|
stadia.gr/forum Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
losada7 Moderator

|
Posted: Tue Mar 13, 2007 8:54 pm Post subject: |
|
|
Εάν ευσταθούν τα σενάρια δημοσιογραφικής έρευνας για τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκαν οι δύο "στρατοί", το τελευταίο που ανάφερες(θύελες) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. |
|
Back to top |
|
 |
Dimiskour Stadium Expert

|
Posted: Tue Mar 13, 2007 9:52 pm Post subject: |
|
|
Kalashnikov wrote: | a) Na organw8eis katallila etsi wste me to ligotero dynato kostos, na epanafereis tin ka8imerinotita. Eite afto simainei dynamikes mazikes syllipseis ypef8ynwn, eite afto simainei diakritiki stasi k paremvasi mono otan xreiazetai. |
Αυτο ακριβως ειναι το διλημμα της ΕΛ.ΑΣ συμφωνα με σημερινο αρθρο της Καθημερινης. Κανουμε ντου και συλληψεις ή κατεβαζουμε τους τονους;
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_13/03/2007_219235
Ωστοσο ενδιαφερον εχει η παραγραφος ακριβως μετα την παραθεση των δυο διαφορετικων τασεων:
"Προς το παρόν η κατάσταση δείχνει να συντηρείται ως έχει: «Θα οργανώσουμε καλύτερα την άμυνά μας», αναφέρει ο κ. Πολύδωρας. «Δεν θα βρεθεί ξανά ομάδα αστυνομικών αποδυναμωμένη στην περιοχή, όπως έγινε το βράδυ του Σαββάτου, που να μπορεί να γίνει εύκολος στόχος επίθεσης. Ομως, η βασική εντολή παραμένει η ίδια: άμυνα, άμυνα, άμυνα», προσθέτει."
Αμυνεται, λοιπον, η αστυνομια πραγμα που σημαινει οτι φοβαται τους αντιεξουσιαστες! Αναγνωριζει ουσιαστικα εμμεσως πλην σαφως οτι εχουν μεγαλη δυναμη και οτι αν τρελαθουν και αυξησουν τις επιθεσεις (που οπως φαινεται αυτο ηδη εχει αρχισει να συμβαινει) η αστυνομια θα τα βρει σκουρα.
Παντως, ως συνεχεια της κουβεντας μας για το ποια τελικα ειναι η σχεση μεταξυ κρατους-κουκουλοφορων η κλιμακωση της βιας που παρατηρουμε προσφατα δεν δικαιολογει την θεωρια του "κοινου σχεδιου" με σκοπο τον αποπροσανατολισμο του κοινου αφου οσο πιο συχνα εχουμε τετοια γεγονοτα τοσο πιο πολυ πληττεται το κυρος της κυβερνησης. Εκτος και αν οι ηγητορες των αντεξουσιαστων "αθετησαν" τα συμφωνημενα (δηλ. να κανουν 2-3 φορες επεισοδια και μετα να εξαφανιστουν μεχρις οτου το θεμα ξεχαστει, αλλα αφου προηγουμενως το κρατος-εργοδοτης τους εχει πετυχει το στοχο του) και εχουμε παρασκηνιακες καταστασεις σαν αυτες που βλεπουμε στα εργα οπου ο ριγμενος (δηλ το κρατος) ιδρωμενος και πανικοβλημενος φωναζει "that's not what we agreed!" |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Wed Mar 14, 2007 11:46 am Post subject: |
|
|
Ενα μου έκανε εντύπωση από το σύνδεσμο:
"Οι αντιεξουσιαστές έχουν εκτεθεί οικτρα"
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ρε που τον βρήκε ο Καραμανλής αυτόν τον τύπο στα γαριδάκια;
Ε, ρε ξεφτίλα.... |
|
Back to top |
|
 |
losada7 Moderator

|
Posted: Wed Mar 14, 2007 1:29 pm Post subject: |
|
|
Έχω κάποιο ηλικιωμένο συγγενή μου που είναι ταξιτζής. Στη δεκαετία του 80 είχαν κάνει κάποιες απεργίες. Η μία από αυτές είχε γίνει με καθιστή διαδήλωση στο σύνταγμα. Οι ταξιτζήδες είχαν φέρει τις γυναίκες τους και κάποιοι ελάχιστοι τα παιδιά τους. Εμφανίστηκαν λοιπόν από το πουθενά παρόμοιες ομάδες και άρχισαν να δημιουργούν φασαρίες, ενώ δεν επρόκειτο για ταξιτζήδες. Υπήρξε η αφορμή λοιπόν για την εντολή από τον τότε ηγέτη της αστυνομίας(Αρκουδέας), να επέμβουν οι ομάδες της αστυνομίας και να αρχίσουν ροπαλιές με γκλοπ στους απεργούς. Το σχέδιο είχε ολοκληρωθεί. Γι' αυτό σας λέω, το έργο το έχουμε ξαναδεί με πρωταγωνιστές διαφορετικών αποχρώσεων. Δεν πρόκειται για νέα ανακάλυψη. Σήμερα φοράνε κουκούλες για να προστατέψουν την ανωνυμία τους, από τα ηλεκτρονικά μέσα καταγραφής. |
|
Back to top |
|
 |
Tzinos Stadium Expert

|
Posted: Wed Mar 14, 2007 3:46 pm Post subject: |
|
|
Loipon, ena poly kalo arthro tou Leani, me to opoio symfwnw apolyta: Τηλεφασίστες
Το έχουμε γράψει ένα τρισεκατομμύριο φορές: ΟΧΙ COPY-PASTE ΟΛΟΚΛΗΡΑ KEIMENA! Αρκεί μόνο το link. Νισάφι πια βρε παιδιά!
Admin |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Wed Mar 14, 2007 11:07 pm Post subject: |
|
|
AN δεν καταστρεφόταν περιουσίες σε κάθε διαδήλωση
ΑΝ οι φοιτητές ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ καταδίκαζαν ευθέως τα επεισόδια και τους κουκουλοφόρους...
ΑΝ οι φοιτητές διαδήλωναν έστω και μια φορά στην αλάνα της Μαλακάσας αντί να τους τρώνε στη μάπα και άνθρωποι που δε φταίνε σε τίποτα ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ και να διαταράσσεται η καθημερινότητα τους
ΑΝ κατά βάθος μεγάλη μερίδα των φοιτητών δεν ήταν ιδεολογικά συγγενής με τους κουκουλοφόρους
ΑΝ ο πάμπλουτος και αριβίστας κος Αλαβάνος δεν έκανε τους θεατρινισμούς του εκμεταλλευόμενος την αγωνία των νέων πλην αφελών αυτών ανθρώπων για το μέλλον τους
ΤΟΤΕ θα συμφωνούσα με το άρθρο.
ΕΠΕΙΔΗ όμως τα πράγματα ΔΕΝ είναι μονοσήμαντα σε αυτή τη ζωή...
ΕΠΕΙΔΗ οι κουκουλοφόροι είναι ορκισμένοι εχθροί της αστικής δημοκρατίας και της ιδιοκτησίας
ΕΠΕΙΔΗ σεβόμαστε το ιστορικό παρελθόν της Αριστεράς εν γένει αλλά και δεν λησμονούμε ότι ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ οι κάτοικοι των κομμουνιστικών χωρών πανηγύριζαν όταν αυτά κατέρρευσαν πριν από 17 χρόνια άρα μάλλον δεν… καλοπαιρνούσαν (και όσοι τα είδαμε στις τηλεοράσεις έχουμε μνήμη...)
ΕΠΕΙΔΗ εκτός από τους εικοσάχρονους που διαδηλώνουν "ενάντια" υπάρχουν και οι ...άλλοι εικοσάχρονοι οι οποίοι έχουν κανονίσει αλλιώς τη ζωή τους και μπορεί να είναι από επαρχία και να δουλεύουν σε αυτή την χαοτική, περίεργη και ανισόρροπη πόλη την οποία την κάνουν ακόμα πιο ανισόρροπη οι κακομαθημένοι κάτοικοι της, είτε να είναι ήδη σε επαφή με πανεπιστήμια να πάνε για μεταπτυχιακά
ΕΠΕΙΔΗ στο κάτω-κάτω μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα οι φοιτητές που συμπεριφέρονται με τέτοια αλαζονεία απέναντι στην κοινωνία η οποία δεν τους φταίει σε τίποτα
ΕΠΕΙΔΗ κατά βάθος υποψιάζομαι ότι πίσω από όλες τις πομφόλυγες για το "δημόσιο" (μην το χάσουμε) πανεπιστήμιο κρύβεται απλά μια από τις πιο αδίστακτες επαγγελματικές συντεχνίες η οποία φοβάται μην αξιολογηθεί και μην υπάρξει ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ κατάσταση η οποία θα δείχνει τη επιστημονική γύμνια της και η οποία χρησιμοποιεί κάποιες χιλιάδες παιδάρια για να πετύχει τους σκοπούς της
ΕΠΕΙΔΗ έχω βαρεθεί να βλέπω συνεχώς το ίδιο leit motif των ακούρευτων και αξύριστων από το 1975 και εντεύθεν να ανακυκλώνουν συνεχώς το mantra "ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... ενάντια... "
...λες και είναι αποτελέσματα κλωνοποιήσεων
ΕΠΕΙΔΗ πιστεύω ότι μέσα από αιώνες και αιώνες ιστορίας, η αστική δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα που υπάρχει και πως έχει μεν ανάγκη ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ βελτιώσεων (χάσμα πλουσίων και φτωχών πχ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ όπως και οι παπαριές με την έλλειψη ευκαιριών και τις γενιές των €1000) αλλά είναι παρασάγγας καλύτερο και από τα τρωγλοδυτικά όνειρα των αναρχικών αλλά και από τον εφιάλτη του υπαρκτού σοσιαλισμού τον οποίο πρεσβεύει αλλά δεν πιστευει ούτε διαβιεί σύμφωνα με τις αρχές του ο πάμπλουτος κος Αλαβάνος (αλήθεια έχει παιδιά; και αν ναι, που φοιτούν; Γιατί τουλάχιστον ξέρουμε ότι και του κου Σημίτη αλλά και της κας Παπαρήγα τα βλαστάρια ήταν πρώτες μούρες στα Αμερικάνικα κολέγια)
ΕΠΕΙΔΗ στη ζωή μου ΜΙΣΩ την υποκρισία και το ψέμα
δεν συμφωνώ με το άρθρο του συγκεκριμένου κυρίου.
...Και ελπίζω ο κος Καραμανλής να συνέλθει γρήγορα γιατί αν γίνει κανένα μπράφ και κανένας απελπισμένος καταστηματάρχης "καθαρίσει" κανένα "γνωστό-άγνωστο", ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ...
Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να του πει στο αυτί: This is not a game anymore... |
|
Back to top |
|
 |
Tzinos Stadium Expert

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 11:01 am Post subject: |
|
|
Απλα..(αναψτε τσιγαρο, εχετε καφε παραμασχαλα, μου βγηκε μεγαλουτσικο για οποιον εχει υπομονη!!!)
Σκεψου οτι το γεγονος οτι εσυ και εγω μπορουμε και γραφουμε μια χαρουλα την αποψη μας χωρις να εχουμε κανενα να μας κρινει, ειναι δουλεια καποιων σαν τους φοιτητες (οχι τους κουκουλοφορους)
Σκεψου οτι η αστικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που ευαγγελιζεσαι, εδραιωθηκε με τους ΑΓΩΝΕΣ και με την ΠΑΛΗ, οχι με διαπραγματευσεις με το κατεστημενο της εποχης (φεουδαρχες, αριστοκρατες, βιομηχανοι κτλ).
Σκεψου οτι ολα αυτα που εσυ σημερα θεωρεις ΔΕΔΟΜΕΝΑ, καποιοι τα κερδισαν ΓΙΑ ΣΕΝΑ και ΓΙΑ ΜΕΝΑ με ΑΙΜΑ.
Σκεψου οτι το 8ωρο που δουλευεις (αυτο ειναι αλλη κουβεντα βεβαια!! θεωρητικα παντα!! ) Καποιοι σκοτωθηκαν για να το αποκτησεις. Και τα εσπασαν και ζημιες και απεργιες εκαναν και και και...
Μηπως ομως εμεις τελικα φτανουμε στο σημειο να γινουμε ΝΙΜΒΥs που λες? Μηπως οταν εξεγηρεται ο καθε καταπιεσμενος στον κοσμο ειμαστε με το μερος του, αλλα οταν γινεται on our own back yard το σταβοκοιταμε και κολλαμε στους καθοσπρεπεισμους και στο τι θα πουν οι ξενοι??
Επισεις γιατι να καταδικασουν οι φοιτητες ΑΝΟΙΚΤΑ τους κουκουλοφορους? Τι θα κερδισεις? Απο αυτο περιμενεις για να καταλαβεις οτι 100.000 φοιτητες σε αυτη τη χωρα δεν ειναι μαζι με τους αλητες? Ή μηπως ειμαστε της λογικής Bush "whoever is not with us is against us" και οφειλει ο καθενας να κανει δήλωση μετανοιας?
Αν ακομα τρωμε την παραμυθα των ΜΜΕ και της κυβερνησης και εξισωνουμε ενα ολοκληρο κινημα με 200 αλητες του κοινου ποινικου δικαιου, οκ εχεις δικιο. Αν οχι, τοτε τις ευθυνες ζητα τες στην αστυνομια (ουτε καν εκει, εργαζομενοι ειναι οι ανθρωποι) και στο Υπυργειο που δινει τις εντολες.
Δηλαδη δεν σας φαινεται περιεργο και υποπτο ρε παιδια που στους Ολυμπιακους δεν ανοιξε μυτη, που καθε φορα που ερχεται καποιος Πουτιν το κεντρο γινεται απροσπελαστο, αλλα ΠΟΤΕ δεν μπορουν τοσα χρονια να εξαρθρωσουν τις 3,4,5 αυτες συμμοριες των Εξαρχίων? ΕΛΕΟΣ!!
Quote: | ΑΝ οι φοιτητές διαδήλωναν έστω και μια φορά στην αλάνα της Μαλακάσας αντί να τους τρώνε στη μάπα και άνθρωποι που δε φταίνε σε τίποτα ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ και να διαταράσσεται η καθημερινότητα τους
|
Γρηγορη, ισως ιδεολογικα να εισαι εναντια στις διαδηλωσεις και στις διεκδικησεις, οποτε το σχολιο το καταλαβαινω και το δικαιολογω και παω πασο. Η γνώμη μου... πρεπει -πιστευω- το κοινο συμφερον να μπαινει πανω απο το ατομικο και οχι ΜΟΝΟ σε αυτην την περίπτωση, αλλα σε καθε!!!
Σημερα ειναι οι φοιτητες, αυριο οι συνταξιουχοι, μεθαυριο οι εργατες, πιο μετα οι δασκαλοι οι αγροτες κτλ. Καποτε ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ καποιος θα θηγεται, καποιος θα καθυστερει στην δουλεια, κτλ κτλ.. και ολοι θα γκρινιαζουμε επειδη δεν μας βολευει, αλλα οταν ερχεται η δικια μας η σειρα να διεκδικησουμε κατι περιμενουμε το συμπαν να μας υποστηριξει. Δεν γινεται παντα ΟΛΟΙ να ειναι ευχαριστημενοι.
Quote: | ΑΝ κατά βάθος μεγάλη μερίδα των φοιτητών δεν ήταν ιδεολογικά συγγενής με τους κουκουλοφόρους
|
Διαφωνω, αν και πιστευω οτι στη ηλικια αυτη καλυτερα να την ζεις διεκδικωντας κατι καλυτερο (οχι να γινεις αληταρας και να τα σπας χωρις λογο) παρα να μπεις στην κρεατομηχανη της αγορας και του καπιταλισμου που ουτος ή αλλως θα μπεις τελειωνοντας τις σπουδες!!
Βλεπω παντος οτι οτι ηθελαν τα ΜΜΕ και η κυβερνηση πετυχε!! Μεγαλη μαγκια!! Αντι να συζηταμε για την παιδια, εξισωνουμε τους τραμπουκους με τους φοιτητες..
Quote: | ΕΠΕΙΔΗ σεβόμαστε το ιστορικό παρελθόν της Αριστεράς εν γένει αλλά και δεν λησμονούμε ότι ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ οι κάτοικοι των κομμουνιστικών χωρών πανηγύριζαν όταν αυτά κατέρρευσαν πριν από 17 χρόνια άρα μάλλον δεν… καλοπαιρνούσαν (και όσοι τα είδαμε στις τηλεοράσεις έχουμε μνήμη...) |
Δεν νομιζω οτι εχει σχεση με την παρουσα συζητηση, αλλα εφοσον εβλεπες τηλεοραση οπως λες θα θυμασαι οτι οι περισσοτεροι που ζητοκταυγαζαν με μια Κοκα κολα στο χερι, δυο χρονια μετα , κατα την διαρκεια της μεταβατικης περιοδου, πεθαιναν απο πεινα, ανεργια και κρυο και αναπολλουσαν το καθεστος!! Καλυτερα να τα λεμε ολα!! Και να μην συγχαιουμε τον κουμουνισμο (ιδεατο αλλα μη εφαρμοσιμο πολιτευμα κατ'εμε σ'αυτον τον κοσμο!!) με την αριστερα σαν εννοια!! Ειναι οσο κοντα βρισκεται η κεντροδεξια με τους φασιστες και τους ακροδεξιους και πιστευω οτι η συγκριση ειναι ατοπη.
Και μην ξεχνας οτι στην πορεια ηταν ΟΛΕΣ οι φοιτητικες παραταξεις, ακομα και η ΔΑΠ, δεν ηταν υποθεση των αριστερων αλλα ολων των φοιτητων!!
Quote: | ΕΠΕΙΔΗ οι κουκουλοφόροι είναι ορκισμένοι εχθροί της αστικής δημοκρατίας και της ιδιοκτησίας |
Συμφωνω μαζι σου, αλλα τι σχεση εχουν οι αλητες με τους φοιτητες καθε ιδεολογικής αποχρωσης? Τι σχεση εχει αυτο το statement με το δικαιωμα για διεκδηκησεις και τις πορειες?
Αυτοι οι αλητες ειναι αυτοι που ειναι, οι αλλοι δεν εχουν σχεσημ μην τους τσουβλιαζεις ολους, ειναι αδικο..
Quote: | ΕΠΕΙΔΗ στο κάτω-κάτω μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα οι φοιτητές που συμπεριφέρονται με τέτοια αλαζονεία απέναντι στην κοινωνία η οποία δεν τους φταίει σε τίποτα |
Ψαξε/ουμε την αλαζονια πρωτα στους εχοντες και στην κυβερνηση για κερδος, λεφτα και απεμποληση δικαιωματων. Οταν ξεκαθαρίσεις/ουμε με αυτους (εκτος αν δεν εχεις κανενα προβλημα) τοτε ασχολησου/με με την αλαζονια των φοιτητων. Ειμαι μαζι σου στο γεγονος οτι δεν πρεπει με το παραμικρο να κατεβαινουνε στους δρομους και να κανουν καταλυψεις "ετσι επειδη γουσταρουν και μπορουν", αλλα βρε Γρηγορη μου, η αλαζονια των φοιτητων πρεπει να ειναι the least of our concerns!!
Quote: | ΕΠΕΙΔΗ κατά βάθος υποψιάζομαι ότι πίσω από όλες τις πομφόλυγες για το "δημόσιο" (μην το χάσουμε) πανεπιστήμιο κρύβεται απλά μια από τις πιο αδίστακτες επαγγελματικές συντεχνίες η οποία φοβάται μην αξιολογηθεί και μην υπάρξει ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ κατάσταση η οποία θα δείχνει τη επιστημονική γύμνια της και η οποία χρησιμοποιεί κάποιες χιλιάδες παιδάρια για να πετύχει τους σκοπούς της |
Εχεις δικιο οσον αφορα την κωλοσυντεχνια των καθηγητων. Γενικα οπως εχω ξαναγραψει ειμαι υπερ του ιδιωτικου πανεπιστημιου, απο την στιογμη ομως που και το δημοσιο ειναι αναβαθμισμενο. Εχω ξαναγραψει οτι η ολη ιστορια μου θυμιζει το τρικ των αποκρατικοποιησεων. Η κυβερνηση απαξιωνει μια ΔΕΚΟ για να την δωσει κοψοχρονια στους ιδιωτες, οι οποιοι οσο η ΔΕΚΟ ειναι δυνατη, ουτε που πλησιαζουν!! Απαξιωση του πανεπιστημιου λοιπον για να μπει το ιδιωτικο συμφερον σε εναν ηδη κατεστραμενο χωρο και να κανει παρτυ!! Easy money!!
Αν γινονταν βεβαια οπως εγιναν στην Αγγλια, δεν θα ειχαν τυχη παρα μονο με τους Αραβες και τους Ασιατες (μακαρι να ερθουν και τετοιοι βεβαια να αφησουν και τιπτες!!). Ενα υπαρχει σε συνολο 100+ πανεπιστημιων στην Αγγλια!!
Οχι μονο αυτο αλλα δεν εχουν εκπονησει και μηχανισμο ελεγχου ποιοτητας. Πως θα ξερουμε οτι ο καθε πτυχιουχος δεν πλερωσε για να παρει το χαρτι, οπως σε Γιουγκοσλαβιες κτλ?
Επισης πλαναται πλανην οικτραν οποιος πιστευει οτι η ιστορια αυτη γινεται για να γινει η ερευνα ανταγωνιστικη!! Αντε να χωρεσει στην Ελλαδα αλλο ενα ΑΙΤ σαν της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, που κανει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ. Η δουλεια με τα ιδιωτικα πανεπιστημια γινεται για να κατοχυρωθουν τα franchise MBA, MSc, και αλλα, κατω απο μια νομιμη ομπρελλα, οποτε για τα πτυχια να υπαρχει ανταγωνισμος μετα απο πολλα χρονια. Σιγουρα Οχι παντος για να γινει ερευνα!!!
Σας κουρασα και συγνωμη! Γρηγορη ειμαι σιγουρος οτι δεν περνεις το ποστ αυτο προσωπικα, απλα με αφορμη το ποστ σου γραφω καποια πραγματα τα οποια συζηταμε ολοι σπιτια μας και στις δουλειες μας  |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 12:30 pm Post subject: |
|
|
Ισως κι' εγώ να υπήρξα ακραίος στην έκφραση μου.
Φυσικά και δεν το παίρνω προσωπικά, ισα ισα. Απλά, κάπου κάποια στιγμή, μήπως θα έπρεπε να προβληματιστούμε γιατι οι κοινωνικοί αγώνες και ο συνακόλουθος κοινωνικός λόγος έχει "καπελωθεί" από συγκεκριμένου προσανατολισμού κοινωνικές ομάδες;
Δυστυχώς έχω δουλειά αλλά θα επανέλθω φιλτατε Τζίνο. Μακάρι νά ήταν όλοι σαν κι' εσένα. .. |
|
Back to top |
|
 |
Tzinos Stadium Expert

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 12:42 pm Post subject: |
|
|
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!
Quote: | μήπως θα έπρεπε να προβληματιστούμε γιατι οι κοινωνικοί αγώνες και ο συνακόλουθος κοινωνικός λόγος έχει "καπελωθεί" από συγκεκριμένου προσανατολισμού κοινωνικές ομάδες;
|
Εχεις απόλυτο δικιο φιλε μου για το καπελωμα απο επαγγελματιες απεργους, εργατοπατερες και ζαπλουτους "συνδηκαλιστες" (ας γελασω χοχοχοοχο) που δεν εχουν δουλεψει ΠΟΤΕ στην ζωη τους...Μεγαλο θεμα αυτο και δεν εχω χρονο!!! |
|
Back to top |
|
 |
assotos yios Stadium Expert

Joined: 30 Mar 2004 Posts: 955 Location: not aswtosgios blogspot :-)
|
Posted: Thu Mar 15, 2007 1:17 pm Post subject: |
|
|
Θα προσπαθησω να ειμαι λακωνικος αν και τα παραπανω ποστ σηκωνουν πολυ συζητηση...
Ειναι το δικαιωμα στη διαμαρτυρια ισχυροτερο ολων των υπολοιπων?Απεναντι στη διαμαρτυρωμενη μειοψηφια,μπορει να υπαρχει μια αντιθετη πλειοψηφια με τα δικα της δικαιωματα?
Τι σημαινει "οι φοιτητες αγωνιζονται για καλυτερη παιδεια"?Υπαρχει καποια αποψη εξ ορισμου "καλυτερη"?
Αποτελει δημοκρατικη πλειοψηφια το 5-10%?
Δεν εχω τη παραμικρη αμφιβολια οτι η κυβερνηση εκμεταλλευτηκε τις οδομαχιες και το γενικοτερο κλιμα προς δικο της οφελος.
Εξαλλου η δικια μου αποψη ειναι:Θεωρεις οτι εχει εγκριθει το προγραμμα σου στις εκλογες?Ψηφιζεις το νομο πριν απο 1,5 χρονο χωρις ψευτοδιαλογο.Θες να το παιξεις υπερδημοκρατης?Κανεις δημοψηφισμα και τελειωνει το παραμυθι...Ομως αυτη η ιστορια με τους κατευθυνομενους κουκουλοφορους ειναι πολυ "V for vendeta" για τα γουστα μου ρε παιδια... |
|
Back to top |
|
 |
alekos Stadium Expert

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 1:47 pm Post subject: |
|
|
Επειδή δεν έχω την δυνατότητα να παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις θα ήθελα να ρωτήσω;
Mήπως όλα γίνονται για την ταμπακιέρα; Μήπως οι πανεπιστημιακοί είναι εκείνοι που ξεσηκώνουν τους φοιτητές προκειμένου να παραμείνουν αυτοί βολεμένοι; Λέω μήπως... |
|
Back to top |
|
 |
Tzinos Stadium Expert

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 2:05 pm Post subject: |
|
|
Δεν με καταλαβες μαλλον. Οταν λεω κατευθυνομενους, δεν εννοω οτι τα εχουν κανει πλακακια με την κυβερνηση και τα ΜΑΤ για να παιζουν ξυλο και να δυαλυουν τις πορειες. Απλα λεω οτι η κυβερνηση εκμεταλλευεται αυτην την κατασταση και με το να μην την τιμωρει, ουσιαστικα την "υποθαλπτει", σε εισαγωγικα παντα ε!!!
Τωρα για αυτα που λες για την πλειοψηφια/μειοψηφια, ποια πλειοψηφια/μειοψηφια λες?
-Αν εννοεις οτι αυτοι που κατεβηκαν αποτελουν μειοψηφια των φοιτητων, επετρεψε μου να διαφωνω.
-Αν εννοεις την μειοψηφια των φοιτητων σε σχεση με τον υπολοιπο λαο, εε τι να πει κανεις? Λοικο δεν ειναι?
Αναγκαστηκα καθε διαμαρτυρόμενη ταξη, μειοψηφια ειναι σε σχεση με ολους τους υπολοιπους σε μια χωρα!! Αυτο δεν σημαινει ομως οτι επειδι οι αλλοι δεν ειναι φοιτητες, δεν συμμεριζοναι τον αγωνα τους!
Επισης απεναντι στην διαμαρτυρόμενη μειοψηφια που λες, δεν ειδα τοσες μερες καμια ΑΝΤΙΘΕΤΗ πλειοψηφια!!!!
Δεν ειδα κανεναν να βγαινει να καταδικαζει τις πορειες, ουτε να παραπονιεται για την κινηση! Σιωπηρα στηριζει στην ουσια, γιατι ο καθενας μας θελει τον διπλανο του μαζι του οταν ψαχνει να βρει το δικιο του!!
Εκτος αν εννοεις οτι για να διαμαρτυρηθει καποιος πρεπει να κατεβει μαζι του ολη η Ελλαδα, το οποιο θα ηταν ιδανικο μεν, αλλα πρακτικα αδυνατο δε (αντε σε καμια πανελλαδικη απεργια που κ που!!!)
Quote: | Ειναι το δικαιωμα στη διαμαρτυρια ισχυροτερο ολων των υπολοιπων? |
Φυσικα και ειναι!!! Αυτο ελειπε να κανει κανεις δημοψηφισμα καθε φορα που νιωθει οτι αδικειται!! Το δικαιωμα στην διαμαρτυρια το εχουν ΟΛΟΙ ανεξαρτητως μεγεθους και δυναμης εφοσον χρησημοποιουν εννομα ή εστω ανεκτα μεσα!!  |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Thu Mar 15, 2007 2:38 pm Post subject: |
|
|
Πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις ένθεν και ένθεν, και λυπάμαι ιδιαιτέρως που δεν μπορώ να συμμετάσχω, απλά θέλω να καταθέσω έναν εύλογο προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί (και ίσως είναι καλύτερο να συνεχισθεί) στο τόπικ για την Παιδεία στην Ελλάδα.
Με δυο λέξεις: Ξέρουν οι φοιτητές γιατί αντιδρούν? Μιλάμε σοβαρά?
Όταν το μόνο -ιδεατά λογικό- αίτημά τους είναι "δημόσια και δωρεάν παιδεία" νέτα, σκέτα, κάθετα, οριζόντια και αδιαπραγμάτευτα?
Όταν η μόνη λογική τους αντίδραση είναι ένα σταθερό "όχι σε όλα", γενικώς και αορίστως?
Όταν οι αντιπροτάσεις τους δεν περιέχουν τίποτα το σαφές και εφαρμόσιμο, εκτός από τον ιδεολογικό σανό της Κόβας της γειτονιάς τους?
Εγώ το μόνο που βλέπω -για να επανέλθω στο πνεύμα του τόπικ- είναι μια καθολική μιζέρια, ένα οριστικό διαζύγιο με την κοινή λογική, μια νεφελώδη επιχειρηματολογία, τη λεκτική της οποίας την έχουν ξεχάσει ακόμα και στη Μόσχα, μια λογική "τα πάντα κράτος" και τελικώς ένα άηθες καπέλωμα όρων όπως "δημοκρατία" με ταυτόχρονη μομφή σε όσους τολμούν να ψελλίσουν πως έχει και η υπομονή τα όριά της.
Βοήθεια!!!
Σε μια εποχή όπου ακόμα και το Πανεπιστήμιο των Ζουλού στέκει ψηλότερα από τα δικά μας στον παγκόσμιο αξιολογικό πίνακα (τρανή απόδειξη ότι δεν είναι τα πάντα θέμα κράτους και κονδυλίων), εμείς καθόμαστε και παίζουμε με λεξούλες, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά μας για το δικαίωμα του καταστρέφειν, ή έστω για το κατά πόσον αυτό έχει ως έρεισμα τη....δίκαιη αγανάκτηση, που καταπώς φαίνεται ανέχεται (άρα συγχωρεί) τα πάντα.
Δηλαδή αν έβλεπε ένας ξένος στην τηλεόρασή του, χωρίς ήχο και επισημάνσεις επί της οθόνης- τι γίνεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, θα νόμιζε ότι υπάρχει χούντα σε αυτήν τη χώρα και ο λαός έχει βγει στους δρόμους! Τέτοια υπερβολή πια, τόση ισοπέδωση, τόση κοινωνική αναλγησία!
Υπ' αυτό το πρίσμα, αγαπητέ μου Τζίνο, σαφώς και δεν έχει, πλέον, τη λαϊκή υποστήριξη ο "αγώνας" των φοιτητών, έτσι όπως αυτός εκτυλίσσεται και με τον τρόπο που διεκδικείται. Και ρώτα όποιον θες.
Φιλικότατα.  |
|
Back to top |
|
 |
Dimiskour Stadium Expert

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 4:02 pm Post subject: |
|
|
Πολυ ενδιαφερουσα η κουβεντα, με πολλα θεματα να εχουν ανοιξει και δεν ξερω τι να πρωτοσχολιασω.
Οσον αφορα το ζητημα του αν και κατα ποσο το κρατος εχει εκμεταλλευτει τις επιθεσεις των κουκουλοφορων με σκοπο την αμαυρωση του φοιτητικου κινηματος θελω να πω τα εξης.
Αν οντως ετσι εχουν τα πραγματα, σαν να μοιαζει οτι η κυβερνηση υποτιμησε το κινημα. Φανταζομαι οτι θα σκεφτηκαν καπως ετσι "ε, θα γινουν 2-3 συλλαλητηρια, θα πεσει ξυλο, ο κοσμος θα αγανακτησει και οι διαμαρτυριες θα καταλαγιασουν."
Απο τη στιγμη ομως, που εχουν γινει πολλα παραπανω συλλαλητηρια απ΄ο,τι περιμεναν, θα πρεπει να εχουν πιαστει εξ απηνης και η τακτικη αυτη εχει γυρισει μπουμεραγκ αφου καθε βδομαδα ο κοσμος βλεπει να γινεται πανικος και η αστυνομια να φαινεται ανικανη ή ακομα χειροτερα, αδιαφορη να κανει κατι, το οποιο φυσικα καθρεφτιζεται αρνητικα στην κυβερνηση. Η προσοχη και η εμφαση, δηλαδη, εχει αρχισει να πεφτει στην αστυνομια και το κρατος και λιγοτερο στους φοιτητες κατι που κανονικα η κυβερνηση θα ηθελε να ειναι αντιστροφα.
Με αλλα λογια, το ερωτημα ειναι, αν οντως, επαναλαμβανω, το κρατος αφηνει τους κουκουλοφορους να δρουν ελευθερα, η κυβερνηση εχει κερδη ή ζημιες μεχρι τωρα; Ακομα και αν υποθεσουμε οτι πετυχε τον "αρχικο της στοχο" και επεισε τον κοσμο να ταυτισει το κινημα με τους αντιεξουσιαστες και να κηλιδωσει τις πορειες στα ματια του απλου πολιτη, εχει βγει κερδισμενη ή χαμενη;
Η απαντηση για μενα ειναι "χαμενη". Διοτι ισως να κερδισε καποιους ποντους στο θεμα τις παιδειας αμαυρωνοντας το φοιτητικο κινημα στα ματια μερικων (αν, επαναλαμβανω και παλι δεχθουμε τι θεωρια αυτη) ωστοσο εχει χασει πολυ περισσοτερους στο θεμα της ασφαλειας και θα συνεχισει να μετραει πληγες οσο αφηνει λυτους τους γνωστους-αγνωστους.
Γι'αυτο ακριβως το λογο δυσκολευομαι να πεισθω οτι το κρατος επιτηδες δεν συλλαμβανει τους κουκουλοφορους. Δεν μου φαινεται λογικο να συνεχιζει να το κανει αυτο ενω βλεπει οτι η κοινη γνωμη αρχιζει να στρεφεται εναντιον του οταν βλεπει οτι δεν γινεται καμια συλληψη.
Εδω, βεβαια καποιος μπορει να διαφωνησει και να πει, κανεις λαθος dimiskour, ο κοσμος δεν στρεφεται εναντιον της κυβερνησης αλλα κατα των φοιτητων που συνεχιζουν να κανουν πορειες και μας εχουν πρηξει τα σηκωτια. Σιγουρα καποιοι θα το λενε αυτο, ωστοσο γνωμη μου ειναι οτι αν δεν γινονταν επεισοδια ο κοσμος θα εδειχνε περισσοτερο υπομονη. Γι'αυτο και θεωρω οτι περισσοτερο θιγεται η κυβερνηση με τα επεισοδια και λιγοτερο οι φοιτητες. |
|
Back to top |
|
 |
Tzinos Stadium Expert

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 4:28 pm Post subject: |
|
|
Δηλαδή αν έβλεπε ένας ξένος στην τηλεόρασή του, χωρίς ήχο και επισημάνσεις επί της οθόνης- τι γίνεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, θα νόμιζε ότι υπάρχει χούντα σε αυτήν τη χώρα και ο λαός έχει βγει στους δρόμους! Τέτοια υπερβολή πια, τόση ισοπέδωση, τόση κοινωνική αναλγησία!
Σε αυτο ομως θα εφταιγαν οι πορειες, ή το πως παρουσιαζουν οι τηλεορασεις τα γεγονοτα? Εγω αυτο προσπαθω να πω!!
Τωρα το αν ή οχι κανουν καλα που διαμαρτυρονται, οπως ειπα διαφωνω με την λογικη του ¨"λεω οχι στα παντα επειδη ειμαι οργισμενο νιατο και παω κοντρα στο συστημα με καταλυψεις κτλ κτλ".
Δεν εξεταζω αν εχουν δικιο σε αυτα που λενε οπως τα διατυπωνουν. Δεν μπορω αλλωστε οταν, οι ιδιοι οι φοιτητες δεν εχουν εννιαια φωνη.'Αλλα θα σου πει η ΠΣΚ, άλλα η ΔΑΠ άλλα η ΠΑΣΠ.
Στο κατω κατω, αν εξαιρεσεις τους γενιοφόρους, ταγαροφόρους κανεις απο τους υπόλοιπους δεν θα σου πει
Κατα βαση δεν διαφωνω με οσα λες, αλλα δεν μπορω να πεσω στο ψευτοδηλημα " ή ιδιωτικα πανεπιστημια ή χαος". Λυπαμαι αλλα υπαρχουν πολλα απλα πραγματα που μπορουν να γινουν για να υπαξει αξιοπιστια στο πανεπιστημιο και επιτηδες δεν τα κανουν ετσι ωστε να το υποβαθμισουν και να παρουσιασουν μετα τα ιδιωτικα σαν Πανακεια. Οχι, φιλοι μου, λυπαμαι!!!!
Quote: | Όταν οι αντιπροτάσεις τους δεν περιέχουν τίποτα το σαφές και εφαρμόσιμο |
Το δημοσια και δωρεαν παιδιεα ειναι και παρα ειναι εφαρμοσημο!! Σουηδια, Γερμανια, Γαλλια κτλ κτλ!! Τρόπο θελει και διαθεση για δουλεια!!
Εχω ξαναπει πολλες φορες και το ξαναλεω. Ειμαι "μεσα" για τα ιδιωτικα πανεπιστημια, μεσα για τα ιδιωτικα κονδυλια στα πανεπιστημια (απορω γιατι χτυπιουνται οι αριστεροι φοιτητες οταν ιδιωτικα κονδυλια ήδη μπαινουν στο πανεπιστημιο και το γνωρίζω εκ πειρας!!), μεσα για την συνδεση των πτυχίων με την αγορα εργασιας.
Γι'αυτο φιλε Υ δεν υπερασπιζομαι αυτα που λενε οι φοιτητες, με αλλα συμφωνω και με αλλα οχι. Εδω ειμαστε, και τα συζηταμε ηρεμα και πολιτισμενα ολα αυτα, ειτε ειναι για τους φοιτητες, ειτε για ο,τι αλλο.
Υπερασπίζομαι ομως το γεγονος να μπορουν να τα λενε και απορριπτω την τηλεοραση που χαρην τηλεθεασης μενει στα επεισοδια απο 200 αληταμπουρες και προσπερνα την πορεια!!
Αυτο με εξοργιζει, γιατι ειναι στημενο!! Δεν ειναι το θεμα μονο η παιδεια σε αυτο που συζηταμε, ειναι το δικαιωμα του καθε πολιτη να αντιδρα για να διατηρησει αυτα που αυτος εννοει κεκτημενα δικαιωματα και να αγωνιζεται για αυτα, χωρίς ο αγωνας του να σκονταφτει σε τροχοπεδια των ΜΜΕ και της κυβερνησης, η οποια προσπαθει, -και απ'ότι βλεπω το καταφερνει καλα σε πολλες περιπτωσεις -να προσεταιριστει τον υπολοιπο λαο που "υποφερει" απο τις διαδηλωσεις και να αναδειξει τους διαδηλωτες σας τους "κακους" που μας "ταλαιπωρουν".
Αυτον τον εμπαιγμο και το πολιτικο παιχνιδι στις πλατες μας ειναι που δεν ανεχομαι. Τι μπορω να κανουμε? Τιποτα...Αλλα και που το ξερουμε και δεν τρωμε κουτοχορτο, αρκει..Ισως καποτε κατι να κανουμε..
Ποπωω ειναι μιλαμε τεραστια η κουβεντα που μπορει να γινει!! Προτείνω να βρεθουμε στο speaker's corner στο Ηyde Park!  |
|
Back to top |
|
 |
exitmusician Moderator

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 4:56 pm Post subject: |
|
|
Εγώ πάλι προτείνω να φτιάξετε από ένα blog. Έχετε πολλά να πείτε... |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Thu Mar 15, 2007 10:06 pm Post subject: |
|
|
Πάντως ξαναδιαβάζοντας το προηγούμενο "σεντόνι" μου ψιλοτρόμαξα με τον εαυτό μου (λέω πάει, βγάζω μουστακάκι μαύρο). Μου φταίγανε οι τριχωτοί, οι μακρυμάλληδες (και να σκεφτείς ότι ακόμα έχω μουσάκι και οι μισοί μου φίλοι είναι μακρυμάλληδες!!!), ε, τότε είναι καιρός για reality check.
Φίλε Τζίνο, με το tolerant ύφος σου και την επιχειρηματολογία σου με επανέφερες στην τάξη ενδεχόμενα από πλευράς ύφους.
1. Το whoever is not with us is against us το λένε οι "γνωστοί-άγνωστοι". Αυτοί το έχουν τραβήξει στα άκρα. Αν ρωτήσεις έναν οποιοδήποτε από αυτούς θα σου πουν όσα τα έγραψα πιο πάνω. Στη Θεσσαλονίκη πήγαν οι καταστηματάρχες να τους "παρακαλέσουν" να μην κάνουν πορείες γιατί τους έχουν καταστρέψει και αυτοί τους απάντησαν "είστε συνένοχοι στο έγκλημα της αστικής υποκρισίας και στο έγκλημα της πλουτοκρατίας", ή κάτι τέτοιο. Θα μου πεις, τι περίμενες να σου πουν: Και απαντώ: τίποτα, τα ξέρω όλα και τα έχω δει εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από 20. Απλά έχω ένα περίεργο συναίσθημα επανάληψης και οι επαναστάσεις απλά ΔΕΝ επαναλαμβάνονται. Είναι πολύ πιο πιθανό οι κυβερνήσεις να τη βρουν από εμάς αν δεν ελέγξουν το πίσω μέρος του μυαλού μας που αμφιβάλλει, παρά τα ελέγξιμα, οργισμένα παιδάκια των Εξαρχείων.
2. Το να φοβάται κάποιος για την περιουσία του δεν το θεωρώ NIMBYσμό. Εδώ δε μιλάμε αν ένας πύργος 40 ορόφων σε απόσταση ενός χλμ. ενοχλεί κάποιον αλλά το δικαίωμα του άλλου –συνήθως μεροκαματιάρη- να μη δει καμένο το μαγαζί του. With power comes responsibility που λέει και ο Spiderman. Δυστυχώς οι γνωστοί άγνωστοι που έχουν αποκτήσει και αυτοί δύναμη και έχουν γίνει δυνάστες μας, δεν φαίνονται (και ούτε τους ενδιαφέρει) να έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν και ευθύνη για αυτό που κάνουν. Και ότι η δράση γεννά αντίδραση. Και επιμένω, δε φοβάμαι τόσο μη γίνει καμιά αντι-πορεία από Χρυσαυγίτες, αλλά μήπως κάποιος καταστηματάρχης αρπάξει καμμιά καραμπίνα και που σε πονεί και που σε σφάζει.
3. Μίλησα για ιδεολογική συγγένεια και επιμένω. ¨Όχι για όλους τους φοιτητές αλλά όλοι έχουμε γίνει λιώματα, έχουμε πιει και ζαλιστεί, έχουμε ερωτοτροπήσει με τα μαγικά εκείνα θηλυκά της στιγμής σαν τη Βέρα από "τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα" του Νικολαϊδη, ή από το Quadrophenia των Τhe Whο που όσοι έχετε παντρευτεί ξέρετε ότι δεν ξαναβρίσκονται πια μετά τα 30, έχω δακρύσει με τα τραγούδια του Πρίγκιπα, έχουμε γευτεί ζωή σε αυτούς τους τσιμεντένιους δρόμους παρέα με άγριες μουσικές και φίλους μαγικούς που ούτε τώρα ξέρουμε που είναι.
Ως εδώ καλά…
Αλλά όταν ακούω ότι τελεί υπό κατάληψη ολόκληρο κτίριο του πολυτεχνείου για χρόνια ή ότι χτίζονται πόρτες γραφείων καθηγητών, κάπου η λογική μου επαναστατεί γιατί το σύνθημα "έξω οι εταιρείες από τα "πανεπιστήμια" μου φαίνεται τραγικά παράλογο σε μια περίοδο τόσης ανεργίας. Τι να κάνουμε βρε παιδιά, το δημόσιο… Kaputt, δε γίνεται να μας βολέψει όλους, μακάρι να μπορούσε…Οπότε τι "έξω οι εταιρίες" και κουραφέξαλα… δεν είναι ρομαντισμός πλέον, καταντάει ιδεοληπτικός παραλογισμός.
3. Με εξοργίζει πιο πολύ από εσάς η ιδέα της νομιμοποίησης των τριώροφων "κολεγίων" του κέντρου από τα οποία ορισμένα (όχι όλα) ήταν γεννήτριες παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και εν ψυχρώ απείθειας στους νόμους (η απληρωσιά κανόνας πριν μερικά χρόνια), και εγώ δεν τα έχω ζήσει σαν φοιτητής αλλά σαν εργαζόμενος. Σε αντίθεση όμως από την ιδεοληπτική λογική του συρμού, πιστεύω ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα του ιδεοληπτικού παραλογισμού όπου κάποτε εκτός από το "τρισκατάρατο" Deree υπήρχαν πλήθος τριωρόφων στο κέντρο με χιλιάδες φοιτητές. Το ΗΛΙΘΙΟ κράτος αντί να θεσπίσει κανόνες τα ονόμασε "Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών" και… καθάρισε. Αποτέλεσμα, βέβαια τώρα υπάρχει παρελθόν σχεδόν δύο δεκαετιών για τα συνεργαζόμενα με Αγγλικά πανεπιστήμια και κυρίως Polytechnics (ξέρετε τι εννοώ ) και κάποιοι κατσαπλίαδες της εκπαίδευσης περιμένουν να μεταβαπτιστούν σε… πανεπιστήμια.
Ενώ αν υπό όρους είχε γίνει η αναγνώριση πριν 10-15 χρόνια, τώρα θα είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο εφόσον είναι σχεδόν σίγουρο ότι από τα "κολέγια" σε ορόφους πολυκατοικιών θα είχαμε μετακομίσει σε βαλκανικά πανεπιστήμια από κανένα Λάτση, ενώ και τα δημόσια θα είχαν φάει και απορροφήσει το σοκ και θα είχαν μετεξελιχθεί σε κάτι καλύτερα από καταφύγια εκνόμων και έστω, να το πω αλλιώς- μισάνθρωπων ατόμων. ¨Όπως και με τα ψηλά κτίρια. Το ίδιο ακριβώς, η ίδια λογική απαγορεύσεων είναι σε διαφορετικο πεδίο.
Και επιμένω: Για τα δικαιώματα αυτών που για οποιοδήποτε λόγο θέλουν να κάνουν μάθημα τα σκέφτηκε κανένας;
4. Για τη επανάσταση: ΔΕΝ θα έρθει από πέντε σκατόπαιδα της "πλατείας". Φοβούμαι πως θα γίνει όμως. Επειδή πάντα θα υπάρχουν ανισότητες, η κοινωνική ηρεμία υπάρχει όταν δεν σπάνε τα στεγανά και οι πτωχοί δεν βλέπουν τα όργια των προνομιούχων. Όταν άπαντες με προεξάρχοντες τα lifestyle έντυπα (που ανήκαν και στους εκλεκτούς της τελευταίας εικοσαετίας) είχαν θεοποιήσει το Ρ-20, το τζιπ, και όταν το μήνυμα είναι: Βρες λεφτά, κλέψε, κάνε κάτι αλλιώς δεν πρόκειται να γευτείς ζωή, ΚΟΡΟΪΔΟ. Ε, ενδεχόμενα κάποιοι να μη γουστάρουν να τους λένε κορόιδα.
Δυστυχώς, οι έξυπνοι καπιταλιστές τη βρήκαν τη συνταγή:
Για να κλέψεις πρέπει να βρεθεί το κορόιδο που πρέπει να έχει υλικό προς κλοπή. Οπότε δημιουργείς ένα πολίτευμα το οποίο δημιουργεί πλούτο υποψήφιο για κλέψιμο, και κυνηγάει να προσελκύσει όλους τους ικανούς του κόσμου όχι διότι νοιάζονται για την ευημερία των άλλων αλλά γιατί για να βρεις λεφτά να κλέψεις κάποιος πρέπει να δουλέψει και να τα βγάλει.
Για να δουλέψει, δημιουργείς ένα αξιακό σύστημα τέτοιο που να επιβραβεύει την εργασία και όχι να την αποθαρρύνει (όπως κάπου αλλού ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε ). Για να φας καλά, πρέπει να την ταΐσεις την κότα πριν τη σφάξεις...
Το πρόβλημα με τον καπιταλισμό είναι ότι από ότι βλέπω η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει ανοίξει πολύ (αχ... η απληστία ) και αν δεν κάνουν κάτι θα γινει η νέμεση τους. Όπως, για να έρθουμε στα δικά μας, μπορεί ο Καραμανλής να τη γλιτώσει τώρα γιατί με τα καραγκιοζιλίκια του Αλαβάνου και τις καταστροφές των γνωστών-αγνώστων (αλλά και την επιλεκτική ειδησεογραφία των καναλιών) ο κόσμος συντηρητικοποιήθηκε και ξέχασε ότι με €800 ΔΕ ΖΕΙΣ. Θα το θυμηθεί όμως, όταν πέσει η αδρεναλίνη από τα ντοπαριστικά νέα και το στομάχι θα αρχισει να ξαναγουργουρίζει. Είναι ως ότου να γίνει η λάθος σύνδεση από τη λάθος σύναψη. Then you snap. Και αλοίμονο, σε μερικά χρόνια φοβάμαι ότι αν η αστική δημοκρατία δεν επεναπροσδιορίσει τη θέση της, οι επόμενοι που θα επαναστατήσουν δε θα είναι απλά κάποιοι μακρυμάλληδες ιδεολόγοι... μόνο...
Τώρα βέβαια θα μου πεις καφενειολογέις… Μακάρι… Γιατί δεν ξεχνώ ότι η γενιά μου γεύεται 60 χρόνια συνεχούς ειρήνης… However, somehow I believe that the authorities are in cases pushing their luck.
...και είναι βρε π%%#τη μου κάτι ιστορίες ανθρώπων να τους κλαίς, λες και ο Θεός θέλει να επαληθευει το ρητό: Όπου φτωχός και η μοίρα του. Βαράτε βιολιτζήδες, λες και η ζωή είναι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι στο τελευταιο level και την έχεις πο&*^ήσει από παντού. Οικογένειες με αλκοολικούς μπαμπάδες, άνεργες μαμάδες, τρελλαμένα παιδιά και ένα από αυτά με λευχαιμία ξέρω 'γω, ενώ το άλλο μπαινοβγαίνει στις φυλακές γιατι οι δικαστές έχουν ντουζένια επειδή τους έιποαν ότι είναι διεφθαρμένοι και ξεσπούν εναντίον των αδυνάτων...
Ε, τι να κάνουμε, δεν είναι όλων το πρόβλημα του το αν θα πάρουν το νέο κινητό bluetooth των 3.1 Μpixel καμερας από τον (γαβ γαβ -βόλτα; γαβ γαβ ) Γερμανο. Ναι αλλά αυτά μαζεύονται...
Να τα λέμε αυτά.
Από την άλλη όμως μη μπερδέυεστε, οι τελευταίοι που ενδιαφέρονται για όλα αυτά είναι οι συνδικαλιστές καθηγητές και φοιτητές, να εξηγούμεθα. Μιλάμε για τους πιο πορωμένους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη διότι τουλάχιστον οι όποιοι εγχώριοι κρατικοδίατοι καπιταλιστές are on the take που λέμε και στα βλαχομπογδανικά, δεν κάνουν δηλώσεις. Οι κκ καθηγητάδες όμως έχουν απαιτήσεις για περισσότερα λεφτά, αλλά κανένας δεν αναφέρει ότι τα σχολεία μας είναι τελευταία σε όλα. Εστω βρε παιδί μου σαν δικαιολογία για το ότι κάνουν όσα κάνουν. Απλά σου λέει δώστε μας τα λεφτά έτσι χωρίς αξιολόγηση χωρίς τίποτα, μόνο και μόνο γιατι δε θέλουμε να ξεβολευτούμε. Αλλοιώς σας κατεβάζω 10.000 αφελείς τριχωτούς κάθε μέρα στην Αθήνα και τρέξτε να τους μαζέψετε.
Εχω άδικο;
Πάντως ρε Τζίνο, νάσαι καλά... Ξέφυγα λιγάκι πιό πάνω, αλλα βρε παιδί μου δε μπορώ να βρω δικαιολογία ακόμα και αν τους έχω ζήσει τους you know who στο παρελθόν... Στο κάτω-κάτω αν δε μπορούν στην τσιμεντούπολη και τους χαλάει, γιατι δεν πανε σε κανένα νησάκι νάναι μόνοι τους, να αυτοδιαχειριστούν την κοινότητα τους και να μην τους ενοχλεί κανένας; Τι, θα... κανουν απόβαση οι καταδρομέις να τους μαζέψουν;
Δέστε το rumble fish σε DVD παιδιά, θα δείτε πολλά πράγματα. Από την άλλη, μην τους αφήνετε να (μας) παίζουν με τα κουμπάκια...
Από την άλλη όμως ας δείξουμε και όλοι οι υπόλοιποι κάποια ευαισθησία κάτω από το λίπος when the dust settles που λένε. Αυτοί βέβαια που είναι για ξύλο είναι η συντεχνία των καθηγητών Πανεπιστημίου (όχι όλοι) και οι συνδικαλιστές φοιτητές. ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.
Last edited by gm2263 on Fri Mar 16, 2007 4:14 pm; edited 4 times in total |
|
Back to top |
|
 |
Dimiskour Stadium Expert

|
Posted: Fri Mar 16, 2007 11:45 am Post subject: |
|
|
Τελικα δεν εγιναν επεισοδια χθες στην Αθηνα. Αραγε αυτο οφειλεται στο οτι:
α) η πολη ηταν γεματη αστυνομια λογω Πουτιν οποτε τα πουλακια μου οι κουκουλοφοροι ειπαν "ασ΄το δεν λεει να βγουμε σημερα, αλλη φορα".
β) εγινε καλυτερη αστυνομευση της πορειας απο εκπαιδευτικους με περιβραχιονια ενω ταυτοχρονα το ΕΜΠ εκλεισε τις πυλες του;
γ) ειχαμε κατι πιο sinister οπως εντολες ανωθεν να εχουμε ειρηνικο συλλαλητηριο (προς ολες τις "κατευθυνσεις" if you know what I mean) ετσι ωστε να ξεχαστουν τα της προηγουμενης Πεμπτης;
 |
|
Back to top |
|
 |
Tzinos Stadium Expert

|
Posted: Fri Mar 16, 2007 11:51 am Post subject: |
|
|
Quote: | Στο κάτω-κάτω αν δε μπορούν στην τσιμεντούπολη και τους χαλάει, γιατι δεν πανε σε κανένα νησάκι νάναι μόνοι τους και να μην τους ενοχλεί κανένας; Τι, θα... κανουν απόβαση οι καταδρομέις να τους μαζέψουν; |
Πανε στην Γαυδο με τον Κουφοντινα
Δεν ξερω αν φανηκε ετσι, και αν φανηκε απολογουμαι οπως λεν κ στην Αλβιωνα, αλλα δεν εγραψα για να σε "επαναφερω στην ταξη" ουτε για να σου πω οτι ξεφυγες.
Μαλλον θα ελεγα οτι -και κατω απο την πιεση του χρονου στο γραφειο- εγω μαλλον ξεφυγα
Σε αυτα που γραφεις εχεις δικιο. Αν διαβασεις αυτα που εγραψα, θα δεις οτι η κατακλειδα αυτων που γραφω ειναι οτι
- Οι αλητες που τα σπανε, ΟΧΙ δεν ειναι επαναστατες..Ειναι αλητες και τραμπουκοι
- Τα ΜΜΕ και η κυβερνηση εντεχνως τους εκμεταλλευονται προς ιδιον οφελος (τηλεθεαση, αποπροσανατολισμος απο πραγματικα προβληματα κτλ)
Αυτο φανηκε κ χτες ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ!!! Παρα το γεγονος οτι στην Αθηνα εγινε μια μεγαλη και ειρηνικη πορεια, ΔΕΝ αφιερωσαν ουτε δευτερολεπτο!! Γιατι???? Εγιναν επισοδεια στην Θεσ/νικη!!!! Κανεις δεν ασχολήθηκε!!!!
Quote: | Το να φοβάται κάποιος για την περιουσία του δεν το θεωρώ NIMBYσμό |
Εδω θα διαφωνησω μαζι σου, οχι για αυτο που γραφεις -με το οποιο συμφωνω και εξυπακουεται- αλλα επειδη εγραψα κατι διαφορετικο ή μαλλον εννοουσα κατι διαφορετικο. Αυτο που ειπα εγω ειναι οτι ΝΙΜΒΥσμος ειναι να αφοριζουμε και να καταδικαζουμε τις διαμαρτυριες και τους αγωνες των αλλων, επειδη στην παρουσα φαση δεν μας αφορουν!! Αυτο εννοουσα οταν εγραψα για ΝΙΜΒΥς, και δεν εννοουσα φυσικα τους μαγαζάτορες!!
Quote: | Ξέφυγα λιγάκι πιό πάνω, αλλα βρε παιδί μου δε μπορώ να βρω δικαιολογία ακόμα και αν τους έχω ζήσει τους you know who Twisted Evil στο παρελθόν...
|
Εχεις δικιο, ουτε εγω δικαιολογω την αλητεια! Δατ γουόζ μαι πόιντ θρουάουτ μάι πόστ!!! Δεν βαζω στα ισα τους αλητες με τους διαδηλωτες (ειτε αυτοι ειναι φοιτητες, ειτε εργατες, ειτε αγροτες), χωρις να σημαινει αυτο οτι οι διαδηλωτες δεν κρινονται για το πως και το γιατι διαδηλωνουν.
Η κοροιδια ομως δεν μου αρεσει
Πιστευω απο την αρχη εκανα σαφες οτι ειμαι υπερ των ιδιωτικών πανεπιστημιων στυλ ΑΙΤ και ΑLBA που φαινονται να ειναι -και ειναι- αξιολογες και σοβαρες προσπαθειες. Αλλα οχι με τον τροπο που πανε να το περασουν, χωρις κανεναν ελεγχο!!!!
Προτείνω να δείτε το Αμερικανικο ντοκυμαντερ The Corportation, αφου εχετε παρει κανα χαπακι και εχετε κ 3 ωριτσες!!  |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Fri Mar 16, 2007 12:14 pm Post subject: |
|
|
Φίλε Τζίνο και οι λοιποί συνφορουμίτες,
Διάβασε αν έχεις χρόνο ξανά το σεντόνι πιό πάνω γιατι το έκανα edit σε κανα-δυο σημεία.
Συμφωνούμε τελικά. Και ξέρεις κάτι, όχι, μην αισθάνεσαι ότι απολογείσαι γιατι κι' εγώ ξέφυγα λιγάκι. Δυστυχώς, μακάριοι οι φανατικοί που δεν αμφιβάλλουν για τίποτα. Η κατάρα όλων των υπολοίπων από εμάς είναι ότι αμφιβάλλουμε και γιαότι μπορεί να γράψαμε πριν μια μέρα...
Για αυτό και πολλές φορές μας εκμεταλλεύονται οι επιτήδιοι, οι κυνικοί και οι αρριβίστες.
Η χτεσινή ΠΑΝΤΕΛΩΣ αναίμακτη και ήσυχη πορεία αν είμαστε τίμιοι με τους εαυτούς μας θα πρέπει να μας εμβάλλει σε σοβαρές σκέψεις. Ποιός τελικά κινεί τα νήματα;
Αν ήμουνα "γνωστός-άγνωστος" όμως θα φρόντιζα να εκμεταλλευόμουνα πιό πολύ το Ιντερνετ και να έβγαζα έστω φυλλάδια να τα μοιραζα πορτα-πόρτα. Όχι να γίνομαι ενεργούμενο του ζάπλουτου -καθώς μαθαίνω- Αλαβάνου. |
|
Back to top |
|
 |
dimi Full Member

|
Posted: Wed Mar 21, 2007 6:10 pm Post subject: |
|
|
Πάνω από 30 Ελληνικά blogs συμμετέχουν σε μία ιστοσελίδα - πρωτοβουλία, κατά της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ των Ελλήνων πολιτών.
Απαξίωση: Φτάνει Πια!
Καταγραφή, Ανάλυση και Συζήτηση για τα φαινόμενα απαξίωσης κατά των Ελλήνων Πολιτών
Στις 21 Μαρτίου 2007, στις 6 μμ ώρα Ελλάδας, Έλληνες ιστολόγοι πήραν την πρωτοβουλία και δημοσίευσαν στα ιστολόγιά τους ένα κείμενο διαμαρτυρίας κατά της απαξίωσης πολιτών από τη διοίκηση. |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Wed Mar 21, 2007 6:52 pm Post subject: |
|
|
Η απαξίωση δεν άρχισε με τον Πολύδωρα αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Απαξίωση είναι και δέκα σκατόπαιδα να μας χαλάνε την καθημερινότητα. Η βία δεν είναι μόνο κρατική.
Βέβαια ο Πολυδωρας φαίνεται παντελώς ανίκανος και πρέπει όλοι να προβληματιστούμε διότι ενώ πολλά παιδιά τρέχουν σαν τρελλά από συνεντευξη σε συνέντευξη και περνούν από "τεστ" για να αποδείξουν ότι έχουν "δεξιότητες", και δη διαπροσωπικές οι γραφικοί αυτοί τύποι ζουν και βασιλεύουν και σου κάνει εντύπωση τελικά πόσες Ελλάδες υπάρχουν...
Για να μη μιλήσουμε για την απαξίωση που κυριαρχεί παντού στο Δημόσιο τομέα... Δεν είναι μόνο η Αστυνομία.
Κρίμα. |
|
Back to top |
|
 |
dimi Full Member

|
Posted: Wed Mar 21, 2007 7:35 pm Post subject: |
|
|
Η διαφορά του Πολύδωρα με τα δέκα σκατόπαιδα (τα οποία σε καμμία περίπτωση δεν υπερασπίζομαι) είναι ότι ο Πολύδωρας (και ο κάθε Πολύδωρας) είναι εκεί μετά από δική μας εντολή για να μας εξυπηρετεί. Και αντί για εξυπηρέτηση βλέπεις την παντελή απαξίωση.
Για ρίξτε μια ματιά σε άλλες χώρες για το πως η αστυνομία αντιμετωπίζει διαδηλωτές (κυρίως αφού τους συλλάβει και μετά). Για να μή μιλήσουμε για έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου.
Ειδικά την ταυτότητα εγώ ντρέπομαι να τη δείξω σε αλλοδαπούς φίλους μου. |
|
Back to top |
|
 |
petalo Senior Member

|
Posted: Wed Mar 21, 2007 9:48 pm Post subject: |
|
|
Τελικά σε τι αντικείμενο είναι ικανή η ΕΛ.ΑΣ?
Στην έκδοση Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων που κλείνεις ραντεβού και εξυπηρετήσαι μετά από καιρό?Άσε που οι ταυτότητες είναι χειόγραφες και η αισθητική τους εξαρτάται από την καλλιγραφία του αστυνομικού!
Στην μείωση της εγκληματικότητας του δρόμου(αρπαγές τσαντών,κινητών τηλεφώνων,πορτοφολάδων)?
Στην μείωση της χρήσης ναρκωτικών και στη σύλληψη των εμπόρων?
Στην σύλληψη διαρηκτών,ληστών?
Στην παραχάραξη?
Στην λαθρομετανάστευση?
Στην ρύθμιση της κυκλοφορίας και στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων ?
Στη διατήρηση της τάξης στις δημόσιες συναθρόσειςκαι στα αθλητικά γεγονότα?
Στις δολοφονίες? |
|
Back to top |
|
 |
Tzinos Stadium Expert

|
Posted: Thu Mar 22, 2007 4:33 pm Post subject: |
|
|
Μην ειμαστε και υπερβολικοι παιδια. Ειδικα για εξιχνιασεις δολοφονιων ειχε βγει μια στατιστικη απο Γιουροστατ που ελεγε οτι ειναι ποσοστιαια πιο πολλες και απο την Σκοτλαντ Γιαρντ.
Επισης, σε πολλα απο αυτα φταινε οι πολιτικοι, ειδικα για τις συλληψεις σε διαδηλωσεις, που ειτε δεν θα γινονται καθολου, ειτε θα γινονται απο τον σορο, ετσι για να πουμε οτι καναμε κατι!!
Οι νεες επισης γενιες αστυνομικων ειναι καλυτερες απο τις προηγουμενες και πιο κατηρτησμενες, οποτε ευελπιστω....
Παντος σιγουρα δεν φταιει μονο η αστυνομια |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|