stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 101, 102, 103  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

Υποτίθεται ότι η σημερινή κατάσταση είναι προσωρινή, μέχρι να προχωρίσει η μετακίνηση των αμαξοστασίων που είναι δίπλα και να γίνει η γενική αναδιαμόρφωση του χώρου (με πιθανή υπογειοποίηση της Πειραιώς) κτλ. Βέβαια στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Πάντως, αν και δεν έχω δει τον χώρο πρόσφατα, δεν μου φαίνεται ότι είναι τόσο χάλια. Τα δέντρα θα μεγαλώσουν και -ελπίζω!- να δουλέψουν και τα φώτα κάποια στιγμή, και τότε θα έχει η περιοχή ένα ωραίο αλσίλιο.

Οι άστεγοι είναι ένα πρόβλημα αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα της πλατείας... Τι να τους κάνουμε τους ανθρώπους? Ίσως λίγη περισσότερη αστυνόμευση θα ήταν καλά αλλά όσο υπάρχουν άστεγοι, το πρόβλημα θα υφίσταται, αν όχι σε αυτή την πλατεία, λίγο παρακάτω.

Επίσης, όπως είπε και ο αικινν, καλύτερα που δεν έγινε πλατεία - το λιγότερο που θα θέλαμε είναι μια ακόμα πλακοστρωτη αλάνα ή οποία θα ήταν πάντα άδεια και κρανίου τόπος. Εκτός ίσως εάν βάζανε κάποιο καφενείο να φέρει κόσμο και ζωή αλλά φαντάζεστε τότε τις φωνές όλων μας ότι πάνε να μας φάνε το πάρκο κτλ.

Επίσης καλύτερα που δεν έχει πολλά γλυπτά, συντριβάνια κτλ, τα οποία πολύ σύντομα θα ήταν μεσα στο γκραφίτι, την βρώμα και την εγκατάληψη.
Το παρόν παρκάκι δίνει πράσινο, δεν χρειάζεται πολύ συντήρηση (θα ήταν καλύτερα εάν δεν είχε και τόσο γκαζόν) και επειδή δεν είναι πολύ πυκνό, επιτρέπει να ανοίξει το βλέμα μας, προς την Ακρόπολη και το Θησείο.

Και εάν γίνουν ποτέ τα φιλόδοξα σχέδια για την ευρύτερη εννοποίηση του χώρου, ακόμα καλύτερα, αν και λίγο το φοβάμαι αυτό: πλατεία δεν είναι μια αχανής αλάνα, αλλά μια αστική περιοχή με (ωραία) κτήρια γύρω, ζωή, εστιατόρια, θέατρα κτλ. τα οποία φέρνουν τον κόσμο. Η περιοχή εκεί δεν έχει τίποτα (εκτός ίσως την τεχνόπολη). Για να "πιάσει" η πλατεία, θα πρέπει να επιτρέψουν κι άλλες χρήσεις, πχ. εστιατόρια, καφέ, θέατρα, ωραία θα ήταν εάν χωροθετούσαν την Νέα Λυρική εδώ και βάζαν στο Φάληρο κάτι ποιο ταιριαστό, π.χ. ένα μεγάλο acquarium...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

εγώ έχω ξαναπεί πως για μένα το graffiti δεν είναι λόγος για να μην υπάρχουν σιντριβάνια,γλυπτά κλπ ανάλογα με την περίπτωση,τον κεραμεικό ήδη τον περιποιήθηκαν, αλλα τι να κανεις; παντού γίνονται αυτά...αστυνόμευση θέλει. Και προσοχή γιατί παρεπιπτόντως ήδη ο προαστιακός δείχνει σημάδια....


.....όσον αφορά το πράσινο,επειδή πέρασα από εκεί τον αύγουστο, καλύτερα έτσι...όχι και άλλο χώμα! Sad

συμφωνώ πάντως μπορεί να μην είναι κανένα σπουδαίο έργο αλλα εκπέμπει γαλήνη ο ανοιχτός πράσινος χwpoς, έχει μεν ατέλειες ελπίζουμε πως θα αναβαθμιστεί.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

Μια αναγκαία διευκρίνιση: Τόνισα με έμφαση πως η συγκεκριμένη παρέμβαση, παρά τις εμφανείς αδυναμίες της είναι πολύ προτιμότερη από την τριτοκοσμίλα της Κορεάτικης Αγοράς, και κατ' αυτήν την έννοια, ευπρόσδεκτη.

Από κει και πέρα, η φωτογραφία δεν αποδίδει καθόλου πιστά την πραγματικότητα. Γενικά το έχουν αυτό το "πρόβλημα" οι φωτογραφίες γενικού πλάνου, όταν μάλιστα είναι τραβηγμένες από κάποιο ύψος. Ωραιοποιούν την κατάσταση.
Ακόμα και τώρα που έχω μπροστά μου μια φωτογραφία της Ομόνοιας τραβηγμένη από ψηλά, μου φαίνεται θαυμάσια. Βεβαίως, η πραγματικότητα σε επίπεδο εδάφους άλλα λέει....

Το πάρκο αυτό πάσχει. Είναι ξεκάρφωτο, κακοφτιαγμένο, άτολμο, βαρετό, δεν έχει στίγμα, δεν περιγράφει τίποτα, δεν ενισχύει τη βιομηχανική εικόνα της περιοχής, ούτε τη δυναμική της.
Και υποθέτω πως μπορούμε (πια) να είμαστε λίγο πιο απαιτητικοί, αντί να βολευόμαστε συνέχεια με τα λίγα.
Η λογική "πνεύμονας πρασίνου", από μόνη της δεν λέει τίποτα. Μια οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση, προφανώς δεν θα ακύρωνε το πράσινο. Δεν ζητάμε να μην μπούνε δέντρα (το αντίθετο).

Και υποτίθεται πως μπορούμε να καταλάβουμε πως μια πλατεία δεν είναι απαραίτητο να είναι μια τραγική αλάνα με πλάκες, δίχως πράσινο.
Κι αν δεν μπορούμε να το καταλάβουμε δεν χάθηκε ο κόσμος, ας παραδεχτούμε την ανεπάρκειά μας κι ας ζητήσουμε βοήθεια από τους ξένους. Ειδικά στο συγκεκριμένο μέρος με τις υψομετρικές διαφορές, μέχρι και ανοιχτό θέατρο μπορούσε να φτιαχτεί αν εκμεταλλευόμασταν τους αναβαθμούς.

Ζητάμε να μην χαραμίζεται μια τόσο μεγάλη έκταση (που κάναμε αμάν να την αποκτήσουμε), σε μη προσπελάσιμα βουναλάκια κι από κει και πέρα το χάος.
Ζητάμε να κατανοήσουν κάποιοι πως η υψηλή αρχιτεκτονική δεν εφαρμόζεται μόνο σε κτήρια, αλλά και σε τοπία. Landscaping το λένε.
Και προφανώς θέλουμε να εφαρμοστεί η ιδέα του Τρίτση ο οποίος είχε προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για το συγκεκριμένο μέρος και φυσικά τον έφαγε η μαρμάγκα.

Τέλος πάντων.... (μόνιμη νεοελληνική επωδός) Rolling Eyes


Last edited by Ypsilon on Mon Oct 30, 2006 6:00 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

Σωστός. Για να θυμήσω και την ατάκα του Τομπάζη περί "ποιότητας δημοσίου χώρου".
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Mon Oct 30, 2006 6:16 pm    Post subject: Reply with quote

Ypsilon, κατα βάση συμφωνούμε. Άλλωστε πως μπορεί να διαφωνεί κανείς με το να ζητάει κάποιος περισσότερη φαντασία και ποιότητα στους δημόσιους χώρους μας. Ωστόσο συνεχίζω να πιστεύω ότι ότι έχει γίνει εκεί είναι αρκετά καλό.

Αναφέρεις ότι ίσως και ανοικτό θέατρο θα μπορούσαμε να έχουμε εκεί. Άλλα πια γέμισε η Αθήνα με ανοικτά ψευτο-θεατράκια πια, αμαν! Τι θα τα κάνουμε? Άλλωστε έχει ένα λίγο παραπάνω στην πλατεία Κουμουνδούρου. Να σου πω την αλήθεια μου αρέσει που δεν έπεσαν στην παγίδα να "βάλουν κάτι" εκεί, όπως στην περιβόητη πλατεία Κολωνακίου, μια σταλιά πλατεία που την έπνιξαν στα τσιμέντα και τα ψευτοσυντριβανάκια.

Όπως είπα και πριν, η περιοχή εκεί παραμένει λίγο στην άκρη του πουθενά γιατί αν και κεντρική, δεν έχει τίποτα γύρω της. Δεν είναι αυτή η καλύτερη περιοχή (προς το παρόν) για landscaped gardens και sculpture parks...

Και δυστιχώς τα γκραφίτι κτλ είναι σχεδόν αδύνατο να τα αποφύγει κανείς, ιδίως σε τέτοιο μέρος που παραμένει ακόμα αρκετά υποβαθμισμένο... Και ιδίως στην Αθήνα. Και δεν αναφέρομαι στην έλλειψη αστυνόμευσης - γιατί δεν μπορεί να έχει αστυνομικους 24ώρες το 24αρο παντού. Αναφέρομαι στην ψευτο-αναρχικη νοοτροπία των Ελλήνων που νομίζουν ότι με το να βανδαλίζουν την πόλη μεσα στην οποία ζουν, να κάνουν καταλήψεις χωρίς λόγο των σχολείων τους και να τα κάνουν γης μαδιάμ, κάνουν την "επανάσταση" τους. Ή απλώς χαβαλέ.

Τώρα δεν διαφωνώ μαζί σου ότι πιθανόν το πάρκο θα μπορούσε να είναι πιο προσεγμένο, με ποιο όμορφα πλακόστρωτα μονοπάτια, καλύτερο φωτισμό. Αλλά η γενική ιδέα είναι καλή. Άπλα, μερικά δέντρα, πράσινο, και μερικοί λόφοι να σπάνε λίγο την μονοτονία. Ιδίως καθότι μπορεί να το γκρεμίσουν πάλι σύντομα εάν τα μεγαλόπνοα σχέδια για την περιοχή πάνε μπροστα!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 3:38 am    Post subject: Reply with quote

Νομιζω μια σημαντικη παραμετρος στην ολη κουβεντα ειναι να αποφασιστει τι ακριβως θελουμε απο αυτον το συγκεκριμενο χωρο: ενα παρκο ή μια πλατεια τυπου Συνταγματος οπως την ειχαν οραματιστει πριν 140 χρονια;

Για μενα ο ορος "πλατεια" σημαινει κατι παραπανω απο γκαζον, λουλουδακια και δεντρα: αυτο για μενα οριζεται ως "παρκο" ή "αλσυλιο". Η μεγαλυτερη πλατεια της Αθηνας θα πρεπει να αποτελεσει εναν πολυχωρο ο οποιος θα μπορει να φιλοξενησει και πολιτιστικες εκδηλωσεις οπως γινεται στο Συνταγμα ή στην Trafalgar Square που αναφερθηκα και προηγουμενως. Επιπλεον, μια σημαινουσα, κεντρικη πλατεια θελει και το διακοσμητικο κατιτις της πχ. ενα ωραιο συντριβανι ή τελοσπαντων ενα καλογουστο κεντρικο σημειο αναφορας.

Ειναι φανερο οτι για την ωρα ο χωρος προοριζεται για ηπιες χρησεις, δηλ. περιπατο, με τη μορφη παρκου. Αν και δεν εχω ιδιαν αποψη μιας και δεν εχω περασει ποτε απο εκει, ισως κατι τετοιο αποτελει την ενδεδειγμενη λυση στην παρουσα φαση μιας και οπως λεει και ο Alkis δεν υπαρχει τιποτα τριγυρω ακομη. Ωστοσο, μεχρι να μετατραπει το παρκο στην "μεγαλυτερη πλατεια" της Αθηνας καλυτερα ας μην χρησιμοποιουμε αυτο τον ορο.


Last edited by Dimiskour on Tue Oct 31, 2006 11:43 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 10:36 am    Post subject: Reply with quote

...και επιτρέψτε μου να συμπληρώσω ότι για να γίνει ντε και καλά πλατεία, δεν αρκούν τρία-τέσσερα νυχτερινά κέντρα, αλλά εφαπτώμενα καταστήματα, εστιατόρια, μνημιακού χαρακτήρα κτήρια, κάτι τέλως πάντων που να κάνει το μέρος "κέντρο ζωής". Εχω επίσης μιλήσει για το όνειρό μου να δω την Πειραιώς γεμάτη με νεόκτιστα νεοκλάσσικά αντί και άλλων τσιμεντενιων τεράτων (όχι, δεν είμαι άρρωστος Very Happy - οι ουρανοξύστες ας πάνε στον Ελαιώνα!!! ).
Back to top
View user's profile Send private message
Nassos
Full Member
Full Member


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 347

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

Διεθνές ναυτιλιακό κέντρο θα ανεγερθεί στη Δραπετσώνα

http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/31/1260153.htm





Cool
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Το νέο ιδιόκτητο κτήριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο αποπερατώθηκε προσφάτως και αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα στην Ακτή Βασιλειάδη, θα φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες του ΥΕΝ που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες σε περίπου 20 διαφορετικά κτήρια στο κέντρο του Πειραιά. Φιλοδοξία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη είναι το νέο κτήριο του ΥΕΝ να είναι και το πρώτο ηλεκτρονικό υπουργείο στην Ελλάδα.


Θελω φωτογραφιες , please Cool
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Nikolis_Efentis
New Member
New Member


Joined: 27 Oct 2005
Posts: 61
Location: athens - toronto - paris

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 10:57 pm    Post subject: Reply with quote

φωτογραφίες στα παρακάτω λινκ

http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=vtsvtmistower-piraeus-greece
http://www.emporis.com/en/wm/cx/?id=112300

είναι από τη σελίδα του emporis και οι φώτος ανήκουν στον gm2263, αλλά τον πρόλαβα στο ποστάρισμα Razz Razz Razz


συμπαθητικό φαίνεται πάντως !! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Oct 31, 2006 11:52 pm    Post subject: Reply with quote

Ατακτούληδες!!! Twisted Evil

Πλάκα-πλάκα το ξέρετε ότι αυτό είναι το πρώτο κτίριο άνω των 12 ορόφων που περατώθηκε στην Ελλάδα μετά από το 1980; Και το τρίτο παρακαλώ που ξεπερνάει το επίσημο ύψος ( Twisted Evil Τζιιιιζζζζ ) των 27 μέτρων σαν κατασκευή μετά από το Ολυμπιακό στάδιο (ύψος αψίδων περί τα 72-80μ ανάλοιγα με το από που τα μετράς, από όσο γνωρίζω αλλά άσε θα μας πει ο admin ποιό είναι το σωστό) και ποδηλατοδρόμιο (ύψος αψίδων περί τα 40μ αν δεν κάνω και πάλι λάθος).

Το σαπιοκάραβο της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης μπάζει σιγά-σιγά από παντού... χεχεχε Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message
corsakias
Senior Member
Senior Member


Joined: 29 Jul 2006
Posts: 422
Location: kavala

PostPosted: Wed Nov 01, 2006 12:21 am    Post subject: Reply with quote

Ο πύργος ελέγχου πού κολλάει στο λιμάνι?? Shocked
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Wed Nov 01, 2006 2:50 am    Post subject: Reply with quote

Όπως στα αεροδρόμια, είναι το κέντρο κίνησης λιμένος. Όλα τα λιμάνια έχουν από ένα τέτοιο...
Back to top
View user's profile Send private message
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Wed Nov 01, 2006 11:46 am    Post subject: Reply with quote

Nikoli_Efenti , ευχαριστω Smile

Εκει ειναι ολες οι υπηρεσιες του Υπουργειου Ναυτιλιας ;
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Thu Nov 02, 2006 1:42 am    Post subject: Reply with quote

μερικές εξελίξεις(?)

Κτίρια πολιτισμού στην Αθήνα
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=751208&lngDtrID=253



αυτό από που ξεπετάχτηκε; Confused


Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας ανακοίνωσε ο κ. Βουλγαράκης, λέγοντας ότι πρωτεύουσα μέχρι σήμερα δεν έχει δικό της μουσείο. Όπως είπε, την ιδέα συζήτησε και με τον Θόδωρο Πάγκαλο και στη συνέχεια βρέθηκε ο χώρος.

Πρόκειται για έκταση στην Ακαδημία Πλάτωνος 130 στρεμμάτων, όπου δεν έχουν βρεθεί αρχαιότητες και θεωρείται κατάλληλος για την ανέγερση του νέου μουσείου. Θα περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους που θα φιλοξενήσουν ευρήματα των ανασκαφών που διενεργούνται τα τελευταία 50 χρόνια στα όρια της αρχαίας πόλης. Το έργο θα ενταχθεί στο Δ' ΚΠΣ.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Nov 02, 2006 11:01 am    Post subject: Reply with quote

Λίγο περίεργος μου φαίνεται ο τίτλος "Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας" εφόσον ήδη υπάρχει το γνωστό Αρχαιολογικό Μουσείο της οδού Πατησίων. Βέβαια, δεν γνωρίζω τι γίνεται, ίσως ο τίτλος του υπάρχοντος μουσείου να είναι "Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο", thus leaving some room και για ένα αρχαιολογικό μουσείο της πόλεως των Αθηνών.

Λέω... Πάντως περίεργο μου φαίνεται και ελπίζω ο καλός Άγγελος Λουκρήτιος να μας διαφωτήσει... Smile

Όλα τα άλλα καλά μου ακούγονται, αλλά καλό θα ήταν να γίνει μια διερευνητική επαφή με τις "τοπικές κοινωνίες". Μη σας πω ότι εγώ αν ήμουνα κράτος είτε θα νομοθετούσα αλλοιώς, είτε θα δημιουργούσα ένα νομικό πλαίσιο προέγκρισης από το ΣτΕ των μεγάλων έργων με κάτι σαν "proactive" απόρριψη των most likely αιτιών για προσφυγες (δηλαδή, το προδίκασα κύριε "περίοικε" και έβγαλα την απόφαση πριν εσύ προσφύγεις, οπότε αντε και σιχτίρ από εκεί που ήρθες).

Το λέω γιατι όπως και με τόσα άλλα παραδείγματα, όσο ο χώρος είναι κοπρώνας και τρυπιούνται πρεζάκια, κανένας δεν ενοχλείται. Με το που θα έρθει η πρώτη μπουλντόζα, τότε θα τους πιάσει όλους η πιλάλα και θα λένε το μακρύ τους και το κοντό τους για πράσινα και άγριες φύσεις μέσα στην συγκεκριμένη έκταση, ή τρογλωδυτικού τύπου κατασκευές που ΠΟΤΕ δεν θα γίνουν (εφόσον η πολιτεία αποφάσισε αλλοιώς, και φυσικά ο αντίδικος, με νόμιμα δικαιώματα δηλαδή το ίδρυμα Νιάρχου, δεν είναι κανένας τυχαίος), με αποτέλεσμα να χρονίσει η κατάσταση όσότου, μετά από 20 χρόνια, μην έχοντας γίνει οτιδήποτε άλλο, να χτισει ο τότε Βωβός τρία άτολμα πενταόροφα κυβάκια και ένα "village" και να τελειώνει ο γάμος...

Απλά πως τη βλέπετε για την πρόταση μου για το ΣτΕ; Ετσι κι' αλλοιώς, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι και οτι και να επιχειρηθεί να χτιστεί με μέγεθος μεγαλύτερο από κοτέτσι, κάποιος θα βρεθεί να το προσβάλει οπότε... καλύτερο δεν είναι να έχει γίνει ένα νομικό "simulation" από πρίν; Στο κάτω κάτω, τι όπερες και βιβλιοθήκες, αυτά είναι δύσκολα για το μέσο Ελληνα βγάζει σπυράκια. Και να το πω κι' αλλοιώς, ας ήταν να καταπατηθεί η περιοχή από "νυχτερινά κέντρα" και θα σου έλεγα εγώ για ΣτΕ και ιστορίες. Μόνο ο Θεός θα τους σταματούσε και αυτό γιατι αυτόν δεν τον πιάνουν ούτε τα λεφτά ούτε οι σφαίρες... Twisted Evil

Have a nice day... Smile


Last edited by gm2263 on Thu Nov 16, 2006 9:59 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
linus
Junior Member
Junior Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 114

PostPosted: Thu Nov 02, 2006 2:24 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ πάντως τη δημιουργία ενός τέτοιου μουσείου την αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό.
Τι θα προσφέρει; υπάρχει ήδη το αρχαιολογικό. Τι θα γίνει θα αδειάσει από τα αθηναικής προέλευσης εκθεματα; εκτός αυτού, υπάρχει του κεραμεικού και εντός ολίγου της ακροπόλεως.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα προσφέρει επιχειρήματα στα απανταχου μουσεία στην επικρατεια να διεκδικήσουν τα εκθέματα τους από το αρχαιολογικό, εδώ που τα λέμε δίκιο θα εχουν.
Τι να πω για να δουμε.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Nov 02, 2006 3:38 pm    Post subject: Reply with quote

Φίλε linus, αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση. Κάτσε να δούμε τι θα γίνει...
Back to top
View user's profile Send private message
Nikolis_Efentis
New Member
New Member


Joined: 27 Oct 2005
Posts: 61
Location: athens - toronto - paris

PostPosted: Thu Nov 02, 2006 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_1_31/10/2006_203299

άλλο ένα άρθρο σχετικά με την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος. Τα ίδια λέει πάνω κάτω αλλά προσθέτει και μια άλλη λεπτομέρεια:

Ο ίδιος ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης με τον οποίο μιλήσαμε εμφανίστηκε μάλλον επιφυλακτικός και ζήτησε «ενιαία αντιμετώπιση παραλιακού μετώπου και Ιππόδρομου».

Αυτός ο δήμαρχος της Καλλιθέας τι σκ.... θέλει και δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος !!... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad ποιος δεν θα ήθελε ένα τέτοιο συγκρότημα στο δήμο του ή στις παρυφές του δήμου του ... και πάρκο θα γίνει , δε θα 'ναι μόνο κτίρια ....προτιμά να γίνουν 3 γηπεδάκια ;;; εγώ θα του πρότεινα να αφήσει το πολλά πηγαινέλα στο ΣτΕ και δικαστήρια και να ασχοληθεί με το πρόβλημα της καθαριότητας, της ανακύκλωσης , των δρόμων που πλημμυρίζουν κάθε που βρέχει και τόσα άλλα ....
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Nov 02, 2006 8:30 pm    Post subject: Reply with quote

Εδώ φταίει και το υπάρχον νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στον καθένα να εκβιάζει. Μα φυσικά πολλοί δήμαρχοι είναι "επιφυλακτικοί" και μάλιστα (τα πολιτικά - άλλη κατάρα και αυτη) είναι και αντιπολιτευόμενος στην Κυβέρνηση. Κατάλαβες τώρα. Όπως και ο Τατούλης, για να αντιπολιτευτεί την προηγούμενη κυβέρνηση, είχε σταματήσει το Μουδσείο της Ακροπόλεως. Αυτό ντε που τελειώνει τώρα και θα εγκαινιάσει μετα Βαϊων και κλάδων σε λίγους μήνες ο πρωθυπουργός του.

Παρ' τους μεν και χτύπα τους δε... Όλοι μικρόψυχοι πολιτικάντηδες είναι... Evil or Very Mad


Last edited by gm2263 on Fri Nov 03, 2006 12:44 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
kikoman
Junior Member
Junior Member


Joined: 08 Nov 2005
Posts: 117
Location: Athens

PostPosted: Thu Nov 02, 2006 8:46 pm    Post subject: Reply with quote

Μια σύγκριση της Οδ. Μεταξά στη Γλυφάδα πριν το τραμ, αμέσως μετά και πως θα δείχνει μετά και την πεζοδρόμηση.

ΠΡΙΝ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΜΑΚΕΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ

Φοβερή μεταμόρφωση, άμα δημιουργήσουν και 2-3 μεγάλα πάρκινγκ περιμετρικά της Γλυφάδας ακόμα καλύτερα...χώροι για να φτιαχτούν πάντως υπάρχουν.
Back to top
View user's profile Send private message
Mika
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 17 May 2005
Posts: 771
Location: London, UK

PostPosted: Thu Nov 02, 2006 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

αν δεν φτιαχτουν τα παρκιν που λες κικομαν θα ειναι κολαση το να κατεβεις στο κεντρο της Γλυφαδας
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Fri Nov 03, 2006 2:10 am    Post subject: Reply with quote

πολύ μεγάλη η διαφορα....μίλαγα με γλυφαδιώτες και (surprise Rolling Eyes ) δεν συμφωνούσαν, αλλα το τελικό αποτέλεσμα , όπως η πλεοψηφία τον σοβαρών αναπλάσεων θα δικαιώσει το tram, με parking βεβαια που είναι κοινοί λογική


ήταν καλύτερα τα τριπλό παρκαρισμένα πριν;
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Fri Nov 03, 2006 2:18 am    Post subject: Reply with quote

linus wrote:
Εγώ πάντως τη δημιουργία ενός τέτοιου μουσείου την αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό.
Τι θα προσφέρει; υπάρχει ήδη το αρχαιολογικό. Τι θα γίνει θα αδειάσει από τα αθηναικής προέλευσης εκθεματα; εκτός αυτού, υπάρχει του κεραμεικού και εντός ολίγου της ακροπόλεως.


Και πολλά άλλα αρχαιολογικά, (του Πειραιά, το Μπενάκη, του Κανελόπουλου κτλ κτλ). Η Αθήνα (και η Ελλάδα) έχει εκατοντάδες μουσεία αλλά σχεδόν όλα από μέτρια μέχρι χάλια, με αποτέλεσμα να μην τραβάνε ούτε τουρίστες ούτε Έλληνες.... Αντί να κτίσουν ένα ακόμη μέτριο μουσείο, πόσο καλύτερα δεν θα ήταν εάν έκαναν την υπόγεια επέκταση του Εθνικού Αρχεολογικού Μουσείου έτσι ώστε επιτέλους να γίνει αντάξιο της φήμης του....


Last edited by Alkis on Fri Nov 03, 2006 2:05 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Fri Nov 03, 2006 3:51 am    Post subject: Reply with quote

kai ala...

Συνεδρίασε για πρώτη φορά το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσείων

Το νέο Μουσείο Ακροπόλεως οδεύει προς την κατασκευαστική του ολοκλήρωση μέχρι το Μάρτιο του 2007.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=751457&lngDtrID=253
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 80, 81, 82 ... 101, 102, 103  Next
Page 81 of 103

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr