stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Θεσσαλονίκη των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 28, 29, 30  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1762
Location: Θεσσαλονίκη

PostPosted: Sat Jan 13, 2007 11:58 pm    Post subject: Reply with quote

Μάλλον θα συμφωνήσω με τον Υδροχόο. Η συγκεκριμένη πρόταση μοιάζει πολύ ξεπερασμένη και εντελώς ανέμπνευστη. Το ίδιο (στην ουσία) σχέδιο εις τριπλούν, έτσι για να εντυπωσιάσουμε.Απλά είναι τόση η δίψα μας για ψηλά κτίρια που είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε οτιδήποτε. Ο τριπλός ουρανοξύστης του Ελαιώνα φαινόταν πολύ πιο όμορφος ΙΜΗΟ.
Back to top
View user's profile Send private message
kostya
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sun Jan 14, 2007 9:52 am    Post subject: Reply with quote

Ydrohoos wrote:
kostya wrote:
Έχεις πάει στην συγκεκριμένη περιοχή? Ότι και να γίνει δεν μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό που είναι τώρα.


Skopos einai na ginei omos epitelous kati axiologo sti Thessaloniki...

Auta ta sxedia emena prosopika mou fenontai entelos akatalila aisthitika. Den apoklio se kapia valkaniki proteuousa na yparxoun idi omorfoteroi ouranoxistes kai me pio prosegmenous perimetrika xorous.

Merikes fores mou fenetai oti ta oramata mas.....mexri na ta oramatistoume kai mexri na ta ylopiisoume exoune idi mpagiatepsei.

Pare paradigma to neo dimarxeio Thessalonikis.....

Entelos back to the future fasi....


Καλά ΟΚ το δημαρχείο δεν είναι ότι καλύτερο αν και καλύτερα να το δούμε τελειωμένο και μετά να πούμε οτιδήποτε. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ μακέτα στην Ελλάδα που να είναι ίδια με το τελικό αποτέλεσμα και σίγουρα δεν πιστεύω πως στην περιοχή που θα(?) γίνουν οι ουρανοξύστες θα την αφήσουν έτσι. Μόλις δούνε ψηλά κτήρια, κόσμο, κίνηση γενικά θα ανοίξουν τα γνωστά διασκεδαστήρια και ότι άλλο. Φαντάζομαι θα γίνει κάτι σαν το εμπορικό στην Τσιμισκή και θα δώσει μια ώθηση στην αγορά γενικά. Τέλος πάντων, θα δούμε τι θα γίνει, εδώ είμαστε, θα το συζητήσουμε Cool
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Sun Jan 14, 2007 6:14 pm    Post subject: Reply with quote

Το δημαρχείο είναι χάλια από έξω...
Από μέσα, η κεντρική αίθουσα είναι εντυπωσιακή, αλλά από έξω, όχι μόνο είναι βαρετό αρχιτεκτονικά, αλλά και είναι ένα κακόγουστο συνοθύλεσμα διαφορετικών σχημάτων και τεχνοτροπιών... Στην μακέττα τουλάχιστον φαίνεται σαν να είναι ένα παλιό κτήριο στο οποίο έχουν προσθέσει άσχετες προσθήκες και επεκτάσεις, και όχι ένα νέο ενιαίο κτήριο με κοινή αισθητική και αρμονία...
Ας δουμε πως θα είναι στην πραγματικότητα!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dimitris2006
New Member
New Member


Joined: 12 Jul 2006
Posts: 38

PostPosted: Tue Jan 16, 2007 6:55 pm    Post subject: Reply with quote

Ταλαιπωρία αναμένεται σε λίγο καιρό για τους οδηγούς που διέρχονται από την παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Αιτία, το έργο ανακατασκευής του πεζόδρομου της Παραλίας, στο οποίο θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η σχετική μελέτη, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, είναι ήδη έτοιμη και το έργο, συνολικής δαπάνης 730.000 ευρώ, αναμένεται να δημοπρατηθεί στο επόμενο διάστημα.

Oι εργασίες, που δεν προβλέπεται να διαρκέσουν για πολύ, λόγω της φύσης του έργου, θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα, που είναι όμως αναμενόμενο. «Πάντοτε, όταν γίνονται έργα, δημιουργείται κάποια ενόχληση. Ακόμη και για λόγους ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των εργασιών αναμένεται να καταληφθεί μικρό κομμάτι του οδοστρώματος. Θα φροντίσουμε, όμως, οι εργασίες να γίνονται σε ώρες και μέρες χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, έτσι ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία», τονίζει ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού, Κώστας Εγγλέζος. Το συγκεκριμένο κομμάτι της Παραλίας, όμως, που τώρα είναι μάλλον παραμελημένο, θα αλλάξει όψη. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι χυτό, όμοιο με αυτό που έχει ήδη τοποθετηθεί στο υπόλοιπο κομμάτι της Παραλίας γύρω από το Λευκό Πύργο. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Εγγλέζο, θα γίνει συντήρηση των φωτιστικών, γύρω από τα οποία θα τοποθετηθούν πλάκες από μάρμαρο.

Στη Νέα Παραλία

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εργασίες από την άλλη πλευρά της Παραλίας, δηλαδή προς το Μέγαρο Μουσικής. Εκεί, δύο εργολαβίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή των πέντε από τα συνολικά 13 θεματικά πάρκα που προβλέπει το έργο της ανάπλασης της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης. Τα πάρκα αυτά, που καταλαμβάνουν έκταση από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Oμίλου, αναμένεται να είναι έτοιμα έως το επόμενο καλοκαίρι.
Back to top
View user's profile Send private message
Nassos
Full Member
Full Member


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 347

PostPosted: Sat Jan 27, 2007 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

Σχέδιο ανάπτυξης για την ανατολική Θεσσαλονίκη

Quote:
Στην υποβολή στο υπουργείο Ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που θα αφορά στη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη διασύνδεση των ερευνητικών κέντρων με τις επιχειρήσεις θα προχωρήσει το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).


http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=484070&nt=103
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dimitris2006
New Member
New Member


Joined: 12 Jul 2006
Posts: 38

PostPosted: Tue Feb 06, 2007 1:37 pm    Post subject: Reply with quote

mia paraklisi pedia opios apo esa exis fotografies as tis anevasi edo mesa ktiria platies prosopa gefires dromi ktl.
exo peripou 100 foto kai thelo akoma toses gia na telioso to filmaki mou mexri to telos tou minos kai na to anevaso gia sas
exo psaksi kai sto google distixos i fotografies ine sxetika palies
to filmaki pou tha etimaso ksekina me tin katastrofiki pirgagia tou 1917 mexri simera an katafero na vro auta pou thelo.
ime antiproedros stin elliniki kinotia se mia mikri poli i tis germanias kai exo kani mia protasi sto dimo tis polis pou aniko na kanoume mia evdomada elliniki me thema ton tourismo kai ta proionta mas kai mia mera apo tin evdomada tha diksoume tin thessaloniki. poli germani exoun kani diakopes stin ellada kai kirios stin thessaloniki kai exoun mini ethousiasmeni para poli.ego.pisteuo kai thelo na pisteuo oti i pöli mas alazi mera me ti mera. i ine mia prospathia pou kanoume ethelontika gia tin proothisi ton proionto mas kai genika tin touristiki anaptiksi tis polis kai tis xoras mas. kati teleuteo poli kseni pisteuoun stin alagi tis ikonas mas pros ta ekso vasika me liga logia eki pou tis aksizi na vriskete i ellada mas stin proti thesi.
Back to top
View user's profile Send private message
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Feb 06, 2007 3:45 pm    Post subject: Reply with quote

Δές στο skyscrapercity, έχει πολλές φωτογραφίες απο Θεσσαλονίκη:

http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=494
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
kostya
Full Member
Full Member


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Feb 06, 2007 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

http://petros-s.blogspot.com/2007/02/blog-post_06.html

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Ρε θα(?) γελάει όλος ο κόσμος με τα χάλια μας, πότε θα τους μαζέψουμε αυτούς, έλεος πια...


Quote:
Το νέο αίτημα αυτής της δύστυχης πόλης είναι η δημιουργία πίστας Formula 1. Ο εξαιρετικός νομάρχης όλων των Θεσσαλονικέων και πάσης Μακεδονίας, Ψωμιάδης, ζήτησε σύμφωνα με τα ρεπορτάζ να γίνει η πίστα στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Ελλάδα.


Laughing Laughing

Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 9:39 am    Post subject: Reply with quote

Χθες στην ΤV 100 είχε μια εκπομπή με τους δημάρχους Αμπελοκήπων, Κορδελιού και Μενεμένης και συζητούσαν σχετικά με την υπογειωποίηση των γραμμών του ΟΣΕ στην περιοχή των δήμων.

Οι δήμαρχοι ζητούν να υπογειωθούν οι γραμμές και ο χώρος από πάνω τους (υπολογίζεται σε 300.000 στρέμματα) να δοθεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, αθλοπαιδιών και ένα μικρό μέρος ως διοικητικό κέντρο.

Ο Δήμαρχος Μενεμένης είπε οτι θα γίνει υπογειωποίησης της Αγίας Παρασκευής. Έτσι λίγο πριν τις γράμμες ο δρόμος θα πηγαίνει δεξιά και θα βγαίνει 200 μέτρα μετά τα φανάρια της Μοναστηρίου (από ότι κατάλαβα περίπου στο ύψος του Grand Hotel).

O δε δήμαρχος Αμπελοκήπων είπε οτι συζήτησε με τον Σουφλιά για το θέμα, και του πρότεινε ότι αν είναι μεγάλο το κόστος του έργου και η κυβέρνηση δεν θέλει να το προωθήσει, ας κατασκευάσουν νέο σιδηροδρομικό σταθμό στην Διαλογή (περίπου στο ύψος των διυλιστηρίων της ΕΚΟ).
Back to top
View user's profile Send private message
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

Συγνώμη αλλά πρέπει να διαφωνήσω κάθετα με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων.

Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα μετακόμισης του Σ. Σταθμού σε άλλο μέρος. Ένας σταθμός πρέπει να είναι κοντά στο κέντρο της πόλης βρέ παιδιά, όχι έξω. Άς συζητήσουνε καλύτερα για υπογειοποίηση παρά αυτό.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 5:54 pm    Post subject: Reply with quote

Σιγά μην είναι ο σταθμός των τραίνων στο κέντρο μιας πόλης!!!
Που το έχεις δεί εσύ αυτό;;; Twisted Evil


http://www.trikalacity.gr/news/view.article.php/1738/c1


ΥΓ: Μαζεύτε τους ρε παιδιά όλους αυτούς τους δήμαρχους που δεν έχουν ιδέα για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια πόλη! Και μετά παραπονιούνται όλοι για κυκλοφοριακά και σχετικά προβλήματα! Ειδικά αυτό με την έξωση των σταθμών των τραίνων είναι ελληνική πατέντα, δεν το έχω δει πουθενά!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
el_greco
Junior Member
Junior Member


Joined: 06 Sep 2006
Posts: 91
Location: Athens/Volos

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 8:45 pm    Post subject: Reply with quote

Τέτοιες βλακείες ζητάει τελευταία και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (δηλ. μεταφορά του Σ. Σταθμού του Βόλου στο χώρο του... ΚΤΕΟ, περί τα 6-7 km νομίζω από εκεί που είναι σήμερα, πάνω σε αυτοκινητόδρομο στη μέση του πουθενά).

Ευτυχώς οι Δήμοι της περιοχής, αλλά και ο ίδιος ο ΟΣΕ, προς τιμήν του, ούτε που το συζητάνε. Το τρένο ανήκει αποκλειστικά στο κέντρο μιας πόλης, όπως γίνεται ΠΑΝΤΟΥ στον "πολιτισμένο κόσμο"...

Συγνώμη για το offtopic
Back to top
View user's profile Send private message
limito
Full Member
Full Member


Joined: 14 Apr 2005
Posts: 373
Location: Larisa

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

To ίδιο και στην Λάρισα.Οπότε μάλλον είναι πανελλαδικό το φαινόμεο...Καταρχάς δεν νομίζω ο ΟΣΕ να επιθυμεί τέτοιου είδους κινήσεις γιατί τα έσοδα θα έχουν αυτομάτως πτώση.Ελληνική πατέντα καθαρά είναι αυτό,γιατί σε κανένα σημείο του πλανήτη δεν συμβαίνει αυτό.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 9:52 pm    Post subject: Reply with quote

Οπότε να υποθέσω ότι θα ήταν προτιμότερο να γίνει υπογειωποίηση των γραμμών του ΟΣΕ και ο χώρος που θα δημιουργεί από πάνω τους να δοθεί για χρήση στους πολίτες, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψην το κόστος κατασκευής, αφού τα οφέλη θα είναι περισσότερα και για τον ΟΣΕ (αφού μια πιθανή μετεγκατάσταση να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα) αλλά και για τους πολίτες (αφού μια έκταση 300.000 στρεμμάτων πρασίνου στην 'παραμελημένη' Δυτική Θεσσαλονίκη, σίγουρα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας τουςWink
Back to top
View user's profile Send private message
villsugar
Full Member
Full Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 231
Location: London

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 10:17 pm    Post subject: Reply with quote

300.000 stremata!!!!! diladi 300 tetragonika xiliometra...???? diladi peripou mia ektasi 17.5 X 17.5 xiliometra!!! diladi oso oli i thesalloniki???
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 10:54 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, μακάρι να γίνει όπως αναφέρουν αλλά για μένα δεν είναι ρεαλιστικό. Οταν ο ΟΣΕ δεν είναι σε θέση μέσα σε 15 χρόνια να τελειώσει την ηλεκτροκίνηση στο βασικό άξονα αθήνα / θεσσαλονίκη, εσείς πιστεύεται ότι θα καταφέρει να υπογειοποιήσει τις σιδηροδρομικές γραμμές που διαπερνούν τον αστικό ιστό της κάθε μεγάλης πόλης και να μεταφέρει και μερικούς σταθμούς εκτός; Δηλαδή τόση εμμονή πια υπάρχει για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και δεν κατάφεραν τόσο καιρό να βρούν άλλες λύσεις που όπως όλοι ξέρουμε, υπάρχουν; Πόσες μεγάλες πόλεις μας δεν έχουν εκτάσεις που παραμένουν χρόνια τώρα αναξιοποίητες, μές στη βρώμα και με τα δέντρα ξεραμένα (βλέπε ολυμπιακές εγκαταστάσεις);
Θέλησαν ποτέ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη πραγματικά ν΄αποκτίσουν πράσινο και δεν τα κατάφεραν; Και βγαίνει ο κάθε δήμαρχος που δεν ξέρει τί του γίνεται και πετάει 5 μπαρούφες για να λέει ότι παίρνει και πρωτοβουλίες...οι οποίες δε συνήθως, είναι αδύνατο να υλοποιηθούν και επιπλέον δημιουργούν και στους κατοίκους την ψευδαίσθηση ότι αυτοί προσπάθησαν αλλά οι πολιτεία τους αγνόησε. Οπότε τσουπ, ούτε αναγκάζονται να δημιουργήσουν κάτι αλλά και προβάλουν τον εαυτό τους προς τα έξω ως δραστήριο και νά σου πάλι στον ίδιο θρόνο τις επόμενες εκλογές...

Και ξανά απ΄την αρχή: θα σας φέρουμε θάλασσα! ( έτσι διαλαλούσαν κάτι υποψήφιοι δήμαρχοι στις δημοτικές της Καλαμπάκας στη δεκαετία του 80...) Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Mar 21, 2007 11:33 pm    Post subject: Reply with quote

Αν και πάω στοίχημα ότι χθες έλεγαν 300.000 στρέμματα, στο site του δήμου Αμπελοκήπων αναφέρονται 220.000 τετραγωνικά μέττρα.


----------------------------------------

Όταν πριν από χρόνια άκουσα την ιδέα με πιάσαν τα γέλια, αλλά σιγά σιγά και ζώντας στην περιοχή δεν νόμιζω ότι κάποια στιγμή σε πάρα πολλά χρόνια είναι ανέφικτο να γίνει. Και τεχνικά δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο (ούτε απολλοτριώσεις χρειάζονται, ούτε θα ενοχληθεί κανένας από την κατασκευή). Από την άλλη ο ΟΣΕ έχει στην κυριότητα που μια τεράστια έκταση, χρησιμοποιεί ουσιαστικά μόνο 3 γραμμές και στις άλλες ουσιαστικά παρκάρουν τα τρένα. Και βέβαια έχει και ένα τεράστιο νεκροταφείο βαγονιών που πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί τα κρατάνε και δεν τα πουλάνε για παλιοσίδερα.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 11:58 am    Post subject: Reply with quote

300.000 στρέμματα είναι έκταση μεγαλύτερη από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, άρα μάλλον απίθανο.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 12:11 pm    Post subject: Reply with quote

Τα 220.000 τ.μ. είναι ο σωστός αριθμός. Αν υποθέσουμε ότι το πλάτος των γραμμών που θα υπογειοποιηθούν είναι περίπου 20 μέτρα, τότε το αντίστοιχο μήκος υπολογίζεται γύρω στα 11 χιλιόμετρα. Λογικό μου φαίνεται.

300.000 στρέμματα είναι 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Περίπου όσο η έκταση της Μάλτας Shocked Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
werto
New Member
New Member


Joined: 04 Jun 2005
Posts: 66

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 1:09 pm    Post subject: Reply with quote

Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ...το στρέμα είναι απλά 1000τμ ...όχι 1000x1000. Πάντως αυτή η "λογική" του να βγάλεις το σταθμό των τρένων έξω από την πόλη είναι γελοία. Όταν διάβασα το post με έπιασε νευρικό γέλιο. Στην Ελλάδα υπάρχει η άποψη ότι όταν φτάσεις στην πόλη που θέλεις πρέπει να έρθει ένας φίλος η συγγενής να σε πάρει με το αυτοκίνητό του. Πραγματικά πως είναι δυνατόν άνθρωποι με τέτοιες ιδέες όχι μόνο να εκλέγονται αλλά χωρίς να ρωτούν κανένα αρμόδιο επί του θέματος να πετάνε αυτές τις βλακείες;
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 2:52 pm    Post subject: Reply with quote

Είναι απλό, γιατί τους ψηφίζουμε.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
petalo
Senior Member
Senior Member


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 597
Location: θεσσαλονίκη

PostPosted: Fri Mar 23, 2007 8:28 pm    Post subject: Reply with quote

Σε όλες τις χώρες ο κεντρικός Σ.Σ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης...ίσα ίσα υπάρχουν και μικρότεροι σταθμοί στα περίχωρα...π.χ στη Διαλογή θα μπορούσε να κατασκευαστεί σταθμός που να εξυπηρετεί Το Κορδελιό,Εύοσμο κλπ...
Η ΔΟΥ Αμπ/κήπων στεγάζεται σε έναν χώρο στο Βαρδάρι γιατί εδώ και τόσα χρόνια δεν έχουν βρει κτίριο να την στεγάσουν στα όρια του Δήμου!!
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Apr 04, 2007 8:21 pm    Post subject: Reply with quote

Με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι επιτέλους αρχίζει η αναστήλωση και η ανάδειξη του τζαμιού Αλκαζάρ στην διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.

Μέχρι τώρα το πρώην τζαμί είχε μεταβληθεί σε μια άθλια αποθήκη και στο εξωτερικό του είχαν φτιαχτεί σε μορφή παραπήγματος επίσης άθλια μικρομάγαζα που πουλούσαν από υφάσματα μέχρι κοσμήματα.

Ευτυχώς λόγω της γενικότερης ανακατασκευής της περιοχής λόγω των έργων του μετρό θα αναδειχτεί και το πολύ σημαντικό αυτό οθωμανικό μνημείο της πόλης.

Κι εδώ θα ήθελα να καταδείξω το γεγονός ότι δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη τα οθωμανικά μνημεία δεν έχουν αναδειχθεί με τον κατάλληλο τρόπο εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (πχ Αλατζά Ιμαρέτ και Γενί Τζαμί και αυτά όμως χωρίς να αναδεικνύεται το οθωμανικό παρελθόν της πόλης... λες και αυτό είναι μίασμα... λες και ξεχνάμε ότι σε αυτή την πεντακονταετή περίοδο η πόλη γνώρισε μερικές από τις πιο λαμπρές περιόδους ακμής της)

Είναι λοιπόν απαραίτητο να αναδείξουμε στη Θεσσαλονίκη ό,τι υπάρχει από το οθωμανικό της παρελθόν όπως ακριβώς κάνουμε και με το επίσης πολύ σημαντικό ρωμαϊκό (Ροτόντα, Καμάρα, Ανάκτορα Γαλέριου) και φυσικά το πολύ πλούσιο Βυζαντινό. Ένα οθωμανικό παρελθόν που δυστυχώς δεν μας άφησε κάποιο πολύ σπουδαίο έργο μεγάλης κλίμακας (όπως πχ κάποιο μεγάλο τζαμί σαν αυτά της Κωνσταντινούπολης και της Ανδριανούπολης) προφανώς επειδή η πλειοψηφία της πόλης ήταν εβραϊκού θρησκεύματος αλλά τουλάχιστον μας άφησε κληρονομιά μερικά μεσαίου μεγέθους αλλά πολύ σημαντικά μνημεία.

Επίσης στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Φυσικά πρόκειται για εντελώς αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ιδιαίτερα για τους Έλληνες κατοίκους της πόλης, όμως από την άλλη δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι υπήρξε μία από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς χαρακτήρες του 20ου αιώνα. Πιστεύω λοιπόν ότι θα έπρεπε οι τοπικές αρχές να δώσουν τουριστική έμφαση στο γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ και να το αναδείξουν. Αυτή τη στιγμή οι μόνοι που το επισκέπτονται είναι όσοι Τούρκοι τουρίστες έρχονται στην πόλη μας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αλλά και οι κάτοικοι ακόμα της πόλης το αγνοούν. Όπως και να το κάνουμε είναι σημαντικό για την πόλη ότι ένας από τους σημαντικούτερους ανθρώπους της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη
Back to top
View user's profile Send private message
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Wed Apr 04, 2007 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

Πιστεύω γενικά ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει αναδείξει κανένα από τα μνημεία της γενικώς.

Μην ξεχνάς ότι το σπίτι του Ατατουρκ είναι το τουρκικό προξενείο, οπότε ουσιαστικά είναι έδαφος ξένης χώρας, και φυσικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος μην Τούρκος θα είχε ποτέ ενδιαφέρον να επισκεφτεί το σπίτι που γεννήθηκε ένας αναφορφωτής (για τους τούρκους) ή ένας χασάπης (για πολλούς άλλους).

Άσχετο αλλά το Αλκαζάρ άνηκε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (!), ο οποίος το δώρισε στο υπουργείο πολιτισμού. (και έτσι αρχίζουν τα έργα για την αναπλασή του)
Back to top
View user's profile Send private message
teris3
New Member
New Member


Joined: 07 Mar 2006
Posts: 64

PostPosted: Thu Apr 05, 2007 11:59 am    Post subject: Reply with quote

superas wrote:


Επίσης στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Φυσικά πρόκειται για εντελώς αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ιδιαίτερα για τους Έλληνες κατοίκους της πόλης... Όπως και να το κάνουμε είναι σημαντικό για την πόλη ότι ένας από τους σημαντικούτερους ανθρώπους της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη


Ανατρίχιασα ρε superά με αυτά που είπες....Ακου εκεί "αμφιλεγόμενη προσωπικότητα"....Γιατί είναι αμφιλεγόμενη? Επειδή άλλοι λένε ότι σκότωσε 30000 Ελληνες και άλλοι λένε 50000?
Χέστηκε η παγκόσμια ιστορία για τον Κεμάλ που θα τον πεις και "έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους"....Ζούμε στην Ελλάδα που το μοναδικό άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου σε ΟΛΗ την χώρα είναι στην παραλία της Θεσσαλονίκης και πρέπει να φροντίσουμε για το σπίτι του Κεμάλ μην χάσουμε τους ...Τούρκους τουρίστες!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 28, 29, 30  Next
Page 25 of 30

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr