View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
worldofjustice Stadium Expert

|
Posted: Tue Feb 12, 2008 7:25 pm Post subject: |
|
|
To 1o Rambo είναι πραγματικά κορυφαίο. Θυμίζει αρχαία τραγωδία. Τα επόμενα ήταν για σφαλιάρες βέβαια. |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Tue Feb 19, 2008 10:34 am Post subject: |
|
|
Είδα πρόσφατα το eastern promises του Κρονεμπεργκ. Κορυφαία ταινία, εξαιρετικος ο Μορτενσεν (μπαίνει στον ρολο τόσο που στην αρχή δεν τον αναγνωρίζεις), πολύ καλή μουσική και σκηνοθεσία. Αν σας άρεσε το "History of violence" να μην το χάσετε.
 |
|
Back to top |
|
 |
projected Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
P.A.O. Stadium Expert

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Mon Mar 10, 2008 3:22 pm Post subject: |
|
|
Πολυ καλο το εργο  |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Mon Mar 10, 2008 6:23 pm Post subject: |
|
|
tha sas apogoitefso, ala ipotithete einai apo teis heiroteres tenies (!), edo kai kairo distihos......ala tha to do etsi kai alios. |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Wed Apr 23, 2008 12:46 am Post subject: |
|
|
βγαίνει σύντομα η πρώτη βιογραφική ταινία για τον περιβόητο γιγαντιαίο ιταλό πυγμάχο Primo Καρνέρα.Αυτό είναι το trailer, στο τέλος έχει φωτογραφίες από τον πραγματικό primo (198cm...120 κιλά για τι δεκαετία του 1940...)για όσους δεν τον ξέρουν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Primo_Carnera
Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=xwUnkgCb1jc
ο καρνέρα ήταν ένας θρύλος της εποχής του, και σήμερα έχει ξεχαστεί από πολλούς, είναι ευχάριστο το ότι φτιάχτηκε μια ταινία για αυτόν, και φαίνεται και καλή. |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Tue Jul 22, 2008 12:29 pm Post subject: |
|
|
δε ξέρω αν το είδατε , η αν ασχολείστε με κόμικς, αλλα το dark knight είναι(όντως) παρα πολύ καλο με καλές ερμηνείες από όλους. μια σοβαρή μεταφορά "κομικ" στη μεγάλη οθόνη που δείχνει πως αν κάτι γίνει καλά...ο κόσμος θα το αγαπήσει, δε χρειάζεται όλες oi μεταφορές "κομικ" να είναι για παιδάκια, χωρίς υπόθεση, ρεαλισμό και βία.
έπεσε πολύ marketing, και ήταν πετυχημένο...οποτε πάντα κανεις κρατάει μια πισινή με όλες της κριτικές, αλλα αυτή τι φορα έχουν δίκιο.
εκτος από το αθηνόραμα βεβαια που το έβγαλε μέτριο....αλλα αυτός είναι πια γραφικός.  |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Thu Jul 24, 2008 11:42 am Post subject: |
|
|
Αυτό που μου έκανε εντύπωση από αυτά που έχουν βγει προς τα έξω, είναι ότι είναι μία από τις λίγες ταινίες που τραβήχτηκαν τελευταία, στις οποίες έγινε χρήση γραφικών Η/Υ μόνο σε σκηνές που δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει κάτι άλλο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις δηλαδή τα γυρίσματα έγιναν από ηθοποιούς με χρήση πραγματικών και όχι ιδεατών "μέσων" και "εξαρτημάτων".
Μένει να δούμε το αποτέλεσμα... πριν αποφανθούμε. |
|
Back to top |
|
 |
PinkFloyd Full Member

|
Posted: Mon Sep 22, 2008 1:39 pm Post subject: |
|
|
Για όσους ενδιαφέρει το εναλλακτικό σινεμά:
Το "Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ & Βίντεο" μετεξελίσσεται φέτος σε "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας" και γίνεται από 3 ως 11 Οκτώβρη στο "Ιντεάλ" στην Πάτρα. Περιλαμβάνει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, animation, video art και video dance, από πολλές χώρες.
Οι Ενότητες του φεστιβάλ είναι: «Κινηματογράφος, ειρήνης τέχνη», «Στα πέρατα της γης», «Βαλκανική γειτονιά», «Περιδιαβαίνοντας την Ευρώπη», «Ελληνικό Πανόραμα», «Στιγμές Πάτρας», «Βραβευμένες ταινίες Azadigital Cinema»
Πληροφορίες και πρόγραμμα:
http://www.independent.gr/greece/index.htm |
|
Back to top |
|
 |
Alius Full Member

|
Posted: Mon Nov 24, 2008 2:19 pm Post subject: |
|
|
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί όλες οι "καλύτερες" ταινίες, κατά τους κριτικούς, θα πρέπει να είναι αυτές της δεκαετίας του 20, 30, 40 και 50! Διαβάστε το παρακάτω άρθρο:
http://www.naftemporiki.gr/t+z/story.asp?id=1595707
Προσωπικά έχω βαρεθεί να διαβάζω για το πόσο μεγαλειώδης ήταν ο "Πολίτης Κέην". Τη "Νύχτα του Κυνηγού" την έχω δει και δεν μου φάνηκε και τόσο σπουδαία! Το "Η ζωή είναι ωραία", πχ, μου είχε φανεί κλάσεις ανώτερο! Θα μου πείτε, υποκειμενικά είναι όλα αυτά! Απλά δεν καταλαβαίνω το κόλλημα με τον αρχαίο κινηματογράφο, μου φαίνεται και λίγο επιτηδευμένο...! |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Wed Oct 21, 2009 3:25 pm Post subject: |
|
|
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_2635.html
Τη Δευτέρα έκανε πρεμιέρα η ταινία σταθμός για τον ελληνικό κινηματογράφο του Παντελή Βούλγαρη.
Οι απόψεις που έχω ακούσει από πολλές πηγές, είναι ότι η τριακονταετής κοπιαστική και ώριμη δουλειά του Π.Βούλγαρη είχε πολύ καλά αποτελέσματα.
Παρόντες στη πρεμιέρα σημαίες της αριστεράς όπως ο Γλέζος. |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Wed Oct 21, 2009 6:53 pm Post subject: |
|
|
Δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως η ταινία θα είναι καλλιτεχνικά άψογη.
Και του Αγγελόπουλου όμως καλλιτεχνικά άψογες είναι, αλλά..... ο κινηματογράφος είναι περισσότερα από τις αισθητικές εμμονές της εγχώριας διανόησης.
Τέλος πάντων, ο Εμφύλιος είναι για τους Έλληνες κινηματογραφιστές ό,τι για τους Αμερικάνους το Βιετνάμ. Παλιά ιστορία, ξεχειλωμένη, και μονόπαντη καθ' υποτροπήν.
Θα την δω ευχαρίστως και θα κρίνω μετά.
Αλλά πρώτα θα δω τον "Κυνόδοντα" του Λάνθιμου, που βγαίνει αύριο.
Για πολλούς η καλύτερη Ελληνική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, και για άλλους η καλύτερη από την εποχή της Ευδοκίας.
Και μόνο για την τολμηρή ιδέα (ανεξάρτητα από το βραβείο που πήρε στις Κάννες και τους διθύραμβους των κριτικών) αξίζει να τη δει κανείς! |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Wed Dec 16, 2009 10:41 pm Post subject: |
|
|
Δείτε εδώ κάποιες σκέψεις του δημιουργού του "300".
http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=1048831&cid=153
Ελπίζω να υπάρχει κάποια παρεξήγηση, από την πλευρά των ειδικών που ερευνούν το θέμα. Ελπίζω να μην τα κάνει "ρώσικη σαλάτα". Ελπίζω να μην εφεύρουμε σε μερικά χρόνια ανέκδοτα, όπως αυτά που κυκλοφόρησαν, τον καιρό της προβολής της σειράς "Ηρακλής" από το star ...
ΥΓ:
Ερώτηση: Ποιός ήταν ο Ηρακλής παιδάκι μου ;
Απάντηση: O γκόμενος της Xena !!! |
|
Back to top |
|
 |
per88 Full Member

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 2:38 pm Post subject: |
|
|
Μετά τους 300 έρχονται οι Τιτάνες και ο Περσέας. Clash of the Titans. Χόλιγουντ μας κλέβεις το ψωμί. Τα ακούς Πέρσι Τζάκσον? |
|
Back to top |
|
 |
PAVEL_13 Stadium Expert

Joined: 13 Feb 2004 Posts: 1036 Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)
|
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Thu Apr 08, 2010 6:46 pm Post subject: |
|
|
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς, πόσο μεγάλη έμπνευση μπορεί να αποτελούν για ένα καλλιτέχνη-δημιουργό οι διακοπές που είχε στο παρελθόν στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα στη Θήρα, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώστε αυτό που είχε πει ο Αϊνστάιν, λέγοντας ότι... πιο σημαντική και από τη γνώση είναι η φαντασία.
http://www.youtube.com/watch?v=badHUNl2HXU&feature=related |
|
Back to top |
|
 |
Dromeas Full Member

|
Posted: Mon Apr 12, 2010 9:01 pm Post subject: |
|
|
Η ταινία δεν είναι του Coppola, αλλά του Ron Fricke! Ο Coppola έκανε την παραγωγή. Έχω δει όλη την τριλογία Qatsi και πραγματικά η πρώτη ταινία (Koyaanisqatsi) και η δεύτερη (Powaqqatsi) είναι αξεπέραστες! Η τρίτη είναι μέτρια θα έλεγα. Η μουσική δε του Glass είναι κορυφαία! |
|
Back to top |
|
 |
PAVEL_13 Stadium Expert

Joined: 13 Feb 2004 Posts: 1036 Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)
|
Posted: Tue Apr 13, 2010 12:12 am Post subject: |
|
|
Ναι όντως είναι του Ron Fricke. Αξίζει να την δείτε πιστεύω. Όχι για την πλοκή της, όσο για το νοήμα και την φωτογραφία της. Μιλάει χωρίς λόγια... |
|
Back to top |
|
 |
Nozomi Stadium Expert

|
Posted: Sat Apr 24, 2010 3:42 pm Post subject: |
|
|
Το είδα σήμερα και ενθουσιάστηκα !
Ετοιμάζεται ταινία με το "τι θα συνέβαινε εάν κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά στην διαστημική εξερεύνηση"!
Ορίστε το site:
http://manconquersspace.com/MCSEnter.html
Δείτε εδώ ορισμένα βιντεάκια για να πάρετε μια γεύση:
http://manconquersspace.com/MCSMovieClips.html
Απ' το λίγο που μπόρεσα να δω στα βιντέκια, έχει σε CGI (Computer-generated imagery) τις διάφορες κατά καιρούς προτάσεις που έχουν γίνει και το που θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει αν τις υλοποιούσαμε !
Μιλάμε για ΜΑΓΕΙΑ, θα είμασταν το 1963 στην Σελήνη, το 1967 στον Άρη, το 1977 παράγουμε ήδη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε τροχιακά συγκροτήματα κ.ο.κ
Τα σχέδια των διαστημόπλοιων που απεικονίζονται είναι (εξ΄όσων είδα) είναι προτάσεις του Βέρνερ Φον Μπράουν και αντίστοιχα σχέδια της Σοβιετικής Ένωσης (του μηχανικού Κορολιέφ μεταξύ άλλων).
Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλές προτάσεις για αποστολές, trajectories, σχέδια διαστημικών σκαφών έχουν σχεδιαστεί στον... ελεύθερο χρόνο των μηχανικών και πολλά εξ' αυτών είναι πολύ τολμηρά !
Περιμένω πως και πως την ταινία. |
|
Back to top |
|
 |
per88 Full Member

|
Posted: Thu May 26, 2011 3:12 am Post subject: |
|
|
Δείτε το Κάθοδος:μέρος 2ον. Πολύ καλή ταινία.
Δεν χάνεις το χρόνο σου(βλέπε I am Number Four).
Απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις δει το πρώτο. |
|
Back to top |
|
 |
per88 Full Member

|
Posted: Fri Jun 15, 2012 11:46 am Post subject: |
|
|
losada7 wrote: | Δείτε εδώ κάποιες σκέψεις του δημιουργού του "300".
http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=1048831&cid=153
Ελπίζω να υπάρχει κάποια παρεξήγηση, από την πλευρά των ειδικών που ερευνούν το θέμα. Ελπίζω να μην τα κάνει "ρώσικη σαλάτα". Ελπίζω να μην εφεύρουμε σε μερικά χρόνια ανέκδοτα, όπως αυτά που κυκλοφόρησαν, τον καιρό της προβολής της σειράς "Ηρακλής" από το star ...
ΥΓ:
Ερώτηση: Ποιός ήταν ο Ηρακλής παιδάκι μου ;
Απάντηση: O γκόμενος της Xena !!! |
* Ποιος ήταν ο σύζυγος της Υιώς(αν θυμάμαι καλά);
-Ο Περσέας.
Πολλά λανθασμένα συμπεράσματα βγάζεις βλέποντας ταινίες
που ανήκουν στο έπος της χλαμύδας.
Ως ταινία η Οργή των Τιτάνων δεν άξιζε την 90λεπτη αφοσίωση μου,
όπως ο Βασιλιάς Αρθούρος(2004).
Α....ναι. Πόσο κράτησε ο πόλεμος της Τροίας...στην ταινία Troy.
10 μέρες!  |
|
Back to top |
|
 |
|