stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 101, 102, 103  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
HUMAX
Junior Member
Junior Member


Joined: 21 Jan 2006
Posts: 119
Location: Καλαμαριά-Νέα Υόρκη

PostPosted: Wed Apr 19, 2006 6:31 pm    Post subject: Reply with quote

Grigori sovara tora.Giati xaramizesai edo legontas ta mono se mas?Mou kanei entiposi i oraksi sou kai to orama sou.To poso vathia exeis psaksei to thema.Pio vatrhia ki ap tous ipefthinous sxediou poleos kai draseon.

Sou milao eilikrina kane kati.Einai krima na ta akoume mono emeis.Prepei na ertheis se epafi me tous ipefthinous kai na tous kaneis tis protaseis sou.Anoikse tous ta matia.Apo tin proti stigmi pou parakoloutho ta osa grafeis katalava pos eisai 100 fores pio anoiktomialos (toulaxiston )ap olous tous dithen eidimones.Afou kataferes kai eixes tin oreksi na asxolithjeis toso me afta ta zitimata kane kati gia na ta diadoseis.Anoiksa ta matia perisoteron!!!

Arrow Edit:Eisai enas apo tous ligous anthropous (o monos nomizo ) pou pragmatika arxisa na se thavmazo apo to proto post sou opu diavasa.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Apr 20, 2006 12:01 pm    Post subject: Reply with quote

HUMAX φίλε μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά νομίζω ότι υπερβάλλεις.

Το πρόβλημα με την Αθήνα και την εξέλιξη της όπως και με πολλά άλλα πράγματα στην Ελλάδα είναι ότι λείπει πρώτα απ' όλα ο κοινός νούς, δεύτερον, ότι εκείνοι οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τα της πόλεως είτε δεν έχουν οράματα, είτε δεν εχουν τη δύναμη -αν και σε υψηλές πολλές φορές θέσεις- να τα επιβάλλουν.

Θα μπορούσα (αν δεν είχα ΚΑΙ άλλα πράγματα να κάνω σε αυτή τη ζωή, όπως πχ το να δουλεύω Laughing ), να στελνω επιστολές σε κόσμο, σε υπουργεία, σε κανάλια και οπουδήποτε αλλού. Δυστυχώς, στην Ελλάδα αν δε σε ξέρει κάποιος να σε αρπάξει, να σε βάλει σε μια εκπομπή ή ένα περιοδικό, δε γίνεται τίποτα. Και πάλι και να γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι παροδικό, απλά θα ικανοποιηθείς που θα δείς την αφεντομουτσουνάρα σου σε κάποιο έντυπο, ανάμεσα σε δεν ξέρω κι' εγώ τι άλλο.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ ο ίδιος παρότι για χρόνια ασχολούμενος με το θένα των κατασκευών είχα σχεδόν... ξεχάσει τα ενδιαφέροντα μου αυτά για καιρό (κυρίως την άνυδρη περίοδο 1980-1994, πές) εφόσον τίποτα δεν γινόταν (και τότε δεν υπήρχε το διαδίκτυο να βρώ τους ομοίους μου και να τα λέμε) και ναι, εγώ είμαι ίσως ο μόνος που ασχολείται με ουρανοξύστες στην Ελλάδα και έζησα live τη συγκίνηση του να βλέπεις ένα μεγάλο κτίριο να σηκώνεται και να τελειώνει. Και το President Hotel, και πολλούς από τους πύργους κατοικιών στα προάστεια της Αθήνας που τελείωσαν στα τέλη της δεκαετίας του 70 τους θυμάμαι όταν περνούσαμε από κοντά με τον πατέρα μου και κοίταζα σε τι στάδιο κατασκευής ήταν.

Από τα μέσα του 1980 που είμουνα -φανταστείτε- στα mid-20's μου, απλά κατάλαβα ότι λόγω πολιτικών επιλογών της παρελθούσας κατάστασης ΔΕΝ επρόκειτο να δουμε ψηλά κτίρια στην Ελλάδα για ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ) και βέβαια, το έθαψα το θέμα μέσα μου.

Ολα αυτά μέχρι την έλευση του Internet όπου και ξαναδραστηριοποίήθηκα και φυσικά καταχάρηκα βλέποντας τις νέες γενιές των παιδιών οι οποίες δεν είναι ούτε κακιασμένες, ούτε μίζερες και θάλουν κάτι καλύτερο για την χώρα τους. Εζησα τη συγκίνηση και τον παλμό των Ολυμπιακών, περίμενα μαζί μετους υπόλοιπους εδώ πέρα to weekly installment από τις φωτογραφίες του πανάξιου Ioanni, έκοβα και εγώ βόλτες συχνά-πυκνά στη Σ. Λούη να δω τι γίνονται τα στέγαστρα του ΟΑΚΑ.

Πολλοί με έχουν ρωτήσει γιατι δεν πάω στον Βωβό (μα αυτός τώρα βολέυτηκε, τον κυνήγησαν, έκανε ότι έκανε, γιατι να ανοίξει πληγές; ), στο Δημαρχείο Laughing, στην πολεοδομία Laughing Laughing ή δεν ξέρω κι' εγώ που αλλού αλλά να κάνω τι;

Παιδιά, έφθασα στο συμπέρασμα΄οτι δυστυχώς, από ένα σημείο και μετά καταντάς, αυτό που λέμε γραφικός αν δεν έχω γίνει ήδη, και ευτυχώς που για πολλούς λόγους δεν έχω και οικογένεια, γιατι αν είχα, αντι να αυνανίζομαι με τα ψηλά κτίρια, θα έτρεχα για τα κουτσούβελα. Εξάλλου, γνώμη μου είναι ότι οι δυσκολίες της ζωής στην Ελλάδα αποτελούν άκρως αποτρεπτικό παράγοντα για άλλες ενασχολήσεις ιδίως όταν υπάρχει σχετική ή απόλυτη ένδεια χρημάτων οπότε τρέχα-γύρευε. Αυτό είναι εξάλλου και το μεγαλύτερο όπλο του status quo γενικότερα.

Παρόλα αυτά, μέσω του Internet και φόρουμς οπως το stadia.gr, η κατάσταση φαίνεται να αλλάζει άρδην. Ξέρετε, ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά ότι υπάρχει αρκετός κόσμος εκεί έξω ο οποίος έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε μια σειρά ζητημάτων, είχε άποψη εδώ και καιρό αλλά δεν είχε βήμα να την εκφράσει, και αυτό είναι το παρήγορο. Αντί να υπάρχουν μεμονωμένοι γραφικοί και αν ακούγονται σαν ανέκδοτα σε παρέες ή στο διάλλειμμα στο γραφείο, υπάρχουν τόποι συζητήσεων και ανταλλαγών απόψεων όπου οι ενδιαφερόμενοι διαβαζουν και εν πολλοίς μιλάνε για πολλά πράγματα.

Και μην ξεχνάμε ότι το Internet είναι παγκόμιο μέσο. Εγώ πχ το ξέρω ότι μας έχουν διαβάσει και ισχυροί παράγοντες. Αρκεί να κάνει κλίκ το μυαλό ενός και να πεί "βρε παιδιά, σαν καλά να μας τα λέει ο μάγκας" και τσουπ, μπήκε το νερό στ' αυλακι. Αλλοιώς, να πάω να χτυπήσω την πόρτα του κου (και του κάθε) Σουφλιά σε ώρα εργασίας που γίνεται ο χαμός να τον δώ να του πω τι; Αυτά που λέμε εδώ πέρα; Μα θα είναι τόσο απασχολημένος που ούτε θα καταλάβει γιατι του μιλάς. ΑΝ με δεχτεί που πολύ, μα πάρα πολύ αμφιβάλλω.

Αντίθετα, υπάρχει ο πιό αργός αλλά σίγουρος δρόμος της δημοσίευσης στο διαδίκτυο. Ο ένας το βλέπει, το λέει στον άλλον και έτσι διαδίδονται οι ιδέες. Από τη στιγμή που ακούω (και το έχω ακούσει) "ρε φίλε κι' εγώ τα είχα σκεφτεί αλλά εσυ τα έχεις σχηματοποιήσει μέσα σου" ξέρω ότι πάμε καλά. Όχι γιατι θέλω να γίνει η Αθήνα ή περιοχές της Manhattan ;ή Levent ή La Defence (σιγά να μην γίνουν, αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, οι τύποι δούλεψαν σκληρά, ακόμα και την Τουρκία) αλλά γιατι μπορούμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό και να οραματιστούμε αντί να ομφαλοσκοπήσουμε. Όπως έγινε με το νέο ΟΑΚΑ (καλα-καλα εγώ δεν το πίστευα ότι θα τελειώσει, οι χρόνοι ήταν ασφυκτικοί), την Αττική Οδό, το Μετρό. Και όμως!!! Εγιναν. Οπότε, κάποια λογικού ύψους στην αρχή κτίρια μπορούν να χτιστούν. Πιό εύκολο είναι να κατασκευαστεί ένα συγκρότημα από 30όροφα από το νέο ΟΑΚΑ το ξέρετε; Απλά, για να υπάρξει το όραμα πρέπει πολλοί άνθρωποι να αφυπνιστούν και αυτο αποδεικνύεται κάθε μέρα εδώ πέρα από τον κόσμο που συρρέει και εδώ και στο skyscrapercity.com και αλλού.

Για να τελειώνω με την απάντηση στο φίλο HUMAX: Για να επέλθει η αλλάγή σκηνικού, πρέπει να επέλθει η αλλάγή στάσεων από τη βάση και μετά θα ακολουθήσουν και οι αποπάνω. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι τα μέχρι τουδε βηματα που είχαν ακολουθηθεί σχετικά με την πολεοδομική πολιτική ήταν λάθος. Υστερα, αυτό θα διαπεράσει από τη βάση και στον κρατικό μηχανισμό (και αυτός από τη "Βάση" προέρχεται"), και από εκεί στους διοικούντες.

Γιατι να σας το πω κι' αλλιώς: Ας υποθέσουμε ότι κάποιος υπουργός εκφράζει τη σκέψη του να δημιουργηθεί διοικητικό κέντρο ανάλογο εκείνου της Νάπολης της Ιταλίας στον Ελαιώνα, να πάνε όλα τα υπουργεία εκεί, μετρό θα έχει οσονούπω, να πάψουν οι άσκοπες μετακινήσεις, να υπάρξει συντονισμός, να απελευθερωθούν ακίνητα του Δημοσίου και ενοικιαζόμενα, να γλυτωσουνε ώρες από το πηγαινέλα. Σωστά;

Αμ δε!!! Θα σου την πέσουν (ταχω ξαναγράψει) άπαντες οι οικολόγοι, ομάδες ανησυχούντων πολιτών κλπ κλπ κλπ και θα θρηνούν γιατι θα μπορούσε να γίνει πρασινο εκεί, να είναι τα παρτέρια με τις γλαδιόλες και τα πιτσιρίκια που θα τρέχουν δεξιά και αριστερά. Τελικά, θα ,μείνει σκουπιδότοπος η όλη φάση και απλά θα συρρέουν πλήθη ναρκομανών και θα τελειώσει η υπόθεση.

Αν όμως βρεθούν αρκετοί νέας κοπής πληροφορημένοι πολίτες που έχουν βρε αδερφέ και ένα μάτι ανοικτό στο διαφορετικό, τότε θα γίνει διάλογος, θα ακουστεί και η άλλη αποψη. Εξάλλου, η μεγαλύτερη ευλογία της φύσης είναι ότι οι γενιές αλλάζουν και οι νέοι που έχουν πάει στο εξωτερικό ή τα έχουν δεί στο Ιnternet και η συνεισφορά μας είναι -πιστευω μέγιστη σε αυτο- θα πούν: Για καθείστε βρε παιδιά, δε μας τα λέτε καλά.

Αλλά για να γίνει αυτο πρέπει να υπάρξει πληροφόρηση. Πρέπει να δούν τη Νέα Αθήνα, πρέπει να καταλάβουν ότι οι γονείς τους τρώνε κουτόχορτο τοσα χρόνια, ότι το Παρίσι, το Λονδίνο, η Βαρσοβία, η Κωνσταντινούπολη στην οποία πάνε κάθε τρείς και λίγο για να πάρουν πέτσινα, εκτός από ιστορικές πόλεις, είναι και κέντρα δυναμικής ανάπτυξης (ναι, ΚΑΙ η Πόλη) και δείχνουν μια εικόνα μεγαλοπρέπειας και όχι εσωστρέφειας, κάτι ανάλογο με αυτο που δείξαμε και εμείς στους Ολυμπιακούς όταν το τεράστιο ΟΑΚΑ - σύμβολο της Νέας Αθήνας που με μεταφυσικό τρόπο ζητάει να ξεπηδήσει εκεί, στο Μαρούσι, στο Ελληνικό, στον Ελαιώνα, δεν πα' να χτυπάνε τον πισινό τους κάτω οι αρνητές στο τέλος θα γίνει. Αλλά δεν θα γίνει έξ' αιτίας δυο τριών γραφικών ή με γραφικό τρόπο εκφραζομένων, αλλά διότι απεναντι στην Ελλάδα της υστερησης, της ρεμούλας, των "ριαλιτι", της τεχνηέντως προβαλλόμενης μιζέριας των λαϊκών αγορών από βολεμένους δημοσιογράφους που σιγά μη νοιάζονται (άμα νοιαζόντουσαν θα μας είχαν ανακαλύψει και θα μας βλέπατε στο Vimagazino και το Epsilon, αλλά αντι να προσφέρουν ενημέρωση βολεύονται με το χάος και τη μέχρις ναυτίας αναπαραγωγή της μιζέριας, εκεί, να μην έχουμε ελπίδα για τίποτα μπάς και σηκώσουμε κεφάλι), απέναντι τους υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, κυρίως κάτω από 30 χρονών που δεν πρόλαβε να χρεωθεί, να σκλαβωθεί, να διαβρωθεί και να διαφθαρεί και η οποία κοιτάει ψηλά.

Θα γίνει διότι όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα, κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να επιζητούμε το καλυτερο, το ωραιότερο, το ψηλώτερο, είτε είναι δρόμος και γέφυρες (Γειά σου Beethoven και οι υπόλοιποι "αυτοκινητοδρομάκηδες"), είτε είναι στάδια (όλοι μας) κτίρια (εεεε... να πηγαίνω) ή οτιδήποτε μας εξυψώνει και μας κάνει αστικά υπερήφανους.

ΥΓ. Συγνώμη για τη μακρηγορία Embarassed αλλά είχα έμπνευση, τι να κάνω...)
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sat Apr 29, 2006 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

Eνδιαφέρον άρθρο της "Καθημερινής" για την κατάσταση της aγοράς real estate στην Κωνσταντινούπολη όπου επισημαίνονται διάφορα, όπως πχ ότι πολύ πριν το ""The Mall" η Πόλη είχε εμπορικά κέντρα, ότι λόγω και του φρενήρους ρυθμού κατασκευής κτιρίων γραφείων εμφανίζεται τάση κόπωσης της αγοράς αλλά και αισιοδοξίοα λόγω της Ευρωπαϊκής πορείας Rolling Eyes της γείτωνος, κοκ.

Το άρθρο εδώ:

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_tile2_16_12/04/2006_150417

Φυσικά (και δεν αντέχω να μην γκρινιάξω) όταν λέμε για κτίρια γραφείων δεν αναφερόμαστε σε κυβάκια των 6 ορόφων που τα αυτο-ονομάζουμε "συγκροτήματα" αλλά σε συμπλέγματα κτιρίων των 30 με 40 ορόφων πολλές φορές, κλπ κλπ τάχουμε πεί.

Ενδιαφέρουσα ανταπόκριση από την αντίπερα όχθη που κάθε άλλο παρά υπονοεί ότι η πόλη είναι ένας τεράστιος βούρκος με πέντε μουσεία και πέντε ουρανοξύστες για ξεκάρφωμα από τις "φαβέλες". Τουναντίον, η αίσθηση μου είναι ότι με τα όσα προβλήματα και αν έχουν το παλεύουν, όπως και στην Αγκυρα, την Σμύρνη, τα Αδανα και το Ικόνιο (Κόνυα)

Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε...

Επίσης, ένα άλλο άρθρο από το δικτυακό τόπο της ίδιας εφημερίδας μιλάει για τις προοπτικές της Λ. Αθηνών και όπου λέει επί λέξει:

Quote:
«Η Λ. Αθηνών δεν είναι μια παραδοσιακή αγορά γραφείων και προς το παρόν στερείται των αναγκαίων υποδομών. Επιπλέον, η ποιότητα και το προφίλ της περιοχής θα πρέπει να αναβαθμιστούν, προκειμένου να προσελκύσουν τις επιχειρήσεις και να τροφοδοτήσουν τη ζήτηση για γραφεία. Προς το παρόν, δεν παρατηρείται τέτοια ζήτηση για τη Λ. Αθηνών. Aλλωστε, οι υπόλοιπες κύριες περιοχές φιλοξενίας γραφειακών χώρων στην πόλη δεν έχουν εμφανίσει σημάδια κορεσμού ή εξάντλησης του αποθέματος γραφείων. Αναφέρομαι στην Κηφισίας, την Μεσογείων, το κέντρο, την περιφέρεια του κέντρου, τη Συγγρού, την Βουλιαγμένης και την εθνική οδό από το 8ο χιλιόμετρο και μετά», τονίζει η κ. Σίμπουρα.


Και όπως έχω επισημάνει, οι προοπτικές της Αθήνας είναι απίστευτες αν το καλοσκεφτούμε. Εκείνο που έχω να πω όμως και προς τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς είναι το εξής:

-Γιατι η Αθήνα παρουσιάζει τέτοια υστερηση στις κτιριακές κατασκευές της σε σχέση ακόμα και με πόλεις κρατών που δεν έχουν ακόμα διαβεί το κατώφλι της ΕΕ; Γιατι (επειδή ξέρω τι φταίει) επρεπε να πληρώσουν η Αθήνα και οι άλλες Ελληνικές πόλεις τέτοιο βαρυ τιμημα για να μην δυσαρεστηθούν πέντε λαϊκιστές;

Υπάρχει καιρός ακόμα; Σίγουρα υπάρχει. Το θέμα είναι: Θέλουμε;

Για το άρθρο περι της Λ. Αθηνών κλίκ εδώ:

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_tile2_17_12/04/2006_150414
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Mon May 01, 2006 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

Παδια, για διαβαστε κατι πολυ ενδιαφερον που βρηκα καθως σερφαρα στο Ιντερνετ. Ειναι απο ενα αρθρο της Καθημερινης της 30/3/06 με τιτλο:

«Διώξτε τώρα τα Ι.Χ. από τα πεζοδρόμια»
Οι οργισμένοι πεζοί της Αθήνας αντιδρούν και απαιτούν


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100010_30/03/2006_178997

Πριν μιλησω για την ενδιαφερουσα ειδηση, θελω να ξεχωρισω καποια στατιστικα που αναφερονται στο αρθρο:

"Mε δύο εκατομμύρια I.X. να πλημμυρίζουν κάθε μέρα τους δρόμους -οι οποίοι σύμφωνα με εκτιμήσεις «αντέχουν» μόλις 430.000 αυτοκίνητα-, αλλά και 30.000 παράνομα σταθμευμένα οχήματα μόνο στο κέντρο..."

"Πρόσφατη έρευνα του Eργαστηρίου Φαρμακολογίας της Iατρικής Σχολής Aθηνών έδειξε ότι το 64% των πεζοδρομίων είναι κατειλημμένα από αυτοκίνητα, το 28% από εμπορεύματα και πινακίδες, το 7% από τραπεζοκαθίσματα, ενώ στο 52% υπήρχαν λακούβες και σπασμένα πλακάκια."

Τα ευχαριστα νεα ειναι οτι μια ομαδα συγκοινωνιολογων και επιστημονων αποφασισαν να αντιδρασουν στην αδιαφορια των ιθυνοντων και να δημιουργησουν μια πρωτοβουλια με το ονομα ΕΠΙΒΑΤΗΣ (Eνωση για την Προώθηση, Iσχυροποίηση, Bελτίωση, Aναβάθμιση της Συγκοινωνίας).

Το αρθρο λεει οτι ο «Eπιβάτης» βρίσκεται ακομα στο στάδιο της εγγραφής νέων μελών (πληροφορίες: 210-33.16.516)

Δε ξερω αν θα γινει τιποτα με αυτη τη πρωτοβουλια, ωστοσο ειναι μια κινηση προς την σωστη κατευθυνση. Προσωπικα σκοπευω να τους παρω τηλεφωνο οσο πιο συντομα γινεται προκειμενου να μαθω τι ακριβως σκοπευουν να κανουν. Αν καποιος με προλαβει ας μας γραψει τι ειπωθηκε.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Tue May 02, 2006 9:19 pm    Post subject: Reply with quote

Δυο posts μεταφέρθηκαν στο "Φωτογραφίες απο το παρελθόν" (Πολιτικό Κλουβί).
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Sun May 07, 2006 9:32 am    Post subject: Reply with quote

"Σχέδιο σωτηρίας για την πρωτεύουσα .Ανάσχεση της οικιστικής επέκτασης προς τη ΒΑ Αττική και γενική ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας προβλέπει μελέτη του ΕΜΠ "

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100018_07/05/2006_183095
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sun May 07, 2006 10:11 am    Post subject: Reply with quote

Μπά, ξύπνησε η ...ωραία κοιμωμένη; Laughing Πάλι καλά, κάλιο αργά παρα ποτε...

Δεν θα πω πολλά πράγματα. Απλά διαβάστε προσεκτικά τι γράφει για τη Δραπετσώνα σε επιχειρηματικό κάντρο, όπως και την ανάπτυξη του μητροπολιτικού κέντρου του Αμαρουσίου...

Κάνανε 20 χρόνια να πάρουν μπρος... Πάλι καλά.

Το μέγα θέμα (άσχετα αν θα κτιστούν ουρανοξύστες στο Μαρούσι ή τη Δραπετσώνα), είναι όντως η ανοικοδόμηση της Ανατολικής Αττικής, και μάλιστα κατα τρόπο που μου θυμίζει Τουρκία στα πολύ κακά της, με δήθεν νεοπλουτίστικες μεζονέτες ενώ δίπλα βρωμάνε οι βόθροι, ή οπως στο Carrefour του Γέρακα, να περνάνε οι πυλώνες της ΔΕΗ πάνω από τα σπίτια. Αυτό είναι το θέμα όχι οι δέκα "περίοικοι" οι οποίοι φαντάζονται χωριάτικα σπιτάκια με παρτέρια με γλαδιόλες στην πρόσοψη της Κηφισίας...

Και αυτό είναι που περιμένω από το ΕΜΠ, προτάσεις όχι εσωστρέφεια και (όσο και αν είναι ενδιαφέρουσα) μόνο ανεπίκαιρες μελέτες για τη χρήση της πέτρας στην αρχιτεκτονική του Πηλίου τον 17ο αιώνα ή τη Βυζαντινή κρήνη της Ανωκάτω ραχης Τραχώνων Ευρυτανίας (τυχαία τα ονόματα ).

Ετσι, δυναμισμός, παρέμβαση. προτάσεις άσχετα αν συμφωνούμε σε όλα, διάλογος να γίνεται...
Back to top
View user's profile Send private message
Nassos
Full Member
Full Member


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 347

PostPosted: Sun May 07, 2006 2:53 pm    Post subject: Reply with quote

Η Εθνική Tράπεζα (βλέπε εργοστάσια) θέλει να μετατρέψει τη Δραπετσώνα σε κάτι αντίστοιχο τοων Βρετανικών Docklands... Πότε άραγε;; Confused
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Sun May 14, 2006 1:54 pm    Post subject: Reply with quote

oi...αγελάδες που τελικά αφέθηκαν ελεύθερες πως σας φαίνονται?


Ξεχύθηκαν ...στους δρόμους της Αθήνας
http://greece.flash.gr//soon/2006/5/12/30193id/
Back to top
View user's profile Send private message
Nameless
Senior Member
Senior Member


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 412

PostPosted: Sun May 14, 2006 7:53 pm    Post subject: Reply with quote

Μη με κακοχαρακτηρίσετε αλλά πολύ μ'αρέσουν αυτές οι αγελάδες!

Μουουοοοουουουυυυυυυυ Wink
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sun May 14, 2006 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

Από τα πιό πρωτότυπα θεάματα που έχω δεί στη ζωή μου. Πολύ ωραίο δρώμενο!!!

Ο Αρναούτογλου (για όσους βλέπουν τηλεόραση) θα είναι στα καλύτερα του... SmileSmileSmile

Οχι, πλάκα έχει και είναι αρκούντως προσεγμένο το όλο σκηνικό...
Back to top
View user's profile Send private message
dANIEL2004
Junior Member
Junior Member


Joined: 28 Mar 2004
Posts: 151
Location: Athens

PostPosted: Sun May 28, 2006 3:24 pm    Post subject: Reply with quote

Oi agelades eleipan....den koitane na strwsun kana plakaki stin plateia sto Monastiraki pu einai san xavuza.......adiaforun les kai den yparxei afti i plateia,,pws einai dynaton!!!!????
Back to top
View user's profile Send private message
Ydrohoos
Junior Member
Junior Member


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 189
Location: London, UK

PostPosted: Sun May 28, 2006 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

Pragmati i platia monastirakiou einai mia athliotita....

kai i plaka einai oti einai stin kardia tis touristikis Athinas....

teoia eikona parakmis nomizo oti den mporeis na sunantiseis allou stin europi
Back to top
View user's profile Send private message
cis
New Member
New Member


Joined: 27 May 2006
Posts: 21
Location: Trikala

PostPosted: Sun May 28, 2006 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

Στην Αθηνα των ονειρων μας αντιστοιχουν 2 τ.μ. πρασινου ανα κατοικο( Evil or Very Mad ) την ωρα που στη Βονη και στο Αμστερνταμ αντιστοιχουν 35 και 27 τ.μ. πρασινου ανα κατοικο συμφωνα με τη Σαβατιατικη Ελευθεροτυπια.Συμφωνα με τον Παγκοσμιο Οργανισμο Υγειας,για να ειναι μια πολη ανθρωπινη θα πρεπει να εξασφαλιζει για καθε κατοικο της 9 τ.μ. πρασινου( Ρωμη,Παρισι,Λονδινο ειναι ακριβως στο οριο).Παιδια αρχιστε να γεμιζετε τις βεραντες σας με γλαστρες αλλιως δεν βλεπω αυξηση! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
savas
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 287

PostPosted: Sun May 28, 2006 11:40 pm    Post subject: Reply with quote

Μια ερωτηση.. Σε περιπτωση που το Μητροπολιτικο Παρκο γινει πραγματικοτητα κατα ποσο θα αυξηθει η αντιστοιχια τ.μ. ανα κατοικο;
Back to top
View user's profile Send private message
cis
New Member
New Member


Joined: 27 May 2006
Posts: 21
Location: Trikala

PostPosted: Mon May 29, 2006 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτο δε το ξερω.Ετοιμαζονται και αλλα παρκα οπως αυτο του Ελληνικου ,η αναπλαση του χωρου του Βοτανικου με υποχρεωτικη υπαρξη πρασινου αλλα σημαντικη αυξηση κατα τη γνωμη μου δεν γινεται
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue May 30, 2006 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Είναι γνωστό ότι το πράσινο θέλει φροντίδα, ειδικά σε μία χώρα σαν τη δική μας με την υψηλή θερμοκρασία. Στη δική μας χώρα ταιριάζουν φυτά που δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες νερού. Η ουσία όμως είναι ότι αν φυτέψουμε τέτοια φυτά, χρειάζεται χρόνος για να αναπτυχθούν και να ριζώσουν σε τέτοιο βάθος που να αυτοσυντηρούνται από την υγρασία που έχει εκεί.

Αν είχαμε καταφέρει να φυτέψουμε αρκετά νωρίτερα τα φυτά στις διάφορες ολυμπιακές εγκαταστάσεις αλλά και στα σημεία που διέρχονταν οι επισκέπτες, θα είχαμε καταφέρει όχι απλά να κάνουμε πολύ καλούς αγώνες αλλά να εντυπωσιάσουμε παράλληλα (στο τομέα της αισθητικής).

Δείτε δύο φωτογραφίες από την Δ. Αρεοπαγίτου που τράβηξα την Παρασκευή και δείχνουν πόσο πολύ έχει μεγαλώσει το πράσινο που φυτεύτηκε. Όποιος είχε δει το 2004 πριν τους αγώνες πόσο μικρά ήταν αυτά τα θαμνάκια, πραγματικά νομίζει ότι πλέον μόνο οι μαϊμούδες και τα λιοντάρια λείπουν από την περιοχή για να χαρακτηριστεί μία μικρή ζούγκλα Laughing . Φανταστείτε να τα είχαμε φυτέψει από το 2000 ή το 2002 πόσο όμορφα θα φαίνονταν τα κεντρικά σημεία της πόλης, το καιρό των αγώνων.


Κάποτε είχαν αναφερθεί σε ειδικό είδος πλάτανου που υποτίθεται ότι αναπτύσει τις ρίζες του κατακόρυφα και όχι εγκάρσια για να μην ξυλώνει τα πεζοδρόμια. Μάλιστα οι ρίζες του επειδή πάνε προς τα κάτω, μετά από χρόνια, βρίσκουν υγρασία και θέλουν ελάχιστο πότισμα. Ξέρει κανείς τι έγινε με αυτό το "σχέδιο" ;
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue May 30, 2006 12:12 pm    Post subject: Reply with quote

πες τα χρυσόστομε... Evil or Very Mad

τώρα το μονο που λείπει είναι η ομοιομορφία στην επιλογή και τοποθέτηση τον φυτών.

ζούγκλα δε λες τίποτα....
Back to top
View user's profile Send private message
Giannis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 1682
Location: Ελβετία

PostPosted: Sat Jun 03, 2006 11:32 am    Post subject: Reply with quote

H Aθήνα στα χνάρια του Λος Άντζελες!

Eξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς να υπάρχουν υποδομές


http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18553&m=N22&aa=1


Η τελευταία παράγραφος αφιερωμένη στο Γρηγόρη...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sat Jun 03, 2006 5:40 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Λύση, η επέκταση προς τα... πάνω

Στη Βιέννη, τη Βασιλεία, τη Ζυρίχη, την Κοπεγχάγη υπάρχουν κτίρια με 20 ή και 30 ορόφους. Στις πόλεις αυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Πανευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, για κάθε αύξηση πληθυσμού κατά 35.000 άτομα «ανέβαιναν» κατά έναν όροφο τα κτίρια


Yeeeeeehaaaaaa (The Dukes of Hazard)

Από τον παραπάνω σύνδεσμο των Νέων.

Παρεμπιπτόντως, ενώ τα Νέα υποστηρίζουν την "Ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη" και λογικά θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν κατά των ψηλών κτιρίων (Ψηλό = καπιταλιστικό, κακή Αμερική - και η Κίνα; Twisted Evil φτου κακό κλπ, ενώ κοντό= ανθρώπινες κλίμακες, αριστερό, η γλαδιόλες στην πίσω αυλή του κουτουκιού του Στάθη τότε 30 χρόνια πριν), εν τούτοις έχουν ακουστεί πολλές και σοβαρές απόψεις, μεταξύ εκείνων και του Μαργαρή ο οποίος είναι υπέρμαχος των ουρανοξυστών αν και καθηγητής οικοσυστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου το πως συνδυάζονται αυτά τα δύο υπό το φως της κυριαρχουσας ιδεολογίας αποτελεί μυστήριο μέγα, και πάει λέγοντας.

Δυστυχώς η Αθήνα έχει το πρόβλημα ότι είναι μια υδροκέφαλη πρωτεύουσα ενός μικρού και χωρίς πολλούς πόρους κράτους το οποίο ευτυχώς που κατ' αρχήν κατέληξε στη Δύση (Γιάλτα 1944- μας αγαπάει ο Θεός) και κατόπιν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ¨Όταν μας ανατέθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, ήταν το καλύτερο που μπορούσε να μας συμβεί διότι επιταχύνθηκαν οι ρυθμοί περάτωσης των έργων και έγιναν και άλλα, τα οποία τα έχουμε τώρα και αρχίζουν και αποδίδουν σε ανύποπτο χρόνο τα οφέλη τους πχ στους τουριστικούς οδηγούς αναφέρεται η Αθήνα σαν αλλαγμένη πόλη - με μετρό και αεροδρόμια - τσούπ να οι Τουρίστες ενώ αρχίζουν και τα έργα στη Θεσ/νίκη η οποία σε 6-10 χρόνια θα δει και αυτή ότι δεν είδε τα προηγούμενα 30, είμαστε ι Έλληνες βρε παιδί μου ή του ύψους ή του βάθους.

Το πρόβλημα επίσης με την Αθήνα δεν είναι ότι έχει ψηλά ή χαμηλά κτίρια, είναι ότι δεν έχει μέγιστο ύψος κτιρίων ανάλογο του μεγέθους της και του ρόλου της, και ότι τα ύψη των κτιρίων της (ιδίως με τις χαζομάρες του ΣτΕ και τις "αρπαχτές" αποφάσεις σε ανύποπτο χρόνο υπέρ των "περίοικων" του ενός χλμ απόσταση στη Λ. Κηφισίας πχ) είναι αλλού γι' αλλού. Τέσσερα πατώματα ύψος στο προάστιο του Παπάγου με τις πρώην μονοκατοικίες και τους στενούς δρόμους, τέσσερα έχει καταντήσει με τις επεμβάσεις του κοντόφθαλμου ΣτΕ και στην "Ολυμπιακή" λεωφόρο της Κηφισίας. Στο μεν Παπάγου οι κάτοικοι δεν... μιλούν πολύ διότι λόγω αντιπαροχής δίνουν μονοκατοικία και παίρνουν δύο ορόφους σε τετραώροφη πολυκατοικία, τον έξτρα όροφο για "τα παιδιά" (εδώ το γουστάρουμε το ύψος άσχετα αν θα είναι η αιτία ταχύτατης υποβάθμισης), ενώ στη Λ. Κηφισίας ισχύει το άλλο τρελό, τετραώροφα σε απέραντα οικόπεδα με προβολή σε λεωφόρο 6 και 8 λωρίδων... προφανώς τα ψηλά κτίρια κόβουν σε κάποιους τη "θέα".

Δυστυχώς, όταν δεν υπάρχει κεντρικός συντονισμός δηλαδή μητροπολιτική δημαρχία, αυτά θα συμβαίνουν.

Και κάτι που με ανησυχεί: Αν η πόλη εξαπλώνεται έτσι τώρα που "πεινάει ό λαός" που λένε τα κανάλια, τι θα γίνει άν και όταν μπούμε σε καμιά υψηλή τροχιά ανάπτυξης; Θα φτάσει η Αθήνα στη Λάρισα; Και πως είνια δυνατή τέτοια επέκταση, εφ'οσον σύμφωνα με τις απογραφές του 1991 και του 2001 η πόλη αυξήθηκε κατα μερικές μονο εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και το "πολεοδομικό συγκρότημα" Αττικής, Πειραιώς και περιχώρων είναι -λέμε τώρα- κάτω από 3,700,000 - δεν τα λέω εγώ, η Στατιστική υπηρεσία τα λέει. Εκτός και αν 1.000.000 τουλάχιστον, όταν γίνεται η απογραφή κρύβονται γιατι... ντρέπονται Embarassed Laughing Laughing

Πάντως τα προβλήματα πολλά και πρεπει να δούμε τι θα γίνει.
Back to top
View user's profile Send private message
Admin
Site Owner
Site Owner


Joined: 16 Jan 2004
Posts: 2295
Location: Davelis Cave (απ'έξω)

PostPosted: Sat Jun 03, 2006 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:
...αρχίζουν και αποδίδουν σε ανύποπτο χρόνο τα οφέλη τους πχ στους τουριστικούς οδηγούς αναφέρεται η Αθήνα σαν αλλαγμένη πόλη - με μετρό και αεροδρόμια - τσούπ να οι Τουρίστες...

Όντως, αυτό είναι κάτι που έχουμε παραλείψει να το αναφέρουμε, αλλά είναι γεγονός.

Μέχρι τώρα το πνεύμα όλων των τουριστικών οδηγών ήταν "η Αθήνα είναι μία απέραντη, χαοτική και βρώμικη τσιμεντούπολη γύρω από την Ακρόπολη - αφιερώστε της μισή μέρα, δείτε τα αρχαία και φύγετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για τα Greek islands".

Σε όλες τις νέες εκδόσεις των κυριότερων οδηγών (π.χ. Frommers, Lonely Planet, Rough Guide) το πνεύμα που κυριαρχεί είναι ακριβώς αυτό που λέει και ο Γρηγόρης: "η Αθήνα μεταμορφώθηκε μετά τους Αγώνες, αξίζει να περπατήσετε στο κέντρο, να δείτε αυτό, εκείνο, το άλλο".

Ασχέτως του βαθμού στον οποίο ισχύουν όσα γράφουν περί μεταμόρφωσης, πολλοί τουρίστες εμπιστεύονται αυτούς τους οδηγούς σχεδόν "τυφλά" για τον σχεδιασμό των διακοπών τους όταν επισκέπτονται για πρώτη φορά έναν νέο τόπο.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sat Jun 03, 2006 11:40 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν είναι μόνο ότι τους εμπιστευονται τυφλά φίλε admin. Είναι και ότι ο ξένος, ανεξαρτήτως του βαλαντίου του, ζητάει ποιότητα από μια πόλη, και θέλει να τη δεί αμέσως διότι όντως δεν έχει χρόνο, οπότε λογικό είναι να εμπιστευονται τους οδηγούς για να κερδίσουν ακριβώς αυτό το χρόνο. Οπότε κάτι έγινε παιδιά και κατεγράφη, και δικαίως.

Από την άλλη οι οδηγοί δεν πετάνε τίποτα στην τύχη διότι υπάρχει και μεταξύ τους ανταγωνισμός. Το θέμα είναι αυτό που είχε πεί κάποτε ο Τομπαζης για το θέμα της ποιότητας στους δημόσιους χώρους. Στην Αθήνα το είδαμε αυτό πρόσφατα, και άνοιξε το ματάκι μας. ¨Οπως επίσης, η Αθήνα σιγά-σιγά αρχίζει να αποκτά τοπόσημα, ακόμα και το the mall το attica τέτοια είναι, και είναι και προσβασιμα με το μετρό, όπως και τοπόσημο θα είναι και ένα θαλασσιο πάρκο στο Ελληνικό, όπως τοπόσημο είναι και το ΟΑΚΑ, άσχετα αν δεν έχουν βάλει ένα στεγαστρο και ένα light -laser show ακόμα να το αναδείξουν με το αζημείωτο βέβαια. Όλα παίζουν. Δυστυχως, και αυτό είναι ένα σημείο που θέλει προσοχή, και πάλι με το στανιό τα κάναμε, με τους Ολυμπιακούς δηλαδή. Δεν άξιζαν δηλαδή οι ντόπιοι κάτι καλύτερο;

Και γιατι ΓΜΤ μου δεν φέρνουμε τον Jean Michel Zarre (ή τον Vangelis) στο ΟΑΚΑ; Τι περιμένουμε, να χορταριάσει; Φέρ'τον εκεί πέρα, βάλε ένα flat 30 ευρώ εισητήριο, διαφήμισε το σε όλη την Ευρ'ώπη, έτσι και αλλοιώς το ΟΑΚΑ με την Αττική οδό, μια ευθεία είναι με το αεροδρόμιο, ούτε και θα τους κοιμήσεις που λένε, τι περιμένουμε; Εμ, έτσι βγαίνει το τάλληρο παιδιά και γίνονται γνωστές οι πόλεις, όχι με μιζέριες και κακομοιριες... Η μήπως κάνω λάθος; Ασ' τον να κάνει τα τρελλά του να φεγγοβολάει το σύμπαν απ' τα λέϊζερ και 500000 κόσμος από την Ελλάδα και τον κόσμο σε όλο το συγκρότητα του ΟΑΚΑ να παραληρει...

Και πάλι κάτι άλλο: Πολλοί φίλοι μιλούν για τις παρανομίες του Λάτση και ότι το the mall είναι λέει το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης. Εγώ συντάσσομαι με τον Θεολόγο Παναγιωτίδη ο οποίος σε σχετικό άρθρο του στην αρχιτεκτονική επιθεώρηση "δομές" γράφει "Η χωροθέτηση και η κατασκευή του χρειάστηκαν αριθμό ειδεικών ρυθμίσεων (καλά... Rolling Eyes ), που προκάλεσαν οξεία αντιπαράθεση, εκθέτοντας εν τέλει για μια ακόμη φορά την παρατεινομενη ανεπάρκεια του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου μεγάλων επενδυτικών και τεχνικών έργων αφ' ενός και προστασίας του αστικού περιβάλλοντος αφ' ετέρου" (βλ. αρχιτεκτονική επιθεώρηση Δομές", σελ. 120, τεύχος 42, Δεκ 05). Λες και το έγραψα εγω...

Με λίγα λόγια, εκφράζω το φόβο ότι και να θέλουμε να αναπτύξουμε βρε παιδί μου την πόλη, εφόσον είπαμε ότι επεκτείνεται κλπ κλπ, και να αναδείξουμε νέες αναπλάσεις και τοπόσημα, το υπάρχον πλαίσιο και η νοοτροπία δε βοηθάει.

Μα θα μου πείς, δηλαδή μόνο τα διασκεδαστήρια μετράνε; Και αυτά, όπως και τα μουσεία και άλλοι δημόσιοι χώροι. Αλλά ναι, πάρτε το παράδειγμα του εμπορικού κέντρου "Bullring" στο Birmingham. Κατι από εδώ, κάτι απο εκεί, η συγκεκριμένη πόλη με κάτι τέτοια προχωράει (αν και δεν μπορεί, θα έχει και τα παλια τα σπίτια κλπ κλπ).

Καi φυσικά, έχουμε και το μεγάλο κεφάλαιο των νεοκλασικών. Άλλη παρακαταθήκη και αυτή που τώρα με τις αναπλάσεις φαίνεται να αποδίδει...
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Sun Jun 04, 2006 10:45 pm    Post subject: Reply with quote

Πώς γινεται ρε γμτ, που για μια πολη που "εχει μεταμορφωθει", με μετρο, τραμ και προαστιακο, να συνεχιζουμε να διαβαζουμε αρθρα σαν αυτο:

Κλιματικές αλλαγές και φωτοχημικοί ρύποι «πνίγουν» την Αθήνα

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=711963&lngDtrID=244

Τρομερη απογοητευση...λες και γυρισα δεκα χρονια πισω στο παρελθον. Με 400-500 χιλιαδες κοσμο να χρησιμοποιουν το Μετρο πώς στο διαολο καταφερνουμε να δημιουργουμε αυτο το χαλι; Τελικα τα καινουρια ΜΜΜ δεν ειχαν καμια θετικη επιδραση; Α συγγνωμη, ξεχασα, φυσικα και ειχαν...αν δεν υπηρχαν θα ειχαμε αλλους 400-500 χιλιαδες κοσμο στους δρομους Twisted Evil

Στο καπακι διαβαζουμε για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ( http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=712033&lngDtrID=252 ). Καλως υπαρχει αλλα δε μπορω να καταλαβω, αυτα τα 50 περιπτερα που στηθηκαν προσφεροντας ενημερωτικο υλικο γιατι εμφανιζονται μονο για 2-3 μερες το χρονο; Τοσο πια ακριβο ειναι να τοποθετουνται για μερικες μερες παραπανω κατα τη διαρκεια του ετους;

Για να αλλαχθει μια απαραδεκτη νοοτροπια χρονων πρεπει ο Ελληνας να βομβαρδιζεται με μηνυματα υπερ της προστασιας του περιβαλλοντος επι μονιμου βασεως και οχι μονο για τρεις μερες. Φυσικα δεν υποστηριζω οτι αυτο ειναι αρκετο για να λυθει το προβλημα. Χρειαζονται και πρωτοβουλιες οπως συγκομιδη ανακυκλωσιμων υλικων απο σπιτι σε σπιτι, κινητρα για τη χρηση ΜΜΜ, ειδικα ψυχρα υλικα στο οδοστρωμα οπως λεει και το παραπανω αρθρο, περισσοτερο πρασινο για την απορροφηση του διοξειδιου του ανθρακα και αλλα πολλα. Απλως οπως και με καθε τι αλλο που διαφημιζεται εντονα, πες πες ολο και κατι θα μεινει.

Και επανερχομαι στο αρχικο μου ερωτημα; Πώς γινεται να εξακολουθουμε να διαβαζουμε αρθρα σαν το σημερινο;
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sun Jun 04, 2006 10:57 pm    Post subject: Reply with quote

Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν υπάρχει άπνοια αλλά και επιτείνεται διότι ενώ δεν υπάρχουν και πολλά περίλαπρα ή ψηλά οικοδομήματα, υπάρχει και πολύ τσιμέντο. Λέγαμε να κάνουμε και ένα δυο μεγάλα πάρκα αλλά δεν μπορούμε να τα βρούμε, και πάει λέγοντας.

Άσε που το πρόβλημα το έχουνκαι οι δυτικές συνοικίες οι οπαίες από του χρόνου αν θυμάμαι καλά θα δούν λίγο φώς με την επέκταση της γραμμής προς Αιγάλεω.

Χώρια το γεγονός ότι και τα δάση αποψιλώνονται με τις πυρκαγιές, αλλά και τα υπάρχοντα "φαλακρά σημεία" παραμένουν ως έχουν...

Φταίει η πυκνή δόμηση. Αυτό είναι.
Back to top
View user's profile Send private message
Lothar_GR
Full Member
Full Member


Joined: 09 Jun 2004
Posts: 392
Location: Αθηνα

PostPosted: Mon Jun 05, 2006 12:22 am    Post subject: Reply with quote

Το γεγονός οτι η Αθήνα είναι "λεκανοπέδιο" συμβάλει στο πρόβλημα ;
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 101, 102, 103  Next
Page 69 of 103

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr