stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Μεταολυμπιακή χρήση των έργων
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26, 27, 28  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες
View previous topic :: View next topic  
Author Message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Mon Apr 16, 2007 10:43 am    Post subject: Reply with quote

Αντιγράφω από το χτεσινό Βήμα..

"Μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχο της αυστραλιανής κυβέρνησης, ο Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μοντέλο αξιοποίησης των ολυμπιακών ακινήτων στην Αυστραλία και πρόσθεσε ότι «πρέπει να το εξετάσουμε και εμείς στην Ελλάδα».


Είμαι ιδαίτερα χαρούμενη που μετά από 3 χρόνια και 1 χρόνο πριν τους επόμενους Ολυμπιακούς ΘΑ εξετάσουμε μοντέλο αξιοποίησης.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Apr 17, 2007 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ε, εντάξει, αυτά είναι και λιγάκι δηλώσεις αβροφροσύνης που τις συνηθίζουν οι πολιτικοί όταν τις κάνουν παρουσία του φιλοξενούμενού τους.
Πάω στοίχημα ότι και ο Αυστραλός θα είπε πως δεν έχει δει καλύτερες εγκαταστάσεις από τις δικές μας (σιγά μην το πίστευε!) Razz

Μοντέλο αξιοποίησης υπάρχει και σε εμάς, το οποίο λειτουργεί κανονικά όπως λέγαμε πολύ πρόσφατα και σε προηγούμενες σελίδες.
Ανέλπιστα ομαλά κατά τη γνώμη μου, και ίσως λίγο πιο αθόρυβα από όσο θα έπρεπε.
Προσωπικά με αγχώνει η τύχη των τριών καλύτερων συγκροτημάτων (Ελληνικό Φάληρο, ΟΑΚΑ). Για το ΟΑΚΑ μιλάω πάντα σε επίπεδο ανοίγματός του για τον πολύ κόσμο, διότι ως εγκαταστάσεις δουλεύει φουλ, το ίδιο και ως αξιοποίηση των χώρων του για ένα σωρό εκδηλώσεις.
Για τα άλλα δύο, με αγχώνει απλώς η καθυστέρηση, όμως δεν έχω λόγους να πιστέψω πως στο τέλος δεν θα πάνε όλα καλά. Το ίδιο το κράτος έχει συμφέρον απ' αυτό.
Για παράδειγμα, το waterpark που ήδη έχει πάρει άδεια υλοποίησης στο Ελληνικό, είναι γνωστό πως θα είναι από τα κορυφαία του κόσμου. Wink

Μόλις τώρα διάβασα πως το Μάη θα γίνει το πρώτο διεθνές τουρνουά τέννις της Αθήνας στις εγκαταστάσεις της αντισφαίρισης, και χάρηκα ιδιαίτερα που θα έρθουν οι Μαρκ Φιλλιπούσης και Πητ Σάμπρας!
Και το έπαθλο δεν είναι κανα φτωχομπινεδιάρικο, 875.000 δολλάρια λέει. Μια χαρά. Και θα γίνει θεσμός, είμαι βέβαιος! Τέτοια ν' ακούμε!

Εδώ όλο το άρθρο
http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=795101&lngDtrID=246
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Wed Apr 18, 2007 12:22 am    Post subject: Reply with quote

Aντιθέτως εγώ δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένη, δεδομένων των δηλώσεων περί άμεσης αξιοποίησης και «τάπητος». Ειδικά για το ΟΑΚΑ θεωρώ απαράδεκτο να μην έχει δοθεί στο κοινό της Αθήνας και της Ελλάδας αν θέλετε μιας και το πληρώσαμε ούτως ή άλλως. Και στεναχωριέμαι για όλες τις αναξιοποίητες ευκαιρίες να προβάλλουμε περισσότερο την πόλη. Όπως είπες και εσύ Υ στη Βαρκελώνη 15 χρόνια μετά ακόμα μνημονεύουν τους Ολυμπιακούς και είναι οι Ολυμπιακοί και η μετέπειτα ανάπτυξη (πολιτιστική, αρχιτεκτονική) της πόλης που την έκανε Νο 1 προορισμό για ΠΣΚ στην Ευρώπη. Δηλαδή αυτό θα μας χάλαγε?

Εντάξει δεν έχουμε Gaudi η αλήθεια είναι, αλλά μια Ακρόπολη έχουμε…

Ανησυχώ επίσης ιδιαιτέρως για τον Σχοινιά. Τεράστιο έργο με πολλή φασαρία και αντίδραση από το οικολογικό λόμπυ για να πιάνει μούχλα και φύκια. Έχω την αίσθηση ότι θα δώ σε κανένα αφιέρωμα της Καθημερινής κανένα καροτσάκι του Σουπερ Μαρκετ πεταμένο μέσα στην τεχνητή λίμνη.

Να μην ξεχάσω να μνημονεύσω πάλι σε αυτό το σημείο την eternal συμπάθεια μου Fani-Pali-Pali (triple barreled) που έχει δώσει ρέστα τελευταία.

Επίσης….πολύ μου φαίνεται ότι χαλάρωσε ο Υ στις Πασχαλινές διακοπές του και τα βλέπει όλα ρόδινα και ανθηρά! Καλέ μήπως να τον βάλουμε να δουλεύει περισσότερο;
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Wed Apr 18, 2007 11:34 am    Post subject: Reply with quote

...μήπως είναι για να τον φέρνουμε στην Ελλάδα για τρείς μήνες να... επανέλθει ... (joke, απλά ypsile Very Happy μας λείπεις τρελλά).

Τώρα, όσον αφορά τα έργα.

Συμφωνώ με τη marin ως προς το ΟΑΚΑ (αλλά και τα υπόλοιπα). Το ΟΑΚΑ ιδίως είναι αρχιτεκτονικό πάρκο και όχι ένα απλό αθλητικό συγκρότημα, έχοντας ενσωματωμένα δείγματα αρχιτεκτονικής από ένα από τους -τελικά- μεγαλύτερους μεταπολεμικούς αρχιτέκτονες. Και μόνο η διαφήμιση του και τουριστική αξιοποίηση του (όντας 20-30 λεπτά απόσταση με ΗΣΑΠ - προαστειακό από το κέντρο της πόλης και το αεροδρόμιο αλλά και καμιά ώρα από την Κόρινθο αν δεν απατώμαι) αρκούν για να βάλεις ένα κιόσκι με εισιτήριο €5 ή/ και παραπάνω άμα λάχει, αφού βέβαια το συμμαζεψεις (και μαζευτούν τα σπασμένα κλπ) και βάλεις κάπου κανένα εστιατόριο, media center με ηλεκτρονικη πληροφόρηση, ή ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Δεν αντιλαμβάνομαι δηλαδή γιατι (προς το παρόν) μόνο οι φίλαθλοι μπορούν και το επισκέπτονται.

Επίσης γιατι όχι μουσικά δρώμενα; Δε σου λέω να φέρεις κανένα Jean Michel Zarre (why not?) ή Βαγγέλη, και τον Κωνσταντίνο Β να φέρεις θα σου κάνει ένα lazer show απίστευτο μέσα στο στάδιο ή ακόμα και έξω, στο συγκρότημα.

Απλά πράγματα είναι βρε παιδιά, δε μιλάμε για τίποτα παράλογο...

Το θέμα είναι ότι αν δεν υπάρχει μεράκι, φαντασία και όραμα επέρχεται ο "ταπητας"... You know it and I know it... Δυστυχώς... Evil or Very Mad Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Apr 18, 2007 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

Βρε σεις, ποιος σας είπε ότι δεν γίνονται μουσικά δρώμενα στο ΟΑΚΑ? Κοτζάμ Eurovision κάναμε πέρυσι, και βγήκε η Ισλανδή στη γέφυρα του μετρό σαν την Αστέρω λέγοντας "γ***ώ την Ελλάδα σας, αφήστε με να πέσω"! Laughing Laughing Και μετά ήρθε και η Shakira. Και φέτος έρχεται κι ο George Michael. Μη με τρελλάνετε κιόλας! Razz
Η αλήθεια είναι ότι το ΟΑΚΑ μένει αναξιοποίητο κατά ένα μεγάλο μέρος, ίσως το κυριότερο, που έχει να κάνει με τον πολύ κόσμο. Δεν διαφωνώ καθόλου. Και μιλώντας για συναυλίες, θυμάμαι που λέγανε πως η ρωμαϊκή σκάλα θα χρησιμοποιούνταν σαν θέατρο για παραστάσεις και μουσικά σύνολα. Δεν το συζητάμε λοιπόν, έτσι και κάτσουμε και ξαναθυμηθούμε ποια ήταν τα αρχικά σχέδια για το συγκρότημα, είναι για να πέσουμε όλοι στα σκληρά...

Απλά εγώ εστίασα στο γεγονός, σε σχέση με την τύχη των εγκαταστάσεων, ότι ευτυχώς βλέπω μια εταιρεία να το έχει αναλάβει σοβαρά και να υλοποιεί ένα πραγματικό μοντέλο αξιοποίησης και όχι μια μπακαλίστικη λογική στο στυλ "αυτό το κλειστό θα πάει στον τάδε σύλλογο (και μετά θα γίνει ρημάδι), το άλλο κλειστό θα πάει στον δείνα σύλλογο (και θα γίνει κι αυτό ρημάδι), αυτή η εγκατάσταση θα γίνει πάρκο -γενικώς και αορίστως- (και σε δυο χρόνια θα έχει ξεραθεί)", και πάει λέγοντας.

Θεωρώ δηλαδή πως δεν χαρίζει την περιουσία μας και πως ενδιαφέρεται όχι μόνον να αξιοποιηθεί, αλλά και να διασφαλίσει τους όρους συνεχούς λειτουργίας και συντήρησής της σε βάθος χρόνου.

Τώρα, σε σχέση με το ΟΑΚΑ χρειάζεται διαρκής πίεση γιατί σε λίγα χρόνια θα γίνει κι αυτό όπως το παλιό ΟΑΚΑ, που περπάταγες απ' τα προπονητήρια στο ποδηλατοδρόμιο και απ' τα πολλά αγριόχορτα νόμιζες ότι θα βγουν φίδια να σε φάνε. Δηλαδή έτσι και γίνουν οι φθορές μη αναστρέψιμες, κανείς δεν θα βάλει τα λεφτά του για να ρισκάρει επιχειρηματική δράση εκεί μέσα.
Για το Φάληρο, το πήραμε απόφαση. Θα το δούμε όλο έτοιμο όταν τελειώσει η Όπερα και η Βιβλιοθήκη. Και φαντάζομαι, τώρα που γράφω, σε τι δουλειά θα έχουν πέσει οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου Μοσχάτου για να το προσβάλουν κι αυτό στο Συμβούλιο Επικρατείας! Evil or Very Mad

Όσο για την Αθήνα, απλά δεν την εξέτασα γιατί εστίασα μόνο στις εγκαταστάσεις. Αλλά μόλις μια σελίδα πίσω έσκουζα επί του θέματος, και το ίδιο κάνω κατά καιρούς και στο ανάλογο τόπικ. Οπότε πού την είδες την αισιοδοξία, marin? Razz
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Wed Apr 18, 2007 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

Ypsilon wrote:
...αλλά και να διασφαλίσει τους όρους συνεχούς λειτουργίας και συντήρησής της σε βάθος χρόνου.



Μακάρι να είναι έτσι. ¨Οχι δηλαδή ότι έχει καμμιά σχέση με αυτό που θα θέλαμε αλλά από το να επικρατήσει το μοντέλο του "πάρκου" χιλιες φορές μια λελογισμένη χρηση μέχρις ότου το αναλάβει κανένας χριστιανός που μπορεί... (as a matter of fact, ας είναι και μουσουλμάνος εκεί που έχουμε φθάσει...).

Απλά να σας πω ότι γυμνασιόπαις ών (μαθαίναμε αρχαία τότε Laughing ) όταν πήγα στο Ολυμπιακό συγκρότημα του Μονάχου το 1978 με τους γονείς μου, το όλο συγκρότημα ήταν πλήρως επισκέψιμο, (και θυμάμαι που κιόσκια που πουλάγανε παγωτά μέσα στο ολυμπιακό χωριό) και φυσικά το περίφημο Olympiaturm, ο τηλεοπτικός πύργος δηλαδή παρατηρητήριο.

...έξη χρόνια μετά τους αγώνες... Rolling Eyes

Αλλά τι λέω, σσσστ φτου κακά, είπα την απαγορευμένη λέξη (πύργος).
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Wed Apr 25, 2007 6:14 pm    Post subject: Reply with quote

Τιμώντας τον χαρακτήρα του site και του forum, θα βάλω εδώ το συγκεκριμένο post. Επιβεβαιώθηκε τελικά ένα νέο φεστιβάλ, και μάλιστα πολύ πιο εντυπωσιακό απ' ότι μας έχουν συνηθίσει κάποιοι άλλοι που μας δουλεύουν χρόνια τώρα. Στο χώρο λοιπόν της αγοράς του Ολυμπιακού Σταδίου θα πραγματοποιηθεί το Fly Beeyond festival, με διοργανώτρια εταιρεία την hotbeez (η οποία διοργανώνει επίσης και την συναυλία του George Michael στο Στάδιο). Η σκήνή μάλιστα θα τοποθετηθεί μπροστά από το Τείχος των Εθνών. Οι μέρες του φεστιβάλ είναι 17, 18 και 19 Ιουλίου, και το Lineup αποτελείται από:

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
AVRIL LAVIGNE
THE RASMUS
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
JAMES
AIR
TORI AMOS
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
PINK
SUGABABES

Ειδικότερα η 2η μέρα περιέχει ονόματα που θα τα βλέπαμε σε 3 διαφορετικές αρπαχτο-συναυλίες. Μπράβο λοιπόν στους διοργανωτές και για τα ονόματα που θα φέρει, αλλά και για την αξιοποίηση του χώρου.

Υ.Γ.: Δεν έχω μπάρμπα τον διοργανωτή, απλά οι 2 κυρίως άλλες μεγάλες εταιρείες που διοργανώνουν συναυλίες και φεστιβάλ χρόνια τώρα, έχουν φτάσει σε εξευτελιστικό σημείο ως προς τα ονόματα, τις τιμές και τις υπηρεσίες τους.
Back to top
View user's profile Send private message
Tzinos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Apr 2004
Posts: 993
Location: London

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 9:49 am    Post subject: Reply with quote

Κατ'αρχην ενα τεραστιο ΜΠΡΑΒΟ σε οποιον Χριστιανο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σκεφτηκε να αξιοποιησει την Αγορα!! Επιτελους!!! Αν και τα ονοματα προσωπικα δεν μου λενε τιποτα (οχι οτι χαλιεμαι κιολλας!!!) εν τουτοις μηπως ειναι "μικρα" για να γεμισουν την Αγορα που οπως θα θυμαστε ειναι ψιλοτεραστια? Ισως θα επρεπε και του Τζορτζ Μαικλ η συναυλια να γινοταν στην Αγορα!

Μακαρι να παει καλα και να συνεχισουν και αλλες συναυλιες και εκδηλωσεις!!
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 10:52 am    Post subject: Reply with quote

aikinn wrote:
Η σκήνή μάλιστα θα τοποθετηθεί μπροστά από το Τείχος των Εθνών.


Χμμμμμ Rolling Eyes . Λέτε να επαναλειτουργήσει το τείχος ώστε πάνω του να προβάλονται εικόνες ή βίντεο, κατά την διάρκεια της συναυλίας (βλ. ΟΑ2004);
Back to top
View user's profile Send private message
PAVEL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 13 Feb 2004
Posts: 1036
Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)

PostPosted: Thu Apr 26, 2007 2:16 pm    Post subject: Reply with quote

μήπως θα ήταν πιο οπτικά σωστό το Τείχος των Εθνών να μην λειτουργεί κατά τη διάρκεια της προβολής και να είναι σε κάθετη θέση τα μεταλλικά στοιχεία???
Λέω....
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 596
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Sun Jun 17, 2007 5:33 am    Post subject: Reply with quote

Σοβαρές καταστροφές προκλήθηκαν στο γήπεδο baseball στο Ελληνικό κατά την διάρκεια συναυλίας ,όταν ταραξίες μπήκαν τζάμπα και λεηλάτησαν το μπαρ και έκαψαν αυτοκίνητα στο πάρκινγκ...
Back to top
View user's profile Send private message
Ydrohoos
Junior Member
Junior Member


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 189
Location: London, UK

PostPosted: Thu Jul 26, 2007 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Eixα παει στα Τσικλητηρια με ενα φιλο πριν ενα μηνα περιπου και ο χωρος του ΟΑΚΑ μου φανεικαι σε ασχημη κατασταση. Μαλιστα ενω ο κοσμοσ ηταν πολυς, οι λιμνες τις αγορας ηταν αδιες και θεοβρωμικες, το τειχος των εθνων ακινητο, το μεγαλο σιντριβανι επισης αδειο και βρωμικο. Γενικως ο χωρος, χωρις αμφιβολια, μοιαζει απαιριποιητος και κακοσυντηρητος και ειναι λυπηρο να παρουσοιαζει αυτη την εικονα ακομα και μερες τις οποιες το επισκεπτεται πολυς κοσμος, Ελληνες αλλα και ξενοι.

Δηλωνω πολυ απογοητευμενος.....μαλιστα αμφιβαλω αν κανεις απο τους επισκεπτες, μετα απο αυτα που ειδε σε μαι υποτιθεται ξεχωριστη μερα, θα πηγαινε να το επισκεφθει για βολτα μια αλλη ημερα που δε θα διεξαγονταν αγωνες και ο κοσμος θα ηταν λιγοτερος.

Σημπερασμα....

Αν ακομα και στα Τσικλητηρια με 15.000 κοσμο (τα οποια θελουμε να ονομαζουμε διργανωση παγκοσμιας εμβελειας) ουτε οι λιμνες ειναι γεματες, ουτε το σιντριβανι αλλα ουτε και το τειχος τον εθνων λειτουργουν, τοτε δεν προκειται να λειτουργουν ποτε στο μελλον.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Δε νομιζω το ΟΑΚΑ να γινει ποτε χωρος τον οποιο θα επισκεπτονται οι Αθηναιοι για τον περιπατο τους αλλα ουτε πιστευω οτι γινεται σοβαρη προσπαθεια να αναδειχτει και να γινει προσβασιμος ετσι ωστε να γινει κομματι του τουριστικου προιοντος της Αθηνας. Συνεπως καλο ειναι να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους και να παραδεχτοθμε οτι η πολιτικη εκμεταλευσης του χωρου ειναι αποτυχημενη παρα τις εκδηλωσεις που φιλοξενουνται εκει....

Πρεπει να αλλαξουν πολλα παιδες.....δυστυχως


Last edited by Ydrohoos on Thu Jul 26, 2007 8:19 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Thu Jul 26, 2007 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

Στο Beeyond Festival πάντως οι λίμνες μπροστά στην αγορά ήταν γεμάτες και καθαρές, ενώ όντως τα συντριβάνια δεν λειτουργούσαν. Ο χώρος δεν μου φάνηκε σε άσχημη κατάσταση, ενώ για το τείχος δε μπορώ να πω κάτι, διότι και να το λειτουργούσαν, στην συναυλία θα έπρεπε να παραμείνει κλειστό, διότι η σκηνή ήταν ακριβώς μπροστά του.
Back to top
View user's profile Send private message
Ydrohoos
Junior Member
Junior Member


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 189
Location: London, UK

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

Οριστε και κατι που εγραψε προσφατα ενας Βελγος στο Skyscrapercity

-In Athens I also visited the site of the 2004 Olympics but I was rather disappointed cause it was so dead and not very well maintained. Weeds grew everywhere, buildings started to get really dirty and overall it left a bit of an abandonned impression. Are there plans to do something with the site in the near future?

Παλι καλα που δεν του εριξε κανενα ban αυτος ο ακατονομαστος moderator που μας κανει διεθνως ρεζιλι
Back to top
View user's profile Send private message
christos
New Member
New Member


Joined: 08 Sep 2006
Posts: 31
Location: Athens

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 4:57 pm    Post subject: Reply with quote

Και στη Βαρκελώνη 15 χρόνια μετά, γιορτάζουν την επέτειο των Αγώνων, πριν δυο μέρες πρέπει να ήταν.Άναψαν μάλιστα και τη φλόγα Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
johnakos
New Member
New Member


Joined: 31 Jul 2007
Posts: 14
Location: sweet home

PostPosted: Wed Aug 01, 2007 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

ontws h agora ekmetaleuthke m tn kalutero tropo..pantws t megala erga vlepw ot sunexizoun k zoun k oxi san kt reportaz p legane ot einai megalo t kostos sunthrhshs k 8 sapisoun ola..3 xronia perasan k akoma eimaste ok..exoume kairo omws mprosta mas..
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Aug 01, 2007 12:37 pm    Post subject: Reply with quote

To ολυμπιακό έργο της διαπλάτυνσης της οδού Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη ακόμα κατασκευάζεται.

Προφανώς με το 'Ολυμπιακό' εννοούν το 2036 που ο ατσαλάκωτος θα τους διοργανώσει.

(Γράψτε στο google ατσαλάκωτος και δείτε το πρώτο αποτέλεσμα που εμφανίζει).
Back to top
View user's profile Send private message
el_greco
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Sep 2006
Posts: 91
Location: Athens/Volos

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 1:16 am    Post subject: Reply with quote

Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου από την "Ολυμπιακά Ακίνητα" στον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης που θα δημιουργηθεί από τους Δήμους Βόλου - Νέας Ιωνίας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ας ελπίσουμε ότι, μετά το Παμπελοποννησιακό και το Παγκρήτιο, έρχεται και η σειρά του Πανθεσσαλικού για αξιοποίηση και άνοιγμα...

Περισσότερα εδώ
Back to top
View user's profile Send private message
Nikolis_Efentis
New Member
New Member


Joined: 27 Oct 2005
Posts: 61
Location: athens - toronto - paris

PostPosted: Wed Sep 05, 2007 10:43 am    Post subject: Reply with quote

ευχάριστα νέα για το σχινιά και το κωπηλατοδρόμιό του καθώς μπαίνει στην «κλειστή λίστα» των διεθνών προπονητηρίων !!

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4666&subid=2&pubid=328766
Back to top
View user's profile Send private message
aikinn
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 763

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

Τελικά ο Εθνικός μετακομίζει κυριολεκτικά στο Ελληνικό, και συγκεκριμένα στο γήπεδο μπέιζμπολ, για τα επόμενα 7 χρόνια. Είμαι πολύ περίεργος να δω την τελική εικόνα του γηπέδου. Θα αποτελεί σίγουρα από τα πιο περίεργα του κόσμου. Σχετικό άρθρο εδώ:
http://www.sportime.gr/football_inside.asp?article_id=58909
Back to top
View user's profile Send private message
Pagouras
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Jan 2005
Posts: 528
Location: Γαλάτσι,Αθήνα(Άντε & λίγο Γιάννινα)

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

Εγω παντως εχω τις αμφιβολιες μου..Πολλες φορες οι δημοσιογραφοι γραφουν οτι τους κατεβει στο μυαλο!Μηπως εννοουν το γηπεδο του χοκευ επι χορτου?
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

Το περασμένο Σαββατοκύριακο επισκέφθηκα το χώρο του ΟΑΚΑ για μεσημεριανή βόλτα (ηλιθιοδώς χωρίς την κάμερα μου - συγνώμη) και αυτέ είναι οι εντυπώσεις μου:

1. Ο χώρος ήταν καθαρός.

2. Ο χώρος ήταν γενικά καλά φυλαγμένος από αστυνομία και ιδιωτική ασφάλεια αν και στην είσοδο δεν υπήρχε φύλακας.

3. Τα δέντρα είχαν γενικά μεγαλώσει αν και μερικά είχαν ξεραθεί και μερικά άλλα έδειχναν ταλαιπωριμένα.

4. Τα συντριβάνια και οι λιμνούλες ήταν προφανώς άδειες.

5. Υπήρχαν λίγοι επισκέπτες μόνο, και καμία χούφτα τουρίστες.

6. Ο χώρος έδεινε μια εικόνα εγκατάληψης, αλλά όχι τόσο λόγο έλλειψη συντήρησης αλλά γιατί ο χώρος έχει πολλούς, πάρα πολλούς άδειους χώρους (πάρκιγκ, χώρους για τους φιλάθλους μπροστά στα γήπεδα κτλ).

Πέρα από αυτά, η επίσκεψη μου επιβεβαίωσε ότι ο χώρος αυτός όχι μόνο απέχει πολύ από το να είναι πάρκο αλλά και η μετατροπή του σε πάρκο είναι από δύσκολη έως αντικειμενικά αδύνατη: Αν και ο χώρος είναι μεγάλος, το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι, εν τέλει, αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες πρέπει να παραμείνουν περιφραγμένες. Επίσης μεγάλο μέρος του χώρου πάρκινγκ το οποίο πάλι είναι δύσκολο να εξαληφθεί, καθόσο τα γήπεδα χρησιμοποιούνται, όσο καλά και εάν είναι τα ΜΜΕ.

Είναι δυνατόν να βελτιωθεί η κατάσταση, αν και αυτό θα χρειαστεί αρκετές και πολυέξοδες παρεμβάσεις. Ακόμα και εάν γίνουν, είναι αμφίβολο εάν οι Αθηναίοι πραγματικά θα επισκέφτονται το χώρο... Γιατι, αναμφίβολα, οι τουρίστες δεν πρόκειτε, καθότι είναι μακριά από το κέντρο, οι Ολυμπιακοί της Αθήνας γρήγορα θα ξεχαστούν, ιδίως μετά από αυτούς του Πεκίνου, και τα γήπεδα, γρήγορα θα ξεπεραστούν αρχιτεκτονικά (π.χ. δείτε το ΟΑΚΑ που όταν χτίστικε το 1980 το καμαρώναμε!).

Τέλος πάντων, οι προτάσεις μου είναι:

1. Φύτευση επιπλέων δέντρων και γκαζόν. Οι μεγάλοι άδειοι χώροι (συχνά με χώμα που σηκώνει και σκόνη) ίσως χρειάζονταν στους Ολυμπιακούς αλλά τώρα μπορούν να μειωθούν.

2. Φύτευση δέντρων στα πάρκινγκ και πιθανών περιορισμό τους. Καθότι τώρα θα γίνουν εμπορικά κέντρα και υπουργεία στην περιοχή, ίσως μπορεί και να εξηλογικευθούν τα πάρκιγκ καθότι συνήθως θα χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές ώρες.

3. Προσπάθεια να ενοποιηθεί καλύτερα ο χώρος του ΟΑΚΑ με τις γύρω περιοχές καθότι τώρα υπάρχουν πολύ λίγες εισόδους και ο χώρος περιβάλλεται από αφιλόξενες λεωφόρους. Ίσως κάποιες μικρές υπογειοποιήσεις, περισσότερες εισόδους, ιδίως από την πλευρά των εμπορικών κέντρων, του υπουργείου κτλ. Το Κοσμόπολις, το Μαλλ κτλ δεν είναι τόσο μακριά από το ΟΑΚΑ αλλά η πρόσβαση είναι τόσο προβληματική που κανείς δεν συνδιάζει πχ το σινεμά με μια βόλτα στο πάρκο.Επίσης, παρά την μία πεζογέφυρα, το ΟΑΚΑ παραμένει εντελώς αποκομένο από την κυρίως κατοικιμένη περιοχή εκεί, το Χαλάνδρι...

4. Γενικότερη ανοικοδόμηση της περιοχής: όσο και εάν ακούγετε περίεργο, η περιοχή γύρω από το ΟΑΚΑ παραμένει ψιλοάδεια, χωρίς πολλούς κατοίκους. Για περίεργο λόγο υπάρχουν ακόμα πολλά άδεια οικόπεδα και εκτάσεις. Αυτές πρέπει είτε να ανοικοδομηθούν είτε να γίνουν πάρκα. Όπως είναι, καταστρέφουν τον αστικό ιστό.

5. Θα βοηθούσε να επεκταθει η γραμμή 4 του Μετρό (όταν και εάν ποτέ γίνει!) από το Γαλάτσι προς το ΟΑΚΑ, έτσι ώστε να συνδεθεί και με τον Προαστιακό και το ΗΣΑΠ. Αυτό θα βοηθήσει πολύ την προσβασιμότητα του χώρου.

6. Θα ήταν καλύ ιδέα να γίνει τουλάχιστον 1 καφέ στην περιοχή. Τώρα, ούτε νερό δεν υπάρχει πουθανά να αγοράσει κανείς. Επίσης το Μουσείο Αθλητισμου & Ολυμπιακών Αγώνων ή όπως αλλιώς το λένε ίσως να βοηθήσει να τραβήξει κόσμο στην περιοχή, αν και μέχρι να γίνει αυτό (δεν έχω ακούσει τίποτα προσφάτως), κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και το Μουσείο θα μαραζώσει...

Όπως είπα και πριν, είμαι απαισιόδοξος ότι τίποτα από αυτά θα γίνουν... και ίσως αυτό είναι και το σωστό: υπάρχουν σίγουρα πιο επείγουσες (περιβαντολογικές και όχι μόνο) ανάγκες στην Αθήνα από πχ. υπογειοποίηση της Κηφισίας ή άλλων δρόμων γύρω από το ΟΑΚΑ... Πάντως είναι σίγουρο ότι η "αξιοποίηση" του χώρου του ΟΑΚΑ σαν πάρκο και χώρου αναψυχής, δεν είναι τόσο εύκολη όσο ελπίζαμε...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Sinodiporos
New Member
New Member


Joined: 14 Apr 2007
Posts: 20

PostPosted: Tue Sep 11, 2007 9:59 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτό με τον Εθνικό είχε ειπωθεί για πρώτη φορά πέρυσι τον Νοέμβρη και το είχαμε κάνει θέμα στο Stadia στις 2 του Δεκέμβρη με την ίδια απορία.

http://www.stadia.gr/forum/viewtopic.php?t=122&postdays=0&postorder=asc&start=550
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Thu Sep 13, 2007 6:54 am    Post subject: Reply with quote

Γιατί μου δίνεται η εντύπωση ότι η λογική τους είναι 'Αντε παιδιά τους κάναμε τους Αγώνες, τώρα όσο πιο γρήγορα γίνεται να τους ξεχάσουμε'.

Ούτε Μουσείο έγινε (που κάθε πόλη που διοργάνωσε αγώνες έχει ένα), ούτε αξιοποιείται (τουλάχιστον) το ΟΑΚΑ σαν τουριστικός προορισμός, ούτε η έκθεση γις τις τελετές που όλοι διατυμπάνιζαν (πρώτη και καλύτερη η Φάνη), τον πρώτο χρόνο της επετείου κάναμε μια συναυλία με την Παπαρίζου, και μετά τίποτα. Οι Βαρκελωνέζοι μέσα στο καλοκαίρι γιορτάσαν την 15η επέτειο των Αγώνων τους!
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Thu Sep 13, 2007 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

Δίκηο έχεις chr.04 αλλά ας είμαστε ρεαλιστές: όπως προσπάθησα να εξηγήσω και παραπάνω, ούτε το ΟΑΚΑ γίνεται εύκολα τουριστικός προορισμός (ούτε καν πάρκο για τους περιοίκους), ούτε και το Μουσείο θα κάνει καμία διαφορά: πεταμένα χρήματα είναι, κανείς δεν θα πάει εκτός από μερικά σχολεία, αν και συμφωνώ να το κάνουν καθότι στα 20 τόσα δισεκατομύρια που κόστισαν οι Ολυμπιακοί, τι είναι μερικα εκατομυριάκια ακόμα...

Το έγκλημα λοιπόν δεν είναι το ΟΑΚΑ, το οποίο χρησιμοποιείτε αρκετά για αθλητικά γεγονότα και όχι μόνο αλλά η εγκατάληψη τόσο της βελτίωσης του κέντρου (με την ουσιαστική απενεργοποίηση της Εταιρίας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων) αλλά και την εγκατάληψη της ανάπλασης των 40 χιλιομέτρων παραλιακού μετώπου.

Βέβαια είναι κατανοητό ότι μετά από τους Ολυμπιακούς μείναμε από ρευστό και συνεχίζω να ελπίζω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν στα επόμενα 4 χρόνια με την δρομολόγηση του πάρκου του Ελληνικού και την ανάπλαση του Ιππόδρομου. Είναι κρίμα που τίποτα απολύτως δεν ακούγεται πια για το κέντρο, εκτός από την καταραμένη ανάπλαση της μικροσκοπηκής και τριτοκοσμικής πλατείας Μοναστηρακίου που όλο ακούμε και δεν βλέπουμε...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Ολυμπιακοί Αγώνες All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26, 27, 28  Next
Page 25 of 28

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr