stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αλλαγή avatar.....

 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Σχετικά με το stadia.gr
View previous topic :: View next topic  
Author Message
apelpisiakos
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 277
Location: Estadio Municipal de Mytilini - "Tarlas"

PostPosted: Mon Jun 28, 2004 2:03 pm    Post subject: Αλλαγή avatar..... Reply with quote

Πριν από μερικές μέρες έγινα δέκτης παράκλησης από τον admin να αλλάξω το avatar το οποίο είχα προηγουμένως, διότι θεωρήθηκε "ναζιστικό" η εν πάσει περιπτώσει ενοχλητικό.

Προτού συνεχίσω πρέπει να τονίσω και δημόσια, ότι δέχθηκα χωρίς δεύτερη κουβέντα την αλλαγή, αν και δεν συμφωνούσα με αυτή, σεβόμενος και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του κάθε υπεύθυνου να ρυθμίζει τα του δικτυακού τόπου τον οποίο διαχειρίζεται με οποιον τρόπο αυτός θεωρεί καλύτερο.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω 2-3 πράγματα, για να διευκρινίσω κάποια θέματα και να εκφράσω κάποιες απορίες για ορισμένα άλλα.



1)Καταρχάς ο Γερμανικός Σιδηρούς Σταυρός που εικονίζεται παραπάνω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ. (Προς τιμήν του ο admin το γνώριζε αυτό Smile ) Το συγκεκριμένο μετάλλιο υπήρχε στο γερμανικό στρατό πριν απο τον Α Παγκόσμιο πόλεμο, υπήρχε και στη Reichswer επί δημοκρατίας της Βαιμάρης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι σύμμαχοι μετά τον Β' Παγκόσμιο επέτρεψαν να διατηρηθεί στις ενοπλες δυνάμεις της Γερμανίας και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα! Το γεγονός ότι κάποιες νεοναζιστικές ομάδες χρησιμοποιύν το σύμβολο σήμερα, (και αυτό σπάνια, διότι προτιμούν τον ορθογώνιο πολεμικό σταυρό με τα άσπρα περιθώρια) αυτό σίγουρα δεν είναι λόγος για να χαρακτηριστεί ένα συγκεκριμένο σύμβολο "ναζιστικό". Το σύμβολο είναι σύμβολο της Wermacht, του γερμανικού στρατού δηλαδή, προυπήρχε του ναζισμού, και (ευτυχώς) επιβίωσε και μετά απ' αυτόν. Αυτά ως ενημέρωση για όσους ενδεχομένως δεν είναι τόσο ιστορικά ενημερωμένοι όπως ο admin.

Επίσης πρέπει να επισημένω ότι έφαγα τον κόσμο να ψάχνω να βρω έναν σιδηρό σταυρό ΧΩΡΙΣ τη σβάστικα ενσωματωμένη! (Όπως ήταν όλα του Β' Παγκοσμίου). Ακριβώς για να μην θεωρηθεί ναζιστικό το σύμβολο. Αλλά μάλλον η προσπάθειά μου δεν ήταν αρκετή.... Smile


2) Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που είχα βάλει για avatar τη σβάστικα, το σφυροδρέπανο η οποιοδήποτε άλλο σύμβολο παραπέμπει ευθέως (και όχι έμμεσα και συνειρμικά) σε συγκεκριμένο καθεστώς η πολιτική αντίληψη. Που το πρόβλημα αφού ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΑ???????
Από που κι ως που οι πολιτικές αντιλήψεις ενός ατόμου, όσο λανθασμένες η και αρρωστημένες κι αν είναι, τον εμποδίζουν να μιλάει για το OAKA, το Wembley, και την Auf Shalke Arena? Άλλο αν γράφει μαλακίες στο φορουμ. Τότε να φάει 100 συστάσεις και ban. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το avatar που επιλέγει κάποιος.


3) Το avatar αποτελεί την μόνη "προσωπική" εικόνα του καθενός. Είναι μια ελευθερη επιλογή που κάνει ο καθένας με βάση την αισθητική του, και το τι θέλει να βλέπει δίπλα στα γραφόμενά του. Το να ενοχλεί κάποιους ο σιδηρούς σταυρός και να τους παραπέμει στο Ναζισμό, στο Ναπολέοντα η στον....Ξέρξη και στο Δαρείο, μου φαίνεται μάλλον υπερβολική και αδικαιολόγητη ευαισθησία. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έχουν εμφανιστει κατά καιρούς avatars με ολοφάνερο σκοπό να προκαλέσουν και να ενοχλήσουν (π.χ. Κυριάκος καβάλα σε Ζιοβάνι, Άντζας καβάλα στον Κυριάκο κλπ.) και έγιναν ανεκτά. Η από τη στιγμή που υπάρχουν στο φορουμ avatars που παραπέμπουν (συνειρμικά πάντα) σε πολιτικά γεγονότα, πολέμους, εξεγέρσεις κλπ. (παραδειγμα ο Τσε Γκεβάρα που έχει κάποιος, ο Y νομίζω????)


Σε κάθε περίπτωση για να μην μακρηγορώ άλλο, όπως είπα και στην αρχή, το avatar το άλλαξα. (Επλίζω να μη διαμαρτυρηθεί κανένας Νεο-Υορκέζος που έβαλα τη σημαία της Συνομοσπονδίας.... Wink ) Είναι ευθύνη και αρμοδιότητα των διαχειριστών του φορουμ να ρυθμίζουν τέτοια θέματα κατά το δοκούν, και καλώς πράττουν ότι πράττουν.

Αλώς μια επισήμανση για το μέλλον, επειδή δεν είναι καθόλου κομψό να παρακαλείσαι να αλλάξεις το avatar, θα πρότεινα

1)είτε να μπει στους κανόνες του φορουμ ειδική παράγραφος που να ενημερωνει τους νέους χρήστες ότι "οι εικόνες των avatars τελούν υπό τον έλεγχο και την εγκριση των διαχειριστών του φόρουμ με βάση τα προσωπικά τους αισθητικά και ιδεολογικά κριτήρια" η κάτι παρόμοιο

2)είτε να γίνεται η επιλογή των avatars μόνο από την υπάρχουσα gallery και να μην υπάρχει καθόλου η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής.
Back to top
View user's profile Send private message
Avon
Full Member
Full Member


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 210

PostPosted: Mon Jun 28, 2004 2:24 pm    Post subject: Reply with quote

Simfono mazi sou alla prepei na toniso dio pragmata.

Akoma kai an den itan nazistiko isos otan kapoios to evlepe na to theorouse nazistiko. Allo pou den itan.

Kai deuteron, to gegonos oti mporei na valei kapoios otidipote thelei den nomizo na epitrepei na vazoume diafores fotografies porno i vias kai ratsistikon antilipseon.

Auta! Razz
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1632
Location: Athens, Greece

PostPosted: Mon Jun 28, 2004 6:23 pm    Post subject: Reply with quote

υπάρχει υπονοούμενο?????
αν ναι να το αλλάξω και εγώ να βάλω κάτι πιο άνετο!!!!! Cool
Back to top
View user's profile Send private message
Avon
Full Member
Full Member


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 210

PostPosted: Mon Jun 28, 2004 6:29 pm    Post subject: Reply with quote

Kanena iponooumeno savrouli. Sou milao sovara den skeftomoun esena otan ta egrafa. Apla egrapsa genikous kanones. Razz To diko sou tha mporousa na po oti einai kapos....apolaustiko! Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Mon Jun 28, 2004 10:54 pm    Post subject: Reply with quote

Διάβασα τα όσα ενδιαφέροντα έγραψε πιο πάνω ο φίλος apelpisiakos. Σεβαστά 100%. Και του το εξήγησα με ΡΜ.

Επειδή όμως κάποιοι ίσως σχηματίσουν λάθος εντύπωση για την στάση μου (δεν είναι και δύσκολο να παρεξηγηθεί), νιώθω την υποχρέωση να δημοσιεύσω πιο κάτω τα 2 PMs που έστειλα στον φίλο. Έτσι ώστε κάποιος να τα διαβάσει και να μπορέσει να κρίνει την όλη εικόνα.

Το πρώτο PM έλεγε:

Θα ήθελα να σου ζητήσω να αλλάξεις άμεσα το avatar που έχεις επιλέξει. Γενικά, αυτό είναι κάτι που κάνω σπανιότατα και μόνο όταν κρίνω ότι η εικόνα προκαλεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η χρήση "ναζιστικού" συμβόλου είναι μία τέτοια περίπτωση.

Γνωρίζω βέβαια πως, αυστηρά μιλώντας, ο Σιδηρούς Σταυρός δεν είναι αποκλειστικό ίδιον του ναζισμού. Η υιοθέτησή του όμως από νεο-ναζιστικές ομάδες τις τελευταίες δεκαετίες το έχει αναμφισβήτητα "ταυτίσει" στη συνείδηση των περισσοτέρων με εξαιρετικά οδυνηρές μνήμες.

Σε παρακαλώ λοιπόν να προχωρήσεις άμεσα στην αλλαγή του avatar σου.



Το δεύτερο PM αναφερόταν σε σημεία της απάντησης του φίλου (σε italics):

Θεωρώ δε ελάχιστα προσβλητικό το περιεχόμενο του συγκεκριμένου avatar σε σχέση με πολλά άλλα που έχουν ολοφάνερο σκοπό να προκαλέσουν και να ενοχλήσουν π.χ. Λεωφόρος 1-4, Άντζας καβάλα στον Κυριάκο, Κυριάκος καβάλα στον Ζιοβάνι κλπ.
Είναι απόλυτο δικαίωμά σου να το θεωρείς αυτό. Είναι όμως και δικαίωμα των διαχειριστών να θέτουν τους κανόνες συμμετοχής μέσα σε αυτό το forum, όπως κρίνουν αυτοί.

Επίσης θα γράψω και στο forum σχετικά με την αλλαγή του avatar και ότι αυτή δεν έγινε με δική μου πρωτοβουλία.
Και πάλι, αναφαίρετο δικαίωμά σου.

Μία ερώτηση μόνο. Θέλω να ξέρω εάν υπήρξαν διαμαρτυριες από μέλη του forum που "ενοχλήθηκαν" ή "προσβλήθηκαν" από το avatar. Η είναι μια κίνηση που γίνεται από τους διαχειριστές του φορουμ, είτε γιατί οι ίδιοι προσβλήθηκαν, είτε για να προλάβουν ενδεχόμενες αντιδράσεις άλλων?
Συνέβη και το πρώτο και το δεύτερο. Και υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες, αλλα κυρίως, πιστεύω ότι σε προστατεύω (και το forum γενικά) από επιθέσεις και προσωπικά σχόλια.

Θα πρέπει να ξέρεις ότι παρόμοιο περιστατικό είχε προηγηθεί πριν μερικούς μήνες. Δυστυχώς δεν το πρόλαβα και άρχισαν οι βρισιές, οι επιθέσεις κλπ. Πίστεψέ με λοιπόν, πέραν από τις προσωπικές ευαισθησίες για κάποια σύμβολα και καταστάσεις, έχω σοβαρότατο λόγο όταν σου ζητάω να αλλάξεις το avatar, ο οποίος έχει να κάνει με την ομαλή εξέλιξη των συζητήσεων.


Επαναλαμβάνω ότι παρέθεσα τα παραπάνω μόνο και μόνο για να βγάλετε (όποιοι θέλετε) τα συμπεράσματά σας, έχοντας την πλήρη εικόνα του τι έγινε.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
apelpisiakos
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 277
Location: Estadio Municipal de Mytilini - "Tarlas"

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 10:46 am    Post subject: Reply with quote

Το προηγούμενο περιτατικό δεν το έχω υπόψη μου γιατί μόλις προσφάτως άρχισα να επισκέπτομαι σε τακτική βάση το φορουμ.


Όσο για τις αντιδράσεις μελών το μόνο που έχω να πώ είναι ότι η μαγεία της δημοκρατίας (της κανονικής δημοκρατίας και όχι της οχλοκρατίας που προτιμούν πολλοί νεοέλληνες Wink ) είναι ότι επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση ακόμη και των πιο ακραίων αντιλήψεων, εφόσον δεν προβαίνουν σε ενέργειες κατά της δημοκρατίας. Από τους οπαδούς του πιο ακραίου ολοκληρωτισμού μέχρι αυτούς του πιο ακραίου αναρχοαυτονομισμού.

Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος ούτε έχει προκαλέσει ποτέ με τα λεγόμενά του, ούτε έχει ξεφύγει ποτέ από τη θεματολογία του φορουμ για να περάσει "άλλες" ιδέες, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να ενοχλείται από το τι ενδεχομένως να είναι ο άλλος και τί avatar βάζει. Όποιος το κάνει ρέπει ο ίδιος προς φασιστικές μεθόδους και πρακτικές τις οποίες υποτίθεται ότι καταγγέλει.... Wink

Ξανατονίζω ότι τα παραπάνω ΔΕΝ αφορούν σε καμιά περίπτωση τους διαχειριστές του φόρουμ. Οι οποίοι να το πω απλά, κάνουν κουμάντο εδώ μέσα και έχουν το δικαίωμα να κάνουν ο,τι αυτοί κρίνουν οτι βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του φορουμ!

Κάτι τελευταίο για να τελειώνουμε με τα avatars και τα σύμβολα. Το navy jack της Συνομοσπονδίας δεν το έβαλα γιατί θέλω να αποσχιστούν 13 πολιτείες των ΗΠΑ και να γίνει ξανά εμφύλιος. Το έβαλα γιατι μου άρεσαν οι Dukes όταν ήμουν μικρός, και είχαν αυτή τη σημαία πάνω στο αμάξι τους..... Smile Για να προλάβω τους επόμενους πιθανούς θιγέντες η διαμαρτυρηθέντες..... Wink

Θα σας βάλω για avatar τη μούρη της Γιάννας ρε, να τη βλέπετε να φχαριστιέστε..... Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 11:20 am    Post subject: Reply with quote

Φίλε μου apelpisiake, η δημοκρατία επιτρέπει την έκφραση ακόμα και των πιο ακραίων αντιλήψεων, στο βαθμό που απλά τις ανέχεται. Τίποτα περισσότερο. Και είναι τουλάχιστον οξύμωρο, αυτοί που δεν πιστεύουν στην δημοκρατία και πολύ ευχαρίστως θα την κατέλυαν ακριβώς λόγω των αντιλήψεών τους, να έρχονται μετά και να την επικαλούνται, για να τους επιτραπεί το δικαίωμα να εκφράσουν δημοσίως τα πιστεύω τους. Αυτό είναι πολιτική σχιζοφρένεια.
Τα ολοκληρωτικά σχήματα (όχι μόνον ο ναζισμός) έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πάντων, και όπως ένας οπαδός τέτοιων ολοκληρωτικών σχημάτων απαιτεί να ακούγεται η φωνή του (υπό την αίρεση ότι δεν ενοχλεί), άλλο τόσο και οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα να μην ανέχονται ούτε καν αναφορά σε τέτοια ζητήματα.
Η δημοκρατία δεν εκδικείται, έχει όμως το δικαίωμα να θυμάται. Και να τιμωρεί. Πολύ περισσότερο όταν προσάπτεται δόλος ή υστερία σε όσους αντιδρούν στη χρήση συμβόλων, λες και η έκφραση δυσαρέσκειας είναι κάτι πολιτικά μεμπτό και ασύνηθες.

Κατά συνέπεια, όταν λες "Όποιος το κάνει ρέπει ο ίδιος προς φασιστικές μεθόδους και πρακτικές τις οποίες υποτίθεται ότι καταγγέλει....", είναι σαν να αποκαλείς φασίστες όσους αντέδρασαν στο συγκεκριμένο εικονίδιο, ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μακάρι να λύναμε τα προβλήματά μας βάζοντας εύκολα στο καθένα από αυτά μια ταμπελίτσα.
Είναι προφανές ότι ο ναζισμός (όπως και ο ακραίος αναρχοκομμουνισμός) είναι μορφώματα στα οποία ο κάθε άνθρωπος οφείλει να αντιδρά. Όποιος του αμφισβητεί αυτό το δικαίωμα με το πρόσχημα της δημοκρατίας, τότε μάλλον δεν έχει καταλάβει την πλατφόρμα πάνω στην οποία κινείται αυτή η μορφή πολιτεύματος.
Με το να λέμε "δημοκρατία είναι να ψηφίζω μια φορά στα 4 χρόνια και να λέω ό,τι μου κατεβαίνει στο κεφάλι", και να νομίζουμε ότι έτσι ξεμπερδεύουμε με τον ορισμό της, δυο τινα συμβαίνουν: Είτε είμαστε εντελώς ρηχοί και πολιτικά ανώριμοι, είτε καιροσκόποι που ερμηνεύουμε τις έννοιες κατά το δοκούν (το συμφέρον μας δηλαδή).

Θεωρώ λοιπόν τουλάχιστον άδικο τον επίλογό σου, προς τα άλλα παιδιά του φόρουμ, όταν τους λες "θα σας βάλω ρε τη μούρη της Γιάννας για να τη βλέπετε και να χαίρεστε". Αυτό νομίζεις ότι κάνουμε εδώ μέσα; Ότι λιβανίζουμε τη Γιάννα και το σύστημα; Μάλλον το αντίθετο γίνεται... Wink

Τέλος πάντων, για να είμαι απολύτως εντάξει και να μην παρεξηγηθώ, να διευκρινίσω με έμφαση πως αυτά που γράφω προφανώς δεν αφορούν εσένα, απλώς τα αναφέρω σαν γενικότερες σκέψεις, τώρα που δόθηκε η αφορμή για να γίνει αυτή η συζήτηση.
Πάντα φιλικά! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
apelpisiakos
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 277
Location: Estadio Municipal de Mytilini - "Tarlas"

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

Οι γενικεύσεις οι συνειρμοί και τα αυθαίρετα συμπεράσματα ποτέ δεν μου άρεσαν......

γι' αυτό ξεκαθαρίζω.

1) Το αρχικό σύμβολο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ!!! Το έγραψα στο πρώτο ποστ, το έξήγησα με όση λεπτομέρεια μου επέτρεπε η έκταση του ποστ. Προυπήρχε του ναζισμού και εξακολουθεί να υπάρχει και μετά απ' αυτόν. Πως αλλιώς να το πω βρε παιδιά να το καταλάβετε? Βρείτε μια σημερινή φωτογραφία ενός γερμανικού πολεμικού αεροσκάφους και δείτε τι σήμα έχει στα πλάγια του! Εκτός πια αν η σημερινή κυβέρνηση της Γερμανίας είναι ναζιστική!!!!! Τώρα αν εσένα φίλε μου Ypsilon η οποιονδήποτε άλλο η εικόνα σε παραπέμπει συνειρμικά στο ναζισμό, η οπουδήποτε αλλού, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Ανέφερα ήδη ότι έκανα πολύ κόπο να βρω εικόνα του σιδηρού σταυρού χωρίς τη σβάστικα ενσωματωμένη στο κέντρο του, ακριβώς διότι θέλω η εικόνα του avatar να εκφράζει εμένα και τα ενδιαφέροντά μου και μόνο (για όσους δεν το καταλάβατε ούτε από το 2ο avatar, έχω ένα ψώνιο με τη στρατιωτική ιστορία). Μακρια λοιπόν από μένα οι "γενικότερες σκέψεις σου" και η προσπάθεια να μου αποδοθούν συγκεκριμένες πολιτικές αντιλήψεις με βάση τη χρήση ενός ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ και ΜΟΝΟ συμβολου!

2)Γενικά περί δημοκρατίας...

Και είναι τουλάχιστον οξύμωρο, αυτοί που δεν πιστεύουν στην δημοκρατία και πολύ ευχαρίστως θα την κατέλυαν ακριβώς λόγω των αντιλήψεών τους, να έρχονται μετά και να την επικαλούνται, για να τους επιτραπεί το δικαίωμα να εκφράσουν δημοσίως τα πιστεύω τους. Αυτό είναι πολιτική σχιζοφρένεια. Τα ολοκληρωτικά σχήματα (όχι μόνον ο ναζισμός) έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πάντων, και όπως ένας οπαδός τέτοιων ολοκληρωτικών σχημάτων απαιτεί να ακούγεται η φωνή του (υπό την αίρεση ότι δεν ενοχλεί), άλλο τόσο και οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα να μην ανέχονται ούτε καν αναφορά σε τέτοια ζητήματα.


Υπάρχουν πάρα πολλές πολιτικές παρατάξεις που ενώ δεν πιστεύουν στη δημοκρατία (με τη σημερινή της μορφή) και θέλουν να την καταργήσουν εντούτοις συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες, με πλήρη σεβασμό στο ισχύον πολίτευμα. Οι οπαδοί μιας οποιασδήποτε ιδεολογίας, που για τον Α η Β λόγο απορρίπτει μέρος της η και ολόκληρη τη δημοκρατία, έχουν 2 δρόμους. Ο πρώτος είναι να προσπαθήσουν να την ανατρέψουν και να επιβάλλουν τα πιστεύω τους πραξικοπηματικά και με τη βία. Αυτό είναι απαράδεκτο και ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος πολίτης οφείλει να αντιταχθεί με κάθε μέσο σε μια τέτοια κίνηση, ακόμα και να την καταπολεμήσει εν τη γενέσει της! Ο δεύτερος είναι να συμμετέχουν μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια και στις διαδικασίες και να προσπαθήσουν να ΠΕΙΣΟΥΝ τους υπόλοιπους γιατί αυτό που λέει είναι ενδεχομένως καλύτερο (ειτε λέγεται κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φασισμός, σουρρεαλισμός Smile .....). Αν λοιπόν, λέμε ΑΝ καταφέρει να πείσει το 60 το 70% τότε που βλέπεις το έλλειμα δημοκρατίας στη συγκεκριμένη διαδικασία?????

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ λοιπόν στη σωστή της διάσταση, δεν εξετάζει το τι λέει κάποιος, αλλά τους τρόπους και τα μέσα που μεταχειρίζεται για να το επιτύχει. Όταν οι τρόποι και τα μέσα είναι εκτός του δημοκρατικού πλαισίου τότε ναι, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τη δημοκρατία για να εξασφαλίσει το ελεύθερο να συνεχίσει τις αντιδημοκρατικές του ενέργειες. Όταν όμως είναι ΕΝΤΟΣ του δημοκρατικού πλαισίου, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τη δημοκρατία για να εμποδίσει κάποιον να λέει αυτά που λέει επειδή δεν του αρέσουν. (Η άλλη όψη της πολιτικής σχιζοφρένειας.... Wink ) Ο ναζιστής λοιπόν (και κάθε άλλος) έχει ΚΑΘΕ δικαίωμα να απαιτεί να ακούγεται η φωνή του χωρίς να δίνει δεκάρα για το ποιούς ενοχλεί και ποιούς όχι. Και έχει παράλληλα την υποχρέωση να μην ΚΑΝΕΙ το παραμικρό που ξεφεύγει από τα όρια του δημοκρατικού πολιτεύματος και καταπιέζει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των άλλων που δεν συμφωνούν μαζί του. Αυτή είναι η πλατφόρμα του δημοκρατικού πολιτευματος!


3) ειδικά περί δημοκρατίας στο forum...

Κατά συνέπεια, όταν λες "Όποιος το κάνει ρέπει ο ίδιος προς φασιστικές μεθόδους και πρακτικές τις οποίες υποτίθεται ότι καταγγέλει....", είναι σαν να αποκαλείς φασίστες όσους αντέδρασαν στο συγκεκριμένο εικονίδιο, ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μακάρι να λύναμε τα προβλήματά μας βάζοντας εύκολα στο καθένα από αυτά μια ταμπελίτσα.

Την τελευταία φράση την προσυπογράφω! Γι αυτό και δεν θα έβαζα ποτέ την ταμπελίτσα του ναζιστή σε κάποιον ο οποίος χρησιμοποιεί ένα σύμβολο το οποίο συνειρμικά εμένα μου θυμίζει το ναζισμό... Wink

Ορισμένα παιδιά εδώ μέσα είδαν το συγκεκριμένο εικονίδιο και δεν τους άρεσε για τον Α η Β λόγο. ΟΚ μέχρι εδώ! Κι εμένα δεν μ' αρέσουν διάφορα που βλέπω εδώ η αλλού. Να πω ότι ορισμένοι είτε από έλλειψη ιστορικής ενημέρωσης είτε συνειρμικά με θεώρησαν ναζιστή? Οκ έστω και αυτό. και τι έγινε? Ακόμα και ναζιστής να ήμουν? Έγραψα ποτέ κάτι φιλοναζιστικό, αντιδημοκρατικό, ακραίο η προκλητικό? Κάτι που να προκαλέσει το "δημοκρατικό αίσθημα" των υπολοίπων μελών??? Δεν το νομίζω!

Το μοναδικό επιχείρημα που στοιχειοθετεί την οποιαδήποτε διαμαρτυρία εις βάρος μου είναι απλά "εγώ δε γουστάρω να βλέπω αυτή την εικόνα, γι αυτό να του πείτε να την αλλάξει". Εδώ αυτό παιδιά, με συγχωρείτε πολύ, αλλά ΝΑΙ είναι ο απόλυτος φασισμός σε όλο του το μεγαλείο! Σαφώς και δεν είστε φασιστες ιδεολογικά αλλά μέσα στη σπουδη σας να "υπερασπίσετε" τον "δημοκρατικό" χαρακτήρα του φορουμ παρασύρεστε σε ενέργειες που σίγουρα είναι ελάχιστα δημοκρατικές.

Να υπενθυμίσω τη φράση του Βολταίρου που όλοι τη χρησιμοποιούν σαν σήμα κατατεθέν της Δημοκρατίας? "Διαφωνώ με αυτό που λές, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες!" Βέβαια δεν υπήρχαν ηλεκτρονικά forums και avatars στην εποχή του Βολταίρου, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι η φράση του τα καλύπτει και αυτά.... Wink

Δε βαριέστε μωρέ, να στε καλά όλοι. Εμένα και το νέο μου εικονίδιο μ' αρέσει εξίσου. Μόνο μη με βάλετε να το αλλάξω 2η φορά... Smile

apelpi-nazi-siakos

P.S. To σχόλιο για τη Γιάννα ήταν απλά μια ξεκάθαρη απειλή ότι θα σας υποχρεώσω να βλέπετε τη φατσα της με κάθε ποστ μου. Το πήρες πολύ φιλοσοφικά Ypsilon με τα συστήματα κλπ. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Σεβαστά όλα αυτά που λες (αν και διαφωνώ κάθετα με όλα), αλλά επειδή δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω πολιτική διελκυστίνδα για δυο αυτό το φόρουμ, λέω να μην το προχωρήσω. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και βάσει αυτών κρίνεται. Επιπλέον, από τη στιγμή που μου προσάπτεις "γενικεύσεις, συνειρμούς, αυθαίρετα συμπεράσματα και φιλοσοφική διάθεση" (τίποτ' άλλοWink, ποιος ο λόγος να συνεχίσω; Για να τ' ακούω μόνον εγώ;

Το κακό ξεκίνησε από κάτι πολύ απλό: Από τη χρήση ενός συμβόλου που μπορεί να υπήρξε άσχετο με το ναζισμό, ωστόσο έγινε ένα από τα εμβλήματά του. Κανείς δεν σου προσήψε φιλοναζιστική διάθεση, ασχέτως αν πολλοί ενοχλήθηκαν. Από την άλλη, το ότι ο Σιδηρούς Σταυρός αρχικά δεν ήταν συνδεδεμένος με τον ναζισμό, δεν του δίνει κανένα συγχωροχάρτι. Και η σβάστικα ήταν ένα ωραιότατο αρχαιοελληνικό σύμβολο -παραλλαγή του μαιανδρικού μοτίβου-, αλλά δεν θέλω να την βλέπω ούτε ζωγραφιστή.
Γιατί λοιπόν γίνεται τόσο μεγάλο θέμα;

Επιπλέον, κανείς δεν πάει να υπερασπιστεί τον δημοκρατικό χαρακτήρα του φόρουμ, όσο κι αν όλοι υπακούμε σε κάποιους κανόνες για να μην γίνεται εδώ μέσα πεδίο μάχης. Το φόρουμ δεν είναι προίκα μας, προσωπικά θα μπορούσα να ζήσω άνετα και χωρίς αυτό σε περίπτωση που δεν ήταν δημοκρατικό. Ο καθένας υπερασπίζεται τις πολιτικές του επιλογές και την προσωπική του ηθική και αξιοπρέπεια. Αν νιώθει πως θίγεται είναι υποχρεωμένος να το κάνει γνωστό. Αν εσύ αυτό το θεωρείς "φασισμό σε όλο του το μεγαλείο", δέχομαι ευχαρίστως εντατικά μαθήματα δημοκρατίας, γιατί απ' ό,τι φαίνεται, έχω χάσει λίγο τη συνέχεια...
Διότι εγώ πιστεύω ακράδαντα πως η τοποθέτηση ενός (έστω και από σπόντα) ναζιστικού συμβόλου είναι έργω, και όχι λόγω εξύβριση. Που θα πει πως ισχύει αυτό που είπες: Αντιδημοκρατικό δεν είναι το τι λέει κάποιος, αλλά οι τρόποι και τα μέσα που μεταχειρίζεται για να το πετύχει.
Για μένα λοιπόν, αυτό το avatar ήταν "με τρόπο και με μέσα" ευθεία προσβολή κατά του ατόμου μου.
Αυτά.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ZORBAS
Full Member
Full Member


Joined: 16 Apr 2004
Posts: 364
Location: London

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 2:44 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν ηθελα να ανακατευτω σ'αυτο το θεμα (αλλα δεν αντεξα!). Φιλε Apelpisiake, με ολο το σεβασμο στην αγαπη σου για την στρατιωτικη ιστορια νομιζω θα ησουν αφελης εαν δεν ηξερες πως και τα δυο συμβολα που χρησιμποιησες ειναι συνδεδεμενα (λογω χρησης απο σχετικες οργανωσεις) με ακροδεξια, ρατσιστικα κινηματα, ασχετα με το αν η σημαια τοu Νοτου αρεσε και στους Dukes η στους Lynard Skynard, η ο σταυρος δεν ειναι ιδιοκτησια των ναζι κοκ. Επομενως δεν πρεπει να σου ηρθε και ως μεγαλη εκπληξη οτι μερικοι πειραχτηκαν η εκαναν τεσπα την συσχετιση Wink . Εαν δεν ηθελες να δημιουργησεις τετοιου ειδους εντυπωσεις υπαρχουν χιλια αλλα συμβολα.....

Κατα τ'αλλα και προς αποφυγη παρεξηγησεων καρφιτσα δεν μου καιγεται για τα Avatar, ο καθενας οτι τον φωτισει κλπ...
Back to top
View user's profile Send private message
apelpisiakos
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 277
Location: Estadio Municipal de Mytilini - "Tarlas"

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

Οι απόψεις σου είναι επίσης σεβαστές. Γενικεύσεις συνειρμοί και αυθαίρετα συμπεράσματα υπαρχουν από τη στιγμή που χαρακτηρίζεις ναζιστικό ένα σύμβολο το οποίο ΠΑΝΤΑ είχε ο Γερμανικός Στρατός και ΠΟΤΕ το Ναζιστικό κόμμα. Αν επιμένεις να θεωρείς ναζιστικό το συγκεκριμένο σύμβολο τότε αυτοεξυβρίζεσαι και δε σου φταίει σε τίποτα όποιος άλλος το χρησιμοποιεί.

Μαθήματα δημοκρατίας δεν ζήτησα ποτέ να παραδώσω. Απλώς υπερασπίζομαι με επιχειρήματα την άποψή μου για το τι είναι δημοκρατικό και τι όχι. 'Eστω και έχοντας λιγότερο δημοκρατικό avatar από ορισμένους άλλους...

Αφού ο admin συμφωνεί με όσους δυσανασχέτησαν, και για τον Α η Β λόγο μου ζήτησε να αλλάξω το avatar το έκανα και τελείωσε. Το συγκεκριμένο τοπικ το έβαλα απλώς και μόνο με την ελπίδα έστω και ένας από τους αρχικώς θιγέντες να κατάλαβε ότι το συγκεκριμένο σύμβολο δεν είναι ναζιστικό και δεν θα πρέπει να βγάζει σπυριά στο μέλλον όταν το βλέπει.

Και επειδή μια εικόνα μετράει όσο χίλιες λέξεις.

http://www.paulnann.com/images/pn_w4400.jpg

Ορίστε ο "ναζιστικός" σιδηρούς σταυρός στο πλευρό ενός ολοκαίνουριου Eurofighter της Δημοκρατίας της Γερμανίας! Εν΄έτει 2004!!!

I rest my case.


Last edited by apelpisiakos on Tue Jun 29, 2004 2:58 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 2:57 pm    Post subject: Reply with quote

Καλώς. Είμαι βέβαιος πως όσοι ενοχλήθηκαν θα βρουν τη διάθεση να δικαιολογήσουν την επιλογή σου και να μην σε αδικήσουν κι άλλο βγάζοντας συμπεράσματα. Σε ό,τι με αφορά, να υπενθυμίσω απλώς αυτό που έγραφα στο πρώτο μου ποστ, ότι δηλαδή η παρέμβαση έγινε με αφορμή όσα έγραφες περί δημοκρατικότητας κλπ, και όχι με διάθεση να σου αλλάξω τη γνώμη (ή εσύ τη δική μου) επί του συγκεκριμένου θέματος με τον σταυρό.
Ας θεωρήσουμε λοιπόν το θέμα λήξαν!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

Xwris na thelw na theixw kanenan kai me diathesi gia humour:
Se xalage bre paidaki mou ena avatar me kamia iliolousti paralia i kai kanena avatar?
Ase pou gia na katalaboume emeis oi ypoloipoi koinoi thnitoi ta finer points tou avatar sou xreiazomaste 2 Ph.D se wolrd aviation history kai military manoevres....
Back to top
View user's profile Send private message
apelpisiakos
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 277
Location: Estadio Municipal de Mytilini - "Tarlas"

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Marin όντως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να προτιμήσω.....

Βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω σκέτη παραλία, όλο και καμιά ημίγυμνη νεαρά θα έιχε μέσα.

Οπότε σκέφτεσαι μετά να μου ρχοτανε κανένα pm από κανένα μέλος σε στυλ "ρε συ βγάζεις φωτογραφιες της γκομενάς μου στο forum? Θα πεθάνεις!!!!".

Που να προλάβει μετά να επέμβει ο admin να συμμαζέψει τα πράγματα.... Smile
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

Μιας και σου αρέσουν οι Dukes, θα μπορούσες άνετα να βάλεις την Daisy Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Ααααα, δεν αντέχω, θα παρέμβω! Razz Όσο κι αν καταλαβαίνω πολύ καλά το χιούμορ σου, παρά τα καρφάκια που πετάς, πιστεύω πως αν έμπαινε ένα καινούργιο μέλος και διάβαζε πρώτο αυτό το τόπικ, θα νόμιζε ότι μπήκε σε ένα μέρος γεμάτο χειραγωγημένα και politically correct παιδάκια, που με το παραμικρό τρέχουν για παράπονα στον Admin.
Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα, και το ξέρεις!
Αυτό το φόρουμ έχει πολύ αξιόλογα μέλη, και όλοι τιμάμε ο ένας τον άλλον, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο.
Λοιπόν, τελειώσαμε με αυτό το θέμα; Hope so.... Wink
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 3:24 pm    Post subject: Reply with quote

I Daisy einai mia poly kali lysi sto problima pou aneptixthei an kai pisteuw pws i lysi tou mi avatar (giati prepei diladi nte kai kala na eisai oti dilwseis?) einai akoma kalyteri...
Twra egw tin paralia tin eixa katalabei perisotero ws galana nera kai botsalakia an esy theleis with the magic of photoshop na prostheseis kai tin Daisy stin paralia imigimni i kai ntymeni eleuthera den tha probalw antistasi...

Barethika...
to zalisame.......
Back to top
View user's profile Send private message
apelpisiakos
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 277
Location: Estadio Municipal de Mytilini - "Tarlas"

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν έκανα ποτέ κανέναν σκόπιμο υπαινιγμό, για οποιδήποτε μέλος του φόρουμ αυτού. Λυπάμαι αν ορισμένα από τα ποστς μου η σημεία αυτών έδωσαν αυτή την εντύπωση, γι αυτό προχωρώ και στη διόρθωση του περιεχομένου αλλά κυρίως του ΥΦΟΥΣ του συγκεκριμένου ποστ.

Ίσως να φταίει ότι είμαι λίγο καιρό εδώ μέσα, και δεν έχουν συνηθίσει τα υπόλοιπα μέλη στον τρόπο που γράφω και εκφράζομαι, οπότε άλλα θέλω να πω εγώ και αλλιώς βγαίνουν σ' αυτόν που τα διαβάζει. Φυσικό είναι.

Εν πάσει περιτπώσει την αρχική επιλογή μου την αιτιολόγησα και εξακολουθώ να την υποστηρίζω, αλλά επειδή δεν θέλω να προκαλέσω τα άλλα μέλη και να δημιουργήσω εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του φορουμ προχώρησα στην αλλαγή με όλη την καλή διάθεση. Δεν έχω τίποτε περισσότερο να δηλώσω για το συγκεκριμένο θέμα.


Last edited by apelpisiakos on Wed Jun 30, 2004 10:34 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
PAVEL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 13 Feb 2004
Posts: 1036
Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

ρε mods τόσες μέρες δεν έχετε προσέξει ότι υπάρχει τόπικ για τα αβαταρ?
Προς τι ειδικό τόπικ για το συγκεκριμένο αβαταρ???
Cool Απορώ πως σας ξέφυγε τόσο καιρό....
Very Happy Να ανοίξω και ένα για τον Νέντβεντ τον οποίο πολύ τον φοβάμαι για μεθάριο...
Razz Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

Pavel έχεις δίκιο. Υπάρχει μάλιστα και ένα άλλο topic που λέγεται (άστοχα, κατά τη γνώμη μου) "Παρεμβάσεις στο site", στο οποίο το περιεχόμενο τούτου του topic θα ταίριαζε ακόμα καλύτερα. Εντούτοις, το θέμα εδώ ήταν πιο "βαθύ" από ότι απλά η επιλογή ενός avatar. Καλώς, κατά τη γνώμη μου, αφέθηκε να εξελιχτεί με τον τρόπο που εξελίχτηκε, αλλά πλέον έχει κλείσει τον κύκλο του. Προτείνω να κλειδωθεί.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Σχετικά με το stadia.gr All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr