stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Ζωοφιλία-Φύση-Περιβάλλον
Goto page 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 11:49 am    Post subject: Ζωοφιλία-Φύση-Περιβάλλον Reply with quote

Μήνες έχω που θέλω να το ανοίξω το ρημάδι....αλλά συνεχώς το αναβάλλω φοβούμενος την περιορισμένη συμμετοχή.
Μετά από τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα με τους ΧΥΤΑ και τη Ψυττάλεια στην Αθήνα, την πρωτοφανή καταστροφή στη Κορώνεια, τη ¨ρουτίνα¨της φόλας και τόσες άλλες πληγές του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στον κόσμο...πιστεύω ότι ήρθε η ώρα.
Οτιδήποτε σχετίζεται με το περιβάλλον, είναι ευπρόσδεκτο...από την προστασία του μέχρι και δραστηριότητες στη φύση, όπως ορειβασία-πεζοπορία, παρατηρήσεις ζώων, κατοικίδια ΚΛΠ.
Για να δούμε... Wink


Quote:
ΜΟΖΑRT

Arrow Το θέμα φίλε είναι ότι ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ κάθε άλλο παρά καλά κάναν τη δουλειά τους. Και το κυριότερο? Κάθε άλλο παρά οικολογική οργάνωση είναι. Παίζουν ΑΛΛΑ συμφέροντα από πίσω. Μου το έχουν πει αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν είναι του παρόντος. Ούτε τόπικ, ούτε της στιγμής.


Συνεχίζω εδώ....από το τόπικ ¨οδικά έργα¨ σχετικά με τον αρκτούρο!

Θα δυσκολευτώ να πιστέψω ότι τα συμφέροντα που παίζονται έχουν να κάνουν με τον αρκτούρο και όχι...με τους κατοίκους της περιοχής. Συνήθως είναι οι ίδιοι που αντιστέκονται σε κάθε κίνηση που...θέτει σε κίνδυνο την αξιοποίηση ακίνητων, ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη ή δραστηριότητες όπως ... παράνομο κυνήγι, υπερβόσκηση κλπ.
Οταν ήμουν εθελοντής της ελληνικής ορνιθολογικής ετ. στη Γιάλοβα της Πύλου ( ένας παράδεισος στην κυριολεξία....), σε ένα πρόγραμμα όπου η δουλειά που γινόταν ήταν εξαιρετική, από ανθρώπους με όραμα, γνώσεις, και μεράκι....οι οποίοι με καμμία ανταμοιβή, θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο τους και με δικά τους έξοδα...εργάζονταν ασταμάτητα για τα...αυτονόητα ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ....αυτοί οι άλλοι πλήρωσαν-άκουσον άκουσον-αλβανούς οι οποίοι έκοψαν το αυτί του ομαδάρχη μας...(τρέμαμε στην κυριολεξία μη μας σπάσουν στο ξύλο οι τοπικοί τραμπούκοι... η αστυνομία κι αυτή μέσα...) γιατί παιζόντουσαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα...Ολα΄αυτά το 2002....και ξαφνικά το 2005 ακούμε για το ξενοδοχειακό συγκρότημα με γκόλφ, τεράστια τουριστική επένδυση που τελικά θα γίνει στην περιοχή της Πύλου....μια νερορουφήχτρα στη κυριολεξία που κινδυνεύει να ¨διψάσει¨ σύντομα...αφού ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής είναι ήδη ¨πληγωμένος¨ από τη μέχρι τώρα τουριστική ανάπτυξη.
Στην Πύλο υπάρχουν ακόμη 200-300 άτομα του τελευταίου παγκόσμιου πληθυσμού του αφρικανικού χαμαιλέοντα-μια σαύρα σου λεέι ο άλλος (από άρθρο εφημερίδας...άσχετο με τη Γιάλοβα: Μια σαύρα απειλεί το ΧΥΤΑ Θεσσαλονίκης.....)! Πως κάνουν έτσι για μια σαύρα!! Στη χώρα όπου τα κομμάτια του ΠΑΖΛ της φύσης αντιμετωπίζοντα ακόμα ως ασήμαντα και ασύνδετα...ποιόν συγκινεί μια σαύρα;;;; Ενα φίδι, μια χελώνα, μια φώκια....χαζοοικολόγοι!

Στη Μήλο, ένα πανέμορφο νησί που έχει κατασκαφτεί από τα λατομεία, υπάρχει ένα είδος φιδιού, η οχιά της Μήλου, ένα λαμπρό παράδειγμα της εξέλιξης της φύσης σε απομονωμένες περιοχές (κάποιοι επιστήμονες ονομάζουν τα ελληνικά νησιά ¨Γκαλάπαγκος της Ευρώπης¨)...Το φίδι αυτό υπάρχει μόνο στη Μήλο και σ΄ένα άλλο μικρό νησάκι...Ή ανεπαρκής προστασία του έχει χρεώσει την ελλάδα με πολλά πρόστιμα....και κάποιοι έχουν πείσει τους κατοίκους ότι οικολόγοι έρχονται με ελικόπτερα και απελευθερώνουν κόμπρες και μεταλλαγμένες οχιές...καθώς μια ουσιαστική προστασία του ερπετού θα επιβάλλει και το κλείσιμο πολλών λατομείων και θα χαλάσει ¨τ΄αναπτυξιακά¨ σχέδια πολλών...
Στην Καλαμπάκα ακούστηκε ότι οι οικολόγοι εξ ουρανών, πέρα από αρκούδες και κόμπρες, τελευταία απελευθερώνουν και ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ (μερικοί τις είδαν...τους πετάγαν πέτρες από τα δέντρα και τις στέγες...)...παιδιά, αυτά είναι πράγματα που δεν έχω ακούσει μόνο από ηλικιωμένους και ανθρώπους με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά και από πάρα πολλούς νέους!

Δείτε τί γίνεται στη Λήμνο! Εξολοθρεύτηκαν τ΄αρπακτικά πτηνά από τα φυτοφάρμακα και ¨πνίγηκαν¨στην κυριολεξία στ΄αγριοκούνελα! Τώρα λεέι θα φέρουν νυφίτσες.....

Τα πευκοδάση της χώρας καταστρέφονται από βαμβακίαση επειδή μερικά χρόνια πριν, κάποιοι, με στόχο να 10πλασιάσουν την παραγωγή μελιού, επελευθέρωσαν σε υπερφυσικό αριθμό τα έντομα ¨Marsallina hellenica¨....τα οποία τώρα ευθύνονται για την τεράστια οικολογική καταστροφή, ειδικά στην επιβαρυμένη αττική που μόνο πράσινο δεν έχει....
Η λίμνη της Κάρλας (ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ...) αποξηράνθηκε στο ¨βωμό¨της καλλιέργειας και της εκμετάλλευσης...και η θεσσαλία απειλείται με ερημοποίηση, πανικόβλητη εκτρέπει Αχελώους για να μη διψάσει ( με ότι αυτό συνεπάγεται ξανά....) ...χώρια η ποιότητα του εδάφους όπου πλέον βασικό συστατικό αποτελούν τα φυτοφάρμακα. Τώρα προσπαθούν να τα μπαλώσουν με μια μελλοντική μίνι Κάρλα...
Οι οικολόγοι συχνά αντιπετωπίζονται ως γραφικοί, ¨εκτός τόπου και χρόνου¨, χαζορομαντικοί, που δρούν χωρίς σκοπό και μόνο για το δικό τους συμφέρον...
Οι οικολόγοι (γιατί υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα...)και όλοι όσοι μοχθούν για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα δυστυχώς έχουν εσκεμμένα τοποθετηθεί στο ίδιο καλούπι ...ύπουλα και γρήγορα πριν προλάβουν ν΄αφυπνήσουν τον κόσμο για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος....Γιατί πάντα ¨παίζουν συμφέροντα που κατά καιρούς έχουν στερήσει τη χώρα μας από μοναδικά αρχιτεκτονικά στολίδια (βλέπε Αθήνα...και άλλες πόλεις), μνημεία¨ της φύσης (βλέπε καταστροφή των φυσικών γλυπτών στο ακρωτήρι της Σαντορίνης πέρυσι....) και έχουν ουσιαστικά υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής πείθοντάς μας αρχικά για το αντίθετο!

Μάθαμε τίποτα από τα λάθη μας;;; Δε νομίζω...



ΥΓ: Losada, μου κατέστρεψες τη βδομάδα γιατί έθιξες άλλο ένα συγκεκριμένο θέμα....ΤΗ ΖΩΟΦΙΛΙΑ. Προς το παρόν πρέπει να κάνω ένα break...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 3:05 pm    Post subject: Re: Ζωοφιλία-Φύση-Περιβάλλον Reply with quote

Giannis wrote:
:Στη χώρα όπου τα κομμάτια του ΠΑΖΛ της φύσης αντιμετωπίζοντα ακόμα ως ασήμαντα και ασύνδετα...

Ολα τα λεφτα αυτη σου η φραση φιλε Γιαννη! Ωστοσο δε νομιζω οτι ισχυει μονο στην Ελλαδα, αλλα και παντου στο κοσμο.

Λογω ελλειψης χρονου θα θιξω μονο ενα θεμα...

Πολυς κοσμος δε γνωριζει τις πραγματικες συνεπειες που επερχονται απο τον αφανισμο διαφορων ειδων ζωων, φυτων, εντομων κτλ. Εκτος του οτι διαταρασσεται η τροφικη αλυσιδα (πολλες φορες ανεπανορθωτα), με καθε φυτο ή ζωο που εξαφανιζεται χανονται πολυ σημαντικες ουσιες (που εμπεριεχονται σε αυτους τους οργανισμους), οι οποιες θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν για τη παρασκευη πιο αποτελεσματικων φαρμακων.

Διαβαστε εδω την ιστορια του gastric brooding frog, ενος βατραχου που το θηλυκο καταπινει τα αυγα του και τα επωαζει στο στομαχι του χωρις να τα αφομοιωνει! Οι επιστημονες πιστευαν οτι οι βατραχοι αυτοι εχουν καποια ουσια στο στομαχι τους που θα μπορουσε να βοηθησει πασχοντες απο ελκος στομαχου. Δυστυχως, δε προλαβαν να ολοκληρωσουν την ερευνα τους διοτι το 1980 οι βατραχοι αυτοι εξαφανιστηκαν. Το αρθρο τελειωνει λεγοντας: The search for a new medicine came to a dead end. Rolling Eyes

http://www.seagrant.wisc.edu/frogs/medieval_magic3.html
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Thu Jun 16, 2005 12:37 pm    Post subject: Reply with quote

Tα I.X. «πνίγουν» τα ποδήλατα

Yπό διωγμόν σε Λάρισα, Bόλο, Πάτρα και Hράκλειο



http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18265&m=N15&aa=1





Στη Βέρνη, όποιος παραδώσει το δίπλωμα αυτοκινήτου του για ένα μήνα, του δίνεται δωρεάν μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τις συγκοινωνίες....κάτι που θα μπορούσε να γίνει σε περιοχές στην ελλάδα με καλό δίκτυο ΜΜΜ (αθήνα...).
Επίσης στο σιδηροδρομικό σταθμό μπορείς να νοικιάσεις δωρεάν ποδήλατο και να το επιστρέψεις κάποια στιγμή την ίδια μέρα. Το ποδήλατο στις ελβετικές πόλεις είναι στην κυριολεξία το βασικό μέσο μεταφοράς...βέβαια υπάρχει και η ανάλογη υποδομή και ο σεβασμός προς τους ποδηλάτες. Παντόυ ειδικές λωρίδες, ενώ επιτρέπεται η μεταφορά του με όλα τα μεταφορικά μέσα.
Τα ωφέλη από την χρήση του ποδηλάτου είναι τεράστια. Καταρχάς γυμνάζεσαι καθημερινά (βλέπω κάτι 80άρες ν΄ανεβαίνουν τις ανηφόρες χωρίς να πτοούνται....), είναι ότι πιό φιλικό για το περιβάλλον και βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε μια πόλη καθώς συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής- αλλά και ηχο-ρύπανσης.

Πιστέυω ότι πολλές ελληνικές πόλεις θα μπορούσαν να προωθήσουν τη χρήση του...είναι κρίμα, σε αστικά κέντρα όπως τα τρίκαλα, όπου το ποδήλατο έχει γνωρίσει μέρες δόξας και πολλοί ηλικιωμένοι ακόμα το χρησιμοποιούν, να μην υπάρχει ούτε ένας ποδηλατόδρομος!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Fri Jun 17, 2005 1:02 pm    Post subject: Reply with quote

KINΔYNEYEI TΟ ΟIKΟΣYΣTHMA ΛENE ΟI EΠIΣTHMΟNEΣ

Aντιμέτωπος πάλι με τη ρύπανση ο Σαρωνικός


http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18266&m=N14&aa=2


H ερημοποίηση καλπάζει στην ελληνική γη
Tο 35% κινδυνεύει ή εμφανίζει ήδη σημάδια



http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_468112_17/06/2005_147505
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Jun 17, 2005 10:10 pm    Post subject: Reply with quote

Σημερα διαβασα κατι πολυ ενδιαφερον στην εφημεριδα. Ανεξαρτητοι επιστημονες-συμβουλατορες της κυβερνησης της Βρατανιας για το περιβαλλον προτεινουν τον εξης επαναστατικο τροπο μειωσης των ατμοσφαιρικων ρυπων: carbon cards.

Φανταστειτε το εξης σκηνικο στο κοντινο μελλον: εισαι στο βενζιναδικο και μολις εχεις γεμισει το ρεζερβουαρ. Οταν πας να πληρωσεις, εκτος απο τη πιστωτικη σου καρτα δινεις στο πωλητη και τη carbon card. Απο αυτην αφαιρουνται μοναδες καυσιμου απο το συνολο που σου αναλογει (π.χ. μια μοναδα μπορειτε να ισουται με 1 λιτρο καυσιμου).

Το καλο ειναι οτι σε ΟΛΟΥΣ θα δωθει ισος αριθμος μοναδων που θα μπορουν να ξοδεψουν σε ενα συγκεκριμενο διαστημα.

Αλλα ακουστε και το κορυφαιο....

Καποιοι, οπως ειναι λογικο, ξοδευουν περισσοτερη ενεργεια απο καποιους αλλους (ειδικα τους φτωχοτερους οικονομικα). Σε οσους θα τελειωνουν οι μοναδες στη καρτα τους, θα μπορουν να αγοραζουν εξτρα απο συμπολιτες τους οι οποιοι καταναλωνουν λιγοτερη ενεργεια!! Wink Ολα αυτα θα ειναι εφικτα μεσω μια τεραστιας βασης δεδομενων στην οποια θα καταχωρουνται ολες οι μοναδες που ξοδευονται καθως και οι αγοροπωλησιες.

Τωρα το κατα ποσο ειναι υλοποιησιμη αυτη η ιδεα ειναι συζητησιμο. Διαβασα οτι αναμενεται να κοστισει αρκετα κυριως λογο αναγκης διαφημισης και ενημερωσης. Τα καλα νεα ειναι οτι ειναι τεχνολογικα εφαρμοσιμη ακομα και σημερα.

Το αλλο προβλημα εχει να κανει με τη προστασια προσωπικων στοιχειων αφου το κρατος θα εχει προσβαση σε αυτα.

Πιστευω οτι κατ'αρχην ειναι μια παρα πολυ καλη ιδεα απο πολλες πλευρες: το κρατος θα διανεμει μοναδες αναλογα με τις αναγκες μειωσης των ρυπων της προκειμενου να πετυχει τους στοχους της συνθηκης του Κυοτο, αυτοι που θα καταναλωνουν λιγοτερη ενεργεια θα μπορουν να βγαλουν χρηματα πωλωντας τις επιπλεον μοναδες τους (αρα υπαρχει ισχυρο κινητρο να περιορισεις τις σπαταλες σου) και τελος το συστημα εγγυαται ισοτιμη μεταχειριση των πολιτων Wink
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Fri Jun 17, 2005 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

Μεταφέρονται από το "εδώ κολλάνε τα πάντα εκτός σπορ" καθώς ταιριάζουν με το θέμα του παρόντος topic

losada7 wrote:
Τώρα ανοίξαμε ένα θέμα:

Σχετικά με τα ζώα ! Πιστεύω ότι είμαστε ζωόφιλοι (γενικά - γιατί υπάρχουν και μερικοί αγροίκοι), ωστόσο υποπέπτουμε σε μεγάλα λάθη.

1) Αγοράζουμε σκυλάκι για το παιδί για να παίζει(θυμόμαστε κάποιοι από εμάς τα παιδικά μας χρόνια σε κάποιο χωριό) αλλά το καλοκαίρι το αφήνουμε 10 χλμ μακριά από το σπίτι μας γιατί φεύγουμε για διακοπές και που να το κουβαλάμε μέσα στο αυτοκίνητο με 40C Evil or Very Mad

2) Αγοράζουμε τεράστια κατοικίδια που μπορεί να μην μπορούμε να τα συντηρούμε και να τα φροντίζουμε. Άλλοι πάλι πάνε και αγοράζουν χασκις στην Ελλάδα, άσχετο αν αυτό υποφέρει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αντί να πάρουμε ένα πχ Σετερ ή κάτι τέτοιο με ελάχιστο τρίχωμα.

3) Λόγω της ποικνοκατοίκισης σε αρκετές πόλεις, εκδηλώνονται κακές συμπεριφορές σε σχέση με τα ζώα όταν αυτά κάνουν φασαρία(φόλες). Φανταστείτε κάποιον μετά την εργασία του να πάει να ρίξει ένα απογευματινό υπνάκο και να έχεις στο κάτω μπαλκόνι το θηρίο και να ουρλιάζει. Τέτοια προβλήματα εμφανίζονται σπάνια σε αραιοκατοικημένες περιοχές.

4) Βέβαια στην επαρχία μερικοί άνθρωποι έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα και βάζουν τα σκυλιά τους να ξεσκίζονται σε κυνομαχίες Evil or Very Mad


assotos yios wrote:
Περι ζωοφιλιας.Αρχικα να ξεκαθαρισω κατι: δε θεωρω υποχρεωση κανενος να του αρεσουν τα ζωα,αλoιμονο...Nομιζω ομως οτι μια εξελιγμενη κοινωνια πρεπει να εκπαιδευει τους πολιτες της στη κατανοηση τους και στο σεβασμο τους ,ξεκινοντας απο τα αγρια και ελευθερα,τα κατοικιδια ειναι ευκολοτερο να τα αγαπησεις.Η ελληνικη κοινωνια σε αυτο υστερει και θεωρω το προβλημα σοβαροτερο στην επαρχια.

Περι κατοικιδιων: Θα μιλησω για τους ελληνες ιδιοκτητες σκυλων που εχω γνωρισει…Η μεγαλη πλειοψηφια συμπεριφερονται μαλλον ανευθυνα ( σταθηκα ατυχος?) κακομαθαινουν τα ζωα τους και αμελουν την υγεια τους (προληψη εκτοπαρασιτων,προστασια απο τη λεισμανιωση κ.α.) .Εννοειται βεβαια οτι με κοιτουν σαν εξωγηινο επειδη κουβαλαω μαζι μου την ειδικη τσιμπιδα για τις ακαθαρσιες του σκυλου...
Φυσικα δεν θα αναφερθω σε ανθρωπους που καλυπτουν τα συναισθηματικα τους κενα εχοντας 5 σκυλους και 14 γατες σε διαμερισματα.Τους βλεπω με συμπαθεια αλλα δεν ειναι προτυπο ζωοφιλιας οπως επισης και οσοι εχουν βιτσιο με τα εξωτικα ζωα....

Οσοι δεν εχουν κατοικιδιο δεν εχουν και ιδεα για τα ζωα.Οι μαμαδες παθαινουν παρακρουση ,ολοκληροι μαντραχαλοι φοβουνται τα αδεσποτα περισσοτερο απο οτι η κοκκινοσκουφιτσα το κακο λυκο και φυσικα ακους και το φοβερο “τα ζωα μεταδιδουν αρρωστιες”…
Ασφαλως υπαρχουν και σωστοι ζωοφιλοι οπως και ανεκτικοι και ενημερωμενοι μη ζωοφιλοι.Ομως η αισθηση που εχω ειναι οτι αποτελουν μειοψηφια και σε καμμια περιπτωση δε δικαιολογουν τα αποτελεσματα της ερευνας .Αλλ ετσι κι αλλιως οτι δηλωσεις...

Υ.Γ.Για τις φολες δεν υπαρχει καμμια δικαιολογια.....edit ....
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Sun Jun 19, 2005 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

Μου φαινεται οτι αυτο το τοπικ θα γεμισει με "ευχαριστες" ειδησεις Mad

Οι μπουλντόζες «τρώνε» τον Παρνασσό

Εκτος απο την απολυτη ανοργανωσια του κρατους και τα απειρα παραθυρακια που υπαρχουν, ειναι πραγματικα λυπηρο και εξοργιστικο να διαβαζεις ποσο πολλοι ματαιοδοξοι και αδιαφοροι ανθρωποι ζουν αναμεσα μας. Πώς μπορουν να κανουν αυτα που κανουν χωρις ιχνος ενοχης? Αλλα ξεχασα, "αφου το κανουν τοσοι και τοσοι και κανεις δε τους λεει τιποτα, κοροιδο ειμαι εγω να μη το κανω?" ή "ενταξει μωρε, δεν ειμαι ο μονος που κοβει δεντρα, ολος ο κοσμος το κανει".

Γαμω τη μου γαμω, παλι συγχυστηκα Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Sun Jun 19, 2005 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

Dimiskour wrote:
Μου φαινεται οτι αυτο το τοπικ θα γεμισει με "ευχαριστες" ειδησεις Mad


μα γιατί το λες αυτό χρυσέ μου.... Twisted Evil Twisted Evil

19/06/05 13:38
Διαρκής απειλή για την υγεία
Στο έλεος ραδιενεργών και τοξικών αποβλήτων οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής




http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=632928&lngDtrID=244
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Mon Jun 20, 2005 11:54 am    Post subject: Reply with quote

Αρκετα ενδιαφερον αρθρο...

Δροσιστείτε το καλοκαίρι οικολογικά και οικονομικά

Εντυπωση μου εκανε το εξης: "Έως και 5°C θα μπορούσε να μειώσει τη θερμοκρασία ενός σπιτιού η χρήση ανοιχτόχρωμων - ανακλαστικών χρωμάτων στους εξωτερικούς τοίχους σπιτιών χωρίς μόνωση."
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Mon Jun 20, 2005 12:15 pm    Post subject: Reply with quote

Μιας και η καταγωγη μου είναι από τη Μήλο, να σας αναφέρω ότι το περίφημο φίδι του νησιού είναι η οχιά με το λατινικό όνομα Vipera Lebetina.

Πρόκειται για ένα είδος φιδιού υπό εξαφάνιση, για το οποίο έχει ξεκινήσει η εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων από την Ε.Ε. (ένταξη στο Natura 2000).

Δύο σχετικά κείμενα από το CONVENTION ON THE CONSERVATION OF EUROPEAN WILDLIFE AND NATURAL HABITATS, είναι εδώ:

http://www.coe.int/t/e/Cultural_Co-operation/Environment/Nature_and_biological_diversity/Nature_protection/sc20_51e.pdf#search='viper%20milos' , Δεκέμβριος 2000 και

http://www.coe.int/T/E/Cultural_Co-operation/Environment/Nature_and_biological_diversity/Nature_protection/sc23_inf26e.pdf?L=E , Δεκέμβριος 2003 .

.

Πρόκειται για δηλητιριώδες φίδι, γκρίζου χρώματος, με χαρακτηριστικό τις μικρές μαύρες κηλίδες στο κεφάλι του. Στο παρελθόν, πιτσιρικάς 5 ετών, θυμάμαι τον εαυτό μου να τρέχει σαν τον Asafa Powell μόλις είδα ένα τέτοιο Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Mon Jun 20, 2005 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

Mια διόρθωση φίλε Ιωάννη.
Η λατινική ονομασία του φιδιού είναι Macrovipera Schweizerii . Κατά την πρώτη περιγραφή του θεωρήθηκε ως υποείδος της Vipera lebetina schweizeri (οχιά των Λεβαντίνων....κοινό κυρίως στην μικρά ασία) που υπάρχει σε όλη την ανατολική μεσόγειο. Με τον καιρό όμως οι μελέτες απέδειξαν ότι πρόκειται για εντελώς ξεχωριστό είδος. Η οχιά της Μήλου παρεπιπτώντως είναι το πιό δηλητηριώδες φίδι της Ευρώπης...χωρίς όμως ν΄αποτελεί σοβαρό κίνδυνο μιας και ΠΟΛΥ περισσότερες πιθανότητες έχει κάποιος να πνιγεί στη θάλασσα η να πάει από αυτοκινητιστικό....
O λόγος που το δηλητήριο είναι τόσο ισχυρό έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε σχετικά άγονες περιοχές όπου και η αναζήτηση τροφή είναι δύσκολη, είναι αναγκαίο το δηλητήριο να δρά γρήγορα μετά το δάγκωμα ώστε το φίδι να μη χρειαστεί να διανύσει μεγάλη απόσταση για να βρει το πεθαμένο θήραμά του (συνήθως μικρά πτηνά), εξοικονομώντας ενέργεια και ρίσκο μη ανεύρεσης τους θηράματος.
H oxιά της Μήλου απαντάται και σε διάφορους χρωματισμούς, όπως χανθοκίτρινο και ανοιχτό καφε σχεδόν μαύρο...συνολικά υπάρχουν 5 υποείδη.








Και η εξάπλωση του είδους


http://www.reptiles.de/Illustrationen/Landkarten/Macrovipera%20schweizeri.jpg


Καθ΄οδόν προς παραλία......


http://www.sthlm-herp.net/galleri/galleri_800/Macrovipera_schweizeri_800.html




Τρέφεται κυρίως με πτηνά, μεγάλα έντομα, τρωκτικά και άλλα ερπετά
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Tue Jun 21, 2005 8:28 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=60661816





Ελαφονήσι: Σε κίνδυνο το κεδρόδασος


ΧΑΝΙΑ
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Jun 21, 2005 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

Sad

Άσε Γιάννη και στο Ελαφονήσι της Πελλοπονήσου που υπάρχει νότια του ακρωτηρίου Μαλέα, έχει μία παρόμοια παραλία(Παραλία Σίμου) όπου έχει κεδροδάσος. Το πρόβλημα είναι ότι και εκεί επιτήδιοι έχουν χτίσει (αλόγιστα) κάποιες τουριστικές εγκαταστάσεις και έχουν κάνει το τοπίο από επίγειο παράδεισο(όπως τον είχα δει εγώ πρίν 15 χρόνια) σε άλλη μία (μέσης ποιότητας) οικονομικά εκμεταλεύσιμη παραλία.

Δυστυχώς η λεγόμενη πρόοδος μας (που πολλοί λένε ότι δεν μπορεί να τη σταματήσει κανείς ... ) φέρνει και τέτοιου είδους αλλαγές που μας θλίβουν πραγματικά.

To τελείωμα του κεδροδάσους ( Shocked ) φαίνεται στο κάτω μέρος της 1ης φωτογραφίας



Δείτε και μερικές φωτογραφίες από επισκέπτες του νησιού. Διακρίνονται κέδροι



Arrow Ioannis31 & Giannis
Συμφορουμίτες ομολογώ ότι με στείλατε αδιάβαστο, με τα ποστ σας που αναφέρουν ότι η οχιά της Μήλου είναι το πιο δηλητηριώδης είδος οχιάς στην Ευρώπη Shocked Shocked Confused Και να φανταστείτε ότι εγώ είχα ρίξει κάτι φοβερούς ύπνους κάτω από δέντρο στη Μήλο(πάνω σε ένα υπνόσακο) πριν κάτι χρόνια και μάλιστα στην ερημιά(στο δρόμο προς Φυρίπλακα και Τσιγκράδο). Ήταν μέσα καλοκαιριού και τα φίδια εκείνη την εποχή κόβουν συχνά βόλτες Confused
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 4:44 pm    Post subject: Reply with quote

To παράπονο ενός συμπολίτη μας για τη καταστροφή μίας παραλίας της Σερίφου από την άναρχη δόμηση .

Η Βαγιά, στο Κυκλαδίτικο νησί Σέριφος, μια από τις πιο όμορφες παραλίες στη Μεσόγειο, γέμισε με «γιαπιά», που θα την καταστήσουν «αξιοποιημένη», σε πείσμα κάθε έννοιας σεβασμού προς το φυσικό κάλος του περιβάλλοντος.

Sad
Back to top
View user's profile Send private message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Thu Jun 23, 2005 8:39 am    Post subject: Reply with quote

Είναι λυπηρό... εκτρώματα στον παράδεισο για να γεμίσουν μερικοί τις κοιλιές τους με ξίγκια...Να έχεις τόση ομορφιά σε αυτή τη χώρα και να έχουν βαλθεί όλοι να την καταβροχθίσουν...ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!!! Twisted Evil Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Thu Jun 23, 2005 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

Μία ευχάριστη είδηση, εφόσον βεβαίως συνοδευθεί από αυστηρούς ελέγχους για τους Ελληναράδες που θα παρανομήσουν.

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ 639-Δ, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού, σχετικά με τον καθορισμό της χερσαίας περιοχής των ορεινών όγκων της Βόρειας Πίνδου ως Εθνικού Πάρκου, με καθορισμό ζωνών προστασίας και καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης.

Οι περιοχές απολύτου προστασίας εντός του Εθνικού Πάρκου είναι:
Ι. Τμήμα Βίκος
ΙΙ. Τμήμα Αωός
ΙΙΙ. Τμήμα Βάλια Κάλντα

Εντός των παραπάνω ζωνών χαρακτηρίζονται ως ζώνες διατήρησης οικοτόπων και ειδών οι:

ι. Ευρύτερη περιοχή Βίκου-Αωού-Κουκουρούντζου-Βάλια Κάλντα
ιι. Περιοχή βορείων πλαγιών όρους Κλέφτες-Φλάμπουρο
ιιι. Περιοχή βορείων πλαγιών όρους Μιτσικελίου
ιv. Περιοχή κορυφών όρους Σμόλικα.

Τέλος, ως περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Πάρκου, με ελεγχόμενη ανάπτυξη, ορίζονται οι περιοχές:
1. μεταξύ Αρίστης και Ασπραγγέλων
2. βόρεια της Κόνιτσας
3. Φιλιππαίων-Σπηλαίου
4. νοτίως των Ζαγορίου και Μετσόβου.
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Thu Jun 23, 2005 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

Ioanni,

με αφορμη το post σου, εριξα μια ματια στο google να δω ποια αλλα παρκα εχουμε. Στο site www.gnto.gr βρηκα οτι εχουμε 10:

Όνομα Νομός Νησί
Αίνος, Κεφαλονιά, Κεφαλονιά
Βίκος Αώος, Ιωάννινα -
Λευκά Ορη (φαράγγι Σαμαριάς), Χανιά, Κρήτη
Οίτη, Φθιώτιδα -
Όλυμπος, Πιερία -
Παρνασσός, Φωκίδα, Βοιωτία -
Πάρνηθα, Αττική -
Σούνιο, Αττική -
Πίνδος, Ιωάννινα -
Πρέσπες, Φλώρινα -

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι η Πινδος ηδη περιλαμβανεται. Κανοντας κλικ για περισσοτερες πληροφοριες, το κειμενο ξεκιναει ως εξης: "Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου (Βάλια Κάλντα) αποτελεί αντιπροσωπευτικό τμήμα της οροσειράς της Πίνδου."

http://www.eot.gr/pages.php?pageID=325&langID=1

Πώς εξηγειται το παραπανω? Μηπως ξερεις?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Fri Jun 24, 2005 10:27 am    Post subject: Reply with quote

Dimiskour,

Αυτά που αναφέρεις είναι 10 Εθνικοί Δρυμοί, δηλαδή δασικές περιοχές μεγάλης έκτασης, που καθορίσθηκαν με το Νομοθετικό Διάταγμα 996/1971.

Με νεώτερο νόμο, που βασίστηκε σε κοινοτικές οδηγίες, έχει εισαχθεί η έννοια του Εθνικού Πάρκου που καθορίζει με πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια τους όρους και περιορισμούς χρήσεων γης όχι μόνο στον αρχικό πυρήνα του Εθνικού Δρυμού αλλά και σε ευρύτερη έκταση.
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Jun 24, 2005 11:14 am    Post subject: Reply with quote

Σε ευχαριστω Ioanni. Το φανταστηκα οτι η εξηγηση ειχε να κανει με τους ορους "εθνικος Δρυμος" και "εθνικο Παρκο", αν και το site του ΕΟΤ μεταφραζει το "εθνικος Δρυμος" ως "National Park" (αν διαλεξεις την αγγλικη εκδοση της σελιδας). Ισως η σωστη μεταφραση θα επρεπε να ηταν "National Protected Forests" ή κατι τετοιο, τελοσπαντων.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Wed Jul 06, 2005 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

PINOΔEΛΦINA
Tα κοντινότερα προς τον άνθρωπο θηλαστικά


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=758&subid=2&pubid=9153


ΞANA ΣTO BAΘY ΓAΛAZIO
Aγκάλιασαν το δελφίνι


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=758&subid=2&pubid=9152


κι έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.... Twisted Evil Twisted Evil

ΣT. ΔHMAΣ:
Σε γνώση της Kομισιόν η κακή κατάσταση του Σχινιά


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=758&subid=2&pubid=9157

ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ, Πόρτο Χέλι. Κραυγές κατοίκων, αδιαφορούν οι αρμόδιοι
Η λιμνοθάλασσα της αυθαιρεσίας


http://www.enet.gr/online/online_text?dt=04/07/2005&c=112&id=27865600

«Βόμβα» διοξίνης
http://www.enet.gr/online/online_text?dt=04/07/2005&c=112&id=33659776
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Tue Jul 12, 2005 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=889520


Βλέπει ευρω-σκαμνί η Ελλάδα για 4 περιβαλλοντικές οδηγίες
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 9:56 am    Post subject: Reply with quote

Μειώνουν ρύπανση και ανεργία

Δημιουργία τουλάχιστον 13.000 νέων θέσεων εργασίας και μείωση κατά 13,5 εκατομμύρια τόνους των εκπομπών της χώρας σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2) προβλέπεται έως το 2010 με την προϋπόθεση να αυξηθεί η δυναμικότητα σε συγκεκριμένο πλαίσιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.



http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=53420208
Back to top
View user's profile Send private message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

Φτιάχνουν στέγαστρα για τα άγρια άλογα

Eυαισθητοποίηση μετά τους μαζικούς θανάτους πέρυσι τον χειμώνα



http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18292&m=N14&aa=1
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

Έκανα τον ξεναγό για κάποιους συγγενείς μου που ήρθαν στην Ελλάδα. Παιρνώντας από πολλά σημεία στο ιστορικό τρίγωνο, υπάρχουν αδέσποτα παντού Crying or Very sad . Κάτι πρέπει να γίνει γιατί η κατάσταση έχει επανέλθει στη προ αγώνων κατάσταση. Δεν μπορούν να τα πάνε σε κάποιο καταφύγιο αδέσποτων σκύλων Question

Last edited by losada7 on Tue Jul 19, 2005 9:01 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

λίγη φύση ( βασικά θάλασσα..) από Αλγκάρβε

http://photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/?action=view&current=P6300029.jpg

http://photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/?action=view&current=P6300027.jpg

http://photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/?action=view&current=PICT0955.jpg

http://photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/?action=view&current=PICT0918.jpg

http://photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/?action=view&current=PICT0917.jpg



...λίγα λόγια για τον ατλαντικό: Καταρχάς, κάθε βήμα (μπένοντας στη θάλασσα) και έμφραγμα. Αφού σταθούμε όρθιοι για 10 λεπτά περιμένοντας να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση αφήνουμε το κορμί μας να πέσει...αυτό συνεπάγεται ένα μακρόσυρτο βογκητό, έναν στεναγμό! Η ολόσωμη παραμονή εις το ύδωρ περιορίζεται στα περίπου 15 λεπτα...μετά από αυτό το διάστημα εμφανίζεται δύσπνοια, βραδυκαρδία και ελαφρύ μελάνιασμα στο δέρμα. Αναχωρώντας ακούγονται ψίθυροι του στυλ... Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil παγάκια.. Exclamation .@@?=)(%ç%ç Evil or Very Mad Twisted Evil στη Μήλο 25 C Question ...δε Exclamation ξαναμπαίνω!Αφού περάσει μια ώρα, η διαδικασία επαναλαμβάνεται... Twisted Evil

επίσης η παλίρροια δεν είναι παίξε γέλασε....η ακτή μεγαλώνει κατά 15 μέτρα....

και λίγη ιδέα από πορτογαλική πανίδα.... Very Happy


http://photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/?action=view&current=P6300026.jpg


http://photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/?action=view&current=P6300021.jpg

με την πανίδα τα πήγαμε μια χαρά....φιλαράκια (να΄χα μια ιχθυοπανίδα τώρα...)

http://photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/?action=view&current=PICT0982.jpg Shocked Cool Shocked
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Next
Page 1 of 15

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr