stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Ντοπο-υστερία
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "αθλητικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
apelpisiakos
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 277
Location: Estadio Municipal de Mytilini - "Tarlas"

PostPosted: Fri Sep 03, 2004 10:58 am    Post subject: Ντοπο-υστερία Reply with quote

Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις τελευταίες βδομάδες όλες αυτές τις "αποκαλύψεις" για το θέμα των αναβολικών και τις τραγελαφικές αντιδράσεις των Ελλήνων, επωνύμων και μη!

"Ντροπή" αισθάνεται ο ένας, "Απογοήτευση" ο άλλος, ο τρίτος λέει να "λάμψει όλη η αλήθεια". Και να ότι "μας έκαναν διεθνώς ρεζίλι" και να "ότι μας κοροιδεύουν" κλπ. κλπ. ωραία.

Τελικά μου φαίνεται ότι το μόνο κακό που έκαναν Κεντέρης-Θάνου-Τζέκος και... λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις είναι ότι μας έβγαλαν από το λήθαργο, από τη ρομαντική αυταπάτη των αγνών επιτυχιών των ελλήνων αθλητών.

Μα καλά είμαστε τόσο γελοίοι ως λαός, που κάνουμε λες και μόλις προχτές ανακαλύψαμε οτι υπάρχει το ντόπινγκ? Μέχρι το 1992 το μοναδικό χρυσό μετάλλιο σε ολυμπιάδα από την εποχή του Τσικλητήρα το είχε ο..... διάδοχος Κωνσταντίνος, τρομάρα μας!(ίσως να πήρε και ο Μηγιάκης άλλο ένα στην πάλη) Και μετά από αυτόν, σε ασημι-χαλκό.... ένας Ρουμπάνης, και δυο τρεις παλαιστές! Σε 80 ολόκληρα χρόνια αυτός ήταν ο ελληνικός αθλητισμός! Και τι έγινε ρε παιδιά από κει και πέρα? Πάθαμε ξαφνικά γονιδιακή μετάλλαξη και αρχίσαμε να παράγουμε τους "άτλαντες" και τους "γιούς του ανέμου"? Η κολλήσαμε "χρυσομεταλλίαση" από το χρυσό της Πατουλίδου?????

Απλώς τότε εδέησε να φτάσει η... Χημεία στον ελληνικό αθλητισμό. Και εμφανίστηκαν άνθρωποι όπως ο Τζέκος και ο Ιακώβου που γνώριζαν τι, πόσο και πότε να δώσουν βοηθήματα στους αθλητές. Ώστε να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με τους θεωρούμενους ως "μεγαθήρια" του αθλητισμού, Αμερικάνους και Σοβιετικούς. Που τελικά το μόνο που αποδείχθηκε πως είναι, είναι μεγαθήρια της... εφεδρίνης και του THG!

Αν λοιπόν τόσα χρόνια, εμείς επαναπαυτήκαμε στον ύπνο μας, πεπεισμένοι για την "εκπληκτική άνοδο του ελληνικού αθλητισμού" δε μας φταίει κανένας! Αν τώρα ξυπνήσαμε και θέλουμε την κάθαρση και την επιστροφή στην... αγνότητα, θα πρέπει να ξέρουμε και να αποδεχτούμε ότι αυτό συνεπάγεται και επιστροφή στα.. "πέτρινα χρόνια" και θα περιμένουμε πάλι έναν Ρουμπάνη και έναν Παπανικολάου μιά φορά στα 30 χρόνια!

Είναι εντελώς παρανοϊκό, τη μία μέρα να γεμίζουμε τα στάδια και να πανηγυρίζουμε τις επιτυχίες των ελλήνων αθλητών, και την επόμενη να κατηγορούμε ορισμένους απ' αυτούς, (τους οποίους εμείς ως κράτος αφήσαμε ακάλυπτους), ότι "μας έκαναν ρεζίλι".
Back to top
View user's profile Send private message
projected
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Jul 2004
Posts: 1172
Location: Rome-Athens

PostPosted: Fri Sep 03, 2004 6:14 pm    Post subject: Reply with quote

Den ta les swsta file.....

Dhladh sto polo ntoping pairnoume?
Sto volley pou kapote den uphrxame kan doping pairnoume?
Sto podosfairo sto basket ?
Sthn istiolpoia les na ntoparame ton anemo ?


Ektos apo to doping uparxei h organwsh , h upodomh , ta proponhtika kentra , epilogh proponhtwn me empeiria sto a8lhma ktl ktl.

Mhn ksexname oti h Ellada auta ta 80 xronia pou les ,oikonomika htan eth fwtos pisw apo ekeines tis xwres pou mporesan na ependusoun ston a8lhtismo.


To doping uparxei(kai idaitera ston ellhniko stibo ,apo oti fainetai einai arketa diadedomeno, alla mhn isopedwnoume ta panta.
Back to top
View user's profile Send private message
Red Adder
New Member
New Member


Joined: 24 Jun 2004
Posts: 54
Location: Athens

PostPosted: Fri Sep 03, 2004 6:20 pm    Post subject: Reply with quote

Μάλλον η αλήθεια βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Droulas13
Junior Member
Junior Member


Joined: 24 Jul 2004
Posts: 79
Location: Keira Knightley RULEZ

PostPosted: Fri Sep 03, 2004 7:01 pm    Post subject: Reply with quote

Kala i katastasi exei ksefugei poluuuuuuu!

Edw o pateras mou exei arxisei na upoptevetai kati vitamines pou pairnw! Les kai i ntopa kanei 0.5 evrw ana xapaki!!!! Razz Twisted Evil Razz Laughing Very Happy Exclamation Shocked Surprised Laughing Razz Twisted Evil Cool Shocked Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
projected
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Jul 2004
Posts: 1172
Location: Rome-Athens

PostPosted: Fri Sep 03, 2004 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

Droulas13 an krinw apo to avatar sou ...eisai ntope 100% Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message
Droulas13
Junior Member
Junior Member


Joined: 24 Jul 2004
Posts: 79
Location: Keira Knightley RULEZ

PostPosted: Sat Sep 04, 2004 12:29 am    Post subject: Reply with quote

Me pareksigises re, edw (sto avatar ennow) eimai .. prin tin egxeirisi allagis fulou!!! Twisted Evil Embarassed Razz Very Happy Laughing Twisted Evil Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message
Choriatis 2004
Senior Member
Senior Member


Joined: 25 Feb 2004
Posts: 480
Location: Athens/Aigio

PostPosted: Sun Sep 05, 2004 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

Ρε η κατασταση ειναι φοβερη.
Με ενα φιλο μου αυτο τον καιρο ρεχουμε εμμονη με το ντοπαρισμα και μεταξυ μας τα ισοπεδωνουμε ολα λεγοντας πως ολοι ειναι ντοπε!!
Οποτε σε καποια φαση συζηταγαμε για ενα παιδι που περασε σε καλη σχολη ενω δεν το περιμενε και με βαση τις δυνατοτητες του.
Και μου λεει ο φιλος μου: Καλα ρε πως τα καταφερε ο Νικος?
Και του λεω: ΝΤΟΠΑ πηρε ΝΤΟΠΑ

Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
xrtc
Junior Member
Junior Member


Joined: 07 May 2004
Posts: 123

PostPosted: Mon Sep 06, 2004 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

ακραία, αλλά ενδιαφέρουσα άποψη...


ΛΙΟΥΜΠΟΝΤΡΑΓΚ ΣΙΜΟΝΟΒΙΤΣ
ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
«ουρούσα αίμα και νόμιζα ότι κάνω καλό στην πατρίδα μου»

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΠΑΓΚΑΛΙΑ
(ΠΡΙΝ, 22/8/2004)


Ο Λιούμποντραγκ Σιμόνοβιτς, γνωστός ως «Ντούτσι», είναι πρώην παίχτης της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας. Στην ομάδα αυτή συμμετείχε και το 1970, όταν η Γιουγκοσλαβία κέρδισε το παγκόσμιο κύπελλο στη Λιουμπλιάνα. Έπαιζε, επίσης, και στην all star ομάδα της Ευρώπης εκείνη την περίοδο. Εγκατέλειψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, διαμαρτυρόμενος για τη συγκάλυψη από τη FIBA, τη ΔΟΕ και την ηγεσία της Γιουγκοσλαβικής Ολυμπιακής Ομοσπονδίας του αποδεδειγμένου ντοπαρίσματος της ομάδας μπάσκετ του Πουέρτο Ρίκο. Ως αποτέλεσμα επήλθε η εκδίωξή του από την εθνική Γιουγκοσλαβίας. Αργότερα συνέχισε να ασχολείται με το μπάσκετ ως προπονητής στη Γιουγκοσλαβία και τη Γερμανία, ώσπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ένας πρώην συναθλητής του έχασε τη ζωή του εξαιτίας των αναβολικών. Τότε ήταν η στιγμή που αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αθλητισμό.

Τον συναντήσαμε στην 3η συνδιάσκεψη του PGA στο Βελιγράδι. Δεν ήταν πολύ καλά στην υγεία του – και θα συνεχίσει για καιρό να μην είναι. Αιτία τα αναβολικά εκείνης της περιόδου. Ανάμεσα σε άλλα, του έχουν προκαλέσει μείωση του ζάχαρου στον οργανισμό και χρειάζεται να το αναπληρώνει διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αναπνοή του κατά στιγμές έβγαινε δύσκολα. Η φωνή του, όμως, έδειχνε τεράστια δύναμη. Ενθουσιάστηκε όταν άκουσε ότι συμμετέχουν άνθρωποι από την Ελλάδα, οι οποίοι μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν μαζί του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μας έδωσε να προβάλουμε την ταινία που είχε ετοιμάσει, με τη βοήθεια του γιου του Ιβάν, για την ολυμπιακή φλόγα, για το ταξίδι της οποίας εμπνευστής ήταν ο Χίτλερ, και για το είδος της «εκεχειρίας» που εννοούν οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, στην ταινία εμφανίζεται και η ελληνική αποστολή να χαιρετάει φασιστικά στο γήπεδο (αν και δεν το έκαναν όλες οι χώρες) και τον «εθνικό ήρωα» Σπύρο Λούη να περπατάει καμαρωτός μπροστά από τον Χίτλερ. Το ταξίδι της φλόγας σταματάει στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.

Πριν από εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ετοίμασαν η Πρωτοβουλία για Προσωρινούς Αυτόνομους Χώρους και η ομάδα VIRUS βρήκαμε την κατάλληλη ευκαιρία για να μιλήσουμε.

-– Ντούτσι, τι ήταν για τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες ο αθλητισμός; Τι σήμαινε να παίρνεις μέρος στους Ολυμπιακούς και να κερδίζεις μετάλλια;

Καταρχήν δεν ήταν σοσιαλιστικές χώρες. Αλλά υπήρχε πολύς ενθουσιασμός. Εμείς νομίζαμε ότι στερεώναμε το σοσιαλισμό και ότι έπρεπε να πάρουμε θέση στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» μέσα από το πεδίο του αθλητισμού. Προσπαθούσαμε να πιστέψουμε ότι αν τα πράγματα πήγαιναν καλά θα είχαμε και το σοσιαλισμό που θέλαμε. Ποτέ δεν έγινε αυτό, βέβαια. Κατέστρεψα τον οργανισμό μου. Γίναμε υπηρέτες ενός διαφορετικά άδικου συστήματος, το οποίο μας κατέτρωγε σιγά-σιγά…

-– Η ιστορία του ντόπινγκ πώς αντιμετωπίζεται από τους αθλητές;

Όταν άρχισαν να πεθαίνουν οι φίλοι μου πήρα την απόφαση να δράσω. Οι αθλητές υπομένουν όλα αυτά γιατί είναι μέρος του συστήματος αυτού, παράγουν ψευδαισθήσεις. Όταν είσαι μέσα, δεν μπορείς να δρας για να γίνει «αλλιώς» ο αθλητισμός.

Όταν μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες μιλάμε για καταστροφή. Ο καπιταλισμός δεν επιδεινώνει, γενικά, τα πράγματα, καταστρέφει. Καταστρέφει τη ζωή, τους ανθρώπους, τη φύση, τις κοινωνικές σχέσεις. Κατουρούσα αίμα και νόμιζα ότι έτσι κάνω καλό στην προβολή της πατρίδας μου. Πατρίδα… Αυτή που μου γύρισε την πλάτη και με έδιωξε όταν τόλμησα να μιλήσω, και τώρα πρέπει να δίνω τη μάχη καθημερινά για να ζήσω.

-– Τι είναι τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τότε και τώρα;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα συγκεκριμένο κοινωνικό και πολιτισμικό φαινόμενο. Οι Αγώνες στην αρχαία Αθήνα ήταν η έκφραση της πραγματικότητας της δουλοκτητικής και ρατσιστικής κοινωνίας. Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η πραγματικότητα της καπιταλιστικής κοινωνίας μέσα στον μονοπωλιακό καπιταλισμό. Και στις δύο περιπτώσεις οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν αφορούν στην ελευθερία, αλλά στην επικράτηση της κυρίαρχης τάξης. Δεν είναι αφιερωμένοι στον Προμηθέα, αλλά στον Δία, το θεό του πολέμου. Αυτοί που έχουν τα όπλα στα χέρια είναι οι αληθινοί κυρίαρχοι των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία και τη σύγχρονη κοινωνία. Για τον Κουμπερτέν, τον εμπνευστή των σύγχρονων Ολυμπιακών, ο αθλητισμός είναι «το πιο σημαντικό όπλο της ευρωπαϊκής αστικής τάξης». Η πασιφιστική εκπαίδευση ήταν γι’ αυτόν «το μεγαλύτερο έγκλημα».

Ο Ολυμπισμός είναι η πρώτη παγκοσμιοποιητική «θρησκεία». Ο ιμπεριαλισμός είναι η βάση αυτής της φιλοσοφίας. Όπως και στην αρχαία Ελλάδα δεν έκαναν λόγο για ειρήνη, αλλά για εκεχειρία, για προετοιμασία για τον επόμενο πόλεμο. Αυτό κάναμε κι εμείς στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει και τώρα. Μιλάμε για πόλεμο. Μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνεται το δικαίωμα να σκοτώνεις, να προκαλείς τραυματισμό, να εκμεταλλεύεσαι τα παιδιά. Εκατομμύρια παιδιά χρησιμοποιούνται σαν ολυμπιακοί σκλάβοι. Μιλάμε για φασισμό. Το φασισμό της Κόκα-Κόλα.
Back to top
View user's profile Send private message
Nikos C.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 1041

PostPosted: Mon Sep 06, 2004 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Όταν μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες μιλάμε για καταστροφή. Ο καπιταλισμός δεν επιδεινώνει, γενικά, τα πράγματα, καταστρέφει. Καταστρέφει τη ζωή, τους ανθρώπους, τη φύση, τις κοινωνικές σχέσεις. Κατουρούσα αίμα και νόμιζα ότι έτσι κάνω καλό στην προβολή της πατρίδας μου. Πατρίδα… Αυτή που μου γύρισε την πλάτη και με έδιωξε όταν τόλμησα να μιλήσω, και τώρα πρέπει να δίνω τη μάχη καθημερινά για να ζήσω.


Δηλαδή σύμφωνα με την παρανοϊκή αντίληψη της ακραίας αριστεράς, για τον αθλητή που ντοπαρόταν για να δείξει το μεγαλείο του υπαρκτού σοσιαλισμού, υπεύθυνος είναι ο καπιταλισμός.

Μάλιστα.
Back to top
View user's profile Send private message
saturn
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Jul 2004
Posts: 90

PostPosted: Mon Sep 06, 2004 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

και μια ακόμα άποψη ...


Η ρώσικη ρουλέτα

Η περίπτωση του Αλφόνσο Φορντ συγκλονίζει, αλλά και διδάσκει. Ο πάντα χαμογελαστός Αμερικανός μπασκετμπολίστας έπαιζε συνειδητά τη ζωή του κορόνα-γράμματα με στόχο ένα καλύτερο «σήμερα» για την οικογένειά του. Ο Αλφόνσο Φορντ ήταν υποχρεωμένος να παίρνει αναβολικά. Οχι για να παίζει καλύτερα και να βγάζει περισσότερα, αλλά για να κρατιέται στη ζωή, μια και ο οργανισμός του δεν παρήγαγε ερυθρά αιμοσφαίρια!

Κάποιοι άλλοι δεν είναι -όπως ο Φορντ- υποχρεωμένοι να παίρνουν αναβολικά. Το κάνουν όμως όχι μόνο για να κερδίσουν τη ζωή τους, αλλά και για να καταξιωθούν, να πλουτίσουν, να ηρωοποιηθούν
.

Φαινομενικά διαφορετικές οι δύο περιπτώσεις, με έναν κοινό παρονομαστή όμως: τα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα, που ωθούν νέους ανθρώπους να ρισκάρουν τα πάντα για ένα ουτοπικό «σήμερα» και ένα, έτσι κι αλλιώς, αμφίβολο «αύριο».

Ποιοι διάβολοι μετέτρεψαν τον αθλητισμό από ευγενή άμιλλα και χαρά της νεότητας, που ήταν κάποτε, σε ρώσικη ρουλέτα;

http://www.enet.gr/online/online_text?c=115&id=8875692
Back to top
View user's profile Send private message
Centaur
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 84
Location: Volos

PostPosted: Tue Sep 07, 2004 1:26 am    Post subject: Reply with quote

Ντόπα υπήρχε (από τους αρχαίους Ολυμπιακούς ακόμη...), υπάρχει και θα υπάρχει εσαεί. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε και να προσπαθούμε είναι να μη ξεφύγουμε από το μέτρο.

Συμπέρασμα:
Καθόλου ντόπα δε γίνεται. Ντόπα με μέτρο γίνεται.
Back to top
View user's profile Send private message
Asimov
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 128
Location: Κάπου ανάμεσα...

PostPosted: Thu Sep 09, 2004 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

Χωρις σχόλιο...

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ


Οταν η ομάδα Τζέκου πήδαγε τις μάντρες...


Αποκαλυπτικός ήταν ο παλιός μαραθωνοδρόμος Νίκος Αργυρόπουλος, προχθές στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας.


Σε συνέντευξή του στον Χρήστο Βεργανελάκη, κάνει μια σύγκριση του τότε (1970-1980) με το σήμερα και λέει:

«Δηλαδή, τότε εμείς ήμασταν μαλ... που δεν φέρναμε ολυμπιακά μετάλλια; Ή άχρηστοι; Απλά τότε εμείς πηγαίναμε με το σταυρό στο χέρι και με την μπριζόλα στο στόμα, ενώ τώρα... Αλλά να σου πω κάτι; Ποτέ δεν τους ζήλεψα τους σημερινούς πρωταθλητές και ολυμπιονίκες και απαιτώ να με σέβονται, γιατί εγώ και η γενιά μου τρέχαμε για την ιδέα και με το ταλέντο μας».

Ειδικότερα για το ντόπινγκ ο Αργυρόπουλος είπε: «Ντόπινγκ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Οσο υπάρχουν χρήμα και χορηγοί, έτσι θα γίνεται» και συμπλήρωσε: «Την καλύτερη δουλειά την έκαναν όσοι πήραν το μετάλλιο και έγιναν καπνός. Χίλιες φορές κομήτης, παρά ύποπτος για ντόπες ή αποκαθηλωμένος».

Κρυφτούλι

Αυτό πάντως που, ως φαίνεται, ενοχλεί περισσότερο από καθετί τον Αργυρόπουλο, και σαν άνθρωπο και σαν παλιό αθλητή, είναι το κρυφτούλι που παίζεται μεταξύ των πρωταθλητών και των γιατρών της ΔΟΕ και της WADA. Και με αφορμή το κρυφτούλι που παίχθηκε «τώρα» στην υπόθεση Κεντέρη - Θάνου, ο Πατρινός μαραθωνοδρόμος γυρίζει το μυαλό του 7 χρόνια πίσω και θυμάται μια ανάλογη ιστορία που είχε εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια του: «Ηταν καλοκαίρι του 1997, λίγο πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Αθήνας. Η λεγόμενη ομάδα Τζέκου είχε κατεβεί στην Πάτρα, διέμενε στον Κούκο και έκανε προπονήσεις στο Εθνικό Στάδιο. Ηταν η Θάνου, ο Παπαδιάς, ο Παπακώστας, ο Γιώργος ο Παναγιωτόπουλος, ο Βασδέκης και άλλοι. Ψιθυριζόταν τότε ότι οι ιπτάμενοι γιατροί της IAAF ίσως έκαναν κάποια έφοδο στην Πάτρα και γι' αυτό υπήρχε μονίμως έξω από το Στάδιο ένας τσιλιαδόρος της ομάδας. Και μια μέρα, εκεί που έκαναν προπόνηση οι πρωταθλητές μας, τους σφυρίζει ο τσιλιαδόρος ότι ήρθαν οι γιατροί. Αυτό που είδα με τα μάτια μου κι εγώ και πολλά παιδιά που γυμνάζονταν τότε στο Στάδιο, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Οι πρωταθλητές να πηδάνε μάντρες και φράχτες για να κρυφτούν και να φύγουν όπως - όπως από το Στάδιο. Ενιωσα μεγάλη ντροπή. Να βλέπουν νεαροί αθλητές τέτοια σκηνή; Και μετά έμαθα ότι ειδοποίησαν γνωστό τους πρόσωπο στην Πάτρα να πάρει τα ρούχα τους από τον Κούκο και να τους τα στείλει στην Αθήνα. Εννοείται ότι οι ιπτάμενοι γιατροί δεν βρήκαν κανέναν».

- Μας αναφέρατε τον Παναγιωτόπουλο, τη Φανή Χαλκιά πώς την «κόβετε»;

«Πολύ μεγάλα προσόντα, τεράστιες δυνατότητες».

- Εχετε και γι' αυτήν αμφιβολίες;

«Σας είπα, για όλους έχω. Και όχι μόνο εγώ, φυσικά».

- Γνωρίζετε κάτι για στενές σχέσεις Τζέκου - Παναγιωτόπουλου;

«Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι αρκετούς αθλητές του Τζέκου τούς πήρε ο Παναγιωτόπουλος, όπως και τη Φανή. Να σας πω όμως κάτι; Πώς ο Παναγιωτόπουλος έγινε προπονητής; Με τι κριτήρια; Ποιους δικούς του αθλητές έβγαλε;»




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/09/2004
Back to top
View user's profile Send private message
apelpisiakos
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 277
Location: Estadio Municipal de Mytilini - "Tarlas"

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.emprosnet.gr/isite/2004/9/14/sports,9584,1,0.asp?

Πολύ ωραία το χειρίστηκαν το θέμα οι.... υπευθυνοι της ΕΟΕ! Μπραβο μας!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
projected
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Jul 2004
Posts: 1172
Location: Rome-Athens

PostPosted: Tue Sep 14, 2004 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

fobera pragmata... Sad
eimai periergos na dw ti timwria telika 8a dwsei h IAAF ston Kenterh....
Back to top
View user's profile Send private message
MINUS
Full Member
Full Member


Joined: 06 Feb 2004
Posts: 393
Location: athena-zografou

PostPosted: Sat Sep 18, 2004 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

antigrafw apo to CONTRA.GR

Μπαμ"
Και ξαφνικά ήρθαν άσχημα νέα από το Βέλγιο. Ο Αλέκος Κακλαμάνος που αγωνίζεται στην Σταντάρ Λιέγης μοιάζει να είναι αμφίβολος ως προς τη συνέχεια της παραμονής του στον βελγικό σύλλογο. Κι αυτό έρχεται σε άμεση συνάρτηση με το γεγονός ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ όπου υπεβλήθη, το πρώτο δείγμα του βρέθηκε "θετικό" σε χρήση κοκαϊνης. Πιο συγκεγκριμένα, ο Ελληνας επιθετικός είχε περάσει από αντιντόπινγκ κοντρόλ στις Βρυξέλλες στις 28 Αυγούστου στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.

Οπως έφερε στη δημοσιότητα ο Τύπος της χώρας, και ειδικά οι εφημερίδες "Sun Presse" και "Het Laatste Nieuws", ο Κακλαμάνος κινδυνεύει άμεσα με λύση της συνεργασίας του με την ομάδα την Λιέγης, εφόσον και το δεύτερο δείγμα έχει τα ίδια αποτελέσματα. Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε άμεσα τον σύλλογο του παίκτη, ενώ σύμφωνα με τους κανονισμούς μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα γίνει η εξέταση και του δεύτερου δείγματος. Πάντως ο 30χρονος ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να ζητήσει να γίνει η ίδια εξέταση και σε ανεξάρτητο εργαστήριο. Εφόσον πάντως η τροπή παραμείνει αρνητική, τότε ο Κακλαμάνος κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, ενώ οι ιθύνοντες της Σταντάρ τόνισαν ότι τότε θ' αναγκαστούν να διακόψουν τη συνεργασία τους.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Mon Sep 20, 2004 2:56 pm    Post subject: Reply with quote

Από τη χθεσινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, και την έρευνα του Ιού...

http://www.iospress.gr/ios2004/ios20040919a.htm

Πέρασε επίσης στα ψιλά και η παρακάτω είδηση, από το επίσημο site της WADA. ( http://www.wada-ama.org/en/t1.asp?p=44159&x=1&a=109223 )

WADA DG meets Greek State Secretary for Sports (09/17/2004)

WADA’s Director General David Howman meets Greek State Secretary for Sports Georges Orfanos in Athens, Greece, to discuss anti-doping issues.
Back to top
View user's profile Send private message
smarg
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1156

PostPosted: Tue Sep 21, 2004 8:26 pm    Post subject: Reply with quote

apo ethnosport:

Ανατριχίλα...
21-09-2004, 20:16
Αραγε πόσοι τρόποι υπάρχουν για να ντοπαριστεί κάποιος προκειμένου να καταξιωθεί στον αθλητισμό; Πολλοί και κυρίως είναι πέρα από τη φαντασία... Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας απίστευτες υποθέσεις ντόπινγκ και ίσως να βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη ανάλογη ιστορία.
Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου, Ταίλερ Χάμιλτον βρέθηκε θετικός σε τεστ αίματος που υποβλήθηκε, μετά τη νίκη του στην όγδοη ετάπ του Γύρου Ισπανίας στις 11 Σεπτεμβρίου. Λίγες μέρες μετά, στις 16 του μήνα, ο 33χρονος αθλητής αποχώρησε από τον αγώνα λόγω στομαχικών διαταραχών. Ωστόσο, μετά τη νίκη του στην Αθήνα, ανάλογο τεστ είχε δείξει "ανωμαλίες" στο αίμα του!

Ο εκπρόσωπος της ομάδας στην οποία ανήκει ο Χάμιλτον, Τζορτζ Λούντινγκερ ανέφερε οτι ενημερώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία, πως "το αίμα του Χάμιλτον παρουσίασε ανάμειξη ερυθρών αιμοσφαιρίων, ένδειξη πως έχει γίνει μετάγγιση", δηλαδή έχει εισαχθεί αίμα από άλλο άτομο!
Το ντοπάρισμα μέσω του αίματος δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αλλά είναι περισσότερο διαδεδομένο στα αερόβια αθλήματα. Αθλητές κάνουν μετάγγιση αίματος, που έχει αυξημένη ποσότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία δεσμεύουν ποσότητες οξυγόνου, απαραίτητες για τις καύσεις του οργανισμού, με συνέπεια την παραγωγή έργου. Από την άλλη πλευρά, μπορεί ένας αθλητής να κάνει μετάγγιση προκειμένου το δείγμα του να είναι "καθαρό".

Πάντως, ο ίδιος ο αθλητήςδεν φαίνεται να ανησυχεί, αφού ο διευθυντής της ομάδας του, Αλβάρο Πίνο, δήλωσε ότι ο Χάμιλτον του είπε: "Μην ανησυχείς δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και θα φανεί".
Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον είχε τραυματιστεί σοβαρά στη 13η ετάπ του Γύρου της Γαλλίας, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο, όμως ανάρρωσε και επέστρεψε δυναμικά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Back to top
View user's profile Send private message
projected
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Jul 2004
Posts: 1172
Location: Rome-Athens

PostPosted: Tue Sep 21, 2004 8:39 pm    Post subject: Reply with quote

smarg wrote:
Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον είχε τραυματιστεί σοβαρά στη 13η ετάπ του Γύρου της Γαλλίας, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο, όμως ανάρρωσε και επέστρεψε δυναμικά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.



Sthn A8hna nikhse o Paolo Bettini (Italia) ...
Back to top
View user's profile Send private message
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Tue Sep 21, 2004 8:41 pm    Post subject: Reply with quote

O Ηamilton νικησε στην ατομικη χρονομετρηση...
Ο Bettini στον αγωνα αντοχης...
Back to top
View user's profile Send private message
projected
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Jul 2004
Posts: 1172
Location: Rome-Athens

PostPosted: Tue Sep 21, 2004 8:47 pm    Post subject: Reply with quote

ok . La8os.
Back to top
View user's profile Send private message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Tue Sep 21, 2004 9:15 pm    Post subject: Reply with quote

O Kos Tzekos katafeugei sto StE gia tin katadikastiki apofasi tou Ypourgeiou Ygeias..
Kai eis anwtera!

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=567993&lngDtrID=244
Back to top
View user's profile Send private message
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Wed Sep 22, 2004 2:00 pm    Post subject: Reply with quote

Ο Τζεκος ειναι για πολλες σφαλιαρες Evil or Very Mad Mad Evil or Very Mad Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
apelpisiakos
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 277
Location: Estadio Municipal de Mytilini - "Tarlas"

PostPosted: Wed Sep 22, 2004 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

Εμείς είμαστε για πολλές σφαλιάρες που πάμε και πληρώνουμε για να δούμε όλους αυτούς τους μεταλλαγμένους "αθληταράδες" και με τα λεφτά μας ρίχνουμε νερό στο μύλο του ντοπαρίσματος.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Sep 22, 2004 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

Αν εννοείς "που πάμε και πληρώνουμε τους χορηγούς αγοράζοντας τα προϊόντα τους", έχεις δίκιο. Γιατί κατά τ' άλλα, ο μέσος θεατής που βλέπει αγώνες στίβου μια φορά στα 2-3 χρόνια κατά μέσο όρο, δεν νομίζω ότι συμβάλλει κατά κανέναν τρόπο στον πλουτισμό των επιτήδειων.

Και τι να κάνουμε τότε; Να μην αγαπάμε τον αθλητισμό και να μην πηγαίνουμε στα στάδια; Είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι όλοι οι αθλητές ανεξαιρέτως είναι κοινοί απατεώνες, και όλοι αγωνίζονται με μια σύριγγα στο μπράτσο. Φοβερά άδικο για μια μεγάλη πλειοψηφία αθλητών, που στιγματίζεται από τις πράξεις λίγων -συγκριτικά- υπερπρωταθλητών.
Ή μήπως να μην αγοράζουμε τα προϊόντα των χορηγών; Εδώ δεν τίθεται καν δίλημμα, γιατί αυτή η λύση εκτός από ανέφικτη είναι και ανόητη.

Το μόνο που θα μας σώσει είναι να κρατάμε αποστάσεις από την ηρωοποίηση 20χρονων παιδιών, γιατί από κει ξεκινάει το κακό. Και να είμαστε κριτικοί, χωρίς όμως να καταντάμε καχύποπτοι με το παραμικρό.

Για χώρα που διοργανώνει Ολυμπιακούς, πήγαμε άσχημα στα μετάλλια. Όλες οι διοργανώτριες χώρες είδαν κάθετη αύξηση των μεταλλίων τους, κι εμείς ξεπεράσαμε μόλις κατά 3 τη συγκομιδή του Σίδνεϊ.
Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ίσως όμως και να σημαίνει ότι πήραμε 16 μετάλλια που τα αξίζαμε. Πολύ προτιμώτερο από το να παίρναμε 30 (όπως έλεγαν οι αναλυτές) και να ξεροβήχαμε για τα μισά από δαύτα. Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
smarg
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1156

PostPosted: Wed Sep 22, 2004 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

Διάβασα στο σημερινό "φίλαθλο" ότι ο νέος προπονητής του Κεντέρη θα είναι ο Αλ Τζόινερ σύζυγος της συγχωρεμένης της Γκρίφιθ... Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "αθλητικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr