stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Διάφορα νέα Ολυμπιακών Αγώνων (που δεν κολλάνε αλλού)
Goto page 1, 2, 3 ... 49, 50, 51  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Fri Jan 30, 2004 11:42 pm    Post subject: Διάφορα νέα Ολυμπιακών Αγώνων (που δεν κολλάνε αλλού) Reply with quote

Στο παλιό forum υπήρχαν αρκετές συζητήσεις για θέματα όπως η προβολή των Αγώνων από την ΟΕΟΑ "Αθήνα 2004", η προετοιμασία καθώς πλησιάζουμε στον Αύγουστο, πώς μας βλέπουν οι ξένοι, ποιά μπορεί να είναι η κληρονομιά των Αγώνων για την Ελλάδα κλπ.

Δείτε: http://stadia.proboards16.com/index.cgi?board=general&action=display&num=1074081825, http://stadia.proboards16.com/index.cgi?board=general&action=display&num=1066299934, http://stadia.proboards16.com/index.cgi?board=general&action=display&num=1069000326, http://stadia.proboards16.com/index.cgi?board=general&action=display&num=1075432496.

Σε αυτό το thread μπορεί να συνεχιστεί η σχετική κουβέντα.


Last edited by Admin on Sat May 22, 2004 12:01 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Tue Feb 03, 2004 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

Μεταφορά από άλλο thread:

Demetrio wrote:
για να συνεχίσουμε κάτι που είχαμε αφήσει στο παλιό φόρουμ... Rolling Eyes

από το σημερινό «Eθνος»
///
Mε κεντρικά σλόγκαν «λάβετε θέσεις, έτοιμοι, επισκεφθείτε την Eλλάδα» και «ο καλύτερος χρόνος σας μέχρι στιγμής», ο EOT ξεκίνησε τη διαφημιστική καμπάνια στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλοντας σποτ στα οποία κυριαρχεί η λέξη «ρεκόρ» και παραπέμπουν στη διοργάνωση των Oλυμπιακών Aγώνων της Aθήνας. O συνολικός προϋπολογισμός της διαφημιστικής εκστρατείας και προβολής της χώρας για ολόκληρο το έτος 2004 ανέρχεται στα 45 εκ. ευρώ και όπως αναφέρει στο «Eθνος» ο πρόεδρος του EOT κ. Nίκος Δημάδης, η διαφημιστική εκστρατεία ξεκίνησε με ολοσέλιδες καταχωρίσεις στις μεγαλύτερες εφημερίδες σε 14 χώρες-αγορές. Eπίσης, από τις 24 Iανουαρίου και μέχρι τον Aπρίλιο θα «τρέχουν» οι τηλεοπτικές διαφημίσεις στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, όπως: στο BBC WORLD (776 σποτ), CNN (432 σποτ), EUROSPORT (600 σποτ), EURONEWS (315 σποτ) και TV5 (1.500 σποτς).
///

εγώ μπορώ να πω πως είδα το σποτάκι στο EURONEWS και δεν είναι άσχημο... ελπίζω μόνο να συνεχίσουν με όλο και μεγαλύτερες προσπάθειες γιατί αυτό είναι ακόμα πολύ λίγο!


Lord_7 wrote:
Εγω ακουσα το εξης καταπληκτικο: Καπου το ενα τριτο των λονδρεζικων ταξι διαφημηζουν την Ελλαδα και τους Ολυμπιακους Αγωνες. Δεν θυμαμαι που το διαβασα (ισως εδω μεσα στο φορουμ), αλλα αν ισχυει μιλαμε για τεραστια επιτυχια.... Wink


donalex wrote:
Ti na pw vre paidia...an itan alitheia....tote sto ena trito twn taxi pou vlepw kathimerinws, tha evlepa diafimiseis gia tin Ellada.....
Den m'aresei na apogoitevei kalous filous...alla ti na pw...mporei
i kampania na ksekinisei syn to xronw...!!!


Demetrio wrote:
από το σημερινό «Eθνος»

///
- Στη Mεγάλη Bρετανία, 100 ταξί, για ένα εξάμηνο θα κυκλοφορούν βαμμένα με στοιχεία της ελληνικής διαφημιστικής καμπάνιας (εικόνα και μηνύματα). Eπίσης, σ' όλο το έντυπο υλικό που χρησιμοποιούν (εσωτερικοί οδηγοί, το πίσω μέρος της απόδειξης που χορηγούν στον πελάτη, κ.λπ.), θα υπάρχει το μήνυμα: «Λάβετε θέσεις, έτοιμοι, επισκεφθείτε την Eλλάδα». Mε το ίδιο σλόγκαν και βαμμένα θα κυκλοφορούν και 415 λεωφορεία (το διάστημα από 2 έως 17 Φεβρουαρίου 2004).
///

αν 100 ταξί είναι το 1/3 των ταξί που κυκλοφορούν στο Λονδίνο, τότε πρέπει να πιστέψουμε πως στο Λονδίνο κυκλοφορούν μόνο 300 ταξί; Laughing Laughing Laughing


Go Europe wrote:
Δεν έχω δεί κανένα μέχρι στιγμής ... Confused Confused Confused


Lamp Kiddy wrote:
O monos tropos pou mporei na apantisei i Ellada stous krites tis enai: to shut them up by her "actions". Me erga kai ohi me logia.

Afto ediavasa simera sto site tou business2005.gr kai paraligo na patho eggefaliko.

Sports Illustrated: αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες


«Ποτέ μια Ολυμπιακή πόλη δεν αντιμετώπισε τέτοια κριτική, δεν προκάλεσε τόση ανησυχία για την ασφάλεια ή δεν υπήρξε τόσο ζωτικής σημασίας για το μέλλον των Αγώνων. Είναι έτοιμη η Ελλάδα; Θαυμάσια ερώτηση».

Το απόσπασμα είναι από εκτενές αφιέρωμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του αθλητικού περιοδικού «Sports Illustrated», ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά στις ΗΠΑ.

Στο αφιέρωμα του αμερικάνικου περιοδικού καλύπτονται όλες οι πτυχές της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ο συντάκτης εγείρει σειρά ερωτημάτων ως προς τις δυνατότητες της χώρας μας να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στην ιστορία και την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, στο ζήτημα της ασφάλειας, στο πρόβλημα των αναβολικών ουσιών, καθώς και στη συμμετοχή των Ελλήνων πρωταθλητών στους Αγώνες.

Ο συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει την Αθήνα «κακό χάλι» ενώ περιγράφει μια εικόνα χάους λίγους μήνες πριν την έναρξη των Αγώνων. «Βασικές οδικές αρτηρίες κλειστές λόγω έργων, αναρίθμητα κτίρια παραμορφωμένα από σκαλωσιές και ένας ψυχισμός (των κατοίκων) πληγωμένος από χρόνια διεθνούς καχυποψίας και κριτικής. Οπως και η πλειοψηφία των διασημότερων αθλητών της, η Αθήνα δεν κάνει προβλέψεις. Επιθυμεί μόνο να αγγίξει την γραμμή εκκίνησης σε καλή φόρμα και να αποφύγει την ατίμωση. Ωστόσο, ακόμη και η μέτρια επιτυχία τίθεται εν αμφιβόλω», υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Παράλληλα αναφέρεται στις καθυστερήσεις των Ολυμπιακών έργων, που οδήγησαν παλαιότερα τον «τσάρο» Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ να αποκαλέσει την προσπάθεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ως «τη χειρότερη οργανωτική κρίση της καριέρας του», θέτοντας ακόμη και την προοπτική ενδεχόμενης ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων σε άλλη πόλη, καθώς «καμία πόλη διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έπαιξε τόσο άστοχα με την καταστροφή».

«Σήμερα, τρία χρόνια μετά την κατακραυγή της ΔΟΕ και τον καταιγισμό αρνητικών δημοσιευμάτων, φαίνεται ότι η Αθήνα μπορεί να τα καταφέρει την τελευταία στιγμή», σημειώνει, κάνοντας χρήση πρόσφατες δηλώσεις του Ν. Οσβαλντ, προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

Ως προς την προετοιμασία της Αθήνας ενόψει των Αγώνων, αναφέρονται τα μεγάλα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ προβάλλονται και δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού Νάσου Αλευρά ότι «οι Ολυμπιακοί θα αλλάξουν την Αθήνα για πάντα».

Ειδική αναφορά γίνεται για το έργο του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα (σκεπή Ολυμπιακού Σταδίου), το οποίο χαρακτηρίζεται «μη απαραίτητο για τους Αγώνες, μεγαλεπήβολο και ταυτόχρονα κλειδί της επιτυχίας τους». Στο δημοσίευμα τονίζεται, ωστόσο ότι «σε περίπτωση μη έγκαιρης κατασκευής του, θα συμβολίζει την ανικανότητα των Ελλήνων να ξεπεράσουν τα χειρότερα ελαττώματά τους σε μια στιγμή αλήθειας».

Το αφιέρωμα φιλοξενεί επίσης δηλώσεις της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη η οποία σημειώνει την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης, ενώ αναφερόμενη στη διοργάνωση των Αγώνων εκτιμά ότι «πιθανά δεν θα σημειώσουν απόλυτη επιτυχία, αλλά ούτε και θα αποτύχουν παταγωδώς». Η κα. Μπακογιάννη υπογραμμίζει επίσης τη βεβαιότητα της ότι η Αθήνα θα είναι μια ασφαλής πόλη κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις του Ισραηλινού ειδικού Αρικ Αραντ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «οι Ελληνες μπορεί να δεχτούν χτύπημα από τη θάλασσα, από την ξηρά και από τον αέρα. Είναι πραγματικά, πολύ εκτεθειμένοι. Οφειλαν να είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους πολύ νωρίτερα».

Ο αρθρογράφος ωστόσο αναγνωρίζει τη λήψη «άνευ προηγουμένου μέτρων εναντίον της εσωτερικής τρομοκρατίας τα τελευταία δύο χρόνια», καθώς και το γεγονός ότι για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων έχει διατεθεί το πρωτοφανές πόσο των 800 εκατ. δολ.

Επίσης, φιλοξενούνται δηλώσεις του Αμερικανού επικεφαλής ασφαλείας της Ολυμπιακής Ομάδας των ΗΠΑ, Larry Buendorf, ο οποίος υπογραμμίζει τη πεποίθηση του «ότι η Ελλάδα λαμβάνει όλα τα μέτρα για ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων και την προστασία των αθλητών. Εάν οι Αγώνες άρχιζαν σήμερα, θα ήμασταν εκεί. Τον Αύγουστο, κατά την έναρξή τους, θα είμαστε εκεί».

Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη (από πλευράς ασφάλειας), ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «η Ολυμπιάδα των Αθηνών είναι το τέλειο γεγονός σε μια εποχή αβεβαιότητας: φήμες κυκλοφορούν και οι (ασφαλείς) προβλέψεις είναι ανέφικτες».


Ryu13 wrote:
polla arthra einai pliromena na xerete..alla i moni alitheia einai pos se sxesi me to sidney eimaste polu pio mprosta tous kai me polu kaliteres kataskeues apo oti auti....pantos xanaleo pos to kurio thetiko auton ton agonon einai i diafimisi tis xoras kai o tourismos pou tha erthei meta..opote milame gia ena bombardismo spot pou prepei na pesoun gia na gnorisoun oloi tis ellinikes omorfies...diafimiseis kai spot....treli kampania se germania aglia italia ispania skandinauikes xores ameriki klp......mono etsi tha exoume olumpiaka apotelesmata...telos nomizo irthe i ora na plirosoume kai emeis kana malaka arthrografo na grapsei mia kali koubenta kai gia mas...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 12:51 am    Post subject: Reply with quote

Εκει που πυστεω οτι χανουμε στην προβολη ειναι η καθυστεριση του ΑΘΗΝΑ 2004 να αναβαθμισει το θεμα. Πρωτα εγινε προβλημα τα αρνητικα δημοσιευματα και μετα πηραν μπροστα στο 2004 αφου τα ακουσαν απο τη Γιαννα (που πλεον εχει στενη παρακολουθηση του θεματος) .
Η προβολη πρεπει να ειναι συστηματικη , προβολη πανω στην οργανωση και οχι τοσο στο αρχαιο πνευμα και σε αυτα (αλλωστε για αυτα υπαρχει χρονο) ωστε να φυγει (αμα γινεται) οι επικρισεις για τις καθηστερισεις.
Back to top
View user's profile Send private message
villsugar
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 231
Location: London

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 2:42 am    Post subject: Reply with quote

Για να βοηθήσω λίγο την συζήτηση παραθέτω τα παρακάτω άρθρα...

τα δύο πρώτα έχουν να κάνουν με μελέτες των οικονομικών επιπτώσεων των αγώνων στις πόλεις που τους διοργανώνουν και το τρίτο με θέματα marketing των αγώνων...


Olympic Games tourism strategy summary
http://www.ausport.gov.au/fulltext/2001/atc/olympicreview.pdf

When do major sports events leave a lasting economic legacy?
By G. M. P. Swann
http://www.mbs.ac.uk/research/innovative/assets/applets/legacy_sports_events.pdf

Olympic marketing
http://www.olympics.org.uk/thisistheboa/olympicmarketing.asp

επίσης στο site: http://www.blues.uab.es/olympic.studies/web/eng/yellow/dir/om.html μπορείτε να βρείτε πλήθος άρθρων σχετικά με τις επιπτώσεις σε τουρισμό, οικονομία και συναφή όπως και case studies από παλιές διοργανώσεις...

το θέμα είναι πολύ σοβαρό αν αναλογιστούμε το μέγεθος της επένδυσης όλα αυτά τα χρόνια...

αν δεν υπάρχει το ανάλογο όφελος σε μεταολυμπιακή φάση τότε σε καμία περίπτωση δεν θα καλυφθούν τα κεφάλαια της επένδυσης...

θα μιλάμε για μια χαμένη ευκαιρία, όπως το montreal και η ατλάντα...

PS. σε κάποια φάση μέσα στο μήνα θα προσπαθήσω να ανεβάσω μια εργασία που συγκρίνει τις υποδομές Αθήνας - Βαρκελώνης κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και τον τρόπο με τον οποίο αυτές επηρέασαν/επηρεάζουν την δομή των δύο πόλεων και το μέλλον τους.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 9:39 am    Post subject: Reply with quote

Admin σόρρυ για το άσχετο του χώρου, αλλά δεν ήξερα που αλλού να γράψω το παρακάτω και δεν ήθελα να ανοίξω topic με αυτό το θέμα. Χθες λοιπόν ο κ.Λιάνης επανέλαβε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, κάτι που είπε σε εκδήλωση της Δευτέρας προς τιμήν του αθλητισμού που έγινε στην πόλη (τυχαία η επίλογή του χρόνου) (θα το είδατε πιθανόν στον Άλφα). Είχε πει λοιπόν, ότι "μην ανησυχεί η Θεσσαλονίκη, οι επόμενοι ολυμπιακοί αγώνες, που θα γίνουν στην Ελλάδα, θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, και θα αποκτήσει επομένως αντίστοιχες υποδομές !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Νόμιζα ότι αστειευόταν, ή είχε πιει 2-3 ποτήρια παραπάνω και του ξέφυγε, αλλά όπως είπα το επανέλαβε χθες στο ραδιόφωνο. Είπε ότι πρέπει να την διεκδικήσει την ολυμπιάδα. Μια, δυο, τρεις φορές, ε... θα την πάρετε!!
(μάλλον κυριολεκτούσε Confused
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 10:28 am    Post subject: Reply with quote

Να παρέμβω; Ασχέτως του ότι τέτοια πράγματα δεν μπορούν να λέγονται σοβαρά σε προεκλογική περίοδο, η ιδέα δεν είναι ανέφικτη.
Οι Ολυμπιακοί δεν διοργανώνονται μονάχα από πρωτεύουσες. Κατά συνέπεια, ανεξαρτήτως προεκλογικών πυροτεχνημάτων, βρίσκω πολύ ρεαλιστικό να διεκδικήσει η Θεσσαλονίκη τους Αγώνες, σε καμμιά εικοσαριά χρόνια. Όχι πως θα της πάρει τόσο πολύ για να αποκτήσει υποδομές βέβαια, όσο για το ότι δεν μπορεί μια χώρα (εκτός ΗΠΑ) να πάρει δυο Ολυμπιάδες σε μικρότερο διάστημα.
Η Θεσσαλονίκη είναι μια σημαντικότατη πόλη, παλεύει σκληρά για να φτάσει την Αθήνα (τόσο της κόβει), και σε λίγα χρόνια που θα έχει καταστραφεί κι αυτή και θα καταλάβει τι σημαίνει "θέλω να μοιάσω στην Αθήνα", θα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τους Ολυμπιακούς προκειμένου να...σωθεί.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Demetrio
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 156

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 11:48 am    Post subject: Reply with quote

Ypsilon wrote:
βρίσκω πολύ ρεαλιστικό να διεκδικήσει η Θεσσαλονίκη τους Αγώνες

με αυτήν την προϋπόθεση γιατί να μην διεκδικήσουν ολυμπιακούς και η Λάρισα η τα Τρίκαλα! Laughing Laughing

Μην αστειευόμαστε... η Αθήνα έχει τόση πολύ αθλητική ιστορία (τα παναθήναια, συμμετοχή στους αρχαίους ολυμπιακούς άγονες, διεξαγωγή τον πρώτον μοντέρνων ολυμπιακών αγόνων) και τόσες καλές ολυμπιακές υποδομές (ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, κτλ που υπήρχαν ήδη πριν καν διεκδικήσει τους φετινούς ολυμπιακούς + της καινούργιες) που θα μπορούσε να γίνει ο μόνιμος τόπος διεξαγωγής τους. Ας παλέψουμε για αυτό! Cool
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Chris
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 259
Location: Germany--Giessen

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 11:50 am    Post subject: Reply with quote

gia osous apo thn germania endiaferonte www.griechische-botschaft.de

yparxoun bibliarakia, diafimistika, Video, ....ta opoia mporoun na problh8oun. Arkei ena email gia parei kaneis yliko.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 12:02 pm    Post subject: Reply with quote

Demetrio wrote:

με αυτήν την προϋπόθεση γιατί να μην διεκδικήσουν ολυμπιακούς και η Λάρισα η τα Τρίκαλα! Laughing Laughing

Μην αστειευόμαστε... η Αθήνα έχει τόση πολύ αθλητική ιστορία (τα παναθήναια, συμμετοχή στους αρχαίους ολυμπιακούς άγονες, διεξαγωγή τον πρώτον μοντέρνων ολυμπιακών αγόνων) και τόσες καλές ολυμπιακές υποδομές (ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, κτλ που υπήρχαν ήδη πριν καν διεκδικήσει τους φετινούς ολυμπιακούς + της καινούργιες) που θα μπορούσε να γίνει ο μόνιμος τόπος διεξαγωγής τους. Ας παλέψουμε για αυτό! Cool


Δεν είναι το ίδιο πράγμα Demetrio, και το ξέρεις. Με αυτήν τη λογική, πόλεις σαν τη Βαρκελώνη, το Μάντσεστερ, τη Λειψία κλπ κλπ, δεν θα έπρεπε ποτέ να μπουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης.
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ σημαντική πόλη (πιο σημαντική απ' όσο νομίζουμε και νομίζει και η ίδια), και αξίζει κάποτε να δοκιμάσει.
Το θέμα είναι να το ευνοούν οι συνθήκες και να το χρειάζεται πραγματικά η πόλη και ο κόσμος της. Και βέβαια πρέπει να καταλάβουμε ότι μια πόλη που σε δέκα χρόνια θα έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, είναι απαραίτητο να έχει παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις (αθλητικές ή μη), ανεξαρτήτως Ολυμπιακών.

Όσο για την Αθήνα, ας περιμένουμε πρώτα να περάσουν 1-2 χρόνια, να δούμε αν θα επαληθευθούν οι προσδοκίες μας κι αν θα κεφαλαιοποιηθεί η επιτυχία των Αγώνων, κα μετά το ξανασυζητάμε για μόνιμη τέλεση.
Προφανώς δεν αντέχουμε τέτοια δοκιμασία κάθε 4 χρόνια, όσο κι αν το θέλουμε, αλλά γνώμη μου είναι πως στο απώωωωτερο μέλλον μπορεί να ξανασυζητηθεί το θέμα. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι οι Αγώνες σύντομα θα καταντήσουν αηδία από την υπερεκμετάλευση, οπότε προκειμένου να τους γυρίσει την πλάτη ο κόσμος, ίσως ξαναγίνει επίκαιρο το αίτημα της επιστροφής τους στην Ελλάδα. Τουλάχιστον να βγάζουν φράγκα οι χορηγοί μέσω Αθήνας. Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
savas
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 287

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

pistevo oti oi olympiakoi agones einai oti to klitero mporouse na symvi stin athina... se olous tous tmois. einai kai tha apotelesoun ena "mathima" (me tin kali tin enia) jia tous ellines. idi exoun diksi oti sto simerino kosmo den arki na exis mia lamprotati istoria jiana petixis kati. fysika einai terastio pleonektima tis athinas/elladas omos i diorganosi se olous tous tomis apeti poli perissotera. kai afto idi siga, siga to pernoun xampari...(eftixos) episis nomiso oti afti einai i arxi jia mia nea ekseliksi kai mia evkairia i ellada na arxisi na dimiourgi synxroni istoria pou sevete to lampro parelthon omos den apeksartete apo afto. mia ekseliksi pou afora ligotero tin politiki kai perissotero tin nootropia ton ellinon. poli tha mou poun savouli ti onirevese? ego omos (an kai den so stin ellada pleon) eimai poli aisiodoksos.. ola afta ta kainourgia pou simera "katapolemountai" se ligo kairo tha xrisimopiounte apo olous me efxaristisi... akoma kai to tram pou exei polous kritikous, an tha leitourgi na dis pos oloi tha to xrisimopioun kai tha xaironte
Back to top
View user's profile Send private message
crs
Senior Member
Senior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 439
Location: A θ ή ν α

PostPosted: Fri Feb 06, 2004 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

Για το θέμα μιας πιθανής Ολυμπιακής υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης καλό θα ήταν, πέρα από το εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, οι υποδομές, τα χρήματα και ό,τι άλλο απαιτεί μια σοβαρή διεκδίκηση των Αγώνων, να προσδιοριστεί και σαφώς να κατανοηθεί ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τεθεί αυτή η υποψηφιότητα. Για την Αθήνα λίγο πολύ ο στόχος ήταν να αποκτήσει υποδομές η άναρχη τούτη πόλη, διανθισμένος με ιστορικό background. Για τη Θεσσαλονίκη όμως φοβάμαι ότι η πρόταση έχει εφαλτήριο την αντίληψη περί ισομέριας μεταξύ των δύο πόλεων. Και μόνο αυτό.
Η ιδέα του Λιάνη Idea να διεκδικήσει η Αθήνα τους Αγώνες του 2004, μπορεί να είχε επιτυχή κατάληξη αλλά για τη θεσσαλονίκη τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Και όπως ο ίδιος είπε «Για ένα τέτοιο θέμα απαιτείται προετοιμασία πολλών χρόνων, είκοσι, τριάντα ή και σαράντα καμιά φορά»
Ας σβήσουν λοιπόν, πρώτα τα φώτα της γιορτής στην Αθήνα και κατόπιν ανοίγουμε θέμα "Θεσσαλονίκη 2044". Εάν θέλουμε να μας πάρουν στα σοβαρά...
Back to top
View user's profile Send private message
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Fri Feb 06, 2004 5:21 pm    Post subject: Reply with quote

Για τα παραπανω θα ξαναεπανελθω οταν βρω επιτελους χρονο αλλα ενα συντομο σχολιο.
Πραγματικα το θεμα για μονιμη επιστροφη ειχε προχωρησει πολλη επι εποχης Καραμανλη (του αημνιστου φυσικα ) και μαλιστα ειχε ψηφιστει (αρνητικα οπως καταλαβαινουμε).
Κατα τα αλλα ο crs παραπανω εχει δικιο ,η Αθηνα προετοιμαζεται (απο αποψης αθλητικων υποδομων οπως ΣΕΦ , Ολυμπιακο Σταδιο ) πολλα χρονια απο την εποχη Καραμανλη που ειχε σαν στοχο το 1996 με σκοπο να δυμιουργηθουν σταδια για πριν τους ολυμπιακους , για τους ολυμπιακους αλλα και για μετα .
Αυτο πρεπει να αρχιζει να κανει η Θεσσαλονικη κατα το 2008 και μετα δηλαδη να προετοιμαζεται για Ολυμπιακα κατα το 2050 για να υπαρχει δυνατοτητα ξαναεπιστροφης στην Αθηνα 2096 (πηγε μακρια η βαλιτσα , αμα υπαρχει ανθρωπος και ανθρωποτητα μεχρι τοτε).
Οσο για τη μονιμη , πολλη χλωμο το κοβω θα πρεπει να συμβουν πολλα που μακαρι να μην συμβουν (ξεφτυλισμος των αγωνων , χασιμο του ενδιαφεροντος , συνεχομενες εμπορικες αποτυχιες , αδυναμια ανοχης οικονομικου κοστους για τις πολεις κ.α.) που στην τελικη ουτε εμεις θα τους θελαμε (παρολο που εχουμε τασεις αυτοκαταστροφικες στο ονομα της αρχαιας ιστοριας μας).
Back to top
View user's profile Send private message
crs
Senior Member
Senior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 439
Location: A θ ή ν α

PostPosted: Fri Feb 06, 2004 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

Η ΕΟΕ έθεσε το στόχο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, μετά τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου πολέμου...

Είχε γίνει logout. Αν θέλετε σβήστε το παραπάνω ποστ.
Back to top
View user's profile Send private message
eksoristos
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 209

PostPosted: Fri Feb 06, 2004 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

Magkes emena mou fainetai TERASTIA proklisi na kaneis tous protous sou Olumpiakous agones , alla eukolo sxetika na kaneis ti deuteri diorganosi-milame panta gia tin idia poli,etsi. As upothesoume oti oi Olumpiakoi gurizoun stin ATHINA gia panta...Metro exeis, gipeda exeis , dromous exeis, aerodromio exeis, neratziotissa THA exeis, ti menei; Ante kana 2 gipedakia stin periferia na desei to gluko kai o'ti psiloateleies sou eixan meinei tin alli fora. To thema omos den einai ekei...Oi agones pleon aforoun oli tin anthropotita kai tous sponsores kurios. Auto eleipe na theloun na diafimizontai stin idia poli kathe 4 xronia..Tote na deite ti apaksiosi kai elleipsi endiaferontos tha poaousiazan oi agones pou oute emeis den tha thelame na tous kanoume pleon...Ellad-Kupros gia EURO 2012, auti prepei na einai i diorganosi pou tha kunigisoume sto mellon, ki afiste tous Olumpiakous gia allous
Back to top
View user's profile Send private message
Demetrio
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 156

PostPosted: Fri Feb 06, 2004 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

eksoristos wrote:
As upothesoume oti oi Olumpiakoi gurizoun stin ATHINA gia panta...Metro exeis, gipeda exeis , dromous exeis, aerodromio exeis, neratziotissa THA exeis, ti menei; Ante kana 2 gipedakia stin periferia na desei to gluko kai o'ti psiloateleies sou eixan meinei tin alli fora. To thema omos den einai ekei...Oi agones pleon aforoun oli tin anthropotita kai tous sponsores kurios. Auto eleipe na theloun na diafimizontai stin idia poli kathe 4 xronia..Tote na deite ti apaksiosi kai elleipsi endiaferontos tha poaousiazan oi agones pou oute emeis den tha thelame na tous kanoume pleon...

Σου θυμίζω πως το πνεύμα των ολυμπιακών αγώνων δεν είναι να χτίζεις γήπεδα, να πουλάς gagets η να φτιάχνεις υποδομές για την πόλη.

Άμα γινόντουσαν για πάντα οι αγώνες στην Αθήνα, σίγουρα το ενδιαφέρον θα στρεφότανε στους αγώνες καθ αυτό!

Όπως η Στοκχόλμη για τα Νομπέλ η το Λος Άντζελες για τα Όσκαρ, γιατί όχι η Αθήνα για τους ολυμπιακούς; Rolling Eyes


Last edited by Demetrio on Fri Feb 06, 2004 8:45 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Guest






PostPosted: Fri Feb 06, 2004 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

Τα Nobel απονέμονται στη Στοκχόλμη. Μόνο η τελετη για το Nobel ειρήνης γίνεται στο Όσλο, επειδή το απονέμει η Νορβηγική Ακαδημία.
Back to top
eksoristos
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 209

PostPosted: Fri Feb 06, 2004 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

Demetrio to pneuma ton Olumpiakon agonon THA EPREPE na einai oi agones alla DEN einai, toulaxiston etsi pisteuo ego. Gia des, edo mesa oloi endiaferontai an ta gipeda tha einai etoima stin ora tous, posoi omos endiaferontai an oi athlites mas tha einai etoimoi, i me poies sunthikes tha pane na agonistoune, pos proetoimazontai ktl;Giati tote na xreiazotan na ksanaftiaxtei to OAKA to opoio opos itan mia xara tha itan gia ti diorganosi. Giati den leei kaneis gia ta "ntoperman" kai tous epistimones pou ta upostirizoun;Dustuxos tora athlitiko pneuma = metallia, no metallia =no epixorigiseis, no recor =apotuximenoi agones. Kalos i kakos kai emeis tous agones tous pirame gia tis allages kai ton eksugxronismo tis polis mas kai oxi toso gia na doume athlites kai agonismata.
Back to top
View user's profile Send private message
Demetrio
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 156

PostPosted: Fri Feb 06, 2004 8:44 pm    Post subject: Reply with quote

eksoristos wrote:
Kalos i kakos kai emeis tous agones tous pirame gia tis allages kai ton eksugxronismo tis polis mas kai oxi toso gia na doume athlites kai agonismata.

Εγώ μιλούσα για το μέλλον!
Τους εκσυγχρονισμούς τους χρειαζόταν η Αθήνα, δεν λέω... αλλά άμα τους αγώνες τους διοργάνωνε για πάντα η Αθήνα... όχι μόνον θα είχαμε μια τέλια πόλη, αλλά ίσως γύρναγε πίσω και το αληθινό αθλητικό πνεύμα τον ολυμπιακών αγώνων! Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Sat Feb 07, 2004 12:30 am    Post subject: Reply with quote

crs wrote:
Η ΕΟΕ έθεσε το στόχο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, μετά τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου πολέμου...


Προσωπικά δεν το αμφισβητώ, αν και πρώτη φορά το ακούω, αλλά αυτός ο στόχος προφανώς σχετιζόταν με την εκατονταετηρίδα και όχι με την πεποίθηση ότι η Αθήνα θα χρειαζόταν 40 χρόνια για να προετοιμαστεί και να διεκδικήσει τους Αγώνες.
Το ίδιο ισχύει με τη Θεσσαλονίκη. Δεν αγχωθήκαμε ξαφνικά για να πάνε εκεί οι Αγώνες, απλά λέμε ότι αν τεθεί ως στόχος και ωριμάσει η ιδέα, δεν είναι ανέφικτο να τους δούμε κάποτε κι εκεί...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
OMF
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1961

PostPosted: Sat Feb 07, 2004 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

Demetrio wrote:


Άμα γινόντουσαν για πάντα οι αγώνες στην Αθήνα, σίγουρα το ενδιαφέρον θα στρεφότανε στους αγώνες καθ αυτό!

Όπως η Στοκχόλμη για τα Νομπέλ η το Λος Άντζελες για τα Όσκαρ, γιατί όχι η Αθήνα για τους ολυμπιακούς; Rolling Eyes


Το πανανθρωπινο ολυμπιακο πνευμα δεν υπαρχει , δεν μπορει να υπαρξει σε αυτη τη κοινωνια ουτε ποτε θα υπαρχει (οπως πιστευω).
Αρα ολυμπιακη αγωνες ειναι η πωληση ενος Ιστορικοαθλητικοοικονομικο μεγαλο γεγονος που προκαλει συγκινησει κυριως για το μεγεθος παρα για την ιστορικοτητα (αυτη ειναι η αληθεια δυστιχος) αρα δεν ειμαστε και σιγουρη οτι μια πιθανη μονιμη επιστροφη θα ειναι για το καλο του ιδιου του θεσμου .
Σαν συμπερασμα στη θεωρια ακουγεται ωραιο στη πραξη ομως μπορει να ειναι μιραιο (με αποτελεσμα να μην υπαρχει παγκοσμιο ενδιαφερων). Αυτη η εναλλαγη πολεων ανανεωνει τον ιδιο το θεσμο γιατι καθε λαος δεινει κατι απο τη κουλτουρα του και το τροπο σκεψης , προωθει το αθλητισμο σε ολες τις ηπειρους (για αυτο μεχρι το 2020 πρεπει να παει και στην Αφρικη ) ειναι μοχλος πιεσης για δυμιουργια καλος εγκαταστασεων σε ολα τα αθληματα και προωθει αλλους πολιτισμους (π.χ. εχει ενδιαφερων οτι οι ολυμπιακοι θα πανε στο Πεκινο γιατι θα δουμε κινεζινο πολιτισμο στα καλλυτερα του) και ξαναλεω οτι η μονιμη τελετη θα γινει μονο αμα συμβουν πολλα και πληγωθει ανεπανορθωτα το ολυμπιακο κινημα.
Back to top
View user's profile Send private message
eksoristos
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 209

PostPosted: Wed Feb 11, 2004 3:55 am    Post subject: Reply with quote

@ admin, auto pou tha grapso den pollukollaei edo alla to Olympic marketing einai kleidomeno...
Re seis de ga@#$%maste leo go me tis ekpompes pou ginontai gia tin Olumpiada; Evlepa proxtes auti itn ekpompi tou ANT 1 gia to 2004-epieikos AISXRI- kai o kopanos eixe ton Tsoukato kai ton Kassimi na milane gia tous agrotes!!! Ti sto diaolo sxesi exoun oi agrotes me tin Olumpiada;;;;;;;Pote tha deiksoun kana ergo;Alla ti perimeneis apo ton ANT1; An ta Tsiklitireia ginontan tin idia epoxi me tous Olumpiakous, prota auta tha deixne o ANT1 kai meta tous Olumpiakous. Kia meta leme gia marketing kai malakies sto eksoteriko...Edo stin idia mas tin xora den exoume akoma apofasisei an einai kaloi oi kakoi oi agones kai pos tha tous provalloume,oute oi idioi oi polites mas den kseroun ti erga ginontai kai pou kai to Athens 2004 den exei oute fotografia tis prokopis apo ta erga, to marketing mas eleipe...ma ton Xristo Admin, ean den epefta sto site sou, oute pou tha iksera gia Pankritia kai Panthessalika. Kai meta leme giati oloi mas loidoroun...

Den exo idea ti soi ekpompes kanoun ta allla kanalia, edo pou eimai dustuxos mporo na exo pliroforisi mono apo ton Minotauro Kuriakou
Back to top
View user's profile Send private message
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Wed Feb 11, 2004 10:18 am    Post subject: Reply with quote

eksoristos wrote:
@ admin, auto pou tha grapso den pollukollaei edo alla to Olympic marketing einai kleidomeno...

Κολλάει και παρακολλάει εδώ. Όπως και όλα τα παρόμοια θέματα. Γι' αυτό και κλείδωσα το άλλο thread, για να έχουμε όλες τις σχετικές συζητήσεις εδώ.

eksoristos wrote:
ma ton Xristo Admin, ean den epefta sto site sou, oute pou tha iksera gia Pankritia kai Panthessalika.

Thanks, καλωσύνη σου.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Feb 11, 2004 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

Σήμερα ανακοινώνεται ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στις 25 Μαρτίου και ο τελευταίος (της πρώτης φάσης) στις 31 Μαρτίου.

http://www.business2005.gr/eC_NewsItem.asp?id=8610&lg=GR

Έτσι πάντως όπως σαλαμοποίησαν την ολυμπιακή διαδρομή, υπάρχουν πολλές θέσεις για να τιμηθούν αρκετοί και να μειωθούν οι γκρίνιες. Μετά θα πουν τον πρώτο που θα την υποδεχτεί τον Ιούλιο, τον τελευταίο που θα τον πάει στην Αθήνα, τον τελευταίο που μπει στο στάδιο, και φυσικά τον σημαιοφόρο, πράγματα αλληλένδετα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
crs
Senior Member
Senior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 439
Location: A θ ή ν α

PostPosted: Wed Feb 11, 2004 12:30 pm    Post subject: Reply with quote

Χθες στο Φλας μεταδόθηκε σαν φήμη ότι η ΕΟΕ ψάχνει δικαιολογία για να αναβάλει την τελετή αφής από την 25η Μαρτίου και να μεταφερθεί για αργότερα... Question
Back to top
View user's profile Send private message
Mozart
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2820
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Feb 11, 2004 12:34 pm    Post subject: Reply with quote

Είναι όντως πολύ παράξενο να μείνει (χωρίς λόγο) 2,5 μήνες στην Αθήνα. Η πρόφαση της συμπλήρωση 108 χρόνων από την έναρξη της 1ης σύγχρονης ολυμπιάδας ήταν προφανώς πολύ μικρή για να καλύψει τα πραγματικά αίτια της ημερομηνίας αυτής, τα οποία παρεπιπτόντως έπαψαν πλέον να υφίστανται ( Wink ), οπότε δεν αποκλείεται η αναβολή για αργότερα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 49, 50, 51  Next
Page 1 of 51

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr