stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ΝΕΟΣ Κανονισμός Λειτουργίας forum

 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Σχετικά με το stadia.gr
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 3:28 am    Post subject: ΝΕΟΣ Κανονισμός Λειτουργίας forum Reply with quote

Arrow 1. Η εγγραφή ενός μέλους στο forum του stadia.gr συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή όλων των παρακάτω όρων του Κανονισμού Λειτουργίας του.


Arrow 2. Η ανάγνωση των συζητήσεων είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες. Η συγγραφή σχολίων (posts) επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένα μέλη του forum. Το stadia.gr δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο των σχολίων, καθώς αυτά αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά και μόνο τον συγγραφέα τους.


Arrow 3. Κάθε χρήστης δικαιούται να διατηρεί έναν και μοναδικό λογαριασμό μέλους στο forum. Απαγορεύεται η διατήρηση πολλαπλών λογαριασμών μέλους από τον ίδιο χρήστη (οι διευθύνσεις IP καταγράφονται). Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι οι εν λόγω λογαριασμοί θα αποκλείονται (ban) - βλ. όρο 7.


Arrow 4. Ο κάθε λογαριασμός χαρακτηρίζεται από το ψευδώνυμο (nickname) και το εικονίδιο (avatar) που επιλέγει το μέλος. Η επιλογή αυτή είναι ελεύθερη, υπόκειται όμως στους πιο κάτω όρους:
- Το nickname δεν πρέπει να περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς,
- Το avatar πρέπει να έχει μέγιστες διαστάσεις 100 x 100 pixels,
- Το avatar δεν πρέπει να περιέχει ρατσιστικά ή φασιστικά σύμβολα, σύμβολα πορνογραφικού περιεχομένου, σύμβολα παρανόμων οργανώσεων, σύμβολα με προφανή στόχο να προκαλέσουν μέλη του forum για οποιοδήποτε λόγο.
Σε περίπτωση παραβίασης των ανωτέρω, ο εν λόγω λογαριασμός μέλους θα αποκλείεται (ban) - βλ. όρο 7.


Arrow 5. Η συμμετοχή στις συζητήσεις του forum γίνεται με βασική κατεύθυνση τον σεβασμό προς τη γνώμη των υπόλοιπων συμμετεχόντων και τη διατήρηση της ποιότητας και της ομαλότητας στις συζητήσεις (σε αντίθετη περίπτωση, ο Administrator και οι Moderators θα προβαίνουν σε επεξεργασία / διαγραφή των posts και εφαρμογή του Ποινολογίου, όπου απαιτείται- βλ. όρο 7). Ως εκ τούτου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι παρακάτω ενέργειες:
- Υβριστικοί χαρακτηρισμοί,
- Προσωπικές επιθέσεις σε άλλα μέλη του forum,
- Προσβλητικά, ειρωνικά ή προβοκατόρικα σχόλια,
- Σχόλια με σκοπό τον εκτροχιασμό του θέματος της συζήτησης ή/και τη δημιουργία αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών,
- Σχόλια άσχετα με το θέμα του κάθε topic,
- Εσκεμμένη παραπληροφόρηση,
- Ευθεία ή συγκεκαλυμμένη διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών,
- Συνεχής και υπερβολική αποστολή μηνυμάτων που δεν προσφέρουν τίποτα στην ποιότητα ή το εύρος των συζητήσεων.

Ειδικότερα ως προς τη μορφή και εμφάνιση (format) των μηνυμάτων, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να τηρούνται οι παρακάτω κανόνες:
- Αποφυγή πολλαπλών συνεχόμενων posts στο ίδιο topic από το ίδιο μέλος. Αντ'αυτού, πρέπει να πραγματοποιείται επεξεργασία (edit) του αρχικού post και προσθήκη του νέου σχολίου σε αυτό.
- Αποφυγή chat μεταξύ των μελών. Η προσωπική συζήτηση μεταξύ δύο μελών που δεν αφορά το υπόλοιπο forum και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω ΡΜ λογίζεται ως chat. Επίσης, η συγγραφή σχολίων της μορφής "μπράβο", "συγχαρητήρια", "ευχαριστώ" κλπ ή σχoλίων που περιέχουν αποκλειστικά ή επί το πλείστον smilies λογίζεται επίσης ως chat.
- Αποφυγή χρήσης ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ γραμμάτων ή λατινικών χαρακτήρων (greeklish). Αν και είναι κατανοητό ότι για τεχνικούς λόγους η χρησιμοποίηση ελληνικών χαρακτήρων ίσως να μην είναι δυνατή από ορισμένα μέλη, εντούτοις συνιστάται ισχυρά προς τα μέλη που δεν αντιμετωπίζουν τεχνικό πρόβλημα.
- Αποφυγή παράθεσης αποσπάσματος (quote) του αμέσως προηγούμενου post.
- Αποφυγή αναδημοσίευσης πλήρους κειμένου προερχόμενου από άλλη ιστοσελίδα. Αντί της αντιγραφής και επικόλλησης (copy-paste) ολόκληρου άρθρου, θα πρέπει να παρατίθεται το σχετικό link, το οποίο όμως πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από κάποια ερώτηση ή κάποια γνώμη (το forum δεν είναι πίνακας ανακοινώσεων!).
- Αποφυγή δημοσίευσης φωτογραφιών των οποίων το πλάτος υπερβαίνει τα 640 pixels. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται μόνο η παράθεση του σχετικού link (με την χρήση των tags "url" αντί για "img").


Arrow 6. Η από μέλη του forum επισήμανση posts, τα οποία θεωρούνται ότι εμπίπτουν σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω κατηγορίες, πρέπει να γίνεται μόνο μέσω ΡΜ στον Διαχειριστή (Administrator) ή τους Συντονιστές (Moderators). Απαγορεύονται οι απευθείας υποδείξεις προς άλλα μέλη σχετικά με την καταλληλότητα των posts, με τη μορφή απάντησης στο forum.


Arrow 7. Ο Administrator και οι Moderators είναι οι μοναδικοί αρμόδιοι να εντοπίσουν τη μη τήρηση οποιουδήποτε όρου του παρόντος Κανονισμού, κατά την απόλυτη κρίση τους, η οποία δεν επιδέχεται οιασδήποτε αμφισβήτησης από τα μέλη - βλ. και όρο 8. Σε περίπτωση μη τήρησης του Κανονισμού, θα διενεργούνται, κατά περίπτωση, τα παρακάτω:
- Σε περίπτωση ελάσσονος σημασίας παραβίασης, θα διενεργείται επεξεργασία (edit) του μηνύματος, με ταυτόχρονη δημόσια επίπληξη του υπευθύνου μέλους.
- Η πρώτη μείζονος σημασίας παραβίαση του Κανονισμού από κάποιο μέλος θα έχει ως συνέπεια την αναγραφή του υπευθύνου στο topic «Ποινολόγιο», ως αποδέκτη πρώτης παρατήρησης.
- Αν το ίδιο μέλος προβεί σε δεύτερο παράπτωμα, θα λαμβάνει "κίτρινη κάρτα".
- Αν το ίδιο μέλος δεχθεί και τρίτη κατά σειρά παρατήρηση, θα δέχεται "κόκκινη κάρτα" και θα αποβάλλεται από το forum (ban) για διάστημα 10 ημερών.
- Αν το ίδιο μέλος δεχθεί και πάλι παρατήρηση, θα αποβάλλεται από το forum (ban) για διάστημα 30 ημερών.
- Αν το ίδιο μέλος αποβληθεί και τρίτη φορά από το forum, το ban θα είναι οριστικό.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος, είναι δυνατή η παράκαμψη του Ποινολογίου και η απευθείας αποβολή μέλους από το forum.


Arrow 8. Ο ρόλος και οι υποχρεώσεις του Administrator και των Moderators έχουν ως ακολούθως:
- Ο Administrator φροντίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία του forum, κρίνοντας αν υπάρχει παραβίαση του Κανονισμού. Έχει την δυνατότητα να επεξεργάζεται, να διαγράφει, να κλειδώνει και να διαχωρίζει τα posts και τα topics. Επίσης έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει ποινές και να διαγράφει (ban) τα μέλη που υποπίπτουν σε παραπτώματα σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό και το Ποινολόγιο. Τέλος, ο Administrator καθορίζει την ευρύτερη πολιτική λειτουργίας του forum.
- Οι Moderators κρίνουν αν υπάρχει παραβίαση του Κανονισμού και έχουν την δυνατότητα να επεξεργάζονται, να διαγράφουν, να κλειδώνουν, να διαχωρίζουν τα posts και τα topics. Επίσης μπορούν να εισηγούνται στον Administrator, αλλά όχι να επιβάλλουν, ποινές σύμφωνα με το Ποινολόγιο.
- O Administrator και οι Moderators έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τον Κανονισμό, να αντιμετωπίζουν ισότιμα και αντικειμενικά όλα τα μέλη του forum, να αιτιολογούν με σαφήνεια κάθε παρέμβασή τους και να βοηθούν τα νέα μέλη.


Last edited by Admin on Tue May 01, 2007 4:08 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Tue May 01, 2007 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

Σας ενημερώνω ότι ο ανωτέρω Κανονισμός ανανεώθηκε. Παρακαλώ να τον διαβάσετε πολύ προσεκτικά, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στους όρους 5 και 7.

Τα νέα μέλη θεωρείται ότι αποδέχονται τον Κανονισμό με την εγγραφή τους στο forum. Όσον αφορά τα υπάρχοντα μέλη, έχετε τη δυνατότητα να με ενημερώσετε με PM μέχρι τις 7/5/07 σε περίπτωση που δεν αποδέχεστε τον νέο Κανονισμό. Η μη αποστολή σχετικού ΡΜ μέχρι τις 7 Μαΐου συνεπάγεται την από πλευράς σας αποδοχή του Κανονισμού.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Σχετικά με το stadia.gr All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr