μπορει να μη σας αρεσει μια δουλεια, γι'αυτο ψαξτε το καλα πριν ειναι πολυ αργα.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Avon
Full Member
Full Member


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 210

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραια ολα αυτα που λετε αλλα...

...αν ο αλλος δεν ειναι ακομα και τωρα σιγουρος για το τι του αρεσει? Wink

Ας πουμε εγω θα ηθελα να περασω ΗΜΜΗΥ επειδη εχω κλιση με τους υπολογιστες.

Ή για να το πουμε πιο "ωμα", αισθανομαι οτι μπορω να ασχοληθω καλυτερα με τους Υπολογιστες παρα με οτιδηποτε αλλο (αν και αυτο δεν ειναι ακριβως ετσι, και ειναι λιγο "σκληρο"). Smile
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτό που ζητάω, σχετίζεται έμμεσα με το παρόν topic. Ξέρετε κανένα test (online) επαγγελματικού προσανατολισμού (με ερωτήσεις) ;
Back to top
View user's profile Send private message
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 5:34 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Ας πουμε εγω θα ηθελα να περασω ΗΜΜΗΥ επειδη εχω κλιση με τους υπολογιστες.
Το 70% των μαθητών έχει κλίση προς τους υπολογιστές.


Κατα την γνώμη μου αυτά τα test και οι κλασικές απαιτήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.Ο καθένας είναι διαφορετικός χαρακτήρας για να μπορέσεις να ομαδοποιήσεις τις ερωτήσεις ενός τεστ.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο μαθητης είναι να ψάξει για πληροφορίες στους ειδικούς και όχι στο κάθε ένα ο οποίος μπορεί να έχει τα προσωπικά του συμπλέγματα και να μην έχει βγάλει σωστά συμπεράσματα.Και πολλές φορές οι γονείς αποτελούν πολύ κακό σύμβουλο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Avon
Full Member
Full Member


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 210

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

Με τη λεξη κλιση εννοω κατι παραπανω απο απλη επαφη. Γιατι αμα εννοουσα απλη επαφη θα μπορουσα να μιλησω και για Οικονομικα και Φυσικη. Very Happy

Ασε που το κυριοτερο κριτηριο, ισχυει αφου εχω τρελα με τους Υπολογιστες Smile
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
dimetro
Full Member
Full Member


Joined: 26 Jul 2004
Posts: 214
Location: Aeghio-Xanthi

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

Κριμα που δεν εχω χρονο να γραψω... Crying or Very sad
Οπως και ο χωριατης ειμαστε και μεις Γ Λυκειου.
Και απ'οτι βλεπω θα ειμαι συναδελφος με τον Αριστειδη...Το κακο ειναι οτι δεν προκειται να δηλωσω αλλη σχολη γιατι πολυ απλα δεν θελω κατι αλλο.Και ειναι πολυ αδικο σχολες οπως η γραφιστικη,συντηρηση εργων τεχνης ή αποκατασταση κτηριων να χανονται στα ΤΕΙ.Κατα τη γνωμη μου ολες αυτες οι σχολες πρεπει να συμπεριληφθουν στην ΑΣΚΤ...Γιατι για π.χ. να πρεπει να ξερω παραγωγους απο την στιγμη που τα δυο εξαμηνα εχουν μαθηματικα( και αν δεν κανω λαθος ειναι γεωμετρια)Αλλα αυτο παει την συζητηση στο στο εκπαιδευτικο συστημα....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger MSN Messenger
villsugar
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 231
Location: London

PostPosted: Thu Sep 29, 2005 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

!!!!! xwris paragogous den mporeis na liseis diaforikes...

xwris diaforikes pws tha matheis tin vasiki statiki pou xreiazesai gia na stirizeis tis kolones kai tous toixous kata tis apokatastaseis kai suntiriseis???

den einai dunatwn na eisai mixanikos i upomixanikos kai na min ksereis mathimatika...

oso gia tin askt na min sxoliasw posous prepei na xwseis gia na vretheis ekei mesa...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
dimetro
Full Member
Full Member


Joined: 26 Jul 2004
Posts: 214
Location: Aeghio-Xanthi

PostPosted: Fri Sep 30, 2005 11:10 am    Post subject: Reply with quote

Kαλα δεν μιλαμε για την σημερινη κατασταση στην ΑΣΚΤ.Μιλαμε για κατι ουτοπικο...Μπορει να κανω λαθος για τα μαθηματικα.Εξαλλου ενα παραδειγμα εφερα...Απλως νοιωθω ολη αυτην την χρονια χαμενο χρονο.Δεν κανω καποιο μαθημα που να με εφοδιασει για τις σπουδες μου.Και το μονο που βρισκω ενδιαφερον ειναι η φυσικη...

Και επειδη συμφωνω με το σκεπτικο "κανε αυτο που πραγματικα σου αρεσει" περα απο την αρχιτεκτονικη δεν μπορεις να βρεις κατι ανωτατο παραπλησιο...
Σε αυτες τις σχολες υπαρχει κενο.Απο το 18-19 της αρχιτεκτονικης σε πεταει στο 12 της γραφιστικης(χωρις τα σχεδια) και μετα το χαος 9-10...

Παντως υπαρχουν σχολες που αξιζουν τον κοπο αλλα μπαινει το ερωτημα τι γινεται μετα...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger MSN Messenger
Asimov
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 128
Location: Κάπου ανάμεσα...

PostPosted: Mon Oct 03, 2005 11:24 am    Post subject: Reply with quote

Ypsilon wrote:
Πολύ συγγενικό μου πρόσωπο, λατρεύει τα βιβλία και αποφάσισε να σπουδάσει βιβλιοθηκονόμος, ενώ μπορούσε άνετα και γιατρός.Τελείωσε λοιπόν τη Σχολή της, έκανε σοβαρά μεταπτυχιακά, και τώρα είναι η βιβλιοθηκονόμος τής Προεδρίας της Δημοκρατίας.


Shocked Συνάδελφος; Που τέλειωσε; Shocked

Κι εγώ ενα (αντίστοιχο) δίλημμα είχα... Όμως δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το ορθόν της επιλογής μου...
Back to top
View user's profile Send private message
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Tue Oct 04, 2005 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

Poly polytexneio re paidia sto topic... Pantws o epaggelmatikos prosanatolismos sthn Ellada einai gia ta mpaza sthn kyriolexia... Yparxoun epaggelmata, den xreiazetai na anaferthw sygkekrimena, pou prosferoun kai eykairies epaggelmatikes kai ikanopoihtikes apolaves, alla gia kapoion periergo logo den vriskontai sto group twn sxolwn "ypsilhs zitisis" (kai anergias).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr