stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αρχιτεκτονική
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 72, 73, 74  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Wed Aug 16, 2006 12:08 am    Post subject: Reply with quote

Το κοιτούσα και εγώ και έτρεχαν τα σάλια μου! Laughing

Πάντως έχει μείνει σε αυτήν την κατάσταση εδώ και αρκετούς μήνες, αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πολεοδομία? Γιατί να ξεμείνανε από χρήματα χλωμό το βλέπω - τα διαμερίσματα εκεί θα πουλήθούν σαν τρελά.

Το άλλο περίεργο είναι ότι δεν έχει αριθμό τηλεφώνου στο πανό πάνω στο κτήριο, το οποίο συνηθίζεται εάν θέλουν να πουλήσουν τα διαμερίσματα. Μάλιστα έψαξα λίγο στο ιντερνετ και δεν βρήκα τίποτα για Mitika Properties ή Quadrant Constructions ενώ ακόμα και η ιστιοσελλίδα του Ποτηρόπουλου δεν λέει τίποτα για το κτήριο... Εκτός βέβαια εάν έχουν ήδη προπωλήσει όλα τα διαμερίσματα!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue Aug 22, 2006 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

το είδα και εγώ, αυτό και αλλα εννοούσα όταν έλεγα "μικρές παρεμβάσεις που δένουν... Razz Razz ". Είδα και ένα μουσείο παλαιστινιων(?).

---------------------------------------------------------------------------------
άσχετο ένα άρθρο για της ευρωπαϊκές(αγγλικές..) πόλεις που αλλάζουν και από που έρχεται η έμπνευση...







http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/5271276.stm
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Aug 24, 2006 8:26 am    Post subject: Reply with quote

ΝΕΟ!!!

Μερικές δικές μου πρόσφατες φωτογραφίες από τον μισοτελειωμένο Πύργο του Πειραια εδώ ------------> http://skyscrapercity.com/showpost.php?p=9742927&postcount=383.

Απορώ με ένα πράγμα: Πως έχουν μούτρα ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι, νομάρχες, υπουργοί Δημοσίων έργων και δε συμμαζεύεται, και βγαίνουν με θράσος και μιλούν στα κανάλια όταν αυτη η ανοικτή πληγή υπάρχει στην πόλη τους.

Τι θα γίνει λοιπόν με αυτό το σκέλεθρο; Θα τελειώσει; Θα γκρεμιστεί; Για ποιά ανάπτυξη μιλάμε όταν οι γείτονες αναγγέλλουν ένα τέτοιο κτίριο κάθε βδομάδα και εμείς δεν είμαστε άξιοι να τελειώσουμε ή να κάνουμε κάτι με αυτό το αίσχος; Βέβαια, εγώ θα το γκρέμιζα και στη θέση του θα πέταγα ένα 40όροφο με φώτα στην κορυφή να φαίνεται από την Αίγινα που λέει ο λόγος...

Από την άλλη, εφόσον φάινεται ότι η υπόθεση έχει πέσει μέσα στην νεοΕλληνική μαρμάγκα (γνωστή και από τις περιπτώσεις του πετάλου του Μαλιακού και των τεμπών, όπως παραλίγο να γίνει και με τα χασάπικα της Βάρης) και το γκρέμισμα θα ήταν μια λύση, κάτι να γίνει τέλως πάντων να τελειώνει αυτό το άγος.

Ξέρω γω βρε παιδιά, που είναι η δυσκολία;
Back to top
View user's profile Send private message
apari
Senior Member
Senior Member


Joined: 07 Feb 2004
Posts: 646
Location: Athens-Zografou

PostPosted: Sun Aug 27, 2006 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

gm το skyscrapercity εχει κάποιο πρόβλημα;
Δεν ανοιγει το λινκ
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sun Aug 27, 2006 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

Μάλλον έχουν κάποιο πρόβλημα όντως. Οι φωτογραφίες είναι πλέον διαθέσιμες και στη σελίδα του Πύργου του Πειραιά στο emporis.com. Κάντε κλικ εδώ πέρα ---> http://www.emporis.com/en/il/pc/?id=130986&aid=8 και κάνοντας κλικ στην κάθε σμικρυμένη φωτογραφία μπορείτε να την μεγενθύνετε.

Αυτά και αν κανείς ξέρει τι συμβαίνει με το skyscrapercity στείλτε μου ΡΜ. Ελπίζω να μην έγινε καμμιά χακεριά και να κάνανε τίποτα περίεργοι το site γης-μαδιάμ.
Back to top
View user's profile Send private message
linus
Junior Member
Junior Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 114

PostPosted: Sun Aug 27, 2006 11:39 pm    Post subject: Reply with quote

Αλήθεια βρε GM για τον πύργο του Πειραιά τι ξέρεις;
Εγώ κάπου είχα ακούσει ότι έχει το κτίριο σοβαρά στατικά προβλήματα. Επρόκειτο δε παλιά να εγκατασταθεί εκεί, αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου, το ΥΕΝ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν προχώρησε.
Back to top
View user's profile Send private message
Xristos
Junior Member
Junior Member


Joined: 24 Jun 2004
Posts: 129
Location: Πειραιάς

PostPosted: Mon Aug 28, 2006 6:05 am    Post subject: Reply with quote

Το ίδιο έχω ακούσει και εγώ linus για τον πύργο του Πειραιά,λόγω κάποιου λάθους στην κατασκευή του δεν μπορεί να "φιλοξενίσει" γραφεία λόγω της αστάθειας που υπάρχει και πράγματι ήταν εγκατασταθεί εκει το ΥΕΝ.Πλέον στο μόνο πράγμα που χρησιμευέι,πέρα από το σχολείο που έχει στον πρώτο του όροφο,είναι να διαφημίζονται διάφορες εταιρίες.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Aug 28, 2006 10:31 am    Post subject: Reply with quote

Για εμφατικούς λόγους και "κατα παράβαση των κειμένων διατάξεων" της λειτουργίας του φόρους και με το σκοπό της εμπέδωσης του μυνήματος μου, επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα πιό πάνω:

gm2263 wrote:

Απορώ με ένα πράγμα: Πως έχουν μούτρα ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι, νομάρχες, υπουργοί Δημοσίων έργων και δε συμμαζεύεται, και βγαίνουν με θράσος και μιλούν στα κανάλια όταν αυτη η ανοικτή πληγή υπάρχει στην πόλη τους.


ΑΥΤΗ είναι η ουσία. Το υπερμεγέθες σκέλεθρο πάνω στο οποίο διαφημίζονται σε ύψους 20 πατωμάτων διαφημιστικά πανώ διάφορα lifestyle προϊόντα, συμβολίζει "όλα σε ένα" όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά της νεώτερης Ελλάδας. Ενα λευκό ελέφαντα κακής ποιότητας που άρχισε να κατασκευάζεται επί χούντας, ποτέ δεν τελείωσε, και από τότε κανένας δεν έχει τολμήσει να τον γκρεμίζει ή να τον αποτελειώσει (αν φτιάχνεται). Τώρα το αν έχει στατικό πρόβλημα ή δεν ξέρω εγώ τι, δεν μας ενδιαφέρει. Σε κάθε άλλη χώρα θα το είχαν κατεδαφίσει όπως έγινε και με το κτίριο του Ερυθρού σταυρού στην Μεσογείων, και έιτε θα έχτιζαν κάτι ψηλώτερο, είτε, αντιστεκόμενοι στις πιέσεις των "κατασκευαστών" θα έκαναν εκεί ένα πάρκο ή οτιδήποτε. Το γεγονός όμως ότι αυτό παρέμεινε επί χρόνια έτσι αποτελεί την απόδειξη της συλλογικής αδιαφορίας απάντων των σχετιζόμενων με τον Πειραιά απέναντι στην πόλη τους και την εικόνα της.

Αν η αρχιτεκτονική είναι η ζωή μιας ΄χώρας, αυτή η περίεργη εικόνα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο κτίριο συμβολίζει μια Ελλάδα που ούτε μου αρέσει αλλά ούτε και μου αξίζει, και πιστευω ότι εδω μάλλον όλοι συμφωνούμε...
Back to top
View user's profile Send private message
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Aug 28, 2006 2:21 pm    Post subject: Reply with quote

«Thessaloniki Business Center»

3 ουρανοξύστες 36 ορόφων στη δυτική Θεσσαλονίκη

Έμεινα άναυδος όταν είδα το άρθρο, δεν ξέρω τι'να πώ...

http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=8/28/2006&page=42

Τα συμπεράσματα τα αφήνω σε εσάς...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Aug 28, 2006 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

Παρότι διάβασα και τα γραφέντα από το φίλο CHR.04 στο thread για τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας, σελ. 22, και με την παρατήρηση ότι τη στιγμή της δημοσίευσης της παρούσης ΔΕΝ έχω κατορθώσει να ανοίξω την σελίδα του "Αγγελειοφόρου" για να δω τι γρ'αφει έχω να πω τα εξής καλά και κακά:

Τα καλά πρώτα:

Ισως δεν είναι τυχαίο ότι και πριν από κάμποσες εβδομάδες, μεσα Ιουνίου, δημοσιεύτηκε στην εφημεριδα "Καθημερινή" κάτι ανάλογο για την επίσης υποβαθμισμένη περιοχή του Ελαιώνα στην Αθήνα, με την πρόταση ενός πολυπύργου όπως τον είδαμε τελικού ύψους 200 μέτρων η οποία πυροδότησε όπως ήταν φυσικό μια τρελλή συζήτηση από τη σελ 48 του παρόντος thread (διαβάστε εδώ στο τέλος -----> http://www.stadia.gr/forum/viewtopic.php?t=39&postdays=0&postorder=asc&start=1175 ), ενθουσιασμούς, κλπ κλπ.

Με την εμφάνιση έστω και στα χαρτιά παρομοίου project για τη Θεσ/νίκη, (και κρίνοντας από το ύψος τους τα βλέπω ευμεγέθη τα κτίρια, δεν είναι με λεπτό σκελετό -pencil towers, είναι "βαρβάτα", αναλογιστείτε ότι 35 πατώματα είναι anything ανάμεσα σε 120-160μ αν είναι ψηλοτάβανα και έχουν lobbies και ιστορίες, ενώ ο πύργος της ΔΕΘ δε μου κάνει ούτε για 100 μέτρα ύψος) φαίνεται πως ναι, μπορούμε να πούμε πως πλέον κάτι κινείται. Τώρα δεν έχει λάβει τη μορφή οργανωμένης κίνησης (lobby) αλλά για μένα που έχω ζήσει τα πέτρινα χρόνια 1980-2000 (ας είναι καλά το στέγαστρο και η γέφυρα Καλατράβα, όπως και η γέφυρα Ριου-Αντιρρίου) αρχίζω και βλέπω- το ξαναλέω- cracks in the ice. Όχι ότι φτάσαμε στο τέρμα και αυριο αρχίζει η κατασκευή του πρώτου νέου ουρανοξύστη στην Αθήνα, αλλά να, κάποιοι το συζητούν, και οι πιέσεις είναι από διαφορετικές πλευρές.

Τα 'άσχημα τώρα:

Ο πολυπύργος του Αναστασάκη φάνηκε να είναι ένα σχέδιο-πρόταση σε ένα αρχιτεκτονικό διαγωνισμό γενικής φύσεως. Επειδή - Επαναλαμβάνω- τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές δεν μπορώ να μπώ στο site του "Αγγελειοφόρου", ρωτάω: Είναι πρόταση με πιθανότητες υλοποίησης αυτή ή wishful thinking όπως το κτίριο του Αναστασάκη;

Αν είναι realisable project, τότε είμαστε ακόμα ένα βήμα μπροστά στην λήξη αυτού του παραλογισμού που συνοδεύει τα ψηλά κτίρια στην Αθήνα. Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο project φαίνεται ψιλοβαρβάτο και αν αρχίσει, θα είναι το μεγαλύτερο κτιριακό project των Βαλκανίων εκτός Τουρκίας με τα ψηλότερα κτίρια των Βαλκανίων πάλι εκτός Τουρκίας (όπως ήταν ο Πύργος των Αθηνών όταν δεν είχατε ακόμα οι περισσότεροι γεννηθεί... - Twisted Evil _κακιούλα).

Οταν θα έχω περισσότερα στοιχεία θα μπορούμε να μιλήσουμε και για άλλα πράγματα αν και, ίσως η επόμενη δεκαετία να σηματοδοτήσει έναν αγώνα δρόμου μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης σχετικά με το ψηλώτερο κτίριο της Ελλάδος.

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Πώς μπορούμε να μάθουμε περισσότερα; (και -που να πάρει ο διάολος, το συμβαίνει με το SSC; )

Ισως τελικά το σπάσιμο της μιζέριας να μας έρθει από τη Θεσσαλονίκη...

Και μια υποσημείωση: Ο Αρης Βωβός (γόνος της γνωστής οικογενείας και γυιός του Μπάμπη, also ΔΣ στην εταιρέία της οικογενείας του), έχει μια μεγάλη στη συνέντευξη στο περιοδικό "Κεφάλαιο". Δε λέει τίποτα που οι επισκέπτες της Ιστοσελίδας τους δεν ξέρουν ( www.babisvovos.gr ). Παρά το γεγονός ότι κάααπου κάνει μνεία του γεγονότος ότι ΚΑΙ η Κηφισίας παραμένει ισχυρότατος πόλος παρά την ανάδειξη νέων και παλαιών οδικών αρτηριών ως ανταγωνιστών (πχ αττική οδός, Συγγρού, Αθηνών) εν τούτοις κάνει μνεία ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το πολεοδομικό καθεστώς της Αττ. Οδού αλλά σε ανύποπτο σημείο και ανύποπτο χρόνο. Ενώ δε, μέσω της συνέντευξης αυτής θα μπορούσε να "τα χώσει" στην κυβέρνηση -στην κάθε κυβέρνηση- για την ατολμία της να χωροθετήσει με τόλμη και όραμα, μου αρχίζει τα γιάπικα σχετικά με το ότι "εμείς κοιτάμε να δίνουμε αξία στους μετόχους μας" και κάτι τέτοια. Βρε ναι, συμφωνώ ότι πρέπει να εξυψώσεις το corporate profile της εταιρείας σου (πλέον - ο μπαμπάς πρέπει να έχει εβδομηνταρίσει ίσως) αλλά πές και κάτι αφού σας έχουν ταράξει οι NIMBYs, σας έχουν στραγγαλίσει projects, δεν είσαι κανένας εργολαβάκος τρίτης κατηγορίας, ο μεγαλύτερος dedicated office buildings contractor είσαι, αν δεν πείς κάτι εσύ ποιός θα το πεί...

Δηλαδή καθόμαστε και δίνουμε μάχες (έστω σπαταλάμε ενέργεια στα πληκτρολόγια) για βολεμένους οι οποίοι αρκούνται στο να χτίζουν τρία πενταόροφα κουτιά ανα πενταετία, να τους δίνουν ένα μεγαλοπρεπές όνομα και αυτό είτανε; Λίγο νέυρο βρε παιδιά, η δουλειά σας είναι...
Back to top
View user's profile Send private message
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Aug 28, 2006 5:36 pm    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:
Επειδή - Επαναλαμβάνω- τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές δεν μπορώ να μπώ στο site του "Αγγελειοφόρου", ρωτάω: Είναι πρόταση με πιθανότητες υλοποίησης αυτή ή wishful thinking όπως το κτίριο του Αναστασάκη;


Παραθέτω κάποια κομμάτια απο το άρθρο:

''OΥΡΑΝOΞΥΣΤΕΣ στη Θεσσαλονίκη; Oχι έναν, αλλά τρεις, σχεδίασαν οι πρώην φοιτητές και νυν αρχιτέκτονες, Αλέξιος Βανδώρος και Ανδρέας Κονδύλης, στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας τους, με επιβλέποντα καθηγητή τον Τάσο Κωτσιόπουλο.''

''Η εργασία παραδόθηκε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και εκτός των άλλων αναφέρεται σε μια εκτεταμένη ανάπλαση στην περιοχή των Λαχανόκηπων και μια αστική (ανα)θεώρηση -όπως την αναφέρουν χαρακτηριστικά- της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης.''

«Η δυτική Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα οι Λαχανόκηποι επιλέχτηκαν για τη χωροθέτηση των λειτουργιών που προβλέπει το κτιριολογικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός γκρουπ ψηλών κτιρίων, γιατί καλύπτει μια σειρά προϋποθέσεων πολύ σημαντικών, σε συνάρτηση με τις επιμέρους αδυναμίες άλλων υποψήφιων περιοχών της πόλης της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Βανδώρος.

Επειδή όμως το άρθρο είναι πολύ μεγάλο θα μπορούσα να σου το στείλω μέσω e-mail η pm

gm2263 wrote:
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Πώς μπορούμε να μάθουμε περισσότερα; (και -που να πάρει ο διάολος, το συμβαίνει με το SSC; )


Κι'εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με το SSC αλλά απο σήμερα μπαίνω κανονικά στο site και μάλιστα δημοσίευσα αυτήν την ''χαρμόσυνη'' είδηση με τους ουρανοξύστες.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Aug 28, 2006 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

Το διάβασα τελικά αλλά για να γίνει αυτό έκανα ολόκληρη μανούβρα εφόσον δεν μπορούσα να πάω κατευθειαν στη συγκεκριμένη σελίδα.

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, δυστυχώς όμως βρίσκεται και αυτό-όπως και ο πολυπύργος του Αναστασάκη- σε στάδιο wishful thinking. Βέβαια αυτή τη φορά είναι "με τη βούλα" καθηγητών του ΑΠΘ οπότε το πράγμα αρχίζει και "χοντραίνει". Εξάλλου, η μελέτη φαίνεται να είναι σοβαρή και-για να πω και την αμαρτια μου, στο άρθρο μνημονεύεται και κάτι για μια ευρύτερη μελέτη με τίτλο: «Oυρανοξύστης: ένας αιώνας μετά - Ιστορία και προοπτική στην Ελλάδα».

Ελπίζω να μην έχουμε τίποτα λογοκλοπές από πράγματα που έχω δημοσιεύσει εδώ και στο SSC... Twisted Evil

Ωραία πράγματα, θα τα βάλω στο emporis.com σαν "visions" προς το παρόν. Ξέρω γω βρε παιδιά, μακάρι να γίνει κάτι...

Και πάλι φυσικά, σημειώνεται ότι 165μ ύψος ( !!! ) είναι βαρβάτο πράγμα, μιλάμε αυτά θα φαίνονται από τη Λάρισσα ελλείψει άλλων κτιρίων που λέει ο λόγος...
Back to top
View user's profile Send private message
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Mon Aug 28, 2006 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

Εδώ να σημειωθεί οτι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος έχει εξαγείλει κάτι για ανάπλαση της περιοχής των Λαχανοκηπων.

Πήρα και την έντυπη έκδοση του Αγγελιοφόρου στην οποία οριοθετεί την περιοχή της ανάπλασης (και ανέγερσης των ουρανοξυστών) όπως φαίνεται και στην παρακάτω αεροφωτογραφία: http://img129.imageshack.us/img129/3323/kjfiuftmm8.jpg

Και κάποιες μακέτες
http://img171.imageshack.us/img171/9573/1000233pu7.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/8340/1000235in5.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/3816/1000236pw0.jpg
http://img104.imageshack.us/img104/208/1000237eg0.jpg
http://img243.imageshack.us/img243/959/1000239rr2.jpg

EDIT:Άσχετο άλλα για όποιον δεν μπορεί να μπεί στο skyscrapercity ας δοκιμάσει τις οδηγείες του μέλους malec σ'αυτήν την σελίδα:http://forum.skyscraperpage.com/showthread.php?p=2274004&posted=1#post2274004 Εγώ πάντως μπαίνω κανονικά χωρίς να έχω κάνει τίποτα.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
futuro
New Member
New Member


Joined: 07 Mar 2004
Posts: 40
Location: Chicago, Paris, Μεσσηνία

PostPosted: Mon Aug 28, 2006 10:18 pm    Post subject: Reply with quote

COOL!!
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Aug 29, 2006 10:41 am    Post subject: Reply with quote

Οι μακέτες είναι ΟΝΤΩΣ όλα τα λεφτά. Μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ κτίρια παιδιά, οι ουρανοξύστες της Κων/πολης (οι ψηλώτεροι) έχυν τέτοια ύψη αλλά όι συγκεκριμένοι που προτεινονται έχουν και ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέγεθος... (είναι μεγάλοι δηλαδή στο πλάτος).

Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω. Βέβαια, θα προτιμούσα κάτι λίγο πιό διαφοροποιημένο από τρία τέτοια τεράστια ομοειδή κτίρια. Ας δούμε όμως πως θα πάει και αυτό το προτζεκτ... Πάντως, άμα με ρώταγε κανένας, θα έκανα ένα cluster ουρανοξυστών από 80-120μ και έναν 160μ ύψους ή δύο δίδυμους "pencil towers" Το να κάνεις ΤΡΙΑ τέτοια κτίρια τεραστιου ύψους για τα δεδομένα της περιοχής (πάει, γέρασα και έγινα "soft", δεν εξηγείται αλλοιώς αυτό που γράφω Very Happy ) και όχι μόνον, κτίρια, μάλλον είναι εκτός κλίμακος (γέρασα, γέρασα Mr. Green )). Προτιμότερο θα ήταν να βλέπαμε κανένα mini skyline με πολλούς μικρότερους όγκους και ένα κεντρικό πύργο στη μέση.

Αλλά για να τελειώνουμε, επειδή μου αρέσουν οι ουρανοξύστες (για να μη ξεχνιώμαστε) , φυσικά και τάσσομαι υπέρ της ανέγερσης τους, και μακάρι να τους κάνετε να ξυπνήσουμε κι' εμείς εδώ κάτω και να γίνει παιχνίδι. Αρκετά τράβηξε το παιχνίδι της μετριότητας για δύο από τις πιό λαμπρές πόλεις της Μεσογείου (Αθήνα - θεσσαλονίκη) και να βλέπουμε την κάθε πρώην βομβαρδισμένη βαλκανική πόλη να μας ξεπερνάει με τα χίλια όσον αφορά την κατασκευή κτιρίων γραφείων. Είπαμε, φτίαξαμε τις υποδομές μας, ΚΑΙ η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει μετρό (ανάσταση) η Αθήνα επεκτείνει τις δικές της υποδομές αλλά είναι αστείο να βλέπω υπερυψωμένους αυτιοκινητοδρόμους (Αθήνα, Λ. Κηφισσού, Αττική οδός) να περνάνε πάνω από χαλάσματα και τριόρωφα κυβάκια, ή να αναγγέλεται το κτίριο του χρηματιστιρίου στην Λ. Αθηνών (έξη πατώματα; επτά; ) σαν την αποκάλυψη στο χώρο των κατασκευών στην Ελλάδα, ή το νεοπλουτίστικο σπίτι του κάθε αδίστακτου στη Μύκονο σαν τη νέα Villa Savoia.

Επιτέλους-το ξαναλέω- κάτι κινείται
Back to top
View user's profile Send private message
Rohan
Full Member
Full Member


Joined: 17 Dec 2004
Posts: 382
Location: Middle Earth

PostPosted: Tue Aug 29, 2006 11:33 am    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:
Επιτέλους-το ξαναλέω- κάτι κινείται


Mα κάπως έτσι δεν είναι η φυσική ροή των πραγμάτων; Ύστερα από σιγή δεκαετιών, ξάφνου εντός λίγων μηνών έχουμε δυο μελέτες-προτάσεις που αφορούν ουρνοξύστες, την μία (Αναστασάκος) για τον Ελαιώνα στην Αθήνα και την άλλη για τους "Λαχανόκηπους" στη Θεσ/νίκη. Και η τελευταία μάλιστα, με ακαδημαϊκό υπόβαθρο! Surprised

Και προτάσεις πρωτοποριακές μάλιστα "με άποψη"! Surprised

Πλέον αρχίζει να φαίνεται αυτό που ο gm έλεγε απο καιρό, ότι είναι πλεόν θέμα χρόνου η υλοποίηση ενός τέτοιου project! Όσο για τα διαδικαστικά και τους NIMBYs, τον δρόμο τον έδειξε το Mall Αthens: Όταν υπάρχει ισχυρό και σοβαρό επιχειρηματικό συμφέρον (το...επάρατο "Μεγαλο Κεφάλαιο") αλλά και ουσιαστικός σχεδιασμός, τότε όλοι "πείθονται" ! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Ελπίζω όμως, όταν έρθει εκεινή η ώρα, να μην επαναληφθούν τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των δεκαετιών '50 & '60 με την αντιπαροχή και τις υπερβολές της "πολυκατοικιοποίησης". Τότε θα προσχωρήσω και εγώ στους ΝΙΜΒΥs και τους "ταγαροφόρους" "οικολόγους εναλλακτικούς" !!!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


Ναι στη La Defence όχι στο "Sao Paolo" !
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Aug 29, 2006 12:57 pm    Post subject: Reply with quote

Σωστόοοος

Αν και πιστευω ότι άλλες οι εποχές που χτιζόταν τα τερατουργήματα του Αγίου Νικολάου Αχαρνών και δε συμμαζεύεται, συμφωνώ όμως ότι πρέπει να υπάρξει μια σχετική εγρήγορση να μην το παρακάνουμε, όταν θα έρθει η ευλογημένη ή ώρα Rolling Eyes .

Βέβαια, από την άλλη δεν μπορούμε να μιλάμε για φόβους "Μανχαττανοποίησης" όταν τέτοιο πρόβλημα (αν εμφανιστεί) θα είναι στα 10 χρόνια από σήμερα και βάλε (θά έχουνε δηλαδή γίνει κανα-δυο clusters των τριών-πέντε κτιρίων στην Αθήνα - Θεσ/νίκη, οπότε θα μιλάμε πλέον για νέα πραγματικότητα). Μην ξεχνάμε ότι και οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων δεν είναι και άκρως φιλικοί σε αυτά τα κτίρια για κατοικίες (εκτός αν πέσει lifestyle διαφήμηση για κανένα high-end συγκρότημα) αλλά και πάλι, δεν είναι έυκολο για τον καθένα να κατασκευάζει 20 και 30 πατώματα, αν μιλάμε για κτίρια γραφείων ή high-end κατοικιών με ότι υψηλής δομικής τεχνολογίας απαιτήσεις συνεπάγονται. Από την άλλη βάνβαια, υπό προϋποθέσεις, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για τεχνικές εταιρείες οι οποίες με την "Ολυμπιακή" εμπειρία τους σιγά να μην μπορούν να "ξεπετάξουν" 30 πατώματα.

Aαντιλαμβάνομαι την ανησυχία σου φίλτατε Rohan αλλά εδώ από τη χαρά μας κάνουμε λες και αρχίσανε οι εργασίες κατασκευής. "Ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον βαφτίσαμε" που λένε.

Πάντως γουστάρω, τζερτζελές να γίνεται, να σφίγγουν τα στομάχια των NIMBYs... Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Aug 29, 2006 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

Ήθελα ακριβώς να επισημάνω ότι παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μια διπλωματική εργασία και όχι για προσχέδιο (έστω) ενός project που κινείται από επιχειρηματικό συμφέρον, φαίνεται ότι έχει φτάσει η ώρα που το θέμα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά και χωρίς παρωπίδες.

Δεν κρύβω ότι με ανησυχεί το γεγονός ότι παρά την πολυπλοκότητα του ζητήματος και τις θετικές πλευρές (βιοκλιματική λειτουργία των κτιρίων, συνολική αναθεώρηση και αναδόμηση του περιβάλλοντος χώρου) που μπορούν να χρησιμεύσουν ως μελέτη περίπτωσης για μελλοντικές εφαρμογές, η (όποια) διαβούλευση τελικά γίνει με τηλεοπτικούς όρους και με υπεραπλουστευμένο τρόπο. Ήδη φαντάζομαι τύπους στυλ Τσιαμτσίκα Laughing να ωρύονται για την "καταστροφή του περιβάλλοντος" (έτσι χαλαρά κι αόριστα), την "αποξένωση της μεγαλούπολης" και όλα τα γραφικά. Και το κακό τέτοιες είναι οι φωνές που ποδηγετούν την κοινή γνώμη.

Δεν ξέρω αν γίνομαι υπερβολικός, θα με ενδιέφερε η άποψή σας για το πώς βλέπετε να εξελίσσεται μια δημόσια συζήτηση/διαβούλευση με αφορμή την κατασκευή ψηλών κτιρίων στις πόλεις της Ελλάδας. Πώς πιστεύετε π.χ. ότι τα εμπλεκόμενα μέρη θα προσεγγίσουν το θέμα, ποιες είναι οι συσχετίσεις δυνάμεων κλπ.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Aug 29, 2006 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

Καλά, σίγουρα θα υπάρξουν οι γνωστές τσιρίδες αλλά πιστευω ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γιατι εκτός από τις πικραμένες γενιές των περασμένων εποχών είναι και μια θάλασσα από άτομα ηλικίας από 15-55 που οι στάσεις τους κυμαίνονται από την απλή συζήτηση του θέματος μέχρι και την ένθερμη υποστηριξη.

Επίσης, οι μάχιμοι επαγγελμάτίες του χώρου των κατασκευών έχουν "ζοριστεί" από τον παραλογισμό της ισοπέδωσης των πάντων ελέω μιας "οικολογικής" τάχαμ ανάπτηυξης ("δε μπορούμε να δουλέψουμε με τόσους ηλίθιους περιορισμούς" μου λένε) η οποία απέφερε υπερκάλυψη των εκτάσεων του λεκανοπεδίου από μια τσιμεντένια σούπα 4-5 ορόφων χωρίς να λύσει ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ από τα προβλήματα που υποτίθεται ότι θα έλυνε σύμφωνα με τους "οραματιστές" της μεταδικτατορικής περιόδου.

Εγώ λοιπόν πιστευω ότι υπάρχουν πολλοί από τους νέους που πήγαν έξω και σπούδασαν και βρε παιδί μου άνοιξε το ματάκι τους. Πριν 20 χρόνια είμασταν ψιλο-ουγκάντα στο θέμα για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν, αλλά πιστευω ότι τώρα η κοινωνία είναι πολύ ψύχραιμη και έτοιμη, και -κάπου το έχω γράψει και το επαναλαμβάνω- αυτή η πρωτόγνωρη αίσθηση του τεράστιου και περίλαμπρου ΟΑΚΑ την ημέρα της εναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, αυτό το Civic Pride (αστική υπερηφάνεια ) που όλοι ένοιωσαν και είπαν να που η Αθήνα δεν είναι μόνο η τσίκνα της Πλάκας και τα αρχαία μάρμαρα, μπορούμε και εμείς, η απάντηση ΟΛΩΝ στην παρατήρηση μου ότι το the mall είναι παράνομο από πάνω ως κάτω "και λοιπόν; εμένα μου αρέσει, στο κάτω-κάτω αν δεν το κάνουν εδώ που θα το έκαναν;" όχι με την έννοια της νομιμοποίησης της παρανομίας αλλά με εκείνη της ανάγκης της επικαιροποίησης και εναρμόνισης των υπαρχόντων φαιδρών νόμων (άκου εκεί όριο ύψους 27 -ούτε 30!!! Evil or Very Mad μέτρα για πόλη 5 εκατομμυρίων) με τις λελογισμένες ανάγκες της πόλης δείχνουν ότι "κάτι σαλεύει".

(παρένθεση: και με αυτά και εκείνα το επαναλαμβάνω, ούτε μια κουβέντα ο κος Αρης Βωβός στην τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό "κεφάλαιο" που θα μπορούσε να πρωτοστατεί -είναι και ωραίο παιδί και "γράφει στο φακό"- σε μια τέτοια κίνηση για τα ψηλά κτίρια. Στο κάτω κάτω ΑΥΤΟΣ και ο πατέρας του και αν δεν ταλαιπωρήθηκαν από τους υστερικούς NIMBYs στα περισσότερα κτίρια που έχτιζαν, άσχετα από το τι έχτιζαν-α, ρε Βικέλα, λίγη φαντασία βρε παιδί μου...)

Από την άλλη, ευτυχώς που δεν πρόλαβαν οι άλλοι οι εργολάβοι να χτίσουν περισσότερα μέσα στη χούντα γιατι πηγαίναμε ολοταχώς προς καταστασεις Σαο Παολο, προσέξτε ότι από τα κτίρια που χτίστηκαν την πρώτη περίοδο, 1969-1980, ΜΟΝΟ 5-6 ήταν κτίρια ΜΗ κατοικιών ενω τα υπόλοιπα ήταν απλά εκτεταμένες προς τα πάνω πολυκατοικίες. Ναι μεν μας αρέσουν σε εμάς τους ψυχάκηδες που λέει ο λόγος αλλά ρωτείστε και τον υπόλοιπο κόσμο για την εμπειρία τους στα Banlieu και δε συμμαζευεται.

Τώρα τα πράγματα είναι αλλοιώς, Βέβαια έχουμε ακόμα φαιδρότητες όπου πηγαίνουμε στη Biennale παρουσιάζοντας τις ασχήμιες του Ταύρου ή το Ελληνικό Αρχιπέλαγος λέει σαν μια Υδατινη Μετάπολη (αλήθεια το ερειπωμένο "Δημητρούλα" του Αγούδημου σε ποιό σημείο του "μετα"-σκηνικού κολλάει; ) - τι υδρο-μετάπολη και παπαριές, πέντε ωραία μεσογειακά νησιά είναι βρε παιδιά και όπου αντί να γίνονται γραφικοί, θα μπορούσαν οι συμμετέχοντες να κάνουν μια παρουσίαση-πρόταση για ανάταξη των λειτουργιών της Αθήνας μέσω της "καθετοποίησης" περιφερειακών τμημάτων της και του ανοίγματος ελευθέρων χώρων. Αλλά που...

Για να τελειώνουμε, πιστευω ότι -τηρουμένων των αναλογιών και λαμβάνοντας υπόψη μας και το γεγονός της πραγματικής ανέχειας και της συνεχώς ανακυκλούμενης μιζέριας από τα τηλεοπτικά ΜΜΜ- υπάρχει δεκτικός κόσμος για την αποδοχή ρηξικέλευθων ιδεών. Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια κίνηση συλλογική και να γίνουν γνωστές οι απόψεις μας εκτός δυο-τριών forums του διαδικτύου, πολλά βέβαια πιθανόν να άλλαζαν.

Πάντως είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αν δούμε ακόμα και καμμιά δυο άλλες τέτοιες προτάσεις (που στο κάτω-κάτω ο μη υποκείμενος σε ιδεοληψίες νέος ηλικίας 28-40 χρονών αρχιτέκτονας δεν καταλαβαίνω γιατι να μην αποδεχτεί αυτόματα) τότε πιά μιλάμε για τέλος εποχής, έχει δημιουργηθεί (και το θέμα είναι όντως να δημιουργηθεί) ρεύμα.

Και για την ιστορία, κλίκ ΕΔΩ για να δείτε μια άλλη διπλωματική διατριβή για την κατασκευή πύργων στην Κυψέλη πότε; ΤΟ 1971 παρακαλώ!!! ΧΑ!!!
Αλλες εποχές άλλα τα δεδομένα βέβαια... Είναι πιθανόν να έχτιζαν τους πύργους αλλά να μην κατεδάφιζαν τις πολυκατοικίες. Από τα "Αρχιτεκτονικά Θέματα 1972".

Πάντως για να τελειώνουμε, μπορεί να είναι δύσβατος ο δρόμος αλλά τουλάχιστον το μονοπάτι αρχίζει και είναι πλέον ορατό, και κούτσου κούτσου, φαίνονται πολλοί διατεθειμένοι να το διαβούν. Είδωμεν...
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Aug 31, 2006 10:04 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν θα πω πόλη και όνομα κτιρίου, απλά σε δυο χρόνια το πολύ κάποια περιοχή προς τα ανατολικά θα μοιάζει με αυτό:

http://img417.imageshack.us/img417/7189/02ct5.jpg

με κρεμαστούς κήπους και "άλλα κόλπα":

http://img200.imageshack.us/img200/3169/heightvg0.jpg

Για περισσότερα εδώ:

http://skyscrapercity.com/showthread.php?p=9809586#post9809586


Πότε είπαμε ότι θα είναι πλήρως επισκέψιμο το ΟΑΚΑ; το 2015; Laughing

Τέλως πάντων, συγχίζομαι... Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Sep 05, 2006 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

Μετα χαράς αναγγέλω την πρόοδο στα διαδικαστικά και το πέρας της ππρ'ώτης φάσης των χωματουργικών εργασιών στο Επιχειρηματικό Κέντρο Δραπετσώνας στο χώρο του παλιού εργοστασίου λιπασμάτων, το οποίο περιλαμβάνει και πύργο γραφείων 16 ορόφωνκατα πως δείχνουν τα σχέδια.

Αυτό δεν είναι ήδη στα σκαριά, είναι τελειωμένη μελέτη που έχει υποβληθεί και υπάρχει ήδη επιχειρηματικό σχήμα -joint venture- από πισω...

Αλλά διαβάστε πρώτα το σχετικό άρθρο από την καθημερινή της Κυριακής 3/9/2006

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_189909_03/09/2006_196238

...όπως και το δικό μου στο skyscrapercity.com όπου έχω τις φωτογραφίες του project σκαναρισμένες από την εφημερίδα για οσους δεν το έχουν δεί:

http://skyscrapercity.com/showthread.php?p=9862030#post9862030


Τελικά κάτι αλλάζει...
Back to top
View user's profile Send private message
Rohan
Full Member
Full Member


Joined: 17 Dec 2004
Posts: 382
Location: Middle Earth

PostPosted: Tue Sep 05, 2006 12:58 pm    Post subject: Reply with quote

Μελέτες, προτάσεις και επιτέλους ένα έργο!

Να δούμε τώρα την υλοποίηση του και την πρόοδό της! Άντε με το καλό!
"..κι όμως κινείται!..." Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Sep 05, 2006 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ καλό το project, αλλά δείτε ρε τι γίνεται στην γείτονα...

http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=621


Δηλαδή ακόμα κι'αν πραγματοποιηθούν τα δικά μας project στην γείτονα χώρα
θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν το ''Νέο Μανχάταν''...


Α, και η Σμύρνη δεν πάει πίσω...
http://static.flickr.com/41/97659509_2da67f343c_o.jpg
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Tue Sep 05, 2006 4:09 pm    Post subject: Reply with quote

Παιδιά εδώ δε μιλάμε για ανταγωνισμό, οι Τούρκοι είναι πολύ μακράν στο άθλημα. Απλά για λόγους γοήτρου και πρακτικούς (δεν θέλουν οι σοβαροί corporate tenants άλλα τετραόροφα σε σοκάκια ανάμεικτα με κατοικίες γιατι το μπανιστηρι στη γειτόνισσα ρίχνει την παραγωγικότητα Laughing ). Απλά για λόγους πρακτικούς έφθασε η ώρα η Αθήνα να αποκτήσει υψηλής ποιότητας χώρους γραφείων και προς αυτό πιέζουν οι εταιρείες, οι ενδιαφερόμενοι και οι κατασκευαστές.


Και όπως λέεi και το τραγούδι: "The only way is up... babe..." Smile

Και για να καταλάβετε γιατι μιλάμε:

Ο Αρης Βωβός στην τελευταία έκδοση του περιοδικού "κεφάλαιο" διατείνεται ότι η εταιρεία Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική" έχει κατασκευάσει και διαχειρίζεται κτίρια 200.000 τετρ. μέτρων, όλα αυτά χώροι γραφέιων κατηγορίας Α.

ΧΑ! Ενα μόνο συγκρότημα στην Κ/πολη, αυτό των πύργων ΤΑΤ αγγίζει τα 142,000τμ ενώ μόνο τα 8 υπόγεια του υπό ανέγερση Diamond of Istanbul e;inai 98.000ΤΜ!!! Rolling Eyes Αυτά για να μη μας παραμυθιάζουν. ταυτόχρονα φανταστείτε ότι λέει τα υπάρχοντα τετρ. μέτρα γραφείων κατηγορίας Α είναι σε σύνολο 1.100.000. Εν Ολίγοις: Χονδρικά

-Μια μόνο εταιρεία (Μπάμπης Βωβός) έχει χτίσει σχεδόν το 1/5 των γραφείων της Αθήνας. Μα αν είναι τόσο μάγκας γιατί τον βρίζουν; Μη μου πείτε ότι η J&P-Avax ή ο Λάτσης (πολλαπλάσιου μέγεθος απ΄πο το Βωβό) τον... φοβούνται. Απλά, δεν συνέφερε να χτίζουν γραφεία, με το υπάρχον πλαίσιο γι' αυτό τα μεγαλύτερα κτίρια στην Αθήνα σήμετρα είναι εμπορικά κέντρα. Στο κάτω-κάτω, και ο Βωβός με ουρανοξύστη δεν ξεκίνησε; Αμα δε συμφέρει γιατι να το κυνηγησεις εφόσον αυτοί λόγω ρευστότητας μπορούσαν να μπούνε δυναμικά μεν, αλλά δεν θα είψχαν τις σωστές αποδώσεις με τρείς ορόφους σε οικόπεδα κάποιων στρεμμάτων στην Κηφισίας... έλεος...

-Ενα συγκρότημα κτιρίων στην Κ/πολη έχει τα τετραγωνικά από όλο το χαρτοφυλάκιο της μεγαλύτερης dedicated εταιρείας κατασκευής κτιρίων γραφείων στην Ελλάδα. Ακόμα χειρότερα, τα... υπόγεια ενός άλλου κτιρίου είναι τα μισά τμ του χαρτοφυλακίου της iδιας εταιρείας Laughing

Συνεχίζουμε

-Στην Καθημερινή του Σαββάτου αναφέρεται για πολλοστή φορά η συγκαλυμμένη "κραυγή αγωνίας" των ξένων funds και εταιρειών real estate για την Ελληνική αγορά ακινήτων η οποία είναι αλλοπρόσαλη με ασαφές ή παράλογο πολεοδομικό καθεστώς με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο για οποιοδήποτε δεν γνωρίζει τις συμπληγάδες πέτρες της ελληνικής πραγματικότητας να έρθει να επενδύσει εδώ πέρα και τη στιγμή που θα αρχίσει η κατασκευή να του σταματήσουν την κατασκευή οι NIMBYs. ΑΥΤΟ είναι μεγάλο και ουσιώδες πρόβλημα και φυσικά δε μιλάει κανένας γι' αυτά δεν ξέρω γιατι.

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως κάτι κινείται. κατα τη γνώμη μου βέβαια το απόστημα θα σπάσει όταν αυτά που λέμε εδώ πέρα μπορεσουν να τύχουν ευρείας προβολής. Οσον αφορα τους "τηλεοπτικούς όρους" (διάβαζε λαϊκίστικους ) διαλόγου που είναι πιθανόν να τεθούν, όπως είπε o exitmusician, ας γίνει κι' έτσι. Εγώ βλέπω ότι οι Ελληνες λαχταρούν για νέα τοπόσημα. Και το καλάθι της νοικοκυράς δε θα γεμίσει αν δεν υπάρχουν κατασκευές και δουλειές οι οπoίες θα απαιτούν νέες κατασκευές γιατι επεκτείνονται κοκ. Με μιζέρια και κακομοιριά δεν προκειται να πάμε μπροστά, και δεν έχουν το δικαίωμα δέκα πικραμένοι να κρατάνε όμηρη μια ολόκληρη χώρα.

Σίγουρα δεν θα γίνουμε (και δεν χρειάζεται) σαν την Κ/πολη των 15 εκατομμυρίων. Μπορούμε όμως και καλύτερα...


Last edited by gm2263 on Tue Sep 05, 2006 11:20 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Pontiakos
Junior Member
Junior Member


Joined: 09 Jul 2004
Posts: 124
Location: www.pontos.us

PostPosted: Tue Sep 05, 2006 5:10 pm    Post subject: Reply with quote

Ελπιζω πωτε να μην δουμε κατι παρομοιο της Σμυρνης στην Αθηνα η στην Θεσσαλονικη.

Αυτη η φοτογραφια της Σμυρνης ειναι ο χυροτερος μου εφιαλτης για την Αθηνα.

Δωξα το Θεο εμεις εδω στην Ελλαδα τετοιες βλακιες δεν κανουμε.


ΑΝ, ΑΝ, χτυσουν ποτε .....Θεε μου.......<<σκαι σκρειπερς>> Evil or Very Mad
......πρεπει να γινει σε ξεχωριστο τοπο μακρια απο το κεντρο της καθε πολης.

Αυτο που εγινε στη Σμυρνη διχνει το κενο στην λογικη του σχεδιου πολης των Τουρκων.......μπατε χιλιοι αλλεστε.

Τα ξενα συμφεροντα που μπενουν εδω και 60 χρονια στην Τουρκια εχουν αλλιωσει το αρμονικο τοποιο των πολεων.

Τεσπα .....δικα τους ειναι ας τα κανουν οτι θελουν.....μακρια απο εμας.

Αυτη δεν ειναι προωδος ειναι αρχιτεκτονικο χαρακιρι.

Η αρχιτεκτονικη πρεπει να ειναι το κερασακι στην τουρτα του τοποιου, να υπαρχει αρμονια με το τοποιο και το περιβαλον του κτυσματως. Οχι αυτα τα παλουκια να πεταγωνται στον ουρανο χορις ρυθμο και ταξη.

ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 72, 73, 74  Next
Page 51 of 74

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr