stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Έργα στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 22, 23, 24  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ael
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 15 Feb 2004
Posts: 1854
Location: πινω Λουμιδη.ΚΟΥΠΑτο...

PostPosted: Sat Jul 29, 2006 9:40 pm    Post subject: Reply with quote

hello paides! Smile
perifereiakos oxi,alla mporei na onomastei etsi h synexish ths lagou pou exei mpei sto programma.dld h kataskeyh megalou,pleon,dromou pou tha vgainei sth kozanhs.gia osous den xeroun h lagou(ousiastika h hrwwn polytexneiou) einai apo tous megalyterous dromous ths larissas.autos o dromos loipon stamatouse meta apo th gefyra tou ydragwgeiou(logw ths elleipshs xrrhmatwn gia apalotriwseis,ki edw pou ta leme einai ligo dyskolo kthws tha eprepe na gkremisoun kamia 100ara spitia gia na vgeis thn kozanhs) kai me ena steno dromaki-skotwstra(parapleurws tou phneiou),evgaine sthn kozanhs.
twra apofasisthke h metafora ths koiths gia 500 metra kai h diaplatynsh tou dromou(ta dentra apo thn koith exoun hdh xerizwthei...).paroti diafwnw me ths epemvaseis sth fysh,kai fysika me to kopsimo twn dentrwn se mia polh opws h larissa pou exei anagkh apo dentra,elpizw na exoume syntoma apotelesmata gia na aposymfwrithei to hdh epivevarymeno kentro...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Tue Aug 01, 2006 1:04 am    Post subject: Reply with quote

Στις επαρχιακές πόλεις (και μη... Twisted Evil ) των ονείρων μου, το βασικό μεταφορικό μέσο είναι το ποδήλατο! Είναι λυπηρό το γεγονός ότι παρόλο που έχουμε σχετικά ηλιόλουστο και ήπιο καιρό σε σχέση με τη βροχερή κεντρική και βόρεια ευρώπη, το ποδήλατο στην ελλάδα, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, σνομπάρεται τόσο από την πολιτεία η οποία δε φρόντισε ποτέ να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες (υποδομές και παιδεία), όσο και από τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν συνδυάσει τη χρήση του ποδηλάτου με...παιχνίδι για μικρά παιδιά! Επίσης δε, επικρατεί η άποψη ότι ανηφορικές πόλεις κλπ δεν ευνοούν την ανάπτυξη της ποδηλασίας. Παραμύθια και δικαιολογίες, για να μην αποχωριζόμαστε το αμαξάκι μας (με ότι κι αν είναι συνυφασμένο αυτό΄...) και βέβαια ως γνωστόν ο έλληνας τείνει να αποφεύγει οτιδήποτε θα τον αναγκάσει να κουραστεί σωματικά.

Στις ελβετικές (και καθόλου επίπεδες) πόλεις, το ποδήλατο είναι ένα από τα πιό σημαντικά μεταφορικά μέσα και χρησιμοποιείται κατα τη διάρκεια όλου του χρόνου απ΄όλους, μικρούς και μεγάλους. Βέβαια έχουν φροντίσει να υπάρξει και η κατάλληλη υποδομή, όπως επίσης και η αντίστοιχη συμπεριφορά των οδηγών αυτ/των προς τους ποδηλάτες. Η Βέρνη λοιπόν των 140.000 κατοίκων, είναι μια απ΄αυτές.

Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες που έβγαλα...κάνοντας ορθοπεταλιές! Wink

ένα από τα πάρκινγκ της κτηνιατρικής

http://i22.photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/Bikes/bikes005.jpg

και αυτό του κεντρικού κτιρίου του πανεπιστημίου

http://i22.photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/Bikes/bikes009.jpg

στη λωρίδα σου με ταχύτητα...

http://i22.photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/Bikes/bikes004.jpg

http://i22.photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/Bikes/bikes011.jpg


και δώστου τ΄αυτοκίνητα περιμένουν στο φανάρι (κουνημένη γιατί την έβγαλα οδηγώντας και παραλίγο να φάω τα μούτρα μου...)


http://i22.photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/Bikes/bikes014.jpg



Και αν απορήσετε που χωράνε τόσα ποδήλατα στις πολυκατοικίες!

http://i22.photobucket.com/albums/b349/GiannisBern/Bikes/bikes015.jpg


Και από Ελβετία, πάμε μια στην Καρδίτσα την οποία παραδέχομαι και μπράβο της που κατάφερε να είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που δημιουργησε ένα σοβαρό και λειτουργικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Δυστυχώς τα Τρίκαλα, αν και γεμάτη απο ποδήλατα, δεν ακολούθησε το παράδειγμά της. Κάτι προσπάθησε να κάνει η Λάρισα...αλλά μάλλον απέτυχε.


Καρδίτσα


http://www.karditsa-city.gr/images/zoom/NomosKarditsas/dsc01341.jpg

http://www.karditsa-city.gr/images/zoom/NomosKarditsas/dsc01339.jpg

http://www.karditsa-city.gr/images/zoom/NomosKarditsas/dsc01337.jpg

http://www.karditsa-city.gr/images/zoom/NomosKarditsas/dsc01327.jpg


Μια γεύση από Λάρισα Twisted Evil

http://blog.versutia.net/230/podilatodromoi-sti-larisa

Στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ¨φτιάχνοντας πόλεις για το ποδήλατο¨είχαν ενταχθεί πάνω από 50 ελληνικές πόλεις, άλλα μάλλον κάπου κόλλησε, όπως πάντα, το όλο εγχείρημα!


http://www.minenv.gr/5/53/g5303_bikes.htm
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Tue Aug 01, 2006 2:06 am    Post subject: Reply with quote

Πολυ καλυτεροι οι ποδηλατοδρομοι απ'ο,τι τους περιμενα! Μπραβο!

Εντυπωσιακο και αυτο που διαβασα στο σαιτ του δημου:

"Η σχέση των κατοίκων της Καρδίτσας με το ποδήλατο είναι πολύ καλή. Εκτός από τους κατόχους ποδηλάτων που κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη, ο δήμος Καρδίτσας χορηγεί στον κάθε επισκέπτη για τις δουλειές του στο κέντρο της πόλης ένα δημοτικό ποδήλατο με την προϋπόθεση ότι θ' αφήσει το αυτοκίνητό του σ' έναν από τους δημοτικούς υπαίθριους χώρους στάθμευσης.
Εφόσον σταθμεύσει το αυτοκίνητο, μπορεί να δανειστεί ένα από τα ποδήλατα που έχει φροντίσει ο δήμος Καρδίτσας να υπάρχει στο πάρκινγκ, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του και στη συνέχεια να το επιστρέψει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
" Shocked Shocked (Θα ειχε, βεβαια, ενδιαφερον να μας ελεγε και ποσοι επισκεπτες το εφαρμοζουν...)

Επισης διαβαζω οτι τον Φεβρουαριο ηταν ετοιμος να παραδοθει ο περιαστικος ποδηλατοδρομος που συνδεει το κεντρο με το αλσος της Παπαρατζας. Οπως λεει και το αρθρο: "Θα υπάρξει δενδροφύτευση κατά μήκος της διαδρομής και προβλέπονται εργασίες ανάδειξης του ποταμού ώστε οι Καρδιτσιώτες τελικά να απολαμβάνουν με ασφάλεια την ποδηλασία, το τζόκινγκ, το περπάτημα."

Εδω ενας χαρτης:

http://www.karditsa-city.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=31

Να τολμησω να ρωτησω αν εχουν κανει ποτε αφιερωμα τα ελληνικα ΜΜΕ σε αυτες τις εξοχες πρωτοβουλιες; Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Aug 01, 2006 4:22 am    Post subject: Reply with quote

Πολύ ευχάριστα νέα. Γνωρίζω επίσης ότι στο Μεσολόγγι συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Εκεί η ποδηλατομάνια έχει καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια τους Μεσολογγίτες και βλέπεις παντού σταθευμένα και ακλείδωτα ποδήλατα !! Σπούδαζε συγγενικό μου πρόσωπο στα ΤΕΙ και είχα βοιώσει αυτή τη πραγματικότητα αρκετές φορές σε διαφορετικές περιόδους του χρόνου.

Μακάρι να επεκταθούν οι ποδηλατόδρομοι στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις, ώστε να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της "Αθηναιοποίησης" τους. Sad
Back to top
View user's profile Send private message
superas
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 640
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Aug 01, 2006 8:12 am    Post subject: Reply with quote

Πάντως γενικότερα στις Θεσσαλικές πόλεις το ποδήλατο είναι αρκετά παλιά παράδοση. Η Καρδίτσα ειδικότερα (απ' όπου είναι και η καταγωγή μου) η οποία είναι και η πιο επίπεδη απ' όλες, είναι πρωταθλήτρια στη χρήση ποδηλάτου από πολύ παλιά. Εκεί βλέπει ανθρώπους όλων των ηλικιών από παιδιά μέχρι παππούδες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο και ακόμα και οι οδηγοί των ΙΧ είναι εξοικειωμένοι και διευκολύνουν τους ποδηλάτες.
Back to top
View user's profile Send private message
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Tue Aug 01, 2006 9:08 am    Post subject: Reply with quote

για το μεσοόγγι το επιβεβαιωνω και εγω. σπουδαζα εκει απο το 1996 εως το 2000 και πραγματι ολοι οι κατοικοι της πολης κυκλοφορησαν με ποδηλατα
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Tue Aug 01, 2006 1:57 pm    Post subject: Reply with quote

oρίστε σχετικά πρόσφατα άρθρα από τα ΝΕΑ και Καθημερινή

Tο 'ριξαν στο ποδήλατο!

Aντίδοτο στο κυκλοφοριακό σε Λάρισα, Kαρδίτσα, Tρίκαλα και Mεσολόγγι



http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18041&m=N14&aa=1


Ποδήλατο στην πόλη


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathglobal_2_18/09/2005_1284549





Πάντως η αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει το ποδήλατο είναι απερίγραπτη. Και για μένα προσωπικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάω τη μέρα μου. Εντωμεταξύ στη Βέρνη όπου η χρήση του είναι τόσο διαδεδομένη, υπάρχουν περιορισμοί και πεοβλήματα αντίστοιχα με αυτά που παρατηρούνται με τ΄αυτοκίνητα. Πχ, χθες πήγα να παρκάρω το ποδήλατο στο σταθμό και δεν έβρισκα πάρκινγκ! Ασε που τρως και κλήσεις άμα περάσεις φανάρι με κόκκινο ή παρκάρεις χύμα!Οι δε κλοπές είναι τόσο διαδεδομένες που όλοι κυκλοφορούν με σχετικά παλιά και φτηνά ποδήλατα στις πόλεις, και τα επαγγελματικά (αγωνιστικά, mountaibikes) μένουν κλειδωμένα στα σπίτια και χρησιμοποιούνται μόνο για τον αντίστοιχο σκοπό! Κάθε χρόνο η αστυνομία βγάζει σε πλειστηριασμό τα κλεμμένα που δεν αναζητούνται, και μπορείς έτσι ν΄αγοράσεις ποδήλατο σχετικά φτηνά!
Επίσης κάθε χρόνο είσαι υποχρεωμένος ν¨αγορασέις μια βινιέττα (σήμα κυκλοφορίας) που κοστίζει 5 ευρώ και είσαι αυτομάτως ασφαλισμένος σε περίπτωση που εμπλακείς σε ατύχημα. Το κράνος πάλι δεν είναι υποχρεωτικό, αν και έχουν υπάρξει προτάσεις να γίνει.
Επίσης υπάρχουν άπειρες διαδρομές που συνδέουν πόλεις οι περιοχές φυσικού κάλλους μεταξύ τους, οπότε τα σαββατοκύριακα όλοι ξεχύνονται με τα ποδήλατα στα δάση και τα βουνά.

ΥΓ: Η Ζυρίχη αποφάσισε πρόσφατα ν¨αυξήσει το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στα 1700 χλμ! Shocked (τριπλάσιος από το σημερινό)



Ονειρό μου είναι μια μέρα να δω τους Ελληνες σε όλες τις πόλεις να μετακινούνται με τα ποδήλατα. Και φυσικά, δεν είμαι ό μόνος...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1:PodilatisPoreiaStinPoli.jpg


κάποιες πληροφορίες από αφιέρωμα της καθημερινής και άλλων ιστοσελίδων...

ZΩΗ ΣΤΗΝ ΠOΛΗ
Ποδήλατο στην Aθήνα; Γιατί όχι;



http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_10/09/2005_1284494



Ποδήλατο: ένα αυτο-κίνητο για όσους σκέφτονται


http://www.oikoen.gr/selides-bike-think.htm

Το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς

http://www.podilatreis.gr/meso_metaforas.html


ένα σάιτ από Πάτρα

http://podilatespatra.blogspot.com/



Πάντως κάθε ελληνική πόλη έχει ένα μικρό κίνημα! Ας αυξανόμαστε λοιπόν... Wink


σύλλογος φίλων ποδηλάτου

http://www.filoi.eie.gr/

τα πάντα για την ποδηλασία


www.cyclingnews.gr


και ποδηλατικός τουρισμός

www.pamevolta.gr
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Nassos
Full Member
Full Member


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 347

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

Γραμμή για το τραμ!

Quote:
« Η δημιουργία και λειτουργία γραμμής τραμ στην Πάτρα πιστεύω πως θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη στη πόλης , στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και θα βελτιώσει τις συνθήκες του κυκλοφοριακού της προβλήματος . Με την παράλληλη αντικατάσταση του στόλου του Αστικού ΚΤΕΛ τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα γίνουν ελκυστικά και αξιόπιστα για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες , οι οποίοι θα μπορούν πια να αφήσουν κατά μέρος τα αυτοκίνητά τους ελευθερώνοντας τους δρόμους της ».


Της ΓΩΓΩΣ ΚΑΡΑΛΗ


Την θετική ανταπόκριση του περιφερειάρχη , Παναγιώτη Καββαδά , βρίσκει η πρόταση του δημάρχου Πατρέων , Ανδρέα Καράβολα , για την δημιουργία και λειτουργία γραμμής τραμ στην Πάτρα σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του στόλου των αστικών λεωφορείων.


Συνέχεια: http://www.peloponnisos.com.gr/topika/koinonika/4.asp

Αντε, επιτέλους το κατάλαβαν!! Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 9:12 pm    Post subject: Reply with quote

Μπράβο στον δήμαρχο Καράβολα για την "πρόταση" του πριν τις εκλογές. Γιατί το θέμα αυτό είχε κατατεθεί σε συνέδριο πριν 4 χρόνια αλλά τότε έκανε την πάπια.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Psilalonitis-1982
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Dec 2005
Posts: 616
Location: Πατρα

PostPosted: Thu Aug 03, 2006 9:25 pm    Post subject: Reply with quote

Πεστα φιλε w.
Eνας δημαρχος χωρις πυγμη και οραμα (την ιδια γνωμη εχω και για τον Φλωρατο)
προσπαθει στο παραπεντε να πεισει οτι υπηρξε.

Σταματω ομως εδω, γιατι πρεπει να προλαβω το πλοιο για την Κερκυρα!

Καλη ανταμωση σε 10 μερες!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Fri Aug 04, 2006 9:39 am    Post subject: Reply with quote

Εκείνο το πολυσυζητημένο τραμ της καλαμάτας που υποτίθεται ότι θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί τι απέγινε;; Θυμάμαι ότι το έργο είχε εγκριθεί και επίσης είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Question

θυμάστε...;

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=17834&m=N19&aa=1
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
panther-21-
Junior Member
Junior Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 119
Location: Athens,Kalamata

PostPosted: Thu Aug 10, 2006 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

Tπτ και ουτε προκειται...Χωρια που ελαχιστοι δρομοι της Καλαματας μπορουν να δεχθουν το τραμ...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Sat Aug 12, 2006 11:17 pm    Post subject: Reply with quote

Τα σχέδια σχετικά με το τραμ του Ηρακλείου (2 γραμμές αν θυμάμαι καλά) υπάρχουν ακόμη ή εγκαταλήφθηκαν;
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
ael
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 15 Feb 2004
Posts: 1854
Location: πινω Λουμιδη.ΚΟΥΠΑτο...

PostPosted: Mon Sep 11, 2006 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

φυσικα,τιποτα το πρωτοφανες... Arrow ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - Μία «κακή» παρά(σ)ταση...

Arrow Της Λένας Κισσάβου

Το έργο των... παρατάσεων, κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο ανεγείρεται εδώ και χρόνια στο Μεζούρλο. Οι παρατάσεις για την ολοκλήρωσή του σταματημό δεν έχουν. Η τελευταία μάλιστα δόθηκε στις αρχές Αυγούστου, καθώς – όπως πάντα- νέα προβλήματα που εμφανίσθηκαν στο προσκήνιο εμπόδισαν την ομαλή εξέλιξη των εργασιών. Πάντα κάτι τυχαίνει και πάντα όλα πάνε στραβά... Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας είναι από παλαιότερα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού στη χώρα μας, αλλά από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει άλλα τόσα εκτός από αυτό. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην τελευταία παράταση για την ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα με τον επιβλέποντα μηχανικό του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Ιωάννη Πολυχρονίου, δόθηκε μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου. Βέβαια μετά από τόσα χρόνια παρακολούθησης της πορείας του έργου και έχοντας μάθει ότι ποτέ δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, δεν παίρνουμε το ρίσκο να πούμε ότι θα παραδοθεί τον Νοέμβριο, διότι μπορεί να πέσουμε έξω... Απ’ την άλλη, η καλύτερη και βέβαια η επιθυμητή κατάληξη είναι να παραδοθεί το έργο πράγματι στην προβλεπόμενη ώρα του, αφού άλλωστε όλα δείχνουν ότι βρίσκεται στην τελική φάση. Ειδικότερα ως κτίσμα είναι έτοιμο αλλά και τα ηλεκτρολογικά του συστήματα έχουν ολοκληρωθεί (φωτισμός, συναγερμός...). Μάλιστα αυτή την περίοδο, όπως ανάφερε ο κ. Πολυχρονίου, πρόκειται να ξεκινήσουν οι δοκιμές των εν λόγω συστημάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν λειτουργούν κανονικά και εάν έχουν γίνει σωστά όλες οι συνδέσεις. Το ότι όμως θα παραδοθεί τον Νοέμβριο, δεν σημαίνει ότι το Μουσείο θα αρχίσει να λειτουργεί. Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος για την κατάκτηση του στόχου αυτού, αφού θα πρέπει να προηγηθούν ένα σωρό μελέτες ακόμη, για τη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου του, για τη χωροθέτηση των πραγμάτων που θα τοποθετηθούν σε αυτό, για τον εξοπλισμό του και βέβαια η μουσειολογική μελέτη. Όσον αφορά στη μουσειολογική μελέτη, πυρετωδώς εργάζονται από κοινού οι δύο Εφορείες Αρχαιοτήτων της Λάρισας για τη σύνταξή της. Ειδικότερα, όπως μας είπε ο προϊστάμενος της ΙΕ΄ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Λάρισας και πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής σύνταξης της μελέτης, κ. Αθανάσιος Τζαφάλιας, ήδη ξεκίνησε η σύνταξή της και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα. Να σημειωθεί ότι προβλέπεται στο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου να συστεγασθούν οι δύο Εφορείες της πόλης μας.

απο www.eleftheria.gr
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
siakabetis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 1426
Location: patras

PostPosted: Mon Sep 11, 2006 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.knowhow.gr/ecPage.asp?id=34163&nt=105
και το τελευταιο κομματι της μικρης περιμετρικης πατρας υπογραφηκε η συμβαση.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
guru
New Member
New Member


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 31
Location: Πετρούπολη Αττικής

PostPosted: Wed Sep 13, 2006 12:27 pm    Post subject: Reply with quote

alekos wrote:
Τα σχέδια σχετικά με το τραμ του Ηρακλείου (2 γραμμές αν θυμάμαι καλά) υπάρχουν ακόμη ή εγκαταλήφθηκαν;

Μάλλον έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες...

Ενδεικτικά μερικά παλιότερα δημοσιεύματα:

Και τραμ που θα... καίει ήλιο
Θα λειτουργεί σε Καλαμάτα, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Λάρισα και Ρόδο
ΤΑ ΝΕΑ, 2005-06-30
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18276&m=N15&aa=1

Τραμ στο Ηράκλειο
Δευτέρα 04 Οκτωβρίου 1999
http://www.tee.gr/online/epikaira/1999/2069/pg094b.shtml

Τραμ στο Ηράκλειο Κρήτης
Δευτέρα 7 Αυγούστου 2000
http://www.tee.gr/online/epikaira/2000/2113/pg116.shtml

Το Ηράκλειο Κρήτης αποκτά τραμ
ΘΑ ΕΧΕΙ 2 ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΗΚΟΥΣ 14,2 ΧΛΜ. ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 2004
ΤΑ ΝΕΑ, Τετάρτη 15 Μαρτίου 2000
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=16692&m=N20&aa=1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΜ 23 - 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2005
Βόλος
http://www.demekav.gr/news_archive_tram.html
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
limito
Full Member
Full Member


Joined: 14 Apr 2005
Posts: 373
Location: Larisa

PostPosted: Fri Sep 15, 2006 9:33 pm    Post subject: Reply with quote

Νέο εμπορικό-ψυχαγωγικό κέντρο κέντρο στην Λάρισα

Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο συνολικής επιφάνειας 11.000 τ.μ. σε ένα επίπεδο. Προσφέρεται για υπεραγορά τροφίμων, αλυσίδες εστίασης, εμπορικά καταστήματα, πολυκινηματογράφους και bowling. Εντός του συγκροτήματος υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για την ανάπτυξη παράλληλης ψυχαγωγικής ή αθλητικής δραστηριότητας (γήπεδα 5X5, waterpark)
Δανός και Συνεργάτες
Και κάποια επιπλέον στοιχεία που γνωριζω για το συγκεκριμένο έργο:
1)Media Markt
2)Carrefour
3)Village cinemas,bowling κτλ
4)35 εμπορικοί χώροι
Είναι όπως καταλαβαίνετε ένα μικρό σχετικά εμπορικό.Για ότι νεότερο θα postάρω. Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
onassis78
New Member
New Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 44

PostPosted: Sat Sep 16, 2006 10:55 am    Post subject: Reply with quote

geia sas pedia,

ena pragma mou aresi stin ellada.

o politis koroideui to kratos kai to kratos ton poiti. panta etsi intane kai tha ine etsi gia panta.

ti mou lete tora gia tram stin larisa, rodo etc. ta arthra ine apo 1999 kai tora ine 2006 kai den egine tipota.
tora pios koroideu pion???
emis pou kanoume kai ta pisteuoume, i to kratos pou kani tis maketes kai lei tha kano auto to ergo.
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

distixos auti ine i pragmatikotita stin ellada. prepi epitelous na sovareutoume oli mas gia na pai i ellada mprosata.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Fri Sep 22, 2006 10:06 am    Post subject: Reply with quote

Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών Δήμου Πατρέων

Ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με το Δήμο Ρίου υλοποιούν έργο δημιουργίας Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών συνολικού προυπολογισμού 3.025.500,00 Euro (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών της Πάτρας αποτελείται από 4 κύριους κόμβους, 8 κόμβους διανομής, 22 κόμβους πρόσβασης ενώ 47 φορείς συνολικά συνδέονται με ασύρματες ζεύξεις στο ΜΑΝ από 9 βάσεις ασύρματης πρόσβασης.
Ο συνολικός αριθμός διασυνδεόμενων σημείων (με οπτική ίνα ή ασύρματα) είναι 208. To δίκτυο αυτό καλύπτει εκσκαφές μήκους περίπου 48km.

Πάτρα



Ρίο



Πανεπιστήμιο



http://ru6.cti.gr/broadband/el/man_93_patras.php


*Σημείωση: Στον τρίτο χάρτη, οι πράσινες γραμμές που ενώνουν τα κτίρια του Πανεπιστημίου είναι τεράστιες (υφιστάμενες εδώ και δεκαετίες) στοές που τα ενώνουν μεταξύ τους και για δικτυακές ανάγκες (νερό - ρεύμα κτλ), αλλά και για λόγους αμυντικούς ... (καθώς κατασκευάστηκαν επί χούντας).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Fri Sep 22, 2006 3:41 pm    Post subject: Reply with quote

Μητροπολιτικά Οπτικά Δίκτυα και στους υπόλοιπους μεγάλους δήμους της
Δ. Ελλάδας (Απο το research unit 6 του ΙΤΥ)

Αγρίνιο
1.330.516,00 Euro
19km - 47 σημεία


Πύργος
706.383,90 Euro
8,7Km - 35 σημεία


Μεσολόγγι
477.800,00 Euro
14,2Km - 56 σημεία


Ναύπακτος
414.592,00 Euro
5.8Km - 25 σημεία


Αμαλιάδα
477.800,00 Euro
6.2Km - 37 σημεία


Αίγιο
503.678,00 Euro
8.2Km - 48 σημεία
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
limito
Full Member
Full Member


Joined: 14 Apr 2005
Posts: 373
Location: Larisa

PostPosted: Sun Sep 24, 2006 1:25 pm    Post subject: Reply with quote


Πραγματικά πρωτεύουσα του κάμπου η Λάρισα, εκτιμάται ότι ήδη έχει ξεπεράσει το φράγμα των 200.000 κατοίκων. Και αν η πληθυσμιακή αύξηση συνεχίσει να ακολουθεί τους ίδιους ρυθμούς - ουδέν στοιχείο συνηγορεί για το αντίθετο -, τότε μέσα σε μια δεκαετία η μεγαλούπολη θα μετρά 300.000 κατοίκους. Η υφιστάμενη κατάσταση, και ακόμη περισσότερο η προαναφερθείσα προοπτική, επιβάλλουν άμεσο σχολιασμό και παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν τη λειτουργία της πόλης, την αποτροπή ασφυξίας στο ευρύτερο κέντρο της και την άνετη διαβίωση των Λαρισαίων. «Η ΔΕΥΑΛ μετρά 45.000 υδρόμετρα, είμαστε 130.000 κάτοικοι», έλεγε προς κάθε κατεύθυνση ο αείμνηστος δήμαρχος Αρ. Λαμπρούλης, αντικρούοντας τα στοιχεία της απογραφής του 1991. Και τότε πολλοί Λαρισαίοι είχαν σπεύσει να απογραφούν στα χωριά τους και η πόλη εμφανίστηκε κατά πολύ μικρότερη πληθυσμιακά. Το εντυπωσιακό στην τρέχουσα περίοδο είναι ότι η ΔΕΥΑΛ εγκαθιστά τα τελευταία 3-4 χρόνια περί τα 3.000 υδρόμετρα ετησίως, ενώ την προηγούμενη περίοδο τα νέα ρολόγια ύδρευσης κινούνται στα επίπεδα των 1.500 το χρόνο. Ο σταθμικός συντελεστής που χρησιμοποιεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία υπολογίζει 3,17 άτομα σε κάθε σύγχρονο ελληνικό νοικοκυριό. Η ΔΕΥΑΛ, χρησιμοποιώντας μικρότερο συντελεστή, 3 άτομα ανά υδρόμετρο, υπολογίζει ότι σήμερα η Λάρισα μετράει 207.000 κατοίκους. Όπως εξηγεί ο διευθυντής της ΔΕΥΑΛ κ. Λάκης Μπαλογιάννης, η Επιχείρηση διαθέτει σήμερα σε ενέργεια 69.200 υδρόμετρα. Συνολικά οι συνδέσεις της μαζί με τις ανενεργές ή εκείνες για τις οποίες εκκρεμεί η έναρξη λειτουργίας τους ξεπερνούν τις 85.000. Το 1971, πριν 35 χρόνια, η ΔΕΥΑΛ διέθετε 20.130 υδρόμετρα, άρα η πόλη είχε πληθυσμό 60.000. Το 2000 τα υδρόμετρα τριπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 58.350 και η Λάρισα αντιστοίχως τις 175.000 κατοίκους. Κι ενώ συνήθως η ΔΕΥΑΛ περνούσε κάθε χρόνο λίγο πάνω από 1.500 ρολόγια σε νέες παροχές, την τελευταία τριετία ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε κοντά στις 3.000 (το καθένα χρεώνεται από τη ΔΕΥΑΛ προς 450 ευρώ). Ο αριθμός των νέων υδρομέτρων σημαίνει ότι κάθε χρόνο περί τους 10.000 νέοι κάτοικοι προστίθενται στον αριθμό των Λαρισαίων. Αυτή η αύξηση ίσως να είναι και ευκαιριακή, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η ανοικοδόμηση. Επειδή όμως δεν φαίνεται να κάμπτεται ούτε η ανοικοδόμηση ούτε ο ρυθμός τοποθέτησης νέων υδρομέτρων, το πιθανότερο είναι ως το 2015 να μετράει η Λάρισα 300.000 κατοίκους. Αναμφιβόλως θετική προοπτική για την πόλη, εφόσον συνοδευτεί εγκαίρως από τις απαραίτητες υποδομές και λειτουργικές παρεμβάσεις.

Σωτ. Ζαχαριάς από Ελευθερία
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
skylinearth
Full Member
Full Member


Joined: 30 Dec 2005
Posts: 238
Location: Thessaloniki

PostPosted: Sun Sep 24, 2006 2:00 pm    Post subject: Reply with quote

Με αφορμή το παραπάνω άρθρο, παρατήρησα στον παρακάτω χάρτη, όπου φαίνεται η μεταβολή πληθυσμού ανα ΟΤΑ στην Βόρεια Ελλάδα οτι υπάρχει ένας δήμος βόρεια της πόλης της Λάρισας με μεγάλη άυξηση πληθυσμού, ποιός είναι; Να υποθέσω οτι είναι δήμος με μεγάλη οικοδομική ανάπτυξη;

http://observatory.egnatia.gr/maps/maps_2006/fsKO_P4_IV_OTA_jan06.pdf


Last edited by skylinearth on Sun Sep 24, 2006 6:44 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Mika
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 17 May 2005
Posts: 771
Location: London, UK

PostPosted: Sun Sep 24, 2006 3:16 pm    Post subject: Reply with quote

απ οτι φαινεται απο τον χαρτη του skylinearth αυξηθηκαν κατα πολυ οι καλογεροι Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
limito
Full Member
Full Member


Joined: 14 Apr 2005
Posts: 373
Location: Larisa

PostPosted: Mon Sep 25, 2006 12:59 am    Post subject: Reply with quote

skylinearth wrote:
...στην Βόρεια Ελλάδα οτι υπάρχει ένας δήμος βόρεια της πόλης της Λάρισας με μεγάλη άυξηση πληθυσμού, ποιός είναι;

Είναι ο δήμος Γιάννουλης (μικρός σχετικά δήμος 20.000 κάτοικοι περίπου και ξεκινάει μετά την περιοχή του Αλκαζάρ) που έχει μεγάλη οικοδομική και πληθυσμιακή ανάπτυξη.Οι λόγοι αυτής της ανάπτυξης αρκετοί όπως η παρουσία εργατικών κατοικιών,παρουσία μεγάλων αλυσίδων (π.χ. Carrefour,Jumbo κτλ).
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Orlando
Junior Member
Junior Member


Joined: 10 Feb 2006
Posts: 100
Location: Volos

PostPosted: Mon Sep 25, 2006 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

Thewrw tin Larisa tin pio antitouristiki poli tis Ellados , xwris poleodomiko kai kikloforiako sxediasmo (opoios mpainei mesa ston lavirintho de xerei pws na vgei), xwris wraia ktiria-mnimeia , kai genika xwris kati axiologo na epideixei(fisiki omorfia). Elpizw oi armodioi sto neo sxediasmo tis polis na koitaxoun ligo mprosta auti ti fora gia kaliterepsoun kai oxi gia na xeiroterepsoun tin leitourgeia kai tin eikona tis Larisas.

Xerei kaneis ti anergeia uparxei stin Larisa kai pou uparxoun Panelladika ta pososta anergeias ana perioxes?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 22, 23, 24  Next
Page 14 of 24

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr