stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αρχιτεκτονική
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 61, 62, 63 ... 72, 73, 74  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 1:00 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow corsakias: Αυτή είναι μια καλή ερώτηση και παρακαλούνται οι ειδικοί του φόρουμ να μας την απαντήσουν (αντί να μαλώνουν για το αν είναι καλύτεροι οι αρχιτέκτονες ή οι πολιτικοί μηχανικοί). Laughing
Πάντως, σε φωτογραφίες που έχω δει από τις διάφορες φάσεις του έργου, πρόσεξα ότι στην κορυφή βρίσκονται πάντα 4 μεγάλοι γερανοί. (edit: έχω την ίδια απορία με τον plati).
Πώς τους ανεβάζουν εκεί πάνω και πώς στέκονται σταθεροί, από την στιγμή που υποτίθεται πως ακριβώς από κάτω τους γίνονται καλουπώματα?
Είναι συνδεδεμένοι σε τόσο ισχυρές πλατφόρμες?
Και όταν τελειώνει ο όροφος και πάνε για τον επόμενο, πώς ανεβαίνουν και οι τέσσερις ένα επίπεδο παραπάνω?
Να δεχτώ ότι στα πρώτα στάδια του έργου τους ανεβάζουν τεράστιοι γερανοί από το έδαφος. Τώρα όμως που ο ουρανοξύστης έχει φτάσει στο Θεό, πώς στη ευχή γίνεται αυτό?
Ας μας λύσει κάποιος την απορία, γιατί αξίζει τον κόπο.

Σχετικά με τα τσιμέντα, χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι, με διαφορετικές προσμείξεις ο καθένας. Κάποιοι τύποι έχουν καλή ρευστότητα ώστε να ανεβαίνουν μέσω αντλιών. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω. (πηλοφόρι, μυρίζομαι! Razz )
Το τσιμέντο που θα χρησιμοποιηθεί στον πύργο, μπορεί να στρώσει έναν δρόμο 1.900 χιλιομέτρων Shocked , ενώ το συνολικό βάρος του είναι ισοδύναμο 100.000 ελεφάντων! (από την ιστοσελίδα).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Χωρίς να είμαι ειδικός αλλά λαμβάνοντας υπ όψιν μία θεωρία για το πως χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, έχω την εντύπωση ότι συμβαίνει το παρακάτω.

Ίσως αυτά τα οικοδομήματα κατασκευάζονται από μέσα προς τα έξω. Δηλαδή ενόσω αρχίζουν και οικοδομούν κάποιο όροφο, πρώτα φτιάχνουν ένα σκελετό στο κέντρο της διατομής του κτιρίου και εκεί στηρίζουν τους γερανούς. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν τους γερανούς που στηρίζονται στο κέντρο του ορόφου, ώστε να ανεβάσουν τα υλικά και να γεμίσουν(χτίσουν) τον συγκεκριμένο όροφο.
Αν μάλιστα έχουν παραπάνω του ενός γερανού, μπορεί να τους συναρμολογούν-αποσυναρμολογούν(ανεβάζοντας το επίπεδο τους) εναλάξ.

Λέω ένα παράδειγμα:
1ος όροφος: Τοποθετούν με κάποιο τρόπο ένα γερανό στο κέντρο του πρώτου ορόφου. Με αυτό το γερανό μπορούν τώρα να συναρμολογήσουν ένα δεύτερο. Ο ένας δουλεύει για να ανεβάζει τα υλικά για το "γέμισμα"-αποπεράτωση του πρώτου ορόφου, ενώ ο δεύτερος με κάποιο τρόπο μεγαλώνει κατά ένα επίπεδο. Στη συνέχεια ο ψηλότερος αποσυναρμολογεί τον χαμηλότερο και αυτό γίνεται διαρκώς ώστε μόνο μία φορά να γίνεται η δύσκολη εξύψωση του "πρωτοπόρου", ενώ ο δεύτερος(3ος ή 4ος) ανεβαίνει επίπεδο με τη βοήθεια του εξυψωμένου.

Σκέφτομαι ακόμα μήπως κατά την εξύψωση προς το επόμενο επίπεδο του γερανού οδηγού χρησιμοποιούν κάποιο υδραυλικό σύστημα ή κάποιο ελικόπτερο . Laughing

Το παραλήρημα μου έλαβε τέλος. Embarassed Laughing

Τώρα ας μιλήσουν και οι ειδικοί (Ελπίζω να τους τσίτωσα αρκετά για να με διαψεύσουν) Razz
Back to top
View user's profile Send private message
villsugar
Full Member
Full Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 231
Location: London

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

καλά ρε παιδιά... τι νομίζετε ότι ανεβάζουν οι γερανοί; σε τι χρησιμεύουν αν δεν ανεβάζουν το σκυρόδεμα και τον οπλισμό; απλά αντί το μπετόν να περνάει από τη μπετονιέρα στην πρέσα (αντλία) και από εκεί να φτάνει στο επιθυμητό επίπεδο με πίεση... ο γερανός ανεβάζει απευθείας την μπετονιέρα στο σημείο σκυροδέτησης...

οι γερανοί συνήθως αναπτύσσονται με ένα απλό σύστημα στη βάση τους (βασικά ανυψώνονται και προστίθεται νέο κομματάκι κάθε φορά που είναι απαραίτητο). Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ ελαφριές συναρμολογήσεις...(Για στήριξη -όταν είναι απαραίτητη- αγκυρώνονται σε σταθερά σημεία της κατασκευής)

Για τα μεγάλα συγκροτήματα που διώκονται στην Ελλάδα ένα έχω να πω. Αν ο λόγος που δεν έχουμε μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών (πολλά κτίρια με πάνω από 200 κατοικίες κατασκευασμένα μαζί για να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας) είναι η απέχθεια προς το κεφάλαιο τότε γιατί δεν υπάρχουν ούτε συνεταιρισμοί (building societies - ο άλλος τρόπος να κτισθούν μεγάλα συγκροτήματα από συνεταίρους που πληρώνουν ο καθένας το κομματάκι του) που σε όλη την Ευρώπη αποτελούν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους δόμησης;

Οι μόνες περιπτώσεις συνεταιριστικής δόμησης κατοικίας στην Ελλάδα περιορίζονται σε δεύτερες κατοικίες και περιαστικές περιπτώσεις... πχ περιοχή ραφήνας κτλ. Με μια εξαίρεση...: τα Άνω Λιόσια το 2000-2001 (υπάρχει ένας απλός λόγος για την περίπτωση αυτή... ο σεισμός του '99).

Ο λόγος είναι προφανής... Η μικρο-ιδιοκτησία της γης στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας που η ελληνική πόλη πήρε την μορφή που πήρε... θα αναπτύξω αργότερα...


Last edited by villsugar on Sat Apr 21, 2007 1:54 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PAVEL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 13 Feb 2004
Posts: 1036
Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:
... ή με το Torre Agbar στη Μαδρίτη...


Βαρκελώνη!!!


Κάπως έτσι είναι!!

Οι γερανοί θεμελιώνονται μέσα (σε φρεάτια ή σε προμελετημένες οπές) ή έξω από το κτίριο και μεγαλώνουν σε ύψος προσθέτοντας κομμάτια δικτυώματος στο σώμα τους χρησιμοποιώντας υδραυλικούς γρύλλους για να ανυψωθούν τόσο όσο το ύψος του κομματιού που θα προστεθεί.... (ελπίζω να έγινα κατανοητός αν και δεν είναι ο κλάδος μου)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
corsakias
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Jul 2006
Posts: 422
Location: kavala

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

villsugar wrote:
καλά ρε παιδιά... τι νομίζετε ότι ανεβάζουν οι γερανοί; σε τι χρησιμεύουν αν δεν ανεβάζουν το σκυρόδεμα και τον οπλισμό; απλά αντί το μπετόν να περνάει από τη μπετονιέρα στην πρέσα (αντλία) και από εκεί να φτάνει στο επιθυμητό επίπεδο με πίεση... ο γερανός ανεβάζει απευθείας την μπετονιέρα στο σημείο σκυροδέτησης... ...

LOL Laughing Laughing

καλό δεν το είχα σκεφτεί, αλλά έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν τέτοια βάρη?
Όσο για την αλλαγή μεγέθους, καλό ακούγεται η χρήση υδραυλικών διότι το ξήλωμα, συναρμολόγηση απο την αρχή απο δεύτερους γερανους είναι λίγο... Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
KPHTH Rulez
Guest





PostPosted: Sat Apr 21, 2007 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

Ypsilon wrote:
Arrow corsakias: Αυτή είναι μια καλή ερώτηση και παρακαλούνται οι ειδικοί του φόρουμ να μας την απαντήσουν (αντί να μαλώνουν για το αν είναι καλύτεροι οι αρχιτέκτονες ή οι πολιτικοί μηχανικοί). Laughing


Έγινε...

Καταρχάς,να αναφέρω ότι δεν είμαι πολιτικός μηχανικός,αλλά είμαι προπτυχιακός φοιτητής στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.
Κατά δεύτερον να αναφέρω ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για το πως θα χτιστεί ένας ουρανοξύστης.Το κάθε έργο είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό από τα άλλα ειδικά για όταν μιλάμε για ένα πολυόροφο κτίριο.
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές όσον αφορά αυτό το σκυρόδεμα.
1)Να είναι έτοιμα τα κομμάτια σε χαμηλότερα επίπεδα και έπειτα να τα ανεβάσει ο γερανός...
2)Όπως αναφέρθηκε η μπετονιέρα να ανέβει σε μεγαλύτερα επίπεδα.
3)Υπάρχουν και οι αντλίες οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολυκατοικίες.Δεν ξέρω όμως κατα πόσο χρησιμοποιούνται σε σημαντικές κατασκευές(λόγω κόστους βασικότερα.)
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι απλά τώρα δεν είμαι σε θέση να τους περιγράψω.

Όσον αφορά τους γερανούς.
Αναλόγως το έργο,την κατασκευάστρια εταιρεία,την ιδιαιτερότητα του έργου υπάρχει και ο κατάλληλος αριθμός γερανών.Σε πολυόροφα κτίρια,οι γερανοί είναι ένα επίπεδο πάνω από τον όροφο ο οποίος ετοιμάζεται.όταν ετοιμαστεί,ανεβαίνει 2 επίπεδα πάνω από το έτοιμο.στο επίπεδο που χωρίζει τους γερανούς και το έτοιμο αρχίζει και ετοιμάζεται το επόμενο κ.ο.κ.
Είναι μία τεχνική πολύ διαδεδομένη που αν δεν κάνω λάθος την χρησιμοποίησαν και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου όταν έφτιαχναν το μέρος των πυλώνων που βλέπουμε όλοι εμείς.
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

PAVEL_13 wrote:
gm2263 wrote:
... ή με το Torre Agbar στη Μαδρίτη...


Βαρκελώνη!!!



Πωπώ, κάτσε ρε φίλε, το διόρθωσα, ευτυχώς που το επεσήμανες!!!

Επίσης ένα δωράκι μια και μιλάμε για χτισίματα πύργων:

Φωτογραφία αρχείου:

Διαφήμιση της Τράπεζας Εμπορικής Πίστεως (σήμερα Αλφα Τράπεζα Πίστεως) που απεικονίζει τον τσιμεντένιο σκελετό του υπό ανέγερση Πύργου Αθηνών (1969 - 1971): Shocked



Από τα "Αρχιτεκτονικά Θέματα" 6/1972

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι έντεχνα δημιουργείται η εντυπωση ότι όλο το υπό ανέγερση κτίριο θα χρησιμοποιείτο για τη στέγαση του διαφημιζόμενου καταστήματος της τράπεζας. Twisted Evil Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
villsugar
Full Member
Full Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 231
Location: London

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 3:22 pm    Post subject: Reply with quote



ορίστε μια φωτογραφία με το σύστημα επέκτασης στη βάση... (του γερανού, όχι του καταρτιού - προς αποφυγή παρεξηγήσεων)

ένας τυπικός γερανός (tower crane) μπορεί να σηκώσει 300 τονό-μετρα ροπής άρα 20 τόνους σε απόσταση 15 μέτρων από το κατάρτι ή 10 τόνους σε απόσταση 30 μέτρων.

Προς σύγκριση μια μπετονιέρα σε τροχοφόρο φορτηγό περιέχει περίπου 6 κυβικά μπετόν άρα 2,5 τόνους Χ 6 κυβικά = 15 τόνους. Προφανώς σε κατασκευές όπως γέφυρες και μεγάλα κτίρια το χαρμάνι παράγεται στο εργοτάξιο, φορτώνεται σε μπετονιέρες και ο γερανός τις μεταφέρει στο επιθυμητό σημείο και ύψος.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
corsakias
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Jul 2006
Posts: 422
Location: kavala

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 3:38 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί με τη φωτογραφία.
Επίσης για το αν σηκώνουν τις μπετονιέρες, δεν είναι λίγο περίεργο να σηκώνουν τροχοφόρα φορτηγά βαρέλες στο επιθυμητό ύψος?
Back to top
View user's profile Send private message
villsugar
Full Member
Full Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 231
Location: London

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 4:03 pm    Post subject: Reply with quote



Very Happy

αυτή είναι η μπετονιέρα... cement bucket...

η επέκταση του γερανού λειτουργεί έτσι:

το κομμάτι που φέρει ο γερανός στη φώτο τοποθετείται στο κενό δίπλα του και οι ράγες κουμπώνουν πάνω του κ.ο.κ

Υπάρχουν και πιο μοντέρνα συστήματα
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
corsakias
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Jul 2006
Posts: 422
Location: kavala

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

τώρα μάλιστα! Very Happy
Αυτή είναι η μπετονιέρα που σηκώνουν!!
Όχι αυτή


Εδώhttp://science.howstuffworks.com/tower-crane4.htm εξηγάει το τρόπο που επεκτείνεται καθ ύψος ο γερανός.
Back to top
View user's profile Send private message
plati
Junior Member
Junior Member


Joined: 21 Mar 2006
Posts: 125

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά ,πάντως είστε καταπληκτικοί με τις γνωσεις σας ούτε σε σεμινάριο του πολυτεχνείου δεν θα μπορούσα να πάρω τόσες απαντήσεις για ένα τόσο εξειδικευμένο θέμα.

Μπράβο σας !
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

Μια διαφορετική πολυκατοικία από τον Πάνο Δραγωνά (καθηγητής στο Π.Πατρών):

(1999 - Παγκράτι)

http://www.deltarchi.com/main_gre_files/Page1140.htm
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 8:50 pm    Post subject: Reply with quote

Εταιρεία που διοργανώνει αρχιτεκτονικές διαδρομές/επισκέψεις στην Αθήνα Exclamation

http://www.arcult.gr/home.php


Examples of popular thematic tours are :

- 50’s – 60’s: the greek modernism
- modern regionalism
- the evolution of the polykatoikia (apartment building)
- architecture for tourism; a route 130 years long
- highlights


από τον αρχιτέκτονα Minas Papadakis
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 9:08 pm    Post subject: Reply with quote



O 'Αετός' στην οδό Ειρήνης, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Αύριο θα έχω φωτογραφίες από το 'Καραβί εν Ευόσμω'.
Back to top
View user's profile Send private message
aristidis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1448
Location: Πουθενιστάν

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 11:33 pm    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:
Πάντως μου αρέσει ο συγκεκριμένος γιατί αρχίζει με μεγάλη βάση και ο κορμός μικραίνει όσο προχωράει προς τα πάνω. Καλό σχέδιο.




Xε χε, κατι τετοιο "γλυπτο" εβαλα πριν λιγη ωρα σε μια εργασια για τη Σχολη!!! Τα μεγαλα αρχιτεκτονικα πνευματα συναντωνται!!!!



Ον τοπικ τωρα, αυτος ο "Αετος" που ακριβως στον Ευοσμο ειναι; Φαινεται ενδιαφερον, θα παω να το δω.. Δεν φαινεται ομως λιγο παραξενη εκεινη η καμπυλη, σαν αυτες τις οφθαλμαπατες που δειχνουν ισιες ευθειες καμπυλες και το αναποδο...

Ο "Αετος" θα χρησιμοποιειται για κατοικιες η για εμπορικα/γραφεια κλπ;
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
aristidis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1448
Location: Πουθενιστάν

PostPosted: Sat Apr 21, 2007 11:53 pm    Post subject: Reply with quote

Επισης, δεν πολυκαταλαβα αυτο με τους γερανους, και επειδη θα μου χρειαστει λογικα στο Πανεπιστημιο, ας κανω καμια ερωτηση:


1ον, πως ακριβως δηλαδη μεγαλωνει το υψος των γερανων; Η φωτογραφια του villsugar δειχνει μια "πλατφορμα" με συνδεσεις στα αριστερα του... "κατακορυφου" μερους του γερανου. Αυτη που παει;

Επισης, η ερωτηση του Υ.Υ. και του plati απαντηθηκε; Οντως, πως καταφερνουν και ανεβαζουν τους γερανους σε μεγαλα υψη;


Αν κατι δεν το καταλαβα καλα, σ'χωρεστε με αλλα φταει η ωρα και το διαβασμα...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun Apr 22, 2007 1:35 am    Post subject: Reply with quote

Προσωπικά μου λύθηκαν σχεδόν όλες οι απορίες σε σχέση με τους γερανούς(μπετόν, ευστάθια, στήριξη κτλ).

Μου είναι εύκολο να καταλάβω πως μπορεί να συναρμολογηθεί το οριζόντιο τμήμα τους(Βραχίονας). Αυτό που δεν μπορώ να διανοηθώ(αν και υπέθεσα διάνα στο ότι χρησιμοποιούν υδραυλικό σύστημα Twisted Evil , όνταςι εντελώς άσχετος ), είναι πως καταφέρνουν να προσθέσουν ένα κομμάτι στο γερανό ώστε να αυξηθεί το ύψος του;

Δηλαδή πως ο γερανός απο το παρακάτω σχήμα

Τ (στο πρώτο όροφο)

θα πάρει ύψος και θα γίνει κάπως έτσι στον 6ο όροφο (κοκ)

Τ
Ι
Ι
Ι
Ι
Ι

ώστε να μπορεί να σηκώνει με το πέρασμα του χρόνου τα υλικά σε μεγαλύτερο ύψος και ταυτόχρονα ο βραχίονας του να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερα στο "τρεχον" ρετιρέ του εργοταξίου για να μην υπάρχει περίπτωση διαμήκους ταλάντωσης. Με απλά λόγια αν χτίζεται ο 7ος όροφος ενός ψηλού κτιρίου και ο γερανός έχει το ύψος 40 ορόφων, τότε από τον 7ο ώς το ύψος του 40ου, δεν υπάρχουν στηρίγματα που να αποτρέψουν την διαμήκη κίνηση(Αν υποθέσουμε ότι κυρτώνει ...) κατά την ανέλκυση μεγάλου βάρους. Έτσι - υποθέτω - ότι ο κατασκευαστής θέλει το βραχίονα να βρίσκεται στο ύψος του 8ου-9ου ορόφου(με στηρίγματα στον 6ο π.χ) και μόλις τελειώσει τον 7ο όροφο τον "ψηλώνει" 3-4 ορόφους για να αρχίσει την κατασκευή του 8ου ορόφου.

ούφ !
Back to top
View user's profile Send private message
villsugar
Full Member
Full Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 231
Location: London

PostPosted: Sun Apr 22, 2007 3:20 am    Post subject: Reply with quote



edit:

άλλο πάλι τούτο...! Shocked

τώρα κατάλαβα γιατί την περίεργη πολυκατοικία παραπάνω τη λέγατε "αετό". Γιατί είναι actually αετός!!!
και αυτές οι περίεργες ...τραβέρσες να τις πω;... δεξιά και αριστερά της εισόδου... τα πόδια του!!!!!!!!!


Last edited by villsugar on Sun Apr 22, 2007 3:52 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
PAVEL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 13 Feb 2004
Posts: 1036
Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)

PostPosted: Sun Apr 22, 2007 3:35 am    Post subject: Reply with quote

chr.04 wrote:
O 'Αετός' στην οδό Ειρήνης, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης


Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

chr.04 wrote:
Αύριο θα έχω φωτογραφίες από το 'Καραβί εν Ευόσμω'.

Ok, τότε να φροντίσω να μη μπώ αύριο!!!!
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing


aristidis wrote:
Φαινεται ενδιαφερον, θα παω να το δω..


Πρόσεχε μη τραυματιστείς από τα γαμψά του νύχια..
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sun Apr 22, 2007 10:42 am    Post subject: Reply with quote



H συγκεκριμένη οικοδομή κτίζεται πριν από το 2002 αλλά η κατασκευαστική εταιρεία προφανώς είχε προβλήματα γιατί μέχρι και πριν 2-3 μήνες ήταν στα μπετά. Το όνομα άλλαξε από το 'Καράβι εν Ευόσμω' (2002) σε 'Καράβι εν πλώ' (2007). Όταν έψαχνα για σπίτι είχα μίλήσει με το εργολάβο ο οποίος έλεγε κάτι παλαβά για βιοκληματική ενέργεια και πατώματα που θα είχαν γυαλί και από κάτω θα υπήρχε νερό και φωτάκια και κάτι τέτοια. Τότε ζητούσε γύρω στα 3000 το τετραγωνικό όταν ο μέσος όρος στην περιοχή ήταν το πολύ 1500 Ευρώ.


Last edited by chr.04 on Sun Apr 22, 2007 10:54 am; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Sun Apr 22, 2007 10:47 am    Post subject: Reply with quote

Είναι ελαφρώς αλλού γι' αλλού ο αετός, ή μου φαίνεται;
Αντίθετα η πολυκατοικία του Δράγωνα είναι κορυφαία.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sun Apr 22, 2007 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

Άκου "καράβι"

Ρε τι τρέλλα κουβαλάει ο κόσμος

Πάντως αυτό με τους "βιοκλιματιμούς" σχεδιασμούς έχει κάποια βάση αλλά κολλάει το κτίριο με το υπόλοιπο περιβάλλον του; Θα το προτιμήσουν οι πελάτες ενοικιαστές ή όχι;

Είπαμε να καινοτομεί ο ποιητής αλλά θέλει και κάποια επαφή με τημ πραγματικότητα. Δεν είναι γραφεία, κατοικίες είναι, και ο Έλληνας τείνει να είναι συμβατικός με τον τόπο και τρόπο κατοικίας του, ιδίως όταν αυτός είναι σε μη "προνομιούχα" περιοχή, όπως από ότι θυμάμαι είναι ο Ευοσμος... Αν ήταν πχ στην Καλαμαριά θα το έβλεπα αλλοιώς το πράγμα.

...και θέλους προσοχή αυτοί οι πειραματισμοί γιατι πας για αετό και σου βγαίνει καρακάξα!!! Rolling Eyes Laughing Laughing


Last edited by gm2263 on Sun Apr 22, 2007 12:59 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
PAVEL_13
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 13 Feb 2004
Posts: 1036
Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)

PostPosted: Sun Apr 22, 2007 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

Δραγώνας RULEZ!!!!
Είναι καθηγητής μου στη σύνθεση και είναι πολύ καλός...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sun Apr 22, 2007 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

Να και το γραφείο του Δραγώνα (Δραγωνά τον είπα εγώ Δράγωνα τον έβγαλε ο Λουκρήτιος - το ξεσκίσαμε το όνομα - μόνο ο Pavel το είπε σωστά) αφού σας αρέσει τόσο:
http://www.deltarchi.com



συμμετέχουν σε ένα σχήμα 9 αρχιτεκτονικών γραφείων που ονομάζεται Athens9
www.athens9.net

με στόχο
προώθηση νέων και πρωτότυπων ιδεών για τη σύγχρονη ελληνική πόλη ...

worldofjustice wrote:


Κτίριο Συνεταιριστικής τράπεζας στο Ηράκλειο Κρήτης


Να υπενθυμίσω ότι στην ταυτόχρονη αποστολή μηνυμάτων, χρησιμοποιούμε το edit για να συμπληρώσουμε ό,τι θέλουμε και δεν κάνουμε καινούριο post.

Y
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 61, 62, 63 ... 72, 73, 74  Next
Page 62 of 74

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr