View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Losada7 Guest
|
Posted: Tue Feb 03, 2004 8:05 am Post subject: Tο Τραμ της Αθήνας |
|
|
Apo tin simerini ekdosi TA NEA:
Σε 10 ημέρες αρχίζουν τα πρώτα δοκιμαστικά στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος
Στην τελική ευθεία μπήκε το έργο κατασκευής του τραμ της Αθήνας και πολύ σύντομα οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων θα δουν τα πρώτα οχήματα του σύγχρονου τραμ να κυκλοφορούν στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος.
Έτοιμο το 90% του συνολικού δικτύου
H κατασκευή του τραμ προχωράει με εντατικούς ρυθμούς. Σήμερα είναι ήδη τοποθετημένα και σκυροδετημένα περίπου 23 χιλιόμετρα διπλής γραμμής (από το σύνολο των 25,5 χιλιομέτρων), που αντιστοιχούν στο 90% του συνολικού δικτύου.
PS: The new Forum looks great ..but I also miss the old one.  |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Tue Feb 03, 2004 10:53 am Post subject: |
|
|
Τελικά αδίκως ανησυχήσαμε!! Και το ωραίο είναι πως και ο προαστιακός πάει πολύ καλά, και το ρεπορτάζ που έδειξε προχτές η τηλεόραση ήταν πολύ ενθαρρυντικό. Ο σταθμός του αεροδρομίου μάλιστα, εκτός του ότι είναι σχεδόν έτοιμος, είναι και πολύ ωραίος! "Κόλλησε" πολύ καλά με το περιβάλλον του αεροδρομίου.
Μια από τις επόμενες μέρες θα είμαι εκεί για δουλειά, και θα σας μεταφέρω και τις δικές μου εντυπώσεις. Με την ευκαιρία, θα σας πω και πώς πάει η Νερατζιώτισσα, καθώς και αν έχουν αρχίσει σε κάποιο τμήμα της Αττικής οδού οι εργασίες για την αξιοποίηση των 4 πυλώνων του ΟΑΚΑ ως γλυπτό, όπως μας έλεγαν... |
|
Back to top |
|
 |
P.A.O. Stadium Expert

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Tue Feb 03, 2004 1:04 pm Post subject: |
|
|
Τα βαγονια του Τραμ ειναι ομορφα , τα γουσταρω
Ο σταθμος των βαγονιων του Τραμ που εδρευει ? |
|
Back to top |
|
 |
Demetrio Junior Member

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 1:24 pm Post subject: |
|
|
P.A.O. wrote: | Τα βαγονια του Τραμ ειναι ομορφα , τα γουσταρω
Ο σταθμος των βαγονιων του Τραμ που εδρευει ? |
ακριβός δίπλα στης ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ελληνικού!
 |
|
Back to top |
|
 |
Demetrio Junior Member

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 1:40 pm Post subject: Re: Tο τραμ 90% Έτοιμο !! |
|
|
Lamp Kiddy wrote: | Apo tin simerini ekdosi TA NEA:
Έτοιμο το 90% του συνολικού δικτύου
|
φίλε Lamp καλό αυτό το Topic που άνοιξες αλλά τη θα γίνει όταν τα έργα φθάσουν στο 95% θα το μετατρέψουμε σε: Tο τραμ 95% Έτοιμο !!  |
|
Back to top |
|
 |
Demetrio Junior Member

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 1:53 pm Post subject: |
|
|
P.A.O. wrote: | Demetrio , σε ευχαριστω  |
Όποτε μπορώ να βοηθήσω, ευχαρίστως!
Παιδιά, να και κάτι ακόμα για το αρχείο σας...
 |
|
Back to top |
|
 |
Lord_7 Junior Member

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 2:28 pm Post subject: |
|
|
Ως κατοικος νοτιων προαστειων εχω τις επιφυλαξεις μου για το τραμ. Συγκεκριμενα στην Γλυφαδα και την παραλιακη θα σπαστω ιδιαιτερα αν πρεπει να σταματαω για να περναει το τρενακι καθε λιγο και λιγακι....
Πειτε με οπισθοδρομικο αλλα τι να κανω, ετσι νιωθω.... |
|
Back to top |
|
 |
Demetrio Junior Member

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 3:20 pm Post subject: |
|
|
Lord_7 wrote: | Ως κατοικος νοτιων προαστειων εχω τις επιφυλαξεις μου για το τραμ. Συγκεκριμενα στην Γλυφαδα και την παραλιακη θα σπαστω ιδιαιτερα αν πρεπει να σταματαω για να περναει το τρενακι καθε λιγο και λιγακι....
Πειτε με οπισθοδρομικο αλλα τι να κανω, ετσι νιωθω.... |
και άμα άφηνες το αυτοκινητάκι στο σπιτάκι για να πάρεις το τρενάκι;
Μην ξεχνάμε πώς Μετρό, Τράμ, Προαστιακός κτλ. τα φτιάχνουν για να μπορέσουμε να μετακινούμαστε χωρίς αυτοκίνητο... όπως γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη!  |
|
Back to top |
|
 |
savas Full Member

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 3:45 pm Post subject: |
|
|
lord... ola einai thema synithias... otan irtha sti germania eprepe na allakso risika ton tropo skepsis... tora merika xronakia meta eime eftixismenos otan den xreiasete na xrisimopiiso to aftokinito jiana pao sti doulia mou... nomiso oti to tram stin athina tha exi thetikes epiptosis... eidika an tha ypaksoun epektasis kai fysika an athinaioi to doun os metaforiko meso kai oxi os empodio (sorry lord) |
|
Back to top |
|
 |
savas Full Member

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 3:47 pm Post subject: |
|
|
ase pou to tram tis athinas exei ena katapliktiko design.... oi italoi kseroun apo afta!!!! |
|
Back to top |
|
 |
Lord_7 Junior Member

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 6:15 pm Post subject: |
|
|
Δεν θα ειχα προβλημα να το χρησιμοποιησω το τραμ αν δεν ακουγα το εξης αποθαρρυντικο. Για να διανυσει ολη την διαδρομη απο Βουλα μεχρι Φαληρο θα χρειαζεται λεει μια ολοκληρη ωρα και κατι λεπτα. Για μενα απαραδεκτο!! Ελπιζω μαγκες να με διαψευσει ριζικα και να με κανει φανατικο υποστυρικτη. Για το μετρο φυσικα δεν εχω να πω τιποτα το θεωρω το καλυτερο μεσον, μακραν, ολων των αλλων... |
|
Back to top |
|
 |
donalex Guest
|
Posted: Tue Feb 03, 2004 6:43 pm Post subject: |
|
|
Oi provlepomenoi xronoi einai pragmatika apotharryntikoi....i kalytera...
oxi kai toso entharryntikoi gia na metakinithei telika kapoios me to tram...
Einai omws ena meson statheris troxias, to opoio simainei pws oi xronoi
tha tirountai kai malista me prooptikes veltiwsis tous...
Eimai entypwsiasmenos ki apo tin aisthitiki tou, kai apo tin proodo twn ergasiwn tou....osi mporeis na deis telos pantwn otan zeis ektos Ellados.
Afto pou me kanei omws perissotero perifano, einai oti pleon i Athina sygkatalagetai stis liges poleis pagkosmiws pou exoun tram...kai malista ena apo ta wraiotera pou exw dei (to kalytero kata ti gnwmi mou vrisketai sto Strasvourgo) |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 7:08 pm Post subject: |
|
|
Όντως, το τραμ του Στρασβούργου είναι κατά τη γνώμη μου το ωραιότερο του κόσμου, με εκείνο της Γάνδης να ακολουθεί από κοντά. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά του Στρασβούργου έχει και την ωραιότερη κεντρική πλατφόρμα αποβίβασης (που εξυπηρετεί και τις ανταποκρίσεις με τα λεωφορεία), η οποία μάλιστα πήρε και το πρώτο βραβείο Mies Van der Rohe ως το καλύτερο αρχιτεκτόνημα της περασμένης χρονιάς.
Εμείς πάλι θα την βολέψουμε με στέγαστρα τύπου ΟΑΣΑ, αλλά ας μην γκρινιάζουμε. Το μετρό της Αθήνας με το "καλημέρα σας" θα κάνει πολύ κόσμο να κιτρινίσει από το κακό του.
Όσο για τους προβλεπόμενους χρόνους, εγώ ξέρω ότι το τραμ θα έχει απόλυτη προτεραιότητα (και στα φανάρια), και η όποια καθυστέρηση θα οφείλεται στις στάσεις και όχι στις συνθήκες κυκλοφορίας που δεν θα το αγγίζουν. |
|
Back to top |
|
 |
Admin Site Owner

Joined: 16 Jan 2004 Posts: 2300 Location: Davelis Cave (απ'έξω)
|
Posted: Tue Feb 03, 2004 9:24 pm Post subject: |
|
|
Lord_7 wrote: | Δεν θα ειχα προβλημα να το χρησιμοποιησω το τραμ αν δεν ακουγα το εξης αποθαρρυντικο. Για να διανυσει ολη την διαδρομη απο Βουλα μεχρι Φαληρο θα χρειαζεται λεει μια ολοκληρη ωρα και κατι λεπτα. Για μενα απαραδεκτο!! |
Δεν ξέρω πού το άκουσες αυτό. Σύμφωνα με την Τραμ ΑΕ, οι χρόνοι κάποιων βασικών διαδρομών θα είναι:
Σύνταγμα - Νέο Φάληρο (ΣΕΦ), 35 λεπτά
Σύνταγμα - Παλαιό Φάληρο (Φλοίσβος) , 23 λεπτά
Γλυφάδα - Νέο Φάληρο (ΣΕΦ), 35 λεπτά
Γλυφάδα - Παλαιό Φάληρο (Φλοίσβος), 23 λεπτά |
|
Back to top |
|
 |
Lord_7 Junior Member

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 11:33 pm Post subject: |
|
|
Μακαρι να εχεις δικιο Admin αλλα οι στασεις θα ειναι υπερβολικα πολλες ακουσα εγω... Ανα εκατο μετρα η κατι τετοιο...
Παρεπιμπτοντως η Τραμ Α.Ε. εχει καποια ιστοσελιδα? |
|
Back to top |
|
 |
Demetrio Junior Member

|
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 11:50 pm Post subject: |
|
|
Έχει! Πήγαινε www.tramsa.gr
Κι όποιος ξέρει πώς #$&%@* μπαίνει μια διεύθυνση url σε αυτό το φόρουμ, ας μου εξηγήσει κι εμένα...
ΥΓ: Τελικά μπήκε από μόνη της !!! κρίμα μόνο που δεν μπορώ να σβήσω μόνος μου το περιττό post, μιας και με πρόλαβε ο Demetrio... |
|
Back to top |
|
 |
Admin Site Owner

|
Posted: Tue Feb 03, 2004 11:58 pm Post subject: |
|
|
Η σελίδα τους είναι www.tramsa.gr, που εδώ και λίγο καιρό σε "στέλνει" στη διεύθυνση που έγραψε και ο Demetrio από πάνω.
Οι χρόνοι που σου έγραψα είναι προφανώς με όλες τις 50 προγραμματισμένες στάσεις. Όσο για την απόσταση μεταξύ τους; 460 μέτρα κατά μέσο όρο (πάλι σύμφωνα με την Τραμ ΑΕ). |
|
Back to top |
|
 |
OMF Stadium Expert

|
Posted: Wed Feb 04, 2004 12:13 am Post subject: |
|
|
Εγω το βλεπω σας τουριστικο τρενακι το τραμ η σαν τη χαρα του αργοσχολου.
Ποιος θα παρει το tram απο τη Γλυφαδα π.χ. για να κανει 50 λεπτα να παει στη δουλεια του στο Πειραια ενω μπορει με το αυτοκινητο του να κανει ακομα και τωρα 30 λεπτα.
Απο αισθητικης πλευρα μηπως κανενας γνωριζει αμα υπηρχε τροπος να αποφηγουμε αυτες τις μεταλλικες κολωνες και τα καλωδια γιατι εγω την εντυπωση οτι υποβαθμιζουν την αισθητικη της παραλιακης.
Παντος απο το τιποτα ειναι κατι που πιστευω οτι θα βελτιωση καπως τη κατασταση. |
|
Back to top |
|
 |
exitmusician Moderator

|
Posted: Wed Feb 04, 2004 12:25 am Post subject: |
|
|
Lord, το τραμ θα έχει στάσεις περίπου κάθε 500 μέτρα. Είναι 48 στάσεις συνολικά για 25,7 χιλιόμετρα δικτύου.
OMF, όχι και η χαρά του αργόσχολου... Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει να αποθαρρύνεται η χρήση του αυτοκινήτου παράλληλα με την ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς. Πολύ θα ήθελα σε καμιά δεκαριά χρόνια να δω πεζοδρομημένες Σταδίου - Πανεπιστημίου - Ακαδημίας... |
|
Back to top |
|
 |
Demetrio Junior Member

|
Posted: Wed Feb 04, 2004 12:35 am Post subject: |
|
|
Ypsilon wrote: | Κι όποιος ξέρει πώς #$&%@* μπαίνει μια διεύθυνση url σε αυτό το φόρουμ, ας μου εξηγήσει κι εμένα...
|
@Ypsilon
Πατάς [URL] γράφεις την διεύθυνση και ξαναπατάς [URL]
Το σημαντικό είναι να γράψεις την διεύθυνση μετάξι του [url] και του [/url]
@Admin
γιατί δεν μπορούμε να σβήσουμε τα post που γράφουμε;
@OMS
Γλυφάδα - ΣΕΦ
με Tram = 35 λεπτά πάντα! (βρέξει / χιονίσει)
με αυτοκίνητο = 30 λεπτα χωρίς να υπολογίσουμε την κίνηση, τους μαλ$%$ς, το stress και την θέση parking που θα πρέπει να παλέψεις!  |
|
Back to top |
|
 |
Admin Site Owner

|
Posted: Wed Feb 04, 2004 12:56 am Post subject: |
|
|
@ exitmusician: Οι στάσεις είναι 50, μιας και στις αρχικές 48 προστέθηκαν οι δύο τερματικές στις μικρο-επεκτάσεις Ζάππειο-Σύνταγμα και Γλυφάδα-Βούλα.
@ Demetrio: Δυνατότητα για delete έχουν μόνο οι διαχειριστές του forum (admin και mods). Αν σας προβληματίζει πολύ (γιατί μου το ρώτησαν άλλοι 2-3 σήμερα), μπορεί να το αλλάξω και να έχουν και οι χρήστες αυτή τη δυνατότητα. Δεν ξέρω, θα δω.
Όσο για εισαγωγή url, bold γραμμάτων κλπ, μπορείτε απλώς να επιλέξετε τις λέξεις που θέλετε να μορφοποιήσετε και να πατήσετε το αντίστοιχο κουμπί. Θα μπουν έτσι αυτόματα τα tags σε αρχή και τέλος, χωρίς να χρειάζεται να τα ανοίγετε και να τα κλείνετε εσείς. |
|
Back to top |
|
 |
donalex Guest
|
Posted: Wed Feb 04, 2004 1:37 am Post subject: |
|
|
Ap'o,ti thymamai...otan ithela na paw apo to kentro tis Athinas sti Glyfada
eprepe na kanw to stavro mou gia na mi vrw kinisi...kai ante emeis pou
exoume aftokinito, kati paei ki erxetai...tosos kosmos pou den exei
(mathites, ilikiwmenoi) i akoma ki aftoi pou theloun na pane gia mpanio
to kalokairi....eee gia olous aftous telos pantwn to Tram einai apla o,ti
kalytero.
Kaneis de leei pws tha ferei ta panw katw...alla kai o xronos twn 30 leptwn
pou diavasa parapanw einai ligo outopikos....den kserw...mporei ta
pragmata na ftiaksoun me tis nees lewforous pou ftiaxnoun, alla afto de
simainei pws kai to tram den apotelei anakoufisi...
Afto pou ithela na kserw einai an ta dromologia A2 i ta ypoloipa pou
dianyoun paromoies diadromes, tha katargithoun. Se periptwsi pou ginei
kati tetoio, tote to olo egxeirima tha kataliksei mia patata, kathws tha
epikratei to idio strimwksidi mesa sto tram. |
|
Back to top |
|
 |
villsugar Full Member

|
Posted: Wed Feb 04, 2004 4:27 am Post subject: |
|
|
συνεχίζεται η συζήτηση για το αν πρέπει το τραμ να έχει απόλυτη προτεραιότητα στις διασταυρώσεις...
και οι δύο επιλογές έχουν θετικά και αρνητικά...
από την τελική απόφαση θα διαμορφωθούν και οι ακριβείς χρόνοι...οι οποίοι αν και αρκετά αξιόπιστοι δεν θα είναι τόσο fixed όσο στις περιπτώσεις μετρό...
πάντως για πολλούς και διάφορους λόγους το τραμ είναι το μέλλον στις πόλεις... |
|
Back to top |
|
 |
P.A.O. Stadium Expert

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Wed Feb 04, 2004 10:03 am Post subject: |
|
|
Εχω 2 αμαξια κι ομως χρησιμοποιω συγκοινωνιες οταν κατεβαινω στο Κεντρο !
Ετσι πρεπει να βοηθησουμε την Αθηνα μας !
Δυστυχως ο Ελληναρας ειναι τοσο ξεροκεφαλος που χρησιμοποιει το αμαξι του για 5 λεπτα στο Κεντρο  |
|
Back to top |
|
 |
|