stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Εδώ κολλάνε τα πάντα ΕΚΤΟΣ ΣΠΟΡ
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 142, 143, 144 ... 157, 158, 159  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  
Author Message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Jun 01, 2007 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

Να σας πω ένα περιστατικό που μου συνέβη.

Πέρυσι η μητέρα μου ξύπνησε μια μέρα με πόνο στο στήθος. Άρον άρον την πήγαμε σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που εφημέρευε και μας είπαν ότι προφανώς πρόκειται για έμφραγμα. Έμεινε 2-3 μέρες στην μονάδα εμφραγμάτων και στην συνέχεια την έβαλαν σε κανονικό θάλαμο. Την μια μέρα μας είπαν ότι πρόκειται για έμφραγμα, την άλλη μας είπαν ότι δεν έκανε τελικά έμφραγμα.

Την έκαναν στεφανιογραφία και οι γιατροί 'αποφάσισαν' ότι έπρεπε να την εγχειρήσουν. Θέλαμε 2η γνώμη όμως και βρήκαμε ένα γνωστό καρδιολόγιο ο οποίος όμως έλειπε εκείνες τις μέρες στο εξωτερικό.

Η προϊσταμένη που λέτε κάθε τρεις και λίγο ερχόταν και μας έλεγε να πάμε να βρούμε τον διευθυντή για να κανονίσουμε για την εγχείρηση επειδη η κατάσταση είναι κρίσιμη. Τελικά την άλλη μέρα πήγαμε. Μας υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες και μόνο ουζάκι δεν μας έβγαλε. Μόλις όμως του είπαμε ότι θέλουμε 2η γνώμη και δεν θέλουμε να εγχειριστεί σε δημόσιο νοσοκομείο εξαγριώθηκε και άρχισε να μας φωνάζει. Εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά.

Τελικά αυτό που φαινόταν τόσο επείγον που χρειαζόταν απαραιτήτως εγχείρηση στο δημόσιο νοσοκομείο, στο ιδιωτικό μετατράπηκε σε κρίση άγχους και ένα παλιό έμφραγμα τουλάχιστον 2 χρόνων. (Χαρακτηριστικά μόλις έκανε το καρδιογράφημα μας είπε ότι 'Έκανε έμφραγμα', 'Ναι -του απάντησα- την προηγούμενη Τρίτη πήγαμε στο νοσοκομείο', 'Όχι -μου λέει- τουλάχιστον εδώ και 2 χρόνια').
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Fri Jun 01, 2007 7:07 pm    Post subject: Reply with quote

Θα επανέλθω στο ζήτημα "φακελάκι" όταν βρω χρόνο γιατί έχω τις ενστάσεις μου.
Συμφωνώ πάντως, ότι είναι σύμπτωμα και όχι η ρίζα του προβλήματος.
Το πρόβλημα είναι ότι η κοπέλα κουβάλαγε πάνω της τον καρκίνο 17 ολόκληρα χρόνια και οι γιατροί δεν τον βρίσκανε! Shocked Evil or Very Mad
Αν μιλάγαμε για έναν μόνο χρόνο ή για 5-6 επισκέψεις σε διαφορετικούς γιατρούς, θα δεχόμουν κι εγώ την περίπτωση του στατιστικού λάθους. Τέτοια συμβαίνουν παντού στον κόσμο, ειδικά με σπάνιες περιπτώσεις.
Εδώ όμως δεν είχαμε καμμιά σπάνια περίπτωση. Ένα καλόηθες νευρίνωμα στο πόδι, μόνο, που το απέδωσαν σε....ιδιοπάθεια (ανεξήγητος πόνος που γεννάει το σώμα, ενδεχομένως και το μυαλό). Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Άρα, 17 ολόκληρα χρόνια και δεκάδες γιατρούς (καθηγητές) αργότερα, και στο μεταξύ όλοι να δέχονται ευχαρίστως το φακελάκι για την αρρώστια που δεν βρίσκανε, δεν το δέχομαι με τίποτα.
Κι έπρεπε να πάει στα Γιάννενα η κοπέλα, για να το δει με την πρώτη ένας γιατρός κοιτώντας απλά την ακτινογραφία.
Όλα αυτά, λίγο πριν της κόψουν το πόδι και λίγο πριν ο καρκίνος κάνει μεταστάσεις παντού στο σώμα της.

Λοιπόν, συνεχίζω γιατί η πολλή ανάλυσις βλάπτει. Κι εδώ δεν ισχύει το γνωστό ελληνικό θεώρημα "πρώτα γενικεύω και μετά αφορίζω".
Έχουμε και σπουδαίους γιατρούς (χαίρω πολύ!), πολλοί απ' τους οποίους έδωσαν την ψυχή τους για την Αμαλία, αλλά δεν θα ασχοληθούμε τώρα με τη νόρμα (που στην Ελλάδα κατά περιπτώσεις γίνεται η εξαίρεση). Αυτό έλειπε!
Έχω εξαιρετικά ενθαρρυντικά νέα από τις επαφές που κάνω μέσω Ίντερνετ από το πρωί, και σύντομα θα σας τα γράψω.
Προς το παρόν προέχει η προσπάθεια.
Χαιρετώ.


Last edited by Ypsilon on Fri Jun 01, 2007 7:23 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Fri Jun 01, 2007 7:11 pm    Post subject: Reply with quote

Χαρα το κουραγιο σου...
Respect !
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Fri Jun 01, 2007 9:56 pm    Post subject: Reply with quote

Επιτρέψτε μου και εμένα να βάλω το λιθαράκι μου σε αυτή τη συγκεκριμένη συζήτηση η οποία μου είναι πολύ οικεία για διάφορους λόγους που δεν θα αναλύσω διαδικτυακά.

Αυτό που έγινε με την κοπέλα ήταν απαράδεκτο. Αλλά...με συγχωρείτε πάρα πολύ που είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα ΕΣΥ στον κόσμο, και δεν υπερβάλλω καθόλου. Με πολύ καλούς γιατρούς οι οποίοι δουλεύουν στην κυριολεξία για 3 και 60 πολλές ώρες και πολλοί από αυτούς είναι και πολύ φιλότιμοι.

Το να μπαίνεις Σάββατο βράδυ στον Ευαγγελισμό με μια ίωση στα εφημερεύοντα στις 8, να περιμένουν άλλοι 200, να μπαίνουν ταυτόχρονα τραυματίες από πυροβολισμό και γενικώς να γίνεται το έλα να δείς (συνόδευα φίλη μου) και να φεύγεις μετά από 2 ακριβώς ώρες με 2 ακτινογραφίες να σε έχει δει παθολόγος και ΩΡΛ, να σου έχουν βγεί τα αποτελέσματα της γενικής αίματος με FACS analysis παρακαλώ για όποιον ξερει, και να έχεις και τη συνταγή είναι ένα μικρό θάυμα το όποιο ΟΥΤΕ στις ΗΠΑ συμβαίνει (όπου περιμένεις στην καλύτερη 4-5 ώρες) ούτε στη Μ. Βρετάνια (ας μην αρχίσω να μιλάω καλύτερα μιας και το ξέρω από μέσα το σύστημα). Δεν ξέρω τι γίνεται στις Σκανδιναβικές χώρες βεβαία...

Παράλληλα να έχεις τον ακτινολόγο εκεί να δουλεύει nonstop ώρες ατελείωτες, να ανοίγει η πόρτα και να κλείνει και να μήν έχει προλάβει να πάρει ανάσα, και να του ουρλιάζει η κάθε κατινάρα για το πότε θα έρθει η σειρά της (και υπήρχε σειρά και νουμεράκια) ή για το που είναι το παρεκκλήσι, σκούζοντας ότι "δεν είναι κράτος αυτό" το θεωρώ απαράδεκτο και για μια ακόμη φορά έλλειψη παιδείας. Όπως θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι τύπος μπροστά μου είπε ότι θα ψήφιζε όποιο κόμμα του υπόσχοταν ότι αντί για 2 μεγάλα μηχανήματα ακτινογραφίας που ήταν ενεργά εκείνη τη στιγμή θα υπήρχαν 10 "για να εξυπηρετηθούμε..."

Αυτή είναι η ψυχοσύνθεση του Έλληνα που όλα τα βλέπει όπως τα θέλει και δεν βάζει αυτό το λίγο που το χάρισε ο θεούλης να δουλέψει λίγο παραπάνω. Αλήθεια να είχαμε 5-6 αξονικούς/μαγνητικούς στον Ευαγγελισμό, άλλους τόσους στο Γενικό Κρατικό κλπ, 3-4 στη Θεσσαλονίκη 3-4 στο Πανεπιστημιακό του Ριο, κλπ κλπ, μαζί με τους αντίστοιχους ακτινολόγους, τεχνικούς νοσηλευτές κλπ. Feasible plan...

Λάθη ιατρικά γίνονται ΠΑΝΤΟΥ. Φυσικά στις ΗΠΑ με το litigation culture, με το παραμικρό παίρνεις και μια αποζημίωσαρα, οπότε και οι αμοιβές των γιατρών είναι τεράστιες γιατί πρέπει να πληρώνουν ιδιαίτερα ψηλά ασφάλιστρα (δεν υπάρχει γιατρός χωρίς ασφάλεια για νομικές διαδικασίες) οπότε και το σύστημα έχει γίνει έτσι ώστε να μην μπορείς να επιβιώσεις χωρίς μια δουλεία που να σου παρέχει και ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Κόβεις από το μισθό σου για να έχεις αυτό το bonus.

Για την άλλη χώρα που με φιλοξένησε για 13 συναπτά έτη, και στης οποίας το ΕΣΥ ήμουν μέρος, έχω τα καλύτερα και τα χειρότερα να πω. Καθαρή τύχη αν θα επιβιώσεις ή όχι ανάλογα με το ποιό νοσοκομείο ή γιατρό θα πέσεις. Και άν κινήσαι σε ιατρικούς κύκλους και σου τύχει κάτι και πάρεις 5-6 τηλέφωνα τότε ναι θα τύχεις της καλύτερης φροντίδας και ιατρικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου από γιατρούς που πραγματικά ξέρουν τι κάνουν. Αν όχι...βράστα Χαράλαμπε..μπορεί να είσαι τυχερός, μπορεί και να μην είσαι.

Εγώ πάντως στον κύκλο μου ξέρω πολλούς νέους αξιόλογους καλούς γιατρούς που φτύνουν αίμα για 800 ευρώ που έχουν μια οικογένεια να ζήσουν που αντιμετωπίζουν την πλήρη απάθεια της γραφειοκρατείας και του κράτους καθημερινά και που τα ακούν νυχθημερόν από τους ασθενείς για πράγματα που τελικά δεν είναι δικά τους λάθη ή της αρμοδιότητας τους. Και πραγματικά απορώ πως δεν τα έχουν βροντήξει όλα μετά από τόσα χρόνια σπουδών και υπερπροσπάθειας να πουν "αι σιχτίρ σας βαρέθηκα.."

Με δυό λόγια όπως έλεγε και η γιαγιά μου τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους πισινούς (το είπα ευγενικά) και αν θέλει ο μέσος Έλληνας την ουτοπία του τέλειου ΕΣΥ πρέπει να είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα. Καμία φοροδιαφυγη, ειδικό ξεχωριστό κονδύλι στην εφορία (του τύπου 2% του εισοδηματος κλπ) ΜΟΝΟ για την υγεία και άλλα τέτοια χαριτωμένα που αν βγει κανένας πολιτικός και τα πεί θα κάνουμε όλοι μεγάλο γέλιο...θα γελάμε μέχρι τις επόμενες εκλογές..
Εδώ δεν έχουμε ξεπεράσει το "όλα τα λεφτά όλα τα κιλά" του θεσσαλικού κάμπου. Που πα ρε Καραμήτρο με αύξηση φορολογίας για το ΕΣΥ.

Έχω πολλά ακόμα να πω αλλά θα τα αναπτύξω σε επόμενο ποστ.

ΥΓ Ξέρω ότι ο καθένας εδώ μέσα θα έχει να πει και από μια καλή ή κακή ιστορία, το θέμα είνα να τα βλέπουμε τα πράγματα στο σύνολό τους.

EDIT: Για να δείτε πόσο αλλοπρόσαλη χώρα είμαστε θα σας ενημερώσω ότι είμαστε η ΜΟΝΗ χώρα που δέχεται να πληρώσει από κρατικό κονδύλι εγχειρήσεις στο εξωτερικό με gamma knife (συνήθως όγκους εγκεφάλου) γιατί gamma knife δεν υπάρχει εδώ (και ούτε υπάρχει παντού στο εξωτερικό) αλλά θεωρεί το κράτος ότι ο ασθενής πρέπει να μπορεί να έχει ΚΑΙ αυτή την ευκαιρία. Κατά τα άλλα έναν απλό καλοήθη όγκο δεν μπορούν να τον δούν για 17 χρόνια.
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Jun 01, 2007 10:08 pm    Post subject: Reply with quote

Το θέμα είναι ότι σε μια πόλη 4.000.000 ανθρώπων υπάρχουν μόνο 2 ασθενοφόρα με θερμοκοιτίδα. Το θέμα είναι ότι σε ολόκληρη την χώρα υπάρχουν μόνο 3.

Το θέμα είναι ότι σήμερα ένα νεογνό πέθανε επειδή έτυχε να χρειαστούν 2 περιστατικά την ίδια ώρα το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο με θερμοκοιτίδα επειδή το άλλο χάλασε.

Αν εσείς αυτό το λέτε χώρα, εγώ το λέω μπο****δέλο.
----------------------
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει ολόκληρο το blog της Αμαλίας στο Κοινοβούλιο.

Γράφει στο blog του:

Δυστυχώς οι υπηρεσίες της Βουλής αρνήθηκαν να παραλάβουν ως αναφορά την εκτύπωση του blog της Αμαλίας που υπέβαλα, με τον ισχυρισμό ότι εμπεριέχει υβριστικές φράσεις!
Ζήτησα να επιληφθεί η Πρόεδρος της Βουλής που μαθαίνω ότι βρίσκεται στο εξωτερικό ή έστω ο Α΄ Αντιπρόεδρος που την αναπληρώνει. Κατόπιν αυτού έφερα ήδη το ζήτημα στη Βουλή με τη μορφή ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
Βέβαια μια ερώτηση μπορεί τυπικά να είναι ισχυρότερη από την αναφορά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η ισχύς βρίσκεται στο ίδιο το γεγονός, στο λόγο της ίδιας της Αμαλίας και των φίλων της. Γι΄ αυτό θέλω να υπάρχει αυτούσιος στα πρακτικά της Βουλής ο αυθεντικός λόγος της Αμαλίας.
Back to top
View user's profile Send private message
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 10:02 am    Post subject: Reply with quote

Η ιστορια με αυτο το ατυχο παιδακι μου φαινεται χαρακτηριστικη των υπερβολων μας.Στην Αττικη γεννιουνται καθε μερα 110 παιδια (μ.ο.) απο τα οποια (με βαση το ποσοστο των προωρων γεννησεων 6-8%) χρειαζονται θερμοκοιτιδα τα 9.Υπολογιζοντας οτι τα περισσοτερα γεννιουνται σε μαιευτηρια και δεν εχουν αναγκη μεταφορας ποσα ασθενοφορα με θερμοκοιτιδα χρειαζεται ταυτοχρονα η Αθηνα Question
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 10:41 am    Post subject: Reply with quote

Ε δεν πειράζει τότε, ας πεθάνει και ένα παιδί, δεν έγινε και τίποτα...

Όταν όμως τρώνε τα λεφτά του κράτους σε μίζες και ομόλογα λογικό είναι να μην περισσεύουν χρήματα για τις καθημερινές ανάγκες.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 12:09 pm    Post subject: Reply with quote

Δυστυχώς έτσι είναι φίλε μου, αν προσπαθούσαμε να έχουμε επάρκεια εξοπλισμού για να μην πεθαίνει ούτε ένας, από παράπλευρες απώλειες το κόστος θα ήταν τρομακτικό.

Επαναλαμβάνω ούτε ένας.

Το επίπεδο του εξοπλισμού θα πρέπει να καλύπτει την πληθώρα των περιπτώσεων. Δεν ξέρω, πείτε ένα νούμερο 97-98%. Από εκεί κι έπειτα, όπως σε κάθε σύστημα, το να προσθέσεις άλλο ένα % μπορεί να απαιτεί τρομακτικά δυσανάλογο ποσό χρημάτων και πάλι να μην καταφέρεις τίποτα, γιατί μπαίνουν μέσα μικροπαράγοντες και συγκυρίες που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να προβλέψεις.

Ατυχές παράδειγμα, αλλά μόνο για το πως κινούνται οι αριθμοί σε τέτοια επίπεδα:
Είναι σα να προσπαθείς να μαντέψεις το τζόκερ και να λες θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα πιάσω όλα τα νούμερα. Για κάθε νούμερο που βάζεις παραπάνω στο δελτίο σου το κόστος γίνεται τεράστιο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 12:57 pm    Post subject: Reply with quote

Διαφωνώ.

Όταν χάνεται μια ζωή δεν τίθεται θέμα κόστους. Πόσο μάλλον που μια θερμοκοιτίδα από ότι λένε έχει κόστος 40.000. Αξίζει για 40.000 να χάνει την ζωή του ένα παιδί; Και αν ήταν το δικό σου παιδί τι θα έλεγες; Αν εντάξει είναι θέμα κόστους έτυχε να είναι το δικό μου, τι να κάνουμε τώρα έγινε;

Ας κόψουν από τα λεφτά που παίρνουν/κλέβουν/μιζάροντε, σκορπάνε άσκοπα από εδω και από εκεί (πχ διαφημίσεις της ΔΕΗ ή του ΟΠΑΠ) και ας τα δώσουν εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Δείτε το πόθεν έσχες των πολιτικών μας, και προσπαθήστε εσείς να εξηγήσετε από που κάποιος που είναι επαγγελματίας πολιτικός, ανεπάγγελτος, έχει περιουσία δις.
Back to top
View user's profile Send private message
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 597
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 1:49 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Ο διευθυντης της κλινικης ήθελε να εγχειρήσει την μητέρα σου για να πάρει φακελάκι,αυτός,οι χειρουργοί και ο αναισθησιολόγος...
Είναι γνωστό ότι γίνονται κάποιες επεμβάσεις που δεν είναι αναγκαίες...
Με το τροχαίο που είχες βρήκες άκρη?
Back to top
View user's profile Send private message
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

Να μου επιτραπεί (λόγω της ιατρικής ιδιότητας) να πω και την δική μου γνώμη. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν στον χώρο της υγείας κάποιοι που εκμεταλλεύονται τον πόνο των συνανθρώπων τους. Το να βάζουμε όμως όλους τους γιατρούς σε ένα καλούπι είναι ακραίο. Υπάρχουν γιατροί που έχουν βοηθήσει εκατοντάδες συνανθρώπους ΧΩΡΙΣ φακελάκια και χωρίς να περιμένουν ανταμοιβή. Καταλαβαίνω ότι το ιατρικό επάγγελμα συνδέεται άμεσα με το πολύτιμο αγαθό της υγείας, αλλά δεν είδα τόση εχθρότητα απέναντι σε άλλες επαγγελματικές ομάδες...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

chr.04 wrote:
Διαφωνώ.

Όταν χάνεται μια ζωή δεν τίθεται θέμα κόστους. Πόσο μάλλον που μια θερμοκοιτίδα από ότι λένε έχει κόστος 40.000. Αξίζει για 40.000 να χάνει την ζωή του ένα παιδί; Και αν ήταν το δικό σου παιδί τι θα έλεγες; Αν εντάξει είναι θέμα κόστους έτυχε να είναι το δικό μου, τι να κάνουμε τώρα έγινε;

Ας κόψουν από τα λεφτά που παίρνουν/κλέβουν/μιζάροντε, σκορπάνε άσκοπα από εδω και από εκεί (πχ διαφημίσεις της ΔΕΗ ή του ΟΠΑΠ) και ας τα δώσουν εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Δείτε το πόθεν έσχες των πολιτικών μας, και προσπαθήστε εσείς να εξηγήσετε από που κάποιος που είναι επαγγελματίας πολιτικός, ανεπάγγελτος, έχει περιουσία δις.



Λυπάμαι Χρίστο που διαφωνείς. O assotos yios σου εξήγησε πώς έχουν τα πράγματα. Αν χρειάζονταν 10 ασθενοφόρα εξοπλισμένα καθημερινά για τις ανάγκες των συγκεκριμένων περιστατικών και είχαμε 2, τότε θα είχες δίκιο. Από τη στιγμή που καθημερινά μόλις 9 κατά μέσο όρο παιδιά έχουν ανάγκη θερμοκοιτίδας, τα οποία κατά συντριπτική πλειονότητα θα γεννηθούν σε νοσοκομείο, τότε μένουν 1-2 περιστατικά την εβδομάδα. Δεν μου φαίνεται λοιπόν παραλογισμός να υπάρχουν μόνο 2 ασθενοφόρα με θερμοκοιτίδα, πόσα να υπάρχουν 50? Άντε να υπάρχει κι άλλο ένα. Αλλά όπως σου είπα, συγκυρίες που θα δημιουργούν περιπλοκές μια στο τόσο πάντα θα υπάρχουν.

Ορισμένα πράγματα απλά συμβαίνουν, χωρίς να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο πάνω τους, άλλες φορές φταίμε εμείς, άλλες φορές φταίνε οι άλλοι (ή το κράτος) και άλλες φορές δεν φταίει κανένας.

Επίσης όταν χάνεται μια ζωή τίθεται θέμα κόστους για τους υπόλοιπους. Αν ήταν δικό μου το παιδί, θα έδινα και την περιουσία μου και τη ζωή μου. Δεν μπορώ να απαιτήσω το ίδιο να πράξουν και οι υπόλοιποι για το δικό μου παιδί. Θα τους ευγνωμονούσα αν το έπραταν αλλά δεν μπορώ να τους υποχρεώσω ούτε ηθικά, ούτε πρακτικά.

Ως κοινωνία μαζευόμαστε (υποτίθεται) και λέμε τόσα χρήματα για την υγεία, γνωρίζοντας ότι δεν επαρκούν για να σωθούν όλοι. Αυτό είναι γεγονός και έτσι πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 7:33 pm    Post subject: Reply with quote

Ας κόψουν από αλλού και ας τα δώσουν στην υγεία. Ας αγοράσουν ένα αεροσκάφος λιγότερο και τα χρηματά του να τα διαθέσουν για την υγεία.


--------------
@ petalo
Ακόμα άκρη δεν έβγαλα αλλά τα έχει αναλάβει η ασφαλιστική. Πιστεύουν ότι εγώ ενήργησα κανονικά και ο άλλος οδηγός πήγαινε αντίθετα στον μονόδρομο. Έτσι στείλαν επιστολή στην δική του ασφαλιστική αν αποδέχοντε να μου πληρώσουν την ζημιά, και αν αρνηθούν θα πάνε δικαστικά. Ευτυχώς έχω νομική προστασία και τα όποια έξοδα αναλμβάνει η ασφαλιστική.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 11:50 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτό που λες είναι λογικό. Απλά μετά πρέπει να παραπονιόμαστε λιγότερο για τους τομείς από όπου κόβονται τα χρήματα έτσι?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Wed Jun 06, 2007 4:02 pm    Post subject: Reply with quote

Eνα άκρως θετικό άρθρο από τη Guardian που σχολιάζει τη Διεθνή έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη καθώς και την Art Biennale της.

http://arts.guardian.co.uk/art/visualart/story/0,,2093495,00.html
Back to top
View user's profile Send private message
kikoman
Junior Member
Junior Member


Joined: 08 Nov 2005
Posts: 117
Location: Athens

PostPosted: Fri Jun 08, 2007 12:18 am    Post subject: Reply with quote

Exclamation Exclamation Exclamation Γνωρίζω ότι έχει ξαναμπεί και άλλες φορές αλλά θεωρώ σωστό σε αυτή την χρονική στιγμή να το υπενθυμίσω ξανά για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν έχουν ψηφήσει εώς τώρα.

30 μέρες απομένουν και ο κατάλογος των Επτά νέων Θαυμάτων του Κόσμου θα ανακοινωθεί στη Λισσαβόνα στις 7 Ιουλίου.

Σπεύσατε και οι τελευταίοι για τη ψήφο σας Wink

Τα τελευταία νέα είναι ενθαρρυντικά αλλά ας μην επαναπαυθούμε.
http://www.cosmo.gr/Lifestyle/156368.html
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Fri Jun 08, 2007 12:38 am    Post subject: Reply with quote

Από ότι είδα στο website η κατάταξη των τοπ10 είναι αλφαβητική, για το λόγο αυτό φαίνεται ότι προηγείται.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι και στο τοπ7

http://www.new7wonders.com/index.php?id=522
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
SOUL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 722
Location: Birmingham-UK

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 11:36 am    Post subject: Reply with quote

Ellhnas sto Aggliko Big Brother, onomazetai Jerry kai einai psilo....hmmm...gay Wink Laughing Laughing Laughing


Audition Video: http://www.youtube.com/watch?v=WQMjLhcXBYo

http://www.youtube.com/watchv=PSxeM17pF1w&mode=related&search=


A parte kai ena video apo Chanelle (kaloooo...)

http://www.youtube.com/watch?v=9iHBKCEodi8


Last edited by SOUL_13 on Mon Jun 11, 2007 3:34 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Jun 11, 2007 1:45 pm    Post subject: Reply with quote

SOUL_13 wrote:
Ellhnas sto Aggliko Big Brother, onomazetai Jerry kai einai psilo....hmmm...lougra Laughing Laughing Laughing


Βρε παιδιά, προσέξτε λίγο τις εκφράσεις σας εδώ μέσα. Ο παραπάνω χαρακτηρισμός είναι ρατσιστικός και φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να ανταλλάξουμε και επιχειρήματα επί του θέματος.
Ωστόσο, τον αφήνω ως έχει προς γνώσιν των υπολοίπων μελών του forum και δεχόμενος ότι δεν γράφηκε με κακή προαίρεση.
Παρ' όλα αυτά, εμπίπτει στο 5 του Κανονισμού.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 12:11 pm    Post subject: Reply with quote

Χα χα χα!!!! Πόσο πολύ μπορεί να το φχαριστήθηκα!! Very Happy Very Happy Very Happy

Α ρε Ψωμιάδη μάγκα! Twisted Evil



Οδηγούσε χωρίς κράνος
Στην «τσιμπίδα» του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ο Π.Ψωμιάδης



http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=809063&lngDtrID=244
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

Να ήταν μόνο αυτός ; Ποιο να πρωτοθυμηθώ, τον Κακλαμάνη(Δήμαρχο) ή τον ζούγκλα Τριανταφυλλόπουλο; Υπάρχουν και άλλοι αλλά αυτή τη στιγμή δεν μου έρχονται στο νου.
Πάντως τον ζούγκλα δεν νομίζω να τον αγγίξουν γιατί "καίει" !
Back to top
View user's profile Send private message
Eosforum
New Member
New Member


Joined: 03 Aug 2004
Posts: 13
Location: London

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 2:46 pm    Post subject: Reply with quote

SOUL_13 wrote:
Ellhnas sto Aggliko Big Brother, onomazetai Jerry kai einai psilo....hmmm...gay Wink Laughing Laughing Laughing


Δυστυχώς Rolling Eyes δεν παρακολουθώ το Αγγλικό Big Brother αν και υπάρχει κανάλι που το δείχνει όλο το 24ωρο...

Χθες στο Sport FM (στην εκπομπή Fight Club νομίζω) έστελναν μηνύματα για τον Πατρινό που είναι στο Αγγλικό Big Brother και προφανώς εννοούσαν τον Gerry (υποθέτω από το Γεράσιμος; )...

Ιδού το βιογραφικό του από το επίσημο site του Channel 4 (δεν αναφέρει τίποτα για Ελλάδα) :

http://www.channel4.com/bigbrother/housemates/profile.jsp?id=581

Name: Gerry
Age: 31
Home: South London
Job: Gallery Researcher
Starsign: Aquarius

Gerry is an antiquity-loving, gallery researcher who describes himself as a hedonistic hypocrite and a total control freak. Once a month he goes to fetish clubs and loves leather, kilts and boots. He has four wardrobes full of clothes, and thinks his life would be vastly improved by a dressing room and a personal butler.

Status: Single.

First Words: "Calm down, it's only a TV show."

Life philosophy: Believes "There is no heaven or hell, just continuous rebirth until you fulfil your karma and unite with a higher being."

Likes: Paris Hilton, yoga, sex, leather.

Dislikes: "Uneducated, common people", drugs.

Why BB?: Winning is unimportant to him, it's all about the journey and what you learn along the way.
Back to top
View user's profile Send private message
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Wed Jun 13, 2007 9:15 am    Post subject: Reply with quote

Είτε σας αρέσει είτε όχι, και προσωπικά μου είναι αντιπαθητικός τόσο για το θεσμικό του ρόλο όσο και για την προσωπικότητα που μας έδειξε, η τελευταία ομιλία του Tony Blair ( http://www.number-10.gov.uk/output/Page11923.asp ) σχετικά με το ρόλο των media στη σύγχρονη δημοκρατία προσφέρει τροφή για σκέψη.

Βεβαίως, ο Tony τα λέει τώρα αυτά, στην έξοδο από την Downing Street. Θα είχε κερδίσει πολλούς περισσότερους πόντους εάν το έκανε νωρίτερα.

Τί; Εάν κάποιος σημαντικός πολιτικός θα είχε το θάρρος να το κάνει στο Ελλαδιστάν; Χλωμόόόόό Mad
Back to top
View user's profile Send private message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Thu Jun 14, 2007 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

Nα ένα ωραίο θεματάκι προς συζήτηση....σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο του BBC η Βρετανική κυβέρνηση προτίθεται να χορηγήσει σε sex offenders χάπια έτσι ώστε να μην υποπέπτουν ξανά και ξανά στο ίδιο αδίκημα. Βεβαίως τα χάπια είναι ένα κοκτειλ αντικαταθληπτικών (ισχυρών φαντάζομαι) μαζί με χάπια που ελλατώνουν δραστικά τη λίμπιντο.

Οταν λέμε sex offenders εννοούμε και αυτούς που ασελγούν για να το πω κόσμια και σε μικρά παιδάκια. Εγώ αυτούς σαν άτομο και από μόνη μου θα τους ξέκανα με χαρά. Σαν κράτος και οργανωμένη κοινωνία μου κάθεται λίγο άσχημα η όλη ιστορία των χαπιών. Μου θυμίζει παααρα πολύ Οργουελικό 1984, ή κουρδιστό πορτοκάλι...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6746965.stm
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει για την λεωφόρο Κηφισίας ;

Οι αριθμοί της οδού, αυξάνονται όταν την ανεβαίνουμε(Προς Κηφισιά) ή όταν την κατεβαίνουμε προς Σύνταγμα ;
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 142, 143, 144 ... 157, 158, 159  Next
Page 143 of 159

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr