stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Κλείδωμα "αθλητικού κλουβιού"
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Σχετικά με το stadia.gr
View previous topic :: View next topic  

Η ύπαρξη του "αθλητικού κλουβιού" προσθέτει ή αφαιρεί από αυτό που θα θέλατε να είναι το forum μας; Αν κλειδώσουν οι συζητήσεις του, θα σας λείψουν;
Είναι αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι του forum. Με ενδιαφέρουν πολύ οι συζητήσεις που φιλοξενεί.
43%
 43%  [ 28 ]
Δε μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Δεν το πολυδιαβάζω, αλλά δεν με πειράζει να υπάρχουν στο forum και αυτού του είδους οι συζητήσεις.
43%
 43%  [ 28 ]
Δε θα μου λείψει καθόλου. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο κομμάτι χαλάει τη συνολική εικόνα του forum.
6%
 6%  [ 4 ]
Καιρός ήταν! Όλες οι βλακείες στο forum προέρχονταν από εκεί! Οι "άρρωστοι" μπορούν αν θέλουν να κουβεντιάζουν και αλλού.
6%
 6%  [ 4 ]
Total Votes : 64

Author Message
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 12:20 am    Post subject: Κλείδωμα "αθλητικού κλουβιού" Reply with quote

Να πω την αλήθεια, είναι κάτι που με απασχολεί εδώ και πολλούς μήνες: η συνέχιση της ύπαρξης του "αθλητικού κλουβιού με τους τρελούς".

Από τη μία πλευρά υπάρχει η θέλησή μου (από δημιουργίας αυτού του forum) για ελευθερία έκφρασης, με μόνη προϋπόθεση την τήρηση όσων προβλέπει ο Κανονισμός.
Επίσης, είναι γεγονός ότι το θέμα του site άπτεται άμεσα (ή μήπως όχι;) του περιεχομένου των συζητήσεων στο αθλητικό κλουβί.

Από την άλλη όμως, είναι κοινή διαπίστωση πως το 99% των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια στη μικρή μας κοινότητα έχουν ως πηγή και ως τόπο εκδήλωσης το συγκεκριμένο sub-forum.
Επιπλέον, υποκειμενική μου άποψη (μπορείτε να διαφωνήσετε ελεύθερα) είναι ότι το επίπεδο των συζητήσεων του "αθλητικού κλουβιού" είναι σε γενικές γραμμές πολύ χαμηλό, σε σχέση με το υπόλοιπο forum.
Τέλος, υπάρχει και το δεδομένο της ύπαρξης δεκάδων (μπορεί και εκατοντάδων) άλλων αθλητικών sites με fora όπου φιλοξενούνται οι ίδιες "συζητήσεις" με αυτές που υπάρχουν στο αθλητικό κλουβί.

Αποφάσισα λοιπόν να προχωρήσω στο κλείδωμα του κλουβιού (!), δοκιμαστικά σε πρώτη φάση. Θέλω όμως να δω και τις δικές σας απόψεις. Τι πιστεύετε εσείς; Μπορείτε τόσο να ψηφίσετε στο ανωτέρω poll όσο βεβαίως και να γράψετε (λακωνικά ή εκτενώς - όπως θέλετε) τα επιχειρήματά σας.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 1:21 am    Post subject: Reply with quote

Ψήφισα την δεύτερη επιλογή, κυρίως επειδή πέρα από τις γνωστές αντεγκλήσεις υπάρχουν και τοπικ που φιλοξενούν σοβαρές συζητήσεις και πληροφορίες. Άσε που ξέρεις πολύ καλά οτι αν θέλει κάποιος να τσακωθεί θα το κάνει έτσι και αλλιώς (θυμάστε κάτι ωραίες συζητήσεις στα τοπικ των γηπέδων Καραϊσκακη, Παο και Πάοκ;). Ίσως αν κλείδωνες την δημιουργία νέων τοπικ με παράλληλη αφαίρεση των πιο επικίνδυνων;
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 1:34 am    Post subject: Reply with quote

Το site αναφέρεται σε γήπεδα. Άρα η έλλειψη από το forum του αθλητικού κλουβιού δεν πιστεύω ότι είναι απώλεια. Αυτοί οι οποίοι θέλουν να κοκορεύονται για το ποια ομάδα έχει τις καλύτερες χορογραφίες και ποιος σύλλογος τους περισσότερους τίτλους, μπορούν να γράψουν στα forum της 7 και της 13. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν καλύτερα στον λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτό το site.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 2:20 am    Post subject: Reply with quote

Προσωπικώς δεν έχω αντίρρηση, χρειάζεται όμως να βρεθεί μια φόρμουλα για να μην εκτονώνονται κάποιες συζητήσεις σε άσχετα topics.
Πχ, τελικός Champions League. Είμαι βέβαιος ότι με πρόσχημα ότι θα γίνει στο ΟΑΚΑ, πολλές συζητήσεις θα κατευθυνθούν εκεί. Κι άντε μετά να τις μαζέψεις.
Το ίδιο θα ισχύσει και με τα topics πολλών γηπέδων, ειδικά αν παρουσιαστούν φαινόμενα βίας σε αυτά, ή οτιδήποτε άλλο.
Δηλαδή φοβάμαι μήπως προσπαθώντας να ελεγχθεί ο οπαδισμός και να κρατηθεί και το επίπεδο των συζητήσεων, οδηγηθούμε σε φαινόμενα "ξεχειλώματος" συναφών topics που όμως έχουν δημιουργηθεί για άλλου είδους συζητήσεις.
Η γνώμη μου είναι να προβλεφθεί ρητώς αυτό το ενδεχόμενο με προσθήκη σχετικού άρθρου στον κανονισμό, για να είναι και οι συντονιστές τυπικώς εντάξει απέναντι στα μέλη.

Βέβαια, κάποιοι μπορούν να πουν ότι εφόσον το forum αναφέρεται σε γήπεδα και δεν έχει χώρο για οπαδικές εκτονώσεις, άλλο τόσο δεν μπορεί να έχει χώρο για τον κατασκευαστικό τομέα, ή τα θέματα του πολιτικού κλουβιού.
Το επιχείρημα που θα τους αντέτεινα είναι ότι forum με αθλητικό-οπαδικό περιεχόμενο υπάρχουν αμέτρητα, ενώ συζητήσεις σαν αυτές που γίνονται για τις κατασκευές, την αρχιτεκτονική κλπ, δύσκολα βρίσκει κανείς στο ελληνικό διαδίκτυο.
Κι αυτό θεωρώ ότι είναι μεγάλη κατάκτηση για όλους μας. Τόσο από πλευράς εξάσκησης σε μια μορφή διαλόγου (και προβληματισμού) στην οποία οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε κιόλας, όσο και καθαρά "ειδησεογραφικά". Πολλές φορές έχουν ακουστεί πράγματα για πρώτη φορά μέσα από το stadia.gr.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 6:07 am    Post subject: Reply with quote

Προσωπικά δεν θα μου λείψει καθόλου, αλλά ίσως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος χώρος για να συζητάμε μόνο για τις εθνικές ομάδες και για άλλα σπορ γιατί δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο (πχ κολύμβηση, στίβος)
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 7:57 am    Post subject: Reply with quote

Εκπλήσσομαι για αυτή την εξέλιξη αλλά δεν μπορώ να πω ότι το παρακολουθούσα και πολύ το συγκεκριμένο τμήμα. Δε μου κάνει ούτε και εμένα ούτε κρύο ούτε ζέστη, και δεν γνωρίζω αν υπάρχει λόγος ή μη συνέχισης του.

Το θέμα είναι όπως το λέει ο Υ νομίζω. Υπάρχει φόβος οι κακής ποιότητας οπαδικές αντεγκλήσεις να μεταφερθούν σε άλλα συγγενή τμήματα ή δημοσιεύσεις του φόρουμ; Από την άλλη βέβαια θα είναι ίσως και λίγο παράδοξο σε ένα φόρουμ για στάδια να μην υπάρχει και ένα γενικού αθλητικού ενδιαφέροντος τμήμα. Όχι όμως σε βάρος της ποιότητας του υπόλοιπου φόρουμ. Οχι και να απαιτείται να μεταβάλλεται ο admin (ενδεχόμενα ο κάθε admin) σε θηριοδαμαστή για μερικούς θερμόαιμους, και να σπαταλάει χρόνο και ψυχική ενέργεια για να επαναφέρει στην τάξη τον κάθε ταραξία. Έλεος, τόσα χρόνια κρατήσαμε ένα επίπεδο, μην το ευτελίσουμε...
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 9:30 am    Post subject: Reply with quote

Ήμουν ο πρώτος που εξέφρασα στο φόρουμ τον προβληματισμό μου για την αναγκαιότητα ύπαρξης του Αθλητικού Κλουβιού. Νομίζω ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν μέλη που η συμμετοχή τους στο φόρουμ εξαντλείται στο αθλητικό κλουβί (και όποιος θέλει ας με διαψεύσει). Παρότι δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κάποιο μέλος να συμμετέχει σε όλα τα θέματα του φόρουμ, είναι προφανές ότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την υπόλοιπη θεματολογία και αυτό κάτι λέει. Δεύτερο, τα θέματα στα οποία έχουν γίνει οι "ιστορίες" είναι αυτά που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, εκεί δηλαδή όπου η παρουσία ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και ΑΕΚ ευνοεί τη δημιουργία αντιπαραθέσεων.

Θα πρότεινα τα εξής:
- Να διατηρηθούν τα θέματα που σχετίζονται με συγκεκριμένα αθλήματα (π.χ. χάντμπολ, snooker, πολεμικές τέχνες),
- Να διατηρηθούν τα θέματα που αφορούν συγκεκριμένες διοργανώσεις (Euro 2008, Μεσογειακοί Αγώνες) και
- Να κλειδωθούν τα θέματα που αφορούν την παρα-αθλητική κουβέντα (αθλητική δημοσιογραφία, διαιτησία κλπ.) και εκείνα που έχουν κλειδωθεί τουλάχιστον μια φορά μέχρι τώρα.

Ψήφισα την τρίτη επιλογή γιατί έτσι αισθάνομαι αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θα ήμουν αρνητικός στη διατήρηση του αθλητικού κλουβιού με εκτενείς αλλαγές όμως.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 10:03 am    Post subject: Reply with quote

Η απόφαση για κλείδωμα του συγκεκριμένου sub-forum δεν είναι έκπληξη, καθώς αρκετά μέλη είχαν παρεκτραπεί κατά καιρούς βγάζοντας προς τα έξω οπαδικά συναισθήματα. Διαφωνώ όμως με την λογική "πονάει δάκτυλο-κόψει πόδι" σχετικά με το οριστικό κλείδωμα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν θέματα στο "αθλητικό κλουβί" όπου ο διάλογος είναι δημιουργικός και ικανοποιεί την ανάγκη αρκετών μελών να εκφράσουν ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ τις απόψεις τους. Σαφώς και θέματα τύπου "χορογραφίες" οδήγησαν πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να "πάρει η μπάλα" τους πάντες και τα πάντα. Τέλος, με εκπλήσσει αρνητικά η ελιτίστικη στάση ορισμένων μελών του φόρουμ που αντιμετωπίζουν άλλα μέλη κάθε άλλο παρά συναδελφικά...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 10:13 am    Post subject: Reply with quote

elpizo na min einai monimo toulahiston.... Sad , oti kai na'nai eihe polla topics, de borei na einai ola gia kleidoma.
Back to top
View user's profile Send private message
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 10:36 am    Post subject: Reply with quote

Αν και συμμετειχα αρκετα στο "Αθλητικο κλουβι" ψηφισα τη δευτερη επιλογη.Η προταση του exitmusician νομιζω πως δινει απαντησεις στα προβληματα που εθεσαν ο Ypsilon και ο Λουκρητιος...
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 11:20 am    Post subject: Reply with quote

exitmusician wrote:
Ήμουν ο πρώτος που εξέφρασα στο φόρουμ τον προβληματισμό μου για την αναγκαιότητα ύπαρξης του Αθλητικού Κλουβιού. Νομίζω ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν μέλη που η συμμετοχή τους στο φόρουμ εξαντλείται στο αθλητικό κλουβί (και όποιος θέλει ας με διαψεύσει). Παρότι δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κάποιο μέλος να συμμετέχει σε όλα τα θέματα του φόρουμ, είναι προφανές ότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την υπόλοιπη θεματολογία και αυτό κάτι λέει.


Πολύ φοβούμαι ότι το πρόβλημα δεν είναι η συμμετοχή μελών σε ένα ορισμένο τμήμα του φόρουμ αλλά ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχουν. Βέβαια, υπάρχουν και οι άλλοι οι οποίοι λογικό και αναμενόμενο είναι να διαμαρτυρηθούν γιατί "καίγονται" μαζί με τους ταραξίες.

Δε νομίζω να υπάρχει άλλη λύση εκτός είτε από το οριστικό κλείδωμα, είτε τη θέσπιση ειδικού κανονισμού ο οποίος κατ εξαίρεση θα δίνει δικαίωμα στους διαχειριστές απόλυτη εξουσία ελέω Θεού και χωρίς ερωτήσεις ή ενστάσεις να κλειδώνουν μια δημοσίευση με το που εμφανίζεται έστω και υποψία οπαδικής αντιπαράθεσης. Άλλη λύση δεν υπάρχει, τουλάχιστον για να διασωθούν οι υπόλοιπες θεματικές ενότητες, τι φταίνε πχ οι πολεμικές τέχνες που με ενδιαφέρουν επειδή υπάρχουν οπαδικές αναμετρήσεις αλλού;
Back to top
View user's profile Send private message
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

Διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι γράφοντες υποστηρίζουν τη ρήση ότι "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά". Ένα φόρουμ χαρακτηρίζεται για την ελεύθερη αναταλλαγή απόψεων. Εκτός αυτού, αν ακολουθήσουμε τη λογική ότι το φόρουμ αφορά στάδια και γήπεδα, μπορούμε άνετα να υποστηρίξουμε και το κλείδωμα του "πολιτικού κλουβιού", του "Υποδομές και έργα" κλπ. Επιμένω ότι η τακτικη του "πονάει δάκτυλο, κόψει πόδι" δεν είναι λύση. Αυτοί που θέλουν να προκαλέσον θα το κανουν και μέσα από άσχετα θέματα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
aristidis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1448
Location: Πουθενιστάν

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 12:46 pm    Post subject: Reply with quote

Απιστευτο! Την μερα που μπηκα στο σαιτ μετα απο κανα 2 βδομαδες, τοτε ηταν που κλειδωθηκε!...


Εγω προτιμω ελευθερο, να ξεκλειδωθει.. Απλα να υπαρξουν αυστηροτερα μετρα σε καποια τοπικς/ποστς.. Ειναι κριμα να χαθουν καποια τοπικς, δηλαδη τι θα ηταν δηλαδη το Euro χωρις το τοπικ "Εθνικες Ομαδες της Ελλαδας" που σε ενα μηνα ειχαν μπει 1209312 σελιδες;;; Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 1:56 pm    Post subject: Reply with quote

Αλέκο, για το επιχείρημά σου περί κλειδώματος όλων των θεμάτων που δεν σχετίζονται άμεσα με τη θεματολογία του φόρουμ ο Ypsilon έχει δώσει την σωστότερη απάντηση στην αρχή αυτού του θέματος. Συμφωνώ πάντως ότι δεν είναι σωστό να τσουβαλιάζουμε τους πάντες και τα πάντα. Η πρότασή μου και από ό,τι διαβάζω οι προτάσεις των περισσότερων που έχουν απαντήσει κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσο για την "έλλειψη συναδελφικότητας" και τον "ελιτισμό" έναντι ορισμένων μελών θα το δεχόμουν ως μομφή αν τα εν λόγω μέλη ήταν άψογα ή τουλάχιστον εντάξει στις υποχρεώσεις τους όπως αυτές εκφράζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 2:01 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν έχεις καθόλου άδικο σχετικά με την συμπεριφορά κάποιων συγκεκριμένων μελών, απλά θεωρώ ότι είναι κρίμα να την "πληρώσουν" οι πολλοί για τα ατοπήματα των λίγων.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
apelpisiakos
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 277
Location: Estadio Municipal de Mytilini - "Tarlas"

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

Το κλείδωμα του αθλητικού κλουβιού χρησιμέυει μόνο ως προσωρινή λύση μέχρι να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Ως μόνιμη λύση, ούτε κατά διάννοια! Το θεωρώ εντελώς αφυσικο να υπάρχει ένα φόρουμ για στάδια και αθλητικές εγκαταστάσεις, στο οποίο δεν μπορούν να συζητηθούν οι αθλητικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός τους!!!!!!!!

Η λύση ποιά είναι? Δύσκολο. Κατά τη γνώμη μου ένας από τους λόγους που οδήγησαν εδώ ίσως είναι και η ατιμωρησία. Όπως και με τους συνδέσμους. Κακά τα ψέμματα. Υπαρχουν συγκεκριμένα μέλη που έχουν ξεφύγει!! Είτε με ευθείες επιθέσεις, προσβολές κλπ. είτε με flame posts ειρωνικά σχολιάκια και καρφιά με στόχο ακριβώς να προκαλέσουν σαματά (κάτι που προσωπικά θεωρώ χειρότερο από το πρώτο).

Και δυστυχώς δεν είναι ότι παρεκτράπηκε κάποιος μια δυό φορές. Στον κάθένα μπορεί να συμβεί αυτό. Για κάποιους όμως (που τους ξέρουμε όλοι) αυτή είναι χρόνια συμπεριφορά, που παρά τις τόσες παρατηρήσεις και επισημάνσεις από admin και mods δεν αλλάζει.

Ο admin έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές. Έχει γράψει και κείμενο αγανάκτησης στο ποινολόγιο, ότι στο επόμενο "έστω και βήξιμο" το ban θα είναι άμεσο. Παρόλ' αυτά δεν έγινε. Ίσα ίσα που ο άνθρωπος τροποποίησε και τον κανονισμό σχετικά με το οριστικό ban και έδωσε και άλλες ευκαιρίες. Δεν το είδα με καλό μάτι τότε, αν και εν μέρει κατανοώ την σκοπιμότητα της ενέργειας. Πήρε κανείς το μήνυμα? Αμφιβάλλω. Όσοι προκαλούσαν συνεχίζουν να προκαλούν, όσοι αντιδρούσαν χαζά και ακραία συνεχίζουν να το κάνουν. Γνώμη μου είναι ότι έφτασε η ώρα για.. προσεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις και οριστικά ban. Ban σε μέλη και όχι σε... topics! Wink Το πολύ πολύ να δοθεί άλλη μια τελευταια (οριστικά τελευταία όμως...) προειδοποίηση. Διαφορετικά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστεί ο κανονισμός εντελώς ανυπόληπτος με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργία του φορουμ...
Back to top
View user's profile Send private message
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

Τα πραγματα ειναι οσο απλα τα περιγραφει ο apelpisiakos.Πηγη των προβληματων του "αθλητικου κλουβιου" ειναι κυριως 2-3 μελη.Επειδη λοιπον η λυση ειναι απλη,εχω την αισθηση οτι αυτο που απασχολει περισσοτερο τον Αdmin ειναι η ποιοτητα των περιεχομενων του κλουβιου και οχι τα προβληματα που δημιουργει.Μπορει βεβαια να κανω και λαθος...
Back to top
View user's profile Send private message
dimi
Full Member
Full Member


Joined: 08 May 2004
Posts: 319
Location: Leuven Belgium

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 3:45 pm    Post subject: Reply with quote

Ψηφίζω τη δεύτερη επιλογή. Νομίζω και εγώ ότι από μία πολύ μικρή μειοψηφία μελών δημιουργέιται το πρόβλημα και ίσως η λύση θα ήταν το οριστικό ban. Προτιμώ να έχω τη δυνατότητα να διαβάζω καποια σχόλια αθλητικού περιεχομένου και αν είχα να επιλέξω, θα επέλεγα την απομάκρυνση καποιων ατόμων που δεν μπορούν να συγκρατηθούν.

Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση του Admin και των moderators που θα πρέπει να τρέχουν σαν πυροσβέστες κάθε φορά που συμβαίνει κάτι. Μία, δύο, ...εκατό φορές, έ κάποια στιγμή η υπομονή του καθενός εξαντλείται.

Ίσως η λύση με την εξάλειψη κάποιων threads να είναι η πλέον κατάληλη.
Back to top
View user's profile Send private message
projected
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Jul 2004
Posts: 1172
Location: Rome-Athens

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 4:14 pm    Post subject: Reply with quote

Pshfisa yper ths diathrhshs tou sugkekrimenou xwrou, gia tous ekshs logous:

1) Opws eipe kai o apelpisiakos, einai "αφυσικο να υπάρχει ένα φόρουμ για στάδια και αθλητικές εγκαταστάσεις, στο οποίο δεν μπορούν να συζητηθούν οι αθλητικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός τους"

2) Oso kai an akougetai periergo, to epipedo tou sugkekrimenou xwrou sto forum, einai arketa upshlo se sxesh me alla, a8lhtikou periexomenou, forums. Auto sumbainei dioti summetexoun xrhstes me pollapla endiaferonta kai pou den eiserxontai se auto to site me apokleistiko skopo na sxoliasoun a8lhtika gegonota.

3) Polla apo ta melh autou tou site einai nun h prwhn foithtes/katoikoi ekswterikou, me apotelesma polles fores na exoun apopseis/nea epi a8lhtikwn gegonotwn pou den diabazoume oute kan stis efhmerides...

H gnwmh mou einai oti xreiazontai 2 metra gia na "anebei" to epipedo tou forum (h telospantwn na plhsiasei sta epipeda pou epi8umei o katoxos tou sugkekrimenou diktuakou xwrou):

i) Efarmogh tou kanonismou me pio suxnes proeidopoihseis kai ban.
ii) Apagoreush aplhs dhmosieushs ar8rwn (oute kan se morfh link) a8lhtikwn gegnonotwn, an den sunodeuontai me ar8ro-apopsh tou xrhsth (ennoeitai bebaia oxi monolektika posts).

p.s: Pros8etw oti sto "a8lhtiko kloubi" uparxoun topics me polu endiaferon kai arketa upshlo epipedo pou 8a htan krima na xa8oun (idiaitera otan, gia paradeigma, sto "politiko kloubi" uparxoun topics opws to "Kalo Pasxa" h to "Euxes" pou den eimai sigouros oti anebazoun to epipedo tou forum...)

p.s.2: Mia allh lush isws na htan h ekshs: Yparxei tropos opoiodhpote post sto a8lhtiko kloubi, prin dhmosieutei na diabazetai apo tous moderators? (polla forums, px. auto ths gazzetta dello sport, leitourgoun me auton ton tropo, oso kai an 8ewreitai logokrisia Confused )


Last edited by projected on Tue Apr 10, 2007 4:36 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Kalashnikov
Senior Member
Senior Member


Joined: 26 Feb 2004
Posts: 597
Location: Brussels

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 4:21 pm    Post subject: Reply with quote

Symfwnw me ta proanafer8enta. To provlima einai o xronos pou prepei na 3odevei o admin k oi mods gia tin tirisi tis ta3is sto klouvi.
Pratontas katallila, kai i synoliki prospa8eia gia moderation 8a meiw8ei, ka8ws kai ta -stin pleiopsifia- axrista posts pou kanoun aftoi oi xristes.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

Σε σχέση με τον κανονισμό, νομίζω ότι η δεύτερη ευκαιρία δεν λειτούργησε. Αυτοί που θέλουν να κάνουν μανούρα την κάνουν ελπίζοντας στην ανοχή διαχειριστή και συντονιστών, και τελικά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να διαιωνίζεται το πρόβλημα.
Ίσως θα έπρεπε να επανέλθει η οριστική αποπομπή με την τρίτη παρατήρηση.
Από την άλλη, προσωπικά δεν ξεχνάω ότι στις ελάχιστες φορές που επιχειρήθηκε να τηρηθεί κατά γράμμα ο κανονισμός, αποκληθήκαμε μέχρι και λογοκριτές, από ορισμένους! Shocked
Τελικά πρέπει να αποφασίσουμε οι ίδιοι τι θέλουμε, γιατί με δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν γίνεται δουλειά. Ο κανονισμός είναι εργαλείο που εξυπηρετεί όλους μας, δεν είναι ιδεολογικό μανιφέστο που μας επιβάλλεται με το ζόρι. Αν το δούμε σαν προσπάθεια φίμωσης του λόγου, χάσαμε όλοι μας.
Και δεν νομίζω, δα, ότι έχουν δοθεί ποτέ δικαιώματα για να ισχυριστεί κανείς πως εδώ μέσα δεν επιτρέπεται ο διάλογος, ή η (ακόμα και έντονη) διαφωνία από τη στιγμή που τηρούνται στοιχειώδεις όροι ευπρεπούς αντιπαράθεσης.

Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με τον assoto. Είναι και δική μου αίσθηση πως το πραγματικό διακύβευμα στο συγκεκριμένο sub-forum είναι η ποιότητα.
Δηλαδή, το ζητούμενο δεν είναι τόσο τι λέγεται, αλλά πώς διατυπώνεται.
Η ποιότητα όμως, είναι (δυστυχώς) σχετικό μέγεθος κι ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Όπως δεν μπορούν να υπάρξουν μέτρα καταστολής της, έτσι και δεν μπορούν να υπάρξουν μέτρα επιβολής της.

Προσωπικώς στηρίζω τον προβληματισμό του Admin, θα δεχθώ όμως ευχαρίστως τη βούληση της πλειοψηφίας. Αρκεί αυτή να μην εκβιασθεί. Και να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε οι ίδιοι το ενδεχόμενο ξεκλείδωμα του forum.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Λοιπόν εγώ ψήφισα τη δεύτερη επιλογή κυριώς επειδή νομίζω ότι υπάρχουν και πολύ χρήσιμες πληροφορίες στο συγκεκριμένο φόρουμ. Είναι αλήθεια ότι η ποιότητα του πολλές φορές δεν είναι ανάλογη του υπόλοιπου φόρουμ αλλά όπως είπαν και πολλοί πριν από εμένα αυτό δεν μπορείς να το διασφαλίσεις με μέτρα. Γενικά πιστεύω ότι πλην ελαχίστων όλοι προσπαθούν να τηρούν τους κανονισμούς.

Είναι ένα κομμάτι του φόρουμ που δεν πολυδιαβάζω αλλά που μου αρέσει να υπάρχει. Επίσης ακούγονται και ενδιαφέρουσες απόψεις όπως για παράδειγμα τελευταία με το θέμα της βίας. Έγραψαν εκεί και μέλη του φόρουμ που γράφουν πάντα μα πάντα σοβαρά και πάντα σταθμίζουν αυτά που έχουν να πουν. Είναι κρίμα να στερούμαστε της ευκαιρίας του διαλόγου σε σοβαρότατα θέματα που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμο επειδή 3-4 ανεγκέφαλοι θέλουν να τη "βγουν" ο ένας στον άλλον.
Back to top
View user's profile Send private message
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 596
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 7:01 pm    Post subject: Reply with quote

Καλό θα είναι να ξεκλειδωθεί και όσοι προκαλούν αναταραχές ας μπανάρονται σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας του φόρουμ!
Back to top
View user's profile Send private message
Nameless
Senior Member
Senior Member


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 412

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 10:10 pm    Post subject: Reply with quote

Κι εγώ με τη σειρά μου ψήφισα τη 2η επιλογή καθώς δεν είμαι τακτικός επισκέπτης του συγκεκριμένου κλουβιού! Όμως για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις (πχ EURO) διάβαζα τις συζητήσεις παρ'όλο που δεν συμμετείχα ενεργά. Είναι κρίμα όμως να είμαστε στο stadia.gr και να μην μπορεί κάποιος να μιλήσει για τα τεκτενόμενα μέσα σ'αυτά τα στάδια. Προτείνω την τακτική φωτιά-και-τσεκούρι-στους-ιερόσυλους που αποτελεί μια μίξη των προτάσεων του exitmusician, του projected και του petalo. Ή κάπου εκεί ενδιάμεσα χωρίς οριστικό λουκέτο! Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Alexandros
Junior Member
Junior Member


Joined: 22 Dec 2005
Posts: 168
Location: ATHENS

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 11:59 pm    Post subject: Reply with quote

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση(κι εν δυναμη προταση) στους Admin/moderators.Υπαρχει τεχνικα η δυνατοτητα να μην εχουν προσβαση/privileges ορισμενοι χρηστες οι οποιοι εχουν παρατηρηθει επανελλειμενος σε συγκεκριμενα subtopics στα οποια εχουν επιδειξει παραβατικη συμπεριφορα?Ουσιαστικα δηλαδη να κλειδωνοντε τα topics για ορισμενους και οχι για ολους.Δεν ξερω αν αυτο ειναι εφικτο αλλα νομιζω ειναι το πιο δικαιο.Ετσι και κανεις δεν μπορει να σας κατηγορησει για ακραιες ενεργειες του τυπου μονιμου ban(που ξερω οτι και εσεις δεν το θελετε) αφου θα εχει προσβαση στα υπολοιπα topics μεχρι να παρατηρηθει και εκει.... Very Happy
Σε περιπτωση που δεν ειναι αυτο εφικτο τοτε και εγω ψηφιζω την λυση του οριστικου ban των 2-3 μελων που ειναι η πηγη του "κακου" με την λογικη οτι ειναι πιο δημοκρατικο να τιμωρησεις τους λιγους παρα να τημωρησεις το ιδιο το φορουμ και τους πολλους που ενδιαφερονται για τα συγκεκριμενα topic
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Σχετικά με το stadia.gr All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr