stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Θεσσαλονίκη των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Apr 05, 2007 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

Κοίτα teris δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλο το topic για πολιτική συζήτηση. Σαφώς και είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ο Κεμάλ, σαφώς και θεωρείται είτε το θέλουμε είτε όχι ως ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος του περασμένου αιώνα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να αναδειχθεί το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της καταγωγής του για να προσελκύσουμε Τούρκους τουρίστες αλλά γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό για την πόλη να είναι η γενέτειρα μιας τέτοιας προσωπικότητας. Για το τι έκανε ή όχι ο Κεμάλ υπάρχουν άλλα τόπικ που μπορούμε αν θέλεις να τα συζητήσουμε. Ούτε άγαλμα σου είπα να φτιάξουμε (που για τον Αλέξανδρο ο οποίος επίσης ήταν αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και λέγεται ότι είναι υπεύθυνος κι αυτός για χιλιάδες θανάτους, υπάρχει ανδριάντας), ούτε να φτιάξουμε μαυσωλείο. Να αναδείξουμε απλώς το γεγονός ότι εδώ γεννήθηκε κι εδώ υπάρχει το σπίτι όπου γεννήθηκε.
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Apr 05, 2007 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

Να το αναδείξουμε πως;
Καλοσυντηρημένο είναι, σε λειτουργία είναι όποιος θέλει (και υποθέτω ότι θα τον αφήσουν οι 'φίλοι΄μας Τούρκοι) μπορεί να το επισκεφτεί.
Από κει και πέρα να το βάλουμε σαν σύμβολο της πόλης στην θέση του Λευκού Πύργου ή να λέμε έλατε στην Θεσσαλονίκη, την πόλη που γέννησε και ανάθρεψε τον ήρωα του Τούρκων και δολοφόνο χιλιάδων άλλων, να δείτε το σπίτι που έζησε και μεγάλωσε ο Ατατουρκ, το θεωρώ τουλάχιστον γελοίο. Πόσο μάλλον που και το κτήριο σαν αρχιτεκτονική δεν είναι κάτι το εξαιρετικό για να προβληθεί σαν κάτι αξιοθαύμαστο.

Επίσης γελοίο είναι και μόνο που βάζεις σε ίδια θέση τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ατατουρκ.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Thu Apr 05, 2007 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

Προσωπικώς κατανοώ τη λογική του supera, αλλά είμαι της γνώμης ότι η ανάδειξη ενός μνημείου προϋποθέτει την επισκεψιμότητά του.
Από τη στιγμή που το σπίτι του Κεμάλ είναι προξενείο (άρα έδαφος ξένης χώρας) και δεν μπορεί κανείς να το πλησιάσει αν δεν έχει δουλειά εκεί μέσα, τότε ειλικρινά δεν βλέπω τι παραπάνω θα μπορούσε να γίνει για να αναδειχθεί.
Ενδεχομένως εννοεί πως είναι καλό (ή έστω, όχι κακό) να ξέρει, έστω, ο κόσμος ότι στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κεμάλ, θεωρώντας πως αυτό είναι στοιχείο που προσθέτει κάτι στην αίγλη της πόλης.
Συμφωνώ με αυτό, υπό την έννοια ότι και οι αμφιλεγόμενες προσωπικότητες έχουν πολλαπλό ενδιαφέρον και σίγουρα προσθέτουν κάτι στο μωσαϊκό του τόπου που έδρασαν.
Δεν βαριέσθε, όμως. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα να ξέρει ο άλλος ποιος ήταν ο Κεμάλ. Όχι αν ήταν καλός ή κακός, αλλά ότι υπήρξε και σήμαινε κάτι. Σας διαβεβαιώ ότι πολλοί ξένοι δεν τον ξέρουν, ούτε θα ενδιαφερθούν ποτέ να τον μάθουν. Εδώ υπάρχει ήδη μια ολόκληρη γενιά σε όλο τον κόσμο που δεν ξέρει ότι η Κάλλας ήταν Ελληνίδα, τι να λέμε τώρα...

Θέλω να πω ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστκά των τουριστών έχουν αλλάξει άρδην. Τώρα πια δεν είναι περιηγητές όπως σε παλιούς, καλούς καιρούς που έψαχναν ακόμα και σε σοκάκια για να ανακαλύψουν έστω και ένα στοιχείο που θα τους κέντριζε την περιέργεια, ακόμα κι αν αυτό ήταν ένα απλό σπίτι. Τώρα τα ζητούμενα δυστυχώς είναι άλλα.
Το θέμα όμως δεν είναι να μορφώσουμε εμείς τους ξένους. Το θέμα είναι να ξεκινήσουν ο ίδιοι μορφωμενοι από τις πατρίδες τους.
Το ίδιο κι εμείς όταν ξεκινάμε να πάμε σε μια ξένη χώρα.
Αφήστε...
Μεγάλη κουβέντα, και σίγουρα όχι γι' αυτό το τόπικ.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Apr 05, 2007 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

Γελοία μπορεί να είναι για σένα η σύγκριση chr, για μένα ίσως να μην είναι κι έτσι, αν και όπως είπα και πιο πριν δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Ο Ypsilon έπιασε σχεδόν το νόημα πάντως. Για μια πόλη που για 500 χρόνια είχε έναν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που οι περισσότεροι δεν τον ξέρουν, πιστεύω ότι θα έπρεπε να αναδείξει όλα τα στοιχεία που συνέθεσαν αυτόν τον χαρακτήρα της. Και ένα από αυτά τα στοιχεία και πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι και αυτό το οποίο αφορά τον Κεμάλ.

Να συμπληρώσω πάντως ότι το σπίτι αυτό είναι ανοιχτό προς το κοινό, και όλα αυτά τα λέω διότι πρόσφατα το επισκέφτηκα εντελώς τυχαία, και αναρωτήθηκα για ποιο λόγο να μην είναι και αυτό ένα σημαντικό σημείο της πόλης που θα μπορούσε ο καθένας να το επισκεφθεί.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Apr 05, 2007 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

Δε μου πέφτει βέβαια λόγος αλλά το οτι εκεί είναι το προξενείο, περιπλέκει κάπως τα πράγματα... Μπορεί και να θέλουμε να το προβάλουμε εμείς, να μη θέλουν οι Τούρκοι, ή τουλάχιστον να μη θέλουν να γίνει τόπος λαϊκής παρέλασης...

Αστο, μην το μπλέκουμε το θέμα... Μπελάς είναι και που το έχουμε υπό τις παρούσες συνθηκες εφόσον υπάρχει κινδυνος πάντα να γίνει στόχος προβοκάτσιας ή καμμιάς ανόητης ενέργειας. Rolling Eyes

Αλλοιώς, μέσα, εδώ οι κάτοικοι του Roswell στο Ν. Μεξικό προβάλλουν συνεχώς το ότι εκεί υπήρξε τόπος συντριβης UFO πριν 50 τόσα χρόνια που λέει ο λόγος... Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
el_greco
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Sep 2006
Posts: 91
Location: Athens/Volos

PostPosted: Thu Apr 05, 2007 11:28 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, επειδή έτυχε να φιλοξενήσω ένα φίλο Τούρκο στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα και του έδειξα επί τροχάδην τη Θεσσαλονίκη, το Πήλιο και την Αθήνα, επισκέφθηκα μαζί του το σπίτι που γεννήθηκε ο Ατατούρκ.

Πρώτα από όλα, το προξενείο στεγάζεται σε ένα παρακείμενο οίκημα, και όχι στο ίδιο το σπίτι, το οποίο είναι επισκέψιμο - φυσικά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τυπικά είναι "ξένο έδαφος". Αφού χτυπήσαμε κουδούνι, μίλησε ο φίλος μου στα τούρκικα και άνοιξε μια βαριά καγκελόπορτα και ένας υπάλληλος του προξενείου μας πήρε τις ταυτότητες (και με κοίταξε περίεργα μόλις του έδωσα την ελληνική μου...). Στη συνέχεια μια κυρία μας οδήγησε στο σπίτι, το οποίο στην είσοδο έχει μια μικρή προτομή του Ατατούρκ, και στη συνέχεια από δωμάτιο σε δωμάτιο, απλά για να βγάλουμε φωτογραφίες. Επισκέψιμα ήταν όλα τα δωμάτια, κουζίνες, οντάδες κλπ, και στους τοίχους υπήρχαν φωτογραφίες, φορεσιές κλπ, με επεξηγήσεις στα τουρκικά και στα... γαλλικά. Μας έδωσε και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο - βιβλιαράκι το οποίο ήταν όμως μόνο στα τούρκικα.

Γενικά δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερα αξιόλογο, και δεν πέφτει και λόγος στην Ελλάδα να κάνει τίποτα, από τη στιγμή που το σπίτι-μουσείο είναι τουρκική ιδιοκτησία (και έδαφος). Γενικά φάνηκε ότι μάλλον δε βλέπουν πολλούς τουρίστες, γιατί αν και όλα ήταν καθαρά, φαινόταν σαν η υπάλληλος να βιαζόταν να φύγουμε. Μπορώ αν θέλετε να ανεβάσω και φωτογραφίες μετά το Πάσχα για να πάρετε μια ιδέα.

Από εκεί και πέρα, χωρίς κανένα παραλήρημα, δε βρίσκω το λόγο να αξιοποιηθεί στα πλαίσια της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε ο ίδιος ο Ατατούρκ ήταν αντίθετος με κάθε έννοια πολυπολιτισμικότητας και ως εκ τούτου έκανε με φωτιά και τσεκούρι την νέα Τουρκία ένα αμιγώς τουρκικό κράτος. Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη έχει πολλές άλλες προσωπικότητες που πέρασαν από την πόλη για να αναδείξει - και σίγουρα όχι κάποιον σαν τον Κεμάλ. Μην ξεχνάμε ότι οι μνήμες είναι πολύ νωπές, και τέτοια βήματα καλό είναι (επιτέλους) να γίνονται εκατέρωθεν...
Back to top
View user's profile Send private message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Fri Apr 06, 2007 12:54 am    Post subject: Reply with quote

Συμφωνώ με τον yps (πρωτότυπο, αλλά όλοι δικαιούνται μια στιγμή αδυναμίας). Σύμφωνοι, ο Κεμάλ ήταν σημαντική προσωπικότητα, αλλά για τους τούρκους και μόνο. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τουρίστα να έρχεται στην θεσσαλονίκη και να θέλει να επισκεφθεί το σπίτι ενός στρατηγού του μεσοπολέμου, ιδίως όταν υπάρχουν πολλά περισσότερα και σημαντικότερα μέρη για να περάσει τον χρόνο του (μονο το αρχαιολογικό και το βυζαντινό να επισκεφθείς, γεμίζουν άνετα δυο μέρες).

Και στην τελική, τους τούρκους τους ρώτησε κανείς; Δικό τους είναι, ας το κάνουν ότι θέλουν...
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

Λοιπόν, λόγω των εορτών του Πάσχα, των ημερών αδείας που είχα από την δουλειά και επειδή δεν ήθελα να κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο, περπάτησα την πόλη αρκετά είδα την ασχήμια της σε όλο το μεγαλείο παρατήρησα πράγματα που μέσα από το αυτοκίνητο δεν φαίνονται.

Αρχίζοντας από το καινούργιο δημαρχείο του Vasipap, κατάφεραν και έκλεισαν το Βυζαντινό Μουσείο από την πλευρά της παραλίας, και τωρά θα κοιτάμε το γιαπί του δημάρχου.

Τα κτήρια του ΑΠΘ είναι άθλια. Αναρωτιέμαι από πότε έχουν να συντηρηθούν (υποθέτω από τότε που τα έκτισαν). Αλήθεια αυτοί του Πολυτεχνείου γιατί δεν κάνουν μια μελέτη για την ανάπλαση των χώρων του Πανεπιστημίου;

Όλα σχεδόν τα κτήρια στο κέντρο (και στην Βασ. Όλγας), έχουν γκριζάρει από την βρώμα, και προφανώς κανένας από τους ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσει όσα χρειάζονται για το βάψιμο.

Επίσης γελοίο το θέαμα σε μερικά κτήρια επι της Εγνατίας που ήταν παλιά 'νεοκλασσικά' διώροφα. Κράτησαν το εξωτερικό ντουβάρι, γκρέμισαν όλο το υπόλοιπο κτήριο και χτίσαν μια οχταώροφη με 2 ορόφους που εξωτερικά έχουν την παλιά όψη του νεοκλασσικού, αλλά οι υπόλοιποι έχουν μοντέρνα αισθητική. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι μόνο Ελληνική πατέντα αυτή η μέθοδος.
Back to top
View user's profile Send private message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Tue Apr 10, 2007 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Chr.o4 Συμφωνούμε απόλυτα σχετικά με το δημαρχείο. Είναι νομίζω μέγα λάθος να πνίγει έτσι το Βυζαντινό μουσείο.

Και για να καταλάβετε οι υπόλοιποι τί εννοεί για τα νεοκλασικά της εγνατίας...



Τραγικό;
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Apr 11, 2007 12:35 am    Post subject: Reply with quote

Καμμιά φωτογραφία του Δημαρχείου σε σχέση με το Βυζαντινό, παίζει? Κανα σχεδιάγραμμα? Κανα Google Earth?
Πάντως, το να αποκατασταθούν οι προσόψεις των νεοκλασσικών, είναι κυριολεκτικά παιδική ασθένεια για μια μεγάλη πόλη. Λύνεται πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα και πολύ φθηνά. Και το καλό που κάνουν τα αποκαταστημένα κτήρια στην εικόνα της πόλης είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με το κόστος. Είναι τόσο θεαματική η αλλαγή, που είναι να τρελαίνεται κανείς, στη σκέψη πως άφησε να πάνε τόσα χρόνια χαμένα.

Κι αν δεν μπορούν να δοθούν ισχυρά κίνητρα στους ιδιοκτήτες (πχ συμμετοχή του Δήμου στα έξοδα), μπορούν κάλλιστα να αναζητηθούν πόροι από χορηγούς όπως έκανε η Ντόρα και το μέτρο απέδωσε.
Και υπάρχουν πάντα και τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε τα οποία μπορεί να διεκδικήσει ο ίδιος ο Δήμος (ως Δήμος) αντί να περιμένει μια ζωή τα ψίχουλα της κεντρικής εξουσίας μέσω της διανομής των κοινοτικών πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Τι έχουν κάνει οι αρχές της Θεσσαλονίκης ως προς αυτό?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Wed Apr 11, 2007 2:30 am    Post subject: Reply with quote

Έχεις δίκιο Yps, τα νεοκλασικά πρέπει να διατηρούνται, δίνουν άλλο αέρα στην πόλη. Η Εγνατία και η Ίωνος Δραγούμη στην θεσσαλονίκη ευτυχώς έχουν διατηρήσει αρκετά από τα παλιά τους κτίρια.

Φωτογραφίες από το Δημαρχείο αύριο. Καμιά άλλη παραγγελιά, μια και κατεβαίνω κέντρο;

Edit: Σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του δημαρχείου Θεσσαλονίκης

"...Η κοινοπραξία των πέντε εταιρειών -Ακτωρ, JP Αβαξ, Τέρνα, Δομοτεχνική και Θεμελιοδομή που έχει αναλάβει το έργο γνωστοποίησε τη Μεγάλη Πέμπτη τη διακοπή, αμέσως μετά το Πάσχα, στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών που χρηματοδοτεί το έργο, το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Δήμο Θεσσαλονίκης...."
Back to top
View user's profile Send private message
Ο.Υ.Σ.Τ.
Full Member
Full Member


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 374
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Thu Apr 12, 2007 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

Δε σβήνει ούτε τις λάθος κλήσεις

http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=4/12/2007&page=5

τα σχολια δικα σας
Back to top
View user's profile Send private message
aristidis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1448
Location: Πουθενιστάν

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

Σορρυ κιολας, αλλα που κολλαει αυτο με τη Θεσνικη των ονειρων μας;
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
kostya
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

Νομίζω ότι είναι όνειρο όλων μας να δούμε επιτέλους την Δημοτική Αστυνομία να κάνει κάτι... Έχει πολύ βαθύ νόημα το άρθρο, ξαναδιάβασε το! Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Ο.Υ.Σ.Τ.
Full Member
Full Member


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 374
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Fri Apr 13, 2007 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

Βασικα δεν ηξερα που να το βαλω Embarassed Αλλα και αυτοι οι αθεοφοβοι Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message
filmakias
Visitor
Visitor


Joined: 04 May 2006
Posts: 8
Location: Λαγυνά-Θεσσαλονίκη

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 1:10 am    Post subject: Reply with quote

Να γκρεμίσουν την Τούμπα και να γίνει πάρκο. Έτσι κι αλλιώς ο Π.Α.Ο.Κ. δεν θα υπάρχει σε λίγο. Very Happy
Να γκρεμίσουν το Χαριλάου (Βικελίδης), και να γίνει πάρκο. Το νέο γήπεδο να γίνει στα Λαγυνά όπου και μένω για να μην τρέχω μέσα στο μποτιλιάρισμα και το άγχος. Very Happy
Το Τράμ θα ξεκινάει απο το Λαγκαδά, Λαγυνά, απο το τη μέση της Εγνατίας Οδού στο Δερβένι μέχρι και την Πλατεία Δημοκρατίας.
Στην Εγνατία και Νέα Εγνατία θα καταργηθούν οι 2 εσωτερικές λωρίδες απο όπου και θα περνάει το Τράμ. Οι στάσεις θα είναι στη μέση του δρόμου και θα έχει φανάρια τα οποία θα ανάβουν κόκκινο λίγο πρίν φτάσει το Τράμ. Εννοείται ότι οι γραμμές θα είναι υπερυψωμένες. Όσο το πεζοδρόμιο. Και μέσω Μεντιτεράνεαν Κόσμος το τέρμα θα είναι στην Καλαμαριά.
Ας πούμε ότι αυτή είναι η γραμμή 1.

Γραμμή 2
Διαβατά, Νέα Μαγνησία, Σ. Σταθμός, Αεροδρόμιο.

Γραμμή 3
Ωραιόκαστρο, Jumbo, Οδό Λαγκαδά, Πλατεία Δημοκρατίας, Αγίου Δημητρίου, Καυτατζόγλειο, Τούμπα, Χαριλάου, Καλαμαριά

Γραμμή 4
Διαβατά, Καλοχώρι, Αμπελόκηποι, Πλατεία Δημοκρατίας.

Γραμμή 5
Πλατεία Δημοκρατίας, Νεάπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία.

Τρέμε Βούγια, έρχομαιιιιιιιιι!!!!!!!!! Cool

http://clubs.pathfinder.gr/pdf/716821?album=217373&zoom=4


Και για να μην λέτε ότι δεν είμαι έργα αλλά μόνο λόγια σας κάνω μία παρουσίαση.

Σαν παράδειγμα θα αναφέρω το Darmstadt στη Γερμανία όπου γεννήθηκα αλλά και έζησα ορισμένα απο τα ευτυχισμένα παιδικά μου χρόνια.

Κατ' αρχήν να σας δείξω τί εννοώ με τις γραμμές του τραμ και τις στάσεις στη μέση του δρόμου.

http://clubs.pathfinder.gr/pdf/716821?album=217373&zoom=7

Και τώρα στο Darmstadt, εντερούπολη ελληνιστί. Very Happy Darm=έντερο, Stadt=πόλη. Μάλλον απο τα σφαγεία το πήρε το όνομα...
Το Darmstadt είναι μία σχετικά μεσαία πόλη για τα γερμανικά δεδομένα.
Οι άνθρωποι πρίν πολλά πολλά χρόνια (παιδάκι είμουνα), όταν είδαν ότι θα έχουν σε μερικά χρόνια πρόβλημα με τα αυτοκίνητα πήραν μία μεγάλη απόφαση. Να σκάψουν όλη την κεντρική πλατεία την Luisenplatz να διοχετεύσουν την κίνηση απο κάτω και απο επάνω να επιτρέπονται μόνο τραμ, λεωφορεία και ποδήλατα!
Πρίν ήταν ο κεντρικός κόμβος της πόλης κάτι σαν την πλατεία Δημοκρατίας δηλαδή.
Ας δούμε την πλατεία απο ψηλά.

http://clubs.pathfinder.gr/pdf/716821?album=217373&zoom=11

Όπου βλέπετε γραμμή τραμ ήταν δρόμος με ότι μπορείτε να φανταστείτε επάνω. Τραμ, αυτοκίνητα, λεωφορεία, πεζοί.
Ας την ξαναδούμε.

http://clubs.pathfinder.gr/pdf/716821?album=217373&zoom=12

Ας δούμε τώρα τι έκαναν.

http://clubs.pathfinder.gr/pdf/716821?album=217373&zoom=13

Όπου κίτρινο είναι οι παλιοί δρόμοι και η κίνηση στην πλατεία.
Όπου πορτοκαλί το τούνελ που έκαναν.
Και το μπλέ τετράγωνο είναι ένα εμπορικό κέντρο που έχτισαν τότε ΜΑΖΙ με το τούνελ, το Karstadt, και απο κάτω είναι ΟΛΟ πάρκινγκ. Και όχι 6-7 ευρώ η πρώτη ώρα!!! Wink

Εδώ μπορείτε να δείτε τις εισόδους των τούνελ αλλά και τις γραμμές δίπλα στην μία.

http://clubs.pathfinder.gr/pdf/716821?album=217373&zoom=8

Παρακάτω θα δείτε την στάση του τραμ η οποία είναι στη μέση του δρόμου.
Είναι υπερυψωμένη όλη η γραμμή σε όλη την διαδρομή και εκτός απο το τραμ επιτρέπονται ΜΟΝΟ τα λεωφορεία. Και όχι τα ταξί κύριε Λιάπη, εξάδελφε!!! Very Happy

http://clubs.pathfinder.gr/pdf/716821?album=217373&zoom=10

Και κάτι τελευταίο.
Απο τα όρια του Darmstadt μέχρι τα όρια του Griesheim το οποίο είναι ένα χωριό κοντά στην πόλη είναι 3 χιλιόμετρα περίπου.
Έχει γραμμή τραμ αλλά και ποδηλατόδρομο και απο τις δύο πλευρές!!!

http://clubs.pathfinder.gr/pdf/716821?album=217373&zoom=14

Αδέλφια το ζουμί είναι ένα.
Είμαστε πολύ πίσω!!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
corfu
Senior Member
Senior Member


Joined: 10 Sep 2006
Posts: 494
Location: Kerkyra

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 3:50 pm    Post subject: Reply with quote

filmakias wrote:

Είναι υπερυψωμένη όλη η γραμμή σε όλη την διαδρομή και εκτός απο το τραμ επιτρέπονται ΜΟΝΟ τα λεωφορεία. Και όχι τα ταξί κύριε Λιάπη, εξάδελφε!!! Very Happy


Δεν το βλέπω αυτό filmakia, δηλαδή δεν το καταλαβαίνω απ' τη φώτο.
Πόσο υπερυψωμένη είναι απ' την άσφαλτο. Στην πλατεία βλέπω τραμ και αυτοκίνητα στο ίδιο ύψος Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραίο το Darmstadt, αλλά όπως και να το κάνουμε, οι ελληνικές πόλεις έχουν άλλη δομή.

Αλλά ήδη υπάρχει πρόταση για προαστιακό που θα συνδέει τα περισσότερα προάστια, το αεροδρόμιο, τις γύρω πόλεις, καθώς και την Χαλκιδική. Ένα πολύ ωραίο σχέδιο, που εύχομαι να υλοποιηθεί.

Διαβάστε εδώ για τον προαστιακό:
http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=11/25/2006&page=17

Κι'εδώ ο χάρτης του Προαστιακού:
http://www.sasth.gr/website/website/website/downloads/proastiakos1.pdf
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 6:44 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραίο το Darmstadt! Εγώ σκεφτόμουν πόσο θα ωφελούσε το κέντρο μια υπογειοποίηση των οδών μεταξύ ΧΑΝΘ, Αρχαιολογικού και Εκθεσης.

Όνειρα!
Back to top
View user's profile Send private message
onassis78
New Member
New Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 44

PostPosted: Sun Apr 29, 2007 11:46 pm    Post subject: Reply with quote

re pedia signomi ala pios pisteui pos tha gini proastikos???
ego pantos oxi.
opos ipe kai enas filos edo sto forum ala krati opos kai i tourkia dimiourgoun diadiktia ipsilis piotitas kai emis stin ellada exoume mono mia grami athina thessaloniki. eleos. ego pou ksero tin diadromo saloniki serres mporo na sas po pos ine san tin tanzania. ego pou girisa ligo tin europi tetia diadromi den exo di, kai mou lete esis tora gia diadiktio stin ellada. gia na gini kati tetio tha perasoun 100 xronia sorry pedia ala i ellada gia tetia den ine,
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραία όλα αυτά filmakia αλλά αυτό το "Καυτατζόγλειο- Τούμπα-Χαριλάου-Καλαμαριά" τι το ήθελες; Μονίμως υπό ανακατασκευή θα είναι αυτή η γραμμή από το ξύλο που θα πέφτει Laughing . Κανονικά σε 4 διαφορετικές γραμμές έπρεπε να τους βάλεις τους σταθμούς Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

Μια χαρά το σχεδίασε! Μένω τούμπα και όποτε θέλω να κατεβώ καλαμαριά πρέπει να κατέβω κέντρο για να πάρω λεωφορείο, ενώ η πραγματική απόσταση είναι αρκετά μικρή.
Back to top
View user's profile Send private message
filmakias
Visitor
Visitor


Joined: 04 May 2006
Posts: 8
Location: Λαγυνά-Θεσσαλονίκη

PostPosted: Mon Apr 30, 2007 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

Φίλε corfu στην πλατεία δεν είναι υπερυψωμένη η γραμμή. Έτσι κι αλλιώς τα αυτοκίνητα απαγορεύονται. Μπαίνουν μόνο όσα επιτρέπονται.
Είναι υπερυψωμένη στους κεντρικούς δρόμους. Όσο ένα πεζοδρόμιο.
Στους μικρότερους δρόμους πάνε μαζί αυτοκίνητα και τράμ με προτεραιότητα του τράμ.

Υπόγεια η Εγνατία, η Τσιμισκή απο Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι Δωδεκανήσου, η πλατεία Δημοκρατίας. Είναι τόσο απλό. Αλλά... Shocked

Και μια και μιλάμε για το μετρό και τον προαστιακό.
Στην Φρανκφούρτη υπάρχει το U-Bahn (Untergrund Bahn) δηλαδή υπόγειο τρένο, αλλά βγαίνει και στην επιφάνεια και έχει μικρότερες γραμμές απο τις σιδηροδρομικές, το S-Bahn (Schnellbahn) δηλαδή γρήγορο τρένο που είναι στην Φρανκφούρτη υπόγειο αλλά έξω απο την πόλη βγαίνει στην επιφάνεια στις γραμμές του τρένου, το Strassenbahn (τρένο των δρόμων) -Τράμ- και τα λεωφορεία.

Ας ασχολήθούμε με το S-Bahn.
Υπάρχει ένα άρθρο στη wikipedia για την περιοχή Rhein-Main δηλαδή της Φρανκφούρτης.
http://de.wikipedia.org/wiki/S-Bahn_Rhein-Main

Εδώ το πλάνο με τα δρομολόγια.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/S-Bahn_Rhein_Main_Map.png

Όπως βλέπουμε στο πλάνο δρομολογίων η γραμμή S6 (πορτοκαλί) ξεκινάει απο την Φρανκφούρτη και καταλήγει στο Friedberg.
35 χλμ περίπου.

Οι γραμμές S3, S4 (κίτρινο, πράσινο) ξεκινάνε απο το Darmstadt διασχίζουν την Φρανκφούρτη και καταλήγουν η S3 στο Bad Soden (40 χλμ) και η S4 στο Kronberg (50 χλμ).

Οι γραμμές S1, S8, S9 (μπλέ, μώβ, πρασινόχρυσαφί Laughing ) ξεκινάνε απο το Wiesbaden διασχίζουν την Φρανκφούρτη και καταλήγουν η μπλέ S1 στο Rodgau (Ober Roden) 45 χλμ η S8, S9 στη Hanau 62 χλμ περίπου.

Το συνολικό δίκτυο είναι 303 χλμ περίπου!!! Shocked

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/Mk_Frankfurt_S-Bahn_Wbf.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a2/S5_Frankfurt_Fruehling.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/S5_Frankfurt_Sommer.jpg

Το U-Bahn ή Μετρό http://de.wikipedia.org/wiki/U-Bahn_Frankfurt έχει δίκτυο 60 χλμ!!!

Εδώ η ανάπτυξη του δικτύου http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c7/Mk_Frankfurt_U-Bahn_Daten.png

Για να πώ την αλήθεια δεν κατάλαβα την διαφορά U-Bahn και S-Bahn.
Και τα δύο είναι πάνω κάτω. Απο ότι κατάλαβα με αυτά που διάβασα σιγά σιγά αρχίζουν τα υπογειώνουν όλες τις γραμμές, όπως την U4.
Tέλος πάντων δικό τους πρόβλημα είναι δεν θα ασχολούμαι και με αυτό! Cool
Εδώ το πλάνο διαδρομών http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/60/U-bahn_in_frankfurt.png

Και μερικές φωτό.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a8/Mk_Frankfurt_U-Bahn_Westend.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Frankfurt_U-Bahn_Wendeanlage_Seckbacher_Landstrasse.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Bockenheimerwarte-u4.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/Nwz.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Parlamentsplatz.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Mk_Frankfurt_WillyBrandtPlatz.jpg

Γράφω για την Γερμανία επειδή εκεί έζησα αυτήν ξέρω και αυτήν εμπιστεύομαι Very Happy Μην γράφω για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζω.

Το ζουμί. Cool

Οι κύριοι εδώ υπουργοί, νομάρχες και δήμαρχοι μάλλον μας θεωρούν αμόρφωτους ιθαγενείς οι οποίοι δεν ξέρουν τι υπάρχει στον έξω κόσμο.
Νομίζουν ότι αν μας φέρουν δώρα πρωτόγνωρα για εμάς π.χ. καθρεφτάκια στους αφρικανούς τότε, θα μας εντυπωσιάσουν.
Αμφιβάλλω αν ο κος Λιάπης, ο κος Σουφλιάς και τα επιτελεία τους έχουν την εμπειρία ενός επιβάτη μετρό. Αυτοί κάθονται στα γραφεία τους και δίνουν «μάχες» επί χάρτου! Και ακούν κάθε ακριβοπληρωμένο παπάρα σύμβουλο και το κακό είναι ότι εφαρμόζουν τις συμβουλές τους.
Η εμπειρία και η τεχνογνωσία ετών υπάρχει αν θέλουν. Ας μην κάνουμε άλλα πειράματα.

Υ.Γ. Στην Φρανκφούρτη τους απασχόλησε το θέμα το 1960 και αρχίσαν τα έργα το 1969. Εμείς τότε απαξιώναμε τον σιδηρόδρομο και κάναμε παντοδύναμα τα Κ.Τ.Ε.Λ.
Ακριβώς εκεί είναι η διαφορά.

Για όσους πιστούς κάντε μία εύρεση στο Google Earth frankfurt για να δείτε δίκτυο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu May 03, 2007 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

«Λίφτινγκ» σε πολυκατοικίες

http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=5/3/2007&page=24

Θα δείξει κατα πόσο θα είναι αποτελεσματική αυτή η ενέργεια.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Aug 07, 2007 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης των ονείρων μου, φροντίζει εκτός από το να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς του 2036, να κάνει την μέρα μου κάθε μέρα όλο και πιο όμορφη.

Πόλυ θα ήθελα να με συλλάβουν οι αστυνομικίνες του Βασίλη (μερικές βέβαια, γιατί οι περισσότερες είναι στην κατηγορία Μαρία η άσχημη)

http://www.thessalonikifotonews.gr/DIMOS-THESS-2/20070713/target0.html
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30  Next
Page 26 of 30

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr